Gość: alfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 15:26 poniewaz w budzecie nie ma podwyżek dla skarbówki - strajk bedzie za miesiąc juz sie martwie gdzie ddam PIT!!!!!!!!!!!!!!!11 ciejawe jest czy wiecie ile zarabiają w skarbówce średnio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rob Re: Strajk Urzędów Skarbowych za Miesiać! IP: *.server.ntli.net 20.10.06, 19:55 Nie wiem ile zarabiaja w skarbowce, ale tez sie nie martwie gdzie oddam PIT - od lat tego nie robie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Strajk Urzędów Skarbowych za Miesiać! IP: 82.139.11.* 20.10.06, 20:10 Nie wiem ile tam zarabiają, ale chyba jednak za dużo, bo o ile obsługa klientów ogólnie jest miła, to ilość błędów popełnianych przez urzędników za duża; zwłaszcza np. gdy podatnik zmienia adres, a wraz z nim US - panie kilkakrotnie raczyły przysłać mi pisma, że pieniądze z podatku nie wpłynęły, po czym okazało się, że same sobie dokonały przelewu z jednego urzędu do drugiego, mimo, że mój przelew był wykonany poprawnie; zdarza się również, że gubią dokumenty - i wtedy trzeba się do nich fatygować z kopiami (dodatkowo skserować, żeby pan Karolek się nie męczył) i wyjaśniać, że my jesteśmy w porządku - i nie przepraszają za swoje pomyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: Strajk Urzędów Skarbowych za Miesiać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:34 prwdziwe nieoby pracuja w IS w kielcach..a jak swietnie udaja ze ciezko pracuja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar a za co im dawac podwyzki? IP: *.dsl.bbeyond.nl 21.10.06, 01:02 a za co im dawac podwyzki?Za te bledne interpretacje o placeniu podatków? Za balagan który maja w papierach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDNIK SKARBÓWKI Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.chello.pl 21.10.06, 01:04 spie..j!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.dsl.bbeyond.nl 21.10.06, 01:07 widze ze jestes sfrustrowanym urzednikiem US. który nie nadawal sie do innej pracy a rodzinka lub znajomi zaltwili mu prace w US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.dsl.bbeyond.nl 21.10.06, 01:09 Generalnie Twoja kultura nie stoi na wysokim poziomie tak jak wiekszosci pracowników wszelakich urzedów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDNIK SKARBÓWKI Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.chello.pl 21.10.06, 23:18 spie..j!!!!!! bo dowalę ci podatek 100%!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.server.ntli.net 21.10.06, 23:26 Mi dowal, mi dowal... oooo juz sie boje :) P.S. W UK 5000ft rocznie kwota wolna od podatku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny urzędnik US Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:29 Życzyłbym Wam mieć do czynienia z podatnikami tylko przez jeden dzień i wysłuchiwać od nich jeszcze większych idiotyznów, niż tu piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.server.ntli.net 22.10.06, 08:46 To jest wolny kraj, cos sie zmienilo? Nie jestes uwiazany do tej pracy, zawsze mozesz ja zmienic lub nawet wyjechac. Tylko trzeba zaryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a za co im dawac podwyzki? IP: 82.139.11.* 22.10.06, 09:50 Napisz może słonko, w którym momencie ja napisałam w moim poprzednim poście idiotyzm - dotyczył on obsługi w US i błędów urzędników US. Pracę wybrałeś sobie sam, być może nawet ktoś ci pomógł ją zdobyć, bo w US nie pracują przypadkowi ludzie, ale jak ci nie odpowiada to po prostu odejdź - przecież nikt cię sznurkiem do biurka nie przywiązał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny urzędnik US Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:17 Gość portalu: ala napisał(a): > Napisz może słonko, w którym momencie ja napisałam w moim poprzednim poście > idiotyzm - dotyczył on obsługi w US i błędów urzędników US. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako indywidialnej wycieczki w Twoją stronę - to po pierwsze. > Pracę wybrałeś sobie sam, być może nawet ktoś ci pomógł ją zdobyć, bo w US nie > pracują przypadkowi ludzie, 18 miesięcy pracowałem w US na zlecenie wprowadzajac dane z zeznań do systemu - codziennie 8, czasem 10 godzin. Wynagrodzenie było uzależnione od ilości sztuk wprowadzonych i na miesiąc dostawałem NAWET 600 zł. Później wygrałem konkurs na wolne miejsce w tym samym urzędzie. Pierwszy etap był w US, drugi w Izbie Skarbowej w Kielcach, skończyłem studia prawnicze, byłem najlepszy w obydwu etapach, dlatego wygrałem. Teraz mam 1120 zł brutto (790 netto). ale jak ci nie odpowiada to po prostu odejdź - > przecież nikt cię sznurkiem do biurka nie przywiązał. W mniejszych miejscowościach to nie takie łatwe. Ja nie jestem z układu, mogę spojrzeć w lustro i nie czuję obrzydzenia. Ciągle szukam innej pracy, uczę w szkole zaocznej przedmiotów prawniczych, zdawałem na aplikację radcowską - nie udało mi się dwa razy, będę próbował dalej. Przede wszystkim jestem człowiekiem, a do pracy w US muszę podchodzić rzetelnie, nie jest to praca wdzięczna i przyjemna. Wcześniej też byłem po drugiej stronie i psioczyłem na urzędników skarbowych. Po prostu starajcie się nas zrozumieć. Pozdrawiam Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a za co im dawac podwyzki? IP: 82.139.11.* 22.10.06, 10:32 "Nie traktuj mojej wypowiedzi jako indywidialnej wycieczki w Twoją stronę" - ty łaskawco, mówiłeś o naszych "idiotyzmach" - to wg mnie też wycieczka, i to niezbyt grzeczna skierowana przeciw podatnikom wypowiadającym się na forum - a tu akurat wypowiadałam się i ja; chcesz się odnieść do mojego pierwszego postu o obsłudze i błędach? "Wcześniej też byłem po drugiej stronie i psioczyłem na urzędników skarbowych" - ja nie "psioczę", cokolwiek chcesz w tym słowie ująć, po prostu przedstawiłam swój punkt widzenia, oparty na doświadczeniu, nie na plotkach, opowieściach itp; z tej akurat wypowiedzi wynika również, że "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" - szkoda. Na temat organizacji konkursów w administracji publicznej nie będę się wypowiadać, bo nie chcę skończyć w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny urzędnik US Re: a za co im dawac podwyzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:42 Alu nie zapominaj, że ja też jestem podatnikiem. Błędy są nieodłączne przy każdej pracy, bo nie jesteśmy nieomylni. Wcześniej pisałem o "jeszcze większych idiotyzmach", więc przez zwykłą wykładnię językową pozostaje dalece prawdopodobnym, ze idiotyzmy wypisywane tutaj były mniejsze, a to po części mnie usprawiedliwia, jeśli poczułaś się tym urażona. "Psioczenie" znowu potraktowałaś jako kolejną wycieczkę moją do Ciebie (co Cię tak ciagnie do mnie, a może do Skarbówki?). z tej akurat wypowiedzi wynika również, że "punkt widzenia zależy od > punktu siedzenia" - szkoda. Będąc po drugie stronie biurka zobaczyłem dużo wiecej, nie powinno Cię chyba to dziwić. Każda praca otwiera szerzej oczy na pewne problemy, to rozwija i jest akurat bardzo pożądanym czynnikiem. A gdzie Ty pracujesz, jeśli mogę spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a za co im dawac podwyzki? IP: 82.139.11.* 22.10.06, 10:50 Nie będę się z tobą kłócić o semantykę, choć uważam, że jak na osobę, któa podpisuje się "urzędnik US", to pierwsza twoja wypowiedź (o idiotyzmach) fatalnie świadczy o urzędnikach US; Co mnie "ciągnie" do skarbówki - konieczność rozliczania się co miesiąc; i dodatkowo konieczność wyjaśniania waszych błędów kilka razy w roku; Możesz spytać gdzie pracuję, ale na odpowiedź nie licz, bo 1. ja się tu nie wypowiadam, jako pracownik konkretnej instytucji, jak ty; 2. nie chcę mieć kontroli z US; Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Strajk Urzędów Skarbowych za Miesiać! 23.10.06, 13:18 Dlaczego oni chcą strajkować? Przez swją niekompetencję sami przyczyniają się do ubożenia państwa. Cyt. "Firmy postawione na skraj bankructwa, miliony złotych wyciekające z budżetu państwa - to efekty pracy nadgorliwych urzędników skarbowych. Co roku kilka tysięcy wydanych przez nich decyzji uchylają izby skarbowe i sądy, a państwo zwraca poszkodowanym firmom podatki wraz z odsetkami. (...) W pierwszym półroczu tego roku budżet państwa wypłacił przedsiębiorcom blisko 80 mln zł odsetek od niesłusznie pobranych podatków. W całym 2005 r. było to prawie 184 mln zł. (...)" "Dziennik" 21-22.10.2006, "Błędy fiskusa warte miliony" Paweł Rochowicz. Ciekawy artykuł. Gdyby solidnie i kopetentnie pracowali, być może cała budżetówka zarabiałaby więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Strajk Urzędów Skarbowych za Miesiać! 23.10.06, 13:47 dobrze czy nie ale nie będąc fanem US - powiem szczerze nie cierpie US i to chyba jest normalne ale nie jestem aż tak slepy żeby nie wiedzieć że rzeczywiście argument przekazywany przez skarbówke jest bardzo poważny poza oczywistymi błedami które nmuszą sie zdarzyc podstawowym problemem jest niespójne , restrykcyjne prawo podatkowe i tak zamieszany i skomplikowany system który generuje bzdury i intrpretacje bez kliku każdy minister i każda formacja na wyścigi coś do tego dodaje - jak sie do tego doda całkowita katastrofę sadownictwa to nie jeden przedsiebiorca w tej machinie padnie pytanie jest inne - dlaczego utrzymuje sie tak skoplikowany system prawny który nie dosc że urzednikom przysparza ogrom zupełnie niepotrzebnej pracy i rodzi patologie jednocześnie w tym burdelu i skansenie męty i przestępcy czuja sie jak ryba w wodzie a w dupe najczesciej dostaną normalni mali i średni przedsiębiorcy i moze właśnie op to chodzi - tak zabełtać żeby juz nikt nie wiedział o co chodzi nie cierpie US ale problem chyba jest gdzie indziej niedługo państwo trzeba bedzie bronic przed jego urzędnikami Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Morał. 23.10.06, 14:11 Politycy zamiast gierkami, powinni zająć się naprawą państwa!!! Bez tematów zastępczych. Co do strajku, to cała budżetówka powinna jednego dnia zastrajkować, bo nietylko w skarbówce jest bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Morał. 23.10.06, 14:28 Szczerze powiedziawszy nie znam postulatów strajku skarbówki. Przyznaję się do mojej niekompetencji. Gdzie takowe mógłbym znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś