Dodaj do ulubionych

Droga Gazeto...

IP: *.penetrator.com.pl 10.09.01, 11:17
... zastanawia mnie jeden fakt. Chodzi m.in. o to co pisal Nowak, ze nie potraficie opisac kilku afer, itp.
A przy okazjji natrafilem w Onecie na pewien artykul przedrukowany z Gazety Wybroczej (nie wiem co to za
wydanie czy ogolnopolskie czy jakie).

Ale w kazdym badz razie byla tam opisana pewna sytuacja z Kielc, o ktorej wy nie raczyliscie napisac. Czy
moglbym zapytac dlaczego ? Czy ktos Wam nie pozwolil ? Czy moze jestescie stronniczy ? Czy sa jeszcze jakies
inne powody ?

A zeby i innym pokazac o co chodzilo w w/w artykule to go tu zacytuje:

Nocna kampania SLD
Policja zatrzymała w nocy z soboty na niedzielę kilku mężczyzn zrywających plakaty wyborcze - informuje
dzisiejsza "Gazeta Wyborcza". Był wśród nich Robert Siejka - szef miejskiego SLD w Kielcach. Centrum Kielc jest
monitorowane przez system kamer. To właśnie dzięki obrazowi przekazywanemu przez nie patrol policji
wyruszył w sobotę ok. 21.30 w stronę grupy zrywającej plakaty wyborcze. Zatrzymano ją przy zbiegu ulic
Sienkiewicza i Leśnej. Wśród wylegitymowanych był: Robert Siejka, przewodniczący rady miejskiej SLD, Mariusz
Cołoszyński, wicedyrektor wydziału komunikacji handlu i usług urzędu miasta oraz Czesław Pytel, dyrektor
wydziału organizacyjno-administracyjnego kieleckiego magistratu.
Policjanci zażądali wyjaśnień. Według relacji komendanta miejskiego policji Tadeusza Winiarskiego "doszło do
ostrej wymiany zdań między funkcjonariuszami a tymi, których złapano podczas zrywania plakatów".
Policja przebadała alkomatem wszystkich zatrzymanych. Okazało się, że niektórzy są nietrzeźwi.

I pytam gdzie tu sa dziennikarze ?
Czy to nie wy powinniscie informowac nas o takich lokalnych sprawach - czy ja tego musze sie dowiadywac
przez Onet ktory wie to od Gazety WYborczej (tyle ze nie regionalnej kieleckiej - a przynajmniej na to wychodzi)

Czy odpowie mi ktos z gazety - czy tez raczej nie macie odwagi do tego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gazeta Re: Droga Gazeto... IP: 10.30.161.* 10.09.01, 11:50
      Drogi pińczowie odsyłam do dzisiajszej „GW” na stronę nr 1 (wydanie
      ogólnopolskie). Miłej lektury i pozdrawiam
      • Gość: pinczow Re: Droga Gazeto... IP: *.penetrator.com.pl 10.09.01, 12:00
        > Drogi pińczowie odsyłam do dzisiajszej �GW� na stronę nr 1 (wydanie
        > ogólnopolskie). Miłej lektury i pozdrawiam

Dziekuje za informacje - gazety papierowej nie czytam.
        Ale nadal pozostaje pytanie - dlaczego tego nie ma na stronie regionalnej www.gazeta.pl/kielce ?

Nie chcialbym zeby to bylo traktowane jako oskarzanie, bo lubie czytac wasze iformacje.
        Tylko zaskoczylo mnie to, ze taka informacje znalazlem w Onecie a nie tutaj gdzie zawsze zaczynam moj poranny
        przeglad prasy :)

Pozdrawiam Gazete !
        • Gość: Gazeta Re: Droga Gazeto... IP: 10.30.161.* 10.09.01, 12:14
          W takim razie polecam adres:
          http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=010101&xx=425418

i oczywiście pozdrawiam
          • Gość: pinczow Re: Droga Gazeto... IP: *.penetrator.com.pl 10.09.01, 14:53
            > W takim razie polecam adres:
            > http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=010101&xx=425418
            Nie do konca sie zrozumielismy i bede ten temat drazyl :)
            Chodzi mi o to dlaczego tej informacji nie zobaczylem (i nie widze nadal) na lokalnej stronie GW
            (www.gazeta.pl/kielce) ?
            Dla mnie to dziwne - tym bardziej ze dzien zaczynam od przejrzenia stron z wiadomosciami i zaczynam wlasnie od
            lokalnej gazety :)

> i oczywiście pozdrawiam
            I ja tez pozdrawiam
            • Gość: Gazeta Re: Droga Gazeto... IP: 10.30.161.* 10.09.01, 15:27
              Nie dublowaliśmy dotychczas informacji, bo jest to ten sam portal. Ale możemy
              rozważyć umieszczania takich informacji (przygotowanych przez dziennikarzy
              kieleckich) również w części lokalnej portalu
              • Gość: pinczow Re: Droga Gazeto... IP: *.penetrator.com.pl 10.09.01, 16:24
                > Nie dublowaliśmy dotychczas informacji, bo jest to ten sam portal. Ale możemy
                > rozważyć umieszczania takich informacji (przygotowanych przez dziennikarzy
                > kieleckich) również w części lokalnej portalu
                Niby jest ten sam portal, ale jednak inny :)
                Ja bylbym za tym zeby wlasnie takie informacje (dot. loaklnych spraw a pisanych przez ''naszych''
                dziennikarzy dla wydania ogolnopolskiego) umieszczac wlasnie na gazeta.pl/kielce.
                Bo to wazna rzecz, a pewnie bym ja przegapil gdyby nie przypadek - a tak po wejsciu na ta strone od razu
                bym ja widzial.

PS. Dziekuje za odpowiedz - jestem usatysfakcjonowany :)
      • Gość: nowak Re: Droga Gazeto... IP: 217.97.156.* 10.09.01, 18:10
        Gość portalu: gazeta napisał(a):

> Drogi pińczowie odsyłam do dzisiajszej „GW” na stronę nr 1 (wydanie
        >
        > ogólnopolskie). Miłej lektury i pozdrawiam

Drodzy Panowie, jeżeli w tej sugestji chodzi o rzekome zrywanie plakatów przez
        Sejkę, to prosze tego nie nazywac afera, tak jak to uslyszałem dziś od jednego z
        dziennikarzy, kiedy zapytałem - kiedy od Kielcach ( zaginięciu akt) przeczytam w
        nakładzie ogolnopolskim. Usłyszałem też, ze mamy inne afery. Boże - czy to jest
        afera ? dla mnie nie. Jezeli miała by to być jednak afera, to zglaszam jeszcze
        jedną. W Kazmierzy Wielkiej Kandydat PSL zaklejał mi całe plakaty. Czy był
        trzeżwy ? Prosze sprawdzić. Ja zgosilem policji.

Sprawa akt, w szczegolnosci brak działan prokuratorskich przez rok, to matactwo i
        brak działan przewidzianych kpk. To jest problem, ktory rujnuje ten region.
        Panowie sie do tego "sobiepanstwa" sądów przyczyniacie. Prosze przeczytać artykuł
        autorstwa Stelmasiak/Patora z Łodzi w sprawie chuligana. Tam doszło do namaistki
        tego co jest w Kielcach. Czemu więc Łodz, Warszawa tak, a Panowie NIC, NIC i
        jeszcze raz NIC.
        Panowie możecie nie wierzyć i tak sprawa się "wypłynie" . Ja wtedty wam NIC nie
        powiem. Zaczynam Wam Panstwao nie ufać. Niestety taki jest moj pogląd. Dzieje sie
        zle w Kielcach a Wy to akceptujecie przez brak sprzeciwu lub brak krytyki w skali
        całgo kraju.
        Panie Pinczow - problem może tkwić wyżej . Zadna Gazeta nie chce tego ..... ruszyć

Zbigniew NOWAK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka