Dodaj do ulubionych

Samobójstwo urzędnika ARiMR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:10
Z niewypowiedzianym żalem wspominam mojego kolegę z BP w Ostrowcu
Świętokrzyskim. Był spokojnym i pracowitym człowiekiem, który napewno nie
zasłużył na taki koniec. Należy zauważyć, że wielokrotnie na tym forum
poruszano sprawę niezwykle aroganckiego traktowania pracowników przez obecne
kierownictwo ARiMR w naszym województwie.Pracownicy wielokrotnie informowali
Inspekcję Pracy oraz Centralę ARiMR w Warszawie o nadużyciach wobec zarówno
szeregowych pracownikow jak i kadry kierowniczej zatrudnionej przed kilku
laty. Czy w imię partykularnych ambicji jednej osoby, która na naszych
grzbietach chce robić karierę musiało dojść do takiej strasznej tragedii?
Praca po godzinach, mobbing i aroganckie odzywki to tylko kilka spośród wielu
przejawów tego traktowania. Czy wreszcie ktoś przestanie się bać
wszechobecnego mocodawcy nowej Pani Dyrektor i zainteresuje się kulisami
spraw jakie dotąd skrywało milczenie pracowników podyktowane strachem o
utratę pracy? Czy słupki w statystykach ważniejsze są od ludzi, bez względu
na ich poglądy i to skąd się wzięli? Chcę przypomnieć, że historia kołem się
toczy a sprawiedliwośc spotka każdego. Mam nadzieję, że to będzie inne prawo
i inna sprawiedliwość, oby sprawiedliwsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Franciszka Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:48
      Nie należy też zapominać o tym co dzieje się w samych biurach
      powiatowych.Sytuacja w Ostrowcu świadczy o tym,że mobing jest sprawą
      codzienną.Są osoby które tak naprawdę tworzą ciągłe intrygi i koalicje i są w
      tym bezkarne.Zbierają same nagrody ,a reszta to swołocz.Tak też jest w
      Ostrowcu.Może listy pożegnalne ,które zostawił Artur wskażą innym drogę ,że nie
      można w ten sposób niszczyć ludzi.Był najbardziej zaangażowanym człowiekiem w
      całym biurze.Potrafił i chciał pomóc każdemu rolnikowi,potrafił swój czas poza
      pracą przeznaczać na pomoc innym,a spotkała go za to kara.
      • Gość: ada Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:08
        Przykro mi było czytać ten wątek. I artykuł GW. Śmierć jest zawsze straszna.
        Szczególnie gdy dotyczy tak młodego człowieka.
        Cóż zawsze jest tak, że poparcie partyjne uzyskują najczęściej osoby typu BMW.
        Osoby te są zazwyczaj nieudaczne, ale gdy zostaną szefami... klękajcie narody.
        Problem polega na tym, że głupiec jest zawsze ograniczony. A pracownicy
        zazwyczaj się boją coś zrobić. I tak to już jest, że jeden idiota coś wymyśli,
        a wszyscy ze strachu (lub dla spodziwanych korzyści) udają, że pomysł jest
        dobry. Co więcej, zaczynają ten pomysł realizować. A przecież wystarczy
        powiedzieć NIE.
        Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak bardzo musi być zaszczuty człowiek, by
        z powodu pracy odebrać sobie życie...
        • Gość: Michał Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 17:55
          Wszyskimi wstrząsnęła ta śmierć. Mam jedynie nadzieję, że w końcu otworzą się
          oczy na to co dzieje się w świętokrzyskiej ARiMR. W przeciwnym razie takie
          zdarzenia mogą się powtórzyć. Pracownicy są wręcz terroryzowani przez
          kierownictwo OR, zmuszani do osiągania % za wszelką cenę i nie ważne jakimi
          metodami, byle świętokrzyskie było na I miejscu w rankingu. Ale wszyscy udają,
          że nie ma problemu, każdemu zależy na pracy i cicho siedzi. To ma być prawo i
          sprawiedliwość? Czy ta śmierć była potrzebna? Co jeszcze musi się stać, żeby
          ktoś w końcu z tym skończył?
          • Gość: A.O.I.J Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:45
            Jeżeli jesteście pracownikami ARiMR to wiecie, jakie 2 nazwiska kryją się za tą
            tragedią.
            • Gość: ada Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:55
              Ja nie znam tych nazwisk, bo tam nie pracuję. Jeśli jednak chcecie coś napisać
              na tym forum i korzystacie z komputera służbowego, szczerze odradzam.
          • Gość: lord.vader1 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:58
            Wprost ciężko w to uwierzyć, ale to się dzieje naprawdę - na naszych oczach. Co
            też musiało się zdarzyć, żeby dojść w końcu do takiego momentu krytycznego i
            odebrać sobie odebrać. Odpowiedź na to pytanie znają przynajmniej dwie osoby z
            ARiMR, które jak sądzę zrobią wszystko by oddalić od siebie podejrzenia. Tego
            już za wiele. Za dużo się stało. Żarty się skończyy i ktoś ma na swych rękach KREW.

Artur stracił życie. To nie jest jakieś tam wypowiedzenie czy przesławny artykuł
            52 kp. Chłopak, który stawiał sobie w życiu na pierwszym miejscu pracę, dla
            której poświęcił się bez reszty nie wytrzymał presji i mobingu. Życia nikt i nic
            już mu nie zwróci - poszedł drogą do domu ojca niebieskiego.

Pragnę najbliższej rodzinie i przyjaciołom Artura złożyć kondolencje z powodu
            straty Artura.

Mam również nadzieję, że My-pracownicy ARiMR otworzymy w końcu oczy i zaczniemy
            mówić o tym co się działo i dzieje w firmie. Gdybyśmy zrobili to wcześniej to
            dziś Artur byłby z nami.

Są ludzie tak szczęśliwi, że o nic nie proszą...
            Są nieba wciąż błękitne, które chmur nie noszą...
            Są lądy nie znające zimy ani jesieni...
            Są rzeki, w których woda szmaragdem się mieni...
            Feliks Konarski
    • Gość: BP ... Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:04
      to chyba najgorsze co mogło się stać..oby dyktatorskie rządy pani dyrektor J nie
      pochłaniały już więcej ofiar...drodzy koledzy z ARiMR nie dajmy się
      zastraszyć!!!! ww pani nie moze nas poniżać i nami poniewierać...dodam że
      "człowiekiem się jest, dyrektorem się bywa"...
    • Gość: Olo Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: 194.117.241.* 06.10.06, 19:20
      Ludzie przecież nie wiecie czemu ten chłopak popełnił samobójstwo, a już macie
      winnych. Na to nie mogła mieć wpływ tylko praca, ale jakieś inne problemy, może
      osobiste. Tak jest w wielu takich przypadkach.
      • Gość: Roman G. Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: 82.139.30.* 06.10.06, 19:31
        Tak Aniu, tak tak... wierzymy Ci
    • Gość: A.O. Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: 82.139.30.* 06.10.06, 19:29
      Prosimy Gazetę, Prokuraturę i Policję o podjęcie wątku tych DWÓCH OSÓB, o
      których tutaj się pisze. Jedna z tych dwóch osób popisuje się tak już od
      dawna, jeszcze przed nowymi wyborami, za starej ekipy doprowadzała ludzi do
      załamań nerwowych. Powęszcie trochę, znajdziecie niemało.
      • Gość: jezu Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 06.10.06, 19:49
        To coś okropnego. Straszna tragedia dla wszystkich. Jesetem pewien, że osoby o
        których tutaj się pisze poniosą zasłużoną karę.
        Do końca swojego życia będą musiały borykać się z tym, że mają Artura na sumieniu.
        NIECH KTOŚ WRESZCIE COŚ ZROBI, żeby ukrócić to co się dzieje.
        Bo możem dojśc do kolejnych tragedii. :(
        Ja jestem załamany i wstrząśnięty!
    • Gość: gość Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:50
      Wyprostujcie się i podnieście głowy swoje, gdyż zbliża się odkupienie wasze. Łk
      21,28
      podnieście ugięte karki towarzysze niedoli i obudźcie się
    • Gość: szaraczek z ARiMR Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:09
      Wielka tragedia. Nie wolno nam milczeć. Winni tej tragedii powinni siedzieć.
      Sprawa nadaje się do TVN który powinien pojeździć po wszystkich biurach w
      świętokrzyskim i zbadać sprawę zastraszania, mobingu i poniżania przez dyrekcję
      i jej przydupasów. Pani A.O. pojechała uzdrawiać biuro w Ostrowcu z polecenia
      dyrekcji OR i „uzdrowiła”..niech to szlak. Niech wszyscy zobaczą te zdjęcia
      które robiła jego osobistym szafkom, niech się wytłumaczą w jakim celu były one
      robione, czemu tak wartościowy chłopak był tak bardzo zastraszany i poniżany.
      Co on takiego zrobił że został wezwany w trybie natychmiastowy na dywanik do OR
      i czemu potem się powiesił??!!! Takie metody zastraszania i rządzenia ludzi to
      jakaś szkoła UB bo inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć a wszystko tylko
      po to aby były % w tabelkach. Na koniec pytanie: Kto z nas następny?
      • Gość: tak Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 06.10.06, 20:13
        a pomyślcie o tych ludziach,którzy zostali zmuszeni do odejścia z pracy.
        oraz o tych którzy są o krok od ... bo tak są niszczeni !!!
        Trzeba ich ratować!
        • Gość: prac. arimr Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:19
          wszystkim członkom rodziny wyrazy najgłębszego współczucia.
      • Gość: Sebastian Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:40
        Gość portalu: szaraczek z ARiMR napisał(a):

> czemu tak wartościowy chłopak był tak bardzo zastraszany i poniżany.

Może właśnie dlatego, że był wartościowy? Wiesz, czego jak czego, ale tego
        akurat miernoty i śmiecie nigdy nie zniosą.

• Gość: herman Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:16
      odejść to teraz tylko może dyrekcja wraz ze swoja chorą świtą która jej
      przytakuje
    • Gość: alfa Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:26
      sprawa powinna być zgłoszona w prokuraturze
      nawet przy cieniu podejrzeniu o związku przyczynowym
      pomiedzy działaniami pracodawcy a śmiercią pracownika
      normalne postepowanie w normalnym kraju
    • Gość: sp Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 06.10.06, 20:27
      [']
      • Gość: sp2 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 06.10.06, 20:28
        [ ' ]
        • Gość: lord.vader1 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:52
          Dziś obchodziłby swoje 32 urodziny :(

• cineo Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR 06.10.06, 21:30
            [']
    • Gość: ck Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:27
      [*]
    • Gość: były pracownik Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:29
      Przykro mi słyszeć co się dzieje w ARiMR. Kiedyś to się tam super pracowało,
      super atmosfera i wogóle. Ja pracowałem tam spory kawałek czasu, poświęcałem
      siły i wiedzę aby biuro dobrze funkcjonowało, ale co z tego? Gdy tylko zmieniła
      się dyrekcja nie przedłużono mi umowy, a w ten sam dzień zobaczyłem na stronie
      ARiMR ofertę pracy w tym samym biurze. Przecież łatwiej szkolić nowych ludzi
      niż utrzymywać stałą i sprawdzoną ekipę nie? Co z tego że z wynikami
      pozytywnymi zdałem wszystkie egzaminy i pracowałem cieżko w nadgodzinach byle
      praca była skończona. Przeciez to nikogo nie interesuje!!! A już tym bardziej
      nikogo na wysokim stanowisku. A czy ktoś kiedyś sie zainteresował jaks ię tam
      traktuje kobiety w ciąży?
      • Gość: aaa Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:35
        W jędrzejowskim BP juz niejedna dobra pracownica straciła prace z tego powodu
        • Gość: bziQ Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:11
          Toż to widać na odległość, że kobieta ma problem.
          www.slowo.com.pl/kielce/?dz=1&id=6413
    • qrodek1 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR 06.10.06, 21:40
      Czy prokuratura poczyniła zatem jakieś działania?
    • Gość: wsciekly Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:58
      nic jeszcze nie wiadomo..jak nie poczynia to teraz nic nas juz nie
      zatrzyma..bedzie o tym glosno
      • Gość: Pesymista Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:13
        Tylko tyle można zrobić, sprawić aby o tym było głośno!!! Te skurczybyki robią
        wszystko "niby" zgodnie z prawem!!! Każdy sie boi o tym mówić bo szkoda stracić
        pracy, wiec nie ma dowodów. Ale to o się dzieje w ARiMR to po prostu obłęd!!!
        Nawet się to w głowie nie mieści.
        • Gość: Forbach Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:45
          Gość portalu: Pesymista napisał(a):

> wszystko niby zgodnie z prawem!!!

Owszem to jest zgodne, ale nie z prawem, lecz "prawem".
      • Gość: spoza Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.10.06, 22:14
        {*}

kondolencje dla rodziny ....
        • Gość: spoza Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:22
          Kondolencje dla bliskich... Współczuję bardzo...
          Prosze niech ktoś wyjaśni o co chodzi dokładnie z tym samobójstwem. I jaki to
          ma związek z ARiMR?
    • Gość: ten tego ten Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: 82.139.11.* 06.10.06, 22:18
      ......wspaniałych ludzi poznałem w arimr (nie jest to pani J).....nie mogę w to
      wszystko uwierzyć!!!
      • Gość: Zbulwersowana Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:48
        Jestem zbulwersowana nie tylko tym co sie dzieje w Agencji, ale równiez postawą
        pracowników. Czego się boicie??? Straty pracy? A jakie to ma znazczenie w
        stokunku z lojalnością wobec kolegi??? Zróbcie coś, poruszcie niebo i ziemię
        byleby prawda wyszłą na jaw!!! Przynajmniej tyle mu jesteście winni!!!
        • Gość: politykier Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:05
          Jeśli mogę doradzić: zwróćcie się do polityków, posłów, do instytucji, urzędów i innych organizacji pozarządowych. Niech wiedzą - kto sieje wiatr zbiera burzę.
          Wyrazy współczucia dla rodziny - [*]
    • Gość: Sol Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:03
      Jestem z Wami
      • Gość: asia Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:22
        Wyrazy współczucia dla rodziny. Nie dajcie się zastraszyć. Czy te kobiety mają
        sumienie chyba nie. Przyjżyjcie się pracy w innych biurach powiatowych tam jest
        tak samo chora atmosfera, zastraszanie pracowników, praca po godzinach Czy ktoś
        to zmieni????
        • Gość: grossik Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:26
          a co na to Prezes Agencji?
    • Gość: Obserwator Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:49
      Jeśli spotkaliscie się ze złym traktowaniem i mobbingiem piszcie o tym.To forum
      będzie dowodem na całe draństwo jakie nas spotyka.Cytujcie wypowiedzi
      przełozonych, które naruszały waszą godność jako pracownika i jako człowieka.W
      sobotę miała się odbyć nasza doroczna impreza integracyjna ARiMR. Została
      odwołana z jednej strony w związku z powagą sytuacji a z drugiej byśmy nie
      wymienili miedzy sobą informacji i przypadkiem nie sprawiali kłopotów w
      zaistniałej sytuacji.Przecież to miał być medialny sukces dyrekcji co miało
      zapewnić zaproszone Radio Kielce.
      • Gość: alfa Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 02:04
        moze to akurat forum nie jest w tej chwili najlepszyn miejscem
        ale sprawa jest poważna
        obecnie przseśladowanie pracownika zwłaszcza jego upokorzenie przybiera forme
        epidemii i całkowitej bezkarnosci
        przy minimalnym protesci pojawia sie- jak sie nie podoba to wynocha
        takie traktowanie jest przestępstwem i jak każde przestępstwo prowadzi do tragedii
        dlatego kazde powinno byc przedmiotem pracy prokuratora
        z takimi zjawiskami mój przyjaciel zetknął sie w SCo w Kielcach gdzi upokarzany
        został w końcu zwolniony - przy całkowitej obojetnoęci środowiska
        moze i dobrze bo by skończył tak jak ten biedny człowiek
        dlatego nie pozwólcie aby to stało sie na próżno
        • Gość: alfa Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 02:19
          jako przykład - kierownik duzego oddz dr med w obecnosco prof med, mówi do
          swojej podwładnej /dr med , młoda kobieta, panna/ - dosłownie : "a co pani tak
          wyglada jakby spod chłopa wyszła" - dosłownie
          Pani Dr juz nie pracuje ani z panem dr kierownikiem ani z panem profesorem -
          któremu nawet powieka nie drgneła
          w takich czasach żyjemy
          nie wszyscy to wytrzymuja. ale wszystkich i tak przebija dyrektor - to się juz
          nie nadaje do pisania
          • Gość: 71 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 07.10.06, 14:32
            Trzeba to nagrać. Tyle ludzi ma telefony z kamerkami. Młodziaki z gimnazjum
            potrafią nie takie rzeczy nagrywać. Pomyślunku trochę. Kilka ośmieszających
            filmików wrzucić do netu, dać linka na tym forum, przesłać linka do PIP.
            PYZDA
        • Gość: gabor Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:44
          Gość portalu: alfa napisał(a):

> takie traktowanie jest przestępstwem

Takie traktowanie to LIBERALIZM - czyli całkowita wolność czynienia zła.
      • Gość: wiem Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.vf.pl 07.10.06, 08:32
        to co piszesz nt imprezy jest nieprawda. zostala odwolana tylko i wylacznie ze
        wzgledu na szacunek dla pamieci o Arturze.
        jakubowska nic z ty nie miala wspolnego. ludzie sami sie zebrali (komisja
        socjalna) i tak postanowili. ze względu na Artura. choć powiem ze taka nicjatywa
        powinna wyjsc od niej. no ale czego ja wymaga i od kogo, ludzie !!!
        • Gość: torino Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:30
          impreza została odwołana bo to nie był klimat do zabawy, a żeby się spotkać
          będzie okazja. Musimy ludzie byc razem i pokazać że nie godzimy się na to co
          się dzieje w pracy. Nie zwolnią nas wszystkich jeżeli wszyscy powstaniemy i
          powiemy NIE! Zróbmy protest.
          • Gość: Głos z Ostrowca Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:14
            Ani PIP, ani nikt na górze nie przyzna otwarcie, że w adm. państwowej i
            samorzędowej dzieje się bardzo źle, prawo pracy jest fikcją. Do niedawna to
            zjawisko dotyczyło jedynie prywatnych firm. Sami pokrzywdzeni milczą, bojąc się
            utraty pracy, wolą pracować w takich warunkach, doświadczyłem tego nie raz. Nie
            wiem jak można temu zaradzić, przy tym podejściu zwierzchników i obecnym
            poziomie bezrobocia nie widzę szans na poprawę.

Łączę się z rodziną pracownika ARiMR w żałobie.
    • Gość: [*] Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:29
      [*]
    • Gość: pites Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:56
      Czytam Wasze posty i dochodzę do wniosku ,ze obłuda nie zna granic.
      1-Niech ktoś powie,że dostał tam pracę z przypadku,a nie przez znajomości.Nawet
      sezonowi są namaszczani!!!!!!!
      2.Co tak naprawdę zmieniło się w biurach powiatowych od 3 lat.NIC..Jeden wielki
      bałagan i praca w nadgodzinach.
      3.To ,że dyrektorka jest tyranem,mnie to nie interesuje,bo ja nie jestem i nigdy
      się niestarałem bezpośrednio pod nią podlegać.Ale podoba mi się jak niektóre
      osoby,które były na świeczniku,teraz są gnojone.W poprzednim układzie to samo
      robiły z innymi.
      4.Dobrze też wiecie,że w każdym biurze jest elita,która zarządza i to ona
      odpowiada za atmosferę w pracy .To oni niszczą ludzi,a nie sama królowa.
      5.O biurze w Ostrowcu było już głośno w prasie za poprzedniego kierownika i nic
      się nie zmieniło,bo tak naprawdę ekipa jest ta sama,tak jak zresztą w innych
      biurach.W momencie przybycia Wielkiego Uzdrowiciela do Ostrowca nastąpiło jedno
      wielkie podpierda..nie.Niech te osoby uzmysłowią sobie ,że są również winne
      zaistniałej sytuacji.
      Oczywiście nie można przejść obok przy zaistniałej sytuacji,ale drażni mnie jak
      widzę ,że już próbuje się zrobić problem polityczny i załatwić swoje drobne
      interesy.
      Kto jest niewinny niech pierwszy rzuci kamieniem.
      • Gość: BP Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:35
        święta racja - tu jest troszkę wiecej osób winnych tej tragedii
        -------------------------------------------------------------------------
        Nie byłam za poprzednią opcją bo mając starz taki jak oni zarabiałam połowę
        tego. Przyszli nowi i nic nie zmienili tylko poprzyjmowali paru swoich, kilku
        zwolnili ze starej ekipy i na tym się skończyło.
        W ARiMR nie liczy się pracowitość tylko donosicielstwo i układy partyjne.
        Ciekawa jestem czy większość tzw głównych specjalistów z Agencji przeszło by
        najłatwiejszy egzamin z procedur.
        A jak są rozdzielane podwyżki - po swoich podpier.....czach!!!!!!!!!

• oryganion1 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR 08.10.06, 12:19
          zawsze jest tak gdy władza pojmowana jest jak podział lupow
          w Polsce nic sie nie zmieniło
          to jest tylko i wyłącznie podział lupów
          w takiej sytuacji nie liczy sie fachowosc , wykształcenie i inne wartosci
          obywatelskie
          wprost przeciwnie
          po co sa nam wykształeceni!
          posluszni donosiciele sa wtedy w najlepszej cenie
          no i trwa taka negatywna selekcja
          efekty pózniej na codzień - własnie sa widowczne
          najwiekszym wrogiem jest wówczas postawy obywatelskie i społeczeństwo obywatelskie
          organizacje pozarządowe - jezeli jeszcze do tego znajdzie dziennikarz - no to
          juz dla rzadćących jest straszliwy wróg
          Ludzie poddawani takim eksperymentom w pracy powinni solidarnie zarządac
          wyjasnień Powinni zrówcić sie do Rzecznika Praw Obywatelskich i tam otrzymają
          pomoc prawną, niezależnie od postępowania prokuratury
          Poza korupcja mobing jest niszczacym rakiem
          mobing najczesciej ma żrodło w nieporadności w zarządzaniu ludzmi -wystepuje
          zawsze kiedy zadania przerastają zarządzajacego - no ale jak go nie przerosna
          kiedy to zarzadzanie nie wynikało z umiejetosci a było wynikiem podziału lupów!!!
    • Gość: toro rosso Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:13
      JUTRO JEST POGRZEB ARTURA W ĆMIELOWIE O 14.00. INFORMACJA DLA KOLEŻANEK I
      KOLEGÓW, KTÓRZY CZUJĄ POTRZEBĘ TAM BYĆ.
    • Gość: aser Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:54
      [*]
    • Gość: babetka Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 18:33
      zróbcie coś z tą dyrektorką - tyle osób tam pracuje, dacie radę.
      • Gość: wiem Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:19
        Zrobimy spoko
    • Gość: OR13 Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:49
      Dziś zaczyna się kontrola w ARiMR
      • Gość: babetka Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:39
        I jak tam wyniki kontroli?
    • Gość: Radocha Re: Samobójstwo urzędnika ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 00:10
      A pytałaś babetko prokuratora?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka