Gość: nvr IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 06.07.01, 14:54 Upał, gorąco... Pamiętacie saturatory na ulicach ? To był czad ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MSZ Re: UPAŁ... IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 06.07.01, 15:04 Czy to chodzi o te niebieski wózki z wodą sodową? Jeśli tak to były spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: UPAŁ... IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 06.07.01, 15:17 Gość portalu: MSZ napisał(a): > Czy to chodzi o te niebieski wózki z wodą sodową? Owszem. Jeden stał obok "Centralnego", tuż przy przejściu podziemnym, a drugi nieopodal ul. Śliskiej, gdzieś w rejonie fontanny. Pamiętam szklanki myte takim specjalnym "natryskiem" (jednym psiknięciem wody, ekologicznie :-) bez żadnych środków) i roje os krążących wokół butelek z sokiem malinowym... Gdzie jeszcze stały saturatory w Kielcach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSZ Re: UPAŁ... IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 06.07.01, 15:24 I jeszcze chyba na Buczka był jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: UPAŁ... IP: 195.117.92.* 07.07.01, 22:01 > Gdzie jeszcze stały saturatory w Kielcach ? na sienkiewce stały.. na wysokosci takiego sklepu 'Smietnik' pamietasz?:)) Sama osobiscie korzystałam... to były czasy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamster Re: UPAŁ... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 13:53 I koło poczty na Czarnowie stał jeden i kolo sklepu Jubileuszowego koło tunelu zresztą fajnie odremontowali tą kamienice pamiętam nawet tego fajnego dziadka który polewał tą wodę, miał biedaczek numery wytatuowane na przedramieniu. I jeszcze jeden był koło dzisiejszego King burgera. A próbowaliście wody z saturatora w Warszawie? To dopiero było ochydztwo , sam chlor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: UPAŁ... IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 06.07.01, 15:16 Właśnie, upał i nikomu się niechca pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: UPAŁ... IP: *.*.*.* 09.07.01, 09:26 Był jeszcze jeden na górze sienkiewicza obok jubilera. Pan polewał woda wężykiem spływała do kratki ściekowej (ta po myciu szklanek0 oczywiście, a pamiętacie przełom jak pojawiły się kubeczki jednorazowe - to dopiero był szok. No i oczywiście słynna piosenka Robiego S. "Tato kup mi saturator" - nucicie ją czasami bo ja tak Pozdrawiam saturatorowiczów Odpowiedz Link Zgłoś