IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 16:49
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • kobylybbb To wcale nie tak dawno 04.01.05, 16:57
      puściłaś się po raz pierwszy kongresowa pieszczoszko :)
      Może wtedy uzyskałaś pozytywną ocenę członka lewicy? :)

A może to Twój powrót do kurestwa? :)
    • dijey bez przesady zatroskany tylu wyzwisk b. w sumie 04.01.05, 17:01
      nie napisał, co ty w 1 poście, do tego tak wulgarnych.
      troche opanowania radze.
      behemot sie na pewno odezwie i to z niezłym kawałkiem.
      Co do 6 milionów strat spowodowanych przez geniusza, to zapewne jest tokropla w
      morzu strat rzeczywistych [ np. co miesiąc 3 miliony ZOZ-upod przewodem
      przybocznej Cybuli, która od komornika dowiaduje się o sprzecie w jej firmie]
      A ile bedzie na boku - zazwyczaj minimum 10% =>"inwestycje" 137 mln = 14mln w
      kieszenie.
      • kobylybbb Re: bez przesady zatroskany tylu wyzwisk b. w sum 04.01.05, 20:21
        Akurat pierwszy post nie był zbytnio niekulturalny, jak do pieszczochy :)
        Cóż, SLD-owska kongresowa pieszczoszka jest dość denerwująca. Stosuje stare
        stalinowskie wzorce. Należy się Jej czasem chwila prawdy. Widać się pieszczocha
        na Kongresie nie wyszalała :)
        A Ty, miła Dijey wytłumacz jak wyliczyłaś te comiesięczne 3 miliony straty :)
        Bo ja nie wierzę w te 3 miliony. Myślę, że nie umiesz liczyć, albo... także
        jesteś SLD-owską pieszczoszką :)
        I czemuż to SLD-UP, mając w RM większość, nie rozwiązały tego problemu? Mogli
        różne rzeczy przegłosować, a Pan Prezydent musiałby wykonać.
        Czyżby Włodzio z bródką zabronił? :)
        • szacuneczek Re: bez przesady zatroskany tylu wyzwisk b. w sum 04.01.05, 20:28
          3 mln bez liczenia pojawia sie gazetach, na forum. jakie było zadłuzenie ZOZ
          przed prywatyzacją, a jakie jest teraz?
          Inicjatywa zakończenia naliczania odsetek lezała po obydwu stronach zarówno
          rady jak i prezydenta, tylko gdy prezydent bez dyskusji i w tajemnicy
          zaczął "prywatyzować" ZOZ, to raczej inicjatywa powinna należeć do niego.
          Odwał sie z tymi pieszczoszkami itp ty tw bbb.
          teraz okazuje sie ze wiekszosc styropianowców i antykomuchów to TW, ty pewnie
          tez nalezałes do PZPR, albo do UB, wiec w pzpr nie byles.
          • kobylybbb Re: bez przesady zatroskany tylu wyzwisk b. w sum 04.01.05, 20:47
            Przed prywatyzacją zadłużenie ZOZ wynosiło na pewno powyżej 20 milionów. Nie
            chcę wprowadzić Cię w błąd, ale było to chyba blisko 25 mln. Taki dług zostawił
            Stępień.
            3 miliony MIESIĘCZNIE narastania długu to jest bzdura. Jeżeli ktoś tak napisał
            w prasie lub na forum, to albo popełnił błąd, albo nie był przy zdrowych
            zmysłach.
            Odwalę się z pieszczochami, dziwkami i innymi, jeżeli ten ktoś nie będzie
            umieszczał tego samego tekstu kilka razy w różnych wątkach.
            A może to przesławny Marek S., chluba Departamentu IV? :)

P.S.
            Co to oznacza „Inicjatywa zakończenia naliczania odsetek”?! :)
            • szacuneczek decyzje o likwidacji zoz-u - dlugi płacą kielce 04.01.05, 21:08
              ktos musi postawic uchwale na rm
              • kobylybbb Re: decyzje o likwidacji zoz-u - dlugi płacą kiel 04.01.05, 21:38
                A kto im broni postawić?! Mogą stawiać co miesiąc, a nawet częściej!

§ 33
                1. Rada na sesji podejmuje:
                1/ uchwały,
                (...)
                2. W uchwałach Rada ustala sposoby rozwiązywania zagadnień lub zajmuje
                stanowiska w sprawach będących przedmiotem obrad.
                (...)
                § 34
                1. Uchwały są odrębnymi dokumentami zawierającymi:
                (...)
                3/ ścisłe określenie przedmiotu, środków realizacji, organów odpowiedzialnych
                za nadzór nad jej realizacją,
                4/ przepisy przejściowe i derogacyjne,
                5/ termin wejścia w życie,
                6/ uzasadnienie.
                (...)
                3. Uchwały przekazuje się Prezydentowi w celu realizacji.
                § 36
                1. Z wnioskiem o podjęcie uchwały przez Radę może wystąpić radny, Prezydent,
                komisje Rady, kluby radnych.
                • szacuneczek co geniusz zaczal w tajemnicy niech sam konczy 04.01.05, 22:29
                  rada powinna naciskac geniusza w sprawie, a nie sama za niego projektowac
                  • kobylybbb Re: co geniusz zaczal w tajemnicy niech sam koncz 04.01.05, 23:43
                    Uważam, że skoro Rada uważa, że należy dług spłacić, to niech podejmie uchwałę.
                    Rada może wiele.
                    Jeżeli jakiś radny np. z SLD uważa, że należy spłacić, to niech przygotuje
                    uchwałę. To nie jest trudne. Niech tę uchwałę zgłasza na każdą sesję. Media
                    będą o tym pisały. Jest wielce prawdopodobne, że taki radny będzie miał rację.
                    Jeżeli wszystko ma robić Pan Prezydent Lubawski, to od czego jest ta Rada???!!!
                    • szacuneczek ty behemot? chodzi o odpowiedzialność polityczną 05.01.05, 00:10
                      zaczął geniusz sam, niech sam konczy.

nieodgadnione są jego wizje, więc on powinien zaprojektowac uchwałe, teraz
                      nawet ma większość, więc nie zwali na szkoda czasu,niech dokończy co zaczął.

Nie widze na wiele lat współpracy różnych opcji politycznych, zatem nie bedzie
                      jedna opcja dobrowolnie dokańczać, co inna zaczęła.
                      • kobylybbb Re: ty behemot? chodzi o odpowiedzialność polityc 05.01.05, 11:43
                        "Wierny Konstytucji i prawu Rzeczypospolitej Polskiej, ślubuję uroczyście
                        obowiązku radnego sprawować zgodnie, rzetelnie i uczciwie, mając na względzie
                        dobro mojej gminy i jej mieszkańców".
                        Radny Banaś Grzegorz - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Bogucki Tomasz- Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Borończyk Jerzy- Ślubuje.
                        Radny Burzawa Władysław- Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Daszkiewicz Tadeusz- Ślubuje.
                        Radny Gągorowski Paweł- Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Gierada Artur- Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Gierada Jan- Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Gwizdak Jan- Ślubuje.
                        Radny Karyś Dariusz - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Kopyciński Sławomir- Ślubuje.
                        Radny Kosecka Halina - Ślubuje.
                        Radny Król Piotr- Ślubuje.
                        Radny Kubik Jan - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Kubik Marian - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Kudaka Jan - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Markiewicz Marian - Ślubuje.
                        Radny Obara Alicja - Ślubuje.
                        Radny Olendzka Halina - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Piotrowicz Marek - Ślubuje.
                        Radny Rupniewski Stanisław - Ślubuje.
                        Radny Ryk Jan - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Słoń Krzysztof - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Stępień Włodzimierz - Ślubuje.
                        Radny Wiatrowski Stanisław - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Włosowicz Jacek - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Wołowiec Jacek - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.
                        Radny Wołowiec Marek - Ślubuje. Tak mi dopomóż Bóg.

P.S.
                        Mam pewien dylemat. Być może radni wcale nie ślubowali. W swoim imieniu winni
                        chyba powiedzieć „ślubuję”. Oni natomiast mówili „ślubuje”, czyli tak, jakby
                        ślubowała jakaś osoba trzecia. Po co w takim razie mieszali do tego Boga?
                        • Gość: agnostyk1 Ty kobylybbb, chodzi o zmianę tematu? IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 05.01.05, 13:28
                          Coś dla Ciebie BBB temat niewygodny. Jak zwykle w takich sytuacjach, bez
                          związku, bez składu i ładu, pakujesz jakieś swoje "wypociny".
                          • kobylybbb Józiu :) 05.01.05, 14:35
                            Ty jesteś wyjątkowym, jak na pułkownika LWP, „bystrzachą” :)
                            Jakiż to temat niewygodny?!
                            Przytoczyłem tekst przysięgi składanej przez radnych i tychże radnych przysięgę.
                            Wydaje się, że ludzie powinni przywiązywać wagę do składanych przyrzeczeń. Tak
                            jak Ty. Przysięgałeś ZSRR i wywiązujesz się. Nieprawdaż Pułkowniku? :)

P.S.
                            Józiu, od Ciebie nie oczekuję, że doszukasz się gdzieś ładu i składu. Bo
                            przecież bez rozkazu, to Ty ani rusz :)
                            Idź się Józiu pomodlić :)
                            • Gość: agnostyk1 Re: Józiu :) IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 05.01.05, 16:34
                              >Jakiż to temat niewygodny?!<
                              A po cóż te dyrdymały, bez związku, składu i ładu pisałeś.
                              Musisz wybaczyć ale "bez rozkazu" wypowiedzi nie mających umocowania w treści
                              poprzednich postów nie jestem w stanie zrozumieć. Taki już jestem nie kumaty.
                              • kobylybbb Re: Józiu :) 05.01.05, 17:12
                                Tobie chyba trzeba jak krowie na granicy. Tak to z wojskowymi bywa :)
                                Jeżeli ktoś stawia tezę, że dbałość o dobro wspólne to wyłącznie powinność
                                prezydenta, a nie radnych, to ja się z tym nie zgadzam. Dlatego też
                                przytoczyłem przysięgę, którą radni składali.
                                Jak już kiedyś przy okazji sławnej działki napisałem – zarówno prezydent, jak i
                                radni są jak tyłek od srania, aby dbać o interesy miasta.
                    • Gość: mott_echo_b Re: co geniusz zaczal w tajemnicy niech sam koncz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:04
                      Skoro Lubawski zatrudnił gwiazdorów zdrowotnych z NFZ, którzy mieli mu
                      rozwiązać problem długu ZOZ-u, to niech on przygotuje rozwiązanie.
                      Jeden gwiazdor zdrowotny - pisze papiery do konkursu na stanowisko po
                      Michałkiewiczu.
                      Druga gwiazda profilaktyczna - lata po uczelniach i kombinuje gdzie jeszcze
                      możnaby pochałturzyć.
                      Do roboty zagonić tę bandę nierobów!
                      Niech piszą uchwałę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka