Dodaj do ulubionych

Nowe malowania miejskich autobusów

31.08.06, 20:29
Tylko i wylacznie 677, bo 587 wyglada jak landryna, poza tym zolta linia na
dole jest niepraktyczna. Jelcz 677 wyglada bardzo, bardzo ladnie. Tylko czy
lakiernicy z MPK jak dostana schemat na pewno zawsze beda malowali w ten
sposob pojazdy? Do tej pory im to nie wychodziło, bo jak była biala farba to
jej uzywali, a jak nie to calosc leciala na zielono.

677!
Obserwuj wątek
    • Gość: joł Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:14
      Mi bardziej sie podoba zieleń
      • Gość: Filip Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.dsl.bell.ca 31.08.06, 23:51
        ....zielen nie jest kolorem ekspresji, a o ekspresje chodzi w temacie
        upiekszania....zielen jest tlem i tlem zawsze pozostanie... bardzo nie lubie
        ubiorow w zielonym kolorze...do normalnych ludzi ten kolor nie pasuje ...ale do
        ludzi wiele kolorow nie pasuje i musza one byc lamane innymi kolorami...
        • Gość: as Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: 82.139.11.* 01.09.06, 16:43
          powiedz...czemu...tak...sapiesz...?...masz...moze...astme...czy...co...?
    • Gość: ree Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 31.08.06, 23:28
      A nie szkoda na to pieniędzy??? Większośc autobusów i tak jest oklejona
      reklamami w różnych korach więc malowanie pozostałych które i tak pewnie też w
      końcu zostaną oklejone to wyrzucanie pieniędzy ( których na dodatek w MPK nie
      ma) w błoto.
      • Gość: Filip Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.dsl.bell.ca 01.09.06, 00:15
        ...smieszne te kielce....dyrektor MPK sam podejmuje decyzje jak powinien
        wygladac pojazd komunikacji miejskiej....
        Jakie ma ku temu przygotowanie...?...dyletanctwo, brak wiedzy i postawa swego
        rodzaju "co wy wiecie ja wiem wszysko !..." i bedzie tak jak ja chce.

...a to nie tak powinno funkcionowac demo.spoleczenstwo;

...spoleczenstwo jest glupie pod kazda szerokoscia geograficzna...za
        spoleczenstwo musi decydowac elita, obeznana z tematem...o szystkim musi
        decydowac elita profesionalistow...zakladajac ze nie jest ona skorumpowana i
        nie czerpie ona z tytulu uczestnictwa w w danym programie prywatnych,
        partykularnych korzysci.

Szkoda !...ze wpierw nie rozpisano konkursu podobnego do niegdzisiejszego
        turystycznego logo Kielc.....moze taka internetowa dyskusja wiele by nam
        uswiadomila...

Uwazal jednak bede ze srodki komumikacji miejskiej polskich mista nalezalo by
        zuniformowac przydajac im jednolity charakter tramwaje autobusy taksowki...taki
        zabieg pozwalal by mocniej kojarzyc sie z charakterem miasta, wzmacniajac jego
        dominujace elementy ruchu. To jest takze jakac pomocnicza forma organizacji
        przestrzeni.

W niekturych miastach w Polsce srodkowa linie jezdni zaznacza sie podwojna
        biala linia. Na calym swiecie srodkowa linie jezdni zaznacza sie ZOLTA
        LINIA....Czas by to takze zmienic...
        • Gość: kielczanin Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: 212.160.196.* 01.09.06, 08:29
          a czy to prezes ustalił ze Zwiąskami Zawodowymi ,Latosiński będzie przeciwny
        • Gość: Paweł Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:52
          "dyrektor MPK sam podejmuje decyzje jak powinien
          wygladac pojazd komunikacji miejskiej...." - chłopie, a kto ma podejmować -
          dyrektor piekarni ? A może zrobimy miejskie referendum ? Rozpisać konkurs ? A
          czy nie jest to przerost formy nad treścią ? Dla mnie przede wszystkim autobus
          MZK powinien mieć jednoznaczną kolorystykę, taką abym mógł z daleka zorientować
          się czy nadjeżdża MZK czy np. PKS.
          • Gość: Megafon Nowe malowania - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:09
            > "dyrektor MPK sam podejmuje decyzje jak powinien
            > wygladac pojazd komunikacji miejskiej...." - chłopie, a kto ma podejmować -
            > dyrektor piekarni ? A może zrobimy miejskie referendum ?

Pawel, uwazasz ze sam tez projektuje silniki disla? - bo w koncu jest
            dyrektorem od autobusow to moze.
            Silniki projektuja zawodowcy - to samo dotyczy projektowania wygladu aut.
            Wyglad setek autobusow na ulicach to wazna sprawa dla wizerunku kazdego miasta.

Wystarczy ze dyrektor rozpisze konkurs po uczelniach wzornictwa. studenci moga
            zrobic projekty na dyplomy. zaproszenie zawodowcow jest drozsze. Wystarczy, ze
            zawodowcy beda w jury.
            A dyrektor wreczy nagrode i podpisze projekt do realizacji.
            Tak zrobil krakow kupil projekt dyplomowy z krakowskiej asp i ma jeden z
            najladniejszych taborow w kraju. Pomalowanie autobusow brzydko kosztuje tyle
            samo co pomalowanie ladnie.
        • Gość: as Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: 82.139.11.* 01.09.06, 16:43
          powiedz...czemu...tak...sapiesz...?...masz...moze...astme...czy...co...?.
    • Gość: ja Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.kolporter.com.pl 01.09.06, 10:31
      a gdzie sa zdjecia tych autobusow?
      • hamsterek Zostawcie w spokoju te autobusy! 01.09.06, 11:08
        Komu nabijacie kasę przemalowywaniem autobusów? Po co to robić jak jest dobrze
        tak jak jest? Miasto zielone, autobusy zielone i ładnie się to komponowało po co
        takie kontrasty sadzić. Mnie się czerowne nie podobają. Jestem na NIE !
        • Gość: Daniel Re: Zostawcie w spokoju te autobusy! IP: 81.219.210.* 01.09.06, 11:37
          Autobusy przemalowywane będa tylko i wyłącznie przy okazji remontów.
        • Gość: hauuuuuuuuu Re: Zostawcie w spokoju te autobusy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:03
          no pewnie, zielono jak na wsi... a tam ...... gniady jako autobus nie mówiąc już o tramwajach, bo jak sądzę wielu flancowanych kielcoków nigdy z bliska go nie widziało a przy tym jaki widok ........ zad gniadego!!!!!!!!!
          pozdro z warsiawy
    • Gość: as Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: 82.139.11.* 01.09.06, 12:26
      Ladne malowanie. Szkoda tylko, ze pod nim stare trupy.
    • Gość: karolaina Te kolry mogą byc bardzo pomocne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:31
      Moim zdaniem to lepiej jeżeli autobusy bedą pomakowane na żółto-czerwono,
      ponieważ zieleń bardzoi czesto zlewa sie z okolicznymi drzwami i nie tylko.
      czasami naprawde jest ciezko zauważyc autobus. mnie ten pomysl BARDZO SIE
      PODOBA... JESTEM ZA!!!!!!!!!
      • Gość: Filip Re: Te kolry mogą byc bardzo pomocne!! IP: *.dsl.bell.ca 01.09.06, 17:22
        Well...there, we are....!

...jedni wyrazili troske...dbalosc o szegol...ten szczegol, detal...ta troska
        wyuczona, zakodowana, ktorej potecjal spoleczny prowadzi cywilizacje zachodu do
        sukcesow....toiota, honda, mazda, sony , toshiba....japomczycy trzaskaja od
        niepamietnych wiekow....niewierzysz...?
        ... to odwiedz zbiory japonskiej kultury w Krakowie.....i pewnie powiesz po
        obejrzeniu wystawy - "to wszysko gowno"....
        Dla ciebie - produktu prymitywnej cywilizacji....kultury post-komunistycznej
        powierzchownej, tymczasowej, dyletanckiej, bedzie raczej trudno zrozumiec o
        czym ten Filip pisze.

Wrocilem z bardzo pracowitego urlopu. Przygladajc sie tym tlumom pedzacych
        przed siebie ludzi zastanawialem sie....za czym ci ludzie tak pedza poprzez
        Londyn, Krakow...?
        Doszedlem do jednego tylko wniosku....oni szukaja szczegulu... a ja bylem
        jednym z nich....siedzac przy kawie, nigdy z piwem, na starym miescie nieopodal
        Sukiennic
        myslalem;.... tak wspolczesna koltura juz nic nie ma czlowiekowi do
        zaproponowania, to wszysko co tu powstalo cennego, powstalo od XVIII wieku.
        Puzniej moglo powstawac jedynie partactwo a potwierdzila ta moja teze wystawa w
        Muzeum Narodowym w Krakowie "FIN DE SIECLE"

• Gość: as Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: 82.139.11.* 01.09.06, 16:45
      A ile te autobusiki maja juz latek?
    • wichajsterr Re: Nowe malowania miejskich autobusów 01.09.06, 17:14
      Debilizm....
      Boziu czy w Kielcach wiedzą co to komputer?
      Przecież schemat malowania by zrobiła im za niewielkie pieniądze każda drukarnia, która robi reklamy na autobusach.....
      Debile i tyle, ciekawe ile jeszcze sztuk pomalują od tak sobie żeby im się któryś spodobał...
      • Gość: hauuuuuuuuu Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:16
        ja też kocham Radom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kszo.pany Re: Nowe malowania miejskich autobusów 01.09.06, 19:56

Mój imienniku, miło mi Cię znów czytać, szkoda że przy takiej kolorystyce:-)
        • wichajsterr Re: Nowe malowania miejskich autobusów 02.09.06, 00:12
          > Mój imienniku, miło mi Cię znów czytać, szkoda że przy takiej kolorystyce:-)

A dziękuję bardzo mi miło :-)
          Pozdrawiam kolorowo i jakże serdecznie mojego imiennika :-P
    • Gość: kuba_18 lat Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:28
      J mysle ze to nie poprawny pomysł jak na razie. Ludzie...zastanowcie sie
      potrzeba nam nowych autobusow, a nie pakowania sporej kasy na nowa farbe i
      design autobusow...koszt pomalowania wszystkich aut to spore pieniadze,
      pomyslmy moze w zamian o jakis (nawet uzywanych)autobusach.Potem mozemy bawic
      sie w malowanie ich. inne miasta smieja sie nam w twrz z naszej komunikacji
      miejskiej...ale nie z koloru taboru lecz z ich stanu technicznego.Prosze o
      rozum do glowy szanowne władze.
      • Gość: hauuuuuuuuu Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:42
        a furmanki z kobyłami Wam w tych Kielcach trza a nie pojazdów z końmi mechanicznymi
    • Gość: misterxy Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:22
      Mnie się podobają autobusy, które na siebie zarabiają, czyli taki oklejone
      reklamami, ale w sposób estetyczniy oklejone, tak jak to możemy zaobserwować na
      neoplanach. Żartuje. Nie podobają mi się takie autobusy, ale uważam, że MPK
      przy obecnym zadłużeniu nie może sobie na taki LUKSUS pozwolić. Ale jęzeli już
      miałbym wybierać to czerwone z zoltym herbem CK- miejskie, i zielone- również z
      herbem podmiejskie, albo odwrotnie.
    • student.kielce.pl Re: Nowe malowania miejskich autobusów 02.09.06, 23:27
      A mnie się zielony kolor podobał... taki bardziej ekologiczny... ;)
      • Gość: gość Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.chello.pl 04.09.06, 15:59
        A ja mam potrzebę na ławeczkę na przystanku na Paderewskiego
        koło BGŻ bo ludzie siedzący na pobliskich murkach wyglądają jak
        rumuni w dawnych czasach.Nie wspomnę już o przystanku,takim jaki
        lekką rączką został zlikwidowany.To wstyd w samym centrum miasta
        Panie Prezydencie!!!!!!!!!
        • Gość: hauuuuuuuuuuuuu Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:37
          wasz prezydenciunio kelecki wozi się osiełeczkiemiem spalinowym, tak jak jego ktoś powinowaty co chodzi w sukience do ziemi, a nie jakimiś durnowatymi kolorowymi awtobusami
    • Gość: em70 Re: Nowe malowania miejskich autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:05
      Wszystko mi właściwie jedno, w jakim kolorze będą autobusy, byle tylko SZYBY
      BYłY PRZEZROCZYSTE. Maksymalnie mnie wk...wiają autobusy, w których szyby są
      oklejone reklamami i kiedy się siedzi przy oknie dostaje się oczopląsu, patrząc
      przez te p....rzone dziurki w reklamie!!!
    • kosz.marny Re: Nowe malowania miejskich autobusów 05.09.06, 08:18
      Nie rozumiem celu i sensu przemalowywania autobusów. Obecny zielony jest OK -
      czy MPK ma za dużo pieniędzy, czy co? Nie lepiej kupić sterowniki do
      wyświetlaczy nowych-starych MAN-ów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka