Dodaj do ulubionych

SETI@Kielce

IP: 195.117.18.* 13.11.01, 13:01
Zapraszam na strone www.setiathome.pl
Kielczanie !!! Zakladajcie konta, przeliczajcie próbki otrzymywane z
universytetu w Barkley i szukajcie inteligencji pozaziemskiej. A przy okazji
zapisujcie sie do zespolu pn. Seti@Kielce ku chwale naszego miasta i kraju.
Jak to zrobic przeczytacie na ww. stronie setiathome wystarczy tylko odrobina
checi i dostep do Internetu.
Obserwuj wątek
    • dm_ Re: SETI@Kielce 13.11.01, 17:57
      qr#*&$*(#, jak tam sie zapisuje????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      * mać
      • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 18:22
        dm_ napisał(a):

> qr#*&$*(#, jak tam sie zapisuje????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > * mać

Wszystko jest dokładnie wyjaśnione na tej stronie !
        www.setiathome.pl/project/participate.html
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 14.11.01, 10:12
      BRAWO DM !!!!

Udalo Ci sie zapisac do Seti@Kielce. Pogratulowac odrobiny wysilku.
      No cóz teraz tylko pozostalo sciagac unit-y przeliczac, odsylac i poprawiac
      statystyke zaspolu Seti@Kielce i wlasnego konta! Zycze wytrwalosci.

Zapraszam innych chetnych...
      • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.01, 10:56
        Gość portalu: Hamster napisał(a):

> BRAWO DM !!!!
        >
        > Udalo Ci sie zapisac do Seti@Kielce. Pogratulowac odrobiny wysilku.
        > No cóz teraz tylko pozostalo sciagac unit-y przeliczac, odsylac i poprawiac

wiesz co, mam okienko, cos kata na czerwono, potem sie robi efektowny kolorowy
        wykres na dole okienka. Cos miga, współczesnie liczy, i ogolnie wyglada
        bajerancko:)) Powiedz mi tylko, bo nie chce mi sie czytac na stronie (nigdy nie
        czytam instrukcji obslugi , nie cierpie) jakie unity wysylac, ? To nastepuje
        samoistnie czy ja mam jakies czynnosci wykonac?
        • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 14.11.01, 11:00
          Gdy przeliczy caly unit to automatycznie go wysyla i pobiera nastepny do
          liczenia. Napisz czy masz stale lacze i jaki masz procek
          • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.01, 11:02
            stale lacze, procek mam slaby chyba 500
          • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.01, 11:04
            unit to ten postepujacy czerwony pasek?
            • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 14.11.01, 11:12
              dm_ napisał(a):

> unit to ten postepujacy czerwony pasek?

Nie taki slaby ten procek, jak to Pentium III 500 to bedzie Ci liczyc 1 unit ok.
              10-12h, a ten pasek to procent policzonego unitu (chyba) bo ja mam zainstalowana
              wersje tekstowa a ty graficzna (wygaszacz ekranu), tekstowa podobno jest troche
              szybsza. Jak chcesz aby pracowalo w tle (ciagle) a nie tylko jako wygaszacz
              ekranu który sie wlacza gdy nic nie robisz na komputerze przez jakis czas to
              musisz ustawic to w tym programie o ile pamietam.

• dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.01, 11:15
                zobaczymy, wlasnie chce zeby w tle pracowal i jako wygaszacz. Potestuje i
                ewentualnie pozmieniam w preferencjach.
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 15.11.01, 12:03
      no i co? nie ma wiecej chetnych?
      • jjarm Re: SETI@Kielce 11.12.01, 10:59
        > no i co? nie ma wiecej chetnych?

sam widzisz...marnie jest, co wiecej powiedziec?
        mam pewna mysl, ale ostatecznie nie bede tu prowokowac...

pozdrawiam
        jjarm/2 unity ;-)

• dm_ Re: SETI@Kielce 15.11.01, 15:59
      teraz to i ja zachecam. Aplikacja seti@home naprawde nie zajmuje duzo
      przestrzeni na dysku i nie przeszkadza w pracy kompa. A promocja regionu
      fajna:))
      Zapiszcie sie, tu jest scyzorykowo:))))::

setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin/cgi?cmd=team_lookup&name=seti@kielce
      • hamsterek Re: SETI@Kielce 16.11.01, 09:12
        Brawo DM widze ze zaczyna cie wciagac. napisz ile czasu liczyl ci unita.
        • dm_ Re: SETI@Kielce 16.11.01, 09:25
          echcias..... liczy i liczy i nei wiem kiedy skonczy.Fakt, ze wczoraj komp
          prawie caly czas mialam wyłaczony, ale nie wiem... cos dlugo to trwa.. Może mam
          za mało pamięci? Ale wytrwale bede poszukiwac:))))) To moja meska decyzja:))
          • hamsterek Re: SETI@Kielce 16.11.01, 09:53
            dm_ napisał(a):

> echcias..... liczy i liczy i nei wiem kiedy skonczy.Fakt, ze wczoraj komp
            > prawie caly czas mialam wyłaczony, ale nie wiem... cos dlugo to trwa.. Może mam
            >
            > za mało pamięci? Ale wytrwale bede poszukiwac:))))) To moja meska decyzja:))

Wiesz ze na stronie SETI sa statystyki indywidualne i zespolowe. Jak policzysz
            100 unit-ów to bedziesz mogla sciagnac dyplom potwierdzajacy to osiagniecie i
            przynaleznosc do niestrudzonych poszukiwaczy obcych. Potem taki dyplom -
            certyfikat daja po przeliczeniu 250, 500 i 1000 unitów
            • dm_ Re: SETI@Kielce 16.11.01, 11:51
              zanim ja wysle 100 to uplynie duzo wody w silnicy:((( obserwuje jak to leci i
              ma raczej zolwie tempo, nawet 1 jeszcze nie skonczony. DObrze ze kazdego dnia
              leci dalej a nie zaczyna od poczatku.
    • hamsterek Re: SETI@Kielce 06.12.01, 19:49
      Podnosze temat i zapraszam !!!
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 11.12.01, 10:21
      iii hooooooooooop do góry
      • dm_ Re: SETI@Kielce 11.12.01, 10:31

> iii hooooooooooop do góry

jestes nieugiety hamster:))))
        ale ci dobrze, masz juz tyle unitow:((
        • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 11.12.01, 14:38
          dm_ napisał(a):

> Gość portalu: Hamster napisał(a):
          >
          > > iii hooooooooooop do góry
          >
          > jestes nieugiety hamster:))))
          > ale ci dobrze, masz juz tyle unitow:((

Troche samozaparcia i prosze jak mozna daleko zajsc.
          Zycze Ci tego samego a nawet wiecej!!
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 20.12.01, 09:49

> Zapraszam na strone www.setiathome.pl
      > Kielczanie !!! Zakladajcie konta, przeliczajcie próbki otrzymywane z
      > universytetu w Barkley i szukajcie inteligencji pozaziemskiej. A przy okazji
      > zapisujcie sie do zespolu pn. Seti@Kielce ku chwale naszego miasta i kraju.
      > Jak to zrobic przeczytacie na ww. stronie setiathome wystarczy tylko odrobina
      > checi i dostep do Internetu.

SERDECZNIE zapraszam ponownie !!!
      • Gość: krzysiek Re: SETI@Kielce IP: 62.244.141.* 20.12.01, 11:40
        Zapisałbym się do was, bo mam zaliczone 452 unity, ale zapomniałem jak sie to
        robi.
        • dm_ Re: SETI@Kielce 20.12.01, 12:02
          Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> Zapisałbym się do was, bo mam zaliczone 452 unity, ale zapomniałem jak sie to
          > robi.

setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin/cgi?cmd=team_lookup&name=seti@kielce
          odnosnik "join"
          jesli sie rejestrowales i znasz haslo ktoreci przyslali tyle wystarczy
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 10.01.02, 13:48
      I hooooops do góry.
    • nowyy Re: SETI@Kielce 22.07.02, 11:41
      No to jedziemy na góre !!! Chyba godzine tego szukałem - ale jest!!
      Pozdrawiam i zapraszam
      • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: 195.117.18.* 22.07.02, 12:35
        nowyy napisał:

> No to jedziemy na góre !!! Chyba godzine tego szukałem - ale jest!!
        > Pozdrawiam i zapraszam

Dołączcie do naszego Teamu. Zapraszam. Po przeliczeniu 100 próbek (unitów)
        otrzymuje sie dyplom za swoim imieniem lub xywą do wydrukowania. Kolejne
        dyplomy po 250 , 500 i 1000 unitów.
        • Gość: Nowy Re: SETI@Kielce IP: *.nomi.com.pl / 100.1.1.* 23.07.02, 09:23

> Dołączcie do naszego Teamu. Zapraszam. Po przeliczeniu 100 próbek (unitów)
          > otrzymuje sie dyplom za swoim imieniem lub xywą do wydrukowania. Kolejne
          > dyplomy po 250 , 500 i 1000 unitów.

Hm... coś mi tu nie gra - ja dostałem tylko po 250'ciu, ale to i tak mało
          istotne :-))
          Pozdrawiam
    • Gość: Seti@Kielce Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 13:09
      Za podjęcie męskiej, odważnej decyzji przystąpienia do TEAMU seti@Kielce. Za
      udział w pionierskim poszukiwaniu inteligencji pozaziemskiej, za podjęcie
      wyzwania i wolę walki o lepsze jutro !!!

HIP! HIP! ........

Serdeczne gratulacej skałda drużyna pierś... (o przepraszam) Teamu
      Seti@Kielce !!!

Przypominamy także DM i jjarm-owi, że wciąż czekamy na wznowienie przez was
      obliczeń i poprawienie waszego skromnego wyniku:

setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html
      Team: Seti@Kielce
      • dm_ Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! 23.07.02, 13:15
        Gość portalu: Seti@Kielce napisał(a):

> Za podjęcie męskiej, odważnej decyzji przystąpienia do TEAMU seti@Kielce. Za
        > udział w pionierskim poszukiwaniu inteligencji pozaziemskiej, za podjęcie
        > wyzwania i wolę walki o lepsze jutro !!!
        >
        > HIP! HIP! ........
        >
        > Serdeczne gratulacej skałda drużyna pierś... (o przepraszam) Teamu
        > Seti@Kielce !!!
        >
        > Przypominamy także DM i jjarm-owi, że wciąż czekamy na wznowienie przez was
        > obliczeń i poprawienie waszego skromnego wyniku:
        >
        > <a
        href="setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html"target="
        > _blank">setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html</a>
        > Team: Seti@Kielce

hamster , moze po wakacjach, musialabym odszukac instalki, no i od poczatku
        zaczynac... ale moze moze, widac ze powiekszylo sie grono :)
        • Gość: Hamster Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 13:22
          dm_ napisała:

> Gość portalu: Seti@Kielce napisał(a):
          >
          > > Za podjęcie męskiej, odważnej decyzji przystąpienia do TEAMU seti@Kielce.
          > Za
          > > udział w pionierskim poszukiwaniu inteligencji pozaziemskiej, za podjęcie
          > > wyzwania i wolę walki o lepsze jutro !!!
          > >
          > > HIP! HIP! ........
          > >
          > > Serdeczne gratulacej skałda drużyna pierś... (o przepraszam) Teamu
          > > Seti@Kielce !!!
          > >
          > > Przypominamy także DM i jjarm-owi, że wciąż czekamy na wznowienie przez wa
          > s
          > > obliczeń i poprawienie waszego skromnego wyniku:
          > >
          > > <a
          > href="<a
          href="setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html"ta
          >
          rget=""target="_blank">setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html"t
          > arget="</a>
          > > _blank">setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html</a
          > 2
          > > Team: Seti@Kielce
          >
          >
          > hamster , moze po wakacjach, musialabym odszukac instalki, no i od poczatku
          > zaczynac... ale moze moze, widac ze powiekszylo sie grono :)
          >
          >
        • Gość: Hamster Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 13:24
          dm_ napisała:

> Gość portalu: Seti@Kielce napisał(a):
          >
          > > Za podjęcie męskiej, odważnej decyzji przystąpienia do TEAMU seti@Kielce.
          > Za
          > > udział w pionierskim poszukiwaniu inteligencji pozaziemskiej, za podjęcie
          > > wyzwania i wolę walki o lepsze jutro !!!
          > >
          > > HIP! HIP! ........
          > >
          > > Serdeczne gratulacej skałda drużyna pierś... (o przepraszam) Teamu
          > > Seti@Kielce !!!
          > >
          > > Przypominamy także DM i jjarm-owi, że wciąż czekamy na wznowienie przez wa
          > s
          > > obliczeń i poprawienie waszego skromnego wyniku:
          > >
          > > <a
          > href="<a
          href="setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html"ta
          >
          rget=""target="_blank">setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html"t
          > arget="</a>
          > > _blank">setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_97182.html</a
          > 2
          > > Team: Seti@Kielce
          >
          >
          > hamster , moze po wakacjach, musialabym odszukac instalki, no i od poczatku
          > zaczynac... ale moze moze, widac ze powiekszylo sie grono :)
          >
          >
          • dm_ Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! 23.07.02, 13:27

> Wcale nie od poczatku to co przeliczylas jest zachowane na twojm koncie jak
            > chcesz instalke to dostaniesz zaraz na poczte. textowa - szybsza,
            wygaszacz -
            >
            > wolniejsza o ok. 20 %

wyslij
            dora@kocham.kielce.pl
            • Gość: Hamster Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 13:33
              dm_ napisała:

>
              > > Wcale nie od poczatku to co przeliczylas jest zachowane na twojm koncie ja
              > k
              > > chcesz instalke to dostaniesz zaraz na poczte. textowa - szybsza,
              > wygaszacz -
              > >
              > > wolniejsza o ok. 20 %
              >
              > wyslij
              > dora@kocham.kielce.pl
              >
              >
              • nowyy Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! 23.07.02, 13:57
                Nie sądziłem że się uda - a tu patrz - dwie osoby jednego dnia !!! tak
                trzymać :-)) a reszta co??? boicie się? :)
                • wyrwizab Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! 23.07.02, 14:07
                  Witam
                  Nie sadzilem ze bedzie taki odzew, nawiasem mowiac pod konto tego klienta seti
                  podkrecilem procek na 1001 MHz :) Czy to juz giga czy liczymy 1024? Aha jakby
                  kogos interesowalo to procek Cel 667, standartowo podkrecony na 833, ale dzis
                  wyjatkowo na 1001:) (FSB z 66 na 100, plyta Abit BE-6 I)Temperatura procka 46C
                  stabilna, obciazenie procka 100%, temp w obudowie - 27 C tez stabilna...Chyba
                  nara tyle nowosci...Aha, na serwerze zapuscilem 2x tego klienta, ale serwerek
                  wolno liczy bo nie dosc ze lekko leciwy juz to ma tyle do roboty...routing,
                  proxy, dns proxy, cache i zrzut...Ale sie jakos trzyma :) A procek niestety
                  chyba zmniejsze do 833 jak bylo bo nie chcialbym go mimo wsio usmazyc...A moze
                  ktos ma jakies doswiadczenia na tym polu?
                  • Gość: Hamster Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 14:34
                    wyrwizab napisał:

> Witam
                    > Nie sadzilem ze bedzie taki odzew, nawiasem mowiac pod konto tego klienta
                    seti
                    > podkrecilem procek na 1001 MHz :) Czy to juz giga czy liczymy 1024? Aha jakby
                    > kogos interesowalo to procek Cel 667, standartowo podkrecony na 833, ale dzis
                    > wyjatkowo na 1001:) (FSB z 66 na 100, plyta Abit BE-6 I)Temperatura procka
                    46C
                    > stabilna, obciazenie procka 100%, temp w obudowie - 27 C tez stabilna...Chyba
                    > nara tyle nowosci...Aha, na serwerze zapuscilem 2x tego klienta, ale serwerek
                    > wolno liczy bo nie dosc ze lekko leciwy juz to ma tyle do roboty...routing,
                    > proxy, dns proxy, cache i zrzut...Ale sie jakos trzyma :) A procek niestety
                    > chyba zmniejsze do 833 jak bylo bo nie chcialbym go mimo wsio usmazyc...A
                    moze
                    > ktos ma jakies doswiadczenia na tym polu?

Mam a i owszem. Sprawdź najlepiej programem CPU stability test (tak sieę chyba
                    zwał) wystarczy 10 min. jeśli nie będzie żadnych błędów to może tak chodzić,
                    aczkolwiek uwaga na gorące dni może się wtedy wieszać i trzeba zjechać z
                    kręceniem lub zapewnić lepsze chłodzenie. Jeśli jednak wszystko będzie ok. to
                    no problem. A procka liczymy normalnie w Hz to nie kod binarny i 1KHz to 1000Hz
                    • wyrwizab Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! 23.07.02, 16:26
                      > Mam a i owszem.

A mozna cos konkretniej? Jaki procek na ile, stabilnosc, temp, dlugowiecznosc, jakies zmiany chlodzenia itp?

>Sprawdź najlepiej programem CPU stability test (tak sieę chyba
                      > zwał) wystarczy 10 min.

Klient Setii tez jest nienajgorszym benchmarkiem - caly czas 100% procka zajete, choc nie spowalnia innych procesow - niski priorytet?

>jeśli nie będzie żadnych błędów to może tak chodzić,
                      > aczkolwiek uwaga na gorące dni może się wtedy wieszać i trzeba zjechać z
                      > kręceniem lub zapewnić lepsze chłodzenie. Jeśli jednak wszystko będzie ok. to
                      > no problem.

No generalnie chodzi stabilnie, choc wrocilem nara do 833 - 1 GHz bedzie na specjalne okazje :)

>A procka liczymy normalnie w Hz to nie kod binarny i 1KHz to 1000Hz

No to dobilem z 667 na 1GHz :)Ale musze przyznac ze na poprzedniej plycie -
                      A-trend nie chcial chodzic na 100 Mhz FSB
                      • Gość: Hamster Re: Brawo dla Wyrwizeba !!! IP: 195.117.18.* 23.07.02, 17:30
                        wyrwizab napisał:

> > Mam a i owszem.
                        >
                        > A mozna cos konkretniej? Jaki procek na ile, stabilnosc, temp,
                        dlugowiecznosc,
                        > jakies zmiany chlodzenia itp?

Ile da się podkręcić to zależy od modelu, serii i konkretnego egzemplarza. Nie
                        da się określić z góry ile który pociągnie różnice w tej samej serii dochodzą
                        do 100 Mhz. To można ustalić tylko drogą testów. Ile da się podkręcić zależy
                        także od wielu innych czynników jak:
                        - rodzaj pamięci (jm lepsze np. Infineon lub OCZ (OverClockerZ) tym można
                        więcej wyciągnąć kręcąc magistralą, od komponentów zastosowanych w płycie
                        głównej (marka płyty), dobrego chłodzenia, zapewnienia dostatecznie dużej mocy
                        (dobry 300W zasilacz przy większej liczbie urządzeń w kompie)

Największe korzyści można osiągnąć podkręcając szynę systemową np z 66 do 100
                        MHz i podnosząc napięcie proca. Przy podniesieniu napięcia do 10%
                        długowieczność procka niewiele się skróci i nie ma praktycznie znaczenia
                        ponieważ wcześniej procek umrze śmiercią naturalną (zużycie moralne jak np w
                        chwili obecnej pentiium 1 lub 2) niż się spali. Stabilność najlepiej zbadać w
                        warunkach ekstremalnych czyli przy wysokiej temperaturze otoczenia właśnie tym
                        programem który Ci podalem. Pokazuje on wszelkie błędy podczas liczenia które
                        nie muszą być wykazane gdy liczysz np. SETI. Mogę Ci go podesłać na konto.
                        Jeżeli tak jak już wczesniej pisałem nie wystąpią błędy po ok. 10 min stress
                        testu to wszystko będzie w porządku. I tak się próbuje podnosić w zależności od
                        BIOS-u taktowanie najpierw na maxa szyną systemową a potem core proca. Nowsze
                        płyty pozwalają to robić co 1 MHz. Max temp procka określa typ i partia
                        procesorów. Odczytać to można z oznaczeń na procku i porównać z tabelami na
                        stronie producenta lub innych stronach komputerowych w necie. Ale ogólne kręci
                        się na max stabilności bezpiecznie nie przekraczając podnoszenie napięcia o 10
                        % wartości nominalnej. Procka raczej nie spalisz gdyż część z nich i tak
                        posiada zabezpieczenia termiczne ale prędzej zawiesi się komputer i wiadomo że
                        trzeba wtedy zjechać z częstotliwością taktowania procka ew. z napięciem. Tak
                        więc podnieś napięcie jeśli można to najlepiej w BIOS-ie o 10 % i kręć na maxa
                        przy pełnej stabilności. Troche chaotycznie napisalem i w sktócie ale....

> >Sprawdź najlepiej programem CPU stability test (tak sieę chyba
                        > > zwał) wystarczy 10 min.
                        >
                        > Klient Setii tez jest nienajgorszym benchmarkiem - caly czas 100% procka
                        zajete
                        > , choc nie spowalnia innych procesow - niski priorytet?
                        >
                        > >jeśli nie będzie żadnych błędów to może tak chodzić,
                        > > aczkolwiek uwaga na gorące dni może się wtedy wieszać i trzeba zjechać z
                        > > kręceniem lub zapewnić lepsze chłodzenie. Jeśli jednak wszystko będzie ok.
                        > to
                        > > no problem.
                        >
                        > No generalnie chodzi stabilnie, choc wrocilem nara do 833 - 1 GHz bedzie na
                        spe
                        > cjalne okazje :)
                        >
                        > >A procka liczymy normalnie w Hz to nie kod binarny i 1KHz to 1000Hz
                        >
                        > No to dobilem z 667 na 1GHz :)Ale musze przyznac ze na poprzedniej plycie -
                        > A-trend nie chcial chodzic na 100 Mhz FSB

A-trend to chyba jakaś tandeta na słabych podzespołach tak więc nie ma się co
                        dziwić...
    • Gość: hihot Re: SETI@Kielce IP: *.tu.kielce.pl / 81.26.3.* 26.07.02, 11:57
      Odnalazlem w kielcahc pozaziemska cywilizacje. Sa niezwykle odporni na
      niesprzyjajace warunki. Wedlug medycznych kryteriow dawno powinni niezyc, ale
      nie, casem odlatuja, tyle ze wczesniej musza uzbierac na paliwo. Glowne
      ladowisko znajduje sia pod swieta tekla ale uwaga sugnaly ktore z siebie
      emituje nieraz naprawde ciezko odszyfrowac
    • Gość: Wyrw Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.07.02, 10:52
      Hamsterm - klient textowy, da sie go zminimalizowac do traya?
      • dm_ Re: SETI@Kielce 27.07.02, 11:54
        Gość portalu: Wyrw napisał(a):

> Hamsterm - klient textowy, da sie go zminimalizowac do traya?

da sie, uruchom seti watch i w opcjach, wyslij mi tego tekstowego, bo moj mi
        nie idze!
    • wyrwizab Re: SETI@Kielce 02.08.02, 12:42
      Gonie gonie i niedlugo moze nie bede juz ostatni :)
      • nowyy Re: SETI@Kielce 20.08.02, 12:59
        wyrwizab napisał:

> Gonie gonie i niedlugo moze nie bede juz ostatni :)

I już jestes piąty na dziewięciu uczestników w SETI@Kielce !!! oby tak dalej
        Pozdrawiam :-)
        • wyrwizab Re: SETI@Kielce 20.08.02, 18:01
          nowyy napisał:

> wyrwizab napisał:
          >
          > > Gonie gonie i niedlugo moze nie bede juz ostatni :)
          >
          > I już jestes piąty na dziewięciu uczestników w SETI@Kielce !!! oby tak dalej
          > Pozdrawiam :-)

Niestety bede musial chyba troche przystopowac, bo mi serwer nie wyrabia :(
          • dm_ Re: SETI@Kielce 20.08.02, 18:49
            wyrwizab napisał:

>
            > Niestety bede musial chyba troche przystopowac, bo mi serwer nie wyrabia :(

mnie jeden unit liczy 5 dni, 100 osiagne moze w 2004 .....:(
            • nowyy Re: SETI@Kielce 21.08.02, 07:42
              Kochaaaaaaaaani więcej optymizmu :-))))))))
    • nowyy Re: SETI@Kielce 14.11.02, 07:54
      Hm... kim jest ProgChip ??? wie ktoś może?, Hamster nie śpij !! :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: dm Re: SETI@Kielce IP: 195.117.92.* 14.11.02, 07:57
        nowyy napisał:

> Hm... kim jest ProgChip ??? wie ktoś może?, Hamster nie śpij !! :-)
        > Pozdrawiam

czesc nowy
        nie wiem kim jest ProgChip ale milo ze dolączyl do grupy. :)
        • hamsterek Re: SETI@Kielce 14.11.02, 08:24
          Gość portalu: dm napisał(a):

> nowyy napisał:
          >
          > > Hm... kim jest ProgChip ??? wie ktoś może?, Hamster nie śpij !! :-)
          > > Pozdrawiam
          >
          > czesc nowy
          > nie wiem kim jest ProgChip ale milo ze dolączyl do grupy. :)

Nie śpię, nie śpię :-))) Widziałem już ProgCipa sorry.. Chipa jak miał jeszcze
          0 na koncie, ale widzę, że liczy koleś. A kto to, to ja nie wiem. Ale chwała mu
          za to i oby więcej takich odważnych :-))
          • nowyy Re: SETI@Kielce 14.11.02, 09:16
            Czuje jakby wszystko wracało do normy, tęsknie za starym forum ...
            Alleluja i do przodu !!
            • Gość: dm Re: SETI@Kielce IP: 195.117.92.* 14.11.02, 09:20
              nowyy napisał:

> Czuje jakby wszystko wracało do normy, tęsknie za starym forum ...

uhm...

a wczoraj minal roczek jak ten watek powstal:)
              pozdr
              • hamsterek Re: SETI@Kielce 14.11.02, 10:23

> nowyy napisał:
                >
                > > Czuje jakby wszystko wracało do normy, tęsknie za starym forum ...
                >
                > uhm...
                >
                > a wczoraj minal roczek jak ten watek powstal:)
                > pozdr

OOO nawet nie zauważyłem :-)) No to szampan dla wszystkich liczących :-))) !!!!
                • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.02, 11:26
                  hamsterek napisał:
                  >
                  > OOO nawet nie zauważyłem :-)) No to szampan dla wszystkich liczących :-))) !!!!

nie ma sprawy:)
                  powiedz tylko gdzie i kiedy:)
                  poznalabym z checia Nowego:) tym bardziej ze juz ma 2xkarniaki
                  pozdr
                  • nowyy Re: SETI@Kielce 14.11.02, 11:43
                    dm_ napisała:

> hamsterek napisał:
                    > >
                    > > OOO nawet nie zauważyłem :-)) No to szampan dla wszystkich liczących :-)))
                    > !!!!
                    >
                    > nie ma sprawy:)
                    > powiedz tylko gdzie i kiedy:)
                    > poznalabym z checia Nowego:) tym bardziej ze juz ma 2xkarniaki
                    > pozdr

nic się nie ukryje przed DM :-)))
                    Nowego byś poznała powiadasz :)) czym wszak sobie zasłużyłem? liczbą unitów ??
                    raczej nie, bo są lepsi :)))
                    Pozdrawlaju
                    • Gość: dm Re: SETI@Kielce IP: 195.117.92.* 14.11.02, 12:09
                      nowyy napisał:

>
                      > nic się nie ukryje przed DM :-)))

a no nie ukryje sie:))
                      1.hamster mi wszystko wyspiewal;)
                      2.prawie twoj nr komorki mi podal:)
                      3.karniaki actuall:)

> Nowego byś poznała powiadasz :)) czym wszak sobie zasłużyłem? liczbą unitów ??
                      > raczej nie, bo są lepsi :)))

e tam unity.. co tam unity, rzecz wyliczona:)
                      patrz pkt 3. :)
                      • nowyy Re: SETI@Kielce 14.11.02, 12:40

> a no nie ukryje sie:))
                        > 1.hamster mi wszystko wyspiewal;)
                        > 2.prawie twoj nr komorki mi podal:)
                        > 3.karniaki actuall:)
                        >
                        > e tam unity.. co tam unity, rzecz wyliczona:)

przeliczona raczej :)))
                        > patrz pkt 3. :)
                        no tak, mogłem się spodziewać tego - tylko karniaki ...
                        ... ale AKTUAL !!! :-))
                        Pozdrawlaju
                        • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.02, 12:53
                          nowyy napisał:

> przeliczona raczej :)))

jak zwal tak zwal:)))

> > patrz pkt 3. :)
                          > no tak, mogłem się spodziewać tego - tylko karniaki ...
                          > ... ale AKTUAL !!! :-))

no mysle!!!:))
                          23.11 sie stykamy
                          • nowyy Re: SETI@Kielce 14.11.02, 13:30
                            dm_ napisała:

> no mysle!!!:))
                            > 23.11 sie stykamy

No to trzeba będzie skarbonkę ruszyć!! Bo innego wyjścia nie widzę : ))) a kto
                            będzie ??
                            • dm_ Re: SETI@Kielce 14.11.02, 14:08
                              nowyy napisał:

> No to trzeba będzie skarbonkę ruszyć!! Bo innego wyjścia nie widzę : ))) a kto
                              > będzie ??

a nie wiem:) sie zobaczy
    • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 05.12.02, 09:24
      Panie i Panowie
      Z chcecia zasile seti@kielce swoimi 16000 probek tylko moze zamienilbym slowo z
      zalozycielem teamu?
      niech sie ujawni.
      Mamy szanse na top 50 w teamach.
      mariuszt@hoga.pl
      • dm_ Re: SETI@Kielce 05.12.02, 09:28
        Gość portalu: MT! napisał(a):

> zalozycielem teamu?
        > niech sie ujawni.

ze wzgledow osobistych chwilowo nie liczy unitow
        • Gość: bartman Re: SETI@Kielce IP: 213.241.73.* 01.01.03, 22:17
          dm_ napisała:

> > zalozycielem teamu?
          > > niech sie ujawni.
          > ze wzgledow osobistych chwilowo nie liczy unitow

ze wzgledow osobistych policze pare probek...
          Przypomnijcie jaka sprawe do mnie macie;-).. mailem lepiej, bo tego forum
          uzywam baaaardzo nieczesto ;-) i watku pewnie nie przeczytam drugi raz ;->

pozdrawiam
          b.
      • hamsterek Re: SETI@Kielce 05.12.02, 10:56

> Panie i Panowie
        > Z chcecia zasile seti@kielce swoimi 16000 probek tylko moze zamienilbym slowo
        z
        >
        > zalozycielem teamu?
        > niech sie ujawni.
        > Mamy szanse na top 50 w teamach.
        > mariuszt@hoga.pl

Cześć MT!
        Pamiętam jeszcze jak przez jakiś czas ścigałem się z tobą ok 1200 unitów ale
        potem strasznie odskoczyłeś i proszę teraz 16000 masz już. Ile kompów do tego
        zaprzęgłeś!!!!????
        Niestety założyciel teamu jest niedostępny aczkolwiek można go spotkać na forum
        strony miasto Kielce. Zagaiłem kiedyś do niego mailem żeby odblokował nadzór
        nad teamem ale odpisał że już tak dawno nie liczył , że zapomniał o co chodzi.
        Trzeba by go przycisnąć !!! Ale mimo wszystko zapraszam !!!!

A już jutro lub jeszcze dziś stuknie mi 2000 unitów !!!!!
    • dm_ hamster 06.12.02, 09:33
      gratulacje, przekroczyles 2000 :)
      • hamsterek Re: hamster 06.12.02, 13:42
        dm_ napisała:

> gratulacje, przekroczyles 2000 :)

Dzięki! ale certyfikatu nie ma :-((( pewnie będzie przy 2500
    • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 11.12.02, 13:09

> Zapraszam na strone www.setiathome.pl
      > Kielczanie !!! Zakladajcie konta, przeliczajcie próbki otrzymywane z
      > universytetu w Barkley i szukajcie inteligencji pozaziemskiej. A przy okazji
      > zapisujcie sie do zespolu pn. Seti@Kielce ku chwale naszego miasta i kraju.
      > Jak to zrobic przeczytacie na ww. stronie setiathome wystarczy tylko odrobina
      > checi i dostep do Internetu.

Nie szukajcie grupy na koncu statystyk,
      Nasza grupa nie zginela,
      I nie ma zadnego bledu w statystykach :)
      Poprostu przylaczylem sie do teamu,
      Panowie, podkreccie procki, wszak zimno na zewnatrz, kaloryfery przykreccie na
      0 i niech seti was grzeje.
      Walczmy o wejscie do 50ki najlepszych teamow w Polsce.
      Wierze w was panowie.
      Do pracy, do pracy i nie klikac bez sensu myska bo nam Hertze z procka
      uciakaja :)

Trzymajcie sie cieplo.
      • hamsterek Re: SETI@Kielce 11.12.02, 13:26

>
        > > Zapraszam na strone www.setiathome.pl
        > > Kielczanie !!! Zakladajcie konta, przeliczajcie próbki otrzymywane z
        > > universytetu w Barkley i szukajcie inteligencji pozaziemskiej. A przy okaz
        > ji
        > > zapisujcie sie do zespolu pn. Seti@Kielce ku chwale naszego miasta i kraju
        > .
        > > Jak to zrobic przeczytacie na ww. stronie setiathome wystarczy tylko odrob
        > ina
        > > checi i dostep do Internetu.
        >
        > Nie szukajcie grupy na koncu statystyk,
        > Nasza grupa nie zginela,
        > I nie ma zadnego bledu w statystykach :)
        > Poprostu przylaczylem sie do teamu,
        > Panowie, podkreccie procki, wszak zimno na zewnatrz, kaloryfery przykreccie
        na
        > 0 i niech seti was grzeje.
        > Walczmy o wejscie do 50ki najlepszych teamow w Polsce.
        > Wierze w was panowie.
        > Do pracy, do pracy i nie klikac bez sensu myska bo nam Hertze z procka
        > uciakaja :)
        >
        > Trzymajcie sie cieplo.

NOOOOO GRATULUJĘ PODJĘCIA JEDYNIE SŁUSZNEJ DECYZJI !!! :-))))

I w ten oto sposób Team Seti@Kielce ma nowego (i to jakiego !) Lidera !!!

Do maszyn kielczanie kochani !
      • dm_ Re: SETI@Kielce 11.12.02, 13:33

> Nie szukajcie grupy na koncu statystyk,
        > Nasza grupa nie zginela,
        > I nie ma zadnego bledu w statystykach :)
        > Poprostu przylaczylem sie do teamu,

o jak milo.

> Panowie, podkreccie procki, wszak zimno na zewnatrz, kaloryfery przykreccie
        na

a panie tez moga?
    • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 16.12.02, 08:47
      Zgłosiłem grupe SETI@KIELCE do statystyk TOP1000 w Polsce.
      Wskoczyliśmy na 44 miejsce.
      www.seti.gorzow.org/index.php?lnk=plteams
      zapraszamy wszystkich maniakow SETI do przylaczenia sie.
      Chyba stac nas na wiecej?
      Panie i Panowie, do prockow.
    • hamsterek Re: SETI@Kielce 20.12.02, 12:29
      No i stało się :-((( !!!
      Spadłem z rankingu pierwszego 1000 ludzi w Polsce w liczeniu unitów SETI a
      byłem już na ok 850 miejscu, ale cóż technika idzie na przód ludzie kupują
      coraz szybsze komputery....echhh
    • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 15:26
      Jesteśmy już na 37 miejscu w Polsce !!!! I wciąż pniemy się w górę w
      zastraszającym tempie dzięki obecnemu liderowi teamu MT! !! Podobno MT!
      zaprzęgł do zliczania unitów nawet expres do kawy :-)))). Mamy też nowego
      zawodnika "Śpiocha" brawo !!
    • Gość: Albi Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 15:50
      Moje pytanie:
      Czy juz komuś udało się znaleźć jakieś formy pozamieskiej cywilizacji? :-)

Ja wierzę, jestem przekonany, że takowe we Wrzechświecie istnieją!
      ale też jestem pewien, że nigdy ich nie zobaczymy, ani nie usłyszymy,
      to nie pesymizm, to realizm związany z wielkościami astronomicznymi.
      • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 13:25
        Gość portalu: Albi napisał(a):

> Moje pytanie:
        > Czy juz komuś udało się znaleźć jakieś formy pozamieskiej cywilizacji? :-)
        >
        > Ja wierzę, jestem przekonany, że takowe we Wrzechświecie istnieją!
        > ale też jestem pewien, że nigdy ich nie zobaczymy, ani nie usłyszymy,
        > to nie pesymizm, to realizm związany z wielkościami astronomicznymi.

Ty nie filozuj tylko licz !! :-)
        • Gość: Albi Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 17:22
          Ja licze białką w Foldingu!!
          To jest wg Mnie ważniejsze..., niż starta mocy obliczeniowej na coś nierealnego.

Korzystając z okazaji zapraszam do liczenia molekuł białkowych. Dzięki tym
          obliczeniom powstają leki na raka i inne choroby.
          Bierze w tym udział setki tysięcy komputerów z całego świata.

folding.stanford.edu - adres stronki, z niej ściągacie programik.
          Sugeruję dołaczyć się do zespołu Poland i można np. liczyć na konto uzytkownika
          Kielce.

Powodzenia...
          • Gość: Hamster Re: SETI@Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 23:48
            Gość portalu: Albi napisał(a):

> Ja licze białką w Foldingu!!
            > To jest wg Mnie ważniejsze..., niż starta mocy obliczeniowej na coś
            nierealnego
            > .
            >
            > Korzystając z okazaji zapraszam do liczenia molekuł białkowych. Dzięki tym
            > obliczeniom powstają leki na raka i inne choroby.
            > Bierze w tym udział setki tysięcy komputerów z całego świata.
            >
            > <a
            href="http://folding.stanford.edu"target="_blank">folding.stanford.edu</a> -
            > adres stronki, z niej ściągacie programik.
            > Sugeruję dołaczyć się do zespołu Poland i można np. liczyć na konto
            uzytkownika
            >
            > Kielce.
            >
            > Powodzenia...

Też liczę ale jako drugie zadanie :-)) Mój wynik prawie 110 000 pkt.
    • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 13.01.03, 11:43
      Prosze Panstwa
      Zmobilizujmy sie przez tydzien.
      Dzis jestemy na 31 miejscu w Polsce w rankingu grup.
      Podkrecmy procki, wylaczmy zbedne programy dzialajace w tle,
      wyrzucmy tapety i dzwieki z systemow.
      Zostawmy kompa na noc.
      Policzmy te 1500 probek dzielacych nas od 30 miejsca.
      • nowyy Re: SETI@Kielce 14.01.03, 07:35
        no tak ... liczymy, liczymy i pchamy sie do góry !!
        mam jadnak pytanko, proc 1,7 (w domu) liczy strasznie powoli ok. 20 godzin !! :
        (( a czasami 4-5 godzin podczas gdy wszystkie programy są pogaszone - od czego
        to zależy?? jak to poustawiać?? w pracy proc 1,1 liczy noon stop około 9
        godzin. Fakt jest taki, że komp podłączony do sieci liczy znacznie szybciej, a
        ja w domu niestety sieci nie mam ...

... życie to nie bajka ...
        • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 14.01.03, 13:48
          Prawda jest taka, ze kazdy program dzialajacy w tle, kazda operacja czytania z
          dysku, grafice przerywa na moment liczenie, jak masz malo pamieci to czesto
          nastepuje uzywanie dysku. Malo to znaczy mniej niz 256MB.
          Znaczenie ma tez czy liczysz programem "wygaszaczem" czy tym konsolowym.
          ten drugi liczy duuuuzo sybciej, pozatym mozna uzyc jakiegos porogramu do
          zarzadzania procesem seti. Ustawisz mu priorytet ma idle albo na normal i to
          sie ladnie liczy.
          Jak bedziesz potrzebowal informacji to pisz mariuszt@hoga.pl
          • Gość: szwagier Re: SETI@Kielce IP: *.tu.kielce.pl 27.01.03, 14:41
            Witam ;>
            Popsulem wasza 'szczesliwa trzynastke' ale mam nadzieje ze moje unity sie przydadzom ;>
            Jesli chodzi o klienta to polecam textowy pod linuxa, mozna uruchomic z najnizszym priorytetem i praktycznie nie zauwazamy zadnego obciazenia, poza tym szybszy od windowsowego(na tym samym sprzecie szybciej liczy unity).
            p.
            • nowyy Re: SETI@Kielce 27.01.03, 15:13
              Gość portalu: szwagier napisał(a):

> Witam ;>
              > Popsulem wasza 'szczesliwa trzynastke' ale mam nadzieje ze moje unity sie
              przyd
              > adzom ;>
              > Jesli chodzi o klienta to polecam textowy pod linuxa, mozna uruchomic z
              najnizs
              > zym priorytetem i praktycznie nie zauwazamy zadnego obciazenia, poza tym
              szybsz
              > y od windowsowego(na tym samym sprzecie szybciej liczy unity).
              > p.

nooo to extraaaa jest nas coraz więcej :)) może jeszcze ktoś chętny ??? :)
              zapraszamy !~!
    • Gość: MT! Re: SETI@Kielce IP: 212.244.76.* 21.01.03, 17:06
      Jak to nie wejdziemy do 20ki,
      dzis juz przeskoczylismy 2 oczka na 28.
    • nowyy Re: SETI@Kielce 23.01.03, 12:45
      może 13 to nie jest szczęśliwa liczba, ale właśnie tyle nas jest obecnie !!!

Alleluja i do przodu :-))
      • Gość: roz_mar Re: SETI@Kielce IP: 213.25.11.* 23.01.03, 13:19
        ... a ja jestem "13" i to jest moja szczęśliwa liczba (przynajmniej do tej
        pory była)
        pozdrawiam wszystkich
        roz_mar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka