myshorrek 03.03.09, 19:52 i nie chodzi o %. soki, napoje gazowane, a moze zdrowa wode? ja lubie cole, sok jablkowy i tymbark jablko-wisnia. wode jedynie w upalne dni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoofka Re: co pijacie? 03.03.09, 20:14 nestea ice tea - koniecznie cytrynową, wodę kropla beskidu - koniecznie gazowaną i coca - colę - koniecznie z cytryną ;) no ostatnio z racji rozwijającego się we mnie małego pasożyta, colę zamieniłam na sok limonkowo - cytrynowy fortuny bodajże, ale od czasu do czasu colę muszę spożyć Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: co pijacie? 03.03.09, 20:20 Ja przede wszytkim wodę żywiec, chłop mnie nauczył (a raczej - zmusił ;) ), poza tym soki, zwłaszcza pomarańczowy i z czarnej porzeczki - to latem, zimą pochłaniam przede wszystkim hektolitry herbaty z cytryną. Zoofka - gratki :) Odpowiedz Link
keltoi Re: co pijacie? 03.03.09, 22:21 Kawę. Kawę, kawę, kawę, kawę, kawę, kawę, kawę, kawę. Z mlekiem. Wodę niegazowaną (gazowanej jakoś nie mogę), czasem herbatę białą albo zieloną, bo czarna mi szkodzi. Dziś w ramch fanaberii kupiłam sobie ice tea, ale zawsze przy okazji takich fanaberii piję Liptona, te inne mi nie smakują jakoś... I sok ten antonówkowy ostatnio polubiłam bardzo. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: co pijacie? 03.03.09, 20:34 herbatka z miodem herbatka z miodem herbatka z miodem.... ale chyba jeszcze tylko dzisiaj i żegnaj chorobo Odpowiedz Link
myshorrek Re: co pijacie? 03.03.09, 20:37 kuruj sie, kuruj. ;D moze dla urozmaicenia wypij mleko z miodem? :D Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: co pijacie? 03.03.09, 20:40 myshorrek napisała: > kuruj sie, kuruj. ;D moze dla urozmaicenia wypij mleko z miodem? :D nie mam mleka i pijam baaardzo rzadko jogurcik to co innego Odpowiedz Link
wilowka Re: co pijacie? 03.03.09, 20:41 woda (jak zwierzęta) najchętniej przegotowaną gorącą. Z butelkowanych Długopole zdrój i kropla Beskidu zioła - mięta, rumianek, skrzyp, pokrzywa, zielona herbata, czerwona też, czarnej mało - soki czarna porzeczka, marchewkowy. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: co pijacie? 03.03.09, 22:07 o to ja Długopole też piję, niskonasyconą, i w zasadzie tylko to. Od święta sobie Colę kupię albo sok jakiś, pomarańczowy ulubiony , ale wszystkie inne też lubię . Smakują mi też te paskudztwa typu Liptonowe Ice tea , zielona, biała, zwykła, obojętnie. No i zwykłe herbaty , ale tu to mogę rozprawiać długo. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: co pijacie? 03.03.09, 20:40 Wodę mineralną, czasem sok pomarańczowy albo porzeczkowy. Nieustannie zieloną herbatę z cytryną. I kawę. I rumianek jeszcze. Napojów gazowanych niet, coli to już w ogóle nie pijam, no może z wódką od wielkiego dzwonu, jak nie ma nic innego (do wódki, rzecz jasna ;) Odpowiedz Link
justysialek Re: co pijacie? 03.03.09, 21:26 Dużo herbaty wszelakich rodzajów, kawę, wodę niegazowaną, czasem z sokiem malinowym i świeżo wyciskane soki. Odpowiedz Link
kadfael Re: co pijacie? 03.03.09, 21:27 z zimnych-soki-najchętniej jabłkowy i pomidorowy. Z ciepłych-herbatę zieloną (moja ulubiona to zielony skoczek) i jaśminową. I bardzo mleczną kawę z odrobiną cukru. Wodę w upały z odrobiną cytryny Odpowiedz Link
kadfael Re: co pijacie? 03.03.09, 21:28 a ostatnio znajoma poczęstowała mnie sokiem z natki pietruszki. Miał zaskakaujący smak, pachniał wiosną i był pyszny! Odpowiedz Link
myshorrek Re: co pijacie? 03.03.09, 21:30 znam to. pycha. zmiksowana pietruszka + wycisnieta cytryna + woda mineralna. zamiast pietruchy, moze byc swieza mieta. cudo. Odpowiedz Link
myshorrek Re: co pijacie? 03.03.09, 21:34 sprobuj koniecznie. pychotka, a jaka zdrowa. ;D Odpowiedz Link
kadfael Re: co pijacie? 03.03.09, 21:45 Ja po wypiciu tego soku od razu postanowiłam kupic mikser:) A mogłabyś podpowiedzieć proporcje? Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: co pijacie? 03.03.09, 21:52 O! Ja potrafię zeżreć cały pęk natki bez niczego, to sok mi tez się spodoba :) P.S uważajcie, żeby Wam osławionego pasternaku nie wcisnęli :D Odpowiedz Link
myshorrek Re: co pijacie? 03.03.09, 21:53 ja robie zawsze pelen dzbanek. proporcje: woda mineralna - ponad polowa blendera cytryny - 2,3 opcjonalnie pomarancza natka pietruszki - pol peczka, albo caly w zaleznosci jak intensywna ma byc lemoniada. cukier - w zaleznosci czy chcesz slodka czy kwasna. :D Odpowiedz Link
thank_you Re: co pijacie? 03.03.09, 23:08 Aaa, w upały zdarza mi się pić wodę niegazowaną z lodem, ogórkiem i cytryną :-) Też pycha :-) Odpowiedz Link
thank_you Re: co pijacie? 03.03.09, 23:07 Głównie wodę mineralną niegazowaną i zieloną herbatę. Od czasu do czasu nestea, coca - cola (gdy chce mi się spać a wiem, że nie powinnam), sok pomidorowy? Odpowiedz Link
liisa.valo Re: co pijacie? 03.03.09, 23:13 Ja właśnie mam z tym problem, bo wszelkie kupne napoje wydają mi się tak słodkie, że natychmiast muszę je popić. Jeżeli już piję coś ze sklepu to sok pomarańczowy/jabłkowy/marchewkowy jednodniowy. Wody nie lubię, bo ma dziwny smak (wiem, jestem jak Joey z Przyjaciół). Zieloną herbatę lubię i kawkę z mlekiem bez cukru. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: co pijacie? 03.03.09, 23:14 A i w ramach posiłku w przerwie między zajęciami wypijam często jogurt pitny, z błonnikiem najlepiej. To takie jedzenio-picie. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: co pijacie? 03.03.09, 23:16 No, i herbaty lubię takie z herbaciarni, różne dobre. Ostatnio "Wiosenny poranek" - taka jabłkowo-cytrynowa. Odpowiedz Link
justysialek Re: co pijacie? 04.03.09, 11:17 Dla mnie właśnie "kupne" soki są za słodkie. Nie mówiąc już o coli i innych podobnych napojach gazowanych, w których chyba 45% składu to cukier ;) tylko jedna szklanka do drinków tego płynu przejdzie mi przez gardło. A jednodniowe są super - szczególnie marchewkowy z selerem...mmmniam ;) Ponieważ mam w domu sokowirówkę to często robię sobie soki własnej kompozycji i wrzucam tam co się nawinie ;) Odpowiedz Link
kadfael Re: co pijacie? 04.03.09, 11:39 Ja zawsze rozcieńczam kupione soki, dla mnie też są za słodkie:) Odpowiedz Link
baba_krk Re: co pijacie? 03.03.09, 23:43 Najwięcej to chyba wypijam dziennie przeróżnych herbat owocowych, do tego kawę albo całkiem na mleku, albo pół na pół. Jeśli woda mineralna to tylko smakowa. Z soków to chyba najbardziej lubię wiśniowy, ananasowy i pomarańczowy. No i pepsi, a nie colę, bo kocham tych panów :D www.youtube.com/watch?v=QJ_XIVjkJ24 Aaaa i jeśli coś gotuję, to na wszelki wypadek popijam moje kulinarne wypociny miętą ;) Odpowiedz Link
karka831 Re: co pijacie? 04.03.09, 08:33 Z ciepłych - czarna herbata z cytryną lub sokiem malinowym, kawa z mlekiem, kawa zbożowa. Soki - jabłkowy, pomarańczowy albo multiwitamina. Marchwiowy - jednodniowy lub różnego rodzaju Pysio-Kubusie. :) Gazowane - cola, sprite Woda - wtedy gdy ćwiczę. ;> Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: co pijacie? 04.03.09, 20:43 Ostatnio odchudzającą herbatę, nie odchudza, ale pachnie miętą. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: co pijacie? 05.03.09, 22:20 Dilmah porzeczkowa Dilmah cynamonowa Dilmah imbirowa Dilmah earl grey Czasem herbata malinowa (z owoców) Jeśli soki to pół na pół z wodą (bo za słodkie są dla mnie) A tak najczęściej to hektolitry herbaty:)))) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: co pijacie? 05.03.09, 22:35 Cherry coke na zmianę z herbatą i sokiem pomarańczowym. Czasem kawę z mlekiem. Odpowiedz Link