master291 Re: Chęciny piekna miejscowość, 09.09.06, 22:31 nie koniecznie same checiny ale i cala okolica!!przeciez mamy wiele pieknych miejsc w gminie!!np skansen w Tokarni, zamek, jaskinia RAJ, I wiele innych miejsc do odwiedzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix061 Re: Chęciny piekna miejscowość, 10.09.06, 18:02 Tak wszystko się zgadza tylko, że jest też wiele zabytków o które się wcale nie dba i stoja takie ruiny. Przecież z tego gmina też może mieć pieniądze i inne korzyści. Ale może po wyborach się coś zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
master291 Re: Chęciny piekna miejscowość, 10.09.06, 20:21 dobrze to stwierdziles "może" sie cos zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
firefighter3 Re: Chęciny piekna miejscowość, 10.09.06, 20:33 No tak gratuluję poczucia humoru, nic tylko usiąść i płakać. Jak Chęciny mogą byc piękną miejscowością, w tym momencie na poparcie moich słów przydałby się artykuł z faktu(kto widział wie o co chodzi). Popatrzmy na sam rynek i budynek magistratu. Na rynku wiecznie stojące "słoneczniki" (bezrobotni panowie stojący z otwartymi buziami i patrzący na przejeżdzające busy, ewentualnie obalający "coś" za winklem) Burmistrz urzedujący w sypiącym się budynku (skoro już załatwiał przez posadę swoje sprawy to mógłby chociaz wyremontować sobie "gniazdo". Bardzo szkoda mi niektórych osób wjezdzających do Chęcin, widziałem kiedys młodą parę podrózującą samochodem (na obcych rejestracjach) jezdzącą w kółko po rynku majac nadzieję że znajdą skuteczny drogowskaz kierujący ich w stronę zamku, ten przykład obrazowo ujmuje jaką to piękną,pożydowską miejscowością są Chęciny. Odpowiedz Link Zgłoś
miggru Re: Chęciny piekna miejscowość, 10.09.06, 21:17 Nie którym to by na czole znak przylepił i by nie zaóważyli!!! Przecież na samym rtynku są trzy znaki kierujące w strone zamku, a jeden to pokażnych rozmiarów oraz plan miasta. Ja poprostu nie rozumiem niektórych. Pytają się jak tam trafić, a przecież wystarczy iść pod góre i się dojdzie i raczej się takiej budowli nie minie i nie dojdzie do Starochęcin, czy też Korzecka. Samo miasto piękne, choć bardzo zaniedbane przez gospodarza, a szkoda bo można troche by popracować nad tym i rozreklamować się bardziej w Polsce. Ktoś myśli że dzięki szarym chodnikom z kostki można ożywić miasto to jest w dużym błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś