Gość: pinczow
IP: *.penetrator.com.pl
10.09.01, 11:17
... zastanawia mnie jeden fakt. Chodzi m.in. o to co pisal Nowak, ze nie potraficie opisac kilku afer, itp.
A przy okazjji natrafilem w Onecie na pewien artykul przedrukowany z Gazety Wybroczej (nie wiem co to za
wydanie czy ogolnopolskie czy jakie).
Ale w kazdym badz razie byla tam opisana pewna sytuacja z Kielc, o ktorej wy nie raczyliscie napisac. Czy
moglbym zapytac dlaczego ? Czy ktos Wam nie pozwolil ? Czy moze jestescie stronniczy ? Czy sa jeszcze jakies
inne powody ?
A zeby i innym pokazac o co chodzilo w w/w artykule to go tu zacytuje:
Nocna kampania SLD
Policja zatrzymała w nocy z soboty na niedzielę kilku mężczyzn zrywających plakaty wyborcze - informuje
dzisiejsza "Gazeta Wyborcza". Był wśród nich Robert Siejka - szef miejskiego SLD w Kielcach. Centrum Kielc jest
monitorowane przez system kamer. To właśnie dzięki obrazowi przekazywanemu przez nie patrol policji
wyruszył w sobotę ok. 21.30 w stronę grupy zrywającej plakaty wyborcze. Zatrzymano ją przy zbiegu ulic
Sienkiewicza i Leśnej. Wśród wylegitymowanych był: Robert Siejka, przewodniczący rady miejskiej SLD, Mariusz
Cołoszyński, wicedyrektor wydziału komunikacji handlu i usług urzędu miasta oraz Czesław Pytel, dyrektor
wydziału organizacyjno-administracyjnego kieleckiego magistratu.
Policjanci zażądali wyjaśnień. Według relacji komendanta miejskiego policji Tadeusza Winiarskiego "doszło do
ostrej wymiany zdań między funkcjonariuszami a tymi, których złapano podczas zrywania plakatów".
Policja przebadała alkomatem wszystkich zatrzymanych. Okazało się, że niektórzy są nietrzeźwi.
I pytam gdzie tu sa dziennikarze ?
Czy to nie wy powinniscie informowac nas o takich lokalnych sprawach - czy ja tego musze sie dowiadywac
przez Onet ktory wie to od Gazety WYborczej (tyle ze nie regionalnej kieleckiej - a przynajmniej na to wychodzi)
Czy odpowie mi ktos z gazety - czy tez raczej nie macie odwagi do tego ?