Dodaj do ulubionych

Propozycja zmiany ulicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:42
jeszcze dobrze 'nie wystygl' a juz bedzie mial 'swoja' ulice ;/ dobrze ze juz
jest w kielcach ulica jana pawla bo pewnie radni przygotowywaliby wlasnie
uchwale w sprawie nazwania jednej z ulic imieniem papieza... tak na wszelki
wypadek...
Obserwuj wątek
    • Gość: gogi Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 08:47
      Zmienic nazwe LO im. Hanki Sawickiej, to wstyd. Hanba. Cala Polska sie z nas
      smieje. Ale nie z nazw a proponowanych zmian.
      Mapety.
      • Gość: Ania Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:53
        Mam nadzieje, ze nie okaze sie przy jakies okazji, ze istnieje teczka:)))... I
        trzeba bedzie znowu nazwe ulicy zmieniac. Jesli juz nie ma innych problemow w
        miescie i koniecznie trzeba sie czyms wykazac (wbrew woli mieszkancow), jestem
        za ul. Lipcowa. Lipiec zawsze bedzie taki sam. I taka uwaga praktyczna: nazwa
        ulicy nie powinna byc za dluga, bo sie w niektorych formularzach nie
        zmiesci:))).
        • Gość: el Re: Propozycja zmiany ulicy IP: 212.160.196.* 23.01.05, 09:56
          Jestem za ul.Lipcową. Czy ulica jednopasmowa prowadząca na osiedle, sypialnię
          może być Aleją? To chyba śmieszne.
      • Gość: zibi Re: Propozycja zmiany ulicy IP: 212.160.196.* 22.01.05, 08:55
        jestem za zmianą nazw ulic tylko przemyślmy na jakie aby po następnych wyborach
        znowu nie zmieniać
      • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:11
        Przywróćmy rynkowi historyczną nazwę Adolf Hitler Platz. Czy wtedy ta
        Twoja "Cala Polska" spoważnieje?
    • Gość: Mess Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:15
      A ja proponuję ulicę Klicha
    • Gość: misterxy Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:11
      Jak już mają zmieniać nazwę tej "komunistycznej" ulicy to na Al. Unii
      Europejskiej, a nie J. N.-J.
      Ten człowiek dopiero co umarł. Dajmy mu odpocząć od polityki, a właściwie jego
      duszy.
      • Gość: Andreas Zmiany ulic - propozycje nazw !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:42
        A może by tak neutralnie co ?
        Janka Krasickiego - Masłowska (w końcu gdyby ją przedłużyć to by dojechał nią
        do Masłowa.
        Ulica Manifestu Lipcowego można by podzielić na trzy odcinki:
        I (od Sandomierskiej do Świętokrzyskiej) mógłby się nazywać Aleja Zjednoczonej
        Europy lub Gdańska
        II (od Świętokrzyskiej w kierunku hipermarketu Real) - ulica Skarżyska lub
        Radomska
        III (w stronę osiedla Świętokrzyskiego) - ulica Czesława Miłosza lub ulica
        Dąbrowska
        Ulicę Hanki Sawickiej skoro już musimy zmieniać to na Wisławy Szymborskiej.
        Panowie politycy !!! Żadnej polityki przy nazwach ulic !!!
        • Gość: kniaż z Bodzentyna Re: Zmiany ulic - propozycje nazw !! IP: *.globit / 217.98.57.* 22.01.05, 18:11
          Andreas!"Panowie politycy!!!.Żadnej polityki przy nazwach miast!!!"
          Twoja propozycja Aleja Zjednoczonej Europy z daleka pachnie polityką
          Ul.Czesława Miłosza-on przecież był aktywnym politykiem.
          Ul.Wisławy Szymborskiej-ona w swojej twórczości aktywnie zaangażowała się w
          sławienie największego bandyty 20 wieku Józefa Wissarionowicza Stalina.
      • Gość: Andreas Propozycje nazw z przymrużeniem oka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:46
        Manifestu Lipcowego - ul. Geniusza Wojciecha Lubawskiego - ul. Zygmunta Ziobro
        Janka Krasickiego - ul. Mariana Parafiniuka lub ul. Andrzeja Leppera
        Hanki Sawickiej - ul. Renaty Beger :-)) lub Pszczółki Mai :-)
        Panie prezydencie jest takie miasto: Nowe Miasto Lubawskie - może by tam
        uprawiać prywatę i samowolkę nie pytając mieszkańców o zdanie !!!
      • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:17
        Czy to Twoja ignorancja kazała ci określenie "komunistyczna" ująć w cudzysłów,
        czy są jakieś inne powody?
    • r_z Re: Propozycja zmiany ulicy 22.01.05, 14:22
      Popieram pomysł.
    • Gość: Sz.J. Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:03
      Tak w ogóle to jestem przeciwnikiem zmian nazw ulic w Kielcach. Daleko mi do
      poglądów lewicowych. Dla mnie najważniejszy jest aspekt finansowy. Koszty
      związane ze zmianą wszystkich dokumentów.
      Jednak chciałbym zabrać głos w imieniu ludzi(moja mama), którzy żyli w
      socjalizmie i wspominają go z sentymentem.
      Dziwię się, że niektórzy uzurpują sobie prawo do nazw tych ulic. Manifest
      Lipcowy usankcjonował w Polsce socjalizm i za tego właśnie socjalizmu została
      zbudowana ta ulica i osiedla wokół niej!!!
      Co do proponowanych patronów:
      - Unii Europejskiej- poczekajmy aż miasto wybuduje jakąś nową ulicę, za środki
      europejskie, wtedy nadamy jej tą nazwę.
      - Księdza Jaworskiego- proponuję wzorem innych osiedli "tematycznych" umieścić
      ks.Jaworskiego , Popieuszkę, Wyszyńskiego,Kaczmarka, św.Leonarda, Aleksandra
      itd na nowym osiedlu Dąbrowa. Ciekawe co na to przyszli mieszkańcy?
      - Solidarności- może wreszcie wybudujemy nową, dużą ulicę (jakoś przez 15 lat
      się nie udało-ciągle te socjalistyczne ulice!?)

Dziwię się co niektórzy chcą od Sawickiej i Krasickiego, obydwoje zginęli w
      43r. z rąk hitlerowców( Sawicka na Pawiaku a Krasicki podczas próby ucieczki).
      Jedynym ich błędem było to, że należeli do PPR. Nie mogli wiedzieć do czego
      doprowadzą inni ideolodzy socjalistyczni. Może jeszcze od razu zmienią patrona
      IV Liceum?

Jedynym patronem, którego mógłbym zaakceptować w miejsce Manifestu to właśnie
      Jan Nowak Jeziorński!!!
      • Gość: psychologist Pr..opozycja IP: 82.160.68.* 22.01.05, 18:35
        poco owijać w gałganki..
        25-345 Kielce ul.Radio Wolna Europa i moskiewskie zagłuszarki
      • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:24
        A ja chciałbym się wypowiedzieć w imieniu ludzi, którzy żyli w socjaliźmie i
        NIE wspominają go z sentymentem. Zmienić te chore nazwy!!!
        I niczego nie chcę od Sawickiej, czy Krasickiego, to jest stawianie sprawy od
        dupy strony. To Ty mi powiedz, czym się niby dla Polski zasłużyli, żeby ich
        imionami ulice nazywać?
    • Gość: mix Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:25
      taak - do tego to Ta WUSOKA RADA I RAJCY SI Ę WYJĄTKO NADAJKĄ - najlpiejżeby
      oni nazwali swoimi imionami - np jakieś takie małe niebieskie małe plastkowe
      kioski stojace tu i ówdzie - bedzie taniej, szybciej - pieczątki nie trzeba
      zmianiać - efekt medialny murowany+
    • know1 Brawo, Jakub, do dzieła - wieszaj!!! 23.01.05, 12:39
      Brawo, Jakub! Ja już wcześniej pisałam, że ty jesteś materiał na esesmana i
      okazało się, że miałam rację! Oczywiście, że należy wieszać ludzi o innych
      poglądach niż ty! Ludzie!!! Jak któś mi tu będzie wypisywał mądrości mądrzejsze
      od najmądrzejszego mędrca Jakuba z SS-andomierza, to ja go zaraz zakabluje i
      Jakub go powiesi! Ale Jakub, zabrakło ci jeszcze odwagi. Przecież trzeba
      dodatkowo powywieszać wszystkich, którzy na tego Klicha głosowali. A to będzie
      dobre parę tysięcy ludzi. Ale co to dla ciebie! Wprowadzenie jedynego słusznego
      nazistowsko-antysemicko-fanatyc zno-jakubowego systemu wymaga ofiar! Jak każdy
      totalitaryzm (patrz XX wiek). Jakub, do dzieła! Jestem z tobą!
      Idiocka Baranowska Skretyniała
      • Gość: psychologist sorry ale to ty jesteś 'zła' IP: 82.160.68.* 24.01.05, 16:14
        sorry ale to ty jesteś 'zła'....to ty mówisz
        > dodatkowo powywieszać wszystkich, którzy na tego Klicha głosowali.<
        To w twoim 'ograniczonym' myśleniu powstaje reakcją, którą przypisujesz komuś.
        A prawda nie jest tam, gdzie jest więcej klakierów wabionych przez socjomedialne
        przekręty. Niewystarczy chcieć bronić 'swojego' stada by mieć 'licencje' na
        prawde, chyba że się jest tam gdzie jest to 'prawem'.
    • know1 Proszę się nie wtrącać 23.01.05, 15:04
      A ty kobylyb, czy jak ci tam, co się wtrącasz? Ja tu sobie koresponduję z moim
      aryjskim guru, nacjonalistyczno-mistycznym Jakubem z SS-andomierza, a ty jakieś
      prowokacje robisz? I czemu mi „panujesz”, jak ja pani jestem - Baranowska -
      podpisów czytać nie umiesz? Ja nic o Żydach innego nie uważam, jak mój Mesjasza
      narodowo-ultrakatolicki Jakub. Jeżeli On uważa, że Żydzi to ludobójcy, to tak
      musi być, jak Amen w pacierzu. Jak już napisałem, nie mogę być 'zakamuflowanym
      antysemitą', a co najwyżej 'zakamuflowaną antysemitką', kumasz? A teraz nie baw
      się klawiaturą, tylko myśli wspaniałego Jakuba z SS-andomierza studiuj.
      Baranowska Idiocka Skretyniała
    • lekkozdystansowany Re: Piotrusia znowu się przebiera w sukienki? 23.01.05, 15:20
      Jakub,czy Ty jestes zakamuflowanym Żydem?
    • dadada59 Re: Propozycja zmiany ulicy 23.01.05, 15:51
      A może Rada Miejska by uchaliła, że co roku kolejne np. 10 ulic będzie miało
      zmienianą nazwę, a dochody z wymiany dokumentów przewidzieć w projekcie
      budżetu!!!
      Czy ktoś jeszcze pamięta, że to prezezes EXBUDU nie zgodził się w latach
      dziewiędziesiątych, gdy wsystkie "komunistyczne" nazwy wypadały z planu miasta,
      na zmianę nazwy Manifestu lipcowego - bo to były za duże koszty dla firmy.
      O mieście, zwłaszcza dla przyjezdnych, nie świadczą nazwy ulic bo ich po prostu
      nie znają, ale ich stan, bo po nich jeżdżą (Husarska. Ściegiennego, Radomska na
      wyjeździe do W-wy i wiele innych). Jak już nie będzie do remontowania i
      budowania ulic, to wtedy przenaczajmy pieniądze na zmiany ich nazw.
      • Gość: sadas Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:18
        Ja uważam, że zmiana nazwy tej ulicy jest konieczna. Kiedyś trzeba to zrobić i
        wydaje mi się to oczywiste. Wszyscy się przyzwyczaili, że jest Manifestu
        Lipcowego, ale przyzwyczają się również do innej nazwy. Tak było z Buczka-
        teraz większość mówi Paderewskiego, na Armii Czerwonej oczywiście wszyscy
        prawidłowo mówią Sandomierska. Przyzwyczajenie nie odgrywa roli.
        Co do kwestii finansowych to nie wydaje mi się, żeby koszty były duże. Na pewno
        trochę się wybuli, ale nie są to pieniądze, które można stawiać na równi z
        kosztami robót drogowych, także dadada59 to co piszesz to nonsens.
        Zrywajmy z poprzednią epoką i odetnijmy się od tego zła, który za sobą niosła.
        Większość już pozmieniano i dobrze. Powoli, a do celu. Pzdr
        • Gość: alina jakiego celu? IP: 82.160.95.* 23.01.05, 23:35
          Powoli, a do celu. Pzdr
        • dadada59 Re: Propozycja zmiany ulicy 24.01.05, 03:16
          Gość portalu: sadas napisał(a):

> Przyzwyczajenie nie odgrywa roli.
          > Co do kwestii finansowych to nie wydaje mi się, żeby koszty były duże. Na
          pewno trochę się wybuli,
          > Zrywajmy z poprzednią epoką i odetnijmy się od tego zła, który za sobą
          niosła.

Mieszkam na Manifestu i właśnie zmieniłem prawo jazdy bo ustawa nakazywała. Czy
          SADAS zrywając z poprzednią epoką i odcinając się od tego złat rochę wybuli i
          zapłaci za mnie gdy zmienią nazwę i będę musiał wymienić znowu prawo? Gdy
          zmienią nazwę, upomnę się !!!

Przy okazji, zapytajcie młodych - przyszłość Kielc, o ile tu zostaną ;) - kto
          to byli Krasicki (oczywiście Janek nie Biskup) czy Sawicka? Ale kto to to był
          Kwas, czy Szczepaniak też napewno nie wiedzą!

Czy u nas zawsze polityka przrz małe "p" musi mieć górę nad rozządkiem?
          • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:29
            To ja już wolę politykę, nawet przez małe "p" niż Twój "rozządek".
        • dadada59 Re: Propozycja zmiany ulicy 24.01.05, 03:46
          Zapomniałem jescze o dowodzie osobistym, Urzędzie Skarbowym, Banku i paru
          innych instytucjach.

Ale nic to. Jak się "odetniemy od tego zła", to dobrobyt na nas sam spłynie.
          Jakie to proste. Prawda Gościu SADAS?
          • Gość: sadas Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:37
            "> Ale nic to. Jak się "odetniemy od tego zła", to dobrobyt na nas sam spłynie.
            > Jakie to proste. Prawda Gościu SADAS?"

Nie rozpatruję tego pod tym kątem. Wręcz odwrotnie. Nie sądzę by zmiana nazwy
            ulicy miała wpływ na poprawienie personalnych finansów. To kolejny nonsens.

Masz wiele racji pisząc, że będziesz musiał wybulić sporo kasy- rozumiem Cię,
            bo to wkurzające, ja również nie byłbym zachwycony perspektywą wydatku rzędu
            chyba 80zł za prawko, 30 zł za dowód itd. Jednakże, wydaje mi się, że tak samo
            krzyczeli mieszkańcy innych kieleckich ulic jak np. Armii Czerwonej- raz się to
            zrobi na wiele lat- czasem innej drogi nie ma.
            Powiesz, dlaczego ja mam za to płacić? Dlaczego to mnie ma uderzać po kieszeni?
            No cóż, tak już bywa. Dla mnie to wstyd, że takie ulice jeszcze są. Zerwanie z
            takimi nazwami to dla mnie bezcenne. Oczywiście nie rozpatruję tego pod kątem
            materialnym.
            Podsumowując, jestem pełen wyrozumiałości dla twych argumentów i doskonale je
            rozumiem. Niemniej jednak, uważam że są sprawy, które należy kiedyś sprostować.
            Minęło prawie 16 lat od przełomu 1989roku, a nadal Man. Lipcowy jest
            pielęgnowany. Najwyższy czas to zmienić. Pzdr dla Ciebie dadada59.
      • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:28
        Kierując się Twoją logiką należałoby rynek nadal nazywać imieniem Hitlera, bo
        przecież po wojnie było masę innych ważniejszych rzeczy do zrobienia, a i potem
        też, i całkiem niedawno, no i teraz. W zasadzie cały czas się coś remontuje.
        • dadada59 Re: Propozycja zmiany ulicy 24.01.05, 14:37
          Z Hitlerem toś przesadził. Rynkowi przywrócono jego pirwotną nazwę. Manifestu
          Lipcowego nazywała się tak od jej wybudowania, a jak ktoś na forum napisał,
          wybudowano ją w czasach rządów "ludzi Manifestu". Mimo literówki w "rozsądku"
          to nadal bardziej go cenię od "polityki" choć ta druga łatwiej prowadzi do
          pieniędzy.
          • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:44
            I co z tego, że przywrócono? To Wy, krytycy zmian powołujecie się na argument
            kosztów. Jakie znaczenie z tego punktu widzenia ma fakt czy nazwę się zmienia,
            czy przywraca? Używaj argumentów, które wzmacniają Twoje stanowisko, a nie
            jedynie stwierdzają pewne fakty.

Koszty są tu sprawą drugorzędną. Nie dziwię się ludziom, którzy burzą się na
            myśl o konieczności ich ponoszenia, ale może należałoby w takim razie
            dyskutować o nie pobieraniu opłat. Trwanie na stanowisku, że "należy zostawić
            jak jest" to przejaw ignorancji, niewybaczalnej ignorancji. Nawet Ukraińcy
            wstali z kolan i krzyczeli, że nie są bydłem, a w naszym kraju wciąż są ludzie,
            którzy chcą pastuchów czcić.

Przeciwnicy zmian zdają się godzić sz takim stanem rzeczy, że jak ktoś nam na
            środek salonu nasrał, to lepiej nos zatkać i udawać, że się nie czuje, a
            przecież sprzątanie to taki wysiłek. Gó.. się kiedyś rozłoży, a nazwa się sama
            nie zmieni.
            • dadada59 Re: Propozycja zmiany ulicy 24.01.05, 17:46
              Gość portalu: koko napisał(a):

> Używaj argumentów, które wzmacniają Twoje stanowisko...
              >
              >...że jak ktoś nam na środek salonu nasrał,...

Za to Twoje argumenty brzydko mi pachną.
              Ale skoro zszedłeś do takiego poziomu to przypomnę powiedzenie "Jak się wysuszy
              to się wykruszy."
              • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 25.01.05, 10:35
                Bzdurne konwenanse mam gdzieś, wolę się kierować logiką. Ty jak widzę na odwrót.
    • know1 Wyrokiem go, wyrokiem 23.01.05, 15:57
      Tak trzymać Jakub! Widzę, że jak Dzierżyński czy inny jakiś Robespierre masz
      już listę wrogów do wyeliminowania. Brawo! Popieram. Ale przed egzekucją nie
      zapomnij o torturach, oni na pewno wyśpiewają następnych do wyeliminowania.
      Nauki możesz szukać u swoich faszystowskich przyjaciół, którzy doskonalili tę
      sztukę w Ameryce Południowej. Niektórzy jeszcze żyją, w samolot i po naukę!
      Baranowska Idiocka Skretyniała
    • Gość: //// Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.kielce.msk.pl 23.01.05, 18:59
      Powiem krótko bo komentarze są tu zbyteczne - popieram pomysł Pana Bogdana Klicha
      • Gość: p Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 24.01.05, 15:02
        jeżeli popierasz to zapłacisz za wymianę 20 tysiecy dowodów osobistych, kilku
        tysiecy praw jazdy,koszta wymiany papierów firmowych pieczątek ip dla
        kilkudziesieciu firm.

A Pan Lubawski i spółka wzięli by się wreszcie za sprowadzanie zagranicznych
        inwestorów do Kielc(których obiecywali w czasie wyborów) czy naprawienie drogi
        do Centrum Targowego a nie mydlili ludziom oczy zastępczymi tematami w stylu
        zmiany nazwy ulicy
    • Gość: Crux Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.01.05, 19:22
      Trzeba przyznać, że nazwa Manifestu Lipcowego chluby miastu nie przynosi i w
      perspektywie należałoby pomyśleć o jej zmianie. Nazwanie jej imieniem Jana
      Nowaka-Jeziorańskiego nie wydaje mi się najgorszym pomysłem.

Co zaś tyczy się Sawickiej i Krasickiego. Ktoś powiedział, że ich jedyną winą
      było to, że należeli do niewłaściwego ugrupowania. No cóż - Jacek Kaczmarski
      śpiewał kiedyś tak:

"Nie zamordowanoby go? To sam by mordował.
      Inny też się nie nadaje, choć objęty czystką,
      Gdyby żył - to jeszcze gorzej działoby się wszystko.
      Niechby się inaczej zgięła historii sprężyna,
      A rehabilitowalibyśmy dziś - Stalina."

Ulica Jacka Kaczmarskiego też absolutnie by mi nie przeszkadzała...

Pozdrawiam
      • Gość: alina przypuszczam,ze On by nie chcial IP: 82.160.95.* 23.01.05, 23:38
        nazwa Manifestu Lipcowego chluby miastu nie przynosi i w
        perspektywie należałoby pomyśleć o jej zmianie. Nazwanie jej imieniem Jana
        Nowaka-Jeziorańskiego nie wydaje mi się najgorszym pomysłem.

a chcialbys zeby Crux zastępował nicka pajac?

ulica cruxa , dawniej pajaca
        • Gość: Crux To więc co z tym fantem? IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.01.05, 00:14
          Hm... Ja tam bym się za pajaca nie obraził, ale faktycznie za Manifestu
          Lipcowego chyba jednak tak. Więc trzeba wymyślić jakąś inną, neutralną nazwę dla
          tej ulicy, aby nikogo nie urażać, tym bardziej tych, których nie zamierzamy.
          Może Lipowa (kilka liter by się usunęło, kilka dodało), ale czy lipy się nie
          obrażą...

Pozdrawiam
    • Gość: megadeth ul. Zmieniających Nazwy Ulic IP: 195.136.17.* 23.01.05, 19:36
      a może jak w USA numery ulic ?

ale wtredy będą się wywnętrzniać numerolodzy ...
      • Gość: psychologist ul.dygit ... to postęp jak koniec analogu w rtv IP: 82.160.68.* 23.01.05, 23:33
        jasne dla kac'yków 'lekkie' wchodzące wszystkim w..łatwo do ucha
        a pospólstwu dla ćwiczenia wyobrażni conajmniej 10 cyfrowe jak np nr tel
        albo lepiej 'konto' bankowe ..bo to przecież ich za'kontek...
        • Gość: psychologist pr..oponuje zmienić IP: 82.160.68.* 24.01.05, 06:14
          - groteskową nazwe ulicy 'w' z grabarzami filharmonikami zakonicami żołnierzami
          wukału seminarzystami policjantami bankierami na ul.mjr ponurego ,ul.spolegliwa
          - gro.tesko.wą nazwe 'ml' ulicy z ciągu ul.źródłowj z cepeenami salonami
          marketami na ul.weselna, ul.weekendowa, dla zchowania klimatu 'lipcowego'
          ....odra.dzam nazwy : ul.zdzisława mokrego( JNJ), ul.lipia , ul.lipna
          - groteskowo wyglądający nowy garaż na pl.konstytcji 3 maja nazwać 'sejmem' a
          ulice wokół ul.komisji śledczych, ul.prominentów,
          - nową drogę do ctk nazwać ul.targowiczan
    • Gość: koko Re: Propozycja zmiany ulicy IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:09
      Ty głupi sku..synu! Jak śmiesz wypowiadać się w ten sposób o zmarłym, któremu
      nie byłbyś godzien butów wyczyścić?
      • Gość: psychologist inteligenCIA.... IP: 82.160.68.* 24.01.05, 15:46
        hola manifeście brzydkich słów !
        Ttemu co napisał
        >jeszcze dobrze 'nie wystygl' a juz bedzie mial 'swoja' ulice <
        co Twój 'rozum' zarzuca ?
        Dla przyzwoitości należy rozumieć to, że rozgłośnia polska Radia Wolna Europa
        dawno wystygła, a dziś 'mówić' jej nikt nie zabrania, a jest nie do przecenienia
        ciężar politycznych przestępstw, tylko że dziś 'bankierzy' nie dają na rwe bo
        to oni 'kradną' z poziomów 'władzy' ponad lichym i dla biednych prawem...
        a ty pędź może zdżysz jeszcze zostać pucybutem...
        • Gość: koko Re: inteligenCIA.... IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:29
          Naucz się prawidłowego pisania i składnego formułowania myśli, to
          podyskutujemy, bo nie zamierzam Twoich wypocin odcyfrowywać.
          • Gość: psychologist obrazy 'wyrażne' które wywołujesz na forum IP: 82.160.68.* 24.01.05, 16:45
            to 'adolf' ? masz pewność że jesteś 'zrozumiany' jak bluzgasz !

>Naucz się prawidłowego pisania i składnego formułowania myśli, to
            podyskutujemy, bo nie zamierzam Twoich wypocin odcyfrowywać.<

od adolfa sie uczyłeś 'rasizmu' ? prymitywie ... myślenie się nie "formułuje"
            jak chcesz lekko strawną papkę to czytaj wybitne dzieła swoich idoli !
            • Gość: koko Re: obrazy 'wyrażne' które wywołujesz na forum IP: *.crowley.pl 25.01.05, 10:42
              O! Toż chłopczyna pisać poprawnie się nie naumiał, ale wydedukował, jaki to ze
              mnie rasista. I nawet moich idoli zapoznał. Imponujące.

Z tym formułowaniem nie zamierzam ci nawet tłumaczyć, bo i tak nie pojmiesz.
              Meandry języka polskiego i logiki zbyt zawiłe są dla twego mózgowia.
              • czerwony_borsuk Re: obrazy 'wyrażne' które wywołujesz na forum 25.01.05, 12:53
                jestem przeciw temu. Dlaczego WEL na siłe chce uszcesliwiac ludzi. Człowieku
                moze tak chcesz zeby Twoim i Syguta nazwiskiem nazwac ulice w Kielcach.

P,S

Moze zmienic jeszcze IX na ul. Św.Bohatera działki na Ślicowicach lub Mscicela
                Świętokrzyskiego albo geniusza Łysogór ??
    • Gość: gogi Cala Polska sie smieje... IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 15:48
      ... ale chyba z tych co widza problem w nazwie ul. Hanki Sawickiej. Otoz
      problemem nie bylo znalezienie w jakich miastach ow nazwa istnieje:
      - Warszawa (wesola) - ulica
      - Olsztyn - ulica
      - Kalisz - ulica
      - Sochaczew - ulica
      - Duszniki Zdroj - ulica
      - Jaworzno - ulica
      - Gdynia-Rumia - ulica
      Dalej mi sie nie chce szukac. Wiec argument, ze nazwa w oczy kole jest
      nietrafny. Pozdrawiam Mapetow.
      Aha i jeszcze jedno, mam w d*pie odpowiedz Jakub'a, to tak na wszelki wypadek
      jakby chcial cos nabazgrac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka