Dodaj do ulubionych

czy Pan Prezydent tego nie widzi ?

• Gość: karol Re: czy Pan Prezydent tego nie widzi ? IP: *.orange.pl 31.01.06, 18:06
      Jak to miło zajrzeć na forum kieleckie, swojski pszenno - buraczany smrodek i
      płynąca jadem katolicko - prawicowa miłość bliźniego nie pozwala mi zapomnieć,
      w jakim miejscu żyję. Każdy wątek, czego by nie dotyczył, przeradza się w
      obrzucanie inwektywami i rozliczenia polityczne. Gdyby chcieć wyodrębnić treść
      wypowiedzi spośród potoków jadu i śliny to może zostało by 5 %. Oto Kielce
      właśnie..
      • Gość: arqeoi Re: czy Pan Prezydent tego nie widzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:22
        Niestety taki poziom.Zaglądam na forum Kielce od czasu do czasu i porównując je
        z innymi miastami jest mi przykro że jestem z Kielc.Biedny człowieczek
        zaśmiecający ten wątek pod kilkunastowma różnymi nickami powinien być już od
        południa zbanowany przez moderatora forum.
        Co do śniegu,studiuję i mieszkam we Wrocławiu i muszę przyznać po weekendowych
        odwiedzinach w CK,że Kielce robią wrażenie zapuszczonego i brudnego
        miasta.Oczywiście Wrocek jest dużo zamożniejszy,ale mam wrażenie,że w Kielcach
        brakuje chęci,a nie pieniędzy.
        Zaznaczam,że mam 22 lata i trudno żebym był komuchem;)
        • Gość: SzakaL Kielce są git IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:37
          człowieku chyba Ty jestes opuszczony i zapuszczony no tak bo za prezydenta
          stepnia to tu był Nowy Jork
    • Gość: Menel NIe jest aż tak najgorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:39
      Byłem ostatnio w Radomiu tam to jest dopiero syf, nie gadajcie w tych Kielcach
      nie jest aż tak źle, widac , że coś sie przynajmniej robi.
    • Gość: Agnes wśród niektórych panuje agresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:46
      Dajcie chłopu rządzić i ocenicie go w wyborach.według mnie coż zrobił w
      porównaniu z poprzednikiem.
      • Gość: Gargamel Re: wśród niektórych panuje agresja IP: 81.6.130.* 31.01.06, 21:19
        Masz słuszność Droga "Agnes" - należy go OCENIĆ W WYBORACH.
        I za to również - z to jak powodzi się niektórym Radnym zatrudnianym w Spółkach
        i Firmach Miejskich:

Radny Doktor JAN KUBIK
        Wybrany z listy SLD-UP jako wyjątkowo zaangażowany Działacz Kieleckiej Unii
        Pracy. Człowiek, którego nasz Ganiusz Łysogór KUPIŁ za udział w procesie
        nieustającej prywatyzacji Miejskiego Zespołu Opieki Zdrowotnej - jedyny zatru-
        dniony tam od lat lekarz. Ta SYNEKURA jest 100 razy lepsza od zatrudnienia w
        jakiejkolwiek miejskiej spółce - pozwala mu bowiem DOGLĄDAĆ i CZUWAĆ nad
        SPRAWIEDLIWYM podziałem kolejnych kawałków TORTU z tej prywatyzacji. Jak
        niektórzy mawiają TWÓRCA prawdziwego Imperium Rodziny Kubików - powiększonego
        o zakup kilku działek w okresie kadencji Radnego. Człowiek który doskonale
        wiedział o tym jak w okresie rządów ludzi lewicy w NFZ zapewnić sobie i człon-
        kom swojej Rodziny doskonałe KONTRAKTY - a przy tym Wielki Społecznik, który
        z prywatnego gabinetu dentystycznego osiąga rocznie DOCHODY nie przekracza-
        jące 250 zł. miesięcznie - jak wynika ze złożonego przez niego rozliczenia
        podatkowego. Ma przy tym ambicje bycia DOŻYWOTNIM Radnym - ODDANYM bez
        reszty naszemu WEL-owi.

Radny ZBIGNIEW MARCINKOWSKI
        Działacz Porozumienia Samorząd 2002, który DOSZLUSOWAŁ ostanio do Grupy
        Radnych WEL-a. Zatrudniony i pracujący (tak się zwyczajowo mówi) w Miejskim
        Zarządzie Budynków, będącym prawdziwą KUŹNIĄ KADR naszego Geniusza - sześciu
        Dyrektorów i niezapomniany Rzecznik Prasowy (Malarczyk czy Mularczyk) przez 3
        lata. W tym takie ASIORY jak HAMERA i BIELECKI (mąż MIRY z Rady Nadzo-
        rczej Zieleni Miejskiej), których rządy w MZB przejdą do historii Klerykowa.
        Radny rozpoczynający dopiero karierę samorządową i czyniący rozeznanie co do
        przyszłych PROFITÓW.

Radny WŁADYSŁAW BURZAWA
        Dawny Działacz LPR - teraz PRZEWEKSLOWANY do Pisuaru. Pismak z Tygodnika
        Niedziela. Z tytułu ZASŁUG dla WEL-a obsadzony przez niego w Zarządzie
        Międzygminego Związku Wodociągów i Kanalizacji - z dietą powyżej 2.500 zł.
        miesięcznie. Człowiek, którego MARZENIEM jest objęcie stanowiska Prezesa
        Spółki Wodociągi Kieleckie - po Pośle Henryku Milcarzu.

Radny MAREK WOŁOWIEC
        Działacz Samorządu 2002, prowadzący własną firmę usługową - formalnie w niczym
        nie związany ze spółkami miasta. W informacjach prasowych Prokuratury Rejonowej
        prowadzącej śledztwo w sprawie nadużyć w MZB - wymieniany jako jeden z ZAŁA-
        TWIAJĄCYCH poza obowiązującą procedurą przetargową zlecenia dla swojej firmy w
        tej Spółce.

Radny JERZY BOROŃCZYK
        Radny z listy SLD - ceniony do niedawna w Sojuszu SZWAGIER byłego Barona
        Świętokrzyskiego HENIA DŁUGOSZA. Jeden z Dyrektorów w Spółce Wodociągi Kiele-
        ckie - prawdziwy KREZUS wśród Radnych Rady Miasta.

Radny JAN RYK
        Prawdziwy Człowiek Sukcesu z tzw. nizin społecznych. W chwili wyboru do Rady -
        bezrobotny z wykrztałceniem podstawowym. Obecnie zatrudniony jako OGRODNIK (z
        awersją do łopaty i grabi) w Zieleni Miejskiej - właściciel kilku działek
        zakupionych w trakcie kadencji. Z tytułu ZASŁUG awansowany przez WEL-a na
        Członka Zgromadzenia w Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji z dietą -
        dobrze ponad 1.000 zł. miesięcznie.

Radny JACEK NOWAK
        DOSZLUSOWANY ostatnio do Rady Miasta Dzialacz Samorzadu 2002. ZASLUZONY wielce
        dla Chemaru - skad zaloga chciala WYWIESC go na taczkach. NIELOTNY Prezes
        Lotniska Kielce - zatrudniony natychmiast po zostaniu Radnym w Przedsiębior-
        stwie Uslug Komunalnych z PENSYJKA ladnych kilku tysiaczków na RASIĘ
        miesiecznie.

Radny Doktor STANISŁAW WIATROWSKI
        Kolejny ODSZCZEPIENIEC wybrany z listy SLD -UP. Działacz Kieleckiej Unii
        Pracy - ZAPRZEDANY bez reszty naszemu WEL-owi. Wynagrodzony przez niego
        Członkowstwem w Zgromadzeniu Międzygminego Związku Wodociągów i Kanalizacji - z
        dietą powyżej 1.000 zł. miesięcznie.

Radny KRZYSZTOF SŁOŃ
        Elwis Presley dla UBOGICH - znany z beznadziejnych WYSTĘPÓW piosenkarskich
        na Sesjach Rady. Działacz Samorządu 2002. Zatrudniony na dobrym ETACIKU w
        Domu Pomocy Społecznej na Jagiellońskiej - gdzie odpowiada za propagowanie
        PSYCHICZNYCH WIZJI rozwoju Klerykowa, rojonych przez naszgo WEL-a.

Radny TOMASZ BOGUCKI
        Przewodniczący Rady Miasta - z Samorządu 2002 i Stowarzyszenia Rodzin Katoli-
        ckich. Czysty jak WODA ŚWIĘCONA Radny, który usiłował na początku kadencji
        PRZEJĄĆ bufet w Urzędzie Miasta.Obecnie prowadzony jest on (dla ZAMKNIĘCIA
        LUDZIOM GĘBY) przez tzw. Spółkę Pracowniczą składającą się z ludzi pracujących
        w jego firmie.
        • Gość: Smurf Mądrala Re: wśród niektórych panuje agresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:52
          Gargamelu tracisz czas,energię i pieniądze.Twoje jadowite epistoly są tak
          strasznie dlugie,nudne jak i nieskuteczne.Jest Was w kólku komunistycznego
          "różańca" kilku (a może to taka materialistyczna "trójca" jednoosobowa).
          Poświęć czas na coś bardziej użytecznego i skutecznego niż komunistyczna
          propaganda.Może poczytaj np. "Czarną Księgę komunizmu".Może weż się do jakiejś
          pracy nawet jeśli pobierasz emeryturę utrwalacza "wadzy ludowy".
          Zapamiętaj tylko,że praca dla dobra Państwa to praca dla Kraju a ,nie dla
          państwa Dlugoszów,Lisowskich ,Kwaśniewskich czy Stępniów.
          Jeśli robota mierzi, czy masz na nią alergię(pospolite wśród dzialaczy PZPR
          i spólek-córek)może napiszesz coś optymistycznego,ku pokrzepieniu serc.
          Nie samym horrorem czlek żyje.Obsesja krytyczna staje się niestrawna dla forumo-
          wiczów,powtarzasz się.
          Odlogiem leży wiele optymistycznych tematów.Pokaż moherom radość i humor
          komunisty,opiewaj jakość socjalistycznych produktów,glębie i humanizm lewicowej
          sztuki,czystość,higienę i estetykę PRL,a przede wszystkim walory ludzi Twojego
          materialistycznego wyznania.PR (public relation) i propaganda to jedno,
          a skuteczne tylko w odpowiednich proporcjach. Gargamel tylko czarno i cierpko
          Kleryków widzi,bo jeden z Łysogór wadzi.
          Zgorzknialeś Gargamelu,Twój Kwaśnogród padl sponiewierany jak porzucona obok
          kubla skóra z kiszki pasztetowej.Surowa strasznie ta demokracja.
          A może Ty z kryminalu piszesz i dlatego tak Ci rura zmiękla.Jeśli tak to "wsio
          jasna".A kto smurfy-mohery,smurfy-pisiory,liberaly,demokraty pogoni?
          Ale konstruktywnie i na wesolo trzeba gonić.
          PS.Twojego kota Klakiera /nosi krawat w paski bialo-czerwone,jak budka
          wartownicza/widzialem u Pisiorów. Ciekawe czym go karmią?

• Gość: Gargamel Re: wśród niektórych panuje agresja IP: 81.6.130.* 03.02.06, 15:35
          Wśród innych PROFITÓW uzyskiwanych przez Radnego Marka WOŁOWCA trzeba wymienić
          również to, że w akcie oskarżenia byłego Dyrektora MZB Stanisława Lisowskiego
          jest mowa o tym iż "stosował on TARYFĘ ULGOWĄ przy ustalaniu wysokości czynszu
          dla SYNKA Radnego, który prowadzi restaurację w miejskim lokalu". Dobry OJCIEC i
          właściwa POLITYKA PRORODZINNA.

• Gość: Student z Karaka moja refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:49
      Choc kielce to nie kraków, ale zawsze z chcecią wracam do mojego rodzinnego
      miasta.Lubie to miasto. W Krakowie może jest ui czyściej ale musze przyznac, że
      wiele się w moim mieście zmieniło na +. Moim zdaniem Kielce obrały dobrą droge.
      I chcę zaznaczyć iż jestem bezpartyjny, wiec mnie nie wyzywajcie.
    • Gość: OLO A może chcecie powrotu posła Stępnia?? O NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:00
      Temu Panu już podziękujemy, on jest już posłem.
    • Gość: Alkoholik Coście sie tak czepili Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:03
      Że postawił tablice na KAdzilni, że Zrobił Tu Es Petrus?? i jak było Tu es
      Petrus to nie było wolnych miejsc.Czy wy lub wasi znajomi nigdy nie byliście na
      tym koncercie?jasne tutaj czepiają sie go tylko działacze lewicowi.
    • Gość: TomeczeK stołowki dla biednych to dużo znaczą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:20
      Stołowki 11.30 dużo znaczą, czemu prezydent Stepień na ten pomysł nie wpadł?
      czemu nic nie zrobili w tym celu??/a bezpieczeństwo w naszy mieście się takzę
      poprawiło za sprawą Pana Przybylskiego.
      • Gość: Gargamel Re: stołowki dla biednych to dużo znaczą. IP: 81.6.130.* 31.01.06, 21:23
        Bezpieczeństwo POPRAWI się dopiero teraz - za rządów "Pisuaru".
        Będzie tak bezpiecznie, że aż SYTACH o tym mówić.
      • Gość: karol Re: stołowki dla biednych to dużo znaczą. IP: *.orange.pl 01.02.06, 09:07
        A tak konkretniej to co dokładnie Pan Przybylski zrobił dla poprawy
        bezpieczeństwa w Kielcach? Jeśli znasz jakieś przykłady działań Pana
        Krzysztofa, które w bezpośredni sposób przełożyły się na spadek przestępczości
        w mieście podziel się proszę.
        Nie twierdzę, że brał pieniądze za darmo i nie robił nic, ale szczególnych
        osiągnięć nie zauważyłem.
        • Gość: JoboL bezpieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:55
          a wiec odpowiem za swego kolege z pracy. Mianowicie jesli jesteś nie kumaty w
          gazetach podawano, że miasto Kielce awansowalo do pierwszej dziesiatki miast
          pod wzgledem bezpieczenstwa,to musisz sobie znależź w archiwum gazety wyborczej
          bo to ona artykuł pisała na ten temat, Straz miejska już nie sypie az tak
          blokad jak sypała, Posterunek na rynku, spytaj się każdego kto tam mieszka, że
          odkad tam jest to jest o wiele bezpieczniej, psy dla sraży miejskiej 5 szt,
          szybkie samochody dlsa policji drogowej (wymienione wysłuzone passaty i
          polonzey na skody Octavia ze sprzetem kazdy wart 120 tys zł, a myślisz , że
          czyje to akcja z tymi fotoradarami???Na ulicach jest mniej potrąceń pieszych,
          mniej stłuczek(choć wariatów nie brakuje). Nie czytałes także gazet i nie
          słuchałes radia Stadion Korony Kielce uznawany za jeden z
          najniebezpieczniejszych(trudnych do obstawienia) po katowicach stał się
          najebzpieczniejszym stadionem tylko dzieki Przybylskiemu. Akcje typu pieszy,
          bezpieczny uczen to także akcje z jego udziałem. Zmodernizowanie
          (komuteryzacja) sekcji ruchu drogowego(on szukał pieniędzy na to),
          dofinansowywanie policji(zwłaszcza 3 posterunku -w Centrum) pare świateł na
          niebezpiecznych skrzyzowaniach miedzy innymi na ulicy Tarnowskiej(od chwili
          zainstalowania ich nie było żadnego wypadku), ślimaki przy Tesc ułatwiajace
          właczenie sie do ruchu przy Tesco.Znalazł pieniądze na Centrum Ratownictwa
          (straż pozarna-) to ułatwia szybsze dotarcie jednostek na miejsce wypadku. I co
          Twoim zdaniem nic on nie zrobił???
          • Gość: Agatka Szeryf widać zapiernicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:02
            No widać , że chłop robi swoje. Mnie sie zdaje, że to rzetelny człowiek.
          • Gość: karol Re: bezpieka IP: *.orange.pl 01.02.06, 13:54
            Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, być może będę teraz bardziej "kumaty". Tak
            jak napisałem w poprzednim poscie nie twierdzę, że Pan Przybylski bierze
            pieniądze za nic, myślę jednak, że nie robi nic nadzwyczajnego. Ustawianie
            nowych sygnalizatorow i upłynnianie ruchu jest jednym z obowiązków władzy
            lokalnej. Nie czuję się kompetentny by oceniać czy i na ile sytuacja w tym
            zakresie w ostatnim czasie uległa poprawie. Nie wiem także ile sygnalizatorów
            osobiście polecił ustawić Pan Przybylski, a ile zmian dkonano na wniosek
            policji. Zakupy nowych radiowozów dla Policji są dokonywane z budżetu MSWiA,
            więc modernizacja taboru SRD KMP Kielce nie jest zasługą osoby, o której
            rozmawiamy. Wszystkie organy samorządu terytorialnego doposażają w miarę
            możliwości policję i nie widzę w tym niczego nadzwyczajnego.
            Akcje typu "Krzyś", "Bezieczny przechodzień" itp. organizowane są przez
            Policję, żeś Straż Miejska jest w nie angażowana. Władze lokalne włączają się w
            te inicjatywy i nie ma w tym niczego nadzwyczajnego.
            Nie rozumiem tezy, że to dzięki Panu Przybylskiemu Kielce awansowały w rankingu
            bezpiecznych miast. Jest to zasługa policjantów i strażników miejskich, nie zaś
            ratusza. Setki ludzi miało w tym swój udział i im należy się chwała.
            Reasumując: nie twierdziłem że Pan Przybylski nic nie zrobił, a jedynie, że nie
            zrobił nic nadzwyczajnego i tezę swą podtrzymuję.
            • Gość: JaboL Re: bezpieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:09
              Kolego Karolu mylisz się wystarczy , że wejdziesz w archiwum strony Urzedu
              Miasta a dowiesz się kto sie strał o radiowozy. % samochodów Skoda Octavia
              jeden wart 120 tys zł były zakupiony za pieniądze maista(z tego co wiem na
              prośbe właśnie pełnomocnika ds bezpieczeństwa) a drugie 5 samochodów zakupiła
              komenda głowna policji i poszły one do komendy Miasta. Wiec nawet weź telefon
              zadzwon do komendy np do sekcji ruchu drogowego i dowiedz sie dzieki komu maja
              te samochody. Nie znasz sie wiec nie wypowiadaj sie. Sam jestem policjantem
              komendy Miejskiej tylko z innej sekcji wiec wiem co i jak jest robione. Jeśli
              chodzi o straz miejska to mylisz sie. Za komendanta Ryraka gó..e stawiała ona
              blokady, wiele było na ten temat artykułów, teraz bardziej skupiono sie na
              porządku w mieście, dlatego też zakupiono 8 psów,. Myśle , że Twpoja nie wiedza
              także dotycząca rankingów bezpiecznych miast wynika z tego iz poprostu nie
              ineteresujesz sie tym co się dzieje w mieście. Ja jako funkcjonariusz państwowy
              wiem doskonale co Kielcka Polcja zawdziecz własnie samorządowi.
              • Gość: karol Re: bezpieka IP: *.orange.pl 01.02.06, 14:57
                Nie zrozumieliśmy się chyba. Nie neguję faktu, że magistrat wspiera finansowo
                Policję. Nie twierdzę, że nie ma w tym zasługi Pana Przybylskiego. Myślę
                jedynie, że dokładnie to samo robią wszystkie gminy i powiaty na miarę swoich
                możliwości. W końcu działania na rzecz zapewnienia porządku publicznego są
                jednym z celów statutowych.
                Zwróciłem jedynie uwagę, że przesadą jest wynoszenie na cokół urzędnika,
                dlatego, że robi to za co mu płacą, nawet jeśli robi to dobrze. Takie
                zachowanie powinno być normą a nie powodem do hołdów dziękczynnych. Tymczasem
                Twój pierwszy post odebrałem jak żywcem przeniesiony z "Misia" Barei.
                Znam Pana Przybylskiego od lat i ręczę, że nie jestem do niego uprzedzony. Jak
                każdy, ma pewne wady ale i zalety. Jestem przeciwnikiem podziałów panujących na
                tym forum: z prawicy "cacy", z lewicy "be" i odwrotnie. Staram się oceniać
                nieludzi, ale to co robią. Moim zdaniem Pan Przybylski nie zrobił niczego
                nadzwyczajnego.
                Takie jest moje prywatne zdanie.
                • Gość: JAboL Re: bezpieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:33
                  A za prezydenta Stepnia zrobił coś może lepiej pełnomocnik ds bezpieczeństwa??
                  powiec który Twym zdaniem jest lepszy?
                  • Gość: karol Re: bezpieka IP: *.orange.pl 01.02.06, 15:40
                    Na temat szczególnych osiągnięć porzedniego pełnomocnika ds. bezpieczeństwa
                    także nic mi nie wiadomo.
                    • Gość: JaboL Re: bezpieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:55
                      Bo tamten pobierał tylko pieniaze z naszych podatków i nic nie robił, a ten
                      przynajmniej co usiłuje zrobic ku dobremu.
            • Gość: Ferwex Re: bezpieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:13
              Popeiram Jabol z tym stadionem sprawdziłem i jest prawda należał do najbardziej
              niebezpiecznych stadionów a teraz zajmuje 2 miejsce pod względem
              bezpieczeństwa. A jeszcze z tego co wiem to chyba samorząd zakupił 5 Octavi????
    • Gość: Gruby78 Zo wy gadacie, że nie odśnieżaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:57
      Dziś sam byłem światkiem jak na ulicy Wojska Polskiego patrol Straży Miejskiej
      nakładał mandat na właściciela posesji(kamienicy). Wiec chyba coś sie robi w
      tym kierunku
    • Gość: Yeti Odśnieżają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:00
      Odśnieżaja tylko według niektórych to norlamlnie całe kielce odsnieża w 2 dni
      po przeciez to małe miasto. Paranoja wśród tych niektórych ludzi panuje.
    • Gość: Adriam ze Ślichowi Dają rade. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:05
      Mam 23 lata wiec napewno nie jestem komuchem. NIe należe do żadnej partii. Z
      tego co mi się zdaje i dobrze pamietam to służby drogowe za prezydentury
      Stepnia bardziej zasypaiły przy zimie. Bo za Prezydentury Lubawskiego 2
      porządne zimy były i nie było tak źle (jak co zime za prezydentury Stępnia)
      choć za prezydentury posła Stepnia były o wiele lżejsze temperatury.
      • Gość: biskup Re: Dają rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:43
        co ma Stepien do odsniezania teraz ?? Jak Stepien był prezydentem
        pisoczyliscie na niego , jak jest Lubawski to psioczyc na niego nie wolno.
        Wydaje publiczne pieniadz , miedzy innymi i moje , na bzdetne pomniki czy
        tablice zamiast na drogi czy wodociągi i jest ok. Zamiast odsniezyc główną
        ulice miasta czy urzad miasta to odsniezają koscioły. Czy kosciół jest
        ważniejszy niz urząd
        • Gość: zz Re: Dają rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:52
          z [państwem - każdym trzeba walczyc -na wolnym rynku kazdy zarabia według
          własnej skuteczności w spełnianiu zyczeń konsumentów. W ekonomii państwowej
          redystrybucji każdy zarabia proporcjonalnie do własnych mozliwosci ograbiania
          producentów.
          To wcale nie oznacza ,ze beda zawsze ludzie którzy beda potrzebowali pomocy -
          nawet w Kuwejcie - ale to jeszcze nie oznacza ,ze damy przyzwolenie na ograbianie
        • Gość: SzakaL ale bałwan z Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:52
          Weź człowieku ochłon. Na wodociągi dawa ć kase??? Hej by Towarzysz prezes miał
          jeszcze wieksza kase, wystarczy, że zarabia około 20 tys zł plus dodatki, za co
          my płacimy, dlatego mamy droższa wode od tego roku bo sobie kupuja nowe meble,
          i zarabiają Bog wie ile. Jakbys był w temaci to byś wiedział, że budźet na ten
          rok przewiduje wzrost kosztów na drogi o 15% wiecej. Ale gdzie tam lepiej
          udawac zaciemnionego i okłamywać społeczeństwo. Weź pwiec mi lepiej jaki
          kościół odsnieżały służby podległe prezydentowi antykleryku.
          • Gość: biskup Re: ale bałwan z Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:03
            sam ochłoń. Co to jest 15 % ?? Z czym do ludzi ?? To taki swiatowy człwoiek jak
            Ty nie wie ze w miescie wojewódzkim w pewnych dzielnicach ludzie nie maja
            wodociagu nie mowiac juz o kanalizacji ?? No poatrz i kto udaje zaciemnionego ??
            • Gość: SzakaL Re: ale bałwan z Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:17
              W Twoim ciemnogrodzie może i nie ma kanalizacji. Jednak zobacz sobie budżet
              miasta i zobacz i le idzie na infrastrukture musze Cie zasmucic Betonie, że od
              8 lat tyklu pieniędzy nie było na drogi.Ale smęcisz
            • Gość: David SzakaL masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:20
              Dla Betonu nawet 100 proc budżetu na drogi byłoby za mało. Taka to rasa.
              • Gość: biskup Re: SzakaL masz racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:49
                ciemnogrodzie ?? Czy Posłowice OstroGórka ulica Sciegiennego to ciemnogród ??
                Na jaką infrastrukturę ?? na zalepianie dziur smołą czy asfaltowaniu dziur
                podczas mrozu ?? Jakby było tak rózowo i pieknie to drogi w miescie byłyby
                cudownie płaskie bez dziur.

P.S
                beton to Was zrobił tylko spartaczył bo pekacie
                • Gość: SzakaL Do szanownego Betonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:54
                  Co do łtania dziur to chyba padł rekort za prezydentury Stepnia. Juz pare dróg
                  zrobiono od podstaw. Dziury to tylko wy łatacie, bo reszta idzie na inne cele.
                  Jeśli nie czytałeś projektu na jakie cele maja isc pieniaze na remontowanie
                  dziur to zpraszam na str urzedu miasta moze wtedy będziesz bardziej oświecony.I
                  dowiesz sie, żę pare ulic będzie od podstaw budowanych bo Twoi Towarysze
                  spartaczyli robote zreszta jak zawsze. Twój cyt "Jakby było tak rózowo i
                  pieknie to drogi w miescie byłyby
                  > cudownie płaskie bez dziur" smieszy mnie, no włąsnie jakby SLD nie rzadziło 8
                  lat tym miastem to byli bysmy o wiele do przodu. Ale to jest już wasz koniec
                  Ciemnogrodzie. Ps. wąłsnmie Ściegiennego w projekcie maista ma być robiona.
    • Gość: Paweł G. Na LAngiewicza też osnieżaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:53
      Dziś z rana tam widziałem Ekipe Z RPZ
    • Gość: Helena Charęża Na ulicy Starej o 12.00 odśnieżano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:03
      Dziś o godzinie około 12.30 pojawił się wysięgnik Rejonowego Przedsiębiorstwa
      Zielni Miejskiej i usuwano zwisające sople z dachu bloku.
    • Gość: TaTa LAtem lewica oskarży lubawskiego że jest ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:35
      Jest teraz za zimno ale latem oskarża prezydenta miasta , że nia daje sobie
      rady ze słońcem i jest gorąco i tak w kólko co za paranoja
      • Gość: zz Re: LAtem lewica oskarży lubawskiego że jest ciep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:08
        nie paranoja tylko władza czyli blisko ale nie to samo. Jeżeli ktoś chce władzy
        to musi wiedzieć ,z e będzie na celowniku - inaczej byc nie może. Chyba że sam
        zacznie mierzyc - sygnały dobre juz sa - karać, karać, kamasze - dlatego należy
        zwalczć kazde państwo z zasady - bo to jest nic ionnego jak uprawomocniony gangster
    • Gość: Erwin Tak i za deszcz też oskarżą Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:31
    • Gość: Sopel Oskarżenia Lewicy bez podstaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:57
      JAk śnieg zacznie topnieć to od razu podniesuie się larum, że to ewina
      Lubawskiego, no tak ten chłop powinien byc Supermenem by wciągnąć cała wode z
      miasta. Oznaki macie schizofremi.
      • Gość: zz Re: Oskarżenia Lewicy bez podstaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:04
        jak nie wywioza tych barykad snieznych - to oczywiście tak bedzie - wróżki potrzeba?
        • Gość: ADA Re: Oskarżenia Lewicy bez podstaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:36
          Wezmiemy towarzyszy i sprzatamy
          • Gość: zz Re: Oskarżenia Lewicy bez podstaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:51
            na jednego towarzysza trzeba 2 pilnujacych, zaden biznes
    • Gość: Siatka Moim zdaniem robią wiele przy odśnieżaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 16:58
      Codziennie przechodze centrum Kielc i wydaje mi się, że coś robią jednak.
    • Gość: Rybka U mnie na Stoku też dziś odśnieżano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:28
      NA Stoku przyjechał sampochód straży pożarnej a także samochód RPZ i odśnieżano.
    • Gość: Michał Osuch Jednak coś robią. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:29
      Robią coś bo dziś byłem na mieście i widziałem pare ekip z RPZ odśnieżającyh
      dachy a także samochód Straży Pozarnej zrywający sople z dachów.
    • Gość: Gerwazy Na Paderewskiego już usunięto sople IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:31
      Oj był mały zamęt ale już po wszystkim.
      • Gość: ALex23 Co za agresja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:43
        co za agresja panuje wśród internautów??ja pitole.
      • Gość: Emila Służby prezydenta nie śpią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:43
        JEstem w szoku bo choć była i jest to nadal groźna zima to służby podległe
        prezydentowi nie zaspały.
      • Gość: mi59 Snieg IP: *.futuro.kielce.msk.pl 06.02.06, 12:37
        Jeżeli chodzi o sprzątanie śniegu w mieście to nie trzeba organizować wyjazdów
        urzędników miejskich i pracowników spółek komunalnycg do Francji jak to miało
        miejsce po sprzedaży MPO . Trzeba być konsekwentnym w swprawie wykonania umowy
        co do sprzątania miasta oraz osiedli ze śniegu który leży bo urzędnicy miejscy
        śpią . Przecież to my podatnicy płacimy za sprzątanie tych zwałowisk .
        Wystarczy raz wstrzymać przelew za nie wykonanie zadań umowy i sytuacja powinna
        się zmienić . Chyba że któryś BONZO z UM ma na tym kasę. W Łodzi dużo większej
        od kielc centrum jest wolne od śniegu . Uważałwm że im większe miasto tym
        większe problemy z gospodarką komunalną . Lecz u nas jest inaczej dużo
        obiecywali przed wyborami , później się zobaczy . Lecz musi PAN PANIE
        PREZYDENCIE zastanowić się co dalej wybory tuż - tuż i jak na chwilę obecną w
        mim środowisku ma pan notowania ciut poniżej zera . na dzień dzisiejszy uważam
        że ma pan szanse coś jeszcze zrobić , lecz musi to być nie czcza obietnica
        tylko konkret
      • Gość: Oleńka Nasz włądza wiel robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:38
        Chciałam powiedzieć , że w tym roku będę po raz pierwszy głosowała i zagłosuje
        na Pana prezydenta Lubawskiego.
    • Gość: Urszula19 Na Uroczysku odśnieżano dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:29
    • Gość: Januchta Prezydent nawet sporo robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:34
      Po 3 latach kadencji Pana Lubawskiego stwierdzam, że jednak cos sie dzieje w
      tym mieście.
    • Gość: Yogi w lato oskarżą Lubawskiego, że jest za ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:39
      bo przecież taki mają grymas, że w lato, będą na niego źli za to, że jest
      ciepło i jest słońce.
      • Gość: karol nie nudzi ci się pisać IP: *.orange.pl 02.02.06, 13:01
        zmieniając za każdym razem nick? Przecież jak na dłoni widać, że wszystkie te
        posty wysyłane są z tego samego komputera. Możż to sam Prezydent pociesza się,
        że nie jest tak źle?
        • Gość: SzakaL Towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:50
          Jeślibys był tak sprytny to zobaczyłbys , że każdy numer Id jest inny, nom
          praiwe każdy. Wiec wystarczy troche głową ruszyć jeśli ją posiadasz a dowiesz
          sie prawdy a nie rzucaj bezpodstawnych oskarżen.Zreszta jak zawsze Towarzysze
          tak rzucaja.
          • Gość: karol Re: Towarzyszu IP: *.orange.pl 02.02.06, 21:19
            Z całym szacunkiem, ale w ZSMP razem nie byliśmy, więc skąd ten towarzysz?
            • Gość: SzakaL Re: Towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:13
              Stwierdzam to po Twych wypowiedziach.
    • Gość: Gargamel Re: czy Pan Prezydent tego nie widzi ? IP: 81.6.130.* 02.02.06, 18:15
      Faktycznie nasz WEL, jego Wice-WELe oraz Najlepsi Ludzie SPORO ROBIĄ w
      Kielcach - szczególnie ZGARNIAJĄC DO SIEBIE.
      • Gość: SzakaL do Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:54
        Jak wiesz doskonale tutaj da się ustalić numer ID. Jestem prawnikiem
        (ukończyłem prawo na KULU) i stwierdzam, że w tej chwili z Twej wypowiedzi
        wychodzą same pomówienia. WIesz jest taka stara Rzymska zasada, jeśli nie masz
        dowodów to dana osobę należy traktować jakoby był niewinny, tzn cięzar dowodu
        należy do tego który oskarża. A w tej sytuacji, to są TWoje pomówienia i
        obrażenie ludzi piastujących samorządowe stanowiska. Tak jak wspoamniałem na
        początku da się tutaj dowiedzieć jaki jest numer ID. Myśle, że trzeba by się
        zastanowić skoro jesteś pewny, że biorą łapówki, by zastanowić się o
        zawiodomieniu prokuratury o popełnieniu przez Ciebie przestępstwa(pomówienie)
        do takowych należy. Zwłaszcza jeśli tyczy się osób piastujących wysokie
        stanowiska. Wiec zluzuj troche.
        • Gość: Gargamel Re: do Szakala IP: 81.6.130.* 02.02.06, 21:18
          Drogi "Szakalu" - nigdy, naprawdę nigdy nie napisałem nic o tym, że WEL, jego
          Wice czy któryś z Dyrektorów UM biorą łapówki. Nawet wtedy gdy przy sprzedaży
          działki na Ślichowicach "wcięło" gdzieś ponad 6 mln.zł. czy wtedy ujawnione zo-
          stały "kontrowersyjne" decyzje Architekta Miejskiego związane z budową domu pod
          Telegrafem przez jego kuzyna i budową apartamentowca nad Zalewem. Co więcej,
          sam uważam WEL-a za faceta, który jest pod tym względem czysty - a "rewelacje"
          o tym, że wybudował dom w Krakowie można "między bajki włożyć". Jest to bowiem
          WIZJONER i KŁAMCZUCH - ale nie złodziej. A jeśli już ktoś w tej ekipie "kombinu-
          je" to nie dzieje się to za przyzwoleniem WEL-a. Nie ma on bowiem takiego chara-
          kteru. Natomiast sam nepotyzm jest dziś wadą wszystkich polityków, a nie
          przestępstwem. Gdy piszę o tym iż "zgarniają do siebie" to chodzi mi o jedno -
          o to, że wszystko bez wyjątku co zrobili w Kielcach starają się przedstawiać
          mieszkańcom jako WŁASNE OSIĄGNIĘCIA w dużej mierze będące zasługą WEL-a - w tym
          również ewidentne bzdury typu pomniczki, centrum mody itp. Za to trudno byłoby
          "uciąć mi łeb" - choć wy, absolwenci KUL-u "potraficie wiele".
          • Gość: Sieżu Rre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:16
            A w towarzysze Partyjni widzicie tylko jedno i tylko jedno wam w głowach
            jak .............
        • Gość: karol numer ID IP: *.orange.pl 02.02.06, 21:31
          Bardzo proszę o wyjaśnienie czy numer ID to to samo co numer IP? A może to coś
          zupełnie innego, jak np. numer seryjny? Bo jeśli pisząc ID miałeś na myśli IP,
          to bardzo proszę podaj moje. Wyrażam na to zgodę zgodnie z ustawą o ochronie
          danych odobowych. Jeśli nie jesteś w stanie ( a nie maskuję w żaden sposób
          mojego adresu) to nie zabieraj głosu a temat, o którym nie masz pojęcia i nie
          siej fermentu. Z tekstu wypowiedzi, nie mając dostępu do logów na serwerze
          admnistratora form (chronione wspomnaną ustawą) możesz najwyżej powiedzieć, że
          łączę się przez orange. Czekam z niecierpliwością :)
          A pomówienie nie jest ścigane z urzędu, lecz na wniosek pokrzywdzonego, czego
          może na KUL-u nie uczą.
          • czerwony_borsuk Re: numer ID 02.02.06, 23:18
            kolega SzakaL - nastepny pokaz inteligencji babetki , kobyły, behmota
          • Gość: Sieżu wiadome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:19
            w tym senk, ze pracujac w policji moge wiele:) pozdrawiam szakala
            • Gość: karol Re: wiadome IP: *.orange.pl 03.02.06, 08:45
              Z ciebie chłopcze taki policjant jak ze mnie chińska baletnica ;)
              • Gość: Sieżu Re: wiadome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:55
                Z tego widać jesteś hińską baletnića maole
                • Gość: karol Re: wiadome IP: *.orange.pl 03.02.06, 10:16
                  Wybacz, ale nie mogę uwierzyć, aby w plicji pracowała osoba, która nie zna
                  języka polskiego. Tyle błędów ortograicznych w dwóch wypowiedziach nawet na
                  forum wyborczej trudno znaleźć.
                  • Gość: Sieżu Re: wiadome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:23
                    JAkbyś piał w pokoju gdzie znajduje się 5 pracowników i jest jeden komnputer
                    też byś pisał szybko. Tak zrobiła właśnie lewica, takie mamy warunki.
                    • Gość: karol Re: wiadome IP: *.orange.pl 03.02.06, 16:59
                      Nie będę złośliwy, ale gdybyś był policjantem, znał kpk, ustawę o policji i
                      ustawę o ochronie danych osobowych wiedział być jakie są procedury przy
                      występowaniu do administratora o logi połączeń.
                      Jeśli nie mam racji to założę się z tobą o równowartość tegorocznej mundurówki,
                      że nie potrafisz uzyskać moich logów. Zakład stoi?
                      • Gość: Sieżu Re: wiadome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:37
                        Człowieku to dotyczy służb kryminalnych, CBS i WTO. Znam tą ustawe lepiej niż
                        Ty człeku gdyż byłem 10 miesięcy na szkole w Pile. A gdydbyś ty ją znał, to byś
                        wiedział iż prewencja takowymi rzeczami się nie zajmuje. JAk zwykle co
                        niektórzy są mądrzejsi we wszystki tak jak ty.
                        • Gość: karol Re: wiadome IP: *.orange.pl 04.02.06, 10:10
                          Kilka postów wyżej byłeś łaskaw napisać
                          "w tym senk, ze pracujac w policji moge wiele:) pozdrawiam szakala"
                          To w końcu możesz czy nie?
                          • Gość: biskup Re: wiadome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:40
                            dej spokoj Szakalowi. Gołym okie mwidac ze to ten sam "zwierz" co babetak czy
                            kobylybbb
      • Gość: Gilu Szakal wegług mnie ma racje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:55
        Raczej ma rację gdyż z jego wypowiedzi wynika iż tamten pomawia daną osobę.
      • Gość: Smurf Mądrala Re: czy Pan Prezydent tego nie widzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:12
        Gargamelu tracisz czas,energię i pieniądze.Twoje jadowite epistoly są tak
        strasznie dlugie,nudne jak i nieskuteczne.Jest Was w kólku komunistycznego
        "różańca" kilku (a może to taka materialistyczna "trójca" jednoosobowa).
        Poświęć czas na coś bardziej użytecznego i skutecznego niż komunistyczna
        propaganda.Może poczytaj np. "Czarną Księgę komunizmu".Może weż się do jakiejś
        pracy nawet jeśli pobierasz emeryturę utrwalacza "wadzy ludowy".
        Zapamiętaj tylko,że praca dla dobra Państwa to praca dla Kraju a ,nie dla
        państwa Dlugoszów,Lisowskich ,Kwaśniewskich czy Stępniów.
        Jeśli robota mierzi, czy masz na nią alergię(pospolite wśród dzialaczy PZPR
        i spólek-córek)może napiszesz coś optymistycznego,ku pokrzepieniu serc.
        Nie samym horrorem czlek żyje.Obsesja krytyczna staje się niestrawna dla forumo-
        wiczów,powtarzasz się.
        Odlogiem leży wiele optymistycznych tematów.Pokaż moherom radość i humor
        komunisty,opiewaj jakość socjalistycznych produktów,glębie i humanizm lewicowej
        sztuki,czystość,higienę i estetykę PRL,a przede wszystkim walory ludzi Twojego
        materialistycznego wyznania.PR (public relation) i propaganda to jedno,
        a skuteczne tylko w odpowiednich proporcjach. Gargamel tylko czarno i cierpko
        Kleryków widzi,bo jeden z Łysogór wadzi.
        Zgorzknialeś Gargamelu,Twój Kwaśnogród padl sponiewierany jak porzucona obok
        kubla skóra z kiszki pasztetowej.Surowa strasznie ta demokracja.
        A może Ty z kryminalu piszesz i dlatego tak Ci rura zmiękla.Jeśli tak to "wsio
        jasna".A kto smurfy-mohery,smurfy-pisiory,liberaly,demokraty pogoni?
        Ale konstruktywnie i na wesolo trzeba gonić.
        PS.Twojego kota Klakiera /nosi krawat w paski bialo-czerwone,jak budka
        wartownicza/widzialem u Pisiorów. Ciekawe czym go karmią?

• Gość: Sieżu Basen będzie na Krakowskiej remontowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:02
      TAk atakowano prezydenta, że stawia tablice, za tues Petrus a panowie komuch
      prezydent nasz będzie remontował basen na Krakowskiej, bo wasi by go tylko
      zrąbali. Stwierdzam iż prezydent nie jeździ samochodem i widzi wszystko zza
      szyby samochodu. On wie co się dzieje w mieście. Ah i jedno zdanie do
      internautów, którzy sądzą, że siedzi jedna osoba i pisze posty. Panowie wy nie
      możecie się pogodzić,że prawica okupuje od jakiegoś czasu forum. Dośc
      wychwalani lewicy. na zakończenie pozdrawiam kolege Szakal - a, dobrze, tak
      tylko dalej.
      • Gość: biskup Re: Basen będzie na Krakowskiej remontowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:21
        kolego Szakal cos kiepsko studiowałes to prawo na KULu skoro widzisz gdzies tam
        słow0o łapówka. Czy tego ucza na katolickiej uczelni , wkładania komus w usta
        czego nie powiedział ??
        Prawica okupuje ?? Forum okupuje jakis psychol który wychwala w niebogłosy
        WELa , ciekaw jestem czy mu płacą ??

Kolego Siezu cos chyba nie widzisz dokładnie. Otóz uswiadamiam CIe Lubawski
        jezdzi samochodem Lancia ktory jest na kazde zawołanie.

Co do samochodów Skoda dla policji , czy przetarg nie był tak zrobiony zeby
        wygrała SKoda ?? Druga sprawa dlaczego jak kupowano samochód dla Strazy
        Miejskiej nie przepeowadzono rzetargu tylko kupiono Skode Fabie ??

Dlaczego urzedy publizne sa zaniedbywane na rzecz Katedry i kosciołów ??

Dlaczego dyrektorzy w UM biora pieniadze , dodatki które im sie nie naleza ??

Kolego Szakalu jako ze jestes prawnikiem po studiach z KULu moze dostaniesz
        prace u Wojciecha jako prawnik ?? Nawiasem ta wasza prawica pokazała klase dzis
        jak podpisywali pakt , koalicje czy jak to sie nazywa. Trasmitowała to jedna
        stacja , stacja ktora zasłuzyła na to.
        • Gość: SzakaL do (pseudo)biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:11
          +co do twego twierdzenia, że słabo studiowałem prawo. Jesteś facet laik, zajżyj
          do KK i będziesz wiedział , że to pomówienie a to według obowiązującego prawe
          jest karalne zwłaszcza osądzając a wręcz oskarżając urzedników publicznych.
          wiec najpierw czytaj lekture KK a potem podważaj moją wypowiedz, która jest
          zgodna z obowiązującym prawem. Chyba raczej jestem w tej kwestii lepszy od
          Ciebie.a co do mojej uczelni do dyplom mam na 5, ciekawe jakie Ty posiadasz
          wykształcenie??

Co do twej wypoiwedzi, że forum okupuje psychol.Człowieku równiez gdybys był
          sprytny byz wiedział, że jest jakiś program(pomęcz się jaki) i dzięki niemu byś
          widział, że prawie każde ID jest inne. wiec nie wciskaj kitu ludziom.
          Zobaczymy czy jesteś na tyle inteligentny czy znajdziesz takowy program wtedy
          może uwierzysz. Ja takowy posiadam i powiem Ci, że myliśz się Czerwonko.

Co do uświadamiania Kolegi Sieża to: każdy chyba wie czym jeździ prezydent
          Miasta jest to Czarna Lancia Kappa TK 02000. O tym nawet dzicko wie. wiec nie
          powiedziałes nikomu nowiny. Co się tyczy tego samochodu to na marginesie
          powiem, że ówczesny prezydent Stepień kupił ten marke samochodu gdyż chciał się
          wozic jak minister. Nawet rejestracja musiała byc odpowiednia do tego
          wydarzenia (przypomne , że Lancia zakupiona została w 2000r). Z naszych
          pieniędzy kupił sobie taką fure bo miał zachcianke. A samochód ten powiem
          szczerze,(pisały już o tym lokalne gazety) sypie się. Sprzegło jest za krótkie,
          ida blachy, przed każdym dalszym wyjazdem samochód musi iśc na przegląd. A
          wiadomo, że nie zmienią samochodu bo podniesie się larum, JAK TO Z NASZYCH
          PIENIĘDZY KUPUJE FURE DO WOŻENIE SWEJ D.... Znam wasze środowisko. Przepraszam
          bardzo a Towarzysz ex prezydent nie miał na zawołanie Kierowcy i tejże Lancii
          jak był prezydentem. weź chłopie nie popadaj w obłed. NAwet jak był dyrektorem
          już w Urzedzie zajmując się drogami to przysługiwał mu niebieski Vw passat
          (służbowy). A on nim jeździł. NIe raz mozna było ten samochód spotkac niedaleko
          (ówczesnej) siedziby SLD na Sienkiewicza. Pytam się za czyje pieniądze ten
          samochód tam stał?????

Co do samochodów Skoda Octavia dla Policji. Kolejna gafa przez Ciebie
          popełniona. Człowieku jesteś płytki gdyż nie znasz przepisów obowiązujących
          przy takim przetagu. Samochody te zakupiła Komenda głowna z pieniędzy które
          zostały przekazane przez samorząd. Ta Komenada Głowna ma podpisane umowy z
          dilerami. To już nie od miasta zależy jakie będą to samochody. Również
          doposażenie tychże Octavi było robione w Warszawie. Bo takie jest prawo przy
          zakupie dla Policji samochodów. Jestes wiec poraz kolejny żałosny gdyż nie
          znasz obowiązujących przepisów. Zapoznaj się z tymi przepisamni, odsyłam na
          strone komendy głownej policji. Wpadasz człowieku w jaką paranoje, wszedzie
          widzisz łapówki i kontakty. Ale oczywiście Towqarzysze z Lewicy takowych nie
          mieli. Jansne , przykła podam ZUS, Wodociągi. Co do samochodu dla Straży
          Miejskiej to przedstawiła ona najlepszą oferte pożniejszego servisowania
          samochodu a także budżet Sm nie pozwalał człowieku na lepsza fure.

Pokaż choć jeden dowód, że Urzedy sa zaniedbywane na rzecz kościołow. Widze
          także twa agresje do katolików. No tak wkoncu Towarzysz Siwiec z Carem
          Kwasniewskim paradiowali wychodzac z helikoptera Ojca Świetego Jana Pawła II.
          Ale wy zostaniecie rozliczeni już nie na tej ziemi. i za to wasze po II Wojnie
          Światowej okupowanie z Towarzyszami z ZSSR naszej ojczyzny.

HA co do dotaków z Urzedu miasta dla dyrektorów. Zaznaczam iż podobne dodatki
          dostawali za wojewody W ojcika dyrektorzy w UM. Dyrektor Generalny UW z
          dodatkami miesiecznuie wychodziło ze dostawał ponad 9 tys zł. A przypomne za
          wojewody Lubawskiego dyrektor zarabiał 4,5 tys zł.

Co do mojej pracy. Pracuje w prywatnej firmie znanej w całych kielcach jednak
          nie podam jej nazwy by nie robić jej kryporeklamy. I nie musze pracowac u
          prezydenta gdyż mam wyższe zarobki niż dyrektorzy pracujący w UM.

Co do prawicy. Przepraszam czy prezydent Lubawski nalezy do PO, PIS, LPR,
          Samooobrony??? nie nigdzie nie należy jest prezesem SS 2002, a tak się
          złożyło , że dali wam łupnia i się zjednoczyli by już nie było kolejnych afer w
          PUK,MZB, i tym podobnym.

Moje prywqtne zdanie do tego co transmitowano w telewizji i o tym pakcie. Tutaj
          zgadzam się z Toba każda stacja powinna buyć przy tym, a nie tylko ta, która
          poparła w kampanii danego kandydata i partie. Ale cóz my możemy, tu góra
          rządzi, wiesz sam dobrze.
    • Gość: EdytkaCK Jak ja nie nawidze komuchow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:21
      Za to, ze ta ojczyzna tak rozszabrowali od 1945r. Dla was nadeszla epoka
      lodowcowa
      • Gość: wiklif Re: JG Fachowiec od smaochod.ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:45
        Szakal wytłumacz co to znaczy "sprzegło za krótkie " ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka