Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:21 Skandal!!! Mamy jasne, że nikogo z władz nie obchodzi nasze Milenium!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przemek Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 13.06.06, 06:48 Jakie tysiąclecie, takie obchody. Dobrze, że nie przyjechali, bo robiliby za lisek figowy. A bez nich gołym okiem widać, że to ch... a nie impreza. Najpierw trzeba się postarać, coś sensownego zorganizować a dopiero potem zapraszać gosci i liczyć na ich przybycie. Gratulacje dla Przewodniczącego Tysiąclecia i jego podopiecznych Oblatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mani nie bójcie się milenium - nie pomoże IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.06.06, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 82.139.11.* 13.06.06, 09:41 .....poczekajmy na tzw"świeto kielc" ..tu sie bedzie działo..oj bedzie sie działo:)podobno kck przygotowuje cos naprawdę extra razem z teatrem kubuś:) słyszałem że biletów na imprezę na Kadzielni od dawna już nie ma w Warszawie i w Krakowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mani wieśniactwo zarzyga całe kielczewo? nie 1 raz IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.06.06, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kie Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.dyn.optonline.net 14.06.06, 13:32 Bo sie okazalo,ze nie mozna wyrwac nadajnika dla ojdyra i dlatego stracili zainteresowanie!Wczesniej jezdzili na wykwintne obiadki jak kot z pecherzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WLE Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 86.56.0.* 13.06.06, 09:25 Trzeba było przesunąć termin. Teraz króluje piłka nożna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum-cyk-cyk Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:51 Tak jest! Święta racja! Termin nie trafiony. W sobotę (10 czerwca) było: godz. 15.00: Anglia - Paragwaj (1:0) godz. 18.00: Trynidad - Szwecja (0:0) godz: 21.00: Argentyna - WKS (2:1) W niedzielę (11 czerwca) było: godz. 15.00: Serbia - Holandia (0:1) godz. 18.00: Meksyk : Iran (3:1) godz: 21.00: Angola - Portugalia (0:1) I nie czas był - jak widać - na jakieś tam obchody. A "poresztą" - jak mówią pod Świętym Krzyżem - czy na tę imprezę była zgoda łojcadyrechtora? Nie mogą w końcu oblaci nad redemptorystami górować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruhen Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:09 Przykro,przykro jeszcze raz przykro.Politycy jasna rzecz transmisja mszy na ''Poloni ''to po co przyjeżdzać. Ale Episkopat - najstarsze sanktuarium - relikwie krzyża - chyba biora przykład z polityków.No jak wytłumaczyć/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 212.190.72.* 13.06.06, 11:44 A ostatnio czytałem w Gazecie, że pan Gosiewski wszystko juz załatwił. Coś się stało czy jak zwykle obiecanki bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 13.06.06, 12:13 Obchodzi. Problemem jest to, że wzięły się do jego organizacji niedojdy. Konkretnie urzędnicy i parlamentarzyści. Małe porównanie - obie imprezy na Świętym Krzyżu: pierwsza - Milenium: olbrzymie środki finansowe, przebudowa dróg, remonty w gminach, dostęp do prasy, telewizji i radia, zaangażowanie władz gminnych, powiatowych, wojewódzkich, bilgordy, plakaty, chorągwnie i chorągiewki, zaangażowanie na duż skalę policji i służb medycznych. Rezultat: 10 000 uczestników, z władz biskup diecezji sandomierskiej (Św. Krzyż leży w tej diecezji), z gości Prymas Węgier. druga - Świętokrzyski Rajd Pielgrzymkowy: siedmiu Przewodników Świętkrzyskich (społecznie ale przez pół roku), jeden ksiądz, dwie ryzy papieru, kserokopiarka, kilka paczek ciastek, herbaty, kawy, cukier. Rezultat: 2 800 uczestników, z władz biskup diecezji sandomierskiej (Św. Krzyż leży w tej diecezji), z gości biskup dicezji radomskiej, biskup diecezji kieleckiej i Prymas Polski. Na marginesie - to było 5-lecie Rajdu. Przyglądając się z pozycji uczestnika - wydaje mi się, że na rajdzie opieka medyczna była nawet bardziej widoczna. Wnioski: gdy nie ma urzędniczego, prawnego przymusu uczesnictwa potrzebni są fachowcy a nie urzędnicy-kolesie i pseudofachowcy z dyplomem bez pokrycia. Gosiewski - niby wielka szycha i co? Możliwe, że zagrały wzgledy polityczne (brak chęci współpracy z tymi z innych partii) ale to świadczyłoby, że jesteśmy tylkoarmatnim mięsem wyborczym do realizacji ambicji politycznych i innych aspiracji naszych polityków. Tak naprawdę mają nas w d****. Trzeba liczyć na siebie, nie na władze - te są jak wrzód. I do spraw ważnych zatrudniać sprawdzonych fachowców a nie tych ze stołków i utytuowanych ale nic nie potrafiących. Dla mnie porównanie w/w jest wiele mówiące. Da się wszystko zrobić ale trzeba mieć właściwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 13.06.06, 13:19 Rajd to rajd. Co się tak wzruszasz? Walczący za, walczący przeciw - od wychodzi z ciebie ciemniactwo. Ja mam do tego stosunek dość prosty - impreza mi się podoba albo nie. Ta, o której wspomniałem, była nieźle zorganizowana a ponieważ organizacja interesuje mnie z przyczyn zawodowych to nieco się podowiadywałem. > Niedługo pewnie będziecie organizowali znane ze średniowiecza > przemarsze BICZOWNIKÓW. Będziecie? Pudło. Nie jestem z Kielc. Ale lubię Góry Świętokrzyskie. Co do biczowników - podobałoby mi się ;-) Chętnie bym się poprzyglądał. Inne: biczowanie młodych dziwcząt, leżenie krzyżem - eh, łza się w oku kręci. Nijak się to wszystko ma do tego co napisałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blakne Bernard Briks - medialna twarz Milenium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:33 Ojciec Briks pokazywał się ostatnio wszędzie: okładkach gazet,w telewizji, na bankietach i jaki z tego efekt? Marny!! I to bardzo! Organizatorzy zmarnowali ogromny potencjał jaki krył się w tej imprezie! Miało być szumnie, a było jak zawsze, no ale chociaż mamy na pocieszenie nową medialną osobowość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oryganion Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 20:19 i racja ja by siętez nie przejmował , olali nas - i koniec wydarzenie uda sie jezeli jest natutralna potrzeba jego świetowania a organizatorzy postaraja sie to profesjonalnie przygotowac - a tu ani ani inna sprawa ze nieobecnosc hierarchów jest więcej niz dziwna najstarsze sanktuarium, Prymas Wegier, miedzynarodowy wydzwiek Święty Krzyz to chuba nie ma szczescia - i moze jest jedno wazne - niech on bedzie nasz - nie chca , nie rozumia - no to ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 14.06.06, 15:44 a dlaczego miałaby obchodzić? muzeum już oddaliście chciwym braciszkom? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 14.06.06, 16:26 No chyba jeszcze nie połknęli. Ale to napewno nastąpi. Nie rozumiem dlaczego na Łysej Górze obchodzone jest Milenium ( 1000 lat) pracy zakonnej, kiedy już odkryto, że ponad 1200 lat temu powstało tam sanktuarium. Zachował się przecież trzymetrowej wysokości wał kamienny o długości 1,4 km i szerokości 10-15 m. Zbudowano go w VIII wieku z drobno potłuczonego kwarcytu wzmocnionego konstrukcja drewnianą. Czy czasem nie te korzenie są naszym dziedzictwem? A pózniej? "Nabywali", otrzymywali darowizny, spadki, zapisy przedstawiciele jedynej słusznej religii i tak do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:10 a kto by pracował w dni wole i pierwsze naprawdę pogodne.Sa lepsze miejsca na wypoczynek jak parogodzinna Msza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.06.06, 22:20 Skandal dla organizatorów obchodów milenijncyh na Świętym Krzyżu tj. dla kurii sandomierskiej. Czy musiało tak być ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lbr Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 4.67.40.* 15.06.06, 01:48 Czesc czarnych widzi,ze cierpliwosc biednych i glodnych ludzi sie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś