Dodaj do ulubionych

Livebox ma to ktoś?

22.11.06, 12:00
Jak działa? jakie są rzeczywiste koszta i za co?
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Livebox ma to ktoś? IP: 83.13.200.* 22.11.06, 14:41
      Chłopie jak masz neostradę to kup sobie router wi-fi i już ma to samo bez umów
      i wiązania się na trzy lata co według mnie jest kompletną głupotą gdy internet
      tanieje z dnia na dzień.
    • Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:15
      Od dwóch miesięcy czekam na przedłużenie umowy z tpsa, na liveboxa poczekam
      następne dwa - jak znam niezwykłą operatywność kobiety w oddziale TP SA na
      Sienkiewicza. A to system nie działa, a to dają do podpisania umowę z błędami,
      a to duża blondynka nie może, bo umowa w systemie nie widoczna, a to coś tam, a
      to tamto i tak wkoło jest wesoło.
      • Gość: vv Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 18:35
        olej ich i spróbuj Netia WiMax
        • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 23.11.06, 07:43
          Netia WIMAX wiem, że jest dobra, ale to wiąże się ze zmianą numeru, a niestety
          numeru nie chce zmieniać.
          • Gość: deli Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 14:45
            nieprawda,ja przeniosłem numer z tepsy do Netii,mam telefonik z wliczoną godziną rozmów i internet za 110 miesięcznie,działa świetnie
            • Gość: Kielczanin Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:50
              Głupoty piszą Ci co chwalą Neti'ę.
              Mam Livebox'a 6 Mb i jest super.
              A o tym że internet w Polsce jest tani to pic.
              Obojętnie w jakiej kolwiek firmie jest on bardzo drogi.
              Polska zajmuje 3 miejsce na świecie w tej dziedzinie.
              Aha i uwaga na zakup użadzeń nie zatwierdzonych przez providera netu.
              A najgorsze łacze to sieć "kablówek" (wszystkich bez wyjatku).
              • bmwariat Re: Livebox jest ok. 24.11.06, 06:33
                Netia jest dobra..w Ostrowcu bardzo dużo osób ma Netię i nie spotkałem się by
                ktoś jej nie chwalił. Co do kablówke to się zgadzam- szajs
              • Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 24.11.06, 10:16
                > A najgorsze łacze to sieć "kablówek" (wszystkich bez wyjatku).

Brednie Waść fanzolisz ;)

Jestem użytkownikiem sieci Vectra i oprócz przerw konserwacyjnych (rzadkie braki
                w godzinach późnonocnych) no i może trochę archaicznego transferu do internetu
                (ale to już standard nie tylko w sieciach kablowych) nie ma się na co uskarżać.

Za duzy PLUS można za to policzyć brak limitu transferu danych o czym w
                Neostradzie można tylko pomarzyć!
                • Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:01
                  No teraz toś przywalił.Vectra i dobry net, z Serverem Proxy w BSA.
                  No i oczywiście "błyskawiczny" transfer.
                  Fakt kablówki są niby tanie ale za jaką cenę.
                  Poczytaj serwisy na necie.
                  • Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 24.11.06, 21:39
                    > No teraz toś przywalił. Vectra i dobry net, z Serverem Proxy w BSA.

Vectra bazuje na łączach ATM. Podobnie jak kilku innych operatorów.
                    Proxy w BSA? Jeżeli myślisz, że korzystając ze szkieletówki TP S.A.
                    jesteś bezpieczny i możesz sobie anonimowo ściągać co chcesz to jesteś
                    albo nieświadomy tego jak funkcjonują słuzby monitorujące ruch w necie
                    i co ma z tym wspólnego dyrektywa o retencji danych
                    albo jesteś totalnym cynikiem i zgrywasz nieświadomego.

Rzeczywistość jest taka, że jeśli chcą to zawsze coś na Ciebie znajdą
                    niezależnie od tego z usług jakiego operatora korzystasz.
                    Mają do tego odpowiednie uprawnienia. Wsadź sobie anonimowość
                    w Interenecie głęboko tam gdzie światło nie sięga nawet w ciągu dnia ;)

> No i oczywiście "błyskawiczny" transfer.

Osiągana prędkość transferu danych zazwyczaj nie odbiega
                    od tej zadeklarowanej w abonamencie.
                    A jeżeli twój SysOp jest kiepsko zabezpieczony i transfery ci krytycznie
                    spadają bo goszczą w nim spyware'y, trojany, wirusy to albo
                    miej pretensje do siebie (brak umiejętności poprawnego zabezpieczenia)
                    albo zmień system z erzaca na prawdziwy :)
                    • Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:40
                      Tak ale TPSA nie zawarło umowy o udostępnianiu danych wbrew prawu.
                      Paniał.A wykładów to ty mi nie rób bo nie mam ochoty z Tobą dyskutować.
                      Piszesz bzdury i tyle. Jeszcze raz mówie nie ma dobrego, taniego i bezpiecznego
                      internetu w Polsce.Natomiast jest wiele aplikacji które umozliwiają
                      bezpieczeństwo.Jestem niepełnosprawny ( z zawodu informatykiem) i zmuszony
                      jestem do korzystania z netu. Co z tego że netia jest w Ostrowcu ja mieszkam
                      w Kielcach. Z Netia współpracowałem 5 lat temu przez okres 3 lat gdy była w
                      powijakach (Kielce-łącze dostępowe).
                      • Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 25.11.06, 21:07
                        > Jestem (...) z zawodu informatykiem.

Trafiła kosa na kamień ;)

> (...) nie mam ochoty z Tobą dyskutować.

Ja tylko odpowiedziałem na Twój zarzut o "niesolidności" sieci kablowych.

> Piszesz bzdury i tyle.

Bzdury padły z Twojej strony. Jeżeli masz komuś coś do zarzucenia to przygotuj
                        zawczasu solidne argumenty i niezbite dowody. Takie działanie na zasadzie
                        "obrzuć kogoś błotem (mimo że niewinny) bo może sie coś przyklei i będzie
                        śmierdzieć" zostawmy polskim politykom. To ich domena. Informatyka opiera się
                        na racjonalnych przesłankach, merytorycznych argumentach i naukowych podstawach.
                        Mam cichą nadzieję, że informatykom przyświecają podobne idee.

EOT

PS. Ja nic nie wspominałem o Netii. Mój post był tylko i wyłącznie odpowiedzią
                        na dywagacje nt. sieci kablowych.
                        • Gość: Kielczanin Dla NetUsera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:54
                          Bo to nie Ciebie dotyczyło, porypały mi się posty.
                          Starość nie radość.A odpowiedziałem lakonicznie bo skoro ja czy Ty
                          możemy znaleźć w necie interesujące nas dane to niech inni tesz ruszą
                          głową.Porobiło się tylu znawców, ale jak każesz któremuś poszukać to
                          już główka boli. A co do Proxy BSA to użyłem sławnego "skrótu myślowego".
                          Myślę o małolatach zatrudnionych w pewnej instytucji i korzystającego
                          z programu rzeźnik, którego pochodzenie powinieneś znać.
                          W US używają go do inwigilacji netu pod kątem zagrożeń terrorystycznych.
                          A u .................................................................. .
                          Ale i na to jest metoda, co jeden człowiek wymyśli to drugi złamie i na odwrót.
                          Pozdro.
              • Gość: jasiek Re: Livebox jest ok. IP: *.netcity.pl 24.11.06, 12:52
                > Obojętnie w jakiej kolwiek firmie jest on bardzo drogi.
                > Polska zajmuje 3 miejsce na świecie w tej dziedzinie.

Podaj zrodlo. Takie cos bylo ale kilka lat temu, teraz sie bardzo poprawilo.
                • Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:58
                  Poczytaj serwisy na necie.
                  • Gość: jasiek Re: Livebox jest ok. IP: *.netcity.pl 24.11.06, 23:25
                    > Poczytaj serwisy na necie.
                    wiesz, czytam, podaj konkret, a nie puste slowa... i najlepiej aktualne...
              • Gość: jude Re: Livebox jest ok. IP: *.aster.pl 26.11.06, 02:27
                Ja mam kablowke astera i necik smiga jak talala :) 2MB w dzien 4 MB w nocy + TV
                + Canal+ + TV cyfrowe za 160zl. Jedyny minus to UPek moglby byc wiekszy ... :)
            • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 24.11.06, 06:15
              człowieku..napisałem wyraźnie BRAK MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH bym mógł przenieść
              mój OBECNY NUMER z TPSA do NETII. Musiałbym podpisać na WIMAX-ie , a to wiąże
              się ze zmianą OBECNEGO numeru. Coś o tym wiem, bo pracuje w tej branży:)
              • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 24.11.06, 06:32
                no, może nie napisałem ale to miałem na myśli.:)
                • Gość: Alik Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 14:54
                  Netia u mnie się sprawdza.Mieszkam pod Kielcami i jedynym dostawcą telefonu i internetu jest tutaj Netia.Internet przez wimax jest zaskakująco stabilny,prędkość 1,5 mb dużo bardziej realna niż u konkurentów,a cena w stosunku do TP bardzo konkurencyjna.
              • Gość: vv Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 21:15
                Mylisz się.Netia oferuje możliwość przeniesienia numeru z TP S.A. Zadzwoń pod 0801 802 803 i zapytaj konkretnie o strefę kielecką.Ja przeniosłem bez problemu na początku października.Internet warty jest swojej ceny.Mają sympatyczną obsługę,jedyny minus to czas oczekiwania na instalację.
                Kielczanin,napisz ile płacisz za 6MB Livebox,jeśli dobrze liczę to wychodzi z abonamentem ponad 300zł?
                • Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:05
                  Aż wszedłem na stronę Netii. oczywiście jeśli chce się mieć 6 MB to coz... może
                  i taniej, ale prędkości 320kbs i nieco wyższe, czyli taryfy komfort w Netii -
                  drożyzna w porównaniu z TP SA!! Tyle, że do tosy trzeba mieć stalowe nerwy,
                  obsługa w biurze tpsa na sienkiewki tragiczna masakryczna niekompetentna itd,
                  dlugo by wymieniać, aż szkoda na nich czasu
                  • Gość: mlk Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.06, 16:54
                    Nie sugeruj się tymi cennikami,zawsze możesz skorzystać z promocji,których Netia oferuje sporo.Ja mam łącze 1Mb i telefon z wliczoną godziną na rozmowy lokalne i międzymiastowe za 100zł,według tych cenników powinienem płacić ze 150.Netia stara się wejść na rynek kielcecki,więc i oferta będzie atrakcyjniejsza.
                    • Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:58
                      Powinieneś 150, a ile płacisz jeśli można wiedzieć?
                      • Gość: mlk Netia jest w Kielcach IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.06, 16:33
                        Miesięczny abonament około 100zł.Netia to inna bajka w porównaniu z tepsą.Dzwoniąc parę razy z problemami na infolinię Netii czułem,że jestem klientem,a oni naprawdę chcą mi pomóc.Przy 1mb łączu programy komunikacyjne(MSN,Skype) działają bez problemów,a co ciekawe przy nominalnie takim samym łączu tepsy zrywało mi połączenia,a o videokonferencji mogłem zapomnieć.Po kilku tygodniach od instalacji jestem z Netii bardzo zadowolony.
                        • Gość: Calm Re: Netia jest w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:46
                          E nie gadaj, ja jestem w tpsa, prędkość mam cieńką i msn i skype działają bez
                          problemów, również video-konfy
                    • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 27.11.06, 08:33
                      Netia oferuje tzw. Pakiety kwotowe, gdzie kwota z tych pakietów np 100 zł, jest
                      przeznaczana w całości na rozmowy. To jest abonament, który można wykorzystać-
                      nie ma go ot tak..
                  • Gość: Kielczanin Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:45
                    Ja załatwiam wszystko za pomocą netu.U każdego dostawcy netu można załżyć sobie
                    konto w celu załatwiania różnych spraw.
                • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 27.11.06, 08:31

Raju...
                  Nie mam możliwości technicznych, by przenieść mój numer z TPSA do NETII
                  podkreślam MÓJ NUMER.Jedynie mógłbym mieć WIMAX-a, ale nie zachowałby się mój
                  numer z TPSA, tylko dostałbym nowy NETIOWY.Ja w tym pracuje, wiem coś o tym:).

www.tak.fm
                  Gramy na TAK!
    • Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:37
      Po dwóch miesiącach problemów z przedłużeniem umowy w TP SA i prosb o livebox,
      wreszcie go mam. Wprawdzie zakładka konfigiracja nie działa, ale w TP
      powiedzieli, że nie jest to potrzebne (dobre prawda??). Pracuje doskonale. Na
      laptopie super, na PC tez doskonale. Zastanawia mnie tylko jedno - zgodnie z
      umową mam prędkość 256 kb/s, oba komputery z reguły pokazują 1 mb/s, a
      wieczorami nawet 11 mb/s. Nie znam się za bardzo na tym, nie wiem jak to
      możliwe, ale śmiga niesłychanie net. A opłaty - telefon plus net - około 100
      zł, livebox 1 zl przez 5 miesięcy i 10 zł przez kolejne 6. Nie jestem jednak
      przekonany, czy Wasze propozycje Vectry, Netii są lepsze. Jeśli ktos wie, o co
      chodzi z tą moją prędkością to z góry dzięki za info.
      • Gość: jasiek Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.netcity.pl 29.11.06, 13:38
        Jezeli jestes podlaczony przez wifi i pokazuje ci 1Mbit to jest jest kiepsko,
        5,5 czy 11 jest ok. Wazne zeby nie skakalo. Nie ma ona nic wspolnego z
        predkoscia do netu, ktora w twoim przypadku wynosi 256kbit/s.
        • Gość: x Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:21
          1mbit to strasznie cieniutko... ja mam na stacjonarnym przy uzyciu wifi na usb
          on neostrady 11, a w lapku 54mbity!!!
          nie jest to przepustowosc netu, ale sieci bezprzewodowej.
    • bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 29.11.06, 12:21
      Niedługo Netia rusza z niezłą promocją:)
    • Gość: x Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:19
      ja korzystam i śmiga pięknie;) zarówno na zwykłym kompie jak i na lapku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka