Gość: asd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:34 Jakie wg Was jest najlepsze radio? Ktorego sluchacie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia996 Re: Radio TAK FM przestało istnieć 06.01.05, 20:13 Jacy "dziennikarze" takie radio ,nic dziwnego że było nierentowne skoro zatrudnia się ludzi z łapanki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 szkoda ludzi 06.01.05, 23:06 piszecie o tym jakie było, że zła muza itp. a nikt z was tchórzliwych kieleckich dziennikarzyn podpisujących się pod głupimi nickami nie pomyśli, że ci ludzie stracili pracę!!! i to kolejna redakcja W TYM MIEŚCIE ROZPIEPRZONA PRZEZ JAKIŚ DEBILI, którzy metodą skracania kosztów chcą osiągnąć własny sukces nabijając sobie kabzę współczuję byłym pracownikom TAK FM - to okropne stracić pracę jeszcze w takim zawodzie jak dziennikarstwo w takim porąbanym mieście jak Kielce -mam nadzieję, że szybko znajdziecie nową pozdrawiam inspektor g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Precz z liberalizmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 01:13 No i macie swój liberalizm, unię europejską, wolny rynek. Jest to celowe działanie określonych sił, by wszystkie media skupić w jednych rękach. Wszystkie radia i prasa są wykupowane przez koncerny zagraniczne, by Polakom narzucać jedynie słuszną wizję życia. Tylko Radio Maryja z Torunia nie daje się sprzedać i tylko tam można usłyszeć prawdę. Ojciec Dyrektor już dawno mówił, że wszystko jest sprzedawane w obce ręce. Ale wszyscy się z niego śmiali. To teraz niech te koncerny dadzą pracę, tym co ją stracili. Takich upadków w kraju będzie jeszcze więcej, chyba, że wybory wygra wreszcie LPR i siły narodowe i zaprowadzą tak długo oczekiwany porzadek w naszej umęczonej Ojczyźnie. To, co się dzieje to jest IV rozbiór Polski- rozbiór ekonomiczny. Unia Europejska to nowoczesny ZSRR i tak samo jak on się rozpadnie. Tylko silne państwa narodowe z niezależną od obcych gospodarką, współpracujące ze sobą są w stanie stworzyć na tym świecie harmonię. Żadne sztuczne twory, koncerny, globalizacje tego nie zrobią. Przeciwnie- zaostrzą podziały międzyludzkie i wprowadzą więcej egoizmu i zła we współżycie. Pamiętajcie Kochani- tylko w Radiu Maryja usłyszycie prawdę. Wszystkie media poprawne politycznie cenzurują wiadomości jak za komuny. Tylko teraz nie ma oficjalnej cenzury, tylko jest cenzura właściciela koncernu. A Radio Maryja nie potrzebuje sponsorów, sponsorem Radia Maryja jest Naród i dlatego nie musi się niczego obawiać, że właściciel zrobi to czy tamto. Nigdy! Nigdy! Nigdy się nie poddać! Radia Maryja nie wolno nam oddać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bynio Re: Precz z liberalizmem! IP: *.pl 08.01.05, 22:18 Czas już dawno z tym skończyć,jaki liberalizm człowieku,jaką Unię.Przyznaję Ci rację,o skupieniu radia w jednych rękach,rękach komuny..STAREJ KOMUNY,która co chce to robi,a teraz klera do władzy,LPR... o czym mowa,zaczniemy znowu księży po rękach całować. Piszesz o IV rozbiorze,masz chyba 100% rację. Przecież jak nie rozkradną to rozgrabią,własnymi rządami,i głosowaniem dla swojego dobra.Zobacz człowieku co się dzieje... rozwiązuje się jedna partia,z tych samych ludzi tworzy się następna..komu ludzie mają wierzyc??? A Tobie LPR w głowie. Muszą wejść do rządów nowi ludzie,którym nie obojętny będzie kraj,ojczyzna,i ludzie,żyjący w biedzie. Wykorzystują nas na każdym kroku,emerytury nigdy nie otrzymasz,bo nie dożyjesz do 65.lat. to są rządy. Polityka Milera,Balcerowicza i innych. Prywatyzacja za marne grosz. Ludzie się bogacą,wykorzystują biednych,jako murzynów. Zastanów się nad tym wszystkim.To Naród wybiera,jeśli Ci biedni nie pójdą w tych wyborach,to za rok,wszystko będzie własnością SlD. A drugie Radio Maryja i w nim mieszkający w luksusach,i porządną limuzyną jeżdżący Ekselencja ksiądz RYDZYK. masz rację rozgrabią rozniesą,dla siebie a ty u nich będziesz za parobka. Odpowiedz Link Zgłoś
el_ernesto Re: Precz z liberalizmem! 23.01.05, 12:01 ojcaiec dyrektor ,to może mi l..kę zrobić.Kto bardziej wyzyskuje,czy-tak,jak piszesz-zagraniczne koncerny-żerujące na naszym narodzie, czy tak wielbione przez ciebie radio maryja za swoim dyrektorem na czele napychającym sobie kieszenie kasą wykorzystunjący głupotę i ślepą posłuszność polskiej starszyzny? Bądżmy realistami,rydzyk pieniędzy na swojego maybaha nie zarobił,chyba że zarabianiem nazywamy żebranie o datki wśród słuchaczy,którzy dająna "szczytny cel".Prowadzący musi się pokazać-a jakże.Co on chce osiągnąć zarzucając Owsiakowi trwonienie pieniędzy zebranych na WOŚP na "jakieśtam" koncerty? Ciekawe ile pieniądzy ze zbiórek caritasu trafia do kieszeni rydzyka? Ciekawe,czy on może się pochwalić tym,co zrobił za zebrane pieniądze(poza kupnem w/w samochodu),tak jak Owsiak.Jakoś nie obiło mi się o uszy,żebyufundował jakikolwiek sprzęt medyczny dla noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Komunistyczne Słowo Ludu też szlag trafi ! IP: 82.160.95.* 06.01.05, 20:59 Sciwiarski goń się! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_ck Re: Komunistyczne Słowo Ludu też szlag trafi ! 06.01.05, 22:55 Anonimowość dodaje odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłsudczyk Re: Komunistyczne Słowo Ludu też szlag trafi ! IP: 82.160.95.* 08.01.05, 20:12 szmaciaku jeden powineneś w pierdlu zgnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:01 jestem ciekawa.. dlaczego likwiduje się takie radia jakim było radio tak.. a np. nadal istnieje radio fama ktore według mnie nie jest najlepsze.. leci tam jakaś tandetna muzyka. Radio Tak stało się troszke podobne do trójki.. A Trójke kocha się za to że nie puszczają tam np. Britney.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: wypraszam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:22 aby porównywać radio Tak do "trójeczki" ! Nie ta liga A pracownikom życzę aby jak najszybciej znaleźli zatrudnienie autentycznie jest mi przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: wypraszam sobie IP: *.crowley.pl 07.01.05, 10:21 Właśnie Sosno, nie porównuj gówna do twarogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 06.01.05, 21:29 Szkoda mimo wszytsko. Niestety głównym elementem ratowania radia było angażowanie się pracowników w wypowiedzi na forum Wyborczej. Niestety tą drogą promocji niczego dobrego nie można było wywalczyć. Skandaliczne jest to, że mając w rękach narzędzia w postaci największych lokalnych gazet - radio nie mogło sobie dać rady i w badaniach słuchalności było najsłabsze z lokalnych stacji. To świadczy o miernocie ludzi zarządzających tym radiem. Niestety elementem utrzymania radia zamiast silnej marki i reklamy stały się powiązania z politykami. Tak robili pierwsi szefowie Taka, a w szczególności pan Chrobot (radio Plus może być spokojne, bo tam nie pójdzie do pracy i ich nie położy, inni niech drżą). Teraz tytuły człowieka miesiąca radia Tak wszytscy możliwi politycy lewicy mogą sobie wsadzić... Przeciętni pracownicy robili co mogli (ja czasmi słuchałem relacji z meczów, bo Radia Kielce mam juz dawno dość), ale przy dyletanckim zarządzaniu nic nie byli w stanie zdziałać. Dla mnie to szok, że radio otwierane z takim rozmachem padło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:39 Rudy, pozwol, ze bede Ci mowic po imieniu:))). Wiesz, jakos nie slucham lokalnego radia zbyt czesto, wyjatkiem jest Radio Kielce. Mam tam pare ulubionych glosow:))). Gdyby te glosy pracowaly teraz TVP3 i czytaly wiadomosci. Rozkosz dla ucha:))). Ale teraz jestem osoba calkowicie wstrzasnieta, bo dowiedzialam sie, ze ta sama osoba (niejaki Chrobot- dziwne nazwisko, naprawde) moze rozwalic kilka instytucji funkcjonujacych w miescie wojewodzkim. Jak to jest mozliwe???? Jeden Chrobot? I takie aj waj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 06.01.05, 21:44 no policzmy osiągnięcia wspomnianego mistera: - zamknęcie Gazety Kieleckiej - doprowadzenia Echa Dnia na skraj bankructwa - zniszczenia Radia Tak - degrengolada w Radiu Kielce i to w ciągu paru miesięcy działalności Jesli lubisz TVP3 to drzyj, bo podobno człowiek ma ochotę na fotelik dyrektora telewizji regionalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Radio TAK FM przestało istnieć 06.01.05, 22:07 I tu wszyscy jesteście w błędzie i nie chcę tu nikogo bronić . ani Jerzego Ch. ,anie nikogo innego ale czy upadki kielcekich mediów nie wiążą się z wpicię się na nasze media przez Michała S.???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalp Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 06.01.05, 23:23 Współczuję ludziom,którzy utracili pracę.Mam nadzieję,że nie poddadzą się i szybko znajdą nową pracę-tego im życzę całym sercem. Teraz kwiatek do kożucha: pamiętacie początki radia TAK ? pamiętacie jak zachowywał się p.Chrobot?- roztaczał przed prcownikami świetlaną przyszłość,inwestował na lewo i prawo,potrzebne-niepotrzebne-kupić!pokazać się!Wóz satelitarny?-proszę bardzo!- będzie jeździł w konwoju piwnym!/i jeździł,a to,że nie był używany do programu- to inna sprawa-miał być na pokaz-to był na pokaz/.Podobało się to wszystko ówczesnym właścicielom.Po pewnym czasie ktoś się obudził i raczył upominać się o zyski jakie miały płynąć strumieniem do kasy/to także zapowiedzi p.Chrobota/ Jak się okazało,kasa była pusta,a do dalszej działalności należało wyłożyć kolejne pieniądze.Kiedy odsunięto od podejmowania jakichkolwiek decyzji p.J.Ch. kolesie partyjni bardzo szybko zadbali o to by p.Prezesowi nie stała się krzywda.Na spotkaniu z załogą/przed świętami Bożego Narodzenia-roku 2001/pan Chrobot oficjalnie chwalił się,że już niedługo obejmie funkcję Prezesa jednej ze stacji radia publicznego i zabierze ze sobą najlepszch.Tak się stało dopiero za pół roku!!Uciekał z radia TAK jak szczur z tonącego okrętu!Początkowo była to wielka ulga dla załogi,lecz nie wszyscy zdawali sobie sprawę z tego co się święci.Można więc mieć teraz uzasadnione pretensje do ``Wielkiego``Chrobota. Żal serce ściska. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
posterman Re: Radio TAK FM przestało istnieć 07.01.05, 02:43 Droga Aniu gdzie Ty w Radiu Kielce masz interesujące głosy - musisz wyczyścić radio posprzątać w domu i odczytać ze skali, jakiego radia słuchasz, bo coś tu jest nie TAK!! (Jakaś ogólnopolska stacja pewnie) W TVP3 zgodzę się z Tobą można by wymienić "parę głosów" (wszystkie) a przy okazji jeszcze twarze.Mysle,że spokojnie mogą to zrobić za te 2.5 mln z naszych (podatników) pieniędzy. Radio Kielce z 6 mln budżetem powinno mieć taką słuchalność, że hoho a tu tylko marne 12% lipa, kiepsko, ale tak jest jak 179 osób znajomych ma etaty a nie fachowcy. Bo fachowca ocenia się po tym jak pracuje, a nie gdzie (i nie ma znaczenia ,że są to media publiczne). Dobranoc A pana Jerzego Ch. najchętniej bym wysłał do SEJMU jeśli by to rozwalił to wszystkim by wyszło na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 08:37 .. co ty gadasz takiej Trójki jak była to już nie będzie. Teraz to tylko trujka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec dj' Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: 212.244.22.* 21.01.05, 15:36 dziwne...gdy milknie radio....robi sie smutno i pusto, jak po ścięciu drzewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: 195.116.211.* 06.01.05, 22:34 wiele tu osob pisalo... wiele wypowiadalo swoje zdanie... Boze czemu w wielu osobach jest tyle zawisci, bezczelnosci, braku zrozumienia etc. najsmutniejsze jest to ze wielu dziennikarzy tu wyznaczalo popularnosc swoich wypowiedzi. kim jest basia 969 kim jest misterx czy inni... nikim... bo jesli kogos oskarzac to prosto w twarz a nie rzycac slowa poprzez forum. przykro... kielce sa malym miastem... radio bylo czescia tego miasta... teraz jej bedzie brakowalo, beda do nas mowic z warszawa (eska) z krakowa (rmf) i tak dalej... zycze wszystkim ktorzy tak zle sie wypowiadali o TAK FM aby zastanowili sie nad slowami... bo one czasami bola bardziej niz czyny... Gusta sa o gustach sie nie dyskutuje... Kiedys pewien znany artysta Sting powiedział: Zagram koncert dla jednego- byc moze ostatniego słuchacza... czlowiek z honorem... podsłuchiwalem radia okolo godziny 20- gratuluje pracownikom pozegnali sie z honorem... wiedzieli kiedy ze sceny zejsc NIEPOKONANYM!!! W IMIENIU WIELU ... DZIEKUJEMY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.eu.org 07.01.05, 01:59 >wiele tu osob pisalo... wiele wypowiadalo swoje zdanie... Boze czemu w wielu > osobach jest tyle zawisci, bezczelnosci, braku zrozumienia etc. >najsmutniejsze > jest to ze wielu dziennikarzy tu wyznaczalo popularnosc swoich wypowiedzi. >kim > jest basia 969 kim jest misterx czy inni... nikim... bo jesli kogos oskarzac to > > prosto w twarz a nie rzycac slowa poprzez forum. A ty kim jesteś..... też nikim bo ich oskarzasz a sam się nie przedstawiłeś. Obrońca się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinuś :) Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:12 Ktoś "baaardzo inteligentny" bodajże o nicku "hmm..." napisał że "wiedzieli kiedy ze sceny zejsc NIEPOKONANYM!!!" - niestety próba rewolucji czy ewolucji była ostatnią deską ratunku bo wiedzieli że idą na dno jak Titanic i tak też się stało - DLA MNIE I DLA WIELU INNYCH OSÓB SĄ POKONANI. A tak na marginesie podejrzewam że "hmmm..." jest, to znaczy był albo próbował być pracownikiem Radia TAK czy TAK FM, jeden kij :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_ck Re: Radio TAK FM przestało istnieć 06.01.05, 22:52 Od pewnego czasu sie zanosiło na upadek tego radia. Niestety po błyskawicznym i efektownym początku zaczął sie pionowy lot w dół. Jak mogli pracować z całych sił ludzie,którym powtarzano do znudzenia,że są niechcianym dzieckiem i błędem pana S.? Morali na pewno nie podniósł ostatni dyrektor programowy TAK- FM.Przykro mi to pisać, ale p.K. kojarzy mi sie tylko z tandetnym happeningiem związanym ze zmiana nazwy radia (po co?!)i... A na marginesie - konkurencja GW i Echa Dnia - Słowo Ludu nie podzieli losu tego radia dopóki są ludzie, którym tabloidowa papka nie wystarcza. Pozdrawiam maruda_ck@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnik NIE to nie moze byc prawda:-( IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 07.01.05, 01:37 Straszna szkoda,ze Radio TAK FM zamilkło...Zdaje się,że na zawsze:-( Tym bardziej mi przykro bo mialem okazje współpracować z Radiem i zawsze lubilem posluchać ciekawych relacji sportowych w TAK FM... Wielkie dzięki dla całego zespołu TAK FM za to co do tej pory robili! Powodzenia w szukaniu nowej pracy... Może znów FaMa?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralgoll Szkoda bo to w cale nie było złe radio..... IP: *.canea.com.pl 07.01.05, 07:21 Szkoda bo to w cale nie było złe radio..... Ostatnio to chyba nawet jedno z najlepszych. Cóż - pewnie (jak powiedział ktoś z pracowników radia żegnających się wczoraj ze słuchaczami) śmierć czegoś jest niezbędna do narodzin czegoś lepszego. Życzę pracownikom tego radia tego właśnie lepszego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_borsuk Re: Szkoda bo to w cale nie było złe radio..... 07.01.05, 08:57 szkoda wielka szkoda. Dobre radio było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.crowley.pl 07.01.05, 10:18 A kto słucha takiego gówna? W Kielcach da się posłuchać tylko Trójki, może Biski, ewentualnie Jazz Radia (przez kabel UPC, ale być może to już nieaktualne). Reszta to bezbarwna sieczka, takie tam tylko wielkie przeboje i inny syf. Ta stacja reklamowała się chyba podobnie jak ścierwiasta zetka, że gra tylko hity, czy inne gówna. Żenada, jak można się chwalić tym, że się nie ma czym pochwalić? Na pohybel, bardzo dobrze, że ta bryndza zdechła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: 80.48.137.* 07.01.05, 10:32 zycze abys Ty tez odszedla szybko i twoja rodzina tez.. jestescie bryndza... KOKO... zdechnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.crowley.pl 10.01.05, 13:16 A co to znaczy "odszedla"? Jak mi napiszesz możliwie zrozumiale, to to uczynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:10 Sens uchwycilas ten sam ktory w mej glowie sie kołacze..Ale w ten sposob nigdy bym tego nie przekazal :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Parę dni temu podawałem 3 powody IP: 213.25.138.* 08.01.05, 10:44 ... dla których powinno upaść to radio. I upadło. I dobrze. Przy przełączaniu rano stacji nie ma już skrzeczącej pani. Zgadzam się z tą osobą, która tutaj zarzuca brak profesjonalizmu dziennikarzom EX-TAK-u. Moze na tym miejscu będą lepsi. I nie mówmy o tym, ze ludzie tracą pracę. Jeśli urzędnik jest złodziejem, lub jest po prostu tępy, to go zwalniają, i wtedy nikt nie krzyczy, że ktoś traci pracę. To norma - nie nadajesz się, szukaj innego zajęcia. Choć oczywiście współczuję trudnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llaser Re: Parę dni temu podawałem 3 powody IP: *.klc.vectranet.pl 09.01.05, 12:56 Niestety, prawda jest bolesna... Ale taka jest. Niski poziom dotyczy także niestety pozostałych kieleckich mediów. Grana muzyka to nie wszytsko. Do tego powinna dojść jeszcze jakaś treść, prezentowana przez ludzi, którzy mają o tym pojęcie. A w Tak, w mojej ocenie, nie mieli. Podobnie jak w FAMIE, RK, Słowie i Echu. Nawet ceniona przeze mnie Wyborcza pod nowymi rządami pikuje w dół w zastraszającym tempie. Ale ona przynajmniej, podbnie jak lokalna Eska nie musi się obawiać kłopotów finansowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy 2000 Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:02 "...bo to zła kobieta była..." Szkoda tylko pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu Re: Radio TAK FM przestało istnieć 09.01.05, 15:25 Gość portalu: asd napisał(a): > Jakie wg Was jest najlepsze radio? Ktorego sluchacie ?? RMF FM, FAMA, ... PLUS ... KIELCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin32 Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 10.01.05, 14:21 Plus... Wawa... Zetka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Nowak Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:14 Od zniknięcia z eteru TAK FM mineło ponad dwa tygodnie a wciąż sie o tym tutaj mówi, inteligentni ludzie nie dyskutują o głupotach o byle czym. Wniosek - choć urągacie i zrzymacie się na to radio to jednak ono było elementem jak się okazuje dość ważnym w Waszym życiu, bo wciąż o nim pamiętacie...momo możliwych niedociągnięć to jednak było tam kilka osób nie z (jak to ktoś okreslił) łapanki. Brakowało tylko prawdziwego, ciepłego, damskiego głosu na programie...Mężczyźni to lubią.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orionidus Re: Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.ostnet.pl 16.07.17, 23:08 Tak dla przypomnienia pamięta ktoś listę dj's dance charts? Proszę o to fragmenty: m.youtube.com/watch?v=GZJLvINEOIs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Slapek Radio TAK to ewenement IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 23:50 Jako były pracownik Radia TAK od dłuższego już czasu śledzę Wasze opinie na temat tej rozgłośni. Jest mi przykro, że radio upadło. Przede wszystkim dlatego, że pracowali w nim ludzie, dla których nie tylko radio, ale i dziennikarstwo było pasją, a nie sposobem na zarabianie pieniedzy. Nie wiem, czy w naszym kraju jest inna rozgłośnia z jakiegoś "pipidówka", której tak wielu dziennikarzy, dj - ów, realizatorów dźwięku znalzło pracę w mediach ogólnopolskich. Leszek Jarosz pracuje w Faktach TVN, Sławek Gołębiowski i Hubert Pudzianowski, to najlepsi spece od promocji i także pracują TVN. Marcin Wikło jest szefem anteny w radiu Plus. Sławek Grodzinski jest prezenterem w radiu WAWA, Daniel Wydrych jest świetnym serwisantem w legendarnej 3-ce. Podobnie jak Mariusz Abramowicz, który pracuje w radiu Kolor. Rafal Wolski pracuje w Wiadomościach. Ja osobiście chyle czoła przed osobami, od których uczyłem się warsztatu zaczynając pracę jako dziennikarz. Grazyna Bukała, Stanisław Blinstrub, Kasia Kozak, Magda Marczewska i wielu, wielu innych... To naprawde wielcy profesjanaliści, których nie mógłby się powstydzić żaden newsroom w tym kraju. Mało tego. Uważam, że w Faktach, Wydarzeniach, czy Wiadomościach byliby w ścisłej elicie. Radio Tak dało mnie i moim kolegom szansę, warsztat i możliwośc rozwoju. Dało szansę ucieczki (tak, ucieczki) z Kielc i znalezienia pracy tam, gdzie człowiek naprawde może sie spełnic i wciąż sie rozwijać (co nie oznacza, że TAK tego nie dawał). Był trampoliną. Nie zgodze się z opiniami, że radio upadło, bo pracowali tam ludzie z łapanki. Ja tez jestem z łapanki i co ? Kto tym ludziom miał dać szansę? Kto miał mi dać szansę ? Szef jednej z rozgłośni prywatnych, który uważa, że najwiekszy błąd jaki mógłby popełnić, to zapłata pracownikowi za jego pracę ? Ja spotkałem ludzi włśnie z radia TAK, którzy mi dali szansę. Mam nadzieję, że oni, gdziekowiek będa pracowac taką samą szanse dadzą tym, którzy tej szansy potrzebują. Za danie tej szansy mojej osobie mówie im teraz dziękuję. Teraz Radia TAK już nie ma. Nie ma w eterze. Radio TAK jest jednak w ludziach, którzy je tworzyli, bo tworzyli je z pasją. Wszędzie tam, gdzie bedą, Radio TAK wciąż będzie sie pojawiało. Słuchajcie więc uważnie... dziękuje wszystkim, którzy słuchali radia TAK i tym, którzy je tworzyli Łukasz Słapek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist a co to "TAK" miało znaczyć ? IP: 82.160.68.* 22.01.05, 01:13 a co to "TAK" miało znaczyć ? głos wyborcy ? 'krzyżyk' ? to traumatyzm analfabetyzmu w którym są 'specjaliści' r+ od 'ła.godnych przebojów 'lepsi... co.pyry.git.h by psychologist 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist anki ..eter ? ....ty 'niemcu' IP: 82.160.68.* 22.01.05, 01:28 Radio TAK FM przestało istnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: asd 06.01.2005 19:34 + odpowiedz Jakie wg Was jest najlepsze radio? Ktorego sluchacie ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=19610063&v=2&s=0 'szpiegująco dywersyjny serwer' od traumatyzmów typy "przestało istnieć" TAK ...zostało "nie" >NIE OBRAZAJ MNIE CZLOWIEKU BO ZALOZE SIE ZE JESTEM WIEKSZYM PATRIOTA OD CIEBIE, WYWIESILES CHCIAZ FLAGE CZLOWIECZKU NA 11 LISTOPADA? PEWNIE NIE. A CO DO TEJ PANI CO SIE MNIE CZEPILES TO CI POWIEM ZE WIELE OSOB CHCE SIE UMEDIALNIC I WEZ TY MYSL LOGICZNIE..< 'soft' inwazyjny co "CHCE SIE UMEDIALNIC" ....tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist ...anki ..eter ? ....ads 'niemcem' IP: 82.160.68.* 22.01.05, 01:34 >'NIE' OBRAZAJ M 'NIE'< ' Nie ' mcy chcą pomóc w budowie kieleckiego tramwaju forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=19685738&v=2&s=0 Czy mieszkańcy Michniowa wystąpią o odszkodowania do Niemców forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=19610063&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Słapek Re: Radio TAK to ewenement IP: 217.153.131.* 22.01.05, 13:08 Dziękuje za przeczytanie mojej opinii. Ja pracowałem, gdy radio należało do Exbudu i mogę powiedzieć tylko o tym okresie. Już wtedy - kilka miesięcy po jego uruchomieniu - rozpoczął się proces upadku TAK-a. Z całą odpowiedzialnością moge powiedzieć, że w przypadku tego radia powiedzenie, że "ryba psuje się od głowy" pasuje jak ulał. Juź wtedy nie było jasnego formatu, a TAK był przeinwestowany. To, że z tej rozgłośni są dziennikarze, którzy obecnie pracują tam, gdzie pracują najlepiej świadczy o jakości radia TAK. O kierownictwie co moge powiedzieć? Tylko tyle, że ich credo powinno brzmieć: "NIE TAKIE FIRMY SIĘ KŁADŁO". To smutne, ale niestety, prawdziwe. Łukasz Słapek Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 dokładnie TAK 22.01.05, 13:57 zgadzam się z Tobą, bo przecież przypomnijmy sobie chociaż przypadek Gazety Kieleckiej, lub nieco bliżej śp. TKK, zamkniętej w zeszłym roku pod koniec kwietnia podobnie jak te dwie redakcje radio TAK nie miało pomysłu "na siebie" już w chwili uruchomienia te wszystkie firmy dążyły ku upadkowi, może miały swoje pięć minut "popularności" - nie wykorzystały tego czasu na określenie celu i tzw. linii programowej i ideologicznej redakcji; albo określiły ją źle, a skutek wszyscy znamy wierzę w to, że takie lokalne redakcje to niezła szkoła jeśli chodzi o całokształt dziennikarstwa i warsztatu - robi się dosłownie wszystko ( ktoś powie, że jak wszystko to nic )i w taki właśnie sposób można się naprawdę wiele nauczyć - wiem z własnego doświadczenia inna kwestia to szukanie nowej pracy...a z tym bywa różnie najgorsze w lokalnych redakcjach to wchrzanianie się dyrakcji, pseudointeligentnyvh prezesów w pracę ludzi, którzy te redakcje tworzą - czyli dziennikarzy - a wchrzaniają się z prostej przyczyny - UPOLITYCZNIENIE MEDIÓW - zamiast zastanowić się nad jakimś pomysłem, formatem redakcji - wykorzystują ją tylko i wyłącznie do okazywania swych politycznych anty- i sympatii przecież wystarczy posłuchać kilka serwisów informacyjnych kieleckich rozgłośni radiowych i je porównać - podobnie jest z prasą ( chociaż radio i telewizja publiczna w Kielcach to już całkowicie inny przypadek )- widać kogo radio lubi, kogo nie, na kogo jedzie a komu robi miło dziennikarze muszą robić to co się im każe albo SAJONARA!!! Radio TAK upadło i nie ma się co rozczulać nad tym tygodniami Nie było pierwszą redakcją - nie będzie ostatnią 2004 rok zapisał się w kieleckim dziennikarstwie upadkiem TKK 2005 rok należy w tej kwestii do TAK FM, ale jeszcze sie nie skończył więc kto wie ciekawe, która będzie następna, a myślę, że w tym roku padnie jeszcze jedna może zrobimy jakieś typowanie JAKA REDAKCJA Z OBECNYCH ISTNIEJĄCYCH W KIELCACH WAM SIĘ NIE PODOBA-czyli, która pierwsza w kolejności do likwidacji mój typ to: 1. Słowo Ludu - bez komentarza 2. Echo - chyba, że jak zmieni nazwę na "Sensacje Kieleckie" to może dalej ciągnąć 3. TVP3 O/Kielce - żenujący poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: dokładnie TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:59 gadget82 napisała: > JAKA REDAKCJA Z OBECNYCH ISTNIEJĄCYCH W KIELCACH WAM SIĘ NIE PODOBA-czyli, > która pierwsza w kolejności do likwidacji > mój typ to: > 1. Słowo Ludu - bez komentarza > 2. Echo - chyba, że jak zmieni nazwę na "Sensacje Kieleckie" to może dalej > ciągnąć > 3. TVP3 O/Kielce - żenujący poziom Nie podoba, a - do likwidacji - to kolosalna różnica. I wszystkie wymienione typy są nietrafione. Echo nie upadnie bo jest jednym z najlepiej sprzedających się dzienników regionalnych w Polsce, Słowo ma nowego inwestora, który ma wobec niego plany, które z kolei sprawią - że też nie upadnie. TVP 3 jest utrzymywana z haraczu zwanego abonamentem, i też nie grozi jej likwidacja. Co miało w Kielcach upaść - upadło. Teraz czas na nowych. Na częstotliwości po Radiu TAK ostrzy sobie zęby kilka sieci ogólnopolskich, i nie tylko. Więc na pewno w Kielcach powstanie nowe radio. I to już niedługo - wyniki konkursu na koncesję po Tak-u będą znane za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: dokładnie TAK IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 22.01.05, 18:39 5 lutego mija termin zgłoszeń do konkursu na koncesję, a to zupełnie co innego niz wyniki... decyzja będzie najwczesniej w kwietniu/maju , a nowa stacja zacznie działać na jesieni... co do ostrzenia zębów - na razie nikt nie zgłosił się do tego konkursu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: dokładnie TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:21 Gość portalu: obserwator napisał(a): > 5 lutego mija termin zgłoszeń do konkursu na koncesję, a to zupełnie co innego > niz wyniki... decyzja będzie najwczesniej w kwietniu/maju , a nowa stacja > zacznie działać na jesieni... > > co do ostrzenia zębów - na razie nikt nie zgłosił się do tego konkursu :) To dwie megabzdury. Po pierwsze - w warunkach konkursu koncesyjnego jest zapis, który mówi, że lista wnioskodawców zostanie podana do publicznej wiadomości, zaraz po terminei składania wniosków. Już wtedy będzie mniej więcej wiadomo, kto wygra. Po drugie - to, że nikt formalnie nie złożył jeszcze wniosku, nie oznacza, że tego nie zrobi. To tak jak na przetargach - wszyscy złożą w ostatnim dniu. Ale kilka wniosków jest już przygotywanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: dokładnie TAK IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 22.01.05, 20:33 widze, że masz blade pojęcie o procedurach, więc życie i czas cię nauczą w tych kwestiach sporo... powtórzę jeszcze raz - do 5 lutego jest czas na złożenie wniosku koncesyjnego, ok. 12 lutego pojawi się lista nadawców, którzy zgłosili się do konkursu... potem ok. 2 miesiące KRRiT będzie rozpatrywała wnioski, więc nie wczesniej niż w kwietniu/maju będzie znany zwycięzca no, ale widzę, że masz wiedzę, o tym kto ma napisane już wnioski... to może się podziel z nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: dokładnie TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:03 Pożyjemy zobaczymy. A kto złoży - dowiesz się za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist częstotliwości po Radiu TAK IP: 82.160.68.* 22.01.05, 20:02 Gość: buba 22.01.2005 17:59 napisała: "Na częstotliwości po Radiu TAK ostrzy sobie zęby kilka sieci ogólnopolskich, i nie tylko. Więc na pewno w Kielcach powstanie nowe radio. I to już niedługo - wyniki konkursu na koncesję po Tak-u będą znane za 2 tygodnie." moc nadajnika i zasięg jak r kielce - odbiór wokmenem na przedmieściach warszawy ogólnie w promieniu 200km Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 Re: częstotliwości po Radiu TAK 22.01.05, 21:23 Gość portalu: psychologist napisał(a): "Na częstotliwości po Radiu TAK > ostrzy sobie zęby kilka sieci ogólnopolskich, i nie tylko. Więc na pewno w > Kielcach powstanie nowe radio. czy powstanie to się okaże, bo miejsce po trupie cuchnie i to cuchnie tak, że trzeba mieć na takie nowe radio nie tylko dobry pomysł ale pomysł-PEWNIAK, padło TAK, powstanie nowe i też padnie smutna wizja ten, kto ostrzy sobie zęby na częstotliwość tak naprawdę robi rachunek zysków i strat - bo to konieczne po cholerę tworzyć nowe radio w miejsce TAKa które ma szansę skończyć tak jak TAK FM? bo co tracić kasę? uważam, że żadne radio w tym roku nie powstanie - jest za wcześnie to tak jak rzekomo od lipca 2004 roku miała wejść nowa telewizja lokalna - ktoś składał wniosek o koncesję i się wycofał po prostu i uważam, że dobrze zrobił bo sukcesu by na naszym kieleckim rynku medialnym nie odniósł na pewno niejaki pan wielki redaktór John J z radio fama, chama czy chała, jakoś tak.... też ostrzy sobie zęby, kły nawet chyba na tę częstotliwość może do parlamentu będzie startował na os posła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: częstotliwości po Radiu TAK IP: *.eu.org 22.01.05, 21:38 > czy powstanie to się okaże, bo miejsce po trupie cuchnie i to cuchnie tak, że > trzeba mieć na takie nowe radio nie tylko dobry pomysł ale pomysł-PEWNIAK, gó.. wiesz wiadomo kto stara się o tą częstotliwośc juz teraz. Ja wiem Pewniakiem jest to że jak coś czujesz że cuchnie od monitora to wstań i umyj się u mnie nic nie smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 Re: częstotliwości po Radiu TAK 22.01.05, 22:28 radio TAK FM jest trupem i cuchnie jak trup radio TAK FM okazało się totalną porażką, klapą i nieudanym interesem lokalnych polityków istniało sobie kilka lat, upadło i koniec pozostał częstotliwość po tym trupie jak chwalisz się taką błyskotliwością to pomyśl matole: oni przez ostatnich kilka miesięcy błagali żeby ktoś ich wykupił i zero efektu padło i nic na jego miejsce nie powsatnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: częstotliwości po Radiu TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: częstotliwości po Radiu TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:37 Nikt nikogo o nic nie błagał, matole! Radio robili pełni zapału ludzie, i to nie oni spowodowali, że upadło - taka była decyzja właściciela. Co trupów, smrodu, itd. - nie będę zniżał poziomu dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee tam re. IP: *.eu.org 23.01.05, 12:39 Gadget32 czy jakos tam jak ci dalej smierdzi to teraz idź i umyj cipkę cipo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: częstotliwości po Radiu TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:34 Zaobaczymy :D To nie jest miejsce po radiu tak, tylko wolna częstotliwośc, a nawet kilka, którymi można objąć zasięgiem całe województwo, a nawet więcej. To prawie 1,5 miliona potencjalnych słuchaczy. Moje zdanie jest takie - walka o te częstotliwości będzie zaciekła! Odpowiedz Link Zgłoś