Gość: zaniepokojony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:16 Co sądzicie o jego kandydaturze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: All Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.radkom.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:42 Brrr, izba przemyslen z bezmyslnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kIELCZANIN Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:56 Trochę szkoda bo szanse ma małe.Piękne to było jak pyszałek przepraszam Marszałek Ujazdowski podczas przemówienia Posła Nowaka mało palpitacji serca nie dostał.Tak się chłopina bał żeby poseł nie ujawnił jakiejś machloi pana Marszałka.Musiał go zastąpić Tusk który tesz miał minę nie tęgą. Popatrzcie Państwo ileż Oni mają na sumieniu skoro tak się boją Posła Nowaka. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:14 Czego jest szkoda? Ze sie nie zeszmaciłem i nie poszłem zebrac o jakies miejsce na liscie wyborczej? Albo pozyskam popracie w odpowiedniej ilosci, co bedzie potwierdzeniem tego, ze czynie dobrze, albo mnie nie ma. Europa jest duza, a ja znam plynnie dwa jezyki. Na pewno zarobie wiecej niez 3900 na miesiac (tyle wziałem w tym miesiacu) Póki co zrobie kaczynskiemu i Lepperowi, ale bardziej Kaczynskiemu Woterloo... Moze uda sie tez z Cimoszewiczem pozdrawiam ostatnio ustalilem, ze: (odpowiedz na interpelacje) 7 % celników nie moze sie wytlumaczyć, skad pochodzi ich majatek. Wykazany majatek nie pokrywa sie z przychodami. Zbadano tylo niewielka ilość oświadczen majatkowych prokuratorów oraz sędziów (dlaczego?) Oj, szykuje sie niedługo draka z oświadczeniami majatkowymi Kiedyś napisałem... działać skutecznie i do konca! To bylo na plakacie wyborczym 2001 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:14 poszedłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:17 Panie Pośle, z której listy będzie Pan kandydował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Ja kandyduje do Senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:31 Komitet Wyborczy Wyborców Lista Zbigniewa NOwaka. To komietet zalozony przezemnie. Pierowtnie mieslimy robic listy do Sejmu i Senatu, ale niekotrzy obywatele wzieli moja propozycie do rączki, poszli do swojego lidera i go rozegrali. Nie dasz miesjca na liscie - robie ci konkurencje. Z tego powodu nici z wyborów do Sejmu. Robimy jednak list do Sentau. Startuje 6 osob z roznych okregow. Ja kandyduje z kieleckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kIELCZANIN Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:22 Panu Panie Pośle może nie szkoda, ale nam Pana przyjaciołom tak. Pan jako jedyny po za Posłem Lepperem (który jest zbyt wulgarny) potrafił w sposób kulturalny i dobitny przypomnieć niektórym bufonom że reprezentują i służą ludziom a nie nimi tylko rządzą. Dziwię się niektórym partiom politycznym i organizacjom iż nie potrafili się z Panem dogadać.Pan jako jeden z nielicznych może wejść do Sejmu nawet z pozycji 20. Choć według ostatnich sondaży do Senatu wszyscy mają raczej szanse wyrównane.Bo aby się dostać nie trzeba będzie ugrywać 100.000 głosów jak przy poprzednich wyborach. Jak na razie stawka jest wyrównana, tylko miejsc mało jak na województwo Świętokrzyskie. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuchciarz Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:41 Póki jeszcze coś możesz, załatw, żeby Ciuchcia dojeżdżała także do Młodzaw... Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Jest popularną w okręgu wyborczym postacią. 29.07.05, 23:41 Myślę że nie ma sensu, by użerał się o miejsce na niepewnej liście którejś z partyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Jest popularną w okręgu wyborczym postacią. 30.07.05, 00:22 Znowu temat Wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:33 Zawsza za tym byłem, powinna nawet do Wiślicy. Do Mlodzaw to "mus"! Okoliczne lasy powinno sie wykorzystac tak jak w Sielpi. Tylko co ja mam zrobic? Chciałem powiedziec, ze to ja za moje pieniadze w roku 2000 uratowalem dach na stacji Pinczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuchciarz Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:46 Odpowiadasz na : Gość portalu: posel nowak napisał(a): > Tylko co ja mam zrobic? Brakuje nasypu i torów tuż za stacją - miała być hala sportowa, po zakończeniu budowy której nasyp miał być odbuwany - hali nie ma i torów nie ma - a odpowiedzialny za ten stan rzeczy się ulotnił... > Chciałem powiedziec, ze to ja za moje pieniadze w roku 2000 uratowalem dach na > stacji Pinczow miło to słyszeć - wielkie dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:42 Bardzo dobrze, że Pan startuje, trzymam kciuki. Na pewno będę na Pana głosował. Trzeba powstrzymać tą patologię. Kak słyszę, że pretendent na Prezydenta Cimoszewicz zapomniał o umieszczeniu w oświadczeniu majątkowym o akcjach a później mówi, że 100 000 zł dfarował córcer i zięciowi to krew mnie zalewa. Którzy to z nich przebywają za granic w Stanach, czy to nie ten obdarowany. A ciekawe czy ten synek czy córka zapłacili podatek od darownizny. Może przecież podatek za nich zapłacić tatuś. Ladny Prezydent ze sklerozą, jedna wielka czerwowna sitwa. Mam nadzieję, że przegra. Ja na pewno nie będę na takie coś głosował. Pozdrowienia dla Pana Posła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 82.139.30.* 30.07.05, 23:41 Kielczanin! Dzisiaj jest co prawda sobota ale żeby tak się schlać to przesada. Cimoszewicz DOSTAŁ 100 000 zł od dzieci a nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 82.139.30.* 31.07.05, 12:19 A tak naprawdę to sądzę, że Kielczanin celowo "pokręcił" fakty. "Jeżeli rzucić błotem to coś soię przyklei" - dewiza stara ale stosowana zbyt długo, uparcie i prymitywnie by jeszcze skutkowała. Może jeden, dwóch jeszcze się nabierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Towarzyszu agnostyku, wasza jest Szyszkowska 01.08.05, 03:25 odp...cie się od towarzysza Cimoszewicza! Gość portalu: agnostyk1 napisał(a): > A tak naprawdę to sądzę, że Kielczanin celowo "pokręcił" fakty. > "Jeżeli rzucić błotem to coś soię przyklei" - dewiza stara ale stosowana zbyt > długo, uparcie i prymitywnie by jeszcze skutkowała. Może jeden, dwóch jeszcze > się nabierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:18 Cimioszewicz ma od kwietnia postępowanie karne o zatajenie informacji w oswiadczeniu majatkowym. Nie wiem co jest grane, ale postępowanie ktore prowadzi sie 4 miesiace moze dac jakies efekty. Do tego dojdze zprawa z podatkiem od tej pozyczki. Firma BMC wm mnie ma pofalszowane dokumenty. Sprawe maja tez sedziwie rejestrowi z KRS po kombinowali przy wnioskach BMC. Jak osoba, ktora nie radzi sobie z własnym oswiadczeniem majatkowych, a nazywa sie perfekcyjnym legalista, ma byc prezydentem Wieksza niespodzianka bedzie "wąwóz nowaka" w ktory wpadnie w nadchodzacych dniach kaczynski. Jak znajde czas opublikuje materialy z ministerstwa sprawiedliwosci w sprawie kaczynskiego Jest w nich jak prokuratorzy wraz z sadem ukrecali sprawe Jarkowi K. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Posel Nowak na Senatora... 01.08.05, 03:39 i znowu Polityka, co mnie jeszcze w zyciu nigdy nie interesowala, nie interesuje i nigdy interesowa nie bedzie, Polityka na Pierwsz Stronke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 03:41 Czy "goralenvolk" jest cały tak popieprzony, jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: grodek 01.08.05, 03:57 sa jeszcze na szczescie czy nieszczescie wyjatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 04:08 Żywię nadzieję, że "na szczęście". Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: grodek 01.08.05, 04:12 W zyciu, no to powiem i powiemy Wam prawde, ze ja i my mielismy tylko pecha, moze i do Nas sie szczescie usmiechnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 04:22 Ty grodek rzeczywiście masz pecha. Bozia nie dała ci za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: grodek 01.08.05, 07:42 On / Ona / Oni nie beda sie podsmiewywac z kogos , niewinnego na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: grodek 01.08.05, 07:50 Dac chlopu Internet do reki to ich Cepami pozabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:54 To po jasny gwint pan tu wchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: grodek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:20 ostrzegam, dzis obowiazuje tryb wyborczy. Badania zostaly juz dawno przeprowadzone i sa na serwerze sejmowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: grodek IP: 193.25.222.* 02.08.05, 11:58 Pan poseł stosuje taka taktyke wobec sowich przeciwników. P... trzy po trzy i kaze sie zachwycac ejgo pomysłem na polityke. Z tego co sie orientuje to sam ma pree spraw, ale wytyka wszytkim błedy równo. Nie ejstem zwolennikeim Cimoszewicza, ale co by nie powiedziec to ejst inny poziom. Co tu mówic - skoro poseł pisze "poszłem", albo "cherbata". :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: grodek IP: 213.241.75.* 02.08.05, 13:08 bo to była cherbata z cytryna dlatego przez ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak ktory błąd jest waznieszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:51 mam jedna i tylko jedna sprawe. Nie jest ona zakonczona. Na jej bazie policjanci ktorzy zeznawal na moja niekorzysc sami teraz maja zarzuty. Porsze nie powtarzac niepewnych informacji bo obowiazuje tryb wyborczy. Ja robie błedy literowe a Cimoszewicz robi błedy za ktore placi sie wyrokami. Ja wiem jak wypełnia sie oswiadczenia majatkowe i nie "pale głupa" ze nie rozumiem tresci druków, ktore czytam. W sprawie Cimoszewicza dochodzi jeszcze pytanie, czy zaplacono podatek od zysku? Acha, jeszcze jedno- ja nie miałem ojca pułkownika informacji wojskowej. Moj byl po wojnie zmuszony do pracy w kopalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: grodek IP: *.wma.east.verizon.net 22.08.05, 08:06 basia tez robi bledy anastepny piekny zaraz po olku juz zaczal robic bledy gorsze niz ortograficzne ,zgadnijcie jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:55 Jakos pozostaje w tyle z ta kandydatura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:37 x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stenia Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:46 o poseł się przypomniał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.wma.east.verizon.net 22.08.05, 07:59 zanim znowu wybierzecie prezydenta i reszte z gminy zydowskiej poczytajcie sobie KRONIKI BOLESLAWA PRUSA a dowiecie sie co oni o was POLAKACH mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:47 Posel Nowak nie musi sie przypominac. www.bezcenzury.net/index2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:50 TRUDNE PYTANIA DO RZECZNIKA INTERESU PUBLICZNEGO -------------------------------------------------------------------------------- Raport Nowaka 10 marca 2005 Dziś w Sejmie rzecznik interesu publicznego, prof. Włodzimierz Olszewski ma odpowiedzieć na pytania posła Zbigniewa Nowaka: dlaczego wobec 7 200 sędziów, prokuratorów i adwokatów nigdy nie podjęto procedury lustracyjnej? Sprawa dotyczy m.in. Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku, prowadzącej obecnie najważniejsze śledztwa w kraju. Poseł Zbigniew Nowak, reprezentujący okręg świętokrzyski, należy do najaktywniejszych parlamentarzystów obecnej kadencji Sejmu. Zdobył rozgłos doprowadzając do oskarżenia Jerzego Jaskierni o udział w tzw. aferze jednorękich bandytów (zmanipulowana ustawa o grach hazardowych) i demaskując gangstersko-mafijną sitwę kieleckiego barona SLD, posła Henryka Długosza. W odwecie, Długosz pomówił Nowaka o chorobę psychiczną, kolportując w Sejmie fałszywe orzeczenie lekarskie. Ostatecznie okazało się, że rację miał Nowak, a Długosz skończył w niesławie jako jeden z bohaterów „afery starachowickiej”. Przez swych kolegów z sejmowej ławy Nowak lubiany nie jest: działa w pojedynkę, poza układami, zadaje niewygodne pytania i burzy spokój umiarkowanej części parlamentu. Na początku lutego 2005, zadał pytanie nowemu Rzecznikowi Interesu Publicznego, sędziemu Włodzimierzowi Olszewskiemu o „nietykalnych” czyli o listę funkcjonariuszy publicznych, którzy – wbrew ustawie – wciąż pozostają niezlustrowani. Odpowiedź rzecznika była zaskakująca: „Do dnia 9 lutego 2005 r. do Biura Rzecznika Interesu Publicznego przekazano z Sądu Apelacyjnego w Warszawie kserokopie oświadczeń 26 694 osób. Do dnia 9 lutego 2005 r. objęto czynnościami sprawdzającymi [jedynie] 19 289 osób. Instytut Pamięci Narodowej jest w stanie udzielić rocznie odpowiedzi na temat około 3000 osób. Należy pamiętać, że każde nazwisko musi być sprawdzone we wszystkich oddziałowych biurach IPN. Wymaga to czasochłonnych kwerend. Ponadto udzielane odpowiedzi często zobowiązują pracowników Biura do dokonywania dalszych sprawdzeń i poszukiwań w zasobie archiwalnym IPN. Taka sama sytuacja zachodzi w przypadku lektury udostępnionych akt. W pierwszej kolejności weryfikowane są oświadczenia parlamentarzystów - za parę miesięcy będziemy mieli kolejne parę setek - oraz osób zajmujących kierownicze stanowiska państwa, a dopiero - dopiero - potem sędziów, prokuratorów i adwokatów. W przypadku prawników przyjęto zasadę, że ich oświadczenia lustracyjne będą sprawdzane w takiej kolejności, w jakiej trafiły one do Biura Rzecznika Interesu Publicznego. Dlatego te grupy osób pełniących funkcje publiczne nie zostały w całości objęte postępowaniem sprawdzającym. Dotyczy to w szczególności sędziów i prokuratorów z terenu objętego właściwościami Sądu Apelacyjnego i Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku˝. Jak ustalił poseł Zbigniew Nowak – mowa jest o liczbie 7 200 sędziów, prokuratorów i adwokatów nigdy dotąd nie poddanych czynnościom sprawdzającym w ramach ustawy o lustracji. Nie wiadomo, czy oświadczenia lustracyjne tych osób zostaną zweryfikowane w dającym się przewidzieć terminie. Ich akta osobowe nie trafiły do Rzecznika Interesu Publicznego. – Starałem się uściślić odpowiedź rzecznika i dowiedzieć, dlaczego akurat ta grupa zawodowa pozostaje praktycznie poza kontrolą lustracyjną i dlaczego akurat apelacja gdańska cieszy się taką szczególną „nietykalnością” – mówi poseł Nowak. – Niestety, sędzia Olszewski jest dla mnie nieuchwytny”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:20 Innymi slowy - Pan Posel Nowak jest w naszym Senacie niezbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:36 x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 203.66.219.* 27.08.05, 01:20 "innymi slowy - Pan Posel Nowak jest w naszym Senacie niezbedny." to tylko tak ci się wydaje, że on tam jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony6 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:54 jakas poslucha tu panuje Odpowiedz Link Zgłoś