Dodaj do ulubionych

Internet na Swietokrzyskim

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 23:05
Juz ponad pol roku mija jak spoldzielnia obiecuje internet w kablowce. Czy ktos wie, ktora firma wygrala przetarg i czy w ogole to bedzie? Wiem, ze hyperion chcial wejsc ale administracja mu nie pozwolila, bo jak to pieknie sie wyrazila "bylaby za duza dewastacja budynkow".
Czy nie ma problemu z zalozeniem sdi? (na neostrade raczej nie ma co liczyc) Slyszalem, ze w tepsie lezy duzo podan i nikomu nie zakladaja bo nie maja modemow. Wracam do Kielce na stale i trzeba by zalozyc sobie stalke :)
Obserwuj wątek
    • Gość: nube Re: Internet na Swietokrzyskim IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 23:20
      Ja mieszkam na Podkarczówce. Mam SDI. Sąsiedzi zaproponowali mi wejście do
      prywatnej sieci (4 komputery). Na SDI czekaliśmy około pół roku. W tej chwili
      za internet płacę abonament 40 zł miesięcznie.
      Jeżeli złożysz w tepsie podanie o SDI, masz dwa wyjścia: albo będziesz bardzo
      cierpliwy, albo poszukasz dojścia (znajomości). W każdym bądź razie życzę
      powodzenia.
      nube
      • Gość: Nika24 Re: Internet na Swietokrzyskim IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 14.06.02, 17:18
        Tepsa poraz pierwszy zgodziła się oficjalnie na internet w sieciach
        osiedlowych , dlatego też dostępna jest nowa usługa "DSL" poszukajcie
        dokładnych informacji na stronkach tepsy w dziale "dla biznesu"(ptywatny tez
        moze zalozyc) cena za zalozene to okolo 800zl, miesiecznie 320zl i mozesz to
        podzielic na 4 osoby , ale to podstaw,za wieksze pieniazki masz 4 ip i mozesz 8
        osob.Dostajesz oczywisice router.

Ale sprawdzcie dokładnie na www

Pozdrawiam. Nika
        • Gość: zeluq Re: Internet na Swietokrzyskim IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 18:29
          Gość portalu: Nika24 napisał(a):

> Tepsa poraz pierwszy zgodziła się oficjalnie na internet w sieciach
          > osiedlowych , [..]

Wszystko pieknie ale w Kielcach to nie jest dostepne. Wiecej informacji na
          www.internetdsl.pl

• Gość: zeluq Re: Internet na Swietokrzyskim IP: *.icm.edu.pl / *.bielsko.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 00:46
      Zrobilem sobie rundke po Kielcach, zeby dowiedziec sie jak to u nas jest z
      internetem. No wiec tak... kablowka z obiecanych 128Kb bedzie dawac 64/32,
      cena ok 55zl. Kiedy to nastapi? Sami nie wiedza. Ogolnie kicha. Sdi - nie maja
      modemow, beda moze pod koniec sierpnia. Na neostrade/dsl nie ma co liczyc. Pan
      z telekomuny powiedzial, ze dziwnym trafem Kielce sa omijane w pierwszenstwie
      instalacji. Z korzystajac z okazji chcialem sie dowiedziec cos na temat
      polpaka. Niestety mily pan nie potrafil mi udzielic odpowiedzi na nurtujace
      mnie pytania. Zawolal drugiego i sytuacja sie powtorzyla. Na pytanie czy jest
      dostepny adsl (w cenniku byl) pan zapytal czy to to samo co neostrada?!? Czy
      to ja pracuje w tepsie?!? ehh... szkoda gadac. Na koniec dostalem nr na
      infolinie gdzie juz wszystkiego sie dowiedzialem.
      Trzeba wziasc sprawy w swoje rece. Jezeli jest ktos chetny na inet z blokow
      18,20,22,24 na H.Sawickiej to dajcie znac. Najprawdopodobniej gdzies w polowie
      lipca bedziemy sie starac o internet z polpaka 1Mb/2Mb albo multinetu, w
      zaleznosci od ilosci chetnych. Takie lacze kosztuje odpowiednio 2000zl/3000zl
      wiec trzeba min 30 chetnych. Poczatek sieci juz jest - 10 osob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka