Dodaj do ulubionych

ulica Zamkowa

IP: *.kielce.uw.gov.pl 20.06.02, 15:11
Wszystkich, których interesuje temat Zamkowej zachęcam do słuchania jutro (tzn.
w piątek) serwisów Radia Plus! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ck tom Re: ulica Zamkowa IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 15:20
      zapomniana ulica może wróci do łask
      pozdrawiam jak dam radę to nastawię radyjko
    • wojlu Re: ulica Zamkowa 20.06.02, 15:48
      a ja znalazlem coś takiego:

PIĘKNIEJE ZAMKOWA Restauracja i kawiarnia powstaną prawdopodobnie w zaniedbanym
      do tej pory XVIII wiecznym spichlerzu przy. ul. Zamkowej w Kielcach - należącym
      do kompleksu Pałacu Biskupów Krakowskich. Właścicielem budynku jest obecnie
      hurtownia papierosów. Dzierżawca na razie nie chce zdradzać szczegółów projektu
      utworzenia restauracji, bo czeka na zezwolenie Wojewódzkiego Konserwatora
      Zabytków. Spichlerz wymaga remontu. Dziś z zewnątrz wygląda niepozornie – a
      jego zabytkowe wnętrze Radio Plus oglądało w towarzystwie Rafała Zamojskiego –
      badacza historii Kielc. „Bardzo się cieszę, że miałem okazje wejść tutaj i
      zobaczyć od środka, jako, że całość jest własnością Tytoniu Polskiego. Od czasu
      przedwojennego była tutaj hurtownia tytoniu. Spichlerz biskupi to bardzo piękny
      obiekt i nareszcie będzie dobrze wykorzystany” – mówi Rafał Zamojski.
      Przypomnijmy, zaniedbana do niedawna ul. Zamkowa powoli będzie zmieniać swoje
      oblicze. Do końca czerwca zostanie wyburzona zdewastowana kamienica, w której
      mieścił się START, w przyszłym roku natomiast będzie wyremontowana nawierzchnia.

:) pozdrawiam
      • jjarm Re: ulica Zamkowa 09.07.02, 20:45
        wojlu napisał(a):
        > a ja znalazlem coś takiego:
        >
        > PIĘKNIEJE ZAMKOWA Restauracja i kawiarnia powstaną prawdopodobnie w zaniedbanym
        >
        > do tej pory XVIII wiecznym spichlerzu przy. ul. Zamkowej w Kielcach - należącym
        >
        > do kompleksu Pałacu Biskupów Krakowskich. Właścicielem budynku jest obecnie
        > hurtownia papierosów. Dzierżawca na razie nie chce zdradzać szczegółów projektu
        >
        > utworzenia restauracji, bo czeka na zezwolenie Wojewódzkiego Konserwatora
        > Zabytków. Spichlerz wymaga remontu. Dziś z zewnątrz wygląda niepozornie ?
        > a
        > jego zabytkowe wnętrze Radio Plus oglądało w towarzystwie Rafała Zamojskiego ?
        > 8211;
        > badacza historii Kielc. ?Bardzo się cieszę, że miałem okazje wejść tutaj
        > i
        > zobaczyć od środka, jako, że całość jest własnością Tytoniu Polskiego. Od czasu
        >
        > przedwojennego była tutaj hurtownia tytoniu. Spichlerz biskupi to bardzo piękny
        >
        > obiekt i nareszcie będzie dobrze wykorzystany? ? mówi Rafał Zamojsk

zazdroszcze, czy zrobil ktos jakies zdjecia?
        wielu by z checia zobaczylo wnetrza...

pozdr
        jjarm
    • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 21.06.02, 15:37
      Leszek Mądzik powiedział dziś w Radiu Plus, że zaufanie władzom miasta okazało
      sie z jego strony naiwnością. Pół roku temu prez. Stępień publicznie obiecał
      mu, że w sierpniu rozpoczną się prace przy Domu Praczki. Tymczasem znowu z
      nadwyżki budżetowej nie przeznaczono na ten cel ani złotówki.
      Sprawa ciągnie się juz 4 lata (czyli całą kadencję) i jak stwierdził L. Madzik
      najwyższy już czas, by władze miasta powiedziały po męsku, ze to muzeum w
      Kielcach nie powstanie. Stwierdził też że znajduje się w wyjatkowo głupiej i
      niezręcznej sytuacji wobec wybitnych osobistości, które znalazły się w
      komitecie honorowym muzeum. Wciąż udziela wymijających odpowiedzi, ale już
      dłużej tak nie chce, tym bardziej, że komitet honorowy mu się wykrusza...(nie
      żyje juz np. ks. Tischner). Muzeum zatem najprawdopodobniej znajdzie się w
      Zamosciu lub Przemyślu, których władzom bardzo na nim zależy.

I tu dygresja:
      słuchałem dopiero co w TV wypowiedzi marszałka woj. małopolskiego o potrzebie
      regionalnych mertopolii i o cechach jakimi one powinny się wyrózniać. Jako
      pierwsze z tych cech wymienił prestiżowe muzea i wydarzenia kulturalne

i przypominam sobie niedawne słowa dyrektora Muzeum Zabawkarstwa o
      małomiasteczkowej mentalności naszych władz w sferze kultury...
      • Gość: exKielczanin Re: ulica Zamkowa IP: *.usr.onet.pl / 192.168.0.* 18.07.02, 13:06
        zgadzam się - władze Kielc to - przepraszam za wyrażenie - buraki; może
        przydałaby się ich wymiana? tylko ile osób w Kielcach obchodzi kultura? Kielce
        to ładne, malownicze miasto, tyle że okropnie prowincjonalne - a szkoda, bo ze
        swoimi walorami mogłoby stać się może nie wielką atrakcją turystyczną na miarę -
        powiedzmy - Sandomierza, ale z pewnością turyści - nawet zagraniczni - chętnie
        by tu się zatrzymywali w drodze z Warszawy do Krakowa bądź na odwrót; ale
        władze miasta mają to w nosie!
        przypominam sobie to, co marszałek Sejmiku świętokrzyskiego powiedział o
        pomniku Milesa Davisa, dzięki któremu o Kielcach napisano na przykład w
        niektórych serwisach internetowych z USA, na co z innej okazji nie należało
        raczej liczyć: że się w Kielcach stawia pomniki "jakimś szarpidrutom" -
        chapeaux bas! skoro rządzą nami nieucy, to co robić!
        MOŻE WYBRAĆ NOWE WŁADZE?
    • wojlu Re: ulica Zamkowa 21.06.02, 15:51
      no i z tej knajpki też chyba nici, Alojzy Oborny protestuje słyszałem :(

a ze strony Madzika to rzeczywiscie była naiwność. Czy ktoś się łudzi , że
      obecna ekipa z UM zrobi w tym mieście coś dla kultury ?

• Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 21.06.02, 16:11
        wojlu napisał(a):

> no i z tej knajpki też chyba nici, Alojzy Oborny protestuje słyszałem :(

tak... syndrom psa ogrodnika... Muzeum latami w tych sprawach nic nie robi, a
        potem nagle bardzo sie oburza, gdy ktoś inny chce coś zrobić. Przecież te knajpki
        to kwestia szczegółowych warunków konserwatora i ścisłego nadzoru - to oczywiste.
        Tym bardziej , że dyr. Oborny sam kiedyś proponował Społem wydzierżawienie
        pomieszczeń na kawiarnię w skrzydle SAMEGO pałacu biskupiego... Moralność
        Kalego :(
        Tytoń Polski uzyskał wieczystą dzierżawę 8 lat temu i jakoś delikatnie mówiąc
        mało energiczne były działania muzeum w tym względzie.
        Dyr. Tytoniu nie ma najmniejszego zamiaru zgodzić się na zamianę na inny obiekt,
        zatem możemy się spodziewać po prostu zablokowania działań na następne 10 lat...
    • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 01.07.02, 13:13

Jak dziś możemy przeczytać w Wyborczej - a z czego sie cieszę - Świętokrzyski
      Konserwator Zabytków nie jest "z zasady" przeciwny kawiarniom w spichlerzu (tak
      jak sąsiedzi za murem czyli Muzeum Narodowe - powtarzam: dla mnie niestety jest
      to typowa reakcja "psa ogrodnika" - przez całe 10 lat praktycznie nie kiwnęli
      palcem w sprawie spichlerza, a teraz są bardzo oburzeni...).
      Spichlerz jest jednak jednym z najcenniejszych kieleckich zabytków i inwestor
      musi spełnić bardzo twarde warunki konserwatorskie. Zresztą gdyby tak się nie
      stało, ja stałbym się przeciwnikiem tej inwestycji...

Przykro mi za to bardzo, że Gazeta nie zadała sobie trudu (w odróżnieniu od np.
      Kroniki Krakowskiej, Słowa Ludu czy Radia Plus) by spojrzeć na rozebrany
      właśnie na Zamkowej budynek inaczej niż oczami władz miasta (tzn. "szpecąca
      rudera" i już, w dodatku "zasłaniająca widok"). Do rozbiórki bowiem nie
      dochodziło tak długo z tego powodu, że Świętokrz. Konserwator Zabytków stoczył
      prawdziwą batalię o to miejsce.
      Całe szczęscie w znacznej mierze wygraną, mimo że praktycznie wszyscy miejscy
      urzednicy byli przeciwko (m.in. architekt miejski):
      Dom ten bowiem został rozbudowany z należącego do kompleksu biskupiego (bardzo
      cennego jako całość!) domu pisarza browarnego. Stanowił też kontynuację
      historycznej pierzei ulicy Zamkowej na tym odcinku. Dlatego też osiągnięty
      kompromis jest podwójnie cenny: zostaną zachowane fundamenty z piwnicami i
      niewysokim murkiem - "obrysem" budynku, dzięki czemu także zostanie zachowana
      historyczna pierzeja ulicy. Wewnątrz ma mieścić się letnia kawiarnia i galeria -
      i uff... wszyscy sa zadowoleni... :)
    • Gość: Mracin Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 17:18
      Z dobrze poinformowanych źródeł dowiedziałem się, że kawiarni na Zamkowej nie
      będzie, Za dużo zachodu. Nie zgadza się dyrektor Oborny, dlaczego nie wiem? -
      może sam chce coś w Pałacu otworzyć?. Po drugie nie zgadzają się kombatanci -
      bo za blisko do więzienia. Trzeba będzie czekać na kawę aż ostatni z
      partyzantów złoży swoje kości pod mauzoleum. Straszne te nasze Kielce -
      małomiasteczkowość i drobnomieszczaństwo. Niedługo cała Zamkowa się zawali - to
      się tu pomnik postawi. Redaktorzy Gazet i Radia zróbice coś!!!
      • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 04.07.02, 08:01
        Gość portalu: Mracin napisał(a):

> Z dobrze poinformowanych źródeł dowiedziałem się, że kawiarni na Zamkowej nie
        > będzie, Za dużo zachodu. Nie zgadza się dyrektor Oborny, dlaczego nie wiem? -
        > może sam chce coś w Pałacu otworzyć?. Po drugie nie zgadzają się kombatanci -
        > bo za blisko do więzienia. Trzeba będzie czekać na kawę aż ostatni z
        > partyzantów złoży swoje kości pod mauzoleum. Straszne te nasze Kielce -
        > małomiasteczkowość i drobnomieszczaństwo. Niedługo cała Zamkowa się zawali - to
        >
        > się tu pomnik postawi. Redaktorzy Gazet i Radia zróbice coś!!!

nie znam sie za bardzo na prawie budowlanym, ale jeśli inwestycja jest wewnątrz
        budynku to czy potrzebna jest sąsiadów? to że dużo zachodu tzn że trzeba od razu
        rezygnować?
        A kieleccy kombatanci - cóż, wisi im piękno i ożywienie tej części Kielc. Patrzą
        ogromnie egoistycznie, nie oferują zbyt wiele zwykłym Kielczanom poza urazami i
        uprzedzeniami - lepiej żeby się zawaliło, niż żeby coś zrobić niezgodnie z ich
        urazami... Teraz powinni iść za ciosem i powalczyć o zlikwidowanie kawiarni w
        pałacyku Zielińskiego :[
        Zespół powięzienny (czyli dawne stajnie i wozownie biskupie) się rozpada - gdy
        kilka lat temu znalazł się inwestor na hotel, kombatanci sie wsciekli i
        zablokowali sprawę bo inwestor był Niemcem...
        pozdr rz

• Gość: HansKlos Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 14:21
          Ja też jestem kombatantem i stanowczo protestuje przeciw kieleckim kombatantom.
          Jeżeli chcą to dać im więzienie do remontu niech coś zorganizują. Ale wara im
          od kawiarni. Kawiarnie muszą być na Zamkowej. Niech Wyborcza coś o tym fancie
          napisze. Bardzo mnie to interesuje czemu Oborny nie chce knajp na Zamkowej.
          Niech się wypowie, może w Pałacu chce mieć coś lepszego np.- McDonalda.
    • Gość: Marcin Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 14:34
      Może jak coś zainterweniują redaktorzy to jednak kawiarnie na Zamkowej będą. I
      to naraz trzy - wspaniałe centrum rozrywkowe!!!
    • Gość: Renne Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 04:21
      Dlaczego Oborny robi oborę. Słyszałem od pracowników Muzeum Narodowego, że
      wkrótce sam jako cichy wspólnik ma otwierać w poblizu kawiarnię. Wstyd panie
      Obora.
      • Gość: wicca Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 12:34
        A wracając do Domu Praczki, to czy Mądzik już zupełnie zrezygnował z Kielc? Bo
        może by poczekał na Lubawskiego - może zostanie prezydentem? Nie chcę tu
        wprowadzać kampanii wyborczej, ale b. wojewodzie na Muzeum Mądzika zależało,
        tak samo jak na innych obiektach i imprezach NA POZIOMIE - w przeciwieństwie do
        tych od "promocji i kultury" z UM.
        • jjarm Re: ulica Zamkowa 09.07.02, 20:27
          Gość portalu: wicca napisał(a):
          > A wracając do Domu Praczki, to czy Mądzik już zupełnie zrezygnował z Kielc? Bo
          > może by poczekał na Lubawskiego - może zostanie prezydentem? Nie chcę tu
          > wprowadzać kampanii wyborczej, ale b. wojewodzie na Muzeum Mądzika zależało,
          > tak samo jak na innych obiektach i imprezach NA POZIOMIE - w przeciwieństwie do
          > tych od "promocji i kultury" z UM.
          tak, wymiar promocji w formacie "made in Kuman"

ak sobie czytam i czytam....coz mozna powiedziec?
          nie pierwszy to raz mamy sytuacje kiedy ktos chce cos zrobic i pojawiaja sie
          przeciwnicy a to z lewa a to z prawa, tym bardziej smutny to fakt ze najbardziej
          protestuja/szkodza Ci ktorzy sami niewiele zrobili lub nie moga nic dac od siebie.

A wracajac do kampanii wyborczej, a co tam? robmy ja!
          lewica i tak urzadza sobie kampanie od dluzszego czasu...

Osobiscie mam nadzieje ze Lubawski wygra i bedzie prezydentem - szczerze mu tego
          zycze!

--
          pozdrawiam
          jjarm
          • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 12.07.02, 13:35
            dzisiejsza Gazeta rzuca nieznane mi światło na sprawę... jeśli inwestor (ten
            sam) załatwia sobie rózne rzeczy jako członek SLD to zaczynam mieć wątpliwości
            czy rzeczywiście spełni wszystkie warunki... w końcu nawet szefowie obecnego
            konserwatora też są z SLD... bo jeśli skończy się na hałasliwej dyskotece to w
            takim przypadku popieram kombatantów
    • Gość: Stefan Re: ulica Zamkowa IP: 2.4.STABLE* / 10.2.0.* 22.08.02, 18:00
      To najbardziej piękna ulica na randki...
    • Gość: Zamkowa OUT Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 21:37
      Jak pisze Wyborcza koniec z kawiarnią na Zamkowej. Kombatnci znów
      coś "wywalczyli". Nie będzie w zacisznj uliczce kawiarenki i już. Nie
      interesują ich miejsca pracy dla bezrobotnych nie interesują ich, że powstałby
      ciekawy lokal dla randkowiczów. Nie w tym miejscu. Cała Warszawa po wojnie to
      był jeden wielki cmentarz a mimo licznych pomników przypominajcych o
      męczeństwie i walce w czasie Powstania nikt z AK-owców nie protestował przeciw
      restauracjom. ALe przecież AK-owiec warszawski to nie kielecki.
    • Gość: Marcin Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 21:53
      A nie mówiłem! Kombatanci muszą wymrzeć, żeby coś się na Zamkowej zmieniło.
      Dziadki muszą pokrzyczeć i przypomnieć o sobie. Ale jeszcze tylko za 20 lat
    • kary771 Re: ulica Zamkowa 02.09.02, 22:13
      Nic się nie stanie jak nie będzie tam kawiarni. Takie jest moje zdanie. Jest
      Pałacyk i wystarcza
      • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 03.09.02, 09:07
        Zastanawiałem sie nad tym troszkę i myślę że dobrze się stało. Cieszę się, że
        powstanie kawiarenka w sklepionych dolnych pomieszczeniach spichlerza. Ta druga
        MUZYCZNA miałaby być jednak dokładnie drzwi w drzwi z miejscem kaźni,
        karcerami, ścianą śmierci itd. Szczerze pisząc absolutnie nie wierzę, że tam
        odbywałyby się stonowane, kulturalne imprezy. Raczej byłoby to, na co na
        kieleckim rynku jest największy popyt - czyli dyskoteki, darcie ryja itp. Jak
        wynika z dzisiejszego Echa inwestor w przypadku CKM-u nie bardzo się przejmuje
        tym, do czego ponoć wcześniej się zobowiązał (sam ogródek wg Echa jest ponoć
        też postawiony bez zezwolenia - a nie ulega wątpliwości, że jest to
        najładniejszy ogródek w Kielcach i wielka szkoda byłaby, gdyby przez
        nieprzemyślane olewanie sąsiadów i przepisów miał być rozebrany...)
        Gdyby w spichlerzu miała być ekskluzywna restauracja lub kawiarnia to wiem, że
        konserwator by sie zgodził. Klub muzyczny nie jest tu za bardzo na miejscu.
        pozdr rz
        • hamsterek Re: ulica Zamkowa 03.09.02, 10:25
          Gość portalu: rz napisał(a):

>
          Jak
          > wynika z dzisiejszego Echa inwestor w przypadku CKM-u nie bardzo się
          przejmuje
          >
          > tym, do czego ponoć wcześniej się zobowiązał (sam ogródek wg Echa jest ponoć
          > też postawiony bez zezwolenia - a nie ulega wątpliwości, że jest to
          > najładniejszy ogródek w Kielcach i wielka szkoda byłaby, gdyby przez
          > nieprzemyślane olewanie sąsiadów i przepisów miał być rozebrany...)

Skandal i jeszcze raz skandal. Mówię o stronniczym artykule w Echu Dnia. Czy
          autor pofatygował się, żeby sprawdzić jak to naprawdę wygląda, czy zależy mu
          tylko na tym, żeby Kielce znów stały się kawiarnianą pustynią uderzając w jeden
          z najlepszych pubów!!!! Przypomnijcie sobie jek jeszcze niedawno temu był tylko
          pub Guinness i jak człowiek musiał się męczyć z bandziorami którzy tam
          przesiadywali, bo nie było innego normalnego lokalu w kielcach tylko speluny na
          zadupiach. Coś się wreszcie ruszyło od tych 3 lat i już się zaczynają protesty
          i skargi. W takim przypadku powinni zamknąć cały rynek w Krakowie bo tam też
          ludzie chodzą gra muzyka , są dyskoteki a takich ogródków jak CKM jest po 3 w
          każdej bramie. Ciekawe jak by się to skończyło dla Krakowa, sądzę, że bardzo
          szybko zjechałby w rankingach atrakcyjności do pozycji Kielc. Jestem bywalcem
          CKM i jedyne dni kiedy jest dużo ludzi to są piątki i soboty (tak więc
          weekend), lecz po godz 22.00 w każdy dzień muzyka jest naprawdę ściszna tak, że
          ledwo ją słychać a jeżeli komuś naprawdę to jeszcze przeszkadza, nie musi
          przecież mieszkać w centrum na rynku. Rynek powinen być atrakcją miasta,
          ściągać turystów i ludzi, którzy wreszcze po cięzkim tygodniu mogą wyjść do
          pubu ze znajomymi. Chcecie Kielc sprzed 10 lat. Proszę bardzo ale beze mnie,
          młodzieży, turystów i inwestorów.
          • Gość: rz Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.uw.gov.pl 03.09.02, 11:32
            hamsterek napisał:

> > Skandal i jeszcze raz skandal. Mówię o stronniczym artykule w Echu Dnia.
            Czy
            > autor pofatygował się, żeby sprawdzić jak to naprawdę wygląda, czy zależy mu
            > tylko na tym, żeby Kielce znów stały się kawiarnianą pustynią uderzając w
            jeden

niewątpliwie przydałoby się w starych Kielcach znacznie wiecej tak świetnie
            zagospodarowanych podwórek - mnie chodzi raczej o to, żeby przez ewentualne
            obchodzenie przepisów i lekceważenie sąsiadów nie dawać pretekstu do takich
            artykułów jak ten w Echu (i nie doczekać się zorganizowanego "frontu" przeciw
            swoim lokalom)
            pozdrawiam rz
            • hamsterek Re: ulica Zamkowa 04.09.02, 09:36
              Gość portalu: rz napisał(a):

> hamsterek napisał:
              >
              > > > Skandal i jeszcze raz skandal. Mówię o stronniczym artykule w Echu Dn
              > ia.
              > Czy
              > > autor pofatygował się, żeby sprawdzić jak to naprawdę wygląda, czy zależy
              > mu
              > > tylko na tym, żeby Kielce znów stały się kawiarnianą pustynią uderzając w
              > jeden
              >
              > niewątpliwie przydałoby się w starych Kielcach znacznie wiecej tak świetnie
              > zagospodarowanych podwórek - mnie chodzi raczej o to, żeby przez ewentualne
              > obchodzenie przepisów i lekceważenie sąsiadów nie dawać pretekstu do takich
              > artykułów jak ten w Echu (i nie doczekać się zorganizowanego "frontu" przeciw
              > swoim lokalom)
              > pozdrawiam rz

Brawo pan Jerzy Partyka - architekt miejski. W dzisiejszej kontynuacji
              paszkwilu na CKM wreszcie ktoś mądrze sięwypowiedział nt. zabydowy w centrum,
              cytuję - "Ten ogródek i tak by powstał, bo właściciel dostałby pozwolenie na
              budowę (i tak został legalnie wybudowany choć bez pozwolenia) W miejscowym
              planie zagospodarowania centrum teren przy ulicy Bodzentyńskiej jest
              przeznaczony pod usługi ogólnomiejskiea więc kawiarnie, restauracje, puby. Nie
              byłoby podstaw do odmowy wydania pozwolenia. Mieszkanie w centrum miasta ma
              swoje plusy i minusy. Wadą jest kawiarniany hałas, zapachy z restauracji, ruch
              samochodów czy kościelne dzwony. W Kielcach nic się nie da wybudować, bo
              wszystko jest oprotestowane. Przy takim podejściu mieszkańców nigdy Kielce nie
              nabiorą wielkomiejskiego charakteru. Mieszkańcom pozostaje dogadać się z
              właścicielem pubu aby po 22 ściszał muzykę....".
              Przypominam że po 22.00 a nawet wcześniej muzyka jest ściszana do granic
              słyszalności, co nie za bardzo mi odpowiada ale jestem w stanie się z tym
              pogodzić, choć z wielkim bólem, bo co to za pub bez muzyki. W Krakowie
              widziałem kilka podobnych ogródków i byłoby to nie do pomyślenia.
            • Gość: jusmen Re: ulica Zamkowa IP: 10.201.53.* 17.10.02, 15:40
              Zamkowa to zajebista ulica jest tam LAGUNA F.H. Pracowalam tam przez całe
              wakacje i świetnie sie bawiłam!No i te wieczory po pracy w PaLacyku
              Zielińskich...Pozdrowionka ze stolicy!
    • Gość: dziopers Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.net.pl 03.09.02, 08:49
      Nikt Cię nie zmusza do odwiedzania kawiarni. Jeżeli ktoś chce otworzyć lokal na
      poziomie w centrum Kielc, to można tylko przyklasnąć takiej inicjatywie. Jeśli
      masz inny pomysł na wykorzystanie tego budynku przy Zamkowej, to proszę bardzo -
      nikt Ci nie broni stanąć do przetargu. A może lepiej żeby się rozsypał ze
      starości, albo straszył swoim wyglądem? Co do protestów kombatantów i p.
      Obornego - jeśli nie wiadomo o co chodzi , to zwykle...
      • hamsterek Re: ulica Zamkowa 03.09.02, 09:00
        Gość portalu: dziopers napisał(a):

> Nikt Cię nie zmusza do odwiedzania kawiarni. Jeżeli ktoś chce otworzyć lokal
        na
        >
        > poziomie w centrum Kielc, to można tylko przyklasnąć takiej inicjatywie.
        Jeśli
        > masz inny pomysł na wykorzystanie tego budynku przy Zamkowej, to proszę
        bardzo
        > -
        > nikt Ci nie broni stanąć do przetargu. A może lepiej żeby się rozsypał ze
        > starości, albo straszył swoim wyglądem? Co do protestów kombatantów i p.

> Obornego - jeśli nie wiadomo o co chodzi , to zwykle...

Wczoraj na TVN oglądałem taki program nt. kupowania od partii Zielonych
        zapewnień o nie prowadzeniu demonstracji podczas wznoszenia nowych
        hipermarketów czy przekaźników tel. kom.....ale może to tylko zbieg
        okoliczności.....
    • komuszek Re: ulica Zamkowa 03.09.02, 15:35
      Jak zwykle z dobrze poinformowanych źródeł donoszę. Ponoć kombatanci chcą
      wyrwać kasę na cegiełki na budowę pomnika przy dworcu. A fe wstydzilibyście się
      prawdziwi partyzanci w grobach się przewracają. Otake Polske to chyba nie
      walczyli!
    • komuszek Re: ulica Zamkowa 04.09.02, 14:44
      Brawa dla Hamstera i Partyki. Wreszcie ktoś mądrze powiedział co myśli. Nie
      chodzę za często do CKM ale bardzo przyjemnie tam się siedzi i popija
      Pilsnerka. Jeśli ktoś ma zakusy na likwidację ogródka to jest po prostu głupi.
      Faktycznie po 22.00 jest tam bardzo cicho i dziwiłem się dlaczego. Teraz już
      wiemy! CKM-owcy nie dajcie się zwariować pierdołom z Echa
    • Gość: Marcin Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 14:55
      Nie dajmy się zwariować. Hamster stawiam Ci piwo w CKM. Dziś o 18.00 na ogródku
      jak się nie spotkamy dziś to powiem barmanowi i odbierzesz sobie u kolegi
      Długiego.
      • hamsterek Re: ulica Zamkowa 04.09.02, 15:11
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Nie dajmy się zwariować. Hamster stawiam Ci piwo w CKM. Dziś o 18.00 na
        ogródku
        >
        > jak się nie spotkamy dziś to powiem barmanowi i odbierzesz sobie u kolegi
        > Długiego.

Dzięki! :-)) Być może wpadnę dziś ok. 19.30 ale nie na 100%
    • Gość: Marcin Re: ulica Zamkowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 16:50
      No to szkoda mnie już nie ma sesja, ale browar jest już zamówiony na ogródku.
      • hamsterek Re: ulica Zamkowa 05.09.02, 08:50
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> No to szkoda mnie już nie ma sesja, ale browar jest już zamówiony na ogródku.

Dzięki stary !! Byłem, zobaczyłem, wypiłem :-))))

I przy okazji wziąłem udział w turnieju piłkarzyków, heh nie poszło najlepiej
        bo grałem z kolesiem w dryzynie, którego widziałem pierwszy raz na oczy a tam
        niektórzy grają ze sobą od 5 lat !!! Ale nie było tak źle, mało brakowało a
        wyszli byśmy z grupy. Nastepnym razem będzie lepiej.

No i jeszcze raz dzięki z browca. To się nazywa dotrzymać słowa :-)))
    • komuszek Re: ulica Zamkowa 04.09.02, 16:58
      Marcin ja też chcę piwo!!!!!
      • Gość: magisterkwas Re: ulica Zamkowa IP: *.man.com.pl, 24.09.02, 16:00
        kto ma malomiasteczkowy leb ten marzy o życiu w wielkim mieście.
        SLDowskie władze zlikwidowały koniki wożące śmieci w parku, choć były wielką
        atrakcją dla dzieci. Okolice zrodełka Biruty- szczyt pretensjonalności-
        metalowa barierka na schodach, ławeczki na których nie sposób siedzieć etc.
        Architekt uczył się widocznie fachu z katalogów producentów materiałów bud.
        Zamkowa - to jedno z ostatnich urokliwych i autentycznych miejsc w Kielcach.
        Oczywiście ten zaulek musi być wielkomiejski - na kocich łbach połóżmy kostkę
        betonową, ustawmy reklamowe parasole w kawiarni. Na środku koniecznie
        millenijny pomnik klepsydry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka