Gość: zyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:48 Borowski,Lewandowski,Frańczak,Warzecha i inni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: góral Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:59 Andrzej Bolewski!burmistrz lub zastępca burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandomierzanin Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:45 Przestańcie sobie drwić z poważnego zagadnienia. Burmistrzem powinien zostać ktoś kto czuje to miasto i jego walory. Z wyliczanki jaką przywołaliście tylko dwóch może spełniać takie wymogi. Pomimo, ze są to ludzie z nielubianej opcji ale znają się na zarządzaniu. Lewandowski był w przeszłości Naczelnikiem Miasta i zna już ten fach. Jednak uważam, że skoro obecny Burmistrz Borowski rozpoczął wiele przedsiębwięć należałoby mu dać możliwość kontynuowania tych zamierzeń. Jakiekolwiek zmiany na tym stanowisku nie przyczynia się dla dobra rozwoju miasta a raczej moga przyczynić się do pewnego zahamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 07:36 No właśnie!ostatnia kadencja i rady miasta i burmistrza to stagnacja!!!!!bez perspektyw i przyszłości!!!!no i co powiesz sandomierzaninie??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:35 A ja widzę to całkiem inaczej niż "ania". Jest dużo lepiej niżeli za poprzedniego burmistrza. Tamten narobił długów a ten ma oszczędności, które pozwola inwestować w tym roku. Tamten budował pływalnie ale za to syn jego miał zatrudnienie u wykonawcy. O czymś to świadczy??? Tamten pytał "a co ja z tego będę miał," ten tak nie pyta. Tamten skłócał pracowników, ten tego nie robi. Kiedy weszłaś do Urzędu za poprzedniego włodarza, patrzono na każdego "z byka," ten uzdrowił tą atmosferę,więc pracownicy traktują każdego jak nie intruza a interesanta.Co jednak do radnych to akurat z tym sie całkowicie zgadzam. Napewno jest jeszcze dużo czasu aby na temat ten podejmować dyskusję. Poczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:05 Jeżeli narobił długów to od tego są organa ścigania(?)!Nie chcę rozpisywać się o starym burmistrzu.Przypomnij sobie,że wszystkie dokumenty dotyczące bądż to basenu jak i innych inwestycji były parafowane przez wsxzystkich członków zarządu miasta ( a przedewszystkim przez z-cę burmistrza czyli przez kogo????)a kto był wtedy też członkiem zarządu(czyż nie obecny przewodniczący rady miasta?).Ja uważam,że i stary i obecny burmistrz niewiele dla miasta zrobili!A czy burmistrz to napewno jest kryształowy szanowny obserwatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anai do obserwatora dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:12 Wszyscy trzej panowie to znaczy były i obecny burmistrz oraz przewodniczący rady są z jednej opcji!Były burmistrz był człowiekiem Jerzego J.Jaskierni,obecny Henryka Długosza i Leszka Milera a przewodniczący rady miasta jest szefem SLD w Sandomierzu!Więc czego ty chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyania Re: do obserwatora dalej IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:59 -------------------------------------------------------------------------------- <Jeżeli narobił długów to od tego są organa ścigania(?)!> Dziewczyno jakie organa ścigania jak one przestępców w Sandomierzu zamiast tempić to rozpieszczając ukrywają. Przecież z uczciwości rozpatrując sprawę basenu czy hali powinien sie sąd od rozpatrzenia sprawy miejscowego "adwokata" wyłączyć. Zgadnij wyłączył sie czy nie? Bo ja odpowiedź znam. <Wszyscy trzej panowie to znaczy były i obecny burmistrz oraz przewodniczący rady są z jednej opcji! <Były burmistrz był człowiekiem Jerzego J.Jaskierni,> <obecny Henryka Długosza i Leszka Milera a przewodniczący rady miasta jest szefem SLD w Sandomierzu!Więc czego ty chcesz?> O ile dotyczy pierwszego to napewno tak. Nawet zapewne za namową w jego okolicy w W-wie kupił dla córki apartament za kilkaset tysiecy zł. Co jednak drugiego się tyczy to nigdy nie posądziłabym go o kontakty z Długoszem czy Milerem, bo ja myślałam, że jest on człowiekiem biskupa Dzięgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do obserwatora dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:16 hohoho!wybory to wygrał Jerzy Borowski z listy sld(plakaty wyborcze Jerzy Borowski kandydat SLD z podpisem osobistym Leszek Miller z dopiskiem "dobry wybór")popierający poseł Henryk Długosz!Nasz burmistrz to albo jest albo był przewodniczącym rady powiatowej SLD!Chyba,że już jest członkiem PiS!Nie wiem ale się zapytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do obserwatora dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:28 Przepraszam! nie jest członkiem PiSu i na pewno nie będzie kandydatem na burmistrza z ramienia PiS(tam bardzo dokładnie sprawdzają czy nie był ktoś współpracownikiem SB lub sekretarzem pzpr!).Kandydat PiSu (podejrzewam)jest osobą nieposzlakową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdny do Sandomierzanina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:44 Czy ci panowie czują miasto i je walory to na pewno tak!Przypominam,że przewodniczący Rady miasta ma dużą firmę ubezpieczeniową i ubezpiezca wszystkie firmy podlegające burmistrzowi!Podejrzewam,że to są dość duże pieniądze! Przewodniczący jest osobą majętną(domy,apartamenty w Warszawie itditp)więc może być bogatym burmistrzem (tzn może uczciwie pomnażać swój majątek).Co do obecnego burmistrza to chyba jest człowiekiem uczciwym,ale to już inna sprawa! Natomiast co do rozwoju miasta to mogę mieć odrębne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jerzy Jaskiernia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:58 Nie nie musisz!Albo jesteś olek prowokator albo przejrzałeś na oczy!hehehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyania Re: Zapytanie do Ani. IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:59 Coś mi tu nie bardzo gra w tych twoich postach. Piszesz o Borowskim, Lewandowskim, Tenderowiczu a nic o Warzesze. On przecież tez nie był gwiazdorem jak był burmistrzem. A może ty przemilczając jesteś jego córunią, bo o ile wiem to on taką Anie w swojej rodzinie jako tatuś utrzymuje? Ja zbyt długo mieszkam w Sandomierzu i jestem obserwatorką poczynań pełniących odpowiedzialne stanowiska w mieście. Znam czasy walących się ruder na Starym Mieście i tych, którym Sandomierz naprawdę zawdzięcza, że jest teraz piękny. Nie myśl, że to tym 17 km za Wisłą. Nie myśl również, że tym po 1989 roku. Zawdzięcza to układowi administracyjnemu z przed 1975 roku czyli Kielcom oraz miejscowym Władzom Miasta i Powiatu. Tamtym podziękowano w sposób na jaki nie zasłużyli. Nikt o nich teraz nie wspomina. Odstawieni zostali w niełaski. A musisz Aniu wiedzieć, że kiedy Sandomierz się walił w 1963 roku nie miał żadnych zasobów i trzeba było szukać środków na ratowanie miasta. To właśnie tamci ludzie, którym nikt teraz nie dziękuje i o nich nie wspomina stanęli na wysokości zadania. Wiemy wszyscy kogo oni wtedy reprezentowali. Czy za to co zrobili dla miasta możesz ich upodlić, że byli członkami "mateczki PZPR." Czy nawet Borowski, który był jej członkiem bo wtedy takie czasy istniały z chwilą kiedy naprawdę coś w tym mieście robi to możesz go za to upadlać. Sukces jak wiemy ma wielu ojców. Łatwo zapomina się o dobrym, pamięta się te ciemne strony czyjegoś życiorysu. Ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:53 Twój ukochany burmistrz Borowski rzeczywiście nic nie zrobił oprócz tego,że był pracownikem kw pzpr w Kielcach,sekretarzem kg pzpr w Nowej Słupi oraz sekretarzem pop w HSW Stalowa Wola(podobno został wywieziony na taczkach??).Oczywiście pamietaj,że pochodzi i mieszka w Trześni k/Sandomierza. Nie jest to zakazane natomiast pieniądze miasta przekazywane przez UM na Nadbrzezie są większe niż na przykład Rokitek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:24 Reanimowano stary układ-J.Borowski dostanie poparcie SLD+pałac biskupi w zamian R.Lewandowski zostaje na całą nową kadencję prezesem PECu lub PGKiMu.Burmistrz chętnie odwoła któregoś z tych prezesów. W ten sposób SLD dzięki też grupie kościelnej wygrywa wybory w Sandomierzu!!!???Takie są najnowsze ustalenia tylko kadrowe! Nie ma mowy o programie dla miasta itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyania Re: odpowiedż IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:18 <Twój ukochany burmistrz Borowski rzeczywiście nic nie zrobił oprócz tego,że był pracownikem kw pzpr w Kielcach,sekretarzem kg pzpr w Nowej Słupi oraz sekretarzem pop w HSW Stalowa Wola(podobno został wywieziony na taczkach??).Oczywiście pamietaj,że pochodzi i mieszka w Trześni k/Sandomierza. Nie jest to zakazane natomiast pieniądze miasta przekazywane przez UM na Nadbrzezie są większe niż na przykład Rokitek itd.> I znowu ANIU muszę cię trochę wyprowadzić z błędu. Widzę że dużo wiesz na temat przynależności Borowskiego w strukturach "mateczki PZPR." Czyżby twój tatuś szedł z nim w jednym szeregu i też do niej należał? Nie do końca jest prawdą, co do zamieszkania. Pochodzi bowiem i mieszka w prawobrzeżnym Sandomierzu a nie w Trześniu.Gdyby tak było nie mógłby startować do wyborów w Sandomierzu. Muszę ci z całą powagą donieść, że wole na tym stanowisku człowieka z przeszłością o jakiej piszesz i nie podejrzewaj mnie że ja z tą pzpr -ką bandą miałam coś wspólnego, a niżeli jakiegoś przybysza np. z Kedzierzyna-Koźla, który nie mogąc przeboleć wyborczej porażki z Borowskim robi ludziom wode z mózgu w stylu jak PO Tusk - Rokita w stosunku do PiS. Natomiast jeżeli chodzi o ostatni akapit to proponuje ci zrobić przejażdżkę po ulicach miasta np. dawnej Zamiejskiej, Westerplatte,Grodzisko i inne gdzie działąją prężni radni to dowiesz się, że tam w Nadbrzeziu o niemal całą infrstrukturę a zarazem środki na nią zabiega taki sobie jedyny radny, nie myl z Bolewskim, który umiejętnie umie o nie walczyć. Jak więc widzisz znasz i pragniesz ubarwiać niesłusznie tylko jedną tą negatywną strone zapominając o plusach, których jako rodowita sandomierzanka ja w przeciwieństwie do ciebie znam przeważającą większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 07:25 Czy ja kłamię lub przekłamuję?On mieszka w trześniowskiej części Sandomierza!A czy nie pracował tam gdzie pracował???I robił to co robił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:07 Marek Kwitek będzie burmistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:29 Ten co jest jest niernotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawica Re: burmistrz IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:47 Re: burmistrz Autor: Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 22.03.06, 13:07 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- <Marek Kwitek będzie burmistrzem.> Co za brednie "gościu" piszesz? Ten człowiek już egzamin z zażądzania zdaje jako v-ce Starosta. Przecież on się na niczym nie zna, a marionetki to kiedyś były w Kongo np. Mobutu. Czy ty taką kandydaturą pragniesz całkowicie pogrążyć to miasto w niełasce? Jego to niech sobie Gosiewski zabierze do Warszawy to zamiast tu, tam mu jak tutaj bedzie nosił za nim teczkę. Takimi kandydarurami przestańcie ośmieszać to miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:59 Naucz się lepiej poprawnie pisać po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Marek Kwitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:04 Nie muszę wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawica Re: Marek Kwitek IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:50 Ten ci jest jest niernotą.> <Marek Kwitek będzie burmistrzem.> Masz rację Aniu, z tym się z Tobą całkowicie zgadzam. <Marek Kwitek będzie burmistrzem.> Co za brednie "gościu" piszesz oraz"#" podstawiasz? Ten człowiek już egzamin z zażądzania zdaje jako v-ce Starosta. Przecież on się na niczym nie zna, a marionetki to kiedyś były w Kongo np. Mobutu. Czy ty taką kandydaturą pragniesz całkowicie pogrążyć to miasto w niełasce? Jego to niech sobie Gosiewski zabierze do Warszawy to zamiast tu, tam mu jak tutaj bedzie nosił za nim teczkę. Takimi kandydarurami przestańcie ośmieszać to miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyania Re: odpowiedż IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:15 Re: odpowiedż Autor: Gość: ania Data: 22.03.06, 07:25 -------------------------------------------------------------------------------- <Czy ja kłamię lub przekłamuję?On mieszka w trześniowskiej części Sandomierza!A czy nie pracował tam gdzie pracował???I robił to co robił???> Aniu jak nie kłamiesz to jednak prawdy nie piszesz, więc Ci ją przybliżę. W podziale administracyjnym naszego miasta nie ma pojęcia <"w trześniowskiej części Sandomierza"> tylko są granice, w których Borowski zamieszkuje, a nazywaja się ul. W.... w Sandomierzu. Co do kolejnej części twojego wywodu to przecież chyba on nie zapiera swojej przeszłości i to jest dla niego na wielki plus. Wielu ludzi byłej i obecnej opozycji antykomunistycznej było członkami tych partii. Gorzej jest z tymi, którzy idą obecnie w zaparte, a którzy poprzez trójpartyjność tj. PZPR, ZSL i SD jaka wtedy istniała wspólnie rozprawiali się z ludźmi, którzy od tych band stronili. Podejmując decyzje wspólnie, ponosili za nie odpowiedzialność. I tak właśnie jest z jednym z tych twoich idoli, który był członkiem ówczesnego SD, a więc również przestępczej organizacji popierający jednym "płucem" w swych poczynaniach "mateczkę PZPR.". I dlaczego tego nie dopatrujesz się w jego życiorysie. Czyżby ci "tatuś" tej tajemnicy nie zdradził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:48 SD jako partia istnieje i jak wiem to żadni prokuratorzy nie szukają nikogo w tej partii.Jak też wiem to w SD byli rzemieślnicy,kupcy i imteligencja!!! Myślę,że obecny włodarz miasta powinien pamiętać,że w trakcie kampanii wyborczej złożył szereg zobowiązań gospodarczych i społecznych i z tego trzeba się "wyspowiadać" co prawda jego mocodawcy albo przebywają w "sanatoriach" albo w niebycie politycznym lecz zostają wyborcy!!Nastąpi czas rozliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekista Re: M.Kwitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:11 Żartujecie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwy Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:51 Na innym forum dotyczącym Burmistrza Sandomierza Gość: igrekowski 23.03.06, 12:02 napisał: <Całą książkę można napisać co miało być a co jest!??> Ja też mogę napisać książkę, a wiedzę mam na ten temat niemałą jak to do stagnacji miasta przyczyniają się prawicowi radni obecnej i poprzednich kadencji. <Nie ma nowych miejsc pracy a te które są się kurczą!> <W mieście stagnacja,zero rozwoju,zero koncepcji miasta! Tworzenie stanowisk pracy powoduje rozwój koniunktry, która za sobą ten sznurek pociąga. Nic nie stoi na przeszkodzie aby tworzyć nowe miejsca pod budownictwo mieszkaniowe, co z kolei miejsca pracy będzie tworzyło. Tu jednak na przeszkodzie stoi prawicowy radny, który ubzdurał,sobie jak w Chęcinach o jakichś tam strefach konserwatorskich, zamiast koniunkturę tą napędzać wstrzymuje ją. Poprzez uruchowmienie budownictwa to praca na budowach, rozwój placówek handlowych i inne. I czy tak o mieszkańcach cierpiących na głód pracy i mieszkań myśli prawicowe ugrupowanie, szukając winnego w tym, który czyni wszystko aby temu się przeciwstawić? Upublicznijcie ile waszych wniosków w tym temacie wpłynęło do Rady Miasta? <Zakłady pracy sie likwidują!> I znowu wielki w tym udział prawicowych radnych, którzy w swych szeregach mają takiego jednego, który stojąc na czele grupy za wszelką cene preferując jeden dąży do całkowitego bankructwa zakładów gastronomicznych i innych podmiotów działających na rzecz miasta. <To,że radni wydzierają po parę groszy na zrobienie koło siebie i u sąsiada chodniczek to nie jest rozwój miasta!> To dobrze, że im w tym nie przeszkadza a raczej w pełni akceptuje ich poczynania, ten, który jest decydentem czyli burmistrz Borowski. I znowu muszę przytoczyć tu okres poprzedniej kadencji i dolę jednego z prawicowych radnych T. Frańczaka, który dążył do wykonania ul. Milberta. Przez całą kadencję Tenderowicz swą arogancją go upodlał. Drogi mu nie wykonał. Autorytet radnego wśród wyborców zapewne nie był najlepszy. Kiedy jednak po wyborach Borowski przejął urząd, biorąc jako za punkt honoru na samym wstępie ulicę tą wykonał. Czy ten prawicowy radny może to zaprzeczyć, a prawicowi radni o tym zapomnieli? <I to widać!Miała być duża inwestycja drugi most?? I co na deklarcjach się skończyło!> Ten natomiast temat to zapewne sprawa przyszłości ale całkowicie uzależniona od Min. Infrastruktury. Jest to inwestycja centralna i dlatego większy wpływ na jego budowę powinien mieć przedstawiciel Skarbu Państwa czyli Powiat. Jak wiemy lobbuje za zmianą lokalizacji mostu w okolice Połańca obecny Marszałek naszego województwa pochodzący z tego miasta. A wic z takim osłabieniem rozwoju tego tematu należało sie liczyć i tu nie upatruję winy władz miasta czy powiatu, w którym funkcję v-ce Starosty sprawował Warzecha a obecnie sprawuje Kwitek czyli obaj prawicowi radni. Czyżby byli na tyle nieudolni aby nie mógli się uporać z tym problemem, a swoją indolęcją prawica winą obarcza Burmistrza Borowskiego? A więc konkludując. Proponuje przeanalizować swoje czteroletnie wpływy na rozwój tego miasta. Co zrobiliście dla ludzi, a co dla siebie i nie szukać w całym dziury bo ja dobrze znam was wszystkich i na temat każdego nawet tych najświętrzych mógłym napisać wiele ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 21:48 Za nieudolność nie powinno miasto płacić tak duże pieniądze!Za stratę drugiego mostu w naszym mieście odpowiada nie ksiądz probosz ani rabin tylko "ojciec"miasta!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:21 Andrzej Tenderowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólnik Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:31 Autor: Gość: jj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 24.03.06, 14:21 <Andrzej Tenderowicz> <JJ.> Jerzy Ja....... Super promotor lobbysta od jednorękich bandytów. Inicjały te pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre!!! Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:39 Lobbysta załatwił Borowskiemu tą robotę wspólnie z Heniem Długoszem i manipulatorem sandomierskim Jerzym Bronkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 06:10 Harańczykowie - mąż burmistrzem a żona wiceburmistrzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:31 wiadomo kto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent BOR komunista Borowski zniszczył nasze Piszczele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:37 Dla ludzi czy dla burmistrza? (2006-03-25) Burmistrz Sandomierza chce stworzyć w mieście skate-park. Niestety lokalizacja jest, łagodnie mówiąc, mało korzystna – park ma powstać w cennym przyrodniczo wąwozie Piszczele. W ramach inwestycji wyciętych zostało już 180 dorodnych drzew - piszą „Nowiny”. Piszczele do niedawna były unikatową enklawą przyrody. Rosły tu klony, jesiony. Burmistrz Jerzy Borowski w miejscu drzew chce urządzić skate-park, boisko do koszykówki, a nawet restaurację w chińskim stylu. 80% kosztów (4 mln zł) ma być pokryte z unijnej dotacji. Burmistrz nie zapytał jednak o zdanie mieszkańców miasta. Podobnie zresztą postąpił z młodzieżą, która została zaproszona do ratusza w celu przedstawienia swojej wizji parku. Na miejscu młodzi ludzie przekonali się, że projekt jest już gotowy i zatwierdzony. Niestety, przykład wąwozu Piszczele nie jest wyjątkiem. Jak zaznacza Zbigniew Puławski, znawca regionu sandomierskiego, a także członek stowarzyszenia ekologicznego Gaja, władze miasta nie lubią przyrody. Kilka lat temu poprzedni burmistrz chciał stworzyć utylizatornię odpadów komunalnych u podnóża Pieprzówek (kolejnego bardzo cennego przyrodniczo obszaru). Zdaniem Puławskiego, obecny burmistrz chce zdobyć głosy wyborców w zbliżających się wyborach pod pretekstem tworzenia miejsca wypoczynku i rozrywki dla mieszkańców. Inaczej widzi sytuację sam burmistrz. Jego zdaniem protestują tylko krzykacze, którzy chcą zdobyć głosy wyborców. Za kilka miesięcy, podczas wyborów, okaże się komu rację przyznają mieszkańcy Sandomierza. Miejmy nadzieję, że w swoich decyzjach wezmą pod uwagę stosunek kandydatów do przyrody. Źródło: www.obywatel.org.pl/index.php?menu=23&msgid=4735 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum mieszk. Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:41 28 marca (wtorek) o godz.16.30 w Domu Katolickim przy ul. Mariackiej w Sandomierzu odbędzie się Publiczna Debata Ekologiczna nt. "Dziedzictwo przyrodnicze miasta Sandomierza - stan obecny i perspektywy". Wstęp wolny. Porządek obrad: wprowadzenie, wystąpienia zaproszonych gości (m.in. z WSHP), przedstawienie projektu zagospodarowania Piszczeli, przedstawienie realizacji tego projektu, dyskusja, wnioski i ew. podjęcie rezolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:00 Przestałem już wierzyć burmistrzowi Borowskiemu,który nie zrobił nic dla miasta ani inwestycji ani nowych miejsc pracy!Jedynie co mu się udało to tylko "pomnik solidarności na skwerze solidarności" za pieniądze nasze to znaczy podatników (mieszkańców).O rozbudowie Sandomierza to zapomnieliśmy juz od paru lat!Trudno różni byli burmistrzowie i jeszcze różni bedą ale ja już na Jerzego Borowskiego głosować nie będę! Cztery lata temu popełniłem błąd!Muszę przeprosić siebie,moją rodzinę i wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwy Re: Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:47 Proponuje zapoznać się z komentarzem z dnia 23.03.06 i dowiesz się "mieszkańcu" kto jest przyczynkiem do braku pełnej realizacji rozwoju miasta, którą byśmy wszyscy sobie życzyli. Pamiętaj, że Burmistrz jest władzą wykonawczą, a ustawodawczą w mieście jest Rada Miasta. Skoro prawicowi radni blokowali wiele zamierzeń jak naprzykład zamiast wzeprzeć dotacją Chorągiew Rycerzy to ubzdurali sobie przekazać te pieniądze na mleko dla szkół, to takie mamy tego efekty. Tak właśnie nie Borowskiemu, im właśnie poprzez upodlanie wspaniałego produktu cieszącego się wśród przyjeżdżających turystów, zależy na rozwoju miasta. Jak więc nie wiesz, to nie zabieraj głosu i nie upodlaj nikogo. Też rodowity Sandomierzanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Re: Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:56 Przecież pan A.Bolewski to wielokadencyjny radny z SLD(Członek egzekutywy pzpzr w województwie tarnobrzeskim)z jego komitetu wyborczego kadencję do tyłu startował pan burmistrz obecny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 10:49 Ja nikogo nie "upodlam" poprostu głosowałem na J.Borowskiego i cała moja rodzina i przyjaciele ale już drugi raz nie dam się podpuścić (to był tylko mój błąd i moich przyjaciół i rodziny!! I powiem jeszcze jedno na plakatach kandydata na burmistrza widniał osobisty podpis "DOBRY WYBÓR! Leszek Miller" to nie był dobry wybór!To był zły wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Zaproszenie na debatę o Piszczelach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:48 Myśle że Pan Borowski jest super dobrum gospodarzem miasta sandomierza bo przecież realizuja najważniejsze zadania takie jak: 1. Buduje za pieniądze mieszkańców wspaniałą fontanne która jest mu niezbędna do jak sądze utopienia się po przegranej 2. pobiera za swoją ciężką pracę symboliczną pensję około 10 tyś złotych 3. Jest zaangażowany w widoczny sposób w życie miasta - widać to było zwłaszcz w Sylwestra na którym się nie pojawił - miła wszystkich mieszkańców głęboko w d....(naiwniaków) 4. Martwi się bardzo tym, czy uda mu się stworzyć przed upływem kadencji Orkiestre dentą bo gdy przegra to i tak będzie mu można nadmuchać. 5. Budrzet przygotowany jest typowo wyborczy obiecuje się w nim cuda na kiju ale już raz Pan Borowski obiecał: A) Zmniejszenie administracji w Urzędzie Miejskim. B) Pracę wielu osobom (mam nadzieję że pamiętają) C) Walkę z bezrobociem poprzez przyciągnięcie przedsiębiorców prawdopodobnie za pomocą Swojej Urody ale w tej kadencji mu się napewno uda dzięki fontannie i orkiestrze z trąbami. D)Uporządkowanie Wybrzeża Piłsudskiego i storzenie w tym miejscu Wodnego Parku - może porządku tam nie ma ale za to wszystki inne jest (nie zachęcam do spacerów w tym rejonie) E) remont instalacji wodno- kanalizacyjnej na terenie starego miasta ale jak to w życiu bywa burmistrz wyremontował tylko swój dom i to za kredyt bo pieniędzy nie miał. F) Skanalizowanie prawobrzeżnej części Sandomierza i nic z tego nie wyszło bo sam się skanalizował G) Budowę drugiego mostu ale jak się okazało pan Burmistrz nie miał czasu za tym chodzić bo był albo na mazurach albo na nartach. Żeby mi nikt nie zarzucił że jestem z osobą która z krytyki Pana burmistrza Jerzego Borowskiego ma coś lub może mieć w przyszłości zachęcam wszystkich mieszkańców Sandomierza do głębokiej analizy przytoczonych sukcesów Burmistrza Borowskiego oraz wyciągnięcia wniosków z otaczającej nas rzeczywistośći ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: komunista Borowski zniszczył nasze Piszczele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:50 Myśle że Pan Borowski jest super dobrum gospodarzem miasta sandomierza bo przecież realizuja najważniejsze zadania takie jak: 1. Buduje za pieniądze mieszkańców wspaniałą fontanne która jest mu niezbędna do jak sądze utopienia się po przegranej 2. pobiera za swoją ciężką pracę symboliczną pensję około 10 tyś złotych 3. Jest zaangażowany w widoczny sposób w życie miasta - widać to było zwłaszcz w Sylwestra na którym się nie pojawił - miła wszystkich mieszkańców głęboko w d....(naiwniaków) 4. Martwi się bardzo tym, czy uda mu się stworzyć przed upływem kadencji Orkiestre dentą bo gdy przegra to i tak będzie mu można nadmuchać. 5. Budrzet przygotowany jest typowo wyborczy obiecuje się w nim cuda na kiju ale już raz Pan Borowski obiecał: A) Zmniejszenie administracji w Urzędzie Miejskim. B) Pracę wielu osobom (mam nadzieję że pamiętają) C) Walkę z bezrobociem poprzez przyciągnięcie przedsiębiorców prawdopodobnie za pomocą Swojej Urody ale w tej kadencji mu się napewno uda dzięki fontannie i orkiestrze z trąbami. D)Uporządkowanie Wybrzeża Piłsudskiego i storzenie w tym miejscu Wodnego Parku - może porządku tam nie ma ale za to wszystki inne jest (nie zachęcam do spacerów w tym rejonie) E) remont instalacji wodno- kanalizacyjnej na terenie starego miasta ale jak to w życiu bywa burmistrz wyremontował tylko swój dom i to za kredyt bo pieniędzy nie miał. F) Skanalizowanie prawobrzeżnej części Sandomierza i nic z tego nie wyszło bo sam się skanalizował G) Budowę drugiego mostu ale jak się okazało pan Burmistrz nie miał czasu za tym chodzić bo był albo na mazurach albo na nartach. Żeby mi nikt nie zarzucił że jestem z osobą która z krytyki Pana burmistrza Jerzego Borowskiego ma coś lub może mieć w przyszłości zachęcam wszystkich mieszkańców Sandomierza do głębokiej analizy przytoczonych sukcesów Burmistrza Borowskiego oraz wyciągnięcia wniosków z otaczającej nas rzeczywistośći ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:51 Myśle że Pan Borowski jest super dobrum gospodarzem miasta sandomierza bo przecież realizuja najważniejsze zadania takie jak: 1. Buduje za pieniądze mieszkańców wspaniałą fontanne która jest mu niezbędna do jak sądze utopienia się po przegranej 2. pobiera za swoją ciężką pracę symboliczną pensję około 10 tyś złotych 3. Jest zaangażowany w widoczny sposób w życie miasta - widać to było zwłaszcz w Sylwestra na którym się nie pojawił - miła wszystkich mieszkańców głęboko w d....(naiwniaków) 4. Martwi się bardzo tym, czy uda mu się stworzyć przed upływem kadencji Orkiestre dentą bo gdy przegra to i tak będzie mu można nadmuchać. 5. Budrzet przygotowany jest typowo wyborczy obiecuje się w nim cuda na kiju ale już raz Pan Borowski obiecał: A) Zmniejszenie administracji w Urzędzie Miejskim. B) Pracę wielu osobom (mam nadzieję że pamiętają) C) Walkę z bezrobociem poprzez przyciągnięcie przedsiębiorców prawdopodobnie za pomocą Swojej Urody ale w tej kadencji mu się napewno uda dzięki fontannie i orkiestrze z trąbami. D)Uporządkowanie Wybrzeża Piłsudskiego i storzenie w tym miejscu Wodnego Parku - może porządku tam nie ma ale za to wszystki inne jest (nie zachęcam do spacerów w tym rejonie) E) remont instalacji wodno- kanalizacyjnej na terenie starego miasta ale jak to w życiu bywa burmistrz wyremontował tylko swój dom i to za kredyt bo pieniędzy nie miał. F) Skanalizowanie prawobrzeżnej części Sandomierza i nic z tego nie wyszło bo sam się skanalizował G) Budowę drugiego mostu ale jak się okazało pan Burmistrz nie miał czasu za tym chodzić bo był albo na mazurach albo na nartach. Żeby mi nikt nie zarzucił że jestem z osobą która z krytyki Pana burmistrza Jerzego Borowskiego ma coś lub może mieć w przyszłości zachęcam wszystkich mieszkańców Sandomierza do głębokiej analizy przytoczonych sukcesów Burmistrza Borowskiego oraz wyciągnięcia wniosków z otaczającej nas rzeczywistośći ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewczyni Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:17 Posłuchaj "YOGI" i pomyśl o sobie. Krowę jak się powtarza zapłodniać po trzecim razie idzie na ubój. Popatrz na to jak to wygląda u ciebie z tymi wpisami i sam zgłoś sie do ubojni, a nie pisz głupot w poszczególnych punkatach bo i tak ci w to może uwierzyć tylko człowiek mało inteligentny cierpiący tak jak wynika ty na schizofremię czyli "debilizm" - kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:27 Widzę że ty już jsteś przynajmniej po lobotomii. Wydaje mi się że pracujesz u Pan Burmistrza Jurka Borowskiego i chyba jesteś dobrze przez niego opłacana.Ale nie powinien dać ci premii w tym miesiącu skoro nic mądrzejszego nie potrafisz napisać. Ja piszę o faktach a ty bronisz tylko własnej d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewczyni Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:51 I znowu YOGI bredzisz. Ani ja nie pracuję u "Jurka Borowskiego" ani nawet dokładnie go nie znam. Ja tylko jako Sandomierzanka widzę, że twoje zachowanie na nic więcej jak takie określenie zasługuje. Juz wczoraj jeden taki chcąc wywołac w mieście skandal na temat Piszczel zorganizował w Domu Katolickim kompromitujący "cyrk" i wraz z byłym wicewojewodą tarnobrzeskim Janem Misiakiem, który jak sie tam okazało wytykając błędy Borowskiemu o wykorzystywaniu stanowiska sam jako wicewojewoda tego dokonał. Jako ówczesny członek egzekutywy komunistycznej PZPR czyniąc bezkarną prywatę zniszczył strukturę strefy konserwsatorskiej. Spowodował wyburzenie zabytkowego dworku i na jego miejscu postawił urągający architekturze wzgórza Staromiejskiego jednorodzinny domek. Ujawnił to jeden z mieszkańców. Aż wstyd żeby właściciele Domu Katolickiego dopuściłi w tym miejscu do "igrzysk" w bezczelnym chamskim wydaniu. Tak też Yogi i ty starasz się na tym forum upodabniać do tych opisanych wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:29 hehehe!ale kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:58 Pan J.Borowski nie ma nic wspólnego z SLD. Od lewicy odszedł już dość dawno i wszyscy dobrze o tym wiedzą.Proponuję aby poszedł do partii rządzącej (jeżeli go przyjmą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:39 Tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:20 Wiemy kto będzie startował na stanowisko burmistrza i wiemy też,że obecny burmistrz nie zostanie burmistrzem na następną kadencję nawet gdyby dostał poparcie o.Tadeusza tego wiecie którego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 06:17 Ja obecnemu burmistrzowi nie wierzę! A co się dzieje w sprawie sprzedaży całych bloków na starówce???Burmistrz chce sprzedać domy z lokatorami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:41 Tak ja na J.Borowskiego drugi raz nie będę głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak burmistrz jest antysemitą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:24 To że burmistrz miasta jest antysemitą mnie to nie przeszkadza gorzej,że on w ogóle nic nie robi tylko dba o pomnik Solidarności!hehehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: burmistrz jest antysemitą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:44 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: burmistrz jest antysemitą IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:15 burmistrz jest antysemitą Autor: Gość: polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 29.03.06, 14:24 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- <To że burmistrz miasta jest antysemitą mnie to nie przeszkadza gorzej,że on w ogóle nic nie robi tylko dba o pomnik Solidarności!hehehehe!> Tak ty POLAK jak i popierający go YOGI pisząc o atysemityźmie burmistrza zarzucając mu jednocześnie dbałość o Pomnik SOLIDARNOŚCI jesteście wprost debilami. Pokażcie mi jakiegokolwiek Żyda, który urągał będzie własnym symbolom narodowym. A czy nie dostrzegacie w ich postępowaniu antypolskich wystąpień. Czy nieznane są wam przykłady głoszone w USA i na zachodzie o "Polskich obozach koncentracyjnych." Zastanawiam sie czy ty wogóle masz prawo korzystać z nicka "Polak?" Zastanowia mnie czy to nie jest antypolska prowokacja. Człowiecze albo tyś jest prawdziwy Polak albo zakonspirowany z Mosadu. Wiedz o tym że najlepszy Mosad to zakonspirowany Mosad. I nie uważaj mnie znowu za kolejnego antysemitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: burmistrz jest antysemitą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 07:42 Nie jestem pewny czy pan burmistrz jest antysemitą!A co do pomnika Solidarności jest chwalebne panie burmistrzu znaczy ,że trochę sie pan zmienił pozytywnie albo pan tylko kugluje! Kuglowanie też jest dość niebezpieczne!Bo może być tez taka sytuacja,że nikt pana nie poprze?Ani pana towarzysze partyjni ani niedoszli "przyjaciele". Ale jak znam życie to sumienie pan ma czyste mało używane!Ja jestem tylko "oglądaczem" tego teatru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 06:21 Ja będę głosowała na Marka Harańczyka i jego żonę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 07:13 Przypominam,że przez ostatnie blisko cztery lata w Sandomierzu panuje marazm i stagnacja!Drugiego mostu władze miasta nie wybudowały!Bezrobocie stale się powiększa!Firmy i zakłady bądż się rozwiązują bądż padają!Burmistrz miasta nie ma żadnej koncepcji rozwoju Sandomierza a najgorzej to,że sam popełnia kardynalne błędy!Ja na niego w wyborach samorządowych głosował nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech 23 Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:51 JERZY JESTEŚMY Z TOBA. TRZYMAJ TAK DALEJ. CH...M PRECZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komsomolec Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 20:29 "Tak trzymać nie popuszczać" towarzyszu Jurku jesteśmy z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:17 JO TYRZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:17 Andrzej wróć. Z Maryśką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wc Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:52 Jerzy Powierża Radny Sejmiku!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.radny Re: kto zostanie jesienią burmistrzem Sandomierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:31 Pan Powierża to niech jakąś szkołe skończy bo te wumlowskie kwity to można wsadzić sobie w....... Odpowiedz Link Zgłoś