pisdolek 12.10.06, 12:22 ...za wyrzucanie teorii ewolucji ze szkol polskich. Pan Maciej Giertych niezle zabawia eurodeputowanych zabawiajac sie rowniez wyborcami. bezmuzgowy wyborca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babetka Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:54 Pragnę zwrócić uwagę, że jest to nadal „teoria”, czyli bajeczka wymyślona przez sfrustrowanych „naukowców”, którzy bardzo pragną poznać początek. Oczywiście nie jest ta teoria poparta żadnymi dowodami. A gdyby podejść do tego od strony matematycznej, to prawdopodobieństwo zaistnienia zdarzeń stanowiących główne elementy tej teorii stanowi ułamek o mianowniku idącym w tysiące miliardów. Przy czym każde zdarzenie o tak niskim prawdopodobieństwie zaistnienia stanowi warunek konieczny zaistnienia zdarzenia jeszcze mniej prawdopodobnego. Całuski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: 82.139.11.* 12.10.06, 14:01 A ja przestaję wierzyć w tę teorię, jak patrzę na Giertycha. Ewolucja hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:07 Mnie, a chyba i pana Giertycha stworzył Pan. Rozumiem, że Ty powstałaś w wyniku nieprawdopodobnego zdarzenia kiedy jakaś małpa poczuła chuć :) To w zasadzie też cud :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: 82.139.11.* 12.10.06, 14:39 Skąd to LPRowskie ograniczenie? Rozumiem, że u ciebie niestety po procesie stworzenia cię przez pana, jak to opisujesz, nic już więcej nie nastąpiło. Ewolucja babetko to (powolny, nieodwracalny i kierunkowy) proces rozwoju organizmów. I jakoś pan minister mi nie przystaje do definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:00 Jakie to ja mam LPRowskie ograniczenie? Cóż to ma u mnie jesze nastąpować skoro jestem doskonała? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:09 Podobno wystarczy to sobie ciągle powtarzać i po pewnym czasie można nawet uwierzyć :) Wudzę, że u ciebie efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania, więc też chyba spróbuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:12 Ciągłe powtarzanie jest ponoć właściwe czerwonym świniom. A mnie niewiele osób dorówna. Ty nie masz szans, jako efekt zapomnienia się małpy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:19 Dobrze, że sama się do tego przyznałaś babetko, bo doprawdy chyba nie ośmieliłabym się zasugerować, że jesteś "czerwoną świnią", ani nawet samą "świnią" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Ty Asie jesteś czerwoną świnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:21 Jak tam w waszym chlewie na Starodomaszowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ty Asie jesteś czerwoną świnią IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:26 Wyraźnie mnie z kimś mylisz babetko. A o którą instytucję chodzi ci na w/w ulicy? Mnie się wydaje, że jest tam perfectus, siłownia, księgarnia jakaś, a kiedyś nawet była pizzeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Nie mylę cię Asie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:27 Pa czerwona gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie mylę cię Asie IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:30 No to może poczekaj, aż as ci odpowie. hehehe. A te wycieczki w kolorze czerwonym, to sobie daruj, może już czas na terapię babetko, kiedyś wreszcie zrozumiesz, że twojej partii już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ty Asie jesteś czerwoną świnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:28 Giertych w ewolucję nie wierzy bo niedawno zszedł z drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na Alę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:14 Dostałeś gnoju polecenie partyjne od Roba Siejki? Roba też z pewnością nie stworzył Pan. To widać na pierwszy rzut oka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:23 A skąd takie wnioski, że wcześniej byłam asem - próbujesz dostosować teorię ewolucji do tego, że najwyraźniej kilka osób w naszym mieście ma internet przez vectrę, a nie neostradę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:28 Wiem, że jesteś Asem. Prezentujesz podobnie SLD-owski kretynizm. Pa czerwona gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: 82.139.11.* 12.10.06, 20:32 No tak, babetka przeszła jednak partyjne pranie mózgu. I pewnie już zawsze będzie twierdzić, że "białe to czarne, a czarne to białe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:08 ciagle mnie zastanawia dlaczego odpisujecie na te posty - przeciez ona w obsrywaniu i tylko w tym jest dobra prosty chwyt - w kierowaniu dyskusji na jej tor - w obsrywaniu repertuar ma też ograniczony i tylko w tym - zadnej wiedzy, umiejetnosci dyskusji no chyba ze to jest SLD owiec ktory ma stworzyc obraz przecietnego katolika i wyborcy PiS no to sie udaje znakomicie. Może tylko konkurowac z Filipem. Nie dajcie sie prowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: 82.139.11.* 13.10.06, 13:09 WIesz, w tym też nie jest dobra niestety, absolutny brak finezji, zacietrzewienie i jednowątkowość; ale bawią mnie jej nieudolne próby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: A czemu to prymitywny Asie zmieniłeś się na A IP: *.echo.com.pl 17.10.06, 10:49 buahaha - osoba, ktora kompromituje sie stwierdzieniem, ze ewolucja to "tylko teoria, bez dowodow" mowi cos o kretynizmie innych??!! BUAHHAHAHA :) "Nieudowodniona teoria" to jak cieme światło albo zimny ogień... Masz żałosny, ciasny umysł babetko.... Przeczytaj w końcu nieuku co to jest HIPOTEZA a co to jest TEORIA, bo dalej będą się z ciebie dzieci śmiały, one już to w podstawówce przerabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek bebeta cos dla ciebie IP: *.netcity.pl 13.10.06, 14:02 www.youtube.com/watch?v=F66ohZF59cc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darwin Cud czy ewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:48 Co myślisz o tym załamaniu politycznym babetko? serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3683760.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Ja także nie wierzę w teorię ewolucji IP: *.echo.com.pl 17.10.06, 10:46 oczywiscie Babetka nie rozumie co to jest teoria. Nie odroznia tez od terminu hipoteza. Za to jest znanym trollem forumowym... Zalosne stworzenie (boze?) Zamiast douczyc sie, woli sie kompromitowac na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Członek Wojtek Olejniczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:24 także jest zwolennikiem zakazania nauczania teorii Darwina w szkole. Wojtek Olejniczak, jako gorliwy katolik udzielający hojnych datków kościołowi, jest zdania, że człowieka stworzył Pan Bóg. Zdanie Wojtka Olejniczaka podziela członek Henryk Milcarz, również gorliwy katolik i również hojny w dawaniu księdzu na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A członek Andrzej Szejna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:51 na pewno powstał w wyniku ewolucji. Ciekawa tylko jestem od jakiego zwierza ewoluował :) Tutaj członek Andrzej Szejna rozmawia z młodymi z SLD: republika.pl/kielcesld/foto/II%20euro%20piknik/pict0003.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A Olo Komsomolec Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:05 od jakiego zwierza ewoluował? serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,53321,2389208.html?i=42 Ja jestem zdania, że od bardzo szlachetnego zwierza, które daje szynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m13 Re: A Olo Komsomolec Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 08:44 Rozmyslilem sie i nie wytne drzewa przeznaczonego do likwidacji pozwoli to wielkiemu wzrostem lecz malym rozumem p.Maciejowi powrocic na drzewo przeciez z niego pochodzi tak jak i jego Romcio majacy garsci ponizej wlasnych kolan powyciagaly im sie one od skakania po drzewach w poszukiwaniu rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A Robert Siejka prawie magister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 08:48 ma bardzo miłą buzię. Musi pochodzić od sympatycznego zwierzątka. www.sld.kielce.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Członek Rysio Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:43 ma za przodka z pewnością bardzo pożyteczne zwierzątko. Te cechy są u członka Rysia jeszcze bardzo widoczne. galeria.e-polityka.pl/galeria/details.php?image_id=21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Członek Joasia Senyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:52 jest dobitnym dowodem ewolucji. Niedawno członek Joasia stwierdziła, że uczęszcza na lekcje wymowy, aby mówić ludzkim głosem. Mam nadzieję, że już niedługo członek Joasia pozbędzie się zwierzęcych naleciałości i tym samym proces ewolucji będzie można uznać za zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Członek Józio Oleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:15 wprawdzie w ewolucję nie wierzy i przed każdym księdzem wali się na kolana, tym niemniej lubi jeżeli pieści się Go niczym pieska tiny.pl/rx21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek Ola Jakubo Członek Ola Jakubowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:25 to przykład trwającej ewolucji. Członek Ola chciałaby chyba, aby następne pokolenia zyskały pełne człowieczeństwo. A tymczasem... pręży się jak bura kotka. tiny.pl/rx22 tiny.pl/rx2j Chociaż nie z każdym okazem ewolucji ma ochotę tiny.pl/rx24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miły CVS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:49 Czy zauważyłeś, jak twórczo rozwinęłam założony przez Ciebie watek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fix Re: Miły CVS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:13 Wyłącz sie ruda małpo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Ruda? Małpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:46 Muszę Cię mój miły zaskoczyć. Nie jestem ruda. Także na głowie. A co się tyczy małp, to obejrzyj sobie jedną która ewoluowała z tatusia UB-ka i zatrudniono ją w UE i jednego pawiana, który nie wierzy w ewolucję. tiny.pl/rx6k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Ruda? Małpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:54 co do UBEKÓW to oni mieli podobny sposób działania co Ty więc chyba wszystko jasne :) pytanie czy miałas tatusia? bo pewnie pojawiłaś się nagle, wyłaniając jak ... plemnik z otchłani :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ruda? Małpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:02 To właśnie tatuś Danusi był UB-kiem i odpowiednio Danusię wychował. I teraz Danusia propaguje idee opartej na komunistyczno-faszystowskich założeniach UE. W tym przypadku nazywa się to dziedziczenie charakteru kanalii i żadna ewolucja nie nastąpiła. Cieszę się, że zainteresowali Cię moi rodzice. A o moich dziadziusiach nie chciałbyś się czegoś dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Nie uważasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:49 że z tego pawiana jest wytrwały minetnik? Ale mam nadzieję, że dzięki temu nie rozmnoży się za bardzo czerwonodupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Skoro Wojtuś tak zgrabnie używa języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:39 to nie dziwię się, że dążąca do mówienia ludzkim głosem posłanka Joasia Senyszyn jest Mu tak oddana. Może nawet Joasia dogadza Wojtusiowi pejczem Humera :) Odpowiedz Link Zgłoś
peryhelium A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni 15.10.06, 21:16 Zgroza.....członek PAN, profesor, człowiek wykształcony.....Jak widać to wszystko okazuje się niczym wobec starczego zidiocenia pana Giertycha. Teoria ewolucji jest podstawą obecnych nauk przyrodniczych i jak dotąd stosowana jako narzędzie poznania sprawuje się całkiem dobrze. Wstrząsająca inicjatywa, aby wiedzę, jakomkolwiek poza literacko-religijną czerpać z biblji jest wydaje mi się wystarczającym dowodem aby radosnego profesora skutecznie odseparować o nauki. Natomiast znacznie bardziej podoba mi się komentarz pana wiceministra, który z rozbrajającą szczerością wioskowego głupka twierdzi, że tolerancji wobec poglądów i teorii nie było i nie będzie. On to obiecuje. Ciekaw jestem jak długo Polacy w wyborach przedziwnych będą pozwalać aby takowe nikczemnego rozumu kreatury bawiły swym bełkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.10.06, 19:36 peryhelium napisał: >aby radosnego profesora skutecznie odseparować od nauki My kielczanie nie znosimy fanatyków, którzy radzi by skutecznie seperowć od czegokolwiek swoich ideowych przeciwników. Niech rozkwita wolność słowa i poglądów.... - - - - Lepiej milczeć i wydać się głupcem niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darwin Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 20:09 plisaku nie tylko kielczanie nie znoszą fanatyków! Odbieranie dzieciom dostępu do odkryć nauki jest niszczeniem rozwoju intelektualnego i uwstecznianiem. Czy w Polsce muszą żyć same tępaki i rozmodlenie mohery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni IP: 82.139.11.* 16.10.06, 20:43 Ciekawe, że tylko Giertych (i babetka) odrzucają teorię ewolucji. Kościół jakoś nie. Pamiętam, jak na religii ksiądz nam mówił, że zapisy biblijne to pewnego rodzaju wyobrażenie, jak powstawał świat i człowiek - ale nie oznacza ono, że ewolucja, jak opisana przez Darwina, nie miała miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni 16.10.06, 21:16 Masz rację alu Kościół ewolucjonizm zaakceptował. Proces tworzenia świata mógł postępować miliony lat, nie tydzień. Nic to nie ujmuje Bogu. Biblia często tworzy "skróty" myślowe. Sobór watykański (przy czynnym udziale Karola wojtyłły) otworzył katolicyzm na dokonania nauki. W wielu wypadkach Kościół zgodził się z nauką ( np. rehabilitacja Galileusza). Pomysł p. prof. Giertycha zakrawa na drugi szok kopernikański. Przerażające jest to, że Ministerstwo Edukacji przychylnie ocenia te wymysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.10.06, 22:23 Gość portalu: Darwin napisał >Odbieranie dzieciom dostępu do odkryć nauki jest Odbieranie komukolwiek czegokolwiek nie jest moją specjalnością. Powtórzę: niech rozkwita wolność słowa i poglądów.... Rozumiem że dla umysłów ciasnych bądź nowoczesnych inaczej może być to nie doprzełknięcia....Wspólczuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
peryhelium Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni 17.10.06, 10:32 Piskalku, po pierwsze to twoje "my kielczanie".... Daj spokój, nie próbuj nawet wypowiadać się w tej formie. To karkołomny i dziki pomysł wypowiadać się w imieniu kogokolwiek. Pozatym jeśli byłyby to jedynie jego prywatne poglądy oki, ale ten człowiek piastuje funkcję publiczną, podejmuje decyzje również wobec mojego życia. Stanowczo więc, jako kielczanin dziada pradziada postuluję aby Macieja Niegramotnego od nauki odsunąć....i zapomieć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peryhelium Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni 17.10.06, 10:42 Cóż nie doczytałem twojego ostatniego Pisklaku postu......ciasne umysły.... jestem za tym żeby nie odbierać.....Tak nam piszesz. Oki, tyle, że roztropnie jest i grzecznie, gdy przed wytoczeniem inwektyw, w sumie marnego kalibru troszkę zastanowić się nad treścią komentowanego postu. Jak mniemam uważasz siebie za osobę niosącą wolność na sztandarze, ale warto czasami wcześniej się zastanowić nad intencjami innych, których gdy tylko wyrażając swój pogląd przeżucasz na drugą stronę wyimaginowanej barykady....Wolność trzeba jeszcze rozumieć, nie tylkokochać i szanować jak śpiewał weieszcz w latach 80. Mimo wszystko pozdrawiam Cię, a co do Macieja Co z Małpami Powstawał, nadal jestem za uniemożliwieniem mu masowego psujstwa wobec polskiej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: A Słońce wokół Ziemi.....wracamy do korzeni IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.10.06, 11:12 peryhelium napisał: >....Wolność trzeba jeszcze rozumieć, nie tylko kochać i szanować Wolność....Kadaffi w "Zielonej Książce" definiuje, że człowiek aby był wolnym musi posiadać włwsną pracę, własny środek lokomocji i własne mieszkanie. Osobiście posiadam rower i ponton dmuchany (a więc aż 2 środki lokomocji) oraz namiot 4 osobowy. Pracy nie posiadam żadnej, zatem moja wolność zdaje się być rzeczywiście kaleka bądż ograniczona. I nie tylko wolność być może? Również pozdrawiam. - - - - Pochwalone bez-pańskość, bez-prawie, bez-płocie Pochwalene drzew starych, święte bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś