IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:53
Jestem z innego miasta mam pytanko czy ktoś zna gabinet Czarkowskiego czy
leczenie tam jest skuteczne ,gdyż mam się tam wybrać ze swoją przypadłością
której medycyna konwencjonalna nie radzi.Co o tym sądzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:21
      Nie wiem, czy sobie poradzi z Twoją przypadłością, ale na pewno wymyśli Ci też
      kilka innych i Cię z nich wyciagnie:).
      • Gość: Asia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:46
        Wymyśli kilka innych ? Czy raczej zdjagnozuje ? Gdyż mnie nie chodzi o
        wymyślanie lecz o skuteczne zdiagnozowanie i leczenie.
        • Gość: Asia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:12
          Tyle o nim piszą w gazetach a tu nikt go nie zna?
          • Gość: amelia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:49
            to, że nikt nie chce o nim pisać chyba o czymś świadczy????
            jeśli masz kupe kasy do wyrzucenia w błoto to śmiało możesz tam iść!!!
            Czarkowski był kiedyś "bohaterem" INTERWENCJI W Polsacie.
            • Gość: Asia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:08
              Dzięki. Ja akurat nie oglądałam tego programu . tylko mojej znajomej ktoś z
              rodziny jeżdził i niby pomogło.Jestem zrozpaczona bo po 2
              gastroskopiach ,kilku USG i wielu jeszcze innych badaniach nikt nie potrafi mi
              pomoc .Więc myślę ,że może w tych Kielcach postawią diagnozę alę chyba muszę
              się zastanowić.
              • Gość: amelia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:02
                zastanów się poważnie, bo możesz stracić kupe kasy a zdrowia nie zyskasz.
                Jeśli nie może ci pomóc konwencjonalna medycyna to pomyśl o wizycie u irydologa
                lub mądrego homeopaty. Polecam dr Kasię Nowak z przychodni Omega na
                Jagiellońskiej. Kobieta sprawdzona, (leczę u niej syna i męża) miła i
                kompetentna, zawsze odbierze twój telefon jeśli masz jakiś problem ze zdrowiem.
                Homeopataia traktuje człowieka całościowo, holistycznie a nie tylko wybrany
                narząd czy organ. Może twoje problemy zdrowotne to nie np. żołądek ale podłoże
                stresowe, które trzeba wyeliminować.
                Powodzenia i życzę zdrowia.
                • Gość: ... Re: zdrowie IP: *.chello.pl 19.11.06, 23:31
                  Homeopatia to ściema - wyciąganie pieniędzy od pacjentów.
                  • Gość: amelia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:38
                    może i tak, ale ja na swoim przykładzie wiem, że to działa. Na pewno homeopatia
                    jest dla cierpliwych, bo nie działa w krótkim czsie tak jak medycyna
                    konwencjonalna.
                    • Gość: ... Re: zdrowie IP: *.chello.pl 19.11.06, 23:39
                      Działa na zasadzie placebo.

"Potocznie uważa się, że leki homeopatyczne na pewno nie szkodzą i istnieją nawet dane statystyczne zdające się potwierdzać, że istotnie dają one pewien efekt leczniczy, aczkolwiek większość autorytetów medycznych uważa, że tak naprawdę jest za to odpowiedzialny efekt placebo.

Istnieją badania, według których stosowanie leków homeopatycznych nie daje żadnej różnicy względem leczenia placebo i stosowanie ich nie jest uzasadnione medycznie (potwierdzają to między innymi badania prestiżowego magazynu Lancet i analizy European Journal of Cancer).

Leki homeopatyczne praktycznie nie zawierają cząsteczek aktywnej leczniczo substancji i są z chemicznego punktu widzenia po prostu czystymi rozpuszczalnikami. Przekonują o tym proste obliczenia: w typowej, jednorazowej dawce (ok 1 ml) leku homeopatycznego 20C, w którym rozpuszczalnikiem jest woda, jest ok. 1/1000/18 czyli 5,56·10-5 mola cząsteczek wody. Mnożąc to przez liczbę Avogadra (6,03·1023) okazuje się, że w jednej dawce leku jest mniej więcej 3,34·1019 cząsteczek wody. Przyjmując, że w leku 20C istotnie jedna cząsteczka substancji aktywnej występuje na 1040 cząsteczek wody, liczba cząsteczek aktywnej substancji w jednej dawce leku wynosi 3,34·10-21. Oznacza to, że aby mieć pewność, że choć jedna cząsteczka aktywnej substancji zostanie rzeczywiście spożyta, należałoby wchłonąć ok. 3·1020 pojedynczych dawek leku, czyli wypić jednorazowo 3·1015 hektolitrów tego leku. W praktyce, w oczach naukowca, taki roztwór jest praktycznie czystą wodą lub alkoholem, który w ogóle nie zawiera żadnego aktywnego związku leczniczego.

Sam proces wielkokrotnego rozcieńczania powoduje, że z chemicznego punktu widzenia więcej w nim będzie przypadkowych zanieczyszczeń pochodzących z aparatury, w której dokonywano kolejnych rozcieńczeń, niż związku działającego leczniczo. Wystarczy spostrzec, że obliczona objętość 3·1015 hl równa jest 120 miliardom olimpijskich basenów pływackich (50×25×2 m), co odpowiada w przybliżeniu 433 tysiącom objętości jeziora Śniardwy lub 14 objętościom Morza Bałtyckiego.

Według homeopatów środkiem działającym w tego rodzaju lekach nie są cząsteczki rozpuszczonej substancji lecz cały roztwór (a właściwie czysty rozpuszczalnik), który pod wpływem substancji, która na starcie miała z tym rozpuszczalnikiem kontakt zmienia trwale jakieś nieokreślone dokładnie właściwości. Jedną z prób wyjaśnienia działania leków homeopatycznych jest kontrowersyjna teoria pamięci wody.

Również ze strony Kościoła katolickiego wielu księży egzorcystów i zajmujących się tematyką okultyzmu przestrzega przed homeopatią jako zagrożeniem duchowym dla chrześcijan (m.in. Joseph Marie Verlinde, Aleksander Posacki)."
                      • Gość: amelia Re: zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 00:27
                        wiesz co??!! natrudzłeś/aś się aby zbagatelizować homeopatię, ale żadnych
                        dowodów na "nie" nie widzę!!!!!!
                        Poproszę o konkrety!!!!!!!!jeśli nie masz, to nie zawracaj gŁowy poważnym
                        ludziom.
                        Pracuję w sł zdr prawie 20 lat i mam pokorę do ludzkich dolegliwości i mam
                        jako taki pogląd co kto może.
                        • Gość: ... Re: zdrowie IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:38
                          Dowody? Poszukaj sobie wyników porównań efektów homeopatii i placebo. To nie jest dowód?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka