Dodaj do ulubionych

Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Modern...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 07:13
"Większość osób została zatrudniona dzięki układom partyjno-rodzinno-
towarzyskim"

a jak się zatrudnia u LUBAWSKIEGO w Urzędzie Miejskim a jak u WÓJCIKA w
Urzędzie Wojewódzkim ? a co z Urzędem Wołodźkowskim ?
Obserwuj wątek
    • Gość: StopWyzyskowi a jak się wyzyskuje ludzi w sklepach i marketach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 07:16
      i komu dobrą pracę załatwia Urząd Pracy ? dla kogo tzymają atrakcyjne posadki ?
    • Gość: dino Tak jest w całej Polsce,również w redakcjach gazet IP: *.wiadw.pl 17.11.05, 07:52
      firmach, instytucjach, na uczelniach, w palestrze. Polska jest przeżarta
      nepotyzmem, kolesiostwem, kumoterstwem itd. I ten rak będzie tę RP zżerał, aż
      ona zdechnie! Amen!
      • Gość: kielczanin Re: Tak jest w całej Polsce,również w redakcjach IP: 212.160.196.* 17.11.05, 08:54
        nadzieja w PiS że naz uratuje jak nie to koniec
        • Gość: wiktoria Re: Tak jest w całej Polsce,również w redakcjach IP: 82.139.30.* 17.11.05, 14:27
          jasne PIS uratuje buhahahaha:)zwł.że niektorzy już się poprzepisywali z sld do
          pis...
        • Gość: reee Re: Tak jest w całej Polsce,również w redakcjach IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 18.11.05, 21:54
          taaa, łudź się dalej i Popisuj się też dalej, dobrze na tym wyjdziesz
        • Gość: Urzędnik Re: Tak jest w całej Polsce,również w redakcjach IP: *.aster.pl 21.11.05, 23:13
          Ciekawe stwierdzenie, ale potwierdza moją tezę że naiwniactwo to bardzo
          rozpowszechniona choroba. Właśnie PIS handluje krajem, pieniędzmi podatników za
          poparcie samoobrony - to zdanie jest apropos resortu ronictwa, w którym pracuję
          i bynajmniej nie dostałem tam pracy z układu, ale jestem wyjątkiem
          potwierdzającym regułę. Powrotu do zdrowia życzę.
    • Gość: lukaszmichal Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.05, 10:22
      stop temu wszystkiemu, ludzie bez doswiadczenia, bez wiedzy, sa zatrudniani po
      koneksjach rodzinnych, towarzyskich tez, a prawdziwi fachowcy sa poniżani
      poniewaz nie maja nic do powiedzenia, licza sie chore uklady, ja zalatwie ci to
      a ty zatrudnisz mi ............
      I CO MOZNA ZROBIC Z TYM TAŁATAJSTWEM??????????
      • Gość: grubcio1980 Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.ipt.aol.com 18.11.05, 20:23
        To jest jeszcze lepsza historia.
        W jednym biurze w świętokrzyskim (BP236)
        kierownikiem był jeden z największych złodzieji z PGR Stanisław Górski,
        który notabene miał słabość do cudzych kobiet (nie przepuścił by dziury w
        płocie)
        Więc zaczął molestować kobiety w biurze jak się zrobiło głośno to (z tego co
        słyszałem)
        to Pan ADAMIEC aby zatuszować sprawę przyjął molestowaną dziewczynę a Pana
        Stanisława
        przeniósł do biura w Pińczowie. I jest cisza.
        • Gość: A może? Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:08
          A może odwrotnie? Ona jego molestowała żeby dostać prace, a później szantażyk?
          Mogło tak być? Nie twierdzę, ale mogło też tak być...
    • Gość: Łyczek Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:33
      Co zrobić? Raz sierpem , raz młotem czerwoną hołotę!!!
    • Gość: Firek Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:46
      Należałoby rozliczyć dzierżawców majątków po PGR, który otrzymali po
      znajomościach z Agencji,a następnie wykupili za grosze.Właśnie tych trzeba by
      było raz sierpem raz młotem tą czarną hołotę.
      • matka_jedyna Stowarzyszenie Stop Korupcji-lizusy PiSu? smieszne 17.11.05, 11:52
        kandydaci na TW xxi wieku 3/4 rp
      • Gość: :) Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 82.139.30.* 17.11.05, 13:06
        To nie ta Agencja półgłowku :)
      • Gość: Kerif Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:05
        ARiMR nie rozdaje/nie sprzedaje gruntów rolnych. Tym zajmowała się Agencja
        Nieruchomości Rolnych.
    • Gość: Asia Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:02
      Super artykuł i całości odzwierciedlający Swiętokrzyskie ARiMR. a myślałam że
      to im przejdzie obok nosa.Wreszcie się ktoś tym zajmie. Ludzie ze średnim
      wykształceniem są przyjmowani po protekcji, no chyba nie z kwalifikacji. A
      komentarz pana Prezydenta to kpina, ludzie kto go wybrał.
      No oczywiście że w Agencji sa egzaminy i rozmowa o Agencji, ale to złudzenie bo
      i tak wiadomo kogo przyjąć, błędne tłumaczenie Pana Adamca.
      A tak w ogóle to kiedy się w tej Naszej Polsce coś zmieni i będzie normalnie,
      bez korupcji i nepotyzmu.
      Napisałam długi komentarz, ale bez żadnego żalu do nikogo,ja pracuję, ale znam
      ludzi którzy tam pracowali naprawdę ciężko, a nie zawsze zostali za to
      wynagrodzeni jak trzeba.Mam nadzieję że dziś to już przeszłość.

• Gość: :))))))) Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 82.139.30.* 17.11.05, 13:09
        Niestety nie, a za ten artykul i komentarze znowu bedzie sledztwo w kieleckim
        biurze powiatowym ARiMR - tak jak kiedys, pol biura bylo zaangazowane w
        tropienie osob, ktore napisaly komentarze na forum i rzekomo pracowaly w tym
        biurze :)
        • Gość: precz z komuną Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:43
          Naturalnie ze CZERWONA KIEROWNICZKA niejaka KURKIEWICZ przeprowadzi śledztwo.
          jej dni też już policzone nawet za aroganckie traktowanie rolników nie
          wspominając o zdolnościach.
    • Gość: superman Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:43
      Ludzie! Przecież wszędzie tak jest. Nie masz znajomości to nie masz pracy,
      chociaż jesteś po trzech kierunkach. Teraz się wzięli za ARiMR, ale pokażcie mi
      urząd, firmę, w której nie ma kumoterstwa! Pokażcie mi też człowieka, któremu
      ktoś załatwia pracę, a on odmawia, bo jest uczciwy! Wszyscy krytykują
      kumoterstwo, ale jakby mieli jedyną okazję zdobyć w ten sposób pracę, to by się
      nawet nie zastanawiali. To tak jak z łapówkami w służbie zdrowia - jakby ludzie
      nie dawali to by lekarze nie brali. Taka dziwna ta nasza moralność.
      • Gość: Urzędnik Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.aster.pl 21.11.05, 23:20
        Jestem zaskoczony, ktoś tutaj myśli na tym forum. Pozdrawiam i szacunek.
    • Gość: Pośród was Jaka moralność prezesa tacy jego urzędnicy !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:08
    • Gość: A Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.11.05, 14:21
      brak pracy
    • Gość: bezrobotna Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.e-ostrowiec.pl 17.11.05, 16:58
      W uzupełnieniu artykułu należy dodać, że pan kierownikjest aktywnym człokiem
      SLD, a jego brat szefem ostrowiecjiego SLD, ponadto jest szefem rady nadzorczej
      Miejkiego Przędsiębiortwa Robór Drogowych, inny z kolei pracownik przyjety bez
      studióe do agencji jest szefem firmy zajmującej ięnieruchomościami, inny z
      kolei rozdaje czapeczki Jakierni na targowicy, i jak ma tu spadać bezrobocie
      jak ludzie pracują na kilku etatach,a niektórzy nie mają żadnej pracy Ps. a
      nawiązując do wypowiedzi pana Szostaka to dlaczego na inteligencji jego
      siostrzenicy nie poznała się żadna wyższa tylko ta dla kosmetyczek
    • Gość: Bezrobotna Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.e-ostrowiec.pl 17.11.05, 17:03
      Pan kierownik w artykule "Agencja raczej rodzinna" w Gazecie Ostrowieckiej z
      dnia 7 11 2005 zaprzeczył, że w biurze pracują osoby powiązane z SLD i PSL i że
      nie ma wpływu na zatrudnienie w biurze , a przecież kierownik biura zasiada w
      komisji rekrutacyjnej. Nie ładnie tak okłamywać czytelników , czy rolników też
      tak pan okłamuje jak czytelników, którzy nie dostali pieniędzy z pana winy i
      niekompetencji pana pracowników
    • Gość: POKRZYWDZONY Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:49
      W kielcach jest to samo co w Ostrowcu zatrudnili się sami którzy zoastali
      pozbawieni pracy w innych urzędach,corki i zieciowie pracowników NIKu,sprawdzic
      należy każdego zatrudnionego niech złoży oświadczenie że został zatrudniony z
      konkursu należto wszystko sprawdzic i pokazac ludziom co się wyprawiało BRAW PIS
      • Gość: cziłicziłi Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.05, 20:00
        Wiele osób jest zatrudnionych bez wymaganego wyższego wykształcenia.jak to jest
        mozeliwe aby te osoby pracowały na stonowisku np Specjalisty.
      • Gość: Motylek Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:34
      • Gość: Motylek Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:36
        Wiesz co pkrzywdzony to ty jestes przez los bo Ci rozumu nie dał :))Zatrudnieni zostali CI co chce im sie pracować i nie liczą godzin od 8 do 16 . tylko jak trzeba to i 10h do 12 h pracuję i nie chrząkajem nosem tak jak TY.
        Zastanów sie co piszesz.Bo gdybyś tylko miał plecy to też byś z nich korzystał ile wlezie.
    • Gość: Obserwator Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 213.25.186.* 17.11.05, 19:55
      Stowarzyszenie stpo korupcji - przecież to już było nazywało się ORMO jakby
      ktoś niewiedział była to brygada nierobów i męd społecznych. Teraz PIS
      reaktywował tą szczytną instytucje. Brawo !!!! Byle tak dalej do wyborów
      samorządowych.
      • Gość: Ania Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:30
        Jeste tak:

Faktycznie czasem nie jasne są układy dzięki, którym ktoś dostaje pracę. Sama
        byłam świadkiem takich zagrań i nie miały one nic wspólnego z układami
        politycznymi, a właśnie rodzinnymi. Choć dziś już mam pracę i to w instytucji
        państwowej to przysięgam, że stało się to bez nepotyzmu i kumoterstwa.

Ogólnie jednak artykuł mi się podoba. Szkoda, że GW nie podaje ile osób w ARiMR
        pochodzi z Zagnańska. Czyżby nikt? Nie wierzę :)))

A zdrugiej strony tak myślę, że co złego jest w tym, że manager dobiera do
        swojego zespołu ludzi, których zna, sprawdzonych [przy założeniu, że maja odp.
        kompetencje]? Dlaczego mają ich dyskwalifikować poglądy polityczne lub
        ustawieni np. rodzice?

Jest kila strona tego medalu...
        Pozdrawiam
        Ania z Ostrowca
        • Gość: cziłicziłi Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 217.97.156.* 18.11.05, 09:36
          mhmhmh z Zagnańska pracuje dużo ludzi bo przeciez sam zastepaca (kierowniczki)
          i dyrektor są ziomalami (ok 10 osób)
    • Gość: JaRu Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 17.11.05, 22:49
      taak albo i niee
    • Gość: gość Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 80.53.165.* 18.11.05, 06:02
      Jasne pozwialniać wszytskich i pozamykać - bo przecież pracy mieć nie będą...
      Ciekawe czy rodzina Gosiewksiego i Miodowicza też nie pracuje- no nie powinna
      bo przecież KORUPCJA. TEZA: Rodzina i znajomi polityków powinni być na
      bezrobociu, NIE wolno im pracować !!!!!!
      • Gość: Pracownik Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 06:48
        A ja Wam Powiem, że nie ma czego zazdrościć. Praca po 10 godzinn dziennie,
        włącznie z weekendami. Bez premii, podwyżek, odbiorów godzin. Tak właśnie
        pracuję.

Ma ktoś z Was może jakieś znajomości w biedronce? Wole już tam się przenieść
        przynajmniej mniej odpowiedzialna robota i czasem wolne mają.

Ps.
        Dostałem tą robotę bez znajmości.
        • Gość: inny pracownik Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 18.11.05, 21:52
          Przenieś się do Biedronki, bedziesz jewszcze wył i błagał na kolanach aby
          wrócić do Agencji. Nikt ci nie karze pracować, a z odbiorem godzin nie ma
          problemów więc nie pisz kłamstw. Chyba nawet nie jesteś pracownikiem bo jakbyś
          był to byś wiedział jak jest naprawdę. Ale cóż, jak ktoś jest leniem to zawszwe
          zostanie. Woda w uszy to ci się jeszcze nie nalała.
          • Gość: Pracownik Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:05
            > Przenieś się do Biedronki, bedziesz jewszcze wył i błagał na kolanach aby
            > wrócić do Agencji. Nikt ci nie karze pracować, a z odbiorem godzin nie ma
            > problemów więc nie pisz kłamstw. Chyba nawet nie jesteś pracownikiem bo
            jakbyś
            > był to byś wiedział jak jest naprawdę. Ale cóż, jak ktoś jest leniem to
            zawszwe
            >
            > zostanie. Woda w uszy to ci się jeszcze nie nalała.

Zapraszam np. do BP [...] na testy :)

Poza tym zaręczam, że jak tylko znajdę inną nawet mniej płatną pracę to się
            przenoszę. Póki co za coś trzeba żyć więc siedze cicho i najwyżej na forum GW
            sobie mogę pozwolić na jakieś użalania się.
          • Gość: Arkadiusz Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 82.139.30.* 20.11.05, 23:12
            > Nikt ci nie karze pracować

Po ortografii ("KARZE") wnosze, ze to ROLNIK napisal, nie wyksztalcony urzednik
            po studiach (przyjety bez znajmosci) :)))))
          • Gość: Arkadiusz Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: 82.139.30.* 21.11.05, 00:09
            > Nikt ci nie karze pracować

Po ortografii ("KARZE"!!) wnosze, ze to ROLNIK napisal, nie wyksztalcony
            urzednik po studiach (przyjety bez znajmosci) :)))))
        • Gość: YOGIBABU Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 20.11.05, 17:02
          w biedronce nie musisz miec znajomosci - ostatnio szukali - byly ogłoszenia -
          jak sie boisz isc sam to wezme za rączke i zaprowadze
        • Gość: pracownik BP Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:39
          Nie użalaj się nad sobą tylko weź się do pracy. Może jakbys zaczął pracować
          wydajniej to pracowalibysmy krócej. A pozatym to jeśli faktycznie parcujesz w
          BP to wiesz, że to jest akurat taki okres. Tak więc nie bredź. A tak na
          marginesie to bardzo chętnie pracownik z biedronki zamieni się z tobą. Tak więc
          idź szukaj sobie innej pracy i nie blokuj miejsca na kogoś kto na tą pracę
          zasługuje i doceni ją. Bo z tego co piszesz to jesteś straszny leser.
          Powodzenia w Biedronce.
          • galanonim10 Nadgodziny 20.11.05, 19:29
            Ciekawe jak nam Pani Kadrowa z OR13 wyliczy nadgodziny
            Bo jak się pracuje 48 godzin tygodniowo to te 8 godzin ma być płatne 50 % extra
            A jak się pracuje 70 godzin w tygodniu to ma być 100 % extra
            Kodeks Pracy!
            Ciekawe co by powiedział Państwowa Inspekcja Pracy ?!
            • Gość: GłównaSpecjalistka Re: Nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:37
              Chciałam pwoiedzieć, że praca w BP ARiMR jest super. Kierowniczka jest cudowna.
              Cudowny jest Dyrektor E.A. Wszystko jest super. Cieszę się, że pomiata się mną
              jak g...m. Jest wspaniale, wiec odczepcie się w końcu od tej firmy.

A tak naprawdę. Lubię tą firmę MIMO WSZYSTKO. I słuchajcie! Faktycznie nie ma
              znaczenia skąd kto się znalazł w Agencji o ile zapieprza jak mały samochodzik,
              tak jak 80% ludzi w tej firmie.

Natomiast warto by się było przyjżeć właśnie sprawom tego jak się traktuje
              pracowników i tego, że jedni są równiejsi od innych mniej równych [bez względu
              na to kto jest z jakiej partii ponieważ wchodzą w gre inne kryteria].

Acha, i jeszcze jedno. Przestańcie szastać jak g..m tym PiSem bo to nic nie da.
              Tymbardziej, że pół Agencji to wbrew pozorom nie SLD, ale właśnie ludzie
              powiązani z PiS i PO w tym PSL tak bardzo ostatnio wspierający PiS w
              tzw. "mocherowej koalicji". Głąby [PiS ze zdwojoną siłą] wpadną do Agencji i
              skończy się tak, że rolnicy już w ogole żadnej kasy nigdy nie dostaną. PiS nie
              ma wykształconych kadr, żeby cokolwiek zrobić, a szczególnie w tak ważnej
              instytucji płatniczej jak ARiMR. Mogą najwyżej wszystko spiperzyć i wypowiadać
              głupoty przez szczekaczkę Radiomaryjną.

Wspomnicie moje słowa.

Pozdrawiam. Dyrektorowi E.A i jego wazeliniarzom życzę, aby wyciągneli wnioski
              z tego forum i żeby pomyśleli nie tylko o wynikach pracy [nie da się ukryć że
              wyniki są dobre, fakt, gratuluję tego szeregowym referentom i inspektorowm w
              głównie w BPch], ale też o ludziach.
    • Gość: aNIA Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 06:53
      w Urzędzie Miasta w Kielcach to dopiero jest klika wszystkie konkursy to
      fikcja. Odbywajaa sie bo Urzad ma taki prykaz a i taK BEZ PLECÓW NIE MA ŻADNYCH
      SZANS. wSZYSCY Z KONKURSÓW TO OSOBY Z PRZYSŁOWIOWYMI SZEROKIMI BBBBBBBBBBARAMI.
    • Gość: kielczanin Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:30
      Zatrudnianie znajomków i rodziny bylo jest i będzie ale do ku..... nędzy są
      granice. Tylko u nas jest możliwe że bez wykształcenia, z wyrokami czy bez
      kwalifikacji można zajmować poważne stanowiska. I jeszcze tłumaczenie, że
      bardzo mądra dziewczyna:))))Po co sie uczyć?PS. musze poznać tą bystrą
      dziewczyne, może jakieś wesele, kariera......:))))))
      • Gość: bezrobotny Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.11.05, 10:31
        tak dzieje sie w kazdej firmie /moze sa wyjatki/Ale troche mnie to nie
        dziwi.Czlonkowie rodzin tez czesto nie maja pracy.Powinni tylko spelniac
        okreslone warunki
    • Gość: była stażystka Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 18.11.05, 17:19
      Dawno temu odbyłam staż w "Agencji prawie rodzinnej".Już na samym poczatku-tzn.
      po jakichś 2 miesiącah pracy dowiedziałam się, że wszystkim rządzą układy
      polityczne i zatrudniane są osoby, które mają poparcie wsród rodziny i
      znajomych, ale to jeszcze nic.Tam panował system totalitarny.Stażyci zmuszani
      byli do wykonowania pracy za starszych specjalistów, niejednokrotnie musieli
      zostawac po godzinach pracy i nikt nie wnagradzał im przymusowych godzin
      nadliczbowych.Jeśli ktoś odmawiał był zastraszany.Mało tego: WYZYSK, brak
      organizacji pracy( w ciagu dnia harmonogramy zostawały zmianiane nawet
      czterokrotnie), brak poszanowania dla podstawowych praw pracy, nieprzyjemna
      atmosfera, wręcz toksyczna i brak poszanowania wobec pracowników przez
      kierownika, który do ludzi z wyższym wykształceniem odnosił się jak do roboli
      na budowie( "..ty nie myśl , tylko wykonuj!").Jak taki burak z warzywniaka może
      być kierownikiem w takiej placówce?.Dlaczego ludzie po specjalistycznych
      kierunkach i renomowanych uczelniach w Polsce:Akademii Górniczo-Hutniczej,
      Akademii Rolniczej etc., inzynierowie i magistriwie , konczący studia z
      najlepszymi wynikami nie dostają szans na stałe zatrudnienie w ARIMR?Są za mało
      inteligentnii?Ludzie!A może po prostu nie chcą pic wódki z prostakami?Wypowiedź
      Pana Prezydenta przeszła sama siebie.Czy ten człowiek Waszym zdaniem
      reprezentuje inteligencką rodzine?Tacy ludzie chyba od dziecka sa uczeni i
      przyzwyczajani do nepotyzmu.To własnie pokazujecie przyszłym pokoleniom i tym
      samym motywujecie ich do ksztalcenia się i walki o prace.To właśnie polityka
      naszego państwa.
      • Gość: dziunia Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.zdz.kielce.pl 19.11.05, 12:57
        Pracując tam miałam dokładnie takie same odczucia. Toksyczna atmosfera
        zatruwana toksycznymi fluidami pani kierownik.!!!Nienawidziałam wstawać rano z
        myślą, że musze tam wrócić i ciągle sie bać, że nie wyrobię normy min. 40
        wklepanych wniosków, względnie przyjętych rolników.
        Jak to dobrze, że wykopki niebawem...
        pzdr pracowników BP
        • Gość: Autor Dlaczego Członkini PO liczy na pomoc PiS-u ??? IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 20.11.05, 14:47
          Zastanawia mnie wiara Pani z Orkana w Ostrowcu Św. w to, że PiS wszystko
          wyprostuje. Jak dotychczas prostują ścieżki dla swoich ludzi.
          A skoro jest Pani z Platformy, to skąd nadzieja na pomoc PiS-u ?
          Może w Ostrowcu jest inaczej niż w całej Polsce ?
    • Gość: pracowniczka mala [...] IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.05, 21:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Łomot nie po nazwisku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:32
        A propos Kielisz to juz inna historia "ja ci
        > zatrudnię syna, ty dasz mi wygrać przetarg" wszystkich ciekawych zapraszam do
        > dyskusji.

Jeżeli znasz tego własnie syna to masz wielkie szczescie bo Takiego gości jak On to nie znam, i jezeli uważasz ze mogła byś go zastąpić w pracy to mylisz się. Mysle ze gyby twoja Matka był a na podobnym stanowisku myśle ze teraz bys sie pierdołami nie zajmowała tylko przy korytku siediała z ryjem zanurzonym w polewce .Pozdro
        • Gość: Motylek Rada dla ludzi marudzących ze ni mają pracy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:03
          Ruszczie swe wielki zasiedziała dupska w dłąn łopate o odsniezac Kielce a inny
          niech sypią piachem,aby ludzie pracyjący na czas dojezdzali do pracy o 5 rano :)
    • Gość: Motylek Pracuje ten kto docenia prace !!! To nie Bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:26
      Wiadomo jest że wszystkie złe opinie o Agenji piszą ludzie którzy by chcieli lezec przed Tv i kasa zeby sama na konto wpływała.Ludzie zatrudnieni w Agencji nie różni sie niczym od tych którzy im dupe własnie obrabiają tyle że im chce sie pracować i doceniają prace. A w jaki sposób sie dostali to nie ma najmniejszego znaczenia. Chodzi o wykonanie zadań które stoi przed ARiMR. Natomiast jeżeli stażyści i jeszcze inni pracownicy np sezonowi którzy nie zostali zatrudnieni a chcieli by zostać w agencji niech teraz nie piszą ze jest źle ze pracuje sie 10 h prze 6 dni w tygodniu, bo gdyby mieli tylko okazje i szanse na zatrudnienie zostali by z pocałowaniem dupy.
      Jeżeli udajecie ze nie wiedzieliście ze w Polsce generalnie prace ma sie po znajomości, to obudzcie sie, bo nikt do waszych drzwi nie zastuka i nie zaproponuje prace, to nie ta BAJKA.
    • Gość: była stażystka Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 19.11.05, 01:05
      Zgadzam się z Panem Motylkiem, ale niech tę szansę maja też zwykli ludzie i
      prosze mnie nie rozsmieszać, że z powodzeniem by zostali, bo na pewno nie za
      sumienną i uczciwą prace.Nawet egzaminy z procedur były załatwiane!!!
      Najbardziej tępa osoba z całej AMRIR, która nie potrafiła odróżnic niszczarki
      do papieru od komputera i nie wiedziała do czego służy klawiatura, nagle
      najlepiej zdała egzamin.Nie radziła sobie z komputerem a jest starszym
      specjalistą. Dopiero po błaganiach brata senatora- zjawił się w ARIMR pewien
      Pan Poseł i Pani Krysia wróciła na obsługę rolników.
    • Gość: pracownica Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 19.11.05, 01:37
      Po pierwsze to trzeba zacząć od zmiany kierowniczego stanowiska w ARIMR.Wójcik
      to tyran i despota, nie szanujacy siebie i innych.Łagry przy ARIMR to Chatka
      Kubusia Puchatka.Tam powinien widnieć napis "ARMIR Birkenau" - praca czyni
      wolnym.Jaby sie dało praca mogłaby trwac 24h/d.Pan Wójcik,nie dość, że nie ma
      zielonego pojecia o rolnictwie ,to nawet nie potrafi zarządzac ciężko
      pracującymi tam osobami i utrzymać przyjemnej i miłej dla pracowników
      atmosfery.Po tym co skończył, o ile w ogóle skończył, bo podobno po uczelni ,
      której chwali się dyplomem wychodza ludzie inteligentni, z klasą a on nie ma
      ani wiedzy ani zdolności i wyglądu .Wspołczuje.Nawet żona skarżyła się ,że nie
      potrafi jej dogodzić w jakże ważnych dla płci przeciwnej sprawach.No , ale nie
      dziwie się.Jaki koń jest kazdy widzi!!!a potem wyżywa się na pracownikach
      bo "zupa była za słona".Pozdrawiam!
      • kama954 Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode 19.11.05, 06:25
        Ludzie co wy piszecie, przecież tak jest wszędzie, a co do kierownika w
        ostrowcu to nie można mu nic zarzucić, jest kopetentny, konkretny, szybko
        podejmujący decyzje, dobrze zarządza pracą, to, że jest wymagający wobec
        pracowników, taka jego jego rola. Byłam tam na stażu, atmosfera w pracy była
        bardo dobra i chętnie zajełabym stanowisko tych którym wszystko nie pasuje, a
        może poprostu nie chce im się pracować ?
        • Gość: KP Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:44
          Słyszeliście kiedyś o Kodeksie Pracy?!!

Ludzie mają ochotę pracować. Nawet cięzko, ale są pewne granice na, które w A
          się nie zwraca uwagi, a o których mówi właśnie KP. I proszę nie nazywać nikogo
          nierobem kto domaga się zasad pracy przewidzianych prawem.

Trochę obronie też Kierowników! Oni też mają swojego przełożonego. Wypełniają
          jego polecenia z wielką gorliwością bojąc się o własne tyłki.

"W tym rankigu nasze województwo jest pierwsze, w tym też. Brawa dla Dyrektora."

Czyim kosztem? Pracowników i ich rodzin...
        • Gość: pracownica Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 19.11.05, 12:23
          Nie mozna mu nic zarzucić?To pisze chyba kolejna osoba z ryjem w polewce!!!!
    • Gość: Kapturek Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 19.11.05, 13:27
      Ludzie prawde piszą.Może wreszcie ktoś się tym zajmie!Oby skutecznie....
    • Gość: LG Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.ns.net.pl 19.11.05, 15:46
      Az dziw bierze ze nikt jeszcze nie napisal chociazby o p. Dalce (ZUS) i jego
      synu zatrudnionym w biurze powiatowym kielce czy chociazby o Szejnie w oddziale
      regionalnym (uderzajaca zbieznosc nazwisk, co?). Zreszta nalezalo by
      przeswietlic wiekszosc pracownikow glownie oddzialow regionalnych i sprawdzic
      kto dostaje np. po 6 miesiacach lub najwyzej roku najwyzszy stopien (starszego
      lub glownego specjalisty co wiaze sie z naprawde niezlymi zarobkami). Nie
      trzeba byc specjalnie rozgarnietym zeby sie zorientowac kiedy cos nie gra.

dziekuje bardzo
      • Gość: Rolnik CK Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:01
        Was wszystkich to juz popier...!!!Co wy sie czepiacie osob pracujacych w
        Biurach Powiatowych? Jestem czasem rolnikiem i mialem przyjemnosc byc w tym
        tygodniu na wezwaniu w kieleckim BP. I co zauwazylem???Ludzi ktorzy w pocie
        czola zapieprzaja zeby tylko wszysyko bylo na czas, zaby ktos dlugo nie czekal.
        Ludzie zrozumcie ze to nie jest praca ze sobie siedzisz i kawe pijesz? Ci
        ludzie nie maja czasu zjesc!!!A co mnie interesuje czy on jest z SLD,
        synem/corka kogos tam czy ma wyzsze wyksztalcenie czy nie?Jezeli tylko robi to
        co do niego nalezy to dajmy im spokoj oni tez chca pracowac. Ci ludzie oddani
        sa calkowice dla pracy.I dlatego pewnie to oni pracuja a nie barany ktore
        chcialyby tylko kase brac i siedziec nic nie robiac. Wyrazy szacunku dla
        pracownikow i Pani Kierownik. Rada nie sluchac tych idiotow co zle pisza bo nie
        macie sie czego wstydzic. W pelni popieram Motylka: brac lopaty i odsniezac
        Kielce bo doplat na czas nie dostane.
        Podkreslam nie znam tam nikogo a sposob w jaki mnie obsluzono zasluguje na
        wyroznienie.
        • Gość: hehe Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:10
          hehe Jeszcze nie widziałem rolnika, który ma internet i potrafi sklecic chociaz
          jedno zdanie podrzędnie złożone. Poprzednia wypowiedź jest napisana przez
          pracownika biura! hehe

co nie zmienia faktu, że wszystko co tam powiedział jest prawdą!
          • Gość: Rolnik CK Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:20
            W nawiazaniu do listu ,,hehe" napisalam ze jestem czasem rolnikiem a w sumie z
            rolnictwem nic wspolnego bardzo nie mam poza doplatami:)Dlatego jest Rolnik CK:)
            A pracowac tam nie chcialbym i nie pracuje.Pozdrawiam.
            • Gość: zdezorientowany Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 07:26
              >>z
              >>rolnictwem nic wspolnego bardzo nie mam poza doplatami:)

wyłudzasz dopłaty ? ta kasa jest dla rolników a nie dla mieszczuchów, którzy
              sobie kupili kilka hektarów gdzies na prowincji...
          • Gość: kielczanin Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:08
            Tutaj to się pewnie kierowniczka biura podszywa za rolnika żeby się
            wybielić.Plecy plecy wszędzie plecy. Henio Długosz już sam ma kłopoty to
            komuchom nie pomoże!
        • Gość: Racja Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:54
          Duzo tu racji. Wrecz sama prawda. Niepotrzebnie tylko to wazeliniarstwo sie
          lekko przebilo. Poza tym podzielam poglad.
      • Gość: NO FEAR Re: Kto pracuje w Agencji Restrukturyzacji i Mode IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:38
        LESZKU LESZKU NIE ŁADNIE,OJ NIE ŁADNIE....KOLEGO!!!:((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka