Dodaj do ulubionych

UWAGA na sąd w Pinczowie

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 22:41
dzisiaj w Pinczowie miały miejsce rozprawy, gdzie obronca oskarżonych był
adwokat S z Pinczowa, a przewodniczącym składu sędzia M. Obydwaj Panowie są
bardzo blisko spokrewnieni/ brat stryjeczny-cioteczny. Prosze uważać na to
zestawienie. Ja już miałem sprawe- jest w kasacji. Zapraszam na

www.zbigniew-nowak.pinczow.com

prosze o podawanie przykładów pokrzywdzeń przez sądy i prokuratury w
świętokrzyskiem. mam zarejestrowane zgromadzenie publiczne w Warszawie- mozemy
wszystko w majestacje prawa wygarnoć przez "szczekaczki". Moze ktoś w koncu
zrobi w tym "komuchowie" porzadek z "wymiarem sprawiedliwości"

Potraktujcie to wezwanie oraz zaproszenie poważnie

Zbigniew NOWAK
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: UWAGA na sąd w Pinczowie IP: 213.25.197.* 10.07.01, 16:41
      Ja mam dobre doświadczenia z sądem w Pińczowie - zwłąszcza z wydziałem KW,
      który działa rewelacyjnie w porówaniu z podobnymi wydziałami tego typu w
      większych ośrodkach. Co do pokrewieństwa - no cóż, przecież Pińczów to raptem
      10 tys. (chyba cos koło tego) mieszkańców, więc o pokrewieństwo nie trudno.
      Poza tym tradycje rodzinne decydują czasem o tym, że wiele osób z danej rodziny
      to prawnicy albo lekarze - i dlatego często spotykają się potem w tym samym
      sądzie czy szpitalu...
      • Gość: NOWAK Re: UWAGA na sąd w Pinczowie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 20:48
        Rozumiem wszystko- Ksiegi Wieczyste to nie
        wszystko.Sprawa dotyczy Wydziału Karnego. To ze
        Pińcżów ma 10 tys mieszakńców, nie znaczy, ze sędzia
        nie powinien sie na widok brata stryjecznego wyłączyć.
        Co ma powiedziec pokrzywdzony- czy aby złodziej nie
        wybiera okreslonego adwokata tylko dlatego, bo liczy
        na to, ze sprawę bedzie osądzała rodzina adwokata. W
        ogóle to jestem za zlikwidowaniem Wydziałow Karnych w
        pipidówach. Dlaczego nie powołać jednego dużego w np
        BUSKU ZDROJU. Pinczów, każimierza niech osądza sprawy
        drobne. Wtedy będzie wiecej sędziów w sprawach
        cięzczego kalibru w jednym sądzie. Problem w tym, ze
        może byc tak samo- sprawa dotyczy mentalności. Jeżeli
        w przypadku Pinczowa śedzia sie nie wyłącza, to trudno
        sie spodziewać, ze zrobi to w Busku lub wogóle gdzie w
        innym mieście

Zbigniew NOWAK

PS Ksiegi wieczyste to ten sam sędzia, ale tam są mili
        pracownicy i to jest chyba powód miłego szybkiego
        załatwienia sprawy.
        • Gość: anonim Re: UWAGA na sąd w Pinczowie IP: 213.25.197.* 11.07.01, 12:56
          Wiem, że w sądqach jest burdel. Ale czy np. oskarżyciel posiłkowy (którym
          zwykle jest pokrzywdzony) nie może zgłosić wniosku o wyłaczenie sędziego. Wiem
          na pewno, że taki wnisek trudno przeforsować, ale pokrewieństwo z obrońcą
          oskarżonego jest chyba wystarczjacym uzasadnieniem. Zresztą sądy rejnowe nie
          sadzą poważniejszych przestępstw, a i od takich wyrokuów przysługuje apelacja
          do okręgowego.
          • Gość: Nowak Re: UWAGA na sąd w Pinczowie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 16:33
            Zgadza się drogi Panie, jednkakże pokrzywdzony musi o tym wiedziec. W mojm i
            ostatnim przypadku, ktory zauwazyłem było tak, ze nie wiedzieliśmy o stopniu
            pokrewieństwa. Mozna złozyć wniosek, i wtakiej sparwie jat ta,ktora zauważyłem
            nie ma problemu z wyłączeniem.Powtarzam jednak trzeba wiedzieć, a nie zawsze
            pokrzywdzony bez adwokata wie o tej możliowości o stopniu pokrewieństwa.
            Apelacja- ma pan racje, ale to kosztuje fatyge, nerwy i pieniadze- musi Pan
            zaczynac od argumentowania, ze pierwszy sąd naruszył raząco prawo. tak się
            składa, ze racje miec a arcje otrzymac to dwie sprawy, dość czasochłonne.

Istota problemu poleaga jednak na tym, ze to śedzia będac autorytetem moralnym
            winien sie natychmiast, bez ponaglen wyłączyć z urzędu- wtedy tylko moze byc
            mowa o obiektywnym i bezstronnym osądzie.
            Szlag mnie trafia, jak widze następnego nieświadomegio prawnika, ktory udaję,
            ze nie wie kto jest jego rodziną.
            To nie zwykły chłop czy rolnik, jest od pilnowania inteligentnych bądz co bądz
            prawników, ale winni oni to zrobic sami. Tak długo jak rodzina bedzie osądzać
            sprawy "rodziny" nie będzie uczciwego wymiaru sprawiedliwości. Ten natomiast
            jest fundamentem Psństwa

ZN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka