Dodaj do ulubionych

Tele2 to oszuści !!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:36
Miałem tą wątpliwą przyjemność,że mojke mieszkanie stanęło na drodze 2
Handlowców z Tele2.
Najpierw oszołomy podały się za pracowników TP,później wciskali mi kit że TP
i Tele2 to jedna firma,że ze względu na staż w TP (jako abonent) otrzymuję od
niech rabaty i wolne soboty.
OK debil ze mnie !!!!!Podpisałem co mi podsuneli,a przeczytałem dopiero jak
wyszli-no cholera debil ze mnie naprawdę.
Ku przestrodze-ich umowy to czerwony żółte kartki,które nie mają nic
wspólnego z umowami z innymi firmami telekomunikacyjnymi.
Aha i jeszcze jedno: jak spotkam tych kolesi to im nogi z d..y powyrywam,a na
robocie nie faluję więc kolesie uważajcie do kogo pukacie.
Tele2 to poprostu OSZUSZCI !!!!!!
Obserwuj wątek
    • gregory_z_radomia Re: Tele2 to oszuści !!!! 26.07.06, 08:43
      Zgodnie z prawem konsumenta możesz odstąpic od umowy wciągu 10 dni bez podania
      przyczyny. Wystarczy wysłać pisemne wypowiedzenie listem za potwierdzeniem
      odbioru.
      • bmwariat Re: Tele2 to oszuści !!!! 26.07.06, 09:04
        potwierdzam. I to że oszuści i to że w taki sposób można odstąpić.
        Palant z Radomia(przedstawiciel mówił, że stąd jest) podpisał ze mną umowę na
        Dobry Wieczór i weekend( darmowe rozmowy do wszystkich operatorów- opłacało
        się, bo w moim mieście jest równieź NETIA). Jak się okazało później na mojej
        umowie zaznaczył prawidłową taryfę, a na swojej umowie plan sekundowy!!! tylko
        z darmową sobotą. Była reklamacja, dość długo czekałem na odpowiedź, która
        przyszła w formie SKOPIOWANEJ UMOWY PRZEDSTAWICIELA i z zaznaczonym przez niego
        PLANEM!! Na nic zdały się kolejne telefony, aż w końcu wybrałem się do siedziby
        TELE 2 na Marynarskiej w Warszawie( jako, że mieszkam od jakiegoś czasu w Wawie
        to nie było z tym problemu) i uderzyłem prosto do Dyrektora. Ale że go nie
        było, przyjęła mnie Kierownik Działu Obsługi Klienta. Miałem wszystkie umowy,
        rachunki z TPSA, które wykazywały abonament Darmowe Wieczory, Weekendy i święta
        ( więc jaki miałem sens przechodzić na plan sekundowy z darmową sobotą?) i
        zabrałem nieopłacone faktury z Tele2. Kierowniczka przyznała mi racje,
        powiedziała że faktury będą skorygowane i żebym tych nie opłacał i plan będe
        miał zmieniony na prawidłowy. Niestety jak się okazało "ktoś" lub według
        konsultantów tele2 " coś" zmieniło mi z powrotem plan na sekundowy. Tele 2 ma
        CRM, więc jak BYK powinno widnieć kto to zmienił! Ktoś kto się loguje i robi
        jakąkolwiek zmianę na koncie klienta jest rejestrowany!!. Nie wiem na jakiej
        podstawie miałem zmieniony plan. Oczywiście była kolejna reklamacja, kolejna
        skorygowana faktura i zero słów "Przepraszam". Od 1 kwietnia nie jestem już w
        TELE 2 i nigdy nie będe. ODRADZAM.
        Nieprofesjonalne podejście do klienta, osoby niekompetentne nie mające
        zielonego pojęcia o co chodzi, wciskacze kitów, płaczki( u klienta - jaki to on
        biedny, pracuje po 18 h, wyjeżdza po to by rodzine utrzymać- a niech
        spie..!).
        • berta7 Re: Tele2 to oszuści !!!! 26.07.06, 09:32
          Trochę mnie to podbudowało. Bo już myślałam, że tylko ja zrobiłam biznes życia
          z Tele2:))). Też odradzam. To już lepiej mi szło z reklamacjami w TPSA...
          • empire Re: Tele2 to oszuści !!!! 26.07.06, 22:13
            Ja właśnie dzisiaj się z nimi dochodziłem:(
            Tam naprawdę pracują idioci. Chiałem zrezygnowac z umowy, i cudownie
            poinformowana pani podała mi informację, że wystarczy zgłosić do tp sa prośbę o
            zmianę preselekcji na tp, a nic nie musze do nich wysyłać... Tak! Pewnie!
            Juz mi wysłali z tp pisemko z prośbą o preselecję (zaczynam lubić błękitna
            linie), a umowę musze swoją drogą rozwiąc pisemnie z tele2.
            Zapisujcie sobie zwasze nazwisko osoby z którą rozmawiacie!
            Tele2 to bardzo oszuści!!! Do mojej mamy też wyskoczyli z tekstem że są z tp,
            tylko, że ja głupi byłem i chciałem z nimi ta umowę mieć! Przeganiajcie ich
            kijami!!!
            • bmwariat Re: Tele2 to oszuści !!!! 27.07.06, 06:55
              ja umowe z Tele 2 rozwiązałem ustnie przez infolinie i jednocześnie wysłałem
              druk ze zmianą preselekcji. O zmianie preselekcji zostaniesz poinformowany
              listownie, więc lepiej zadzwoń na infolinię, żeby się upewnić i później nie być
              zaskoczonym " o , to ja myślałem,że już dzwonie dla ( TpSa, Netia....)"
              • berta7 Re: Tele2 to oszuści !!!! 27.07.06, 07:36
                Właśnie dlatego zrobiłam biznes życia z Tele 2. Dziwię się, że nie chcieli ze
                mną nakręcić tej swojej reklamy:)))))). Nawet Wam nie będę opowiadać, ile mnie
                kosztowały "bezpłatne wieczory i weekendy". Teraz to już się mogę z tego śmiać,
                ale był czas, że miałam na konsultantów Tele2 naszykowany scyzoryk:). Albo
                osikowy kołek:) - na tych bardziej czepliwych.
                • canseco Re: Tele2 to oszuści !!!! 27.07.06, 07:47
                  Do mnie jak wpadli, to zażądali okazania rachunków za TP, wiec drzwi im się
                  zamkły przed nosem w tym momencie...
                  • bmwariat Re: Tele2 to oszuści !!!! 27.07.06, 07:52
                    u mnie byłoby ok z tymi rachunkami, ale zmęczyło mnie ciągle składanie
                    reklamacji, bo nikt nie mógł utrzymać porządku w systemie i z ludźmi. Po
                    korektach rachunki naprawdę zmalały, ale nerwy i cierpliwość miałem wykończone,
                    więc zrezygnowałem. Każdy rachunek musiałem reklamować, a przy okazji się
                    wkurzać. Wystarczył jeden głupi błąd ich przedstawiciela. Nawet gdy prosiłem w
                    grudniu o rachuneki szczegółowe to przyszedł mi ale za marzec dopiero!!
                    Natomiast dawno opłacona faktura korygująca przyszła mi w kwietniu po
                    zakończeniu usług.
                    • gabriel Re: Tele2 to oszuści !!!! 27.07.06, 09:54
                      Jeśli udało im się wcisnąć wam te"darmowe" soboty, to po prostu wystarczy nie
                      dzwonic przez ich prezelekcję, będą dzwonic i straszyć rachunkami, ale można
                      mieć to wszystko w głębokim poważaniu. :)
    • Gość: pion Re: Tele2 to oszuści !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 06:06
      Z Tele2 jest jak z mafią łatwiej do nich przystąpić niż zrezygnować.
      Tylko że w mafii panują jeszcze pewne nienaruszalne zasady,a gamonie z Tele2
      nie mają żadnych zasad.
      • Gość: Prawda Re: Tele2 to oszuści !!!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 29.07.06, 07:47
        Przedstawicele tej firmy to wyjątkowo nachalni ,niekulturalni wręcz chamscy
        ludzie.Gdy zorientują się ,ze zdobycz wymyka im się z rąk stosują wręcz
        żenujące metody działania.Z napastników przemieniają się nagle w skrzywdzone
        nieludzko biedne istoty ,ktorym nie chcemy pomóc.Niesmak jaki pozostaje po
        takiej rozmowie wymusza samoobronną postawę, dziękuję i szybko zamknąć drzwi !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka