pan.marcin 04.07.06, 15:14 witam! Miejscowosci wymienione w tytule nalezaly przed woja do mojej babci. Czy komus cokolwiek wiadomo o tych wioskach? Bede wdzieczny za KAZDA informacje o nich! dziekuje z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:25 Polecam wyszukiwarke, np. www.google.pl jako slowo kluczowe wpisujemy nazwe miejscowosci, mozna takze wesprzec sie nazwa wojewodztwa (przypominam - obecnie swietokrzyskie). Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... 04.07.06, 15:28 juz to robilem. Informacji jest bardzo, ale to bardz malo. Mnie najbardziej interesuje, co w tych miejscowosciach dzieje sie OBECNIE. Czy nadal stoja dwroki, czworaki... etc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy ty od syfa skretyniałeś do reszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:33 i będziesz co roku swoje brednie wypisywał? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=20354130&a=20354130 Przyjdź lepiej na manifestację syfilityków przeciwko Giertychowi. Masz miejsce w pierwszym szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoje? 04.07.06, 15:39 wtedy NICZEGO wlasciwie sie nie dowiedzialem. Jesli cos Ci sie nie podoba w tym watku, to sie nie wpisuj, a takze go nie czytaj. Nie mam ochoty analizowac Twojej psychiki po przeczytaniu jednego watku Twojego autorswa... No, ale na pierwszy rzut oka mozna stwierdzic, ze jestes jakis walniety ;p Bez obrazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:42 Możesz sobie analizować moją psychikę do woli, za wzorem innych forumowych kretynów. I nie powiem, że możesz mnie też pocałować w dupę, bo żadnemu skretyniałemu od syfa osbnikowi nie daję dupy do całowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoj IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:43 wlasnie, bo dupa babetki sluzy do wyzszych celow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:45 Gość portalu: as napisał(a): > wlasnie, bo dupa babetki sluzy do wyzszych celow :) I jest w tym wiele prawdy. Bo moja dupa jest o wiele cenniejsza od pustych łbów lewicowych kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoj IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:51 Z chorob wenerycznych polecam takze chlamydie. Podobno calkiem fajnie sie lapie. Chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a czy Ty obawiasz sie zwrotu tego,co nie Twoj IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:52 Racja. Zreszta racja tez jest jak dupa - kazdy ma swoja. Z wyjatkiem tych, ktorzy racji nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin pieknie, pieknie 04.07.06, 15:44 Juz sie balem, ze ktos powazny i madry ma do mnie problem i mnie zgniecie (za moj,,parszywy" i ,,powtorzony" watek) w sposob inteligentny. Bardzo sie ciesze, ze okazalas sie po prostu glupia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: pieknie, pieknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:47 Ty żeś za to, jak na skretyniałego syfilityka bardzo inteligentny. W ubiegłym roku pisałeś z Polski. Mogłeś ruszyć tyłek i odwiedzić swoje włości. Czyżby syf poczynił spustoszenia także w twoich narządach ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin sloneczko drogie! 04.07.06, 15:49 nie wiem, skad u Ciebie obsesja na punkcie syfa i szczerze mowiac - wiedziec tego nie chce. Ale bardzo Cie prosze - odczep sie od mojego watku, pisz sobie dalej o psich kupach i posle Nowaku, bo widocznie oprocz syfa i dawania Twojej zapewne uroczej dupy do calowania komus fajnemu, na wiecej Ciebie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: pieknie, pieknie IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:49 inteligentne wynaturzenia towarzysza babetki w pelnej krasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: pieknie, pieknie IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:50 Czy jest lekarz na tym forum ? To moze choc moderator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: pieknie, pieknie IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:48 babetka sie nie przejmuj, to dluzsza historia i raczej beznadziejny przypadek. Co zas do meritum - watpie niestety, bys uzyskal tu informacje. Przez osobnikow takich jak b... normalni ludzie rzadko tu zagladaja, a do tego miejscowosci, o ktore pytasz kiepsko wygladaja pod wzgledem internetyzacji. Zawsze mozesz sprobowac innej drogi - np. telefon do urzedu gminy, czy tez po prostu wybrac sie tam, korzystajac z oferty gospodarstw agroturystycznych - mysle, ze bedzie warto, a jesli naprawde chcesz cos zdzialac osobista wizyta i tak bedzie niezbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin hmm.... 04.07.06, 15:57 problem polega na tym, ze kilka lat temu wybralem sie w odwiedziny... W Chmielowicach tamtejsi mieszkancy patrzyli na mnie i na moja babcie podejrzliwie, by w momencie kiedy wyjezdzalismy ze wsi w strone Debskiej Woli, zatarasowac nam droge i zapytac ,,grzecznie" co tam robilismy. Babcia (staruszka) powiedziala co i jak... I wtedy hmm... czegos takiego jeszcze nie widzialem. Jeden z chmielowiczan krzyknal, ze zabierzemy chlopom ziemie i ze na pewno mamy niecne plany... Podniosl sie rwest... Sytuacje uratowal inny przedstawiciel (very old man), ktory kleknal przed moja babcia i pocalowal ja w reke, tutylujac ja dziedziczka :) Mamrotal przy tym, ze przed wojna bylo lepiej. Jakos sie z tego wykaraskalismy i udalismy sie do Debskiej Woli. W kazdym badz razie, bylo dosc groznie... Wszystko dobrze sie skonczylo... W samej Debskiej Woli, kiedy udalismy sie do dworku, gdzie znajduje sie obecnie szkola, prawie umarlismy... ze smiechu. Dyrektorka szkoly wpadla w panike, ze szkola zostanie od zaraz zamknieta, biadolila ze dzieci nie beda sie mialy gdzie uczyc itd itp. Co ciekawe, nie docieralo do niej, ze my sobie tylko popatrzec chcemy :) Nie zmienia to faktu, ze niebawem mam zamiar udac sie do tych i innych wiosek na wycieczke. Jednak nie zwalnia mnie to z chceci uzyskania roznych informacji poprzez forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: hmm.... IP: 82.139.11.* 04.07.06, 21:02 Niestety, na wsiach panuje jeszcze i dlugo bedzie panowal ciemnogrod, czemu trudno sie dziwic, skoro ludzie poddawani sa nieustannej indoktrynacji. Przyklad miales w opisanej sytaucji. Troche tez taka mentlnosc, chlop nie lubi zmian i tyle. Tez nie ma sie co dziwic, skoro zwykle byly one na minus. Ale nie ma co sie rozpisywac o przyczynach i skutkach, chcialem jedynie prosic cie, bys nie winil tych ludzi - ktos kiedys wmowil im, ze dawni wlasciciele powroca, pozabieraja wszystkim majatki, pola itp. brednie. Co zas do planowanej wycieczki - to moze po prostu sprobuj nie mowic (chyba ze jest to wazne dla ciebie lub babci) o tym, kto byl wczesniej wlascicielem. Ot, wspomniec, ze sie kiedys mieszkalo w okolicy, ewentualnie spotkac sie ze znajomymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: hmm.... 04.07.06, 21:57 wiesz, nie trudno sie domyslic, jsli ogladasz dworki :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: hmm.... IP: 82.139.11.* 04.07.06, 22:04 Moze udaj milosnika zabytkow :) Choc to fakt, ludnosc na wsiach jest uczulona na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czy ty od syfa skretyniałeś do reszty IP: 82.139.11.* 04.07.06, 15:39 ja mam kile, ty rzerzaczke - wiec podamy sobie raczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMądrala Re: Czy ty od syfa skut-as ialeś do reszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:25 Ty masz kut-asie conajmniej dwie ww. choróbska i raczej witki nie podawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czy ty od syfa skut-as ialeś do reszty IP: 82.139.11.* 04.07.06, 20:50 reki ci nie podam, nie wiem gdzie trzymales swoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:09 A nazywasz się Grabowiecki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Nie! To moi kuzyni :) 04.07.06, 21:54 Moja babcia z domu nazywa sie Lenartowicz! Skad znasz Grabowieckich? :):) Prosze o kontakt! Tutaj, lub na maila :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.07.06, 22:56 > problem polega na tym, ze kilka lat temu wybralem sie w odwiedziny... W > Chmielowicach tamtejsi mieszkancy patrzyli na mnie i na moja babcie > podejrzliwie, by w momencie kiedy wyjezdzalismy ze wsi w strone Debskiej > Woli, zatarasowac nam droge i zapytac ,,grzecznie" co tam robilismy. Babcia > (staruszka) powiedziala co i jak... I wtedy hmm... czegos takiego jeszcze nie > widzialem. Jeden z chmielowiczan krzyknal, ze zabierzemy chlopom ziemie ble, ble, ble > pewno mamy niecne plany... Podniosl sie rwest... Sytuacje uratowal inny > przedstawiciel (very old man), ktory kleknal przed moja babcia i pocalowal ja > w reke, tutylujac ja dziedziczka :) Wybacz Wielmożny Paniczu za słownictwo dość prostackie, ale duby smalone bredzisz. Nie wiem czy trollowanie na forum internetowym pobudza Twoje niedocenione przez nikogo ego? Naprawdę wiele kilometrów przeszedłem w Górach Świętokrzyskich i nigdy nie spotkałem się z agresją miejscowej ludności. Wręcz przeciwnie - z życzliwością. Szczególnie rozwalił mnie ten fragment z całowaniem w rękę. Musisz mieć poważne kompleksy. To się jednak leczy :) Nawet gdyby to było prawdą, co jest wielce wątpliwe, to możesz mi powiedzieć jakie to ma znaczenie w tym wątku? Skup się na swoim celu, a może go osiągniesz. Chyba, że nie masz żadnego celu, co jest również wielce prawdopodobne... Poza tym, z tego co tu mówisz, wynika, że byłeś w Chmielowicach i Dębskiej Woli. Więc czego jeszcze chciałby się Wielmożny Panicz dowiedzieć? Oczom własnym nie wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan.marcin Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.media4.pl 04.07.06, 23:34 :):) Dobre to jest, co napisales :) Tylko, ze.... tak bylo, jak napisalem. Wydaje mi sie, ze to Ty masz jakis problem. W bylem tam - jak napisalem - kilka lat temu. Dokladnie w 1999 roku. To 7 lat. Troche sie moglo zmienic, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.07.06, 00:17 W sumie nie wiem, czy pan.marcin to ten pan.marcin tylko niezalogowany, ale załóżmy na chwilę, że tak jest. 7 lat - to bardzo krótki okres jak na województwo świętokrzyskie. Tu pewne procesy zachodzą wolniej (także gnilne). Zresztą - jesteś podobno w Kielcach (szkoda, że IP providera internetowego jest wrocławski), to poproś swojego stangreta, aby podwiózł Cię do Twoich włości. Nic prostszego... Pozdrawiam i życzę miłego dalszego trollowania Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: Do Wielmożnego Trolla :-) 05.07.06, 00:21 jestes jakis stukniety :) Nie jestem w Kielcach, siedze sobie we Wroclawiu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.07.06, 00:34 A co czytamy w innym wątku założonym przez Ciebie: "skoro juz w Kielcach (jak narazie bezowocnie) przesiaduje, to zapytam z ciekawosci. O co chodzi w waszej walce z Radomiem? Mieszkam we Wroclawiu i przyznam, ze nasze miasto nie ma swojego ,,wroga". Dziekuje za ewentualne wyjasnienie!" No to gdzie w końcu siedzisz? A może Ty nie masz stangreta tylko prywatny odrzutowiec? To się chyba jednak nazywa schizofrenia. Choroba jedynie zaleczalna, ale niestety nieuleczalna :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin chryste... 05.07.06, 00:38 ,,siedze w Kielcach" ... no, sorry, ze nie napisalem np. ,,na Kielcach" majac na mysli forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: Do Wielmożnego Trolla :-) 05.07.06, 00:39 i jesli cos wiesz o wymienionych przeze mnie miejscowosciach, to napisz, prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.07.06, 00:48 Czemu wiedziałem, że to właśnie odpiszesz... Ale załóżmy, że nie masz żadnych złych zamiarów. Możesz mi wytłumaczyć, czemu służyć miał wątek Kielce vs. Radom? Przecież konflikty na poziomie miast, to mogą pojawić się w głowach ćwierćinteligentów. Czy uważasz, że wszyscy mieszkańcy Kielc i Radomia są ograniczonymi troglodytami (tylko proszę nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków na moim przykładzie)? Wybacz, ale sam tytuł wątku świadczy, że nie masz co robić. Rozumiem, że wakacje i te sprawy, ale od "błękitnokrwistych" wymagałbym trochę więcej lotności, nawet w tzw. "internetowych prowokacjach". A wracając do tych niby Twoich włości (wybacz, ale na podstawie Twojej działalności muszę zachować dozę pewnej podejrzliwości). Czy zamierzasz starać się o ich zwrot? Poza tym, skoro temat ewentualnych pozostałości majątku Twojej rodziny tak elektryzuje Twój umysł, dlaczego nie przyjedziesz sam? Co stoi na przeszkodzie? 300 km, czy ta mityczna złość chłopska? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: Do Wielmożnego Trolla :-) 05.07.06, 00:59 smiesza mnie Twoje wywody :) To Ty sie chyba nudzisz :) I to bardzo :) Do tego widoczna jest chcec dowartosciowania sie. Zapytalem o Kielce vs. Radom, poniewaz moja kolezanka (z Radomia) bardzo wiele mi o tych animozjach opowiadala. Chcialem (wybacz, ze w ogole zapytalem...) poznac opinie drugiej strony. Pytasz, czy mam zamiar starac sie o zwrot - jak to nazwales - wlosci. Oczywiscie, ze bardzo bede sie cieszyl, kiedy mi je oddadz :) A raczej mojej babci :) Natomiast - pragne Cie uspokoic - to raczej niemozliwe, wiec mozesz swoja frustracje przelac gdzie indziej. Jesli chcesz, zaloze specjalnie dla Ciebie osobny watek, gdzie napisze, ze Wroclaw jest wiekszy od Kielc. Chcesz? Bedziesz mmogl sie wyzyc. A dlaczego nie moge sam pojechac w swietokrzyskie? Poniewaz nie mam czasu. Czyli tego czegos, czego zdaje sie, ze Ty masz za duzo :) Ide spac, rano do pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.07.06, 17:13 > smiesza mnie Twoje wywody :) Cieszy mnie to niezmiernie. > To Ty sie chyba nudzisz :) I to bardzo :) Do tego widoczna jest chcec > dowartosciowania sie. Masz rację dowartościowuję się. Na forum internetowym opowiadam o moich rodzinnych włościach, o dawnych fornalach, o czołobitności moich poddanych i takie tam. A co? Niech wszyscy wiedzą jaki ze mnie pan :) > Zapytalem o Kielce vs. Radom, poniewaz moja kolezanka (z Radomia) bardzo wiele > mi o tych animozjach opowiadala. Chcialem (wybacz, ze w ogole zapytalem...) > poznac opinie drugiej strony. Dziwnych masz znajomych, ale nie mnie ich oceniać (vide poprzedni mój list). > Pytasz, czy mam zamiar starac sie o zwrot - jak to nazwales - wlosci. > Oczywiscie, ze bardzo bede sie cieszyl, kiedy mi je oddadz :) Nie mogę Ci ich zwrócić, bo raz, że nigdy ich Ci nie zabrałem, dwa, że ich nie posiadam. Obrażasz mnie insynuując, że coś Ci zabrałem. Zwrotu domagaj się od tych, którzy, podobno, przywłaszczyli Twoją własność. > A raczej mojej babci :) Natomiast - pragne Cie uspokoic - to raczej > niemozliwe, wiec mozesz swoja frustracje przelac gdzie indziej. To Ty się mylisz. Własność jest rzeczą świętą i o zwrot ich (w naturze, albo ekwiwalent ich wartości) możesz się ubiegać, jako spadkobierca (jeżeli przyjmiemy, że takowym jesteś). Tylko co Ty byś biedaku zrobił z rozsypującym się dworkiem, którego remont jest koszmarnie drogi, bo musi przebiegać pod kontrolą konserwatora zabytków? :] > Jesli chcesz, zaloze specjalnie dla Ciebie osobny watek, gdzie napisze, ze > Wroclaw jest wiekszy od Kielc. Chcesz? Bedziesz mmogl sie wyzyc. Zdziwię Cię niezmiernię, ale nie chcę. O faktach się nie dyskutuje. Równie dobrze mógłbyś założyć wątek, że Ziemia nie jest płaska. Choć pewnie znalazłbyś kilku trolli, które by temu oczywistemu faktowi przeczyli. Ale Ty chyba innych dyskutantów nie potrzebujesz... > A dlaczego nie moge sam pojechac w swietokrzyskie? Poniewaz nie mam czasu. > Czyli tego czegos, czego zdaje sie, ze Ty masz za duzo :) > Ide spac, rano do pracy. Pracuj ciężko i wytrawle, abyś mógł zarobić na przywrócenie świetności swoim włościom. > Pozdrawiam Również pozostaję z wyrazami szacunku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:32 Witam Cię, Cruxie, kolejny już raz:). Nie irytuj się nadmiernie, bo z tej dyskusji niewiele wynika:). Chociaż dyskusja ta wpasowała się w lęki i niepokoje wszystkich posiadaczy ziemskich:), którzy oglądają w TVP jakiegoś buńczucznego Amerykanina (będącego - co stwierdzam ze smutkiem - uosobieniem wszelkich stereotypowych cech amerykaNskich, nie podam dokładnie jakich, bo nie chcę się włóczyć po amerykaNskich sądach;P). Nie znam dobrze wszystkich wymienionych przez pana.marcina (pani berta teraz pisze;P) miejscowości, ale do dworu/szkoły w Dębskiej Woli prowadzi ciągle ta sama akacjowa aleja. A dziedzica Grabowieckiego wspomina lud:) dobrze. Ludzki człowiek był:). Sprawa własności w Polsce zawsze była drażliwa. I np. ja... nikomu niczego nie oddam:). Trzy przeczenia w jednym zdaniu, piękne:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.07.06, 17:53 W sprawie tego Amerykanina. Każda sprawa o zwrot majątku powinna być rozpatrywana indywidualnie i pewnie generalizując teraz nie rozpatrzę wszystkich przypadków, ale własność jest rzeczą świętą! To jest podstawa praworządnego państwa. Dopóki w Polsce nie będziemy tego egzekwować, dopóty Polska nie będzie krajem praworządnym. Inną sprawą kaloszy są np. roszczenia Kongresu Żydów Amerykańskich, który miał czelność obwołać się rzecznikiem interesów wszystkich Żydów na całym świecie. Są to podli kłamcy, którzy chcą na czyjejś tragedii zrobić osobisty majątek. Przyznają sobi oni mianowice prawo własności do mienia, które kiedyś należało do Żydów, choć prawowici właściciele, czy spadkobiercy zginęli. Co więcej, zginęli oni przy milczeniu tych samych Żydów zza oceanu, którzy dzisiaj chcą walczyć o ich majątki (np. ich reakacja w czasie II wojny na doniesienia o istnieniu obozów zagłady). I jest to skrajna podłość. Niech więc każdy dochodzi swoich praw za siebie i przed polskimi sądami, bo wyroki amerykańskich sądów (dopóki przebywam w Polsce, a nie w Ameryce) to ja mam głęboko w poważaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Do Wielmożnego Trolla :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:04 Drogi Cruxie, co do poważania - zgadzam się z Tobą całkowicie:). Weż też pod uwagę, że w Ameryce wszyscy się sądzą ze wszystkimi. Dlatego z przerażeniem obserwuję, że i do nas idzie ta nowa moda:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Polo Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:55 Jaką Złotą masz na myśli bo w świętokrzyskiem istnieje kilka miejscowości o takiej nazwie,a odnośnie Topoli w powiecie kazimierskim to jak pamiętam - a żyję juz sporo lat - ostatnią właścielką była pani Konarska.Polecam pozycję Ziemiaństwo polskie 1920-1945 pod red.prof.Janiny Leskiewiczowej,PWN,W-wa,1988 ; Tam zanjdziesz więcej miejscwości,poza tym pomijając w/w idiotyzmy sprecyzuj położenie dawnych włości babci.Pomożemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan.marcin namiary IP: *.media4.pl 05.07.06, 20:50 wiem, ze leza kolo siebie Zlota, Chmielowice, Debska Wola... Blisko Jedrzejowa, gmina Morawica, z Chmielowic (przed wojna) bylo widac Checiny. Topola to nie wiem gdzie jest. Tyle tylko, ze nie sasiaduje z trzema pozostalymi. Faktycznie, cala Topola nie nalezala do mojej babci, a jedynie czesc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Michał Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:39 Klepiesz bzdury one należały do mojej babci a nie do Twojej. Twoja babcia była bardzo biedna miała nie całe pół wsi - nie to co moja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirke Re: Chmielowice, Debska Wola, Topola, Zlota... 13.05.15, 19:11 Witam Panie Marcinie Proszę o kontakt,ma dane o Rodzinie Zegart z Dębskiej Woli -Ich Rodowód Pozdrawiam Mirek K.Paliszewski mirkemałpao2.pl Odpowiedz Link Zgłoś