stanislawst 09.12.06, 12:47 W kameralnej atmosferze, w KCK w Kielcach mogliśmy zadumać się nad słowami Adama Michnika. Dziękujemy Ci Adamie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdziwiona Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 12:52 no ,niezłe jajko..ale święta nie pasują ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleksja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 13:19 ...i z CHAOSU powstała ...nowa Rzeczywistość, III RP , wy macie Wolność , a MY mamy KASĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:28 Polecam nową książkę R.Ziemkiwicza pt"Michnikowszczyzna". Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 10.12.06, 12:59 I na tym to polega: jest wolność, nie było milicyjnego pałowania po spotkaniu z Adamem Michnikiem. Można przeczytać eleganckie wydanie R.A.Ziemkiewicza "Michni.." bez ocenzurowania, a i tak nudnawe. Wolność nie jest dana na zawsze, to wiadomo. Pozdrawiam st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:46 Niech żyje wolność i A. Michnik !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:19 Czy o takiej Polsce marzyliśmy? Czy ten człowiek jest godzien takich peanów? Kim był jego ojciec? Kim jest on? Kim jest jego brat? Czy macie tak wybiórczą pamięt jak szef gazety wybiórczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 10.12.06, 14:54 Dobrze,że stać nas jeszcze na sarkazm. Po 17 latach tej wolności w zasadzie wszystko jest luksusem,w Kielcah nawet spokój i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:46 Skandal. Przyjaciel twórców stanu wojennego, morderców szlachetncyh Polaków w okresie przed i po stanie wojennym przyjmowany jak maż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 13.12.06, 15:10 "Solidarność" i Okrągły Stół to największe polskie zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żołnierz Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:18 My Polacy kochamy martyrologię, i dobrze się stało że kacap nie deptał polskiej ziemi. Kochani, nie tylko cierpieli ci co w internatach siedzieli.My żołnierze też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:03 Coz nam z wolnej Polski, jeśli w niej jestem wyrzucony poza nawias spoleczeństwa. Cóż nam z wolnej Polski, w ktorej zbrodzniarzom , katom i oprawcom żyje się dużo lepiej niż im ofiarom - ludziom szlachetnym i uczczciwym. Nie chcę dalej takiej Polski. Dlaczego przez 25 lat nie zrobiono nic w tej sprawie? Czy Magdalenka była zdradą i układem czerwonych z różowymi? Czy Wałęsa i koledzy zdradzili wtedy Polskę i Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:31 Szanowny panie doktorze Stanisławie Str. Oj pomieszało Ci się leciutko w główce! Przyjaciel i obrońca I kata Rzeczpospolitej, głównego twórcy stanu wojennego - dał nam wolną Polskę? PARANOJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 14.12.06, 07:38 Kubuś Puchatek też miał mały rozumek, dla ulgi można czytać te inne wątki z Adamem Michnikiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:43 Najserdeczniejsze pozdrowienia dla tego, ktory dał nam wolmą Polskę, przyjaciela katów i morderców !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 21:53 Zastanawiam się nad pokrętną logiką,która rządzi waszym procesem myślowym.Niech mi któryś z autorów poprzednich postów z określeniami "A.M.-przyjaciel morderców itp" łaskawie wytłumaczy czy Jan Paweł II wybaczając Ali Agcy wykazał się głupotą i naiwniactwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 14.12.06, 22:03 Pytanie tak naiwne ,że aż filozoficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:05 Jaki związek z głupotą i naiwniactwem ma fakt, że gen. Jaruzelski jest katem i ;udobójcą Narodu, a A. Michnik jego obrońcą i przyjacielem. Przebaczenie win nie zwalnia czlowieka od pamięci o czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:51 Najserdeczniejsze pozdrowienia dla A. Michnika, który dał mi wolną Polskę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:00 Pozdrowienia dla red, naczelengo KZ.który dał mi "wolną" Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś