Gość: Megi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 13:59 Cos mi sie kojarzy, że macie jakies wyciagi narciarskie i tarsy zjazdowe. Dobrze mi sie wydaje czy mi sie cos pomieszało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 14:02 Dobrze Ci sie wydaje :) Mamy ich kilka w rejonie Kielc a w samych Kielcach sa dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 14:06 Extra! właśnie się wybieram do Was, a od zeszłej zimy nie jeździłam. A są wypozyczalnie sprzętu (narty, buty, deski snowboard)?, długie trasy? strome? wyciagi czynne codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krissotto Macie, panocku, macie ;)))) IP: PROXY:* / 172.16.1.* 19.11.02, 14:06 Megi -nic Ci się nie pomieszało.Mamy trasy zjazdowe. W Kielcach, jak i okolicach w zeszłym roku było ich bodaj 5 lub 6. W tym kilka osietlonych (Telegraf, Stadion, Ameliówka, Tumlin ... imoże jeszcze wiecej..nie pamiętam). Na większości z tras są też poustawiane armatki śnieżne. Są też wyciągi (orczyki i "wyrwirączki") Do białego szaleństwa brakuje tylko mrozu (nawet -1 st C.) Zapraszamy. Wszelkie "bliższe" i dokładniejsze info o stokach, bazach noclegowych są bodaj na stronach urzędu miasta...nie pamiętam dokładnie...w każdym razie, którejś ze stron o Kielcach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi dzięki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 14:41 Wszystko już wiem. Znalazłam, zadzwoniłam, czekam na śnieg i mróz. Załatwcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral;))) ..link:))) IP: PROXY:* / 172.16.1.* 19.11.02, 14:43 1) www.um.kielce.pl/um_polish/turystyka/turys.html 2) www.um.kielce.pl/um_polish/narty.html narazie jest tylko tyle. Wiem też, ze "Wyborcza" i "Słowo Ludu" przedstawiają - jak tylko jest śnieg, informacje na temat ile go jest i jakie są ogólne warunki. Ponoć od tego roku informacje o śniegu i warunkach mają być podawane w Panoramie i Teleekspresie. Trasy nie są długie(najdłuższa to chyba Krajno -1,3 km) ale jedna jest super stroma (Telegraf) W zeszłym roku kilka dni trenowała tu kadra polskich narciarzy. Trasa cięzka i dla zaawansowanych :) P.S. Mam pytanie - jak jesteś z Warszawy to powiedz z jakim sportem kojarzą Ci się kielce (tylko szczerze -bez zagladania na info i inne strony) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: ..link:))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 16:37 Sorry i bez żenady, ale Kielce to sie głównie ze Scyzorykiem, Sienkiewką, pomnikiem Milesa Davisa, ale nie ze sportem! Z drugiej strony nie interesuję sie za bardzo sportem. A macie tam jakiś szczególnie ulubiony, że pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral;) Re: ..link:))) IP: PROXY:* / 172.16.1.* 19.11.02, 18:20 Chodziło mi właśnie o taką opinię Megi. Bo nasz nowy prezydent twierdzi, ze piłka ręczna jest wizytówką Kielc na arenie ogólnopolskiej. I że to właśnie piłka ręczna tworzy obraz Kielc...mnie to się wydawało dziwne dlatego zadałem Ci to pytanie (piłkarze ręczni zdobywają wprawdzie tytuły mistrza polski, jeżdża po świecie...ale tak naprawdę poza Kielcami i płockiem nikogo to nie obchodzi ;) Ale już uciekam bo tym zarzuce nowy watek na forum. Tu - jakby powiedziec - pisze troche nie na temat;)) Zapraszam raz jeszcze do Kielc. Niech nasze miasto kojarzy Ci się nie tylko ze Scyzorykiem i Sienkiewką -ale także z gościnnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? 19.11.02, 16:15 Zapraszam do wątku: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=523348&a=523348 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Kielce Trasy narciarskie - Kielce i okolice IP: *.um.kielce.pl / 172.17.5.* 06.12.02, 10:45 Wszystkie informacje na temat wyciągów narciarskiech w Kielcach i w najbliższych okolicach znajdą Państwo na stronach Urzędu Miasta Kielce www.um.kielce.pl. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących dojazdu, lokalizacji, zakwaterowania prosimy kierować zapytania do Miejskiego Ośrodka Informacji Turystycznej w Kielcach: e-mail: informacja.turystyczna@um.kielce.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wicca Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? 09.12.02, 14:12 Od jutra (10.12) mają być już czynne wyciągi w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: *.zapora / 126.87.144.* 24.12.02, 10:21 w okolicy Kielc do 15 km obecnie są 4 trasy wszystkie z wyciągami w tyn dwie sztucznie naśnieżane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krissotto Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: PROXY:* / 172.16.1.* 24.12.02, 10:43 Gość portalu: Bartek napisał(a): > w okolicy Kielc do 15 km obecnie są 4 trasy wszystkie z wyciągami w tyn dwie > sztucznie naśnieżane łącznie jest 6 w okolicy Kielc. W tym 3 sztucznie naśnieżane i 4 ze sztucznym oświetleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: proxy / *.nhs.uk 25.12.02, 00:39 Czy moglbys mnie poinformowac dokladnie jakie to 6 tras jest osiagalnych. Ja wiem o 1. telegrafie, 2 pierscienicy, 3 krajnie 4 ameliowce, przeniesiona na telegraf, to gdzie te jescze dwie? Doc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: macie trasy narciarskie w Kielcach? IP: *.radio.kielce.com.pl 25.12.02, 10:32 Jedna z tych dwóch tras to jeszcze Tumlin,ale tam podobno jeszcze nić się nie dzieje i nie wiadomo czy w ogóle coś będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krissotto link o trasach IP: PROXY:* / 172.16.1.* 25.12.02, 12:56 W poprzednich postach podałem linka na którym są wszystkie trasy..podaję go ponownie... www.um.kielce.pl/um_polish/narty.html Czy wiecie gdzie na necie mozna znaleźć aktualne informacje o warunkach na tychże stokach? W onecie podaja nawet warunki na mazurach gdzie są 2 czy 3 stoki(przyznaje dokladnie nie wiem) a o Kielcach ani słowa. Pisałem do nich maila ale olewaja sprawe..delikatnie mowiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: link o trasach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 10:40 Zobaczcie sobie na adres www.rekracja.kielce.pl Tam sa infomacje miedzy innymi o Telegrafie i Stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: link o trasach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 10:42 Literka mi sie zjadla. :-) Chodzilo o adres www.rekreacja.kielce.pl Odpowiedz Link Zgłoś