Dodaj do ulubionych

Posel Nowak na Senatora...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:16
Co sądzicie o jego kandydaturze?
Obserwuj wątek
    • Gość: All Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.radkom.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:42
      Brrr, izba przemyslen z bezmyslnym...
      • Gość: kIELCZANIN Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:56
        Trochę szkoda bo szanse ma małe.Piękne to było jak pyszałek przepraszam
        Marszałek Ujazdowski podczas przemówienia Posła Nowaka mało palpitacji serca
        nie dostał.Tak się chłopina bał żeby poseł nie ujawnił jakiejś machloi pana
        Marszałka.Musiał go zastąpić Tusk który tesz miał minę nie tęgą.
        Popatrzcie Państwo ileż Oni mają na sumieniu skoro tak się boją Posła Nowaka.
        Szkoda.
        • Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:14
          Czego jest szkoda? Ze sie nie zeszmaciłem i nie poszłem zebrac o jakies miejsce
          na liscie wyborczej?

Albo pozyskam popracie w odpowiedniej ilosci, co bedzie potwierdzeniem tego, ze
          czynie dobrze, albo mnie nie ma. Europa jest duza, a ja znam plynnie dwa
          jezyki. Na pewno zarobie wiecej niez 3900 na miesiac (tyle wziałem w tym
          miesiacu)

Póki co zrobie kaczynskiemu i Lepperowi, ale bardziej Kaczynskiemu Woterloo...
          Moze uda sie tez z Cimoszewiczem

pozdrawiam

ostatnio ustalilem, ze:

(odpowiedz na interpelacje) 7 % celników nie moze sie wytlumaczyć, skad
          pochodzi ich majatek. Wykazany majatek nie pokrywa sie z przychodami.

Zbadano tylo niewielka ilość oświadczen majatkowych prokuratorów oraz sędziów
          (dlaczego?)

Oj, szykuje sie niedługo draka z oświadczeniami majatkowymi

Kiedyś napisałem... działać skutecznie i do konca!
          To bylo na plakacie wyborczym 2001

pozdrawiam

• Gość: posel nowak poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:14
            poszedłem...
            • Gość: .................. Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:17
              Panie Pośle, z której listy będzie Pan kandydował?
              • Gość: posel nowak Ja kandyduje do Senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:31
                Komitet Wyborczy Wyborców Lista Zbigniewa NOwaka. To komietet zalozony
                przezemnie. Pierowtnie mieslimy robic listy do Sejmu i Senatu, ale niekotrzy
                obywatele wzieli moja propozycie do rączki, poszli do swojego lidera i go
                rozegrali. Nie dasz miesjca na liscie - robie ci konkurencje. Z tego powodu
                nici z wyborów do Sejmu.

Robimy jednak list do Sentau. Startuje 6 osob z roznych okregow. Ja kandyduje z
                kieleckiego
          • Gość: kIELCZANIN Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:22
            Panu Panie Pośle może nie szkoda, ale nam Pana przyjaciołom tak.
            Pan jako jedyny po za Posłem Lepperem (który jest zbyt wulgarny)
            potrafił w sposób kulturalny i dobitny przypomnieć niektórym
            bufonom że reprezentują i służą ludziom a nie nimi tylko rządzą.
            Dziwię się niektórym partiom politycznym i organizacjom iż nie
            potrafili się z Panem dogadać.Pan jako jeden z nielicznych może
            wejść do Sejmu nawet z pozycji 20.
            Choć według ostatnich sondaży do Senatu wszyscy mają raczej szanse
            wyrównane.Bo aby się dostać nie trzeba będzie ugrywać 100.000 głosów
            jak przy poprzednich wyborach. Jak na razie stawka jest wyrównana,
            tylko miejsc mało jak na województwo Świętokrzyskie.
            Serdecznie pozdrawiam.

• Gość: cicuchciarz Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:41
          Póki jeszcze coś możesz, załatw, żeby Ciuchcia dojeżdżała także do Młodzaw...
          • ubekkubek Jest popularną w okręgu wyborczym postacią. 29.07.05, 23:41
            Myślę że nie ma sensu, by użerał się o miejsce na niepewnej liście którejś z
            partyjek.
            • grodek1 Re: Jest popularną w okręgu wyborczym postacią. 30.07.05, 00:22
              Znowu temat Wyborczy.
          • Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:33
            Zawsza za tym byłem, powinna nawet do Wiślicy. Do Mlodzaw to "mus"! Okoliczne
            lasy powinno sie wykorzystac tak jak w Sielpi.

Tylko co ja mam zrobic?
            Chciałem powiedziec, ze to ja za moje pieniadze w roku 2000 uratowalem dach na
            stacji Pinczow
            • Gość: ciuchciarz Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:46
              Odpowiadasz na :

Gość portalu: posel nowak napisał(a):

> Tylko co ja mam zrobic?

Brakuje nasypu i torów tuż za stacją - miała być hala sportowa, po zakończeniu
              budowy której nasyp miał być odbuwany - hali nie ma i torów nie ma - a
              odpowiedzialny za ten stan rzeczy się ulotnił...

> Chciałem powiedziec, ze to ja za moje pieniadze w roku 2000 uratowalem dach na
              > stacji Pinczow

miło to słyszeć - wielkie dzięki !
              • Gość: kielczanin Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:42
                Bardzo dobrze, że Pan startuje, trzymam kciuki. Na pewno będę na Pana głosował.
                Trzeba powstrzymać tą patologię. Kak słyszę, że pretendent na Prezydenta
                Cimoszewicz zapomniał o umieszczeniu w oświadczeniu majątkowym o akcjach a
                później mówi, że 100 000 zł dfarował córcer i zięciowi to krew mnie zalewa.
                Którzy to z nich przebywają za granic w Stanach, czy to nie ten obdarowany. A
                ciekawe czy ten synek czy córka zapłacili podatek od darownizny. Może przecież
                podatek za nich zapłacić tatuś.
                Ladny Prezydent ze sklerozą, jedna wielka czerwowna sitwa.
                Mam nadzieję, że przegra. Ja na pewno nie będę na takie coś głosował.
                Pozdrowienia dla Pana Posła
                • Gość: agnostyk1 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 82.139.30.* 30.07.05, 23:41
                  Kielczanin! Dzisiaj jest co prawda sobota ale żeby tak się schlać to przesada.
                  Cimoszewicz DOSTAŁ 100 000 zł od dzieci a nie dał.
                  • Gość: agnostyk1 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 82.139.30.* 31.07.05, 12:19
                    A tak naprawdę to sądzę, że Kielczanin celowo "pokręcił" fakty.
                    "Jeżeli rzucić błotem to coś soię przyklei" - dewiza stara ale stosowana zbyt
                    długo, uparcie i prymitywnie by jeszcze skutkowała. Może jeden, dwóch jeszcze
                    się nabierze?
                    • Gość: posel nowak [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:23
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • ubekkubek Towarzyszu agnostyku, wasza jest Szyszkowska 01.08.05, 03:25
                      odp...cie się od towarzysza Cimoszewicza!

Gość portalu: agnostyk1 napisał(a):

> A tak naprawdę to sądzę, że Kielczanin celowo "pokręcił" fakty.
                      > "Jeżeli rzucić błotem to coś soię przyklei" - dewiza stara ale stosowana zbyt
                      > długo, uparcie i prymitywnie by jeszcze skutkowała. Może jeden, dwóch jeszcze
                      > się nabierze?
                • Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:18
                  Cimioszewicz ma od kwietnia postępowanie karne o zatajenie informacji w
                  oswiadczeniu majatkowym. Nie wiem co jest grane, ale postępowanie ktore
                  prowadzi sie 4 miesiace moze dac jakies efekty. Do tego dojdze zprawa z
                  podatkiem od tej pozyczki.

Firma BMC wm mnie ma pofalszowane dokumenty. Sprawe maja tez sedziwie
                  rejestrowi z KRS po kombinowali przy wnioskach BMC.

Jak osoba, ktora nie radzi sobie z własnym oswiadczeniem majatkowych, a nazywa
                  sie perfekcyjnym legalista, ma byc prezydentem

Wieksza niespodzianka bedzie "wąwóz nowaka" w ktory wpadnie w nadchodzacych
                  dniach kaczynski.

Jak znajde czas opublikuje materialy z ministerstwa sprawiedliwosci w sprawie
                  kaczynskiego
                  Jest w nich jak prokuratorzy wraz z sadem ukrecali sprawe Jarkowi K.
                  • grodek1 Re: Posel Nowak na Senatora... 01.08.05, 03:39
                    i znowu Polityka, co mnie jeszcze w zyciu nigdy nie interesowala, nie
                    interesuje i nigdy interesowa nie bedzie, Polityka na Pierwsz Stronke.
                    • Gość: barnaba grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 03:41
                      Czy "goralenvolk" jest cały tak popieprzony, jak ty?
                      • grodek1 Re: grodek 01.08.05, 03:57
                        sa jeszcze na szczescie czy nieszczescie wyjatki.
                        • Gość: barnaba Re: grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 04:08
                          Żywię nadzieję, że "na szczęście".
                          • grodek1 Re: grodek 01.08.05, 04:12
                            W zyciu, no to powiem i powiemy Wam prawde, ze ja i my mielismy tylko pecha,
                            moze i do Nas sie szczescie usmiechnie ?
                            • Gość: barnaba Re: grodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 04:22
                              Ty grodek rzeczywiście masz pecha. Bozia nie dała ci za wiele.
                              • grodek1 Re: grodek 01.08.05, 07:38
                                Za to sam sie nauczylem.
                                • grodek1 Re: grodek 01.08.05, 07:42
                                  On / Ona / Oni nie beda sie podsmiewywac z kogos , niewinnego na dodatek.
                                  • grodek1 Re: grodek 01.08.05, 07:50
                                    Dac chlopu Internet do reki to ich Cepami pozabija.
                    • Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:54
                      To po jasny gwint pan tu wchodzi?
    • Gość: posel nowak Re: grodek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:20
      ostrzegam, dzis obowiazuje tryb wyborczy. Badania zostaly juz dawno
      przeprowadzone i sa na serwerze sejmowym
      • miskorabol Re: grodek 01.08.05, 15:23
        mam sie bać ??
        • Gość: Basia Re: grodek IP: 193.25.222.* 02.08.05, 11:58
          Pan poseł stosuje taka taktyke wobec sowich przeciwników. P... trzy po trzy i
          kaze sie zachwycac ejgo pomysłem na polityke. Z tego co sie orientuje to sam ma
          pree spraw, ale wytyka wszytkim błedy równo. Nie ejstem zwolennikeim
          Cimoszewicza, ale co by nie powiedziec to ejst inny poziom. Co tu mówic - skoro
          poseł pisze "poszłem", albo "cherbata". :)))))))
          • Gość: ktosiek Re: grodek IP: 213.241.75.* 02.08.05, 13:08
            bo to była cherbata z cytryna dlatego przez ch
          • Gość: posel nowak ktory błąd jest waznieszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:51
            mam jedna i tylko jedna sprawe. Nie jest ona zakonczona. Na jej bazie
            policjanci ktorzy zeznawal na moja niekorzysc sami teraz maja zarzuty.

Porsze nie powtarzac niepewnych informacji bo obowiazuje tryb wyborczy.
            Ja robie błedy literowe a Cimoszewicz robi błedy za ktore placi sie wyrokami.
            Ja wiem jak wypełnia sie oswiadczenia majatkowe i nie "pale głupa" ze nie
            rozumiem tresci druków, ktore czytam. W sprawie Cimoszewicza dochodzi jeszcze
            pytanie, czy zaplacono podatek od zysku?

Acha, jeszcze jedno- ja nie miałem ojca pułkownika informacji wojskowej. Moj
            byl po wojnie zmuszony do pracy w kopalni
          • Gość: lilka Re: grodek IP: *.wma.east.verizon.net 22.08.05, 08:06
            basia tez robi bledy anastepny piekny zaraz po olku juz zaczal robic bledy
            gorsze niz ortograficzne ,zgadnijcie jakie?
    • Gość: posel nowak Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:55
      Jakos pozostaje w tyle z ta kandydatura
    • Gość: x Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:37
      x
      • Gość: Stenia Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:46
        o poseł się przypomniał
        • Gość: maria Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.wma.east.verizon.net 22.08.05, 07:59
          zanim znowu wybierzecie prezydenta i reszte z gminy zydowskiej poczytajcie
          sobie KRONIKI BOLESLAWA PRUSA a dowiecie sie co oni o was POLAKACH mysla.
        • Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:47
          Posel Nowak nie musi sie przypominac.

www.bezcenzury.net/index2.htm
          • Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:50
            TRUDNE PYTANIA DO RZECZNIKA INTERESU PUBLICZNEGO

--------------------------------------------------------------------------------

Raport Nowaka

10 marca 2005

Dziś w Sejmie rzecznik interesu publicznego, prof. Włodzimierz Olszewski ma
            odpowiedzieć na pytania posła Zbigniewa Nowaka: dlaczego wobec 7 200 sędziów,
            prokuratorów i adwokatów nigdy nie podjęto procedury lustracyjnej? Sprawa
            dotyczy m.in. Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku, prowadzącej obecnie
            najważniejsze śledztwa w kraju.

Poseł Zbigniew Nowak, reprezentujący okręg świętokrzyski, należy do
            najaktywniejszych parlamentarzystów obecnej kadencji Sejmu. Zdobył rozgłos
            doprowadzając do oskarżenia Jerzego Jaskierni o udział w tzw. aferze
            jednorękich bandytów (zmanipulowana ustawa o grach hazardowych) i demaskując
            gangstersko-mafijną sitwę kieleckiego barona SLD, posła Henryka Długosza. W
            odwecie, Długosz pomówił Nowaka o chorobę psychiczną, kolportując w Sejmie
            fałszywe orzeczenie lekarskie. Ostatecznie okazało się, że rację miał Nowak, a
            Długosz skończył w niesławie jako jeden z bohaterów „afery starachowickiej”.
            Przez swych kolegów z sejmowej ławy Nowak lubiany nie jest: działa w pojedynkę,
            poza układami, zadaje niewygodne pytania i burzy spokój umiarkowanej części
            parlamentu. Na początku lutego 2005, zadał pytanie nowemu Rzecznikowi Interesu
            Publicznego, sędziemu Włodzimierzowi Olszewskiemu o „nietykalnych” czyli o
            listę funkcjonariuszy publicznych, którzy – wbrew ustawie – wciąż pozostają
            niezlustrowani. Odpowiedź rzecznika była zaskakująca: „Do dnia 9 lutego 2005 r.
            do Biura Rzecznika Interesu Publicznego przekazano z Sądu Apelacyjnego w
            Warszawie kserokopie oświadczeń 26 694 osób. Do dnia 9 lutego 2005 r. objęto
            czynnościami sprawdzającymi [jedynie] 19 289 osób. Instytut Pamięci Narodowej
            jest w stanie udzielić rocznie odpowiedzi na temat około 3000 osób. Należy
            pamiętać, że każde nazwisko musi być sprawdzone we wszystkich oddziałowych
            biurach IPN. Wymaga to czasochłonnych kwerend. Ponadto udzielane odpowiedzi
            często zobowiązują pracowników Biura do dokonywania dalszych sprawdzeń i
            poszukiwań w zasobie archiwalnym IPN. Taka sama sytuacja zachodzi w przypadku
            lektury udostępnionych akt. W pierwszej kolejności weryfikowane są oświadczenia
            parlamentarzystów - za parę miesięcy będziemy mieli kolejne parę setek - oraz
            osób zajmujących kierownicze stanowiska państwa, a dopiero - dopiero - potem
            sędziów, prokuratorów i adwokatów. W przypadku prawników przyjęto zasadę, że
            ich oświadczenia lustracyjne będą sprawdzane w takiej kolejności, w jakiej
            trafiły one do Biura Rzecznika Interesu Publicznego. Dlatego te grupy osób
            pełniących funkcje publiczne nie zostały w całości objęte postępowaniem
            sprawdzającym. Dotyczy to w szczególności sędziów i prokuratorów z terenu
            objętego właściwościami Sądu Apelacyjnego i Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku˝.

Jak ustalił poseł Zbigniew Nowak – mowa jest o liczbie 7 200 sędziów,
            prokuratorów i adwokatów nigdy dotąd nie poddanych czynnościom sprawdzającym w
            ramach ustawy o lustracji. Nie wiadomo, czy oświadczenia lustracyjne tych osób
            zostaną zweryfikowane w dającym się przewidzieć terminie. Ich akta osobowe nie
            trafiły do Rzecznika Interesu Publicznego. – Starałem się uściślić odpowiedź
            rzecznika i dowiedzieć, dlaczego akurat ta grupa zawodowa pozostaje praktycznie
            poza kontrolą lustracyjną i dlaczego akurat apelacja gdańska cieszy się taką
            szczególną „nietykalnością” – mówi poseł Nowak. – Niestety, sędzia Olszewski
            jest dla mnie nieuchwytny”.
            • Gość: bzik Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:20
              Innymi slowy - Pan Posel Nowak jest w naszym Senacie niezbedny.
              • Gość: x Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:36
                x
              • Gość: dexter Re: Posel Nowak na Senatora... IP: 203.66.219.* 27.08.05, 01:20
                "innymi slowy - Pan Posel Nowak jest w naszym Senacie niezbedny."

to tylko tak ci się wydaje, że on tam jest niezbędny.
    • Gość: zaniepokojony6 Re: Posel Nowak na Senatora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:54
      jakas poslucha tu panuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka