Dodaj do ulubionych

Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Centru...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 08:28
Ludzie to się nigdy niczego nie nauczą,
wtedy : za mała łapówka - błędna diagnoza
teraz : za mała łapówka - rezygnacja z prowadzenia sprawy
Proste.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeans Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.kielce.msk.pl 14.05.05, 13:49
      Ahmed idź do psychiatry - radzę się pośpieszyć, bo jest ich coraz mniej (na
      wolności). Jetem pacjentem Centrum Onkologii i NIGDY NIKOMU nie dawałem NIC. A
      co do Pani Lisowskiej...ma prawo dochodzić swoich racji.
      • Gość: Ahmed Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:08
        jeans, ciesz sie i do Matki Boskiej w Częstochowie na kolanach szoruj za to że
        Ci głowy nie odcieli. Nie wszyscy jak widać nie mają tyle szczęścia.
        • Gość: nie łapówkarz Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 12:03
          A czy ty ahmed wiesz, ze mowienie falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu
          jest grzechem. A może ty nie podły, tylko zwyczajnie głupi jesteś. Tak by dla
          ciebie było lepiej. A jeżeli komuś łapowkę dałeś zgłoś to na policje
    • Gość: psycho dekoder "błędna diagnoza" czy to w ogóle możliwe ? IP: *.kielce.msk.pl 14.05.05, 17:41
      błędne wyniki badań ? czy to w ogóle możliwe ?
      tak dużo wiedzy i doświadczenia ? czy to w ogóle możliwe ?
      "błędna diagnoza" czy to w ogóle możliwe ?
      zaślepienie szmalem ? czy to w ogóle możliwe ?
      łódzcy 'łowcy' szmalu jeszcze 'ratują' ludzi ? czy to w ogóle możliwe ?
    • Gość: Tomek Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: 81.6.129.* 15.05.05, 19:50
      Witam wszystkich. Mojej żonie rok temu w wieku 33 lat usunieto pierś w ŚCO w Kielcach. Guz nie osiągnął średicy 2 cm. Mieliśmy do wyboru albo całkowite usunięcie piersi albo tylko częściowe. Wybraliśmy to pierwsze. Bowiem z rakiem jest tak, że nikt jeszcze nie znalazł na niego lekarstwa.Moja żona żyje, operował ją dr Wojciech K. Nie daliśmy żadnej łapówki, zona była otoczona bardzo dobrą opieką. Bez żadnych zabiegów z naszej strony. Wy co piszecie powyżej nie przeżyliście waliki z rakiem więc z racji dobrego wychowania rsaczej nie powinniście zabierać głosu w tej sprawie. Dość jest populizmu w naszym kraju a to jest zbyt poważne aby wypowiadać się na ten temat bez żadnego przygotowania. Ja wraz z żoną jesteśmy dozgonnie wdzięczni leakrzom z ŚCO bo nie musieliśmy szukać dojść do W-wy aby moja żona była przy moim boku. A co do tej Pani która została "pokrzywdzona" to może niech się zastanoi nad swoim postępowaniem. Bo jeżeli jej obrońca wycofuje się z obrony to czy to nie jest dziwne? Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Pana Panie doktorze!!!
      • Gość: xxx Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: 195.47.201.* 16.05.05, 13:50
        może wiesz coś więcej na temat opieki lekarskiej w ŚCO?!
        mnie czeka operacja w tym szpitalu i jestem przerażona.
    • Gość: koko Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.crowley.pl 16.05.05, 10:57
      Taaa... Polacy dotychczas znali się najlepiej na polityce i zdrowiu. No, a
      teraz jeszcze się dobrze na przepisach poznali. I biada temu adwokatowi, który
      się ośmieli powiedzieć, że wie lepiej. Od razu wiadomo - skorumpowany,
      skolesiowany etc.
      I jeszcze jedno jest ciekawe, czego nie ma akurat w tym artykule, ale pisali u
      konkurencji. Pozywają szpital na kwotę 345 milionów zł. Pomijam już absurdalną
      wysokość roszczenia, rozumiem, że ciężko jest zmierzyć ludzkie nieszczęście,
      ale jakichś rozsądnych granic trzeba się trzymać. Ciekawi mnie tylko skąd
      wzięli akurat taką liczbę - 345. Dlaczego nie np. 823 albo 227? Wg mojej oceny,
      a miałem w swojej pracy zawodowej do czynienia z tego typu sprawami, ta kobieta
      ma szansę na 100-200 tys., na pewno taki rząd wielkości wchodzi w grę.
      Nieszczęście zaślepia i wszyscy naokoło są winni, nawet ci, którzy mogliby im
      pomóc, czyli adwokaci. Te głosy o łapówkach to pierdoły wypisywane przez
      ignorantów.
      • Gość: kniaż z Bodzentyna Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.globit / 217.98.57.* 16.05.05, 19:16
        . Pozywają szpital na kwotę 345 milionów zł. Pomijam już absurdalną
        > wysokość roszczenia, rozumiem, że ciężko jest zmierzyć ludzkie nieszczęście,
        > ale jakichś rozsądnych granic trzeba się trzymać. Ciekawi mnie tylko skąd
        > wzięli akurat taką liczbę - 345. Dlaczego nie np. 823 albo 227? Wg mojej oceny,
        >
        > a miałem w swojej pracy zawodowej do czynienia z tego typu sprawami, ta
        kobieta ma szansę na 100-2oo tys
        A skąd u Ciebie się wzięło akurat tyle!!Marnie wyceniasz czyjeś zdrowie!Dobrze
        jest dyskutować z pozycji recenzenta,gorzej z pozycji ofiary takiej opieki
        lekarskiej.Ciekaw jestem jak wysoko byś wycenił przypadkową utratę swojej
        męskości w wyniku podobnej sytuacji.
        • Gość: koko Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent IP: *.crowley.pl 17.05.05, 09:31
          Skąd jak to powiadasz "u mnie" tyle? Z doświadczenia, gdybyś czytał uważniej
          zamiast się zacietrzewiać, to nie musiałbym dwa razy powtarzać.
          A Ty jesteś w stanie wycenić zdrowie człowieka? Czy ktoś w ogóle to potrafi?
          Nie ma żadnego wzoru, trzeba przyjąć po prostu jakąś w miarę rozsądną kwotę, bo
          jak inaczej sąd miałby decydować o wysokości odszkodowania? I jak już wcześniej
          napisałem, z doświadczenia wiem, że przy tego typu roszczeniach zasądza się
          takiego rzędu kwoty. Ot i tyle, nic tu mojego ponad wiedzę o pewnych faktach.
          Przypuszczam, że poszkodowana kieruje się podobną do Twojej logiką wobec swoich
          adwokatów. Nie słucha, sama wie lepiej, a pełnomocnicy się nie znają, bo jej
          pewnie mówią, że te 345 mln to absurd. A że tak jest to chyba oczywiste. Gdyby
          zasądzać kwoty tego rzędu, to po kilku miesiącach mielibyśmy sumę roszczeń
          wobec de facto Skarbu Państwa, która przekroczyłaby roczną wielkość PKB. Ale by
          to zrozumieć trzeba trochę pomyśleć, a nie zadawać głupkowate pytania o utratę
          męskości.
    • czerwony_borsuk Re: Proces przeciw lekarzom Świętokrzyskiego Cent 17.05.05, 09:40
      bo ta pani chcała 345 mln/ zł odszkodowania.
    • Gość: koko Re: Za Gazetą IP: *.crowley.pl 17.05.05, 10:57
      Pisałem już wcześniej, że te 345 mln podała konkurencja, czyli "Słowo Ludu".
      Była tam też mowa o 400 tys., ale artykuł był jakiś zagmatwany i zrozumiałem
      jedynie tyle, że kobieta domaga się takiej absurdalnej kwoty, oraz że ma
      własny, oryginalny pogląd na sposób prowadzenia procesu, który na tyle różni
      się od pogladów formułowanych na ten temat przez prawników, że nie pozwala to
      na porozumienie z powódką.
      Skąd ta rozbieżność 400 tys. - 345 mln, szczerze mówiąc nie pojmuję. Mogę
      jedynie przypuszczać, że jest to właśnie wynikiem swoistego rozumienia
      przepisów prawnych przez poszkodowaną.
      • Gość: marlboroman psychole? IP: 193.29.205.* 17.05.05, 20:49
        Koko,masz rację w tym co napisałeś powyżej.
        "Poszkodowana" pacjentka faktycznie domaga się odszkodowania w wysokości 340
        czy 365 MILIONÓW NOWYCH ZŁOTYCH! Znajomy rozmawiał z dwójką jej byłych
        pełnomocników,oboje twierdzą że powinna dostać te pieniądze! Stawiają tylko
        jeden warunek;pani Lisowska musi 99% sumy odszkodowania przeznaczyć na leczenie
        psychiatryczne.Swoje i męża oczywiście;)
        Sąd oceni czy lekarze popełnili błąd w sztuce,ja osobiście uważam że doktor
        Korejba jest świetnym chirurgiem i nie pozwoliłby sobie na działanie niezgodne
        z obowiązującą procedurą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka