Gość: lala IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.02.06, 16:13 ludzie życzliwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wit Re: Kielce -fajne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:29 a Witkacy mówił zupełnie coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz1 Re: Kielce -fajne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:47 A ja słyszałem że Witkacy był na ciągłym haju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Kielce -fajne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:35 Witkacy to do dzis sie w trumnie przewraca za te brednie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Kielce -fajne miasto 06.02.06, 08:54 > a Witkacy mówił zupełnie coś innego Primo: Witkacy nigdy w Kielcach nie był. Secundo: Kielce pasowały mu do rymu Kielc - szmelc. Tertio: "A może piękne to jest, ach, miasteczko, ach, i nawet miłe" - to też cytat z tego wierszydełka. Z resztą - w czasach, kiedy W. pisał, to podejrzewam, że Kielce mogły faktycznie wyglądać dość nieciekawie. Jeśli ktoś ma wątpliwości, to polecam spacer ulicami: Kozią, Silniczną, Cichą, a jeszcze lepiej Zagnańską (między SHL a kościołem św. Krzyża), Jasną, Stolarską... Tam można poczuć ten klimat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Kielce -fajne miasto IP: 81.6.130.* 04.02.06, 18:46 Co tam ludzie - Prezydent jest WIELKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Kielce -fajne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:04 ludzie a co jeszcze jest takiego fajnego ? Ludzie to jest baaardzo szeroko powiedziane - może jacyc konkretni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJielczanin Re: Kielce -fajne miasto IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 04.02.06, 22:44 Kielce - fajne miasto dla kolesiów. Bez układów , bez wysokiej protekcji w tym mieście nic nie załatwisz. Najwyżej możesz być bezrobotnym, wyrzuconym przez elity na margines zycia, na margines społeczeństwa. Sam tego doświadczyłem, dzięki niezwykłej życzliwości P. dyr. E. Cybuli i P.v-ce prezydenta Syguta (jednoczesnego członka PO i PiS, popierającegi i tow. Tuska i P. Kaczyńskiego , medialnego kandydata na v-ce wojewodę, prawdziwego altruistę). Dzięki ich życzliwości od ponad 2,5 roku jestem bez środków do zycia. Niech dobry Bóg wybaczy im wszelkie niegodziwości i krzywdy, jakie swoimi decyzjami sprawili mieszkańcom Kielc.Jestem pewien, że wielu wyrzuconych przez nich pracowników, pozostającyh od kilku lat bz jakichkolwiek środków do zycia ma ich w "życzliwej" pamięci. Są prawdziwą elitą władzy ( z tamtej epoki), niezwykle wrażliwą na ludzką krzywdę, na los tych nisko protegowanych. Doskonale potrafią dbać jedynie o swoich kolesiów i o swoje interesy.Są pomnikiem tamtego systemu. Mam nadzieję, że wkrótce spotka ich sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Kielce -fajne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:03 no i to jest własnie ten folklor - spirala takich spraw sie nakręca stale - od lat. Państwo stało sie uprawomocnionym gangsterem i moze wszsytko = państweo jako przechodniłup kolejnych ekip. Co gorsze każda nastepna ekipa jest merytorycznie gorsza - bo w takim wianuszku szybkich zmian najlepsi albo sa wycinani bo trzeba synekury dla szwagow itd albo wielu ma po prostu dosc i idzie na swoje, inni w ogóle wyjężdzają, W ten sposób dokonuje sie selekcja negatywna - poziom kolejnych urzedników idzie szybko w dół. Odpływ młodych ludzi trwa równiez - paradoksalnie np wielu młodych l=udzi - najczesciej zdolnych wybiera powołanie kapłanskie - bo przy tym zamecie jest to dla młodego człowieka jakąs ostoja. Jak sie to wszystko doda - to niedługo na stanowiska takie troche gorsze - ale zwykle kluczowe beda brac z łapanki - a wściekłóśc będzie rosła - to sa juz co najmnie dwa warunki albo do rządów autorytarnych albo do rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Kielce -fajne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:37 czy ten debilny gargamel wszędzie się musi wpieprzać Odpowiedz Link Zgłoś