Dodaj do ulubionych

Polonica Sp. zo.o. opinie

14.05.09, 12:31
Witam, Mam do Was (mieszkańców Kielc) gorącą prośbę. Jakie są wasze opinie o
tej firmie? Zaproponowali mi pracę w jednym ze swoich oddziałów a ja niewiem
czy przyjąć ich ofertę ?..Co w waszym mieście mówi się na ich temat, z góry
dziękuję za wasze odp!
Obserwuj wątek
    • Gość: amonia76 Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:15
      Dlaczego jest tak źle? Czy są tam problemy z wynagrodzeniem, czy po prostu
      szefostwo jest nie do zniesienia? Przepraszam że tak "wałkuję" ten temat ale to
      dla mnie b. ważne. Chcę być pewna że dobrze zrobiłam odrzucając ich propozycję
      pracy.
      • Gość: kiker Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.complex.net.pl 02.04.10, 02:33
        Witam,jest zle dla tych którzy nie lubią pracować.Szef jest
        spoko,tylko trzeba go blizej poznac.Sam dochodził do tego
        wszystkiego cięzką pracą i dlatego jest wymagający.Jezeli nie
        sprobujesz to się nie dowiesz....
        • wczesniejobecny Re: Polonica Sp. zo.o. opinie 02.04.10, 12:16
          Chwal się chwal kiker... hihihihihi no... , a jak tam pracownicy...? Przelewy
          na Święta puszczone...? Pensje pracownicze wypłacone żeby ludzie mieli za co
          jajka kupić i drapać...? Hihihihihi....
    • Gość: Kasia Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: 145.225.60.* 14.05.09, 15:22
      Jeśli masz ochotę wysłuchiwać steku wyzwisk pod swoim adresem z ust
      właściciela, który uważa się za najmądrzejszego człowieka na ziemi
      to bierz ta pracę.
      Generalnie nie polecam. Dwóch moich znajomych, którzy tam pracowali
      zwolnili sie po 2 miesiącach pracy nie mogąc znieść atmosfery
      panującej w tej firmie.
      Zwróć uwagę, że ogłoszenia o wolnych miejscach w firmie Polonica
      pojawiaja się w prasie bardzo często.
      życzę podjęcia mądrej decyzji.
    • Gość: lipa Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 15:11
      Czyżby takie jaja działy się w tej spółce ? I prezes wie o tym ? Czy tez steruje ?
    • Gość: Gość Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 02.07.09, 21:52
      ja też odrzuciałam ofertę pracy w tej firmie. Teraz wiem, że dobrze
      zrobiłam...czytając Wasze opinie, proponowali mi śmieszne pieniądze...a zakres
      moich obowiązków mogłoby wykonywać dziecko po podstawówce! Szukałam tam czegoś
      ambitnego, abym mogła się rozwijać, ale widać raczej bym się "zwinęła" w sensie
      intelektualnym...a szefowa faktycznie nie była miła!!!
    • Gość: Stefan Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.chello.pl 06.07.09, 23:43
      A ja mam kolege w Polonice i bardzo sobie chwali tam pracę. Mówi, że ciekawa
      praca za dobre pieniądze ale tylko dla dobrych osób. Jeśli ktoś jest słaby i
      leniwy podobno nie ma tam czego szukać. Firma się dynamicznie rozwija i wiadomo,
      że czasem jest stresująco. Jeśli ktoś chce spokój i małe zarobki niech idzie do
      urzędu. Jak ktoś lubi wyzwania i duże zarobki i jest kumaty niech szuka pracy w
      takich firmach jak Polonica.
    • Gość: Gość Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.chello.pl 08.07.09, 01:31
      I bardzo płakał w domu po pracy? Teraz mu lepiej na zasiłku? :)
      • Gość: 71 Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:44
        Nie wiem kto to pisał, ale mnie po robocie u tego.. było jednak lepiej na zasiłku.
        Przynajmniej miałam szansę poszukać dobrej pracy.
        • Gość: wariatka Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 17.07.09, 17:44
          ja też kiedyś tam pracowałam i dobrze że mam to już za sobą :) w firmie panuje
          chaos i bałagan, tak jakby każdy pracował sam dla siebie. Oczywiście jest tam
          wiele wartościowych ludzi, którzy mają fantastyczne podejście do pracy - nie
          przejmują się niczym i wszystko mają w d... ja takiego nie miałam i musiałam
          odejść. Brak szacunku dla człowieka jest na porządku dziennym w tej firmie. Nie
          żałuję, że tam pracowałam - fajna przygoda :) ale trzeba mieć stalowe nerwy w
          tej firmie albo po prostu mieć wszystko w d...
    • Gość: Ciekawostki Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:39
      Sądząc po opiniach, to pracuje się tam wyśmienicie...
      Ciekaw jestem jak się czują opisywani ludzie...i jak można takim być?
    • Gość: Pip'ek Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:39
      a co na to PIP?
      • Gość: googlega Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.chello.pl 01.09.09, 18:54
        www.lmgtfy.com/?q=pip
    • Gość: 71 Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.chello.pl 27.10.09, 18:50
      W sumie wyjaśnienie dlaczego tak robią to temat dla dziennikarzy. Tylko który odważyłby się wprost zapytać takiego pracodawcę?
    • Gość: tytus Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 19:43
      • Gość: kiker Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.complex.net.pl 25.02.10, 23:14
        Witam,chciałbym powiedziec kilka miłych i ciepłych słow pod adresem
        Prezesea firmy Polonica.Firma Polonica juz drugi rok wspiera
        Sportowy Klub Kick Boxing Kielce,dzięki naszej współpracy klub
        zaistniał na rynku sportowym (chodzi tu o sporty walki)w Polsce jak
        i za Granicą.Dzięki wsparciu Firmy klub bierze udział w licznych
        zawodach kickboxingu i boksie.A najbardziej utytuowani zawodnicy
        otrzymuja stypendia sportowe.Dzięki panu Prezesowi zorganizowalismy
        w 2009r zawody kickboxingu w Kielcach.Ze sportowym pozdrowieniem
        SKKB Kielce.
    • Gość: Polonica Sp. z o.o Stanowisko Spółki Polonica odnośnie treści forum IP: *.polonica.com.pl 21.01.10, 12:04
      W związku z tym, iż niektóre z powyższych wpisów na forum
      internetowym Gazeta.pl naruszają przepisy art. 212 oraz 216 kodeksu
      karnego (tj. przestępstwo zniesławienia oraz pomówienia)
      informujemy, iż sprawa została skierowana do Prokuratury w celu
      ścigania i ukarania sprawców wyżej wymienionych przestępstw.

Sugerujemy bardziej przemyślany dobór słownictwa przy publicznym
      wyrażaniu opinii.

Dział Prawny
      Polonica Sp. z o.o.
      • Gość: Bizon Re: Stanowisko Spółki Polonica odnośnie treści fo IP: *.chello.pl 21.01.10, 22:39
        skoro jest tyle negatywnych opinii na temat tej firmy, to czy tyle
        osób może kłamać? nie sądzę, aby inne firmy miały taki problem. Może
        więc lepiej popracować nad przyczyną (zastanowić się, wyciągnąć
        wnioski itd.) a nie walczyć ze skutkiem? Ludziom, którzy czują się
        pokrzywdzeni ust się nie zamknie
        • Gość: 71 Re: Stanowisko Spółki Polonica odnośnie treści fo IP: *.chello.pl 22.01.10, 18:58
          "Może więc lepiej popracować nad przyczyną (zastanowić się, wyciągnąć wnioski itd.) a nie walczyć ze skutkiem?" Po co wskazujesz właściwą drogę? Facet zasługuje żeby jego mentalność odbiła się na jego firmie. Im dłużej będzie tak postępował, tym trwalsze będą dla niego skutki. Skoro zatrudnia rodzinę, to rodzina pójdzie na dno razem z nim. Na biednego nie trafiło, daj se chłopu poszaleć, tyle jego.
    • Gość: kiedys w Polonice Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 20.02.10, 16:18
      Pracowałam w firmie Polonica.
      Kiedyś po burzliwym zebraniu z prezesem kolega powiedział mi: "słuchaj, jak
      prezes mówi, że to jest czarne to musisz powiedzieć, że tak - to jest czarne! -
      mimo, że jest białe :)" Niestety ja mówiłam, że białe to białe i dosadnie
      argumentowałam, np. że białe jak śnieg... albo szczery uśmiech prezesa :P no ale
      musiałam odejść, bo w końcu mi się popsuła psychika :(
      Więc ku przestrodze dla tych ktorzy tam jeszcze pracują - pamiętajcie! - jak
      prezes mówi, że białe jest czarne to mówcie, że właściwie to kolor zbliżony do
      czarnego.... bo szare... bo granatowe... ale nigdy nie mówcie że to białe!!! :)
      A tak bardziej poważnie, to nikt nikogo na siłe nie wciela do pracy w
      Polonice, nie ma przymusu pracy w tej firmie. Nie pasuje ci to odejdz! i badz
      szczesliwy jak ja i wielu innych, ktorzy zerwali wiezy z Polonica.
    • Gość: obudzony Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.10, 15:22
      A prokuratura cały ten tydzień była otwarta i bezpłatnie bez problemów udzielała
      porad i informacji... W przeróżnych sprawach...
    • kielcovia.prostituta _Czy jest tu może na forum jakiś "Człowiek Lasu" ? 25.02.10, 16:34
      _Czy jest tu może na forum jakiś "Człowiek Lasu" ?
      • Gość: poszkodowany wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 12:04
        wiele osób pisało o chęci pomocy w takim przypadku. Proszę o email
        na tgraca@o2.pl.
        • Gość: Reta Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.kielce.vectranet.pl 24.07.10, 00:36
          A w czym Ci zaszkodził, bo może dołączę?
          • Gość: kielczanin Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.chello.pl 25.07.10, 11:30
            Skoro tak narzekacie na firmę Polonica to po jakiego diabła współpracujecie z
            firmą o tak nagannej reputacji. Przecież jest wielu producentów o podobnym
            profilu jak Polonica.
            • Gość: kielczanin Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.chello.pl 25.07.10, 11:32
              Druga sprawa, pracownik sam godzi się na pewne warunki przyjmując się do pracy,
              dla przykładu w firmie Polonica. Możecie również wybierać innych pracodawców,
              oszczędzicie wiele przykrych sytuacji.
              • Gość: dzony Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.chello.pl 25.08.10, 13:33
                ja tez tam pracowalem...Nie ktorzy sa spoko ale taki pan jak Lis jest wredny i
                sam wynosi rozne rzeczy nie informujac swojego przelozonego o tym.Wiec panie
                prezesie trzeba sie za niego wziasc.Jeszcze dodam ze brygadzista Kowalczyk tez
                sobie weznie zawsze cos.wszyscy placa za drzewo jak chca kupic a on nie.Straszny
                balagan p...prezesie
                • Gość: pracownik Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 13:07
                  Dzony- wiem kim jesteś- zostałeś zwolniony za oszustwo w pracy i donoszenie
                  nieprawdy na kolegów a teraz wypisujesz takie nieprawdziwe rzeczy na kolegów
                  Więc kto pisze takie bzdury z zemsty na pracowników pracujących w Polonice to
                  niech się zastanowi- oj nieładnie Andrzejku

Ps. Do tych czytających forum
                  Co mają napisać ludzie na pracodawcę dobrego jeśli wylecieli z pracy za takie
                  przekręty lub za pijaństwo podczas pracy ????
                  • Gość: worker Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 21:14
                    dokładnie, albo zostali zwolnieni dyscyplinarnie za kradzież kasy albo materiałów z firmy ? sami sobie odpowiedzcie
    • Gość: wasco Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: 83.2.158.* 07.05.10, 11:08
      a od kiedy z nimi wspólpracujesz?
      • Gość: 95639435 Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: 94.254.211.* 12.05.10, 20:35
        od roku
        • Gość: wasco Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: 83.2.158.* 18.05.10, 21:02
          Ja z kolega też wlasne sie przymiezamy do wspólpracy z Polonica tylko jak
          narazie nie moemy sie spotkać z ich przedstawicielem bo ciągle nie ma dla nas czasu.
          Też jestem ciekaw jakiej jakości jest ich wyrób?
          Jak klijęci sanastawieni do blachy Polonica?
          Może masz już jakieś obserwacje na ten temat?
          pozdro
          • Gość: sasiad Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: 94.232.149.* 09.06.10, 13:47
            ja również prowadze punkt ajencyjny od kilku miesiecy. niestety poza blachą która jest dobrej jakośći nic dobrego nie można o firmie napisać.Jesli nosisz sie z zamiarem otwarcia punktu ajencyjnego gorąco odradzam.Złotych gór nie ma i raczej nie bedzie, na blache czeka sie nawet 3 tygodnie,transporty są kilkakrotnie przekładane,często zdarza się że nie ma podstawowych kolorów i wiele,wiele innych...
            Jeśli sie znasz na blachach i masz kontakty w branży to otwórz punkt bez jajkiejs chorej umowy ajencyjnej z polonicą tylko w oparciu o rzetelnego dostawcę który ma przede wszystkim czym tą blachę wozić (bo w kielcach niestety nie mają czym)a co najwazniejsze i niestety najsmutniejsze to ze wszyscy w kielcach mają ajentow oraz ich klientów daleko,daleko w DUPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrawiam i zycze powodzenia
    • Gość: ... Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.centertel.pl 22.09.10, 22:03
      ponoć Zapała poleciała i jeszcze kilka osób
      • Gość: gościu Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: 109.243.54.* 28.09.10, 13:24
        Pracowałem w tej nieszczęsnej firmie jakiś czas temu ale nie chce mi się wierzyć żeby Zapałkę wywalili? Przecież to była taka "pomysłowa" kobieta...
        Możecie napisać kto jeszcze poleciał?
    • Gość: 71 Re: wstępuję na drogę sądową z w/w IP: *.chello.pl 24.09.10, 20:24
      Zwolnienia i odejścia jeszcze niczego nie przesądzają. Niestety, a dobrze by było. W dodatku to sp. z o.o. więc...
    • ktokolwiek_2 Polonica Sp. zo.o. opinie 13.01.11, 21:19
      Witam,
      Przeczytałem znaczną część wpisów zacząłem się zastanawiać gdzie leży prawda dotycząca władz Polonica. Wydaje mi się, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie należy oceniać książki po okładce.
      Nie wiem czy niektórzy wiedzą, że istnieje klub piłki ręcznej SPR POLONICA KIELCE, którego sponsorem jest właśnie Polonica. Chłopaki grają w II i I lidze już prawie od 6 lat. Prezes tej spółki wspiera młodzież, która chce się realizować swoje pasje i pragnienia w sporcie.
    • Gość: roman Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.stimo.net 08.04.11, 20:12
      nikt nie zaplaci tyle co kupis obieca-)
    • Gość: gość Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 10:34
      Trwa postępowanie karne w Sądzie Rejonowym w Kielcach-Wydział XI Karny w sprawie prezesa firmy Polonica SP Zoo [ obecna nazwa Profmet Blachy ] za wykroczenia przeciwko prawom pracownika.
      • Gość: Byly pracownik Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 19:59
        Jezeli potrzeba swiadkow to mam trzech. KLUCZOWYCH. Dajcie znac
      • hugojarek Re: Polonica Sp. zo.o. opinie 08.02.17, 12:05
        Polonica Kielce, blachodachówka ZARDZEWIAŁA po 7-miu latach. Gwarancji miało być 10 lat. Nie uznali gwarancji ponieważ firma zmieniła nazwę na polonica d.com sp. z o.o.
    • hugojarek Re: Polonica Sp. zo.o. opinie 08.02.17, 13:25
      Polonica Kielce, blachodachówka ZARDZEWIAŁA po 7-miu latach. Gwarancji miało być 10 lat. Nie uznali gwarancji, ponieważ firma zmieniła nazwę na polonica d.com sp. z o.o.
    • Gość: Bombel Re: Polonica Sp. zo.o. opinie IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.23, 22:18
      Witam. Pracowałem w Polonica Kielce przez okres 2mc czasu. Jeśli chodzi o godziny pracy nie ma czegoś takiego jak nadliczbowe bo każą pisać ci według ustawy 168 co mc. Jeśli chodzi o prowizje ja przez okres 2 mc nie otrzymałem żadnej mało tego za 2 mc pracy wynagrodzenie nie zostało mi wypłacone. Podczas inwentaryzacji próbowano że mnie zrobić złodzieja. Zaległe rachunki za prąd w punkcie. Blacha fajny wybór nie mogę powiedzieć ale jakość bardzo słaba. Nie wytrzymuje 10 lat. Po okresie 3/5 traci kolor w bardzo brzydko sposób. Dość niedawno bo w tym roku dostałem telefon od bardzo dobrych znajomych z zapytaniem gdzie powinni kupić blachę na dach no bo ja pracowałem w Polonica Kielce więc znam produkty tej firmy oraz konkurencji. powiedziałem żeby wzięli u Pruszyńskiego bo z Polonicy Kielce płowieje i rdzewieje po okresie 8/12 lat. Zresztą wszyscy Dekarze i Murarze ostrzegają przed blacha z Polonicy Kielce i niestety mają rację. Nikt nie chce zbytnio robić na tej blasze bo się z nią w okresie gwarancji bardzo źle dzieje. Ogólnie Kukiz jest bardzo nie przyjemnym człowiekiem, delikatnie mówiąc.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka