Gość: mala_czarna Reastauracja Spiżarenka IP: *.aspro.pl 04.12.08, 12:44 A co sądzicie o restauracji Spizeranka na ul. Zagórskiej? Był ktoś z forumowiczów? Jakie jedzonko? Jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Restauracje IP: 193.59.98.* 02.01.09, 15:57 ja na samym wstępie chciałabym zaznaczyć, że zarządzam jedną z kieleckich restauracji. I zgadzam się - w Kielcach mamy duże braki. Nie dziwię sie tym, którzy nie są zadowoleni. Głównie są to ludzie, którzy byli w restauracjach w krakowie, Poznaniu czy Warszawie. Tam jest zupełnie inny standard. To co ja zdążyłam zaobserwować: 1) nasza mentalność: idziemy do restauracji, wymagamy by porcje były ogromne, nie do przejedzenia. Jesli tak - polecam bary szybkiej obsługi, Korbową Kolibę. Porcje w restauracjach raczej nastawione są na jakość, dekorację, smak a nie na ilość. Po drugie oczekujemy, że zostaniemy obsłuzeni w ciągu 20 minut. W barach przygotowują wszystko rano i tylko później podgrzewają. W restauracji (przynajmniej tu gdzie ja pracuję) zupy robi się codziennie rano, natomiast mięso i surówki, sałatki przygotowywane jest pod gościa. Okażmy więcej cierpliwości - chcemy wszystko swieże - to wymaga czasu. Ale tak naprawde zanim zaczełam pracę w gastronomii bylam uciążliwym gościem i bardzo się denerwowałam. Teraz okazuję więcej zrozumienia dla pracowników branzy gastronomicznej i spokojnie czekam na obiad. cos za cos 2) zgadzam sie, ze lokale nastawione sa na zysk, a kto nie jest. I właśnie przez to gość indywidualny jest zaniedbywany. Lepiej zrobić imprezę zorganizowaną niż czekać czy gość indywidualny się zjawi czy nie. Dlatego też większość kucharzy w kielcach (jeśli nie wszyscy) są nastawieni na robienie w hurtowych ilościach. Zdarza sie więc, ze klient na tym traci. Kiedyś we wloskiej na Sciegiennego byli sami indywidualni - jedzonko przepyszne, zawsze lokal otwarty dla każdego. Obecnie już parę razy niestety był wyłączony. Ale właścicielce się nie dziwię - więcej zarobi na grupie. 3) ja polecam (choć może nie powinnam z uwagi na to, że jestem w branzy, ale też chciałabym wyrazić swoja opinię) Si Senior, bo tam rzeczywiście nie ma grup, każdy traktowany jest indywidualnie, zawsze jest ładnie nakryte i jedzenie jest ok. Trochę gorzej ze standardami obsługi, ale co tam nie można mieć wszystkiego:) 3) piszecie o Stangrecie, Leśnym Dworze, Magnolii, Łysogorach - bywam wszędzie, żeby trochę podpatrzeć. Żaden z tych lokali nie moze narzekać na brak grup zorganizowanych. Z indywidualnymi już gorzej, może przez kuchnię - wszedzie jedzenie staropolskie, wszędzie te same dania - lokale typowo nastawione na imprezy. 3) brak dobrej obsługi. Kielce to zaścianek jeśli chodzi o kulinaria, choc kocham to miasto. Kelnerzy - jest paru dobrych w Kielcach, jednak większość nie ma pojecia co to znaczy obsługa gościa. Kucharze - zmieniają się non stop. W kazdym lokalu to samo - jeden przychodzi, drugi odchodzi. Nieuczciwość i pijaństwo - to co mozna spotkac na każdym kroku. Gotowanie - dużo, tłusto po staropolsku. kuchnia śródziemnomorska, fusion - a co to takiego? Brak dobrych kucharzy, którzy kochają to co robią, i robią to z pasją - to główny problem kieleckich restauracji. Myślę, ze właścicielom restauracji zależy na tym by goście byli zadowoleni, jednak nie zawsze o to samo chodzi pracownikom. 3) goście wiecznie niezadowoleni. Są i tacy, którzy już na wejsciu wiedzą, ze nic im nie będzie smakować albo przychodzą żeby sie za darmo najeść. Mamy kilku stałych gości, którzy są niezadowoleni po każdej imprezie a mimo to przychodzą i robią ciagle u nas. powód: pomarudzę, dostanę rabat. ja juz na wejściu wiem, które wesele bedzie udane a które położone. Jak tylko poznaję parę młodą i rodziców i widzę, ze przychodząc ustalać szczegóły mają średnie miny i nic im nie pasuje to nie ma takiej możliwości by się impreza udała. Podsumowując: lokali na imprezy nie brakuje, małych restauracyjek z dobrym winkiem, miłym wnętrzem i delikatną, nowoczesną i lekką kuchnią - jak na lekarstwo. Ja mam jednak nadzieję, ze będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar-o-metr Re: Restauracje IP: *.kielce.net.pl 02.01.09, 17:19 Dużo trafnych uwag, megi. Ja również uważam, że zdecydowanie najkorzystniej prezentuje się Si Senior. To jedyna restauracja w Kielcach (może oprócz Monte carlo), gdzie właścicielowi zdarza się wyjść osobiście do gości i powiesić płaszcze na wieszaku, zapytac czy smakowało, czy wino odpowiednio schłodzone. Niby drobiazgi, a jednak tworzą atmosferę. Jedyny feler, jaki zauważyłem, to sytuacje, w których dwie osoby sadza się przy stoliku dla 4 osób (bo są miejsca), a za chwilę, jak się najdzie ludzi, kelnerka chce przesadzać do stolików, 2-osobowych, zresztą bardzo ciasnych. Przyznasz, że to mało kulturalne. Zgadzam się, że klientom brakuje cierpliwości - osobiście wolę poczekać 10-15 minut dłużej a dostać świeżo przyrządzone jedzenie. Można przecież zamówić przystawki (w Si Senior pyszne oliwki gratis, gdzieniegdzie chleb ze smalcem) Zgadzam się, że knajpy są nastawione na klienta grupowego, ale może powalczyć trochę o klienta indywidualnego - ceną, jakością, wielkoscią porcji? Będę dozgonnym klientem knajpy w Kielcach, która te trzy sprawy połączy! Czy muszę iść do Tempa, żeby się najeść? Wierz mi, że jeśli będzie taka knajpa, nie będzie musiała się martwić o zysk. Zgadzam się z opinią o słabych kelnerach i kucharzach, tym pierwszym często brakuje podstawowych zasad wychowania. Niestety, dużo częściej brakuje ich klientom. Na pewno będzie lepiej, bo jest coraz lepiej - nie ma porównania tego, co jest teraz, z tym co było 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Restauracje IP: 81.26.29.* 23.03.09, 14:41 hej moze mi ktos pomoze bo nie jestem z kielc a chcialbym zaprosic swoja kobiete na romantyczna kolacje i tak sie zastanawiam gdzie?zastanawiam sie nad ta pod zlota roza i si senor ale wydaje mi sie ze w tej drugiej jak zejdzie sie caly lokal to juz nie bedzie romantycznie.w tej rozy to jedzenie jest dobre czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pani megi Re: Restauracje IP: *.xdsl.centertel.pl 24.04.09, 19:07 Szanowna Pani jeśli jest Pani zainteresowana współpracą z kucharzem z otwartym umysłem,niepraktykującym tylko w daniach po "kielecku",ale w kuchni fusion,śródziemnomorskiej,nowoczesnej ,lekkiej prosze o kontakt email:tomek454@op.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszunia89 Cafe Sołtyko zwane sołtykami rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 10:17 co o tej restauracji sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 19:41 AKROPOL kielce wesola . Super knajpka bardzo mila atmosfera i swietny wystroj. Sa tam zarowno greckie jak i polskie dania . Po prostu pysznosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Restauracje IP: 188.33.10.* 21.06.09, 17:10 Sznycellad- pycha pycha pycha - szybko i niedrogo polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feroodoo Pierogarnia IP: *.enertel.com.pl 30.06.09, 09:04 po staropolsku i owszem..ale ma swój klimacik i te pierogi... jeszcze wszystkich nie spróbowałem, ale staram się..... jest parę dodatków by uzupełnić, gdy pierogi to za mało... fajne miejsce na posiedzenie chwilkę z kimś a przy okazji posmakować czegoś co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suedee Re: Restauracje IP: *.complex.net.pl 08.04.09, 12:45 Czytam te opinie i czytam, bo sama już nie wiem, gdzie pójść coś zjeść. Bardzo często chodzę z mężem jeść na mieści, często też wychodzę do restauracji służbowo lub prywatnie. I tak: - po pierwsze w Kielcach generalnie nie ma gdzie zjeść - jest po prostu bardzo mały wybór restauracji. Jeśli ktoś często jada na mieście to w tydzień lub dwa będzie miał obskoczone wszystkie lokale. Już nie wspominam o fakcie, że straszny wybór różnych kuchni mamy. I naprawdę nie chodzi tu o żadne burżujstwo czy jakieś fanaberie ... jeśli ktoś to tak odbiera to gratuluję otwartości i ciekawości świata! - jeśli chodzi o moje opinie o różnych lokalach to: Si Senor przy Placu Wolności - moim zdaniem najlepsza restauracja w Kielcach; dobre jedzenie, miła obsługa (nawet czasem za miła :)), ładny wystrój. Jedynym minusem są chyba dość wysokie ceny. Kolacja dla dwóch osób to wydatek około 100 złotych, plus minus, zależy co się zamawia i ile je :) La Stella na Słowackiego - hmm, niby włoska kuchnia, ale taka spolszczona, np. zamiast szynki parmeńskiej lub w ogóle jakiegoś prosciutto crudo, dostałam kotleta ze zwykłą szynką, łudząco przypominającego de volaille - to dla mnie duży minus; ale jeśli nie czepiać się "włoskości" to jedzenie generalnie dobre, porcje dość duże, ceny przystępne, choć wcale nie jest najtaniej; Tempo na Panoramicznej - to bardziej słołowka/jadłodajnia niż restauracja, ale ja ją uwielbiam! Dobre jedzenie, bezpretensjonalnie, duży wybór dań, tanio no i ja mam akurat bardzo blisko :) Pierogowa Chata przy Placu Wolności - lubię tam chodzić; ładne, klimatyczne wnętrze, dobre pierogi, niezła golonka, dobry też żurek i barszcz czerwony do popitki, ale bardzo słone; Ceny także przystępne; Moim zdaniem to dużo lepszy wybór niż pierogarnia na (chyba) Wspólnej; Aztec - była kilka razy niedługo po otwarciu i moim zdaniem to porażka, jedzenie średnie, częste pomyłki (dostajesz nie to co zamawiałeś albo pomyłki w rachunku), mimo bardzo dobrej lokalizacji, nie wróżę mu długiej kariery... chociaż może się mylę. jedyną dobrą rzeczą były tam desery z tego co pamiętam. Generalnie można tam pójść na piwo i frytki, bo tego zepsuć się nie da :) Sphinx - dla mnie to lokal tej samej rangi co Aztec; jak nie muszę to nie tam nie jem :) Można pójść tam na piwo albo jakąś sałatkę, ale nie liczyłabym na nic specjalnego; Włoska na Ściegiennego - podzielam zdanie wielu, że kiedyś było tam chyba lepiej; jedzenie dobre i na pewno bardziej "włoskie" niż w La Stelli, ceny umiarkowane, obsługa i wystrój takie sobie; Akropol na Wesołej - kuchnia grecka, też kiedyś dużo lepsza, już dawno tam nie byłam, ale ostatnio miałam wrażenie, że wszystko jest z mrożonek, w karcie pojawiły się polskie dania (żurek) i dla mnie to już nie jest grecka knajpa. Jak mam jeść z mrożonki to mogę sobie kupić moussakę w tesco i podgrzać w domu w mikrofali.... taniej wyjdzie ... :( Prowansja na Sienkiewicza - kuchnia francuska ale oczywiście zmiksowana z polską, bo w karcie obok ślimaków jest "typowo francuski" żurek. Wnętrze średnie, piwnicowe, dla mnie generalnie porażka, do tego dość drogo. Można posiedzieć w ogódku na Sienkiewicza popijając winko. Jedzenia raczej nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYWALCY... Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:39 A ja dalej polecam WIEDEŃSKĄ(mimo że już jej nie ma ale wspomnienia zostały...)i oczywiście WŁOSKĄ, którą odwiedzamy często i jesteśmy ciągle mile zaskakiwani... POZDROWIENIA DLA SZEFÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 16:34 Czasem mam okzje zjeść coś na mieście i musze przyznać, że pod względem fajnych lokali Kielce to dno. Ostatnio jadam w Aztecu, jedzenie nie takie złe, jednak negatywnie zaskoczyła mnie inteligencja niektórych kelnerek a raczej jej bak...kilka minut musiałam tłumaczyć kelnerce jakie chce danie, herbatę, napój, a ona z wywalonymi gałami patrzyła na mnie jak na kosmitę i powtarzała tylko "aha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYWALCY... Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:33 Pozdrawiamy obsługę prócz jednej "pani" (ona wie że to o niej mowa) Odpowiedz Link Zgłoś
soulck Restauracje 17.10.09, 19:11 REWELACYJNA JEST RESTAURACJA ROYAL PRZY UL. SIENKIEWICZA. JADŁEM TAM JUŻ PARĘ RAZY.ŻARKOJE,PIEROGI Z PIECA PALCE LIZAĆ.POLECAM I NIEDROGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Restauracje IP: 188.33.191.* 08.05.10, 13:03 Restauracja Asean Kielce Byłem z kobietą. skończyło się u mnie na całonocnej biegunce, a u mojej kobiety 38 stopni gorączki, już 20 godzin biegunka i wymioty. Przenigdy więcej i zrobię wszystko aby poniosła konsekwencje ta pożal się boże restauracja. W poniedziałek dzwonię do sanepidu. Przestrzegam przed tym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKNZ Re: Restauracje IP: *.chello.pl 14.06.10, 09:48 Restauracja AZTEC. Kiedys fajna knajpka, ale po wczorajszej wizycie raczej juz tam nie zajrze. Obsługa tragedia! Ja i moja kobieta zamowilismy to samo a najpierw danie dostala moja kobieta a ja dopiero po 10 minutach. W restauracji mexykanskiej zabraklo tortilli i kurczaka... to chyba mowi samo za siebie o poziomie tej knajpy. Na dodatek w toalecie nie było ani papieru, ani mydła, ani recznikow. Polecam shpinx'a obok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borowy Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:43 Fakt, mydła wczoraj przynajmniej w męskiej nie stwierdziłem, na papierowe ręczniki się załapałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadamtam Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 12:35 Odnosnie restauracji Royal Społem - Jadałam tam co niedzielę od okołu roku. Nie wiem co się stało, ale teraz jedzeni jest dramatyczne - zimna zupa, ewentualnie z mikrofali, a potem gwarantowania klątwa faraona! Nie polecam i już tam nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulem Re: Restauracje IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 23:02 Potwierdzam, społemowski Royal zszedł na psy, jedzenie na poziomie słabego baru mlecznego, miałem wrażenie że danie główne przeleżało parę dni w lodówce i po prostu zostało rozmrożone w mikrofali.Szkoda żołądka i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
deltajordan Re: Restauracje 29.03.11, 22:29 Jest jeszcze jeden bar, który powinni zamknąć - naleśnikarnia capratti. Dramatyczne jedzenie - naleśniki w stylu ,,mąka + woda'', na 150% kupowane gotowe i tylko dogrzewane w mikrofali! Jestem tego pewna, ponieważ dostałam naleśnika parzącego w środku, lecz zimnego na zewnątrz. Jedyny plus to miła obsługa - dziewczyny się starają. Nie polecam. A wszystkim, którzy kupili vouchery do capratti na sweetdeal współczuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Restauracje Społem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 12:36 Royal słaby, mój osobisty żołądek zabronił mi tam się żywić, ale z przykrością stwierdzam że społemowska Winnica też znacząco obniżyła loty. Potrawy sprawiają wrażenie niezbyt świeżych, smakowo żarkoje niestety słabe, robione w wersji oszczędnej-w naczyniu odnalazłem 4 kawałki mięska. Może i dobrze bo było tak twarde,że żuchwę miałem obolałą od gryzienia przez godzinę. Społem powinno chyba sobie odpuścić restauracje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar-slub Restauracyjka Spiżarnia Kielce 19.07.10, 13:36 Byłam na zaręczynach koleżanki w restauracji Spiżarnia w Kielcach, jestem mile zaskoczona. Jeśli chodzi o lokal wewnątrz przypomina izbę wiejskiej chaty, jedzenie smakowało, szczególnie kaczka. Dużym plusem jest lokalizacja, my mieliśmy 10 minut piechotką do domu. Jak ktoś szuka miejsca na zorganizowanie imprezy okolicznościowej, mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloryty.dnia Re: Restauracyjka Spiżarnia Kielce IP: *.pf.com.pl 08.04.11, 12:49 a co konkretnie Cię urzekło w tym miejscu? oprócz kaczki było jeszcze coś dobrego, co polecasz? Restauracje, bary, puby - znajdź najlepszy lokal w swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Restauracyjka Spiżarnia Kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 13.04.11, 11:44 "Dużym plusem jest lokalizacja, my mieliśmy 10 minut piechotką do domu" To plus wylacznie dla Ciebie, nie tak? Bo chyba nie uwazasz, ze wszyscy mieszkaja 10 minut piechota od tej knajpy ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos chce pizze ktos chce pizze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 07:51 ktos chce pizze ? allegro.pl/show_item.php?item=1560797764 Odpowiedz Link Zgłoś
gwarek29 Mazel Tov 20.04.12, 17:29 Byłem dzisiaj w restauracji Mazel Tov na Równej - spokojnie polecam ciekawym, jedzenie było smaczne, a klimat robi dobre wrażenie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś