Dodaj do ulubionych

Ostrzegamy Gargamela

IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:33
Proszę nie zabierać głosu na forum gdyż będziemy zmuszeni podjąć
intensywniejszą współpracę z prokuraturą, która jest bardzo zainteresowana
popełnianymi przez pana na forum przestępstwami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gargamel Re: Ostrzegamy Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:39
      Pocałujcie mnie w dupę.
      • Gość: Rychu Re: Gargamel to IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.10.05, 21:10
        prymitywny wytwór PRL. Szkoda jednak, że zamilknie.
        Był bowiem widomym znakiem degrengolady tego co nazywano lewicowością.
        Dlatego był pożyteczny - odstraszał młodych mających lewicowe skłonności
        partyjną brutalnością wyniesiona z powiatowego lub miejskiego komitetu pzpr.
        Poza tym był jednym z nielicznych, którzy za dobrą monetę brali pezetpeerowskie
        bredzenia zwane ideologią. Był jakże rzadko spotykanym przykładem skuteczności
        pezetpeerowskich działań propagandowych.
        No i te zomowskie maniery i przyzwyczajenia - ale jednak ujawniane nie
        fizycznie, ale symbolicznie - na pismie.
        Dlatego proszę, nie wykasowujcie jego postów, mają one znaczenie tak samo
        ważne, jak odkopywane średniowieczne świetniki dla archeologa!
        • Gość: behemot Bezmyślność i bezdenna głupota homo sovieticus IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.05, 22:23
          Sądząc po tym, jakie znajduje tu poparcie, Gargamel to wcale nie śmietnik historii, tylko norma i rzeczywistość. Bezmyślność i bezdenna głupota homo sovieticus.

Na przykład taki komentarz dotyczący Szpitala Miejskiego
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=30803634&a=30809774:
          "na Szpital Miejski im. Świetego Aleksandra nie mają co liczyć Kielczanie.(...) Cała nadzieja w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym kierowanym przez Komucha Jasia Gieradę, który "wstrzymał" naszemu Geniuszowi skór........ prywatyzację Szpitala Miejskiego (...). I za to CHWAŁA Gieradzie, który jest Działaczem SLD."

Szpital Miejski jest - z grubsza biorąc - w takim położeniu, że pieniądze z NFZ nie wystarczają. Czekano, (zgodnymi głosami radnych lewicy i prawicy) aż socjalistyczny rząd Millera oddłuży służbę zdrowia, ale się nie doczekano. Nie można też już wziąć pożyczki z miasta. Szpital wpada w spiralę zadłużenia - same odsetki będą nas, mieszkańców, zdrowo kosztować. W tej sytuacji trzeba ciąć koszty na oślep - na bruk pewnie pierwsze pójdą pielęgniarki. No bo skąd właściwie wziąć pieniądze na wyplaty, skoro zaraz przyjdzie komornik?
          Gargamel nie ma takich zmartwień - on się cieszy, bo Gierada zablokował prywatyzację. Co dalej ze Szpitalem, co z miejscami pracy, które prywatyzacja mogłaby uratować? A kogo to obchodzi? Bo napewno nie komucha. On jest szczęśliwy - zablokowano przecież prywatyzację. To jest jego cel, a nie ludzie, nie miejsca pracy, nie obniżenie długów.
          Komuch nie ma pomysłu na szpital. Tak jak nie miał prezydent Stępień. Komuch ma tylko życzenie blokować to, co wymyśli Lubawski.
          Bezmyślność i bezdenna głupota homo sovieticus nie dotknie jednak samego Gargamela. Komuch pojedzie pewnie na zachód na następne 10 lat (chwalił się, że tam był ostatnio), tam więc będzie się leczył, pracował i tam płacił podatki. Nie będzie się przejmował naszym szpitalem. Przyjedzie tu tylko blokować prywatyzację i ludzi, którzy muszą wreszcie rozwiązać problem, bo po latach nieudolnych lewicowych rządów już się nie da dłużej czekać.

Bijcie więc brawo komuchowi. Długi same się spłacą. Albo spłaci je tow. Miller, ale nie teraz - następnym razem, kiedy dojdzie do władzy ...bo przez ostatnie 4 lata nie zdążył nic zrobić dla służby zdrowia.
          • Gość: Gargamel Re: Bezmyślność i bezdenna głupota homo sovieticu IP: 81.6.130.* 25.10.05, 22:43
            Panie Behemot - nie rób Pan ludzipm "wody z mózgu". Nikt normalny nie uważa, że
            Szpital Miejski ma nadal funkcjonować na takich samych zasadach jak obecnie -
            zwiekszając zadłużenie. Nawet ten Komuch Jan Gierada tak nie myśli. Problem
            sprowadza się do tego, czy taka jak przygotowana przez Syguta i Sławińskiego
            prywatyzacja jest "w porządku". Czy nie okrada się Kielczan oddając ten obiekt
            tzw. spłółce pracowniczej /a naprawdę kilku lekarzom/ dosłownie za grosze czyn-
            szy - odnowiony za pieniądze z pożyczek zaciągnietych w Radzie Miasta, wyposażo-
            ny w nowoczesną apraturę medyczną. I kto ma przy tym spłacać ponad 30 mln.zł.
            długu - Miasto czy prowadząca działalność w tym obiekcie Spółeczka ? Itd.itd...
            Pańska argumentacja przystoi udziałowcowi tej Spółki, lub "lobbyście" ktory ma
            w niej zagwarantowane darmowe leczenie do końca życia. A po zakończeniu kaden-
            cji naszego WEL-a Kielce mogą mieć ponad 140 mln.zł. długu i Mieszkańców szczę-
            sliwych ze Stadionu, Hali Sportowej oraz kilku Muzeów i Pomników.
            • Gość: behemot Re: Bezdenna głupota homo sovieticus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:42
              > Czy nie okrada się Kielczan

Typowy PZPR-owski beton: prywatyzacja to okradanie, ale narastające odsetki to już nie.
              Nie wie, że prywatyzacją kierują przepisy ustawy. Nie wie, że są wyceny, piętnastoletnia praktyka i niezliczone kontrole. Nie wie, na czym polega spółka pracownicza. Nie wie, że proces jest upubliczniony i sam może wystartować jeśli widzi w tym interes. Wie tylko jedno - prywatyzuje przeciwna opcja, więc trzeba zablokować.
              Pyta kto spłaci dług - nie wie więc, jak ma wyglądać ta konkretna prywatyzacja - nie przeszkadza mu to jednak blokować. Wystarcza mu jedno - to Lubawski prywatyzuje, a nie komuchy, więc trzeba być przeciw.

Nie pyta komuchów, jaki mają plan wobec szpitala. Nie pyta, co komuchy robią, w czasie, gdy odsetki rosną. On tylko blokuje. Taka jest niestety PZPR-owska odpowiedzialność za państwo i za miasto. Stępień nawet palcem nie ruszył w służbie zdrowia przez 4 lata. Miller to samo. No to dlaczego Gargamelowi ma się chcieć rozwiązywać problemy chorych? On swój problem rozwiąże, tak jak inni funkcjonariusze PZPR - wyjedzie do kliniki na zachód. Dlatego uważam, że to nie on jest głupi - to wy jesteście głupi bijąc mu brawo.
              • Gość: Gargamel Re: Bezdenna głupota homo sovieticus IP: 81.6.130.* 26.10.05, 15:44
                Panie Behemot - naprawdę szkoda czasu i nerwów. Nic do Pana nie dotrze.
                • Gość: behemot Re: Bezdenna głupota homo sovieticus IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.05, 18:19
                  > Nic do Pana nie dotrze.

Nic oprócz konkretów, towarzyszu. A u was z konkretami kiepsko. Znacznie lepiej wychodzi wam bełkotanie, oczernianie ludzi i kłamstwa.
    • Gość: Gargamel Re: Ostrzegamy Gargamela IP: 81.6.130.* 24.10.05, 22:40
      Jestem w szoku - nie miałem "za grosz" pojęcia o tym, że moje posty mają
      cokolwiek wspólnego z przestępstwem, że naruszają one obowiązujące w Polsce
      prawo - o Regulaminie tego Forum nie wspominając. Jeśli post na który odpo-
      wiadam faktycznie wysłała Redakcja - żle to rokuje wielu innym Internautom.
      Oczywiście dostosuję się do zawartego w nim żądania. Z tą chwilą "Gargamel"
      przestał na nim istnieć.
    • Gość: Gargamel Do redakcji IP: 81.6.130.* 24.10.05, 23:46
      Będę mocno zobowiązany za "wykasowanie" wszystkich moich postów - poczynając od
      najwcześniejszego z dnia 13.09.2005 roku godz. 19:54:13. Skoro według Redakcji
      "naruszały one prawo" powinny być /moim zdaniem/ skasowane wcześniej zgodnie z
      Regulaminem - co dałoby mi do myślenia o "ich niestosowności". Posiadając inter-
      net od pierwszych dni miesiąca września br. nie miałem niestety okazji "gościć"
      zbyt długo na tym Forum - widocznie jest na nim miejsce wyłącznie dla Grzecznych
      Dzieci. Współczuję tym samym pozostającym na nim nadal innym Niepokornym Inter-
      nautom. Serdeczne dzięki za spełnienie mojej prośby.
      • Gość: Smerfetka Re: Do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 07:20
        Gargamelu, nie denerwuj sie. To tylko CK, czlowiek o wielu nickach sie do
        Ciebie odezwal. Widocznie mu sie spodobales:))).
      • ck_behemot Redakcja podpisuje się na czerwono 25.10.05, 09:03
        Redakcja podpisuje się na czerwono - straszył cię tylko jakiś dupek podszywający się pod redakcję.

> nie miałem niestety okazji "gościć" zbyt długo na tym Forum

He, he, he, towarzyszu - skąd ta skromność? Jesteście jak złodziej, który zawsze kradnie w ten sam sposób. W każdym poście robicie te same błedy ortograficzne i składniowe. Dla przykładu - czy myślicie, że wielu jest w Kielcach głąbów, którzy nie rozumieją znaczenia słowa "beniaminek" i używają go w znaczeniu "pupilek"? Na tym Forum smród nieuctwa ciągnie się za wami o wiele dłużej niż chcecie się przyznać.
        Niesłusznie chyba jednak pomijacie swoje zasługi. Jeśli np. Wójcik, czy Długosz będą mieli kaprys dowiedzieć się, kto to tak o nich wypisuje, to się dowiedzą. I nagrodzą towarzysza.
    • Gość: Ptyś Re: Ostrzegamy Gargamela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:22
      Gargamel! uszy do góry. Jeżeli redakcja straszy Cie prokuratorem, to również
      powinna zainteresować sie Babetką, on bardziej dosadnie wyraaża sie o ludziach,
      którzy nie pasuja do jego schematu. Debile, szubrawcy, bandyci itp. Jeśli nie
      uzywasz zwrotów uznanych powszechnie za obraźliwe, a masz tylko odmienne
      zdanie, to redakcja narusza prawo swobodnej wypowiedzi. Tlumienie krytyki jest
      ograniczaniem wolności słowa, a to w świetle prawa prasowego jest przestępstwem.
    • Gość: karol Re: Ostrzegamy Gargamela IP: *.orange.pl 25.10.05, 09:07
      Gargamel, nie daj się nabrać na prymitywne zagrywki - redakcja nie ma nic
      wspólnego w tym postem. Nasi prawicowi przyjaciele z forum próbują zamknąć usta
      wszystkim, którzy mają "nieprawomyślne" poglądy. Lać na kobyłę i podobnych.
      z partyjnym pozdrowieniem :)
      • miskorabol Re: Ostrzegamy Gargamela 25.10.05, 09:31
        Gargamel nie daj sie !!! pisiory działaja
    • prezydent6 Re: Ostrzegamy Gargamela 25.10.05, 10:25
      co to za fałszywa redakcja ?
      Czyzby BBB,Kobyła,Babetka to pracownik GW/
      Za dużo sobie pozwala w stosunku do innych -widać ma układy !
    • Gość: widz Re: Ostrzegamy Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:42
      Nie podoba mi się 99.99 proc postów Gargamela. Ale na tym polega chyba ta
      zakichana wolność żeby nawet taki Gargamel miał możliwość wypowiadać swoje
      nawet najgłupsze poglądy. Mam świadomość że moje posty czy poglądy mogą się nie
      podobać wielu ludziom. I co ? Mają mnie zaklebnować ? Albo ja ich?
    • redakcja_kielce Ktoś się podszywa 25.10.05, 13:36
      Redakcja nie ma nic wspólnego z tym wpisem. Wpisy od redakcji zaznaczone się na
      czerwono. Podszywanie się pod innych na forum narusza zasady netykiety. Kolejna
      próba będzie skutkowała usunięciem postu.
      Redakcja
      • Gość: z Re: Ktoś się podszywa IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 25.10.05, 15:22
        brawo gargamel i PIS- ki juz zaczynają
      • krzys23-1986 Re: Ktoś się podszywa 25.10.05, 18:45
        ale jaki ktoś??przecież to jasne że to jakaś babetka albo inna kobyłka:/
        • framberg Re: Ktoś się podszywa 25.10.05, 23:18
          Trochę nie podoba mi się język Gargamela ale to nie powód by go zdejmować. De
          gustibus non disputandum. Nie po to walczyliśmy o zniesienie cenzury, żeby ktoś
          zxabraniał teraz wypowiedzi ostrzejszej niż sam stosuje.
          Gargamel trzymaj się (czasami mnie wkurzasz; i dobrze)
    • Gość: Gargamel Re: Ostrzegamy Gargamela IP: 81.6.130.* 25.10.05, 16:05
      Serdecznie dziękuję wszystkim Internautom, którzy zabrali głos w tej sprawie.
      Dziękuję tym, którzy okazali mi swoje poparcie - jak i tym, którzy nie
      zgadzając się z moimi poglądami, napiętnowali wszelki próby ograniczania
      swobody wypowiedzi na tym forum. Szczególnie serdecznie dziękuję: "małemu
      gargamelowi", "Smerfetce", "Ptysiowi", "karolowi", "mikrabolowi",
      "prezydentowi6" oraz "z". Dziękuję "widzowi" przyjmując, że nie zgadza się On z
      99,99% moich postów - zapewniając, iż nie musi się martwić stanem mojego
      zdrowia psychicznego.
      Dziękuję "ck behemotowi" za zwrócenie uwagi na błędy ortograficzne i
      niewłaściwą składnię - wstydząc się, że dyplom UJ jaki posiadam tak bardzo się
      "zdeaktualizował". Wyjaśniam, że słowo "beniaminek" według "Małego Słownika
      Języka Polskiego" PWN /pod redakcją: Stanisława Skorupki, Haliny Arendarskiej,
      Zofii Łempickiej/ znaczy jednak - "ulubione, zwykle najmłodsze i najbardziej
      pieszczone dziecko" i pochodzi od imienia najmłodszego syna biblijnego Jakuba.
      Natomiast co do Panów: Wł.Wójcika i H.Długosza - zapewniam, że nigdy nie
      należałem od grona ichfanów, niczego im nie zawdzięczam i moja opinia na ich
      temat jest od dawna doskonale im znana.
      Redakcji Forum dziękuję za wyjasnienie tej sprawy, którą uważam za zakończoną.
      • Gość: Kielczanin Do Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:30
        Szanowny Panie to Forum jest dla każdego internauty.Na necie zazwyczaj pisze
        się "szybko, krótko i konkretnie" czasem nie zwracając na interpunkcję i temu
        podobne. Nie piszesz Pan matury.CK_Behemot swoje posty pisze bardzo długo ma
        na to czas i pieniądze jako pracownik GW, stać go na to.Ten facet jak i wielu
        podobnych na tym forum mają "manię wielkości" nie doceniani przez innych
        prubóją się dowartościować sami.Gdy się ich krytykuje obrażają lub poniżają.
        Dyplom UJ jeszcze o niczym nie świadczy, znam osobiście wielu "magistrów"
        którzy nie potrafią się podpisać a znam tesz takich co posiadają wykształcenie
        po "zawodówce" a IQ mają na poziomie 130 pkt.
        Wracając do tej nazwijmy to prowokacji to została ona wykonana bez pudła.
        Oto "komuch" Gargamel broniony nawet przez swoich adwersarzy, patrzta ludziska
        jakie te PIS-y PO-ty dobre ludziska.Bronią takiego. Ty Gargamelu wykonujesz
        kapitalną "robotę" uświadamiasz tym panom i panią że kto ma inne zdanie.
        Lech Wałęsa w połowie swojej prezydentury (gdy dostał gruszką) zwrócił się
        do elektoratu tymi słowy: "nie ważne jakiego koloru jest kot ważne aby myszy
        łapał".A z takiego "babetki" "Jakuba" "Behemota" "Wiesia" największy ubaw mają
        lekarze o specjalności psychiatrycznej.
        A tak prawdę mówiąc znam kilka osób które były wzywane do prokuratury w
        Tarnobrzegu w sprawie tego Forum, dot. to byłego posła Nowaka.
        Pozdrawiam Serdecznie
        • Gość: Gargamel Re: Do Gargamela IP: 81.6.130.* 25.10.05, 16:45
          Dzieki za opinię - przeczytałem z zainteresowaniem.
        • bogdan20 Kilka uwag do Kielczanina 27.10.05, 12:22
          Gość portalu: Kielczanin napisał:

> Nie piszesz Pan matury

Po polsku mówi się "nie pisze Pan matury"

znam tesz takich co posiadają wykształcenie
          > po "zawodówce" a IQ mają na poziomie 130 pkt.

ja TEŻ znam i się nie chwalę

> uświadamiasz tym panom i panią kto ma inne zdanie.

uświadomić można komuś czyli należy użyć rzeczownika w celowniku. Celownik
          liczby mnogiej rzeczownika pani brzmi "PANIOM".

Ilość błędów popełnianych przez Pana świadczy o tym że jest pan godnym partnerem
          intelektualnym Gargamela. ;)
          • Gość: Gargamel Re: Kilka uwag do Kielczanina IP: 81.6.130.* 27.10.05, 16:18
            "Bogdan20" - WAL SIĘ NA DRZEWO BARANIE.
          • prezydent6 Re: Kilka uwag do Kielczanina 27.10.05, 16:32
            nowy nauczyciel na tym forum ?
      • Gość: Ygor witaj znowu GArgamelu IP: *.orange.pl 25.10.05, 16:44
        Witaj Gargamel. Twoja zagrywka była doskonała. Jednak, gdyby to była prawda, to
        trochę byłoby mi Ciebie żal na forum. Masz dobry jezyk i go używaj. Nie
        przejmuj się błędami. Pozdrawiam Ygor
        • Gość: Gargamel Re: witaj znowu GArgamelu IP: 81.6.130.* 25.10.05, 18:06
          Ygor - przysięgam na honor i krew mojego syna, że naprawdę byłem przekonany na
          100% iż to "ostrzeżenie" faktycznie pochodzi od Redakcji Forum. Zbyt krótko mam
          podłączony internet /od września br./ aby wiedzieć o tym, że podobne uwagi Reda-
          kcji jako autora sygnowane są kolorem czerwonym. Co do postów Internautów którzy
          zabrali w tej sprawie głos naprawdę chciałbym widzieć w tym tylko "dobre inten-
          cje" - bez względu na poglądy i "uczucia" żywione do ewentualnych adwersarzy.
          Z wszystkiego należy jednak wyciągać naukę - ta sprawa też mnie czegoś nauczyła.
          Min. tego, że większą wagę powiniennem przywiązywać do "odpowiedzialności" za
          słowa - stosując np. mniej dosadne określenia. Dzięki za pozdrowienia.
          • Gość: agnostyk1 Re: witaj znowu GArgamelu IP: 82.139.30.* 25.10.05, 19:39
            Naprawdę lekko Ci się oberwało. Musisz przywyknąć, że na tym forum udzielają
            się ludzie "niezastąpieni i geniusze" a każdego kto ma inne zdanie niż oni
            próbują gnoić.
            Mowię Ci to jako doswiadczony w opluwaniu przez to bractwo kundli. Zawsze się
            spodziewaj, że jak tylko nie będą mieli kontrargumentów to się rzucą na Ciebie
            i bedą obrzucać iwektywami. Wtedy wiedz, że miałeś RACJĘ.
          • Gość: Smerfetka Re: witaj znowu GArgamelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:47
            Gargamelku, do tej pory mam wyrzuty sumienia, ze Ci rano nie powiedzialam o
            zaznaczonych na czerwono postach "odredakcyjnych". I o tym ,ze nie musisz sie
            przejmowac postami CK (o wielu nickach), ktory - jako wielbiciel LPR-u i Radia
            Maryja (o PKP nie wspomne) juz sie zaznaczyl na tym forum:) wspieraniem Pardy
            (czyli kieleckiego posla wirtualnego).
            • Gość: Gargamel Re: witaj znowu GArgamelu IP: 81.6.130.* 25.10.05, 21:01
              Nie ma sprawy Smerfetka - będę mądrzejszy.
              • Gość: Smerfetka Re: witaj znowu GArgamelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 00:03
                Nie musisz byc... juz jestes;). Ale lubie obserwowac, jak udajesz;).
    • Gość: upa Re: Ostrzegamy Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:57
      Czy Ziemek zacznie ta wspolprace?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka