Dodaj do ulubionych

Ten, który dał nam wolną Polskę

09.12.06, 12:47
W kameralnej atmosferze, w KCK w Kielcach mogliśmy zadumać się nad słowami
Adama Michnika. Dziękujemy Ci Adamie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiona Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 12:52
      no ,niezłe jajko..ale święta nie pasują !
    • Gość: refleksja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 13:19
      ...i z CHAOSU powstała ...nowa Rzeczywistość, III RP , wy macie Wolność , a MY
      mamy KASĘ .
    • Gość: Kielczanka Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:28
      Polecam nową książkę R.Ziemkiwicza pt"Michnikowszczyzna".
    • stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 10.12.06, 12:59
      I na tym to polega: jest wolność, nie było milicyjnego pałowania po spotkaniu z
      Adamem Michnikiem. Można przeczytać eleganckie wydanie R.A.Ziemkiewicza
      "Michni.." bez ocenzurowania, a i tak nudnawe. Wolność nie jest dana na zawsze,
      to wiadomo. Pozdrawiam st.
      • Gość: SB Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:46
        Niech żyje wolność i A. Michnik !!!!
    • Gość: IC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:19
      Czy o takiej Polsce marzyliśmy? Czy ten człowiek jest godzien takich peanów?
      Kim był jego ojciec? Kim jest on? Kim jest jego brat? Czy macie tak wybiórczą
      pamięt jak szef gazety wybiórczej?
      • Gość: robaczek Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 10.12.06, 14:54
        Dobrze,że stać nas jeszcze na sarkazm. Po 17 latach tej wolności w zasadzie
        wszystko jest luksusem,w Kielcah nawet spokój i cisza.
        • Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:46
          Skandal. Przyjaciel twórców stanu wojennego, morderców szlachetncyh Polaków w
          okresie przed i po stanie wojennym przyjmowany jak maż stanu.
    • stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 13.12.06, 15:10
      "Solidarność" i Okrągły Stół to największe polskie zwycięstwo.
      • Gość: żołnierz Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:18
        My Polacy kochamy martyrologię, i dobrze się stało że kacap nie deptał polskiej
        ziemi. Kochani, nie tylko cierpieli ci co w internatach siedzieli.My żołnierze
        też.
        • Gość: Polak Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:03
          Coz nam z wolnej Polski, jeśli w niej jestem wyrzucony poza nawias
          spoleczeństwa. Cóż nam z wolnej Polski, w ktorej zbrodzniarzom , katom i
          oprawcom żyje się dużo lepiej niż im ofiarom - ludziom szlachetnym i
          uczczciwym. Nie chcę dalej takiej Polski. Dlaczego przez 25 lat nie zrobiono
          nic w tej sprawie? Czy Magdalenka była zdradą i układem czerwonych z różowymi?
          Czy Wałęsa i koledzy zdradzili wtedy Polskę i Polaków?
      • Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:31
        Szanowny panie doktorze Stanisławie Str. Oj pomieszało Ci się leciutko w główce!
        Przyjaciel i obrońca I kata Rzeczpospolitej, głównego twórcy stanu wojennego -
        dał nam wolną Polskę? PARANOJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • stanislawst Re: Ten, który dał nam wolną Polskę 14.12.06, 07:38
          Kubuś Puchatek też miał mały rozumek, dla ulgi można czytać te inne wątki z
          Adamem Michnikiem. :)
    • Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:43
      Najserdeczniejsze pozdrowienia dla tego, ktory dał nam wolmą Polskę,
      przyjaciela katów i morderców !!!
      • Gość: vv Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 21:53
        Zastanawiam się nad pokrętną logiką,która rządzi waszym procesem myślowym.Niech mi któryś z autorów poprzednich postów z określeniami "A.M.-przyjaciel morderców itp" łaskawie wytłumaczy czy Jan Paweł II wybaczając Ali Agcy wykazał się głupotą i naiwniactwem?
        • Gość: hmmm Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 14.12.06, 22:03
          Pytanie tak naiwne ,że aż filozoficzne.
        • Gość: Ja Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:05
          Jaki związek z głupotą i naiwniactwem ma fakt, że gen. Jaruzelski jest katem
          i ;udobójcą Narodu, a A. Michnik jego obrońcą i przyjacielem. Przebaczenie win
          nie zwalnia czlowieka od pamięci o czynach.
        • Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:51
          Najserdeczniejsze pozdrowienia dla A. Michnika, który dał mi wolną Polskę !!!!
          • Gość: WTC Re: Ten, który dał nam wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:00
            Pozdrowienia dla red, naczelengo KZ.który dał mi "wolną" Polskę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka