IP: 62.111.149.* 19.05.05, 10:22
Poszukuję jakiegoś dobrego serwisu skody. Ci, którzy mają uczelenie na słowo
skoda, niech sobie odpuszczą ten wątek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ian_Curtis Re: serwis IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 10:26
      Model i silnik ?
      • Gość: gość Re: serwis SKODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:14
        Chodzi o fabię, ale tak naprawdę, to jeżeli jest jakiś serwis skody, to model i
        marka nie muszą mieć znaczenia, bo tam powinni zrobić wszystko. Gdy samochód
        był jeszcze na gwarancji, to wiadomo - pozostawał tylko serwis w Zgórsku, ale
        umiejętności tamtejszych mechaników wołają o pomstę do nieba. Zdecydowałem się
        wreszcie na zmianę, ale z obecnego mechanika też nie jestem zadowolony do
        końca, zwłaszcza że robi wszystko co do niego przyjedzie. Poszukuję zatem
        warsztatu, który zajmuje się wyłącznie, albo przynajmniej w głównej mierze
        skodą. Potrzeba mi tylko miejsca, gdzie można by robić zwykłe okresowe
        przeglądy, bo samochód mimo iż ma już kilka lat i jest bardzo intensywnie
        eksploatowany, spisuje się bez zarzutu. Ja sam nic przy nim nie robię, bo się
        na tym nie znam, czasami przyjdzie wymienić przepaloną żarówkę (zwłaszcza lewą
        się fajnie wymienia), albo umyć - ale też tylko w myjni. Kiedyś jak widziałem z
        jakim zapałem panowie pucują swoje wechikuły, sam zapragnąłem sprawdzić na czym
        ta przyjemność polega i pojechałem do samoobsługowej myjni na BP. Więcej już
        się za samodzielne mycie samochodu nie brałem, wolę żeby to robili fachowcy.
        Ale wracając do tematu: w Kielcach jeździ tak dużo skód i przecież musicie je
        gdzieś serwisować!!! Podzielcie się dobrymi adresami. Please!!!
        • Gość: Ian_Curtis Re: serwis SKODY IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 07:28
          Jeżeli chodzi Ci o klasyczny serwis (olej, filtry, klocki itp...) to polecam serwis między wiaduktami na 1 Maja, zresztą takie pierdoły zrobi każdy średnio rozgarnięty mechanik. Jeżeli coś poważnego do naprawy to zakład Mucharskiego na Petyhorskiej.

Swoją drogą skoro się nie znasz to na jakiej podstawie twierdzisz że mechanicy ze Zgórska (serwis Skodziny) się nie znają na rzeczy ?

Pozdrawiam
    • Gość: Ian_Curtis Re: serwis IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 07:35
      Poza Fabia korzysta z rozwiązań VW czyli żadnej wyższej technologii tam nie ma więc każdy mechanik tam zrobi wszystko, no chyba że ma lewe rączki...
      • dowciapny Re: serwis 20.05.05, 08:21
        Ian ma racje. Na Petyhorskiej Pan Mucharski zrobi to najlepiej. Moze nie
        najtaniej ale najlepiej i masz pewnosc ze bedzie zrobione to bardzo dobrze
        • Gość: gość Re: serwis IP: 62.111.149.* 20.05.05, 10:59
          Dzięki za rady. A co do tego, że nie bardzo się znam na mechanice, to przecież
          gdy po przeglądzie piszczy źle naciągnięty pasek, albo ciągle słychać niby nowy
          rozrząd, to wcale nie trzeba być znawcą. Po mechanikach z Invest-Motu
          potrafiłem garść śrubek zebrać w samochodzie i dopiero gdy stało się nad takim
          fachowcem, to po woli trafiały one na swoje miejsce.
          • Gość: Grześ Re: serwis IP: 80.48.255.* 20.05.05, 13:11
            A ja do zgórska jeżdżę już kilka lat i powiem Ci że faktycznie kilka lat temu
            takie rzeczy mogły się zdarzyć ale od tego czasu bardzo się poprawili - zmiana
            bardzo na plus. Teraz polecam!!
    • Gość: x Re: serwis IP: *.kielce.net.pl 20.05.05, 14:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka