Dodaj do ulubionych

Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 212.244.76.* 17.03.03, 08:31
są trasy gdzie autobus jeździ co 30 - 60 minut ... np. na zagórskiej w
kierunku centrum jest kilka lini (8,28,26,37) ale one jadą stadem w kierunku
centrum.... w sobote jest już najgorzej .... jak odjedzie ostatni ze stada
(czasem mają różnicę 2 minut) to kolejny jest za GODZINE albo i dłużej !!!!!

czy ktoś kto układa plan nie mógłby tego rozsądnie poprawić .... na pewno z
innych trasach jest podobnie!!! ludzie napiscie może Ci z MZK w końcu się
obudzą (bo to trwa juz od tylu lat)
Obserwuj wątek
    • Gość: R Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 29.05.03, 16:17
      Autobus to zwierzyna atakujaca stadami :)
      • Gość: ANTYKANAR Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 04:16
        Dlatego nie wolno kasować biletów. Niech ten syf zbankrutuje wreszcie. mam
        nadzieję ,że nie wygrają zbliżającego się przetargu.
        • Gość: ja Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 19:05
          a te busy jak mam bilet na inny bus to ja innym nie moge jechac tylko musze
          placic a te busiorze to chytre chamy
          • Gość: JAS Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 19:43
            a gdzie tak jezdza bstadami a ja musze czekac nawet do 2 godzin na przystanku
            • Gość: *KarOlciA* Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:18
              autobusy z bukówki tak samo! każdy jedzie przez żytnią i często widze jak 3,
              25,16,33 lub 1 jadą dosłownie jeden za drugim!a na następny czeka sie ok.40
              min. A po godz.20 to już w ogóle- w cały świat!!! niech wreszcie cos z tym
              zrobia bo jakoś nie mam jeszcze 18 lat, prawka i samochodu tylko sie musze tłuc
              tymi naszymi wspaniałymi autobusami do szkółki!!
          • Gość: pasazer Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 19:37
            te busiorze to niech sobie wprawja szyby otwierane bo nie ma czym odychac jak
            jest upal i ludzie smierdza a szczegolnie po papierochach
    • Gość: Kał Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:51
      szkoda się wypowiadać na ten temat bo MZK kielce to łajno a ja coś o tym wiem
      • Gość: kielczanin Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:56
        nie nalezy pisać o mpk tak wólgarnie!Tam pracują ludzie ,którym się należy
        szacunek.To nie ich wina,ze mają takich rządzących co niszcza firmę,a oni sami
        ponosza konsekwencje.Czy ktoś wie ,ze rozkłady pisze ZTM?
    • Gość: antyZTM Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.26.15.* 27.05.04, 20:33
      te jełopy z ZTM
      to ex pracownicy MPK

nie myślący... połidioci
      \
      bo jakby idiota układał rozkład toby przynajmniej nie było stad
    • Gość: xpac Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 00:33
      ztm to ciecie :P
      • Gość: kaz Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:53
        mpk nie ma autobusow dlatego tak jest
        • Gość: ON Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:11
          współczuje ludzią w mpk ,ze takie ma szefostwo,co niszczy firme i szkaluje dobre
          imie kielczan.pozdrawiam panie przewodniczacy rady,radny i chyba świety tyle ma
          pan funkcji witoldzie b?
        • Gość: to nie tak Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 13:33
          To nie MPK zarządza budową rozkladów jazdy ani cenami biletów.
          wykonujemy tylko to co nam zleci Zarząd Transportu Miejskiego.
          Nie may wpływu ania na ceny biletów ani na rozklady jazdy.
          Wszelkie złosci i uwagi prosimy kierować do ZTM bo to oni dyktują
          warunki MPK.
    • Gość: wera Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 14:48
      otoz, jezdze do pracy korzystajac z autobusow mzk... ciagle sie spozniam... i
      ciagle dostaje zj..by!!! 13 jezdzi jak chce w caly swiat nigdy punktualnie,
      ostatnie godziny odjazdow to bajka bo jeszcze nigdy nie udalo mi sie zdazyc na
      ostatni autobus, ale czy jakis wazniak z mzk to przeczyta??? jasne ze nie a
      bilety trzeba kasowac no bo jak.. mam nadzieje ze nie wygraja przetargu
      s...syny... :))
      • Gość: xxx Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 00:57
        proszę napisać skargę do ztm kielce, napewno się nią bardzo przejmią i zapewne
        poprawią rozkład jazdy ;)
    • Gość: Roxana One naprawdę jeżdżą stadami! :[ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:41
      Hejka! Nie tylko na Zagórskiej, ale wszędzie, wystarczy postać i poobserwować
      kilka minut IX Wieków - praktycznie nie ma takiej sytuacji, żeby jakiś autobus
      jechał samotnie! Na Źródłowej 4 i 48 tak "dziwnie" zawsze podjeżdżają jeden po
      drugim, nawet niekiedy nie ma jak się przesiąść z 4 w 48, a ten drugi wcale nie
      jeździ często. I to pół biedy, bo na północ można jechać stamtąd kilkoma
      liniami, chociażby często kursującym 34, ale w innych dzielnicach... To jest
      skandal, bo jak odjedzie takie stadko, trzeba czekać na następne kawał czasu.
      ZTM powinien koniecznie coś z tym zrobić, bo to nie jest zdrowa sytuacja! :(
      Niezadowolona (Roxana) :[
      • Gość: Roxana bis ;-) One naprawdę jeżdżą stadami! :[ bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:43
        To jeszcze raz ja. Chciałam tym razem pozdrowić wszystkich cierpliwych i życzyć
        wytrwałości, bo nie zanosi się na poprawę sytuacji. ZTM lekceważy pasażerów.
        • Gość: KIELCZANIN Re: One naprawdę jeżdżą stadami! :[ bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:58
          MASZ RACJę,POPIERAM SłOWA KRYTYCYZMU POD ADRESEM ZTM.TO DESTRUKCJA KOMUNIKACJI W
          KIELCACH!
          • Gość: JA Re: One naprawdę jeżdżą stadami! :[ bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:06
            WłASNIE NASTAPIłO RATOWANIE FIRMY MPK I DALSZE OSZCZEDNOSCI W NIEJ!.PRZYJETO
            NASTEPNEGO 3 PREZESA DO MPK!!!CZY RADA NADZORCZA W MPK TEZ BEDZIE WIEKSZA?
            ZAMIAST OSZCZEDNOSCI MAMY WYDATKI.PANIE PRZEWODNICZACY RADY CZY MA PAN ROZZZZZUM?
      • Gość: Roxana Stado zaobserwowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:25
        Data obserwacji: 4 listopada 2004.
        Czas obserwacji: 14:10
        Miejsce obserwacji: ul. Warszawska, jezdnia zachodnia, na wysokości Politechniki
        Zdarzenie: przystanek oblegały trzy autobusy, 35, 46 i 48, a z tyłu podjeżdżało
        kolejne 46. Stado odjechało w kierunku południowym nie dopuszczając do
        oddalenia się któregokolwiek członka od grupy.

Skandal!
    • Gość: halinka Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:26
      Nie tylko kursuja stadami ale jak jesteś w autobusie to tylko kierowca zna
      trasę Ci z MZK "myślą" że każdy pasażer ma wszystkie trasy w małym palcu.To też
      trwa od lat ,były kiedyś tablice metalowe z napisem ale zamienili je na
      elektroniczne i wyświetlają kto ma imieniny może trzeba zatrudnić informatyka
      już w podstawówce mają taki poziom.
      • Gość: anty ztm ZTM do likwidacji !!!!!!! IP: *.pu.kielce.pl 02.04.05, 12:14
        • Gość: ML Re: ZTM do likwidacji !!!!!!! IP: 212.160.196.* 21.05.05, 17:49
          ZA 2004 ROK 11 ML ZL DOTACJI Z MIASTA
    • Gość: klupowertus 23 Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:58
      Raczej stada jeżdzą autobusami
      • Gość: @ a tak jest w MZK Piła IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 22:17
        www.mzk.pila.pl/07.php
        Przy takim rozkładzie na stada nie ma szans. Pozdrwiam Kielce i kielczanki.
        • Gość: megadeth Re: a tak jest w MZK Piła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 11:49
          www.mpk.lodz.pl
          a tam taniej !
    • Gość: KIELCZAN Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:25
      głupi ośle,mpk nie nie robi rozkładów jazdy , a ztm!!!którego dyrektorem jest
      wyżucony dawny dyrektor z mpk!!!to on rozkłady robi,i on wydaje koncesje na
      busy!!!!!!to za niego ginęły worki z biletami!w nagrode za to pan prezydent dał
      mu stołek!!a co najsmieszniejsze,utrzymanie tegoz ztm-u kosztuje 2 razy tyle co
      było w mpk.
    • Gość: adam Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.15.157.* 12.09.06, 16:10
      ZGADZA SIE...
      ale i tak nikt tego nie zmieni,...bo nie potrafia.
    • Gość: ON Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:01
      KOLEGO OBUDZ SIE TY.mIESZKASZ W KIELCACH I NIE WIESZ,ZE ZTM ROBI ROZKłADY JAZDY
      NIE MPK!!!MOZE PODPOWIEDZIEC CI ,KTO JEST TU PREZYDENTEM?
      PEWNIE TEZ NIE WIESZ?
    • dzika18 Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.07, 17:29
      oj niestety to chyba najwieksza wada kieleckiego ztm-u :( ja mam to
      nieszczescie (a moze szczescie??) mieszkac na kieleckim bialogonie gdzie
      autobusow, a i owszem, cztery (mowie o tych kursujacych przez fabryczna czyli
      1 28 6 i 390 ale jak co do czego to odjezdza jedynka doslownie zza nia parkuje
      28 gdzie zniecierpliwiony kierowca trabi na kierowce 1 potem ewentualnie jak
      ktos ma szczescie to zdazy na 6 lub 39 ktore to jednak kursuja w caly swiat a
      potem, no coz pozostaje godzina jak nie lepiej (no czasem,ale to czasem krocej)
      czekania na przystanku na kolejny autobus do centrum. ja rozumiem ze 1 jezdzi
      na dobromysl a 28 na jaworznie jednak jest to ten sam kierunek i chyba daloby
      sie cos z tym zrobic!! a chocby wypuscic wiecej tych autobusow (zawsze
      zastanawiam sie na co czekaja te wszystkie autobusy ktore czekaja w bazie mzk
      nie wiem na co?? <na misje specjalna??> )ewentualnie mozna by zrobic chociaz 10-
      15 minutowa przerwe miedzy 1 a 28 zeby ludzie ktorzy spoznia sie na jeden z
      nich mieli jeszcze jakas szanse aby dostac sie do centrum!! dziekuje,
      dzika18. :)
      • Gość: zula Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:38
        Ja sobie wyobrażam jaką radochę ma ten układacz rozkładów jazdy ztm, czytając
        nasze posty. Coś mu się jednak w życiu udało! Sprowokować do wyrażenia zgodnej
        opinii tak liczną rzeszę Polaków to jednak sztuka.
        Tylko czy on to wogóle czyta???
        A my - no cóż - jesteśmy bezradni. Pogadamy, popiszemy i .....Eeeech. Szkoda
        czasu i atłasu (jak mawiali starożytni górale).
        Wszyscy zgadzają się ze sobą a wszystko zostanie tak jak jest.
        • Gość: antyWEL Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:35
          Gość portalu: zula napisał(a):

> Ja sobie wyobrażam jaką radochę ma ten układacz rozkładów jazdy ztm, czytając
          > nasze posty. Coś mu się jednak w życiu udało! Sprowokować do wyrażenia zgodnej
          > opinii tak liczną rzeszę Polaków to jednak sztuka.

wybraliście sobie WELa to macie...
    • Gość: Alfa Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 00:55
      stado?? twoja rodzina to stado...stado owiec i baranów ;)

rozkłady pisze ZTM KIELCE, MPK jeździ wg. tego co ztm napisze, a jak odjedzie 2
      minuty później lub przyjedzie 1 za wcześnie na końcowy to ztm już jest gotów dać
      500pln kary... od tak ;)
    • Gość: MACIEjakCHCEIE Marzenia... o dobrej komunikacji w Kielcach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 01:15
      www.mpk.lodz.pl/showarticle.action?article=1756 << widzicie to?? NOWE
      MERCEDESY... w komunikacji miejskiej, jak myślicie? czy to w Kielcach możliwe??
      ALEŻ OCZYWIŚCIE...ZE NIE!!! Przy obecnych wpływach do kasy mpk, ciężko będzie,
      nawet za te 4.70/wozokilometr czy jak to się tam zwie....

Czego chcą mieszkańcy??
      Autobusów w przyzwoitym stanie estetycznym, brak objaówów jazdy "stadami",
      Dobrych rozkładów, dzięki którym będą możliwe przesiadki... Częstego kursowania
      autobusów przynajmniej do godz. 22
      (linia 34... o godz. 21.34 jest jeden na poziomie skrzyżowania
      Warszawska/Klonowa a następne chyba o 22,14.... CO TO JEST???

DOMAGAMY SIĘ NATYCHMIASTOWEGO NAPISANIA ROZKŁADÓW OD NOWA!!
      Likwidacji nieudolnego ZTM'u i przeniesienia go spowrotem do MPK!!
      NOWYCH, EW. KRÓTKO UŻYWANYCH AUTOBUSÓW NISKOPOZIOMOWYCH!!!!
      (mogą być dwudrzwiowe ;) chociaż dużo miejsca jest z tyłu do siedzenia ;) a nie
      tak jak w tym starych jelczach ;/ )
      ZMIANY PREZESA MPK KIELCE!!! (Co to kur..de ma byC?? widział ktoś żeby jakiś
      idiota, zamiast zając się własną firmą, zajmował się załatwianiem transportu
      zastępczego dla ztmu??? TO JEST ZWYKŁA ZDRADA!! W środowisku złodzieji za takie
      coś zostałby odstrzelony już daawno na jednym z parkingów, albo podczas
      spacerków z tym paskudnym białym psem po podkarczówce. Zamiast pracować z
      pracownikami nad pakietem czy tam polepszeniem warunków on sie chodzi frajerzyć
      na związkowców do wojtka luby ;/ ZWYKŁY PIES....także dobrze się z lubą
      podpasowali ;] wkońcu kruk krukowi oka nie wydłubie
    • artek344 Re: Autobusy jeżdzą stadami :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.08.07, 16:32
      za to odpowiada ZTM,mieszkam pod Kielcami i od dwóch lat nie można doprosić się
      dopasowania rozkładu jazdy do potrzeb pasażerów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka