Gość: PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 07:25 Juz sie wypromowalismy. Mamy Parde. Tego nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an Re: Wyniki badań wizerunkowych Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:33 Te rewelacje powinny być znane wszystkim bez kosztownych badań. Znam prostszy skuteczniejszy sposób na zmianę wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wyniki badań wizerunkowych Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:39 ale 100 tys. było do wydania to się wydało, nie jest ważne, że to nic nie wniosło nowego do juz powszechnie znanych spraw, ale ruch w interesie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator A jaki może być wizerunek Kielc IP: 83.16.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:45 z takim czerwonymi miernotami, jak Stępień, Milcarz, Kopyciński, Gierada, czy inni? Jaki może być wizerunek miasta, w którym powyższe miernoty uczyniły honorowym obywatlem Kwaśniewskiego, którego brzydzi się każdy przyzwoity człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coche Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.10.05, 11:11 Zupełnie inny może być ten wizerunek, a dlaczego Kwaśniewski jest popularny w Kielcach to chyba oczywiste. Dał nam województwo,a gdyby stało się inaczej w Kielcach nie zostałoby nic, bo krakowscy radni już się zastanawiali nad tym co można wywieźć. Teraz się coś rusza, za każdym razem kiedy wracam do domu( a studiuje we Wrocławiu, jestem rodowitym Kielczaninem) to pojawia się coś nowego, miasto robi się ładniejsze i bardziej atrkcyjne dla przyjezdnych. Oparcie kampanii promującej nasze miasto na Górach Świętokrzyskich jest konieczne, bo są to rejony naprawdę piękne i można je uczynić atrakcyjnymi turystycznie. Uważam się za przyzwoitego człowieka i nie brzydze się panem Kwaśniewskim, więc chyba powinneś uważać na to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasięteżbrzydzę Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.itlog.edp.pt / 195.245.185.* 04.10.05, 11:25 Skoro nie brzydzisz się pijanego Kwasniewskiego nad grobami w Charkowie, to chyba przyzwoity nie jesteś. Skoro nie brzydzisz się kłamstw i niegodziwości Kwaśniewskiego, to chyba przyzwoity nie jesteś. To, że Kielce są miastem wojewódzkim nie przesądza o tym, że stają się ładniejsze. To, że stają się ładniejsze jest normalnym zjawiskiem wynikającym z rozwoju. Znasz chyba inne miasta, które nie są miastami wojewódzkimi i stają się ładniejsze. I to nie mniej ładne niż Kielce. Wcale nie jestem przekonany, że województwo w Kielcach jest takim dobrem. Województwo – to armia niekompetentnych urzędników, na których musimy płacić. Gdyby te pieniądze przeznaczyć corocznie na rozwój Kielc, to Kielce byłyby trzy razy ładniejsze. No, i ktoś może pomyślałby wreszcie poważnie o rozwoju Kielc, a nie koncentrował się na walce o żłób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michnia Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.pl / *.pl 04.10.05, 12:05 nie bądż naiwny stary.to że kielce pozostały miastem wojewódzkim to wielka sprawa(i wielkie pieniądze).wystarczy przykład radomia czy częstochowy(a mam informacje od znajomych mieszkających tam)do niedawna miasta które rywalizowały z kielcami jak równy z równym pod każdym względem,dziś mogą o tym tylko pomażyć.a województwo wywalczyliśmy sobie sami,nie zrobił tego żaden kwaśniewski.mówcie co chcecie,ale tu zawsze był specyficzny klimat.na przekór wszystkiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:13 Zgadzam się, że to wielka sprawa dla urzędników. I ogromne dla urzędników pieniądze. Jeżeli jakieś miasto opiera swój rozwój na urzędach i urzednikach, to jestem temu zdecydowanie przeciwna. To są pieniądze wyrzucone w błoto. Nie przeczę, że urzędnicy i urzędy stwarzają popyt. Ale oni stwarzają ten popyt z naszych podatków. Te podatki pozostawione nam stworzą taki sam popyt, o ile nie lepszy. Dla mnie nie jest istotne, czy mieszkam w stolicy województwa. Dla mnie jest istotne, czy mam pracę i czy misto jest przyjazne. O tym nie zadecyduje tysiace zbędnych urzędników z Urzędu Wojewódzkiego i instytucji podległych. A Kwaśniewskiego także nie cenię. Jeżeli ktoś jest dumny z tego, że ten człowiek kłamie i pojawia się pijany w czasie podniosłych uroczystości, to pozostaje się tylko zapytać - czy Polska to kraj trzeciego świata, czy już poza wszelkimi klasyfikacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: 213.199.233.* 04.10.05, 12:25 jesli sledzisz rozwoj spraw ekonomicznych w kraju to powinnas zauwazyc, ze miasta mojewodzkie beda wspierane bardzo duza kasa na infrastrukture co jest potrzebne gdyz bez prawdziwych drog i lotnisk nie powstanie tu mocna zagraniczna inwestycja to taki lancuszek, bez urzedow nie ma wojewodztwa bez wojewodztwa dofinansowan, nie ma co psioczyc gdyz kasa zaczyna splywac i miasto sie zaczyna rozwijac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:42 Nie jest prawdą, że bez województwa nie ma pieniędzy. Jest prawdą, że urzędnicy mogą kierować pięniadze wg swojewgo uanania. Ale to jest kolejny dowód, na urzędników szkodliwość. To jest dowód na słuszność tezy, że urzedników trzeba odciąć od takich decyzji i od żłobu. I jeszce jedno - jest przekłamaniem, że rozwój ekonomiczny jest wyłacznie związany z rozwojem infrastruktury. To nie jest czynnik decydujący. Jest jeszcze kilka innych czynników. A miasto nie powinno się rozwijać dlatego, że urzednicy przydzielą nam pieniadze, które wczesni8ej nam zabrali, bo to jest rozwój chory. Identycznie było za Gierka i do czego to doprowadziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: 213.199.233.* 04.10.05, 13:47 > Nie jest prawdą, że bez województwa nie ma pieniędzy. NIESTETY MUSZE CIE ZMARTWIC, ISTNIJA FUNDUSZE KTORE W DUZEJ MIERZE WSPIERAJA MIASTA WOJEWODZKIE, FAKT SA FUNDUSZE WOJEWODZKIE ALE ONE NIE SA TAK LATWO DOSTEPNE JAK TE KTORE TRAFI AM IN DO KIELC W LATACH 2007-2013 TE PIENIADZE POJDA WYLACZNIE NA INFRASTRUKTURE BO TYLKO DZIEKI NIEJ JEST SZANSA NA TO ZE JADACY NA TARGI ANGLICY Z WARSZAWY JADA 3,5 H DO KIELC A Z LONDYNU DO WARSZAWY LECA 1,5 H, RADZE POPATRZEC NA MIASTA PODOBNE WIELKOSCIA DO KIELC, I OCENIC JAKIE FUNDUSZE TAM SPLYWAJA I JAK SOBIE RADZA ZE ZMIANAMI SWOJEGO WIZERUNKU Jest prawdą, że urzędnicy > > mogą kierować pięniadze wg swojewgo uanania. JESLI JEST TO PROSZE DOWOD, NIE JEST NATOMIAST TAJEMNICA ZE TAK NIE JEST JAK PISZESZ. A PO CO NP WYTYPOWALISMY POSLOW DO SEJMU, ZEBY KIEROWALI TU DO NAS PIENIADZE A NIE GDZIE INDZIEJ, MAJA TO NA UWADZE, RAZ SIE UDA A RAZ NIE. > Ale to jest kolejny dowód, na urzędników szkodliwość. > To jest dowód na słuszność tezy, że urzedników trzeba odciąć od takich decyzji > i od żłobu. NIE WIEM CO MASZ NA MYSLI, JESLI DECYZJE SA PRZEMYSLANE, A TAKIE TERAZ MUSZA BYC PRZY PRZYDZIALE FUNDUSZY, GDYZ PROJEKTY O DOFINANSOWANIE NIE PRZECHODZA PRZEZ PRZYPADKOWE RĘCE > I jeszce jedno - jest przekłamaniem, że rozwój ekonomiczny jest wyłacznie > związany z rozwojem infrastruktury. To nie jest czynnik decydujący. TO NIESTETY JEST GLOWNY WG EKONOMISTOW CZYNNIK ROZWOJOW REGIONOW W OBECNYM CZASIE, BEZ DOBRYCH DROG I POLACZEN LOTNICZYCH (JAKIE INWESTYCJE ŁAPIE KRAKOW CZ WROCŁAW BLISKO AUTTOSTRAD I LOTNISK) NIE MA SZANS Jest > jeszcze kilka innych czynników. SA A JAKZE, KADRA (ALE COZ Z NIEJ JAK NIE MA ... I LANCUSZEK.... PRACY- >ZAKLADOW PRACY->INFRASTRUKTURY->DOFINANSOWANIA->WOJEWODZTWA) > A miasto nie powinno się rozwijać dlatego, że urzednicy przydzielą nam > pieniadze, W CALYM SWIECIE TAK SIE DZIEJE, MOZE ZMIENISZ SWIAT...????? które wczesni8ej nam zabrali, bo to jest rozwój chory. Identycznie > było za Gierka i do czego to doprowadziło? TAMTE CZASY ODESZLY I NIKT DO NICH JUZ NIE POWRACA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:01 Po pierwsze nie krzycz, bo ciężko Cię zrozumieć. Nie obchodzą mnie fundusze, które wspierają miasta wojewódzkie. Droga z Kielc do Warszawy nie leży w kompetencjach województwa. Nie dostrzegam, aby jakieś miasto zmieniło wizerunek. To są pobożne życzenia. Posłowie nie są po to, aby walczyć o piniadze unijne. Zreszta posłowie nie mają takich kompetencji. Jaki chcesz dowód, że ktoś dostał na komunikację miejską, a ktoś nie dostał? Czy to jest dowodem? Decyzje urzędników nigdy nie są przemyslane i podejmowane w oparciu o kryteria ekonomiczne. Przykład - w Kielcach pieniądze na budowę stadionu. A to przecież najważniejsza kielecka inwestycja z udeziałem funduszy unijnych. To znaczy kiepscy ekonomiści. W byłe NRD wpakowano prawie bilion euro, zbudowano nowoczesną infrastrukturę, a Niemcy inwestują w Chinach, Indonezji, gdzie infeastruktura jest zła. Liczy się koszt całkowity. A nowoczesna infrastruktura wręcz to koszty zwiększa. Nie tylko dlatego łapie Wrocław, czy Kraków. To były też decyzje urzędnicze. To urzednicy obiecaLI coś inwestorom. Poza tym tam byli fachowcy, których w Kielcach brak, tam były tanie media, które w Kielcach są drogie. W Kielcach mamy politologów. Samochodów nie wozi się samolotami. Argument o lotnisku i rodzinie jest kabaretowy. O jakim dofinansowaniu województwa mówisz? To jest czysta dyskryminacja i zaprzeczenie wolnego rynku. To się nazywa komunizm. Dlaczego Hans ma dostać dofinansowanie, a Kowalski lub Hawranek nie dostać? Tylko nieliczne miasta w świecie rozwinęły się dzieki urzednikom. Nie chcę, aby takim miastem było Kielce. Czasy Gierka ciagle trwają i widać to wyraźnie w Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: 213.199.233.* 04.10.05, 15:15 > Tylko nieliczne miasta w świecie rozwinęły się dzieki urzednikom. Nie chcę, aby > > takim miastem było Kielce. TWOJ WYBOR NASZCZESCIE KIELCE CIAGNA Z DOJNEJ KROWY "UE" KASE I NIE ZMIENIA TEGO INDYWIDUALNOSCI O NIEUSWIADOMIONYCH POGLADACH JAKIMI KIERUJA SIE TWARDE ZAZADY EKONOMII I GOSPODARKI W SWIECIE, PROSZE ZAPRASZAJ I USMIECHAJ SIE DO INWESTOROW ALE TO ZA MALO, I NIE ZWALAJ ZE MAMY SLABE MEDIA BO TO MIERNY DOWOD, FIRMY WYRAZNIE OKRESLAJA CZEGO OCZEKUJA , A TO ZE U NAS NIE MA LUDZI ODPOWIEDNICH TO JUZ JEST ZALOSNE (SA TYLKO NMIE MAJA SZANS NA PODJECIE DECYZJI ABY FABRYKA POWSTALA 5 MIN OD LOTNISKA A 2 H) > > Czasy Gierka ciagle trwają i widać to wyraźnie w Twojej wypowiedzi. HISTORA TAMTYCH CZASOW MNIE NIE OBCHODZI, W POROWNANIU DO CIEBIE, WIECEJ SZACUNKU DO WSPOLROZMOWCOW I OTWARCIA NA PRZEMIANY JAKIE NASTEPUJA TO ZE NIE WIDZISZ PRZEMIAN TO WYNIKA Z STALEGO PRZEBYWANIA W JEDNYM MIEJSCU ZA CZESTO , POLECAM WYJAZD NAJLEPIEJ Z KRAJU NA DLUGI OKRES TO ZMINIA SWIATOPOGLAD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:31 Już pisałam, że krzyczeć jest niegrzecznie. Nie chcę się wgłębiać w Twoje rozważania, bo są zlepkiem nieprawdziwych sloganów. Zadam tylko jedno pytanie - skoro śwat i biznes wygląda tak, jak Ty to przedstawiasz, to wytłumacz mi fenomen NRD. Wpompowano tam setki miliardów euro i pompuje się nadal. Jest infrastruktura, jakiej nie ma nigdzie w Polsce, że o Chinach itp. już nie wspomnę. A mimo to jest tam 20% bezrobocie i nikt nie inwestuje. Proszę, wytłumacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.pkp.kielce.msk.pl 04.10.05, 16:36 Zadam tylko jedno pytanie - skoro śwat i biznes wygląda tak, jak Ty to > przedstawiasz, to wytłumacz mi fenomen NRD. NIE JESTEM SPECJALISTA OD FENOMENOW NRD, OBCHODZI MNIE LOS MIASTA, WOJEWODZTWA, KRAJU A POZNIEJ EUROPY I INNYCH KRAJOW FENOMENEM DLA MNIE JEST IRLANDIA, GDZIE 15 LAT TEMU SKONCZYLA SIE UCIECZKA LUDZI ZA PRACA A TERAZ WSZYSCY WRACAJA, ONI ZACZYNALI PODOBNIE JAK POLSKA DZIS WRACAJAC DO TEMATU WALKA O UNIJNE PIENIADZE JEST NA PORZADKU DZIENNYM, INWESTYCJE KTORE NIEPOWSTALYBY ZA 10-20 LAT MAJA SZANSE POWSTAC DO 2013 I TO JEST WAZNE CZY MIASTO KIELCE TAK ZWIEKSZY SWOJ POTENCJAL ABY MIEDZYNARODOWY KONCERN DOSTRZEGL GO I NIE MUSIAL JUZ UCIEKAC POD KRAKOW Wpompowano tam setki miliardów euro > > i pompuje się nadal. Jest infrastruktura, jakiej nie ma nigdzie w Polsce, że o > Chinach itp. już nie wspomnę. A mimo to jest tam 20% bezrobocie i nikt nie > inwestuje. > Proszę, wytłumacz. W CHINACH JEST WYZYSK LUDZI, COZ MOGA ZROBIC KOMISJE MIEDZYNARODOWE NAD NIEOBLICZALNYMI WLADZAMI TEGO MEGA-NARODU, TAM SIE PRACUJE ZA DOLARA DZIENNIE Z TEGO WYZYSKU ZYJA TEZ POLSKIE FIRMY WRACAJAC DO TEMATU, KIELCE MAJA SZANSE, DUZA SZANSE , NAPEWNO LEPSZA NIZ POWIATOWE MIASTO W OBCYM WOJEWODZTWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 17:04 Więc stawiasz tezy o decydującym znaczeniu infrastruktury, a jak podaję Ci przykład i proszę o wytłumaczenie, to wytłumaczyć nie umiesz. Zresztą z Irlandii także się mylisz. Na sukces Irlandii nie złożyły się tylko fundusze unijne. Zauważ, że Irlandia wyskoczyła do przodu w ostatnich latach. A do wspólnoty przystąpiła w 1973. Jeżeli umiesz liczyć to zauważysz, że było to 32 lata temu. Czy nie uważasz za dziwne, że Irlandia wysunęła się do przodu dopiero w połowie lat dziewięćdziesiątych, a więc ponad 20 lat po przystąpieniu? A wciągu tych pierwszych dwudziestu lat dostawała relatywnie więcej środków ze wspólnoty niż my obecnie. Zresztą teraz już Irlandia znacznie przyhamowała i jest to dziwnie zbieżne z wprowadzeniem euro. Czy potrafisz mi to objaśnić? Opowiadasz bzdury z tą walką. Wychodzi z Ciebie kolejny raz gierkowski komunista. Jeżeli jest walka i walczą i decydują urzędnicy, to wyjdzie z tego wielki bubel. Bo pieniądze, które zabrano nam w formie podatków, zostaną wydane nieefektywnie. Była już zresztą mowa o stadionie w Kielcach. W całej Azji jest wyzysk. Bo ja mam właśnie po ręką coś z Indonezji i Korei. Ale przecież Chiny to kraj socjalistyczny, więc się dziwię, że tam jest wyzysk. A czy w Kielcach jest też socjalizm? Bo w Kielcach jest wyzysk. Są ludzie, którzy pracują za 500 PLN i jeszcze tych 500 PLN nie otrzymują w terminie, a zdarza się, że nie otrzymują wcale. To przecież w Świętokrzyskim ca 40% dzieci jest głodnych. To jest wyzysk, czy nie ma? Osobiście uważam, że województwo ma znaczenie uzupełniające. A koszt województwa odbija się na naszej kieszeni i jest jedną z przyczyn tej biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.pkp.kielce.msk.pl 04.10.05, 17:37 > Więc stawiasz tezy o decydującym znaczeniu infrastruktury, a jak podaję Ci > przykład i proszę o wytłumaczenie, to wytłumaczyć nie umiesz. POCZYTAJ SPORO NA TEN TEMAT, POROZMAWIAJ Z LUDZMI Z TEJ DZIEDZINY, ODWIEDZ Z JEDNA KONFERENCJE, PRZEJDZ JAKIES SZKOLENIE DOTYCZACE TEMATU DOFINASOWAN, A DOWIESZ SIE CZYM TO JEST TAK NAPRAWDE > Zresztą z Irlandii także się mylisz. BYLAS NA MIEJSCU, JAK DLUGO 3, 4 LATA, WIEC SKAD WISZ JAK BYLO, IRLANDIA NIE JEST DLA MNIE PRZYKLADEM POZYSKIWANIE KASY, CZYTAJ UWAZNIE TO CO NAPISZE > Na sukces Irlandii nie złożyły się tylko fundusze unijne. Zauważ, że Irlandia > wyskoczyła do przodu w ostatnich latach. A do wspólnoty przystąpiła w 1973. > Jeżeli umiesz liczyć to zauważysz, że było to 32 lata temu. Czy nie uważasz za > dziwne, że Irlandia wysunęła się do przodu dopiero w połowie lat > dziewięćdziesiątych, a więc ponad 20 lat po przystąpieniu? DOWIEDZ SIE WIECEJ NA TEMAT IRLANDII TO MOJA "PIETA" , WIEC NIE POGADAMY > A wciągu tych pierwszych dwudziestu lat dostawała relatywnie więcej środków ze > wspólnoty niż my obecnie. > Zresztą teraz już Irlandia znacznie przyhamowała i jest to dziwnie zbieżne z > wprowadzeniem euro. > Czy potrafisz mi to objaśnić? KAZDY MA SWOJA REGOLE, CZAS IRLANDI SIE NIE SKONCZYL, ISTNIEJE STAGNACJA EKONOMICZNA NA SWICIE STAD KLOPOTY WIELU PANSTW SWIATA, A NAPEWNO NIE IRLANDII ZMIENIJAC TEMAT NICZEGO NIE UDOWODNISZ, KIELCE JAKO MISTO WOJEWODZKIE MA WIEKSZE SZNSE NIZ MIASTO POWITOWE, ZAPRASZAM NA KONFERENCJE DO UW W PRZYSZLYM TYGODNIU DOTYCZACEJ PRZYSZLOSCI, TO JUZ KOLEJ NA Z TEJ SERII > > Opowiadasz bzdury z tą walką. Wychodzi z Ciebie kolejny raz gierkowski > komunista. JAK SIE NIE MA ARGUMENTO TO SI EZACZYNA PROWOKOWAC, MASZ PLYTKIE PODEJSCIE DO RZECZYWISTYCH SPRAW, MASZ MALO DOSWIADCZENIA A PRZEZ TO DUZY KOMPLEKS PRZESZLOSCI > Jeżeli jest walka i walczą i decydują urzędnicy, to wyjdzie z tego wielki > bubel. Bo pieniądze, które zabrano nam w formie podatków, zostaną wydane > nieefektywnie. Była już zresztą mowa o stadionie w Kielcach. STADION JEST PRODUKTEM NA POTRZEBY TAKIEJ FIRMY JAKA JEST KOLPORTER, KTORY TU INWESTUJE W DRUZYNE WIELE KASY, TRZBA TEJ FIRMIE STWORZYC WARUNKI DO WSPOLNEGO Z MIASTEM JEGO PROMOWANIA, TAKIE STADIONY BEDA NA SIEBIE ZARABIAC I TO NIE MALO > W całej Azji jest wyzysk. Bo ja mam właśnie po ręką coś z Indonezji i Korei. > Ale przecież Chiny to kraj socjalistyczny, więc się dziwię, że tam jest wyzysk. > A czy w Kielcach jest też socjalizm? Bo w Kielcach jest wyzysk. Są ludzie, > którzy pracują za 500 PLN i jeszcze tych 500 PLN nie otrzymują w terminie, a > zdarza się, że nie otrzymują wcale. W AMERYCE I NA CALYM SWIECIE JEST ALE CZEPIAJAC SIE NAJWIEKSZY JEST W CHINACH > To przecież w Świętokrzyskim ca 40% dzieci jest głodnych. CO MA PIERNIK DO DOFINANSOWAN, PRZECIERZ MOZESZ ZLOZYC FUNDACJE I ZBIERAC NA SZLACHETNY CEL A JESTEM PEWNY ZE NIE MASZ CHECI NAWET > To jest wyzysk, czy nie ma? > Osobiście uważam, że województwo ma znaczenie uzupełniające. A koszt > województwa odbija się na naszej kieszeni i jest jedną z przyczyn tej biedy. BIEDA JEST U NAS POJECIEM TAK WZGLEDNYM JAK BOGACTWO W WARSZAWIE, USTROJ W JAKIM ZYJEMY (DOSC RESTRYKCYJNY) DZIELI NISTETY LUDZI, PAMIETAJ ZE JAK KOMUS ZLE TU TO MOZESZ WYJECHAC I TO CI PROPONUJE, DOWARTOSCIUJESZ SIE I ZMIENISZ COS PO SWOJEMU SWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:10 Ja nie muszę uczestniczyć w szkoleniach, Ja to po prostu wiem. Tym bardziej, że szkolenia prowadzą ludzie, którzy nie mają pojęcia o inwestycjach i biznesie. Ty natomiast nie wiesz i używasz argumentu, z którego nie potrafisz się wytłumaczyć. Tak, Ty tylko napisałeś, że dla Ciebie fundamentem jest Irlandia. Pozyskiwanie kasy było w Irlandii czynnikiem, który nie był decydujący. Decydujące było szerokie wejście nowych technologii i lokowanie tej produkcji w kraju, w którym była wykształcona i tania siła robocza oraz znacznie obniżono podatki. Duże znaczenie miały inwestycje amerykańskie ściągnięte dzięki temu, że w USA jest duża irlandzka diaspora. Czy „Twoja pięta” to znaczy, że coś wiesz o Irlandii, czy nie wiesz? Co to znaczy, że „każdy ma swoją regułę”? I c o to znaczy, że „istnieje stagnacja na świecie i stąd kłopoty wielu państw”? To Ty rozpocząłeś o Irlandii. Być może mają większe szanse, ale nic na to nie wskazuje. Za konferencję dziękuję. To strata czasu. Wysłuchiwanie bredni urzędników lub osobników, którzy nigdy się biznesem i inwestycjami nie parali, a jedno, co mają w głowie, to kilka broszurek i walkę o ukradzione mi w podatkach pieniądze. Dlatego uczestnictwo i wysłuchiwanie nie jest zajęciem dla inteligentnego człowieka. Dla Ciebie argumentem jest walka o pieniądze, które wyciągnięto z mojej kieszeni. Gratuluję argumentów :))) Jeżeli firma Kolporter ma zapotrzebowanie, to niech sobie stadion wybuduje. Może nawet założyć spółkę, która będzie ze stadionu ciągnęła zyski. Ale niech firma Kolporter nie żąda, aby stadion był budowany z moich pieniędzy i żebym ten stadion utrzymywała. To jest dla miasta żadna promocja. Powtarzam – żadna. A stadion nigdy na siebie nie zarobi. Ale Chiny są krajem socjalistycznym. A piernik to ma to do wiatraka, że stwierdziłeś, że w Chinach jest wyzysk. Więc powtarzam - Polska też jest socjalistyczna i jest wyzysk. W związku z wyzyskiem są głodne dzieci Ja nie muszę się dowartościowywać. Ja nawet nie muszę walczyć o fundusze unijne i liczyć na to, że dzięki nim będzie mi lepiej. A to dlatego, że ja nigdy nie zależałam i mam nadzieję, że nie będę zależała od wyżebranych pieniędzy, które i tak zostaną wyrzucone w błoto. Przykro mi jest tylko, że te pieniądze zostały mi przez urzędników ukradzione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: 213.199.233.* 05.10.05, 08:31 > Ja nie muszę uczestniczyć w szkoleniach, Ja to po prostu wiem. Tym bardziej, że > > szkolenia prowadzą ludzie, którzy nie mają pojęcia o inwestycjach i biznesie. > NOWA TEORIA, LUDZIE PROWADFZACY SZKOLENIA NIE MAJA POJECIA O TYM CO MOWIA, BRAVO.... I TO MOWI WSZECHWIEDZACA OSOBA SPEDZAJACA SWOJ CZAS NA FORUM, (NAPISALAS JAKIS FELIETON W GAZECIE, KSIAZKE) BZDURY PLECIESZ, MASZ SWOJE ZDANIE I MASZ DO TEGO PRAWO ALE RACJI U CIEBIE NIE MA I AJ TO SWIERDZAM ALE NIE MNIE TO OCENIAC, BO JESTEM STRONA ROZMOWY > Ty natomiast nie wiesz i używasz argumentu, z którego nie potrafisz się > wytłumaczyć. > SLUCHAJ JESLI MIALBYM CZAS NA ZALACZNIKI TYPU - TEN ARGUMEN POCHODZI Z UST TEJ OSOBY Z DNIA ... A TAMTEN ARGUMENT Z KSIAZKI P.T..... , DAJ SPOKOJ, KIERUJE CIE DALEJ NA ROZMOWY ZE SPECJALISTAMI > Tak, Ty tylko napisałeś, że dla Ciebie fundamentem jest Irlandia. > > Pozyskiwanie kasy było w Irlandii czynnikiem, który nie był decydujący. > Decydujące było szerokie wejście nowych technologii i lokowanie tej produkcji w > > kraju, w którym była wykształcona i tania siła robocza oraz znacznie obniżono > podatki. Duże znaczenie miały inwestycje amerykańskie ściągnięte dzięki temu, > że w USA jest duża irlandzka diaspora. > > Czy „Twoja pięta” to znaczy, że coś wiesz o Irlandii, czy nie wiesz > ? WYSTARCZY ZE ZNAM JA DOBRZE JAK WLASNA KIESZEN > > Co to znaczy, że „każdy ma swoją regułę”? DOKLADNIE TO ZNACZY, ZE KAZDY MA SWOJA NA WYTLUMACZENIE SOBIE TEGO SAMEGO > I c o to znaczy, że „istnieje stagnacja na świecie i stąd kłopoty wielu p > aństw”? NIE MAM ZAMIARU WYPISYWAC CO MIALEM NA MYSLI BO BEDZIE TO NIEPOTRZBNY WATEK KTORY NIE DOTYCZY TEGO WATKU, STAGNACJA ISTNIJE W WIELU KRAJACH BARDZIEJ ROZWINIETYCH NIZ POLSKA, TAK JAK W INWESTYCJACH W WIELU MIASTACH POLSKI, NP W KIELCACH JEST LEPIEJ NIZ... ALE NIE TAK DOBRZE JAK ..... > > To Ty rozpocząłeś o Irlandii. > > Być może mają większe szanse, ale nic na to nie wskazuje. Za konferencję > dziękuję. To strata czasu. Wysłuchiwanie bredni urzędników lub osobników, > którzy nigdy się biznesem i inwestycjami nie parali, a jedno, co mają w głowie, > > to kilka broszurek i walkę o ukradzione mi w podatkach pieniądze. Dlatego > uczestnictwo i wysłuchiwanie nie jest zajęciem dla inteligentnego człowieka. > NO WIDZE ZE MAM DOCZYNIENIA Z FACHOWCEM OD KONFERENCJI.... JESLI KONFERENCJE TO TYLKO ULOTKI I BREDNIE TO NIE MAMY O CZYM PISAC > Dla Ciebie argumentem jest walka o pieniądze, które wyciągnięto z mojej > kieszeni. Gratuluję argumentów :))) > NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA DO NICZEGO, JA BARDZO CHETNIE ZAPLACE ZA TO CO DZIS POWSTAJE (WIDZISZ MASZ WSTRZET PSYCHICZNY DO PLACENIA Z CZASOW KIEDY OBIECYWALI , ZABIERALI NA TO A NIC NIE ROBILI) > Jeżeli firma Kolporter ma zapotrzebowanie, to niech sobie stadion wybuduje. > Może nawet założyć spółkę, która będzie ze stadionu ciągnęła zyski. Ale niech > firma Kolporter nie żąda, aby stadion był budowany z moich pieniędzy i żebym > ten stadion utrzymywała. To jest dla miasta żadna promocja. Powtarzam – ż > adna. KLASZTOR NA JASNEJ GORZE TO TEZ NIE TAKA PROMOCJA JAKA BY CHCIALA MIEC CZESTOCHOWOA, NIE WSZYSKICH TA PROMOCJA MIASTA CIESZY, TAM TEZ STAWIAJA NA STADION I WIELE MIAST WIDZI W SPORTOWYCH IMPREZACH PROMOCJE W PEWNYCH OBSZARACH > A stadion nigdy na siebie nie zarobi. > WYOBRAZ SOBIE ZE JUZ W 1 ROKU DZIALALNMOSCI STADIONU W KIELCACH MA ZARABIAC NA SIEBIE I PRZYNOSIC ZYSK (I TU NIE CHODZI O ZWROT KOSZTOW) > Ale Chiny są krajem socjalistycznym. A piernik to ma to do wiatraka, że > stwierdziłeś, że w Chinach jest wyzysk. Więc powtarzam - Polska też jest > socjalistyczna i jest wyzysk. W związku z wyzyskiem są głodne dzieci > > Ja nie muszę się dowartościowywać. Ja nawet nie muszę walczyć o fundusze unijne > > i liczyć na to, że dzięki nim będzie mi lepiej. WIEC ZYJ SPOKOJNIE JAK ZYJESZ I DAJ INNYM COS ZROBIC DLA MIASTA I REGIONU (CZASAMI KOSZTEM CZEGOSTAM) > A to dlatego, że ja nigdy nie zależałam i mam nadzieję, że nie będę zależała od > > wyżebranych pieniędzy, które i tak zostaną wyrzucone w błoto. BIBLIOTEKA WOJEWODZKA, DROGI, OBIEKTY SPORTOWE (DLA LUDZI) PIEKNE BLOTO, MIERNE SA TE TWOJE OPINIE, NALEZYSZ DO SPOLECZENSTWA - MALKONTENCTWA, I JESTES W OPOZYZJI SPOLECZNEJ, MASZ DO TEGO PRAWO > Przykro mi jest tylko, że te pieniądze zostały mi przez urzędników ukradzione. MOZESZ NIE PLACIC ICH W POLCE, PROPONUJE KRAJE GDZIE PODATKI SA NISKIE A WSZYSTKO JUZ TAM ISTNIEJE (PRZYNAJMNIEJ W STANDARDACH ZADOLENIA TWOJEJ OSOBY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:57 Oczywiście, że ludzie prowadzący szkolenia nie mają pojęcia o tym, o czym mówią. Właśnie – podaj wreszcie jakieś konkretne argumenty – wypunktuj. Dziękuję za uświadomienie, że w wielu krajach istnieje stagnacja. To jest bardzo odkrywcze. A ja powiem – w wielu krajach rosną bananowce. O, znalazł się altruista, który lubi płacić i uważa, że jego pieniądze są dobrze wydawane. Ale ja mam wątpliwości, czy Ty kiedykolwiek w życiu zapłaciłeś jakikolwiek podatek. Porównanie stadionu z klasztorem jest co najmniej niesmaczne. Stadion nie będzie żadną promocją, bo nikt normalny się stadionem nie interesuje i nie bedzie to żadna promocja, nawet w „pewnych obszarach”. No, przepraszam może będzie w obszarach walenia się pałami po łbach. Ma przynosić zysk (bardzo chwalebne założenie), a nie chodzi o zwrot kosztów? To co to jest ten zysk? Wytłumacz mi proszę! Pochwal się swoją wiedzą. Mówili coś o tym na kursach? Ja żyję spokojnie i daję innym żyć i robić. Ale nie lubię, kiedy inni wyrzucają moje pieniądze w błoto. Nich sobie wyrzucają swoje. Drogi w Kielcach nie są finansowane z pieniędzy unijnych – kłamstwo. Na bibliotekę jeszcze pieniędzy nie ma – kłamstwo. Stadion – śmieszne środki, do tego wyrzucone w błoto. Ostatniego zdania nie rozumiem. I ponownie proszę przestań krzyczeć, bo argumenty, które argumentami nie są stają się całkowicie niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: 213.199.233.* 05.10.05, 09:37 WDAWANIE SIE Z TOBA W DYSKUSJE NIE ZMIENI NIC, MASZ SWOJE ZDANIA A JA SWOJE, MASZ WIEDZE TEORETYCZNA A JA DUZO PRAKTYKI PO ZAPOZNANIU SIE Z TEORIA SZKODA ZE MARNUJESZ CZAS NA POGADUCHY, MNIE SIE ZDAJE ZE TRAKTUJESZ SIE JAKO OSOBE WSZECHWIEDZACA KTORA OD FORUM BEDZIE ULECZAC CZYJES POGLADY I ZMIENIAC JEGO NABYTA WIEDZE PS O IRLANDII MOZEMY POGADAC ZA OK MIESIAC, JAK WROCE, ZBIEG OKOLICZNOSCI Z TEGO KRAJU, CIEKAWE CZY WTEDY TWOJE KAZNODZIEJSTWO FORUMOWE BEDZIE TAK WIDOCZNE JAK DZIS, A SZKODA BO TAK NAPRAWDE PRZEZ TEN CZAS MOZESZ NIC ZA SOBA CIEKAWEGO NIE GŁOSIC PZDR MIMO WSZYSKLO L.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:46 Chciałabym się jednak od praktyka dowiedzieć co to jest ten zysk? A jeżeli nie wiesz, to mam nadzieję, że dowiesz się tego w Irlandii. Tylko myślę, że miesiąc to może być za mało. Szczęśliwej drogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Co się tyczy wyzysku w Chinach :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:51 www.slowo.com.pl/kielce/?id=2387 Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: A jaki może być wizerunek Kielc 04.10.05, 22:05 babetko, Ty chyba chcesz wszytskim wmówić, że lepeij jakby tych pieniędzyw wogóle nie było--Ty jakas poroniona jesteś? Nie narzekałaś nigdy na kolejki w urzedach?, że sparwy za długo sa załatwioane?--proszę bardzo ogranicz jeszcze bardziej liczbę urzędników. Tez mnie ciekawi kto niby miałby rozdzielać tą kasę- --gdyby nie uzrędasy to mielibysmy anarchię. zastanów sie a potem dopiero mądruj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 23:35 Oczywiście, że lepiej gdyby tych pieniędzy nie było. Wtedy te pieniądze miałbyś w swojej kieszeni i mógłbyś je wydać na co chcesz. A tak dałeś te pieniądze urzędnikom i oni część ukradną, a część wyrzucą w błoto, czyli na sprawy, które w ogóle nie są Tobie potrzebne. Czasem zdarzało mi się czekać w urzędzie. Czekałam w sprawach, w których czekać nie powinnam. A to z tego powodu, że urzędnicy wymyślili sobie żeby proste sprawy skomplikować i żeby ludziom się wydawało, że urzędnicy są niezbędni i bardzo zapracowani. Jest chyba zresztą takie prawo, które mówi o urzędnikach i biurokracji. I Ciebie, jak widzę urzędnicy przekonali. Więc określ, jakie to sprawy są tak skomplikowane, że nie można ograniczyć liczby urzędników? Znów powraca problem kasy. Jeżeli miałbyś tę kasę w swojej kieszeni to rozdzielałbyś ją sam. I urzędnik byłby całkowicie zbędny. Ale Ty chyba lubisz, jak Ci kasę wyciągają z kieszeni, a później część kradną, a część wyrzucają w błoto. Ale urzędnik zanim wyrzuci w błoto, to jeszcze weźmie łapówkę od wykonawcy. Nic dziwnego, że urzędnicy bronią tego, jak niepodległości. Anarchię to już mamy i to właśnie dzięki urzędnikom. A jeżeli tego nie widzisz, to czas, abyś przejrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: A jaki może być wizerunek Kielc 16.10.05, 18:41 Nie o to chodzi. Urzędnicy kieleccy przeznaczają pieniądze przypadające na województwo (obojętnie czy wypracowane tu, czy na zewnątrz) na wydatki w regionie świętokrzyskim. Urzędnicy krakowscy niekoniecznie, mieliby parę innych miejsc do inwestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: A jaki może być wizerunek Kielc 04.10.05, 22:00 Gość portalu: jasięteżbrzydzę napisał(a): > Skoro nie brzydzisz się pijanego Kwasniewskiego nad grobami w Charkowie, to > chyba przyzwoity nie jesteś. > Skoro nie brzydzisz się kłamstw i niegodziwości Kwaśniewskiego, to chyba > przyzwoity nie jesteś. > To, że Kielce są miastem wojewódzkim nie przesądza o tym, że stają się > ładniejsze. To, że stają się ładniejsze jest normalnym zjawiskiem wynikającym z > > rozwoju. Znasz chyba inne miasta, które nie są miastami wojewódzkimi i stają > się ładniejsze. I to nie mniej ładne niż Kielce. > Wcale nie jestem przekonany, że województwo w Kielcach jest takim dobrem. > Województwo – to armia niekompetentnych urzędników, na których musimy pła > cić. > Gdyby te pieniądze przeznaczyć corocznie na rozwój Kielc, to Kielce byłyby trzy > > razy ładniejsze. > No, i ktoś może pomyślałby wreszcie poważnie o rozwoju Kielc, a nie > koncentrował się na walce o żłób A Ty nigdy imbecylu kielicha nie wypiłeś? Województwo Ci przeszkadza? Nic ono nie wnosi???? To czemu tyle miast chciałoby byc wojewódzkim? Kolejny wszytskowiedzący i najlepeij znający się na promocji, zarobaczona gnida! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 23:37 A Ty byłeś dumny, kiedy Kwaśniewski w Charkowie, nad grobami zamordowanych Polaków, w czasie oficjalnej uroczystości, przed kamerami, był pijany, zataczał się i bełkotał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coche Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.10.05, 16:14 Odmienny punkt widzenia nie przasądza o tym jakim ktoś jest człowiekiem, zajeżdżasz mi skrajnie prawicowym obywatelem, z którym nie warto dyskutować. Swoją drogą przestudiuj sobie przebieg dwóch kadencji Kwaśniewskiego i znajdziesz tam oprócz wpadek sporo pozytywnych aspektów. Potem to sobie rozrysuj i wysil się na obiektywizm, chociaż wątpie czy potrafisz. Patrząc na całą scene polityczną naszego kraju to i tak Kwaśniewski kłamie niewiele, nie jestem jego fanem, po prostu w całym tym gó..e staram się być obiektywny. Zaznacze jeszcze, że nie głosuje z zasady na lewicowe partie, ubiegam tylko Twoje posądzenie, o to że jestem "komuchem", bo padło by ono na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A jaki może być wizerunek Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:43 Ten temat bardzo mnie frapuje. Opowiedz mi o tym, co pan Kwaśniewski uczynił pozytywnego. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Znam jeden pozytyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:53 Pan Aleksander Kwaśniewski często pił wódkę ze śp. J. Kuroniem, a i podobno z A. Michnikiem za kołnierz nie wylewał. O tym już mi opowiadać nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 Re: Znam jeden pozytyw IP: 213.199.233.* 07.10.05, 08:55 skarpetko, czy nie przesadzasz, zajmij sie czyms innym niz ujadaniem, chyba ze dziennikarstwo jest twoim podlym powolaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianek Re: Wyniki badań wizerunkowych Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 16:50 Postawmy na sporty PARDALOTNIARSKIE albo SPARDOCHRONOWE, LPR z PARDĄ to nas może wypromować ale jako zaplecze LIGI POLSKICH RODZIN ADAMSÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Wyniki badań wizerunkowych Kielc IP: *.pu.kielce.pl 05.10.05, 10:09 Szkoda było pieniędzy dla udawadniania oczywistych rzeczy!!! Może teraz badania np. wody... Czy w Kielcach i regionie zamarza ona w temperaturze 0 C? Może takie badanie też jest warte kolejnych 100 tys. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:43 kandydat na posła z ramienia PiS po trzech latach urzędowania pod światłym kierownictwem fachowca od dziedzin wszelkich Wojtusia Lubawskiego, zabiera się do opracowania strategii. Maciuś będzie budował wizerunek Kielc. Nie wiemy dokładnie, w jakim celu Maciuś chce wizerunek Kielc budować. Ale jednym z głównych celów uświadomionych nam przez Maciusia jest to, żeby inni nie myśleli o nas źle. I dlatego Maciuś określi „markę”. Jeszcze nie wiemy, jaką „markę”, bo o „marce” będzie w strategii. Już od dawna podziwiam Maciusia Frankiewicza i Jego wysiłki. Od dłuższego czasu Maciuś wspominał o strategii. Dotychczas nie miał czasu, bo rozdawał foldery. Było to 10 tysięcy folderów, które były rozdawane w marketach, na stacjach benzynowych i w samolotach, nieprzypadkowym odbiorcom. Takie rozdawanie tych 10 tys. folderów zajęło Maciusiowi ponad dwa lata. A w przerwach Maciuś wybrał na logo Kielc ślimaka. To chyba odpowiada Maciusia charakterowi. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Maciuś Frankiewicz 05.10.05, 15:16 Babetko! Nie on będzie układać tą strategie tylko specjalistyczna firma , najlepiej spoza Kielc, to będzie bardziej obiektywna. Widzę,że jesteś kolejnym malkontentem znającym się na każdej dziedzinie życia. jeśli Ci taka promocja miasta nie odpowiada to zaproponuj coś innego, konkretne propozycje. Wtedy będzie to konstruktywna krytyka. Chyba zdajesz sobie sprawę ,ze tym co teraz piszesz to nawet tyłka szkoda sobie podcierać-papier z makulatury byłby lepszy:). Boże, jak to ludziom się czasem w móżdżkach pier...li. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:49 Ty natomiast piszesz bardzo ciekawe rzeczy. Czytam je z zapartym tchem. Słyszałam, że równie ciekawie udzielasz się na forum radomskim. Ale do rzeczy. Wyda się pieniądze na kolejne denne opracowanie. Może i firma spoza Kielc, może i ktoś znajomy jest tam zatrudniony. Tego nie wiem. Nie wiem też, po co dokładnie jest potrzebna ta strategia. Czy po to żeby inni o nas źle nie myśleli, czy po innego diabła. Czy Ty to wiesz? Jeżeli wiesz, to mi powiedz, a ja zapodam kilka pomysłów. Bo promocja, dla promocji jakoś do mnie nie przemawia. Każdy głupek ma kilka słów wytrychów na podorędziu. Jednym z tych słów jest promocja. Więc opowiedz mi, coś o tej promocji i po co jest robiona. Jestem przekonana, że Twoje słowa nie będą się nadawały tam, gdzie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Maciuś Frankiewicz 05.10.05, 17:31 Gość portalu: babetka napisał(a): > Ty natomiast piszesz bardzo ciekawe rzeczy. Czytam je z zapartym tchem. > Słyszałam, że równie ciekawie udzielasz się na forum radomskim. > Ale do rzeczy. > Wyda się pieniądze na kolejne denne opracowanie. Może i firma spoza Kielc, może > > i ktoś znajomy jest tam zatrudniony. Tego nie wiem. > Nie wiem też, po co dokładnie jest potrzebna ta strategia. Czy po to żeby inni > o nas źle nie myśleli, czy po innego diabła. Czy Ty to wiesz? > Jeżeli wiesz, to mi powiedz, a ja zapodam kilka pomysłów. > Bo promocja, dla promocji jakoś do mnie nie przemawia. Każdy głupek ma kilka > słów wytrychów na podorędziu. Jednym z tych słów jest promocja. > > Więc opowiedz mi, coś o tej promocji i po co jest robiona. Jestem przekonana, > że Twoje słowa nie będą się nadawały tam, gdzie moje jest o robione po to by zmienic negatywny wizerunek Kielc w kraju, a także poza nim. Skad wiesz,że opracowanie jest denne? Widziałaś je? Od razu pieprzysz,że będzie to robic ktoś znajomy, nie mając zieklone pojęcia jak będzie przebiegać wyłonienie firmy , która zajmie sie tym. otóż odsyłam do ustawy o zamówieniach publicznych, choć podejrzewam, że to za cięzka dla Ciebie lektura. W startegii tej przygotowanej przez fachowców będzie określone w jakim kierunku uderzyć, by miasto przestało się kojarzyc tylko i wyłącznie poprzez stereotypy. Na promocje samorządy wydają fortuny, często na małe akcje i nie powiązane ze soba. Ta strategia na poczatku duzo kosztuje, bo jest to akcja "ogromna", która po jakims czasie przyniesie zyski w postaci oszczędności, gdyż dzięki niej zostaną wyeliminowane przedsięwzięcia, które maja znikomy udział w promocji miasta, czytaj niepotzrebne festyny, związki itp. Sama startegia przeciez ma naświetlić w jakim kierunku podazać. że to będzie robione przez fachowców to tylko napawa optymizmem,że sie powiedzie. czekam , moze coś wneisiesz, może coś zaproponujesz konkretnego co będzie wpływało na promocje miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:23 Czyli cała ta szopka jest po to, aby ludzie myśleli o nas dobrze i nie kojarzyli przez stereotypy? :) Ustawy o zamówieniach publicznych nie stosuje się w każdym przypadku. Powinieneś o tym wiedzieć. Fachowcy określą w jakim kierunku uderzyć! To mnie bardzo kręci :))) I będziemy mieli oszczędności, bo nie będzie festynów i związków. Ja zaproponuję, ale nadal nie bardzo pojmuję po co ta strategia i promocja? Bo po co się kłopotać o to, co ludzie o nas myślą? Czy w całej tej akcji chodzi o chęć przypodobania się ludziom? I czy wszystkim ludziom mamy się podobać, czy tylko niektórym? Jeżeli tak, to można ogłosić, że każdy przyjezdny ma prawo do jednego darmowego przejazdu MPK i może dwa razy za darmo skorzystać z szaletu miejskiego, jeżeli szalet znajdzie. To chyba stworzy pozytywny wizerunek i spodoba się ludziom. Nieprawdaż? A jeżeli napiszesz mi więcej, to podam więcej konstruktywnych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Maciuś Frankiewicz 05.10.05, 21:05 Babetko, Twoje posty sa na tyle głupie,że już nie mam zamiaru na żadne z nich odpowiadac. Ale szkoda mi Ciebie. Nie przejmuj sie , takich śmiesznych ludzików jak Ty jest troche na tym świecie...:) TOTAL IGNOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:34 Szkoda, że mnie nie uświadomiłeś. Ja mam w sobie taką wielką żądzę uczenia się od ludzi mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Maciuś Frankiewicz IP: 213.199.233.* 06.10.05, 10:48 jestes ambitna i nieglupia ale pusta i nie potrafiaca sie odnalesc, tacy ludzie cale zyciew marnuja sobie chocby na przesiadywanie na sieci i uzdrawianie innych swymi zacietrzewionymi ideami, szkoda mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:57 A z tymi darmowym wejściem do szaletu miejskiego, to wg mnie bardzo dobry pomysł. Bo spacerowałam ja dzisiaj po parku miejskim i zobaczyłam w pobliżu głównej alei siedzące na ławce dwie osoby płci żeńskiej. Nagle jedna wstała, udała się na trawkę pod krzaczek, wsadziła ręce pod spódnicę, coś tam zrobiła, a następnie na długą chwilę przykucnęła. Domyśliłam się, że załatwiała potrzebę fizjologiczną. Ostatecznie mogą psy, dlaczego nie ludzie? Ucieszyła mnie śmiałość tej osóbki, która się nie krępowała dość licznych przechodniów. Szalet był chyba w odległości około 100 metrów. Więc, albo ta osoba nie wiedziała gdzie jest szalet, albo nie miała pieniędzy, albo jest osobą całkowicie wyzwoloną niczym hasające beztrosko pieski. Myślę, że fotografia tej osóbki pod krzaczkiem w parku zamieszczona w folderze lub na bilbordach, zdecydowanie zmieniłaby krążące stereotypy o Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Maciuś Frankiewicz IP: 213.199.233.* 06.10.05, 10:51 co robi wieczny malkontent - len taki jak ty , zauwaza a nic nie robi aby tak nie bylo tylko sie skarzy i pisze jak mu zle, jak nie umie zareagowac na siusiajace czy sra..ce pieski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:59 A wskaż mi Jasiu miejsce, w którym się skarżyłam lub napisałam, jak mi źle. Proszę Cię bardzo Jasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamma Re: Maciuś Frankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:10 gladiator.ek napisał: > Babetko, Twoje posty sa na tyle głupie,że już nie mam zamiaru na żadne z nich > odpowiadac. Ale szkoda mi Ciebie. Nie przejmuj sie , takich śmiesznych ludzików > > jak Ty jest troche na tym świecie...:) > TOTAL IGNOR Rozumiem, że niektórzy są nerwowi, ale może bez przesady. Poczytaj sobie, kolego-specjalisto, jak odnosić się do ludzi: pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta www.dtcc.edu/cs/rfc1855.html P. S. Jak wizerunek miasta może być pozytywny, gdy, chociażby tutaj, tylu ludzi nie potrafi pisać do innych, jak do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terri Re: Wyniki badań wizerunkowych Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:37 Fakt, Parda jako rodowity kielczanin zadba o PR Kielc hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_plyta pogłupieli w ratuszu nie potrafią czytać irozumieć 06.10.05, 01:17 "Podstawą do tego ma być budowa marki. Jakiej - określi to właśnie strategia. Może to być, jak mówi Frankiewicz, lansowanie Kielc jako stolicy sportów zimowych i ekstremalnych. Budowanie marki będzie o tyle łatwiejsze, że na szczęście Kielce nie mają jakiegoś jednego, określonego, negatywnego symbolu." WG BADAŃ SĄ NIE JEDEN TYLKO 3 NEGATYWY PAJACE!: "Kielce wciąż kojarzone są z głównie z biedą, nudą i przemocą" Frankiewiczowi i geniuszom zawsze będzie łatwiej - szczegolnie im trudniej - bo i tak nie kumają, tylko kto im podpowiada jak skubać kasę dla kolesi? Kolesie? Odpowiedz Link Zgłoś