Dodaj do ulubionych

Apartamentowiec Exbudu popada w ruinę

IP: 82.139.11.* 20.02.06, 23:07
Wspólnoty mieszkaniowe to polityczny SYF idiotów z pseudoprawicy!!!
Za pomocą RADYJA otumanili ludzi(w większości starszych),że jest to RAJ na
ziemi!!! A teraz ludzie mają "WŁASNOŚĆ" i garbia za którego muszą płacić!!!
Śmierć FRAJEROM i OSZOŁOMOM!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lokator Re: Apartamentowiec Exbudu popada w ruinę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 07:31
      Święta racja. Na 100 powstałych wspólnot radzi sobie może 10 - reszta nurza się
      w kłótniach pseudozarządów i popada w ruinę
      • atomm Re: Apartamentowiec Exbudu popada w ruinę 21.02.06, 09:09
        nie rozumiem tu czegos....

czyje a te mieszkania?
        czy Exbud je wynajmuje?
        kto ustala czynsz?

jezeli jest to Wspolnota to przeciez mieszkancy sami sobie sa winni. To oni
        wybieraja zarzadce i ustalaja czynsz.
        Powinni byli tworzyc sobie wczesniej fudusz remmontowy i z tego funduszu teraz
        by mieli na naprawy...
        a tak gwaltu rety bo mi kapie woda...

Ja mam mieszkam w bloku i mam wspolnote. Zarzadca nic nie zrobi bez ustalenia
        tego z mieszkancami i jest to duzo lepsze rozwiazanie od pseudospodzielni...
        • Gość: lokator Re: Apartamentowiec Exbudu popada w ruinę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:30
          Ale chyba nie PGM?
    • Gość: babetka Kilka sprostowań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:27
      Nie da się ukryć, że w chwili oddawania do użytku budynek Exbud był formą
      oryginalną.
      Ale reszta, to już przesada.

Po pierwsze – budynek został posadowiony na terenie podmokłym i od samego
      początku były z tym kłopoty, w tym z podchodzeniem wody.

Po drugie – od samego początku były kłopoty z nieszczelnością dachu i
      zalewaniem mieszkań.

Po trzecie – od samego początku były kłopoty z ogrzewaniem, co przy złej
      izolacji termicznej, wilgoci i niskich temperaturach prowadziło do przemarzania
      ścian ze wszystkim tego konsekwencjami.

Po czwarte – budynek sypał się od początku, bo był wykonany z zaprzeczeniem
      sztuki budowlanej, na co zresztą wskazują trzy pierwsze punkty. Exbud nie miał
      wtedy żadnego doświadczenia w realizacji kompletnych obiektów, co przy tym
      budynku jaskrawo wyszło. Musiał się uczyć jeszcze lat kilkanaście.

A do moich przedmówców – trudno pracowników Exbud uznać za prawicę skoro tam
      roiło się od funkcjonariuszy SB, MO i PZPR. Proszę sobie tylko przypomnieć
      gdzie znajdowali zatrudnienie kieleccy sekretarze PZPR. Zresztą trudno także
      powiedzieć, że w tym budynku mieszkania otrzymała prawica :)))
      • Gość: Super Wielki Brat Babetka jestem pełen podziwu ... twoja wiedza jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:48
        jest niczym wiedza Wielkiego Przywódcy Karpat, mało Twoja wiedza jest tak
        ogromna jak wiedza na temat Wielkiego i Przejasnego Słońca Koreii.

Jestem pod ogromnym pod przeogromnym wrażeniem twoich wielkich myśli.
        Wielki miłośnik twoich jakże światłych, wręcz olśniewających myśli i jasnych i
        ciemnych.

• Gość: psyholognistykutas Re: Kilka sprostowań IP: *.crowley.pl 21.02.06, 13:10
        Co do ostatniego akapitu, to na potwierdzenie sam mogę jeden przykład podać.
        Swego czasu zamieszkała tam córka negatywnie zweryfikowanego esbeka, który
        potem u Zaraski był najgłówniejszym cieciem, tzn. szefem ochrony.
        A na marginesie... Pamiętam okres, gdy w tym miejscu były krzaki i fundamenty
        pożydowskich chałupek. To był szok, gdy Exbud zbudował ten budynek w 2 lata
        bodajże, gdy standardem na ówczesne czasy były rozgrzebane, niekończące się
        budowy, z żółtym płotem nowego teatru na czele.
        • Gość: XXX Re: Kilka sprostowań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:50
          O jaki to wazny temat!:)
          Podpowiadam nastepny-litera na budynku Mitexu odpadla!!!Trzebaby sie tym zajac:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka