bmwariat 22.11.06, 12:00 Jak działa? jakie są rzeczywiste koszta i za co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: Livebox ma to ktoś? IP: 83.13.200.* 22.11.06, 14:41 Chłopie jak masz neostradę to kup sobie router wi-fi i już ma to samo bez umów i wiązania się na trzy lata co według mnie jest kompletną głupotą gdy internet tanieje z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:15 Od dwóch miesięcy czekam na przedłużenie umowy z tpsa, na liveboxa poczekam następne dwa - jak znam niezwykłą operatywność kobiety w oddziale TP SA na Sienkiewicza. A to system nie działa, a to dają do podpisania umowę z błędami, a to duża blondynka nie może, bo umowa w systemie nie widoczna, a to coś tam, a to tamto i tak wkoło jest wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 18:35 olej ich i spróbuj Netia WiMax Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 23.11.06, 07:43 Netia WIMAX wiem, że jest dobra, ale to wiąże się ze zmianą numeru, a niestety numeru nie chce zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deli Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 14:45 nieprawda,ja przeniosłem numer z tepsy do Netii,mam telefonik z wliczoną godziną rozmów i internet za 110 miesięcznie,działa świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:50 Głupoty piszą Ci co chwalą Neti'ę. Mam Livebox'a 6 Mb i jest super. A o tym że internet w Polsce jest tani to pic. Obojętnie w jakiej kolwiek firmie jest on bardzo drogi. Polska zajmuje 3 miejsce na świecie w tej dziedzinie. Aha i uwaga na zakup użadzeń nie zatwierdzonych przez providera netu. A najgorsze łacze to sieć "kablówek" (wszystkich bez wyjatku). Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox jest ok. 24.11.06, 06:33 Netia jest dobra..w Ostrowcu bardzo dużo osób ma Netię i nie spotkałem się by ktoś jej nie chwalił. Co do kablówke to się zgadzam- szajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 24.11.06, 10:16 > A najgorsze łacze to sieć "kablówek" (wszystkich bez wyjatku). Brednie Waść fanzolisz ;) Jestem użytkownikiem sieci Vectra i oprócz przerw konserwacyjnych (rzadkie braki w godzinach późnonocnych) no i może trochę archaicznego transferu do internetu (ale to już standard nie tylko w sieciach kablowych) nie ma się na co uskarżać. Za duzy PLUS można za to policzyć brak limitu transferu danych o czym w Neostradzie można tylko pomarzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:01 No teraz toś przywalił.Vectra i dobry net, z Serverem Proxy w BSA. No i oczywiście "błyskawiczny" transfer. Fakt kablówki są niby tanie ale za jaką cenę. Poczytaj serwisy na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 24.11.06, 21:39 > No teraz toś przywalił. Vectra i dobry net, z Serverem Proxy w BSA. Vectra bazuje na łączach ATM. Podobnie jak kilku innych operatorów. Proxy w BSA? Jeżeli myślisz, że korzystając ze szkieletówki TP S.A. jesteś bezpieczny i możesz sobie anonimowo ściągać co chcesz to jesteś albo nieświadomy tego jak funkcjonują słuzby monitorujące ruch w necie i co ma z tym wspólnego dyrektywa o retencji danych albo jesteś totalnym cynikiem i zgrywasz nieświadomego. Rzeczywistość jest taka, że jeśli chcą to zawsze coś na Ciebie znajdą niezależnie od tego z usług jakiego operatora korzystasz. Mają do tego odpowiednie uprawnienia. Wsadź sobie anonimowość w Interenecie głęboko tam gdzie światło nie sięga nawet w ciągu dnia ;) > No i oczywiście "błyskawiczny" transfer. Osiągana prędkość transferu danych zazwyczaj nie odbiega od tej zadeklarowanej w abonamencie. A jeżeli twój SysOp jest kiepsko zabezpieczony i transfery ci krytycznie spadają bo goszczą w nim spyware'y, trojany, wirusy to albo miej pretensje do siebie (brak umiejętności poprawnego zabezpieczenia) albo zmień system z erzaca na prawdziwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:40 Tak ale TPSA nie zawarło umowy o udostępnianiu danych wbrew prawu. Paniał.A wykładów to ty mi nie rób bo nie mam ochoty z Tobą dyskutować. Piszesz bzdury i tyle. Jeszcze raz mówie nie ma dobrego, taniego i bezpiecznego internetu w Polsce.Natomiast jest wiele aplikacji które umozliwiają bezpieczeństwo.Jestem niepełnosprawny ( z zawodu informatykiem) i zmuszony jestem do korzystania z netu. Co z tego że netia jest w Ostrowcu ja mieszkam w Kielcach. Z Netia współpracowałem 5 lat temu przez okres 3 lat gdy była w powijakach (Kielce-łącze dostępowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net user Re: Livebox jest ok. IP: 82.139.11.* 25.11.06, 21:07 > Jestem (...) z zawodu informatykiem. Trafiła kosa na kamień ;) > (...) nie mam ochoty z Tobą dyskutować. Ja tylko odpowiedziałem na Twój zarzut o "niesolidności" sieci kablowych. > Piszesz bzdury i tyle. Bzdury padły z Twojej strony. Jeżeli masz komuś coś do zarzucenia to przygotuj zawczasu solidne argumenty i niezbite dowody. Takie działanie na zasadzie "obrzuć kogoś błotem (mimo że niewinny) bo może sie coś przyklei i będzie śmierdzieć" zostawmy polskim politykom. To ich domena. Informatyka opiera się na racjonalnych przesłankach, merytorycznych argumentach i naukowych podstawach. Mam cichą nadzieję, że informatykom przyświecają podobne idee. EOT PS. Ja nic nie wspominałem o Netii. Mój post był tylko i wyłącznie odpowiedzią na dywagacje nt. sieci kablowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Dla NetUsera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:54 Bo to nie Ciebie dotyczyło, porypały mi się posty. Starość nie radość.A odpowiedziałem lakonicznie bo skoro ja czy Ty możemy znaleźć w necie interesujące nas dane to niech inni tesz ruszą głową.Porobiło się tylu znawców, ale jak każesz któremuś poszukać to już główka boli. A co do Proxy BSA to użyłem sławnego "skrótu myślowego". Myślę o małolatach zatrudnionych w pewnej instytucji i korzystającego z programu rzeźnik, którego pochodzenie powinieneś znać. W US używają go do inwigilacji netu pod kątem zagrożeń terrorystycznych. A u .................................................................. . Ale i na to jest metoda, co jeden człowiek wymyśli to drugi złamie i na odwrót. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Livebox jest ok. IP: *.netcity.pl 24.11.06, 12:52 > Obojętnie w jakiej kolwiek firmie jest on bardzo drogi. > Polska zajmuje 3 miejsce na świecie w tej dziedzinie. Podaj zrodlo. Takie cos bylo ale kilka lat temu, teraz sie bardzo poprawilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Livebox jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:58 Poczytaj serwisy na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Livebox jest ok. IP: *.netcity.pl 24.11.06, 23:25 > Poczytaj serwisy na necie. wiesz, czytam, podaj konkret, a nie puste slowa... i najlepiej aktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jude Re: Livebox jest ok. IP: *.aster.pl 26.11.06, 02:27 Ja mam kablowke astera i necik smiga jak talala :) 2MB w dzien 4 MB w nocy + TV + Canal+ + TV cyfrowe za 160zl. Jedyny minus to UPek moglby byc wiekszy ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 24.11.06, 06:15 człowieku..napisałem wyraźnie BRAK MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH bym mógł przenieść mój OBECNY NUMER z TPSA do NETII. Musiałbym podpisać na WIMAX-ie , a to wiąże się ze zmianą OBECNEGO numeru. Coś o tym wiem, bo pracuje w tej branży:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 24.11.06, 06:32 no, może nie napisałem ale to miałem na myśli.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 14:54 Netia u mnie się sprawdza.Mieszkam pod Kielcami i jedynym dostawcą telefonu i internetu jest tutaj Netia.Internet przez wimax jest zaskakująco stabilny,prędkość 1,5 mb dużo bardziej realna niż u konkurentów,a cena w stosunku do TP bardzo konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 21:15 Mylisz się.Netia oferuje możliwość przeniesienia numeru z TP S.A. Zadzwoń pod 0801 802 803 i zapytaj konkretnie o strefę kielecką.Ja przeniosłem bez problemu na początku października.Internet warty jest swojej ceny.Mają sympatyczną obsługę,jedyny minus to czas oczekiwania na instalację. Kielczanin,napisz ile płacisz za 6MB Livebox,jeśli dobrze liczę to wychodzi z abonamentem ponad 300zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:05 Aż wszedłem na stronę Netii. oczywiście jeśli chce się mieć 6 MB to coz... może i taniej, ale prędkości 320kbs i nieco wyższe, czyli taryfy komfort w Netii - drożyzna w porównaniu z TP SA!! Tyle, że do tosy trzeba mieć stalowe nerwy, obsługa w biurze tpsa na sienkiewki tragiczna masakryczna niekompetentna itd, dlugo by wymieniać, aż szkoda na nich czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.06, 16:54 Nie sugeruj się tymi cennikami,zawsze możesz skorzystać z promocji,których Netia oferuje sporo.Ja mam łącze 1Mb i telefon z wliczoną godziną na rozmowy lokalne i międzymiastowe za 100zł,według tych cenników powinienem płacić ze 150.Netia stara się wejść na rynek kielcecki,więc i oferta będzie atrakcyjniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:58 Powinieneś 150, a ile płacisz jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk Netia jest w Kielcach IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.06, 16:33 Miesięczny abonament około 100zł.Netia to inna bajka w porównaniu z tepsą.Dzwoniąc parę razy z problemami na infolinię Netii czułem,że jestem klientem,a oni naprawdę chcą mi pomóc.Przy 1mb łączu programy komunikacyjne(MSN,Skype) działają bez problemów,a co ciekawe przy nominalnie takim samym łączu tepsy zrywało mi połączenia,a o videokonferencji mogłem zapomnieć.Po kilku tygodniach od instalacji jestem z Netii bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Netia jest w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:46 E nie gadaj, ja jestem w tpsa, prędkość mam cieńką i msn i skype działają bez problemów, również video-konfy Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 27.11.06, 08:33 Netia oferuje tzw. Pakiety kwotowe, gdzie kwota z tych pakietów np 100 zł, jest przeznaczana w całości na rozmowy. To jest abonament, który można wykorzystać- nie ma go ot tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:45 Ja załatwiam wszystko za pomocą netu.U każdego dostawcy netu można załżyć sobie konto w celu załatwiania różnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 27.11.06, 08:31 Raju... Nie mam możliwości technicznych, by przenieść mój numer z TPSA do NETII podkreślam MÓJ NUMER.Jedynie mógłbym mieć WIMAX-a, ale nie zachowałby się mój numer z TPSA, tylko dostałbym nowy NETIOWY.Ja w tym pracuje, wiem coś o tym:). www.tak.fm Gramy na TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:37 Po dwóch miesiącach problemów z przedłużeniem umowy w TP SA i prosb o livebox, wreszcie go mam. Wprawdzie zakładka konfigiracja nie działa, ale w TP powiedzieli, że nie jest to potrzebne (dobre prawda??). Pracuje doskonale. Na laptopie super, na PC tez doskonale. Zastanawia mnie tylko jedno - zgodnie z umową mam prędkość 256 kb/s, oba komputery z reguły pokazują 1 mb/s, a wieczorami nawet 11 mb/s. Nie znam się za bardzo na tym, nie wiem jak to możliwe, ale śmiga niesłychanie net. A opłaty - telefon plus net - około 100 zł, livebox 1 zl przez 5 miesięcy i 10 zł przez kolejne 6. Nie jestem jednak przekonany, czy Wasze propozycje Vectry, Netii są lepsze. Jeśli ktos wie, o co chodzi z tą moją prędkością to z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.netcity.pl 29.11.06, 13:38 Jezeli jestes podlaczony przez wifi i pokazuje ci 1Mbit to jest jest kiepsko, 5,5 czy 11 jest ok. Wazne zeby nie skakalo. Nie ma ona nic wspolnego z predkoscia do netu, ktora w twoim przypadku wynosi 256kbit/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:21 1mbit to strasznie cieniutko... ja mam na stacjonarnym przy uzyciu wifi na usb on neostrady 11, a w lapku 54mbity!!! nie jest to przepustowosc netu, ale sieci bezprzewodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Livebox ma to ktoś? 29.11.06, 12:21 Niedługo Netia rusza z niezłą promocją:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Livebox ma to ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:19 ja korzystam i śmiga pięknie;) zarówno na zwykłym kompie jak i na lapku. Odpowiedz Link Zgłoś