Dodaj do ulubionych

Regaty żeglarskie na zalewie kieleckim

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 21:04
Ja się pytam, czemu jeszcze do tej pory behemot nie skomentował tego
artykułu? No?
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot inna bajka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 21:43
      Kieleckie żeglarstwo, wbrew pozorom, ma jednak szczęście do ludzi.
      Taki Szrek z harcerzami zdobyli parę pucharów, a i niejednego ciamajdę w czynie
      społecznym nauczyli żeglarstwa.
      Teraz znowu ci rodzice nad Zalewem skrzykneli sie, organizują dzieciom regaty i
      ściągają do Kielc imprezę żeglarską największą w Polsce, a kto wie, czy nie na
      świecie, bo przecież na niveowskie regaty przyjeżdża czasem 300 łódek.
      Fajnie - trochę to jest z innej bajki niż to rozpolitykowane szajbusiarstwo,
      którego pełno w mediach.
      • Gość: pływak Re: inna bajka IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 15.03.05, 21:58
        fajna sprawa,wyczyszczony zalew należy rozpropagować,dobre miejscedo rekreacji.
      • Gość: qba Re: inna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:40
        No brava dla Szreka,dzięki niemu wiem co to żagiel itp. A pomysł wg mnie
        świetny.Ci najmłodsi też potrzebują czegoś innego niż świetlice....
        A może by tak coś dla starszych zorganizować? Najlepiej na cedzynie.
        pozdrawiam
        • Gość: behemot Re: inna bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:43
          przecież na Cedzynie są codzienne zajęcia żeglarskie dla dzieci do lat 15, a praktycznie co weekend były jakieś imprezy www.zagle.kielce.com.pl
          Poza tym jest to dobra sprawa także dla dorosłych - wielu rodziców wskakuje na łódki i pomaga. Są tacy, co sobie wiosłuja dla przyjemnosci oraz tacy, co nawet pomagają regaty sądziować. Na zdjęciach widzę, że i przy grillu można posiedzieć. Słowem - jest to interes dla ludzi w wieku od 5 do 500 lat.
    • Gość: Ania Re: Regaty żeglarskie na zalewie kieleckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 06:19
      Ja wiem, ale Ci nie powiem. Pozdrawiam Cie, Andrzeju:).
    • Gość: dada A może stanica żeglarska nad zalewem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:50
      Warto by nad zalewem na mijscu istniejących ruin wybudować stanicę żeglarską z
      prawdziwego zdarzenia. Umożliwić dzieciom (blokersom)uprawianie żeglarstwa.
      Stanica mogłaby być np pomnikiem Homo Homini , jak pomnikiCZD w Warszawie, czy
      CZMP w Łodzi. Może pan Prezydent i radni,którezy tak chętnie dają pieniądze na
      pomniki przemyślą tą sprzwę.
      • czerwony_borsuk Re: A może stanica żeglarska nad zalewem 16.03.05, 07:58
        rergaty regatami , moze jeszcze spełni sie pomysł WEL , gondole na Silnicy !!!
        Ach zamarzyłem sie ....
    • e-love Re: Regaty żeglarskie na zalewie kieleckim 16.03.05, 08:40
      a gdzie oni chcą robić regaty na tyle osób, wogóle jakieś regaty na takim
      kurduplastym zalewiku ??!!!
      • Gość: behemot Re: Regaty żeglarskie na zalewie kieleckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:56
        nie ścigałeś się nigdy na Zalewie? dziwne...

• Gość: pawel Re: Regaty żeglarskie na zalewie kieleckim IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 16.03.05, 20:09
      I to wszystko ma sie zmiescic na kieleckim zalewie??? Troche smieszny pomysl
      tym bardziej ze caly zalez jest obrosniety wysokimi drzewami i zazwyczaj na
      jego tafli panuje cisza.Mysle ze cedzyna bylaby tu lepszym rozwiazaniem.
      • Gość: behemot Kielczaninowi trzeba urządzić show w przedpokoju IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.05, 23:23
        ...też się dziwiłem dlaczego na Zalewie, ale mi to wytłumaczono.

Otóż jednym z celów imprezy (wcale nie najmniej ważnym) jest promocja
        żeglarstwa. Bo okazuje się, że promocja jest ważna. Taki Kusznierewicz kosi
        medale na olimpiadach ale typowa kielecka mamusia nie puści dzieciaka na wodę
        "bo mi się utopi". No więc trzeba pokazać obywatelce mamuśce doświadczalnie, że
        dzieciak nie ma szans sznurowadeł zamoczyć, a co dopiero "się topić".

I teraz tak - zachodzą pewne obawy, czy promowanie żeglarstwa wśród złotej
        młodzieży Cedzyny, Mąchocic i Masłowa ma sens. Okazuje się bowiem, że
        dżentelmeni z tych terenów dzień wolny od pracy wykorzystują na tzw. zalewanie
        pały i już o godzinie 10:00, a więc w momencie rozpoczęcia imprezy mają bardzo
        ograniczoną zdolność do przyswajania sobie bodźców z zewnątrz. Czasami reagują
        na cios kijem ...z tym, ze nie wszyscy i nie zawsze.

Z kolei promowanie Kielczanom żeglarstwa na Cedzynie ma taki sam sens, jak
        promowanie im owego żeglarstwa w Gdyni lub w Australii. Obwatel Kielczanin nie
        pojedzie na Cedzynę, nawet gdyby mu zapłacić lub podstawić bezpłatny autobus.
        Ekipy z Gdyni - owszem, przyjadą bez żadnych problemów. Kielczanin - nigdy w
        zyciu. Niestety, obywatelowi Kielczaninowi trzeba urządzić show w przedpokoju
        ...no w ostateczności na klatce schodowej. Cedzyna jest zdecydowanie za daleko.

No i to jest główny powód, dla którego 150 smrodów będzie szalało po Zalewie.
        ...zresztą nikt na razie nie mówi, że wystartują jednocześnie. Się zobaczy, co
        będzie.

Natomiast na Cedzynie rozegrane zostaną "profesjonalne" zawody 2 października.
        Takie normalne, zażarte jak diabli regaty maluchów o punkty Pucharu Polski.
        Jakieś 100 łódek.
        Namawiam wodzów tego interesu, żeby zaktualizowani witrynę
        www.zagle.kielce.com.pl to będzie się można dowiedzieć szczegółów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka