Dodaj do ulubionych

Nowa iluminacja Skałki Geologów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:29
Skoro korona wypowiedziała wojnę rasistom (kibolom), to czemu by miasto nie
miało wypowiedzieć wojny chuliganom?
„Wykopmy wandalizm z naszego miasta”
Obserwuj wątek
    • Gość: nie-wandal Re: Nowa iluminacja Skałki Geologów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:47
      o ile walka z kibolami rasistami jest dość prosta- restrykcje, zakazy, itd itp
      (oebranie im możliwości pokazania się, co jest dla nich ważne), to z takimi
      wandalami jest... no tak jak z terrorystami. działają te debile pod wpływem
      impulsu, a bo że "taka kratka mi się w domu przyda, pokażę kumplom", albo po
      prostu są pijani. nie zalezy im na rozgłosie i... po prostu robią to dla siebie.
      nie wiem po co, może mają jakiś kompleks, moze ujawnia im sie kleptomania... czy
      cos... nie wiem. wiem tylko ze ciezko cos takiego wyeliminowac, bo glupio by
      wygladalo gdyby montowac tam np. kamery, jesli na takim sienkiewicza jest chyba
      jedna- ta z gazety wyborczej i sluzy do pokazania malej ilosci detali:)
      pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: behemot iluminacja głów potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:38
      Zastanawiam się, po co oświetlać pustkowie? Wygwizdów, gdzie nikt normalny nie przyjdzie po zmroku. Oczywiście na czas imprez ktoś mógłby rozstawić kilka reflektorów ale po co wydawać 70 tys?
      Uderzające są różnice w podejściu do tzw. Parku Jurajskiego w Bałtowie i do Kadzielni. Bałtów ściąga turystów różnymi atrakcjami, daje ludziom pracę i zarabia na siebie. Mimo to nie stać ich tam na takie ekstrawagancje jak iluminacja za 70 tysięcy. Kielce lekką rączką od lat pakują szmalec nie tylko w inwestycje na pustkowiu, nie tylko w specjalnego urzędnika ale i w całą armię ludzi, którzy się tam grzebią, a efektów nie widać. Efektem powinny być autobusy z tusystami w takiej ilości, jak w Bałtowie. A jeśli nie, to dajmy sobie spokój. Ile jeszcze lat trzeba, żeby coś się tam zaczęło dziać?
      • Gość: pymcio Re: iluminacja głów potrzebna IP: *.chello.pl 01.08.05, 19:51
        a co ty byś chciał turystom pokazywać? dinozaury ustawić na Żytniej?
        upiększać to miasto -popieram!!
        • Gość: behemot Re: iluminacja głów potrzebna IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 20:54
          > a co ty byś chciał turystom pokazywać?

Ja rozumiem, że ty nie masz na tyle wyobrażni, żeby turystów na Kadzielnię ściągnąć, ale dyrektor - który ciężki grosz, miesiąc w miesiąc kasuje - powinien parę pomysłów mieć ...oby tańszych niż 70 tysięcy sztuka.
          • Gość: misterxy Re: iluminacja głów potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:07
            Gość portalu: behemot napisał(a):
            > Ja rozumiem, że ty nie masz na tyle wyobrażni, żeby turystów na Kadzielnię
            ścią
            > gnąć...
            A gdzie? Na dworcowe toalety?
            • Gość: behemot Re: iluminacja głów potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:56
              Napisałem juz wszystko, co chciałem napisać w tej sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka