Gość: Jaga IP: 81.219.132.* 18.03.06, 18:21 Na dzisiejszym konwektyklu nie udzielili absolutorium H. Milcarzowi, atakował go Wołodźko. Grali na Kopycińskiego jako przewodniczącego, jeszcze się ostatecznie nie powybierali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaga Re: W SLD po wyborach IP: 81.219.132.* 18.03.06, 18:27 Ledwo co odeszłam od kompa a tu podali wyniki. Jedynym kandydatem na "barona" był Sławomir Kopyciński, dostał 129 głosów za, 54 były przeciw. I takie teraz jest oblicze SLD. zwyciężyła opcja Szejny, Stępnia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: W SLD po wyborach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.03.06, 18:27 gratulacje Sławku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: W SLD po wyborach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:38 Co to za facet? tylko bez opluwania i laurek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS się cieszy Re: W SLD po wyborach IP: *.fortes.pl 18.03.06, 19:05 SLD pozbyło się przyzwoitego człowieka. No i dobrze - pokazało swoją prawdziwą twarz. PiS i PO są zadowolone - w świętokrzyskim przy takim przewodniczącym nie będzie szans na zjednoczenie lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
okrentka Re: W SLD po wyborach 18.03.06, 19:12 Może to jest czas nowej partii?Coś bez historii,coś tylko z przyszłością... Ja już sie w polityke nie bawie , ale moje dorosłe dzieci - wykształcone , bywałe w świecie i ich nowi znajomi...czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos2 Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:59 Naprawdę wielka szkoda, że tak się stało . Henryk Milcarz był wielką osobowością. Ale wreszcie sobie odpocznie, czego Mu z całego serca życzę, a teraz "oni" zaczną walke sami ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merch Re: W SLD po wyborach IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 19.03.06, 13:17 był wielki... szkoda że nie umiał wymówić poprawnie skrótu PHARE (wymawiał phare zamiast fare :)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W SLD po wyborach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.06, 20:22 SLD w śWIĘTOKRZYSKIM wybrało konfrontację z całą lewicą , no cóż sami tego chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:39 Tak rzeczywiście!I tylko po to zeby pan kopyciński dostał pracę (ze składek partyjnych).Konfrontacja?a moze dobrze!nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: W SLD po wyborach IP: 67.71.86.* 18.03.06, 21:36 ..... wiadomosc zaskoczyla mnie....to ta przestepcza organizacja jeszcze istnieje ? Dorosli ludzie a takie glupoty jeszcze ich sie trzymaja. Oslawione SLD...czym oslawione ?....UDZIALOWCY MORDU DOKONANEGO NA NARODZIE POLSKIM ....moze tego wszystkiego tak na codzien nie widac w obcowaniu z nimi...zyja stylem przecietniaka, ocierasz sie o nich w przejsciu, widzisz jak na parkingu supersamu ta szmata wypelnia bagaznik swego samochodu butelkami cocacoli....a tym czasem w ich biorkach leza spokojnie cyrografy, instrukcje jak zabijac masy, jak uzywac masy, jak dzieki ich sprezeniach emocjonalnych windowac sie ku gorze.....jak byc cichym i skromnym wykonawcoa spiskowej teorii dziejow. ....sproboj i ty zostac szmata....to o wiele latwiejsze niz zostac czlowiekiem sluchaczem RM....mowisz ze sluchasz i nic nie pojmujesz ....jest taki kraj u zbiegu drog , gdzie sie spotyka z zachodem wschod. ..ale ty o tym jeszcze nie wiesz....i jak mowisz nie uwierzysz dopuki nie zobaczysz..wszystko w swoim czasie....ta proznia w twojej glowie zostanie wypelniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: W SLD po wyborach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 21:47 Filipku, zostaw zmywanie, przerzuc się na pisanie powieści kryminalnych, lepiej na tym wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sylweczek0 Re: W SLD po wyborach 19.03.06, 13:10 Piękne....zwłaszcza ten ostani fragment o pustce w głowie... Mówi to dużo o autorze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: W SLD po wyborach IP: 81.6.130.* 18.03.06, 21:47 Ostateczne wyniki Konwencji są nastepujące: Przewodniczący Henryk Milcarz nie otrzymał absolutorium uzyskując 90 głosów "za" i 106 "przeciw" - był to nadspodziewanie dobry /dla jego "przeciwników"/ wynik. Sekretarz Jerzy Komorniczak nie otrzymał absolutorium uzyskując 75 głosów "za" i 121 "przeciw". Posotalych 17-tu Członków Zarządu otrzymało absolutorium. Jest prawdą to co twierdzi "Jaga". Marszałek Franciszek Wołodźko zaatakował otwarcie Henryka Milcarza i Jerzego Komorniczaka - pewnie w "podziękowaniu" za to, że do- prowadzili Oni wbrew protestom do Inauguracji Kampanii SLD w Połańcu będącym okręgiem Marszałka, zamiast w Kielcach. Przewodniczącym Rady Wojewódzkiej został wybrany dotychczasowy Przewodniczący Rady Miejskiej /który był również wcześniej Sekratarzem RW/ Sławomir Kopyciński. Startował sam na tę funkcję - uzyskał 129 głosów "za" i 54 "przeciw". Wygrana ta była zgodna z "przewidywaniem" wielu Delegatów. Sekretarzem Rady Wojewódzkiej został ku zaskoczeniu sporej części uczestrników Konwencji /pod sam koniec jej obrad/ obecny asystent Eurodeputowanego Andrzeja Szejny, Sekretarz Rady Miejskiej Roman Szular. Startował sam na tę funkcję - uzyskał 122 głosy "za" przy 22 "przeciw". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 21:51 Szular? - Ten od lewych przetargów w NFZ? Ten co dostał w podziękowaniu za wygrany przetarg na sprzątanie w NFZ, samochodzik od Pana Buszko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: W SLD po wyborach IP: 81.6.130.* 18.03.06, 21:56 Masz RACJĘ - tak K.... - ten SAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:00 No to szczerze współczuję SLD. Szkoda, bo wielu znakomitych działaczy lewicowych zostanie teraz odsuniętych w cien przez tą nienażartą i niewyżytą chołotę. Pewnie z Szularem i Kopycinskim pojawi się tow. Wojtaś - ten od "lewych senatoriów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: W SLD po wyborach IP: 81.219.132.* 19.03.06, 09:02 Tak, ten właście szczodrze ponoć popierany przez przewodniczącą Rady Spolecznej Narodowego Funduszu Zdrowia. Ktoś pyta o Sławomira Kopycińskiego: radny w kadencji 1998-2002 z listy SLD, członek Zarządu Miasta w ekipie prezydenta Włodzimierza Stępnia, zajmować się miał się aktywizacją młodzieży, współpracą z organizacjami młodzieżowymi jako, świeżo wówczas upieczony, absolwent Wydziału Politologii i Nauk Społecznych Akademii Świętokrzyskiej. Pracował w Świętokrzyskiej Regionalnej Kasie Chorych. Stamtąd, gdy nastały zmiany związane z polityczną ekipą ,przeniosł się do agencji rolnyej na wiceszefa. Jego fenomenalna kariera jeśli chodzi o znajdowanie pracy kojarzyla się z ówczesnym posłem Henrykiem Długoszem. Z tego co pamiętam łatwo nawiązuje kontakty z ludźmi, żonaty, ma dwoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: W SLD po wyborach IP: 81.219.132.* 19.03.06, 09:16 A teraz będą odczucia własne. Oczywiste kojarzenie Sławomira K. z Henrykiem D. dla wielu członków SLD jest uczuciem radosnym , dla równie wielu nie a w otoczeniu politycznym na pewno nie. Jedni zazdroszczą mu błyskawicznej kariery politycznej i zawodowej przypisując ją tylko tym kontaktom z Henrykiem D. a nie własnym osiągnięciom, inni mają za złe, że wprowadza do kierownictwa SLD niejakiego Szulara kojarzonego z rozpasaniem w kasie chorych za czsów H. Michałkiewicza, z protekcyjnym kupnem auta opisywanym we wszstkich gazetach, z krecią wojną przeciwko Henrykowi Milcarzowi. Duet ten jest nie do przełknięcia np. dla mediów jeślili chodzi o kampanię samorzadową. A takze ciężki do zaakceptowania przez ludzi związanych z lewicą a niekoniecznie członków SLD, którzy już mówią, ze nie będą mieli na kogo głosować. Duet ten został bowiem ułożony przez uroposła i warszawkę tak jak kolejność na liście lista jak do wyborów parlamentarnych, które odstręczyły od udziału w głosowaniu wielu ludzi lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik zgroza IP: 82.139.11.* 19.03.06, 09:25 do tej pory byłem "zawieszony" oczekując lepszego, teraz w reakcji na wynik wyboru Sławcia i Romusia olałem legitke ciepłym moczem i przez szacunek dla kibla wywaliłem na śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: zgroza IP: 81.219.132.* 19.03.06, 10:47 No, to wypada odtrąbić koniec lewicy w Kielcach, bo stary układ wrócił. Nie przypadkowo marszałek Wołodxko, który za peniądze podatników kupił Suprimex atakował Henryka Milcarza. Nie przypadkowo Sławomir Kopyciński powiązany rodzinnie z osobą z kierownictwa Suprimexu jest szefem SLD. Tyle, że teraz niepowodzenia w wyborach samorządowych nie zwalą na H. Milcarza. Najpierw sami ustalili listę w wyborach parlamentarnych, a jak wypadli blado, to jego skopali. Teraz sami ustalą w samorządowych a kogo za niepowodzenia skopią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: zgroza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 11:23 Jak to kogo skopią? Lubawskiego! Bo to jego wina, że w SLD się popie..ło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: zgroza IP: 81.219.132.* 19.03.06, 11:44 Jeszcze u Gargamela przeczytałam, że tow. Tadeusz Jóźwik ma negocjować z frontem szeroko pojętej lewicy, ten sam Jóźwik, co nie mógł przeżyć, ze H. Milcarz nastał po nim w wodociagach i rył pod nim jak mógł. Oj będzie się działo, ale bez tzw. prawdziwej lewicy, bo ona zwija zagle widząc te świeże kadry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zdrowie Re: zgroza IP: 82.139.11.* 19.03.06, 19:45 Przykry jest fakt świadczący o krótkowzroczności obecnego szefostwa SLD. Tylko słychać jak prawica zaciera ręce z radości i otwiera korki szampanów. Panowie zagalopowaliście się. Z takim składem, na który media będą miały masę "haków" daleko nie zajedziecie. Przeraża także retoryka pana marszałka, którego wielu ludzi uważało za człowieka rozsądnego. Cóż, nerwy i ukryte żale są fatalnym doradcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: W SLD po wyborach IP: 81.6.130.* 19.03.06, 11:56 Ta Konwencja na pewno nie jest SUKCESEM Świętokrzyskiego SLD. Nieudzielenie absolutorium Przewodniczącemu Henrykowi Milcarzowi może osłabić Sojusz - taka jednak była WOLA Delegatów. Sam wynik jaki osiągnął H.Milcaarz jest godzien PODZIWU - i był dużym zaskoczeniem dla Jego przeciwników. Natomiast wyjątkowo SK........KIE było wystąpienie Marszałka Franciszka Wołodźki. Pozbawił nim szans H.Milcarza na uzyskanie absolutorium - ale sam jest w "SLD" od tej chwili SKOŃ- CZONY. Wybór Sławomira Kopycińskiego był spodziewaną konsekwencją jego wcześnie- jszych ataków na Zarząd Rady Wojewódzkiej. To co pisze o nim "Jaga" jest w zasa- dzie zgodne z prawdą - generalnie choć nie jest poza "SLD" LUBIANY to w samym Sojuszu dał się poznać jako dobry ORGANIZATOR. Kierowany przez niego w ostatniej kampanii wyborczej Sztab Włodzimierza Stępnia pracował naprawdę dobrze - i mógł się z nim "równać" prawdopodobnie tylko Sztab Wyborczy Ingii Kamińskiej z Ostro- wca Świetokrzyskiego. Nawet jego przeciwnicy muszą przyznać, że będzie on dobrym Przewodniczącym Rady Wojewódzkiej. TRAGEDIĄ jest natomiast wybór na Sekratarza tej Rady Romana Szulara - sprawa zakupu przez neigo samochodu od nijakiego Buszko po tym jak należąca do niego firma sprzątająca wygrała przetarg w NFZ /gdzie R.Szular był na stanowisku kierowniczym/ KOMPROMITUJE GO CAŁKOWICIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: W SLD po wyborach IP: 81.219.132.* 19.03.06, 12:30 Szybko ktoś kasuje wątki, w których piszę, że efekt tych wyborów w SLD, to gra duetu: europoseł plus długie ręce zza krat. Nie przypadkowo Franciszek Wołodźko, który kupił Suprimex, zaatakaował na ostatanich przedwyborczych spotkaniach Henryka Milcarza, nie przypadkowo S. Kopyciński, powiązany rodzinnie z p. Wojciechowskim, dyrektorem zarządu Suprimexu, został szefem SLD. Wrócił stary układ. Kasowanie tego wątku tej prawdy nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: W SLD po wyborach IP: *.kielce.net.pl 19.03.06, 14:09 Fragment tekstu z „Rzeczpospolitej” 22.07.2003r. pt. „Złoty baron” „O technikach wyborczych w świętokrzyskim SLD krążą opowieści. Bez ogródek nazywa się to szopką. Na jednym ze zjazdów miejskich w Kielcach młodzieżowi działacze lewicy zasiedli przy jednym stole. - Sławomir Kopyciński, nasz opiekun, siedział z nami - opowiada aktywista młodzieżowy. - Kopyciński wypełniał nasze kartki do głosowania. Wycinał, kogo trzeba. Dawał nam kartki, a my je wrzucaliśmy do urny. Obok, za stołem prezydialnym siedział Heniek Długosz. Młodzieżowiec przejrzał wtedy na oczy: - Zapytałem siebie: "po co tu jestem"? Dziś Sławomir Kopyciński jest prawą ręką Długosza, sekretarzem Rady Wojewódzkiej SLD, szefem partii w Kielcach i kierownikiem działu w świętokrzyskim Narodowym Funduszu Zdrowia. A także członkiem rady nadzorczej Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawienikt Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:16 Pieprzycie na tym forum farmazony, jak zawsze gdy coś wraca do normalności. Gdy zdrowy rozsądek wraca do społeczeństwa. Gdy właściwi ludzie są wybierani lub zajmują stanowiska. Takim mędą jak nie tylko Gargamel i Jaga ale również Kielczaninowi i im podobnym najlepiej łowi się ryby w mętnej wodzie. Dla takich jak W/w autorom postów im gorzej dla innych tym lepiej dla nich skur....y (byki). Opluwac kazdego kto jest wartościowy, to dla nich jest prawie jak orgazm, ZBOCZEŃCY, lub z premedytacją zawodowi komentatorzy. Dla nich kto nie po ich lini TO WRÓG, znane to jest z kieleckiej Historii. Dobrze,że lud się budzi, obudził się.Te wybory to pierwsze jaskółki na wiosnę.Wystarcy już perfidnej destrukcji w naszym województwie.Wyborów miernot i bmw. Brawa za przełom !!!! Suchy spie.... !Wybieranie ludzi kompetentnych, wykształconych i już zahartowanych w bojach ze skur...wem , to potrzeba czasu. To przyszłość regionu. Gratulacje za wybór tych którzy tak dobrze zarządzali kampaniami wyborczymi.Z dobrego wyboru wróg się nie będzie cieszył. Brawo dla Franciszka,w końcu zajmuje jakieś stanowiska, mam nadzieję że to nie był tylko koniukturalizm. Kończę z nadzieją ,że chłopaki świetnie dadzą sobie radę. Na pochybel skur....(bykom).W końcu idzie lepsza młodość popierana mądrym i dojrzałym doświadczeniem .Sukcesów !!!!Dla jasności prawienikt jest niezależny, to informacja dla forumowych męd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:27 Kopcio i Romcio wykształceni? Chyba w zasadach wycinanioa niewygodnych ludzi. Kopcio i Romcio zahartowani w bojach? Chyba w bojach z kolejną flaszką. Brawa dla Franciszka? Chyba za totalne sku..syństwo w stosunku do Milcarza. Weź się gnido obudź, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawienikt Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:37 A TY to chociaż masz maturę ?! Czy zaocznie skończyleś WUML.Gnido?? A ty mędo masz jakieś studia, kursy zawodowe ?! Jak widzisz potrafię się zniżyć do twojego poziomu i z takim jak ty miernoto "powalczyć " twoimi metodami.Życie mnie też tego nauczyło niskointeligentna gnido forumowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex sld (od dziś) Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:52 WUMLU nie kończyłem, ale jestem m.in. po Szkole Nauk Społecznych, mam doktorat i habilitację. A ty żądny władzy (i kasy) młodzieżowcu, co masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawienikt Re: W SLD po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:54 W przeciwieństwie do dr hab.nauk społecznych mam PRZED SOBĄ PRZYSZŁOŚĆ.Dziękuję za komplement młodziezowca, bo tak się jeszcze czuję,już taki jestem. Nie żyję przeszłością, patrzę do przodu, w przyszłośc. Gentelman słowami naukowca,O KASIE, nie rozmawia nawet publicznie. Przykro mi o tym pisać ale rozumiem, że kultury na Szkole Nauk Społecznych przy KC nie wykładano i stąd ta gafa.Dlatego nie jestem nawet wdzięczny Takim Osobom za przeszłość mimo, że sentymentalnie ją wspominam. "prawienikt" jest chyba wymowne nawet i dla naukowca . Piszcie wspomnienia, prace naukowe, ale od przyszłosci mojej i moich dzieci wara !!!! Dosyć tego ! Cóż, młodość ma swoje prawa i najwyższa pora dać jej stery by mogła zarabić na Wasze emerytury i swoje kapitalistyczne potrzeby.Czas pożegnania nadszedł, chyba, że będziesz pomagał a nie szkodził Destrukcie Polityczny.To chyba na WSNS jako priorytetową techniką zarządzania zasobami ludzkimi uważano powoływanie na stanowiska kierownicze ludzi kierując się tzw negatywnym doborem kadr.Stąd ten zawód wyborem przyszłości. Zdziwiony ???? tak mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletaryusz Wygrali lumpenaktywiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:10 W ostatniej konwencji wojewódzkiej zwycięstwo odniosła grupa nazywana przez nas "lumpenaktywistami". Trzonem jej są przydupasy Kopycińskiego z Czarnowa oraz niedobitki z koła partyjnego NFZ. Zainteresowani wiedzą dlaczego nazywa się ich lumpanaktywistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezainteresowany Re: Wygrali lumpenaktywiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:47 Przypominam towarzysze i przyjaciele(jak to mówi jeden z kacykóww powiatowych),że istniały Wyższa Szkoła Nauk Społecznych przy KCPZPR a potem zmieniono nazwę na Akademia Nauk Społecznych(już bez"dopysku"KC PZPR).Co prawda co po niektórzy starali się ale nie skończyli(bo byli matołami)!Tak tak towarzysze kacykowie powiatowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś