Gość: prezio IP: 195.117.63.* 03.06.05, 22:24 No nareszcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zs Re: Remont ul. Ściegiennego IP: 213.199.193.* 04.06.05, 06:14 A Popiełuszki to gdzie, na Świętokrzyskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komu-ch Re: Remont ul. Ściegiennego IP: 192.11.224.* 06.06.05, 08:04 Popieluszki to chyba zdekomunizowana Tarnowska (dawniej Lenina) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w końcu Re: Remont ul. Ściegiennego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 06:37 a może by tak ktoś z MZD pomyślał przy okazji o porządnych chodnikach dla pieszych na tej ulicy??? to jest tragedia, żeby nie było dobrego chodnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Re: Remont ul. Ściegiennego IP: 213.199.193.* 04.06.05, 07:13 i nadal prawie w centrum bedziemy mieli ulice z rowami. A czy wiadra z pomyjami tez będą tam wylewać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Re: Remont ul. Ściegiennego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 08:30 dobrze gada, chodniki sa potrzebne, będzie stadion, trzeba chodnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: Remont ul. Ściegiennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:52 ta wlasnie.. rowy jak na wsi, kanalizacje by zrobili i odrazu poszerzyli by jezdnie o te rowy ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Remont ul. Ściegiennego - dobre hehehehe IP: 81.219.215.* 04.06.05, 09:25 Nie tak dawno remontowano odcinek Wapiennikow-Gagarina. Otoz przy skrzyżowaniu z Gagarina jadcy od strony cmentarza są niewidoczni ze względu na garb - nikt na to nie wpadł, żeby go troche przyniwelować.... Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: Remont ul. Ściegiennego - dobre hehehehe 04.06.05, 11:44 gdzie Krym gdzie Rzym gdzie kacze doły ? od kiedy Gagarina ma coś wpólnego z wapiennikową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: Remont ul. Ściegiennego - dobre hehehehe IP: 81.219.215.* 04.06.05, 11:53 chodzi o odcinek Ściegiennego wzdłuż cmentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Remont ul. Ściegiennego IP: 213.199.193.* 04.06.05, 18:38 Może by ktoś powiedział jak dawniej nazywała się ul. Popiełuszki Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_szybki_jest Re: Remont ul. Ściegiennego 04.06.05, 22:37 Dla niewtajemniczonych - chodzi o odcinek od skrzyżowania Husarskiej i Wapiennikowej ze Ściegiennego do skrzyżowania Ściegiennego z Aleja J. Popiełuszki (dawną Tarnowską - na odcinku od skrzyżowania z Wapiennikową do właśnie Ściegiennego). Jeśli ktoś jeszcze nie kuma to bardziej obrazowo - odcinek Ściegiennego przebiegający pomiędzy osiedlem Barwinek a Baranówkiem. Niestety mam to nieszczęście często jeżdzić tą drogą, zarówno samochodem jak i rowerem i jedno co wiem to podczas takiej jazdy po tych dołach to mi się plomby z zębów wykręcają. Pomijam ten "drobny" fakt, że ten asfalt (a raczej jego szczątki) leży na bruku, który chyba pamięta jeszcze jak Józef Piłsudski na swej Kasztance wjeżdzał po nim do Kielc wraz Kompanią Kadrową. Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył oprócz samego asfaltu i rowów przydałoby się zrobić także chodnik, bo swoim stanem dorównuje asfaltowi, a czasami nawet go przebija. A chciałem też zauważyć, że w zeszłym roku zrobili remont skrzyżowania Ściegiennego z Wapiennikową i Husarską. Przy okazji zrobili porządnie odcinek od skrzyżowania do ulicy Dygasińskiego (jakieś 100m na południe od skrzyżowania), który wcześniej miał najgorszą chyba nawierzchnię na całej długości Ściegiennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek p Re: Remont ul. Ściegiennego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.05, 21:33 Dawna Tarnowska. A niech mi ktoś wytlumaczy czy Tarnowska też była komunistką żeby trzeba było ją zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neozdradowiec Re: Remont ul. Ściegiennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 07:56 Tarnowska z Krasickim i Sawicką do jednej szkoły chodzili więc tak samo ja potraktowali. Swoja drogą policzył ktoś ile jest w Kielcach ulic od nazwisk księży? Ciekawe jak bardzo już Kielce sklerykowały sie... Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_szybki_jest Re: Remont ul. Ściegiennego 14.06.05, 07:17 Tarnowska to nazwa ulicy wzięta stąd, że prowadzi ona w kierunku Tarnowa. Nazwa nie jest związana z żadną osobą, a tym bardziej komunistycznym systemem. Ale jeśli chodzi o przeszłość to wcześniej Tarnowska nazywała się Aleja Lenina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_borsuk Re: Remont ul. Ściegiennego 14.06.05, 07:59 tak i czesc tarnowskiej musilei zmienic na Popiełuszki. Odpowiedz Link Zgłoś