Dodaj do ulubionych

Ilu jest Albańczyków w Polsce?

04.04.06, 12:59
Z ciekawości, chciałabym się dowiedzieć ilu jest Albańczyków pracujących,
bądz studiujących w Polsce. Ponnieważ interesuję się albańską kulturą,
chciałabym powymieniać sie spostrzeżeniami dotyczącymi zarówno życia w
Albanii, jak również zycia w Polskich realiach. Będzie mi bardzo miło poznać
Was na forum. Do usłyszeniasmile.
Obserwuj wątek
    • szokiren Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 07.04.06, 14:20
      Ja znam jednego w Poznaniu, niestety bez stałego dostępu do Internetu. W
      Poznaniu jest też konsul honorowy Albanii.
      • kujtim Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 15.04.06, 11:46
        • erionka Albańczycy wszyscy wpisujcie sie:) Ilu Was jest? 06.06.06, 13:56
          Ponawiam pytanie!. Ja w samej warszawie naliczylam sie 6 osob, w tym trzy
          swietne dziewczyny! Pozdro dla Lel+Rud +Lin smile
    • bubilu Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 06.06.06, 15:34
      moj mąz jest albanczykiem, przyjezdza do polski ale nie na stale , mam pytanie
      czy wiesz moze jakie dokumenty i czy musi posiadac jakies pozwolenie na prace w
      polsce jesli chcial by tu pracowac? ma karte tymczasowego pobytu pozdrawiamsmile
      • erionka Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 07.06.06, 13:34
        Mam podobny problem, z tym, ze mój narzeczony mieszka we Wloszech i tam
        studiuje.Też po ukończeniu szkoły chciałby podjac prace tutaj, ale procedura
        jest bardzo dluga. Najlepiej udać sie do biura ds. cudzoziemcow w Warszawie
        (ul. Długa 5) i tam dokładnie spytać. Jeśli ślub był w polsce, a on posiada
        kartę tymczasowego pobytu, to powinien mieć automatycznie pozwolenie na pracę.
        Niestety tą pracę musi sobie sam znaleść. Pytanie jeszcze jedno - czy Twój mąż
        zna język polski? Bo mój niestety, poza, dzień dobry, kocham cię i dziekuję...
        nadal się uczy. Chyba że jakaś firma międzynarodowa, gdzie wymafgają anielski
        lub włoski. Ale to trzeba dokładnie sprawdzić, nie chce wprowadzać w błąd.
        Pozro!smile
        • bubilu Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 12.06.06, 15:57
          erionka wiec problem jest taki ze mysmy sie pobrali w albani bo zakladalismy ze
          on dostanie wize do angli niestety tak sie jednak nie stalo ....no z jezytkiem
          tez nie jest doprze bo poza podstawowymi zwrotami to ciezko go przekonac do
          naszego jezyka...zreszta nie dziwie mu sie ...no a p[ozatym gdzie szukac
          najlepiej takiej firmy bo jak narazie to przez internet i z marnym
          skutkiem..mam jeszcze pytanie jak twoj narzeczony tzn na jakiej podstawie jest
          we wloszech posiada jakas karte czy wize studencka czy podwojne obywatelstwo?
          czy jest jakas mozliwosc uzyskania jakiegos papierka dla niego? nasza sytuacja
          jest ciezka gdyz ja studiuje w polsce on jest w albani ...jesli masz jakies
          info na ten temat prosze napisz z gory dzienkismile
          • erionka Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 16.06.06, 21:32
            Moj narzeczony konczy wlasnie studia we wloszech i bedzie szukac pracy ta,m w
            swoim zawodzie. Istnieje mozliwość ze otrzyma permesso d lavoro (pozwolenie na
            prace) zamiast karty studenckiej. Jesli sie tak stanie ja jade do wloch. A
            chcemy sie pobrac w polsce, ponieważ zawsze jest szansa, ze moze tu kiedyś
            wrócimy i bedziemy mieli mozliwośc pracy tutaj. A jak nie planuje jakis czas w
            Albanii, choćby ze wzgledu na nauke albanskiego. A poza tym widzę tez szanse
            dla nas w Albanii jeśli chodzi o własna działalność gospodarczą. Wiec
            zobaczymy. ten rok będzie decydujący. Pozdrawiam Cie goraco!
    • inashehaj Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 23.06.06, 21:41
      nie mam pojecia ile nas moze byc w polsce ale zeby sie tego dowiedzic prosze
      sie zgloszic do naszej ambasady w warszawie i sie na pewno pani dowie.jesli nie
      dokladna liczbe to prynajmniej w przyblizeniu.pozdrawiam.ina shehaj
      • erionka Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 25.06.06, 10:08
        Dzieki Ina za wieści, napweno skontaktuje sie z Ambasada. Juz w przybliżeniu
        wiem ilu jest Albanczykow-. przyjaznie sie z 3 bardzo fajnymi Albankami
        (pozdrawiamy Cie), zgadnij kto. I jeszcze chcialabym specjalne ucałowania dla
        DFENISA o ktorym wcale nie zapomnialam, podrawiajac innych Albanczyków. PUTHJE.
      • erionka Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 27.06.06, 13:03
        po co do ambasady, droga pantoflowa zrobmy albanskie spotkanie w warszawiesmile
        • erionka Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 17.07.06, 14:27
          Chyba juz przed wakacjami nic nie wypali z pomyslem spotklania sie w Polsce.
          Wielku Albanczykow wlasnie wyjazdza do Albanii, lece tam tez i ja... Wiec mam
          nadzieje ze po wakacjach uda sie nam spotkac w warszawie. zapraszam wszystkiie
          pary pol-alb, albanczykow studiujacych i pracujacych w Polsce, oraz polakow
          zainteresowanych Albania. Pozdr o wakacyjne...kiss
          • rrush Re: Ilu jest Albańczyków w Polsce? 05.07.07, 20:24
            ja tez z mężem piszemy sie na spotkanie! Jak by ktos cos.. to dajcie znać na e-
            maila : rrush@o2.pl Albanczykow ponoc jest ponad 200 w Polsce
    • nertila za mało;) 06.07.07, 07:47
      a czy pól ALbańczyk też się zalicza do zbioru Albańczyków w Polsce? jeśli tak
      to dorzucam mojego 10miesięcznego synusia smile piękny bobasek kiss więc jest
      ALbańczyków 200 i pół wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka