Dodaj do ulubionych

Diecezjalne milenium Świętego Krzyża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:21
Skandal!!! Mamy jasne, że nikogo z władz nie obchodzi nasze Milenium!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: przemek Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 13.06.06, 06:48
      Jakie tysiąclecie, takie obchody. Dobrze, że nie przyjechali, bo robiliby za
      lisek figowy. A bez nich gołym okiem widać, że to ch... a nie impreza. Najpierw
      trzeba się postarać, coś sensownego zorganizować a dopiero potem zapraszać
      gosci i liczyć na ich przybycie. Gratulacje dla Przewodniczącego Tysiąclecia i
      jego podopiecznych Oblatów.
      • Gość: mani nie bójcie się milenium - nie pomoże IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.06.06, 09:41
      • Gość: wacek Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 82.139.11.* 13.06.06, 09:41
        .....poczekajmy na tzw"świeto kielc" ..tu sie bedzie działo..oj bedzie sie
        działo:)podobno kck przygotowuje cos naprawdę extra razem z teatrem kubuś:)
        słyszałem że biletów na imprezę na Kadzielni od dawna już nie ma w Warszawie i
        w Krakowie:)
        • Gość: mani wieśniactwo zarzyga całe kielczewo? nie 1 raz IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.06.06, 09:43
      • Gość: Kie Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.dyn.optonline.net 14.06.06, 13:32
        Bo sie okazalo,ze nie mozna wyrwac nadajnika dla ojdyra i dlatego stracili
        zainteresowanie!Wczesniej jezdzili na wykwintne obiadki jak kot z pecherzem!
    • Gość: WLE Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 86.56.0.* 13.06.06, 09:25
      Trzeba było przesunąć termin. Teraz króluje piłka nożna.
      • Gość: bum-cyk-cyk Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:51
        Tak jest! Święta racja! Termin nie trafiony.
        W sobotę (10 czerwca) było:
        godz. 15.00: Anglia - Paragwaj (1:0)
        godz. 18.00: Trynidad - Szwecja (0:0)
        godz: 21.00: Argentyna - WKS (2:1)
        W niedzielę (11 czerwca) było:
        godz. 15.00: Serbia - Holandia (0:1)
        godz. 18.00: Meksyk : Iran (3:1)
        godz: 21.00: Angola - Portugalia (0:1)
        I nie czas był - jak widać - na jakieś tam obchody. A "poresztą" - jak mówią
        pod Świętym Krzyżem - czy na tę imprezę była zgoda łojcadyrechtora?
        Nie mogą w końcu oblaci nad redemptorystami górować.
    • Gość: mani 1000 lat dziadostwa IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.06.06, 09:40
    • Gość: gruhen Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:09
      Przykro,przykro jeszcze raz przykro.Politycy jasna rzecz transmisja mszy na
      ''Poloni ''to po co przyjeżdzać. Ale Episkopat - najstarsze sanktuarium -
      relikwie krzyża - chyba biora przykład z polityków.No jak wytłumaczyć/
    • Gość: andrzej Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 212.190.72.* 13.06.06, 11:44
      A ostatnio czytałem w Gazecie, że pan Gosiewski wszystko juz załatwił. Coś się
      stało czy jak zwykle obiecanki bez pokrycia.
    • framberg Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 13.06.06, 12:13
      Obchodzi. Problemem jest to, że wzięły się do jego organizacji niedojdy.
      Konkretnie urzędnicy i parlamentarzyści.

Małe porównanie - obie imprezy na Świętym Krzyżu:

pierwsza - Milenium:
      olbrzymie środki finansowe, przebudowa dróg, remonty w gminach, dostęp do
      prasy, telewizji i radia, zaangażowanie władz gminnych, powiatowych,
      wojewódzkich, bilgordy, plakaty, chorągwnie i chorągiewki, zaangażowanie na duż
      skalę policji i służb medycznych.

Rezultat: 10 000 uczestników, z władz biskup diecezji sandomierskiej (Św. Krzyż
      leży w tej diecezji), z gości Prymas Węgier.

druga - Świętokrzyski Rajd Pielgrzymkowy:
      siedmiu Przewodników Świętkrzyskich (społecznie ale przez pół roku), jeden
      ksiądz, dwie ryzy papieru, kserokopiarka, kilka paczek ciastek, herbaty, kawy,
      cukier.

Rezultat: 2 800 uczestników, z władz biskup diecezji sandomierskiej (Św. Krzyż
      leży w tej diecezji), z gości biskup dicezji radomskiej, biskup diecezji
      kieleckiej i Prymas Polski.
      Na marginesie - to było 5-lecie Rajdu.

Przyglądając się z pozycji uczestnika - wydaje mi się, że na rajdzie opieka
      medyczna była nawet bardziej widoczna.

Wnioski: gdy nie ma urzędniczego, prawnego przymusu uczesnictwa potrzebni są
      fachowcy a nie urzędnicy-kolesie i pseudofachowcy z dyplomem bez pokrycia.
      Gosiewski - niby wielka szycha i co?
      Możliwe, że zagrały wzgledy polityczne (brak chęci współpracy z tymi z innych
      partii) ale to świadczyłoby, że jesteśmy tylkoarmatnim mięsem wyborczym do
      realizacji ambicji politycznych i innych aspiracji naszych polityków. Tak
      naprawdę mają nas w d****.
      Trzeba liczyć na siebie, nie na władze - te są jak wrzód.
      I do spraw ważnych zatrudniać sprawdzonych fachowców a nie tych ze stołków i
      utytuowanych ale nic nie potrafiących.

Dla mnie porównanie w/w jest wiele mówiące. Da się wszystko zrobić ale trzeba
      mieć właściwych ludzi.
    • framberg Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 13.06.06, 13:19
      Rajd to rajd. Co się tak wzruszasz? Walczący za, walczący przeciw - od wychodzi
      z ciebie ciemniactwo.
      Ja mam do tego stosunek dość prosty - impreza mi się podoba albo nie. Ta, o
      której wspomniałem, była nieźle zorganizowana a ponieważ organizacja interesuje
      mnie z przyczyn zawodowych to nieco się podowiadywałem.

> Niedługo pewnie będziecie organizowali znane ze średniowiecza
      > przemarsze BICZOWNIKÓW.

Będziecie? Pudło. Nie jestem z Kielc. Ale lubię Góry Świętokrzyskie.

Co do biczowników - podobałoby mi się ;-) Chętnie bym się poprzyglądał.
      Inne: biczowanie młodych dziwcząt, leżenie krzyżem - eh, łza się w oku kręci.

Nijak się to wszystko ma do tego co napisałem wcześniej.
      • Gość: blakne Bernard Briks - medialna twarz Milenium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:33
        Ojciec Briks pokazywał się ostatnio wszędzie: okładkach gazet,w telewizji, na
        bankietach i jaki z tego efekt? Marny!! I to bardzo! Organizatorzy zmarnowali
        ogromny potencjał jaki krył się w tej imprezie! Miało być szumnie, a było jak
        zawsze, no ale chociaż mamy na pocieszenie nową medialną osobowość !!!
      • Gość: oryganion Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 20:19
        i racja ja by siętez nie przejmował , olali nas - i koniec
        wydarzenie uda sie jezeli jest natutralna potrzeba jego świetowania a
        organizatorzy postaraja sie to profesjonalnie przygotowac - a tu ani ani
        inna sprawa ze nieobecnosc hierarchów jest więcej niz dziwna
        najstarsze sanktuarium, Prymas Wegier, miedzynarodowy wydzwiek
        Święty Krzyz to chuba nie ma szczescia - i moze jest jedno wazne - niech on
        bedzie nasz - nie chca , nie rozumia - no to ich sprawa
    • venus99 Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 14.06.06, 15:44
      a dlaczego miałaby obchodzić?
      muzeum już oddaliście chciwym braciszkom?
      • agnostyk11 Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża 14.06.06, 16:26
        No chyba jeszcze nie połknęli. Ale to napewno nastąpi.
        Nie rozumiem dlaczego na Łysej Górze obchodzone jest Milenium ( 1000 lat) pracy
        zakonnej, kiedy już odkryto, że ponad 1200 lat temu powstało tam sanktuarium.
        Zachował się przecież trzymetrowej wysokości wał kamienny o długości 1,4 km i
        szerokości 10-15 m. Zbudowano go w VIII wieku z drobno potłuczonego kwarcytu
        wzmocnionego konstrukcja drewnianą. Czy czasem nie te korzenie są naszym
        dziedzictwem? A pózniej? "Nabywali", otrzymywali darowizny, spadki, zapisy
        przedstawiciele jedynej słusznej religii i tak do dzisiaj.
    • Gość: kl Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:10
      a kto by pracował w dni wole i pierwsze naprawdę pogodne.Sa lepsze miejsca na
      wypoczynek jak parogodzinna Msza.
    • Gość: Katolik Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.06.06, 22:20
      Skandal dla organizatorów obchodów milenijncyh na Świętym Krzyżu tj. dla kurii
      sandomierskiej. Czy musiało tak być ?
    • Gość: Lbr Re: Diecezjalne milenium Świętego Krzyża IP: 4.67.40.* 15.06.06, 01:48
      Czesc czarnych widzi,ze cierpliwosc biednych i glodnych ludzi sie konczy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka