Dodaj do ulubionych

Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAMY

IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 23:11
oczywiscie zartuje w temacie. Chodzi mi o zainteresowanie moim pytaniem: czy
ktos z Was byl w wyzej wymienionych miejscowosciach (okolice Checin,
Jedrzejowa)?. Te wioski naleza do mojej Babci. Ciekaw jestem, czy nadal sa
tam Jej piekne dworki, wspaniale sady... Mam zdjecia, na ktorych majatki
wygladaja pieknie. Jak tam jest teraz? Dziekuje bardzo za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 23:38
      zapomnialem dodac miejscowosci Zlota :) Aha, kiedy wywalili moja Babcie i Jej
      rodzine z majatku, to mieszkali w Kielcach na Śniadeckich 3/6. Pozdrawiam
      kielczan raz jeszcze.
      • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 01:38
        bardzo, bardzo prosze o jakiekolwiek odpowiedzi na temat. Dzieki :)
        • Gość: n Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.kielce.net.pl 08.02.05, 10:57
          Chmielowice i Dębska Wola to miejscowości w gminie Morawica (mniej więcej 15,
          20 kilometrów od Kielc) i są to stosunkowo małe wioski, ale dość zadbane. Nie
          przypominam tam jednak sobie jakichś pozostałości po dworkach czy innych śladów
          świetności.
    • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 13:24
      moze postaraj sie odpowiedziec ,,na okolo" :)

Dzieki za info. W Chmilowicach byl maly dworek na pagorku - pozniej byla tam
      szkola i jeszcze 7 lat temu (a wtedy bylem tam ostatnio) budynek stal.
      Natomiast w Debskiej Woli jest duzy dwor. I tam tez byla (jest?) szkola. Co
      prawda jakis geniusz dobudowal do dworu jakis badziew z betonu, ale nie sadze,
      zeby calosc zostala zburzona.
      Pozdrawiam
    • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 13:49
      Tobie miedzy innymi odpowiedzialem, Jakubie. A tak poza tym pytalem o
      miejscowosci, a nie o Twoj swiatopoglad. Pozdrawiam
    • Gość: poddany Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 17:14
      A teraz Jakubku zgadnij kto jest kto?Czy ja to on,czy on to ja?
      • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 19:08
        ej, nie podszywaj sie. Mowie do ,,poddanego". Dziwne macie forum. We Wroclawiu,
        gdzie mieszkam, nie wycinaja postow... Chyba, ze ktos bluzga. Tak czy siak -
        czekam na info o Chmielowicach, Debskiej Woli, Zlotej i Topoli.
        Pozdrawiam
        • Gość: poddany Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 19:17
          Ja się nie podszywam,wszak napisałem "poddany",a to zagadka dla
          Jakubka ,którego uwielbiam.Pzdrw.
          • Gość: Panicz:) Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 19:22
            nie znam Jakubka :) drogi ,,Poddany" - mamy podobne adresy IP. Wiesz cos o
            wioskach, o ktore pytalem? Pozdr
            • Gość: poddany Re: Chmielowice,Debska Wola,Topola i in. - WRACAM IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 19:46
              Niestety tereny ,o których mówisz nie są moimi stronami rodzinnymi,aczkolwiek
              pochodzę z Kielc.Pozdrawiam Wrocław,tam mieszka obecnie mój ojciec.A
              dostraczyciela internetu mamy tego samego,chyba?Pzdrw.
              P.S Jakubek z Sandomierza jest moim ulubionym postmenem na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka