Dodaj do ulubionych

Forum Lewicy- apel !!!

IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.03.06, 20:21
Zbliżają sie swieta wilkanocne (wprawdzie katolickie, ale wrosłe tez w
tradycje lewicy). My bedziemy swietowa, ale nasi towarzysze w tym czasie beda
podwójnie cierpiec w kazamatach.
Dlatego apeluje do wszystkich wspóltowarzyszy niezaleznie od natężenia ich
lewicowosci - od trockistów i anarchistow po bankierów z SLDP - pomóżcie
naszym towarzyszom. Przeciez każdego z nas może to spotka w każdej chwili,
zwłaszcza teraz, za rzadów tych krwawych sprawiedliwych.
Zbiezmy się, zróbmy skaładę i zaopatrzmy naszych towarzyszy w to, do czego
przywykli, a czego nie ma w wieziennej kantynie:
jakies wysokogatunkowe koniaczki i whisky, homary, frutti di mare, ślimaki w
parmezanie itp.
Pokazmy swą solidarnośc z cierpiacymi współtowarzyszami !!!
Będzie to nasza odpowiedż na rządy pisu!!
Zdecydowana, twarda, bezkompromisowa!
Proletariusze wszystkic stanów łączmy sie.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwer Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:45
      Internacjonaliści też powinni umieć pisać bez błędów!!Ja maturę skończyłem za
      czasów socjalizmu realnego!Ucz sie!ucz się!ucz się!
      • Gość: Internacjonall Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.03.06, 22:05
        Ja sie uczę, takze od bylych czlonkow PZPR. Ale ty zmieniles temat. A co ze
        skladką? Niczego nie zadeklarowałeś. Czyżby dopadło cie niegodne szczerego
        lewicowca kapitalistyczne sknerstwo?
        Przeciez tu nie chodzi o jakies wielkie pieniadze, 1000 zł wystarczy.
        Jest nas w Kielcach tak wielu, ze uzbiera sie spora sumka, w sam raz
        wystarczajaca na zawenienie godnego spedzenia swiąt przez naszych uwielbianych
        współtowarzyszy
        • Gość: obserwer Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:58
          hehehehe!albo świr jesteś albo utajniony agent grup specjalnych "szuwarowe
          kaczory"
          • Gość: Internacjonal Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.03.06, 23:09
            Zamiast bredzic - daj parę groszy na cierpiacych za lud wspóltowarzyszy z
            kieleckiej lewicy demokratycznej.
            I powiedz innym o tej akcji.
            Na pewno oslodzimy świeta pokutujacym za grzechy całej lewicy
            • Gość: Gość Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:18
              Dodamy składkę dla siedzących księży.
        • Gość: dlugiiiiiiiiiiii Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 14.03.06, 13:55
          wejdź w spólke z Owsiakiem da ci skladke....
    • Gość: kielczanka Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.03.06, 01:00
      Niezbyt szczere to współczucie Gościa.Dziwi mnie to milczenie towarzyszy z
      SLD,po uwięzieniu H.Długosza.Popieram PIS,ale nigdy nie wierzyłam w tzw prawdę
      o aferze Starachowickiej.Nie uwierzyłam oskarżycielom Długosza.I mam
      nadzieję,że prawda zwycięży.Wstyd ,abym ,osoba związana z narodową
      prawicą,broniła Długosza,a komuniści milczą.
      • Gość: Filip Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.sympatico.ca 14.03.06, 05:49
        ....bo to jedyna prawda jaka narodzila sie pod patronatem prezydenta
        Kwasniewskiego.....kidys jezdzono "do wod".....dzis jedza dogladac swoje konta
        bankowe..."ala Konty"....stare to czy nowe ?

Kilka dni temu podobno na Polsacie "fajny film lecial"....wspomnienia bodajze
        prof. Garlickiego.
      • Gość: zx Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 07:35
        a mnie to nie dziwi - narodowa prawica i czerwone to jeden pies, przecież
        walczycie o "postęp" w ten sam sposób, tymi samymi argumentami, z tymi samymi
        przeciwnikami i w gruncie rzeczy chcecie socjalizmu, szcześcia i dobrobytu.
        Różni was tylko, ze czerwoni dla klasy i narodowi prawicowcy dla narodu. Dla
        wolnego rynku miejsca nie przewidujecie, bo zmiótł by was w ciągu kilku lat.

Mentalnie jesteście tacy sami.

A towarzyszy trzeba wesprzeć, może jak pojdziecie siedzieć, a oni wyjdą to się
        odwdzięczą? (Ja, nawiasem mówiąc, szczerze wątpię).
    • Gość: wiklif Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:10
      Internacjonal-ant jesteś zywym obrazem z przysłowia -głupich nie trzeba siać
      sami sie rodzą !
      • Gość: Internacjonal Re: A Gargamel milczy!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.03.06, 13:23
        Ten diament kieleckiej lewicy nie chce się solidaryzowa ze współtowarzyszami
        cierpiacymi w kazamatach klerykalnej Polski?
        Skąd ta znieczulica.
        Przecież lewica powinna byc wrażliwa spolecznie.
        A tu cisza.
        Czyzby chodziło o to, że na tym nie da sie zarobi, tylko trzeba wysupłac kilka
        zlotych z sakiewki?
        Chyba wiem, dlaczego lewica wiednie - po prostu deklarującym sie jako lewica
        brakuje ludzkich uczuc.
        Trzeba bedzie w szeregach lewicowych partii podjąc działania resocjalizacyjne.
        Kto nie zda egzaminu z solidaryzmu klasowego, tego do Silnicy
        • Gość: Gość Re: A Gargamel milczy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:33
          Lewica składa na zapomogę dla ciebie, kiedy będziesz siedział.
          • Gość: Interacjonal Re: A Gargamel milczy!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.03.06, 14:36
            Na razie nie siedzę.
            Na razie siedzi nasz przywódca.
            Jesli jemu nie chcecie pomóc, to tym bardziej nie pomożecie mnie.
            Zadziwiające jak szybko ludzie uważajacy sie za lewice zapomnieli pieknego
            hasła: Proletariusze wszystkich krajów - łączcie się!
            A przecież widniało ono nad tytułami "Polityki" i "Słowa Ludu", a nawet na
            naszych legitymacjach PZPR.
            I oto teraz, gdy naszym współtowarzyszom trzeba umili święta kawałkiem homara i
            łyżeczką kawioru, udajemy liberałów, co to ;po trupach chca osiągnąc sukces.
            My ludzie lewicy powinniśmy zademonstrowa nasz etos!!!
            Precz z liberalizmem, precz z prawem i sprawiedliwoscią, precz z lpr!!!
            Niech zyje sojusz niesiedzacych z siedzacymi!!!
        • olek.komsomolec Re: A Gargamel milczy!!! 20.03.06, 21:31
    • Gość: Gargamel Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: 81.6.130.* 14.03.06, 18:20
      Gargamel nie milczy.
      Wielokrotnie na łamach tego forum wyrażałem swój pogląd na temat byłego Barona
      Świetokrzyskiego Henryka D. i jego Przydupasa Andrzeja J. Pisałem o tym, że uwa-
      żam sam wyrok za "w pełni słuszny" - że w tej sprawie daję całkowitą wiarę Je-
      rzemu Suchańskiemu choć nie należę do grona jego zwolenników. I choć nie życzę
      nikomu pobytu w więzieniu - to na tę "odsiadkę" obydwaj w pełni zasłużyli.
      Znam Henryka D. od kilku lat - z jego Przydupasem Andrzejem J. spotkałem się w
      latach 80-tych. Pierwszego zawsze uważałem za CHAMA /choć przyznawałem, że jako
      Baron był wyjątkowo "skuteczny"/ a drugiego za PRZYGŁUPA. Żadnemu z nich niczego
      nie zawdzięczam i z żadnym nie wiązały mnie nawet "koleżeńskie układy". Żadnego
      też o nic nigdy nie prosiłem. Z żadnym nie wypiłem /choć mogłem/ nawet jednego
      kieliszka "chleba".
      Nie mam /pewnie nie tylko ja sam/ najmniejszego zamiaru "składać się" na paczki
      dla tych Panów - jestem pewien, że ich sytuacja materialna jest na tyle dobra,
      że stać ich na wielokrotnie więcej niż pozostających na wolności ludzi. Wierzę,
      też, że dadzą sobie oni RADĘ w zakładach karnych - a należąc do grona wzorowych
      więźniów szybko będą mogli korzystać z przepustek i urlopów, czego życzę ich
      Rodzinom.
      • Gość: Gość Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:33
        Każdy kto zajmuje się polityka powinien wiedzieć, że politycy dziela sie na
        tych co siedzieli, siedzą, lub beda siedzieć. Wiec niech każdy ma to na uwadze
        i sam składa na czarna godzinę. Myslę, ze wymienieni obydwaj panowie to
        przewidzieli i pomagac im nie trzeba.
      • Gość: SLD-UPek Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.autocom.pl 22.03.06, 12:50
        Ja bym dał stówkę.
    • Gość: kielczanka Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.03.06, 09:31
      Miły Gargamelu.Z uwagą czytam Twoje wpisy i choć z wieloma się nie zgadzam,to
      podoba mi się ich koloryt.Wysoko cenię erudycję.Dlatego dziwię się,Twemu
      zufaniu do Pana S.Otoż jest taki rocznik absolwentów Politechniki
      Świętokrzyskiej,który pamięta ,jak to stopień naukowy ww,był pochodną pracy
      magisterskiej Jego studenta.
      • Gość: Gargamel Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: 81.6.130.* 15.03.06, 16:08
        Droga "kielczanko" z tym "bezgranicznym zaufaniem" do Pana S. to przesada -
        wyraźnie napisałem, że nie należę do jego zwolenników. Jednak znam go na tyle
        /od wielu lat/ aby wiedzieć, że tej rozmowy z A.J. sobie "nie wymyślił". Inną
        sprawą jest to w jaki sposób usiłował ją wykorzystać w "walce o pełny dostęp
        do koryta" czyli w walce o stołek Barona SLD. To natomiast, że postąpił słusz-
        nie zawiadamiając prokuraturę jest poza dyskusją.
        • Gość: Maruch Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: 193.59.172.* 15.03.06, 17:01
          Gargamelu - twoja postawa to woda na młyn odwetowcom i imperialistom. Lewicowcy
          powinni trzymac sie razem, kiedy trzeba dla dobra współtowarzyszy - nawet
          skłamać.
          Tak własnie postąpił tow. Kalisz w sprawie upicia się tow. Olka w Charkowie:
          twierdził na oczach milionów telewidzów, że tow. Olka rozbolała goleń.
          Postawa tow. Kalisza była wzorcowa. Trzeba zapomnieć zniewagi towarzyszom i
          kiedy sa w potrzebie pomagac im z całego serca. Więc mniemam, że jednak
          wysupłasz te kilka stówek na rzecz cierpiących w lochach inkwizycji byłych
          przewódców lewicy z Kielc. jeśli nie - koniec lewicy bliski jest!
          • Gość: Gość Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:35
            Maruch, a może ci opłacic wizytę u psychiatry, bo sie tak powtzrzasz jak stara
            zdarta płyta. Napisz cos ciekawszego.
            • b6165 Aktywistów SLD-UP można podzielić na trzy grupy 19.03.06, 15:25
              1. Ci co juz siedzieli.
              2. Ci co siedzą aktualnie
              3. Ci co będą siedzieć.
              Dlatego apeluję do towarzyszy: Wspierajmy sie nawzajem. Nie wiadomo po kogo
              przyjdą jutro.
    • Gość: Gargamel Re: Forum Lewicy- apel !!! IP: 81.6.130.* 20.03.06, 23:45
      Aby uspokoić sumienie występującego z APELEM "Internacjonal-anty" garść informa-
      cji nt. warunków w jakich przebywa w Zakładzie Karnym w Nowej Hucie DROGI nam
      wszystkim Henio D.:
      Umieszczono go w celi 9-cio osobowej z telewizorem kolorowym. Ponieważ jest w
      niej wydzielona toaleta i kabina prysznicowa - Henio warunki te ocenia jako lep-
      sze od Aresztu Śledczego w Kielcach. Współwięźniowie to alimenciarze, a nie kry-
      minaliści. Ma prawo do 3-ch widzeń w miesiącu i jednej 5-cio kilogramowej paczki
      co trzy miesiące. Może przyjmować każdą ilość forsy na konto - 50% zostaje za-
      trzymane do chwili wyjścia na wolność, a za resztę może korzystać z tzw. "wypi-
      sek" tj. kupować towary w kantynie - w ilości okreslonej regulaminem. Może pra-
      ktycznie korzystać bez ograniczeń z telefonu stacjonarnego /na karty/ - dzwonić
      do niego nie można. Prawdopodobnie w tych dniach podejmie pracę w jednej z pla-
      cówek służby zdrowia - będzie wtedy "udawał" się do miejsca pracy sam /bez kon-
      wojenta/ w ubraniu cywilnym. Po upływie połowy okresu wymierzonej kary będzie
      się starał o warunkowe zwolnienie - po 3-ch miesiącach będzie miał prawo do 30-
      to godzinnych przepustek, a potem do "urlopów" od 1-go do 5-ciu dni. Ponieważ
      przed udaniem się do Aresztu Śledczego podjął zapczne studia magisterskie na
      jednej z kieleckich uczelni - istnieje możliwość, że po pewnym okresie czasu
      otrzyma zgodę Naczelnika na wyjazdy do Kielc na wykłady w soboty i niedziele.
      NIE MA WIĘC TAK ZNOWU ŹLE - I APEL JEST BEZ SENSU.
      • sierota.po.ud Ciekawe który z baronów trafi jeszcze do pierdla? 20.03.06, 23:58
        • Gość: olaf Re: Ciekawe który z baronów trafi jeszcze do pier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:16
          Wojewódzkich czy powiatowych?
          • ubek-kubek Wkrótce siegną po kogoś z górnej półki 21.03.06, 15:43

• olek.komsomolec Re: Ciekawe który z baronów trafi jeszcze do pier 22.03.06, 18:24
          Uważam że taki fundusz jest niezbędny. Bez niego partia nie wytrwa do końca
          kadencji.
      • sierota.po.ud Re: Forum Lewicy- apel !!! 24.03.06, 16:37
        Gość portalu: Gargamel napisał(a):

> Aby uspokoić sumienie występującego z APELEM "Internacjonal-anty" garść
        informa
        > -
        > cji nt. warunków w jakich przebywa w Zakładzie Karnym w Nowej Hucie DROGI nam
        > wszystkim Henio D.:
        > Umieszczono go w celi 9-cio osobowej z telewizorem kolorowym. Ponieważ jest w
        > niej wydzielona toaleta i kabina prysznicowa - Henio warunki te ocenia jako
        lep
        > -
        > sze od Aresztu Śledczego w Kielcach. Współwięźniowie to alimenciarze, a nie
        kry
        > -
        > minaliści. Ma prawo do 3-ch widzeń w miesiącu i jednej 5-cio kilogramowej
        paczk
        > i
        > co trzy miesiące. Może przyjmować każdą ilość forsy na konto - 50% zostaje za-
        > trzymane do chwili wyjścia na wolność, a za resztę może korzystać z
        tzw. "wypi-
        > sek" tj. kupować towary w kantynie - w ilości okreslonej regulaminem. Może
        pra-
        > ktycznie korzystać bez ograniczeń z telefonu stacjonarnego /na karty/ -
        dzwonić
        >
        > do niego nie można. Prawdopodobnie w tych dniach podejmie pracę w jednej z
        pla-
        > cówek służby zdrowia - będzie wtedy "udawał" się do miejsca pracy sam /bez
        kon-
        > wojenta/ w ubraniu cywilnym. Po upływie połowy okresu wymierzonej kary będzie
        > się starał o warunkowe zwolnienie - po 3-ch miesiącach będzie miał prawo do
        30-
        > to godzinnych przepustek, a potem do "urlopów" od 1-go do 5-ciu dni. Ponieważ
        > przed udaniem się do Aresztu Śledczego podjął zapczne studia magisterskie na
        > jednej z kieleckich uczelni - istnieje możliwość, że po pewnym okresie czasu
        > otrzyma zgodę Naczelnika na wyjazdy do Kielc na wykłady w soboty i niedziele.
        > NIE MA WIĘC TAK ZNOWU ŹLE - I APEL JEST BEZ SENSU.

Towarzysz Jagiełło zamieszkał w nowym budownictwie. Więc chyba też nie narzeka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka