Gość: Bbb IP: 61.149.220.* 11.12.06, 05:15 Mocny czlowiek ma swoja wlasna religie. Slaby czlowiek korzysta z juz opracowanych religii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomi 16 listopada to był czwartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 05:41 nie niedziele.... więc może dlatego słabo to poszło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Kielecka diecezja podsumowuje liczenie wiernych IP: *.chemar.com.pl 11.12.06, 07:33 Prosty sposób na przyciągnięcie wiernych do chodzenia do kościoła: 1. Nie wtrącać się się do polityki. 2. Zrobić porządek z Radiem Maryja (nawet instrukcje z Watykanu mają w d..pie) 3. Uczciwie osądzić zboczeńców księży 4. Rozliczyć tajnych TW 5. Trochę mniej wyciągać tacę a bardziej z sercem do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Kielecka diecezja podsumowuje liczenie wierny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:43 Napisz to drukowanymi literami, może wtedy nasz biskup kielecki to zrozumie (zwłaszcza punkt 1 i 2). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Kielecka diecezja podsumowuje liczenie wierny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:02 Właśnie czytam o porażeniu jasnością. Teraz już rozumiem, że porażenie może być szkodliwe. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3781613.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy kolega lubi się podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:11 kłamstwami kanalii z Gazety Wyborczej? Ta żydowska logika GW jest chyba obliczona na takich geniuszy, jak kolega :) fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/gw-z-o-rydzykiem-czyli-wywiad-ktorego-nie-bylo,843323,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Czy kolega lubi się podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:28 Babetko (wiem, że rydzykuję - podejmując tę dyskusję:)))), dzięki, że aż tak mnie cenisz, że używasz sformułowania "żydowska logika". Czymże ja, kobiecy nieboraczek, Ci się odwdzięczę? Chyba też poraziła Cię jasność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy kolega lubi się podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:30 A czyja to jasność mnie niby praziła? Może jakiejś kanalii z Gazety Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Czy kolega lubi się podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:32 Babetko, jak jasność człowieka poraża, to widzi tylko jasność. Nie widzi sprawcy:P. Oj, ja naprawdę rydzykuję:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Czy kolega lubi się podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:33 Zapomniałam dodać, że dopiero po porażeniu człowiek (jako stworzenie ułomne) dorabia sobie ideologię;). Poraziło Cię, Babetko?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Ja pierwsza zadałam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:36 Czy kolegę podniecają żydowskie kłamstwa Gazety Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:35 Kolega wyraża się w sposób właściwy dla GW. Ja powiem jasno kanalie z GW spreparowali wywiad. Z tym, że nawet t5en spreparowany wywiad wystawia bobre świadectwo ojcu Rydzykowi, który jest człowiekiem szlachetnym. A Żyd któregoś tam roku Michnik nie dorasta Mu do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:40 Jej, to ja jestem dziennikarką GW? Nie wiedziałam:). Nie wiem, czy ojciec dyrektor ma coś wspólnego z bobrem (albo dobrem):P. Nie stawiam aż tak śmiałych (hipo)tez;). Podoba mi się jednak szlachetność, która służy dobru bobra. Jako ekolog muszę stwierdzić, że to jest właściwy kierunek rozwoju:). Jesteś jednak odważny, bo ja już od pewnego czasu nie żartuję na temat wzrostu:P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:43 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Jej, to ja jestem dziennikarką GW? Nie wiedziałam:). Nie wiem, czy ojciec > dyrektor ma coś wspólnego z bobrem (albo dobrem):P. Nie stawiam aż tak śmiałych > > (hipo)tez;). Podoba mi się jednak szlachetność, która służy dobru bobra. Jako > ekolog muszę stwierdzić, że to jest właściwy kierunek rozwoju:). > Jesteś jednak odważny, bo ja już od pewnego czasu nie żartuję na temat > wzrostu:P. Radziłabym nuczyć się czytać :) Ja w żadnym miejscu nie napisałam, że koleżanka jest dziennikarką. Owszem, zdarzają mi się pomyłki w pisanym tekście. I rozumiem, że może to być przedmiotem drwin. Sczególnie gdy nie ma się nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:51 Babetko, jak możesz powiedzieć, że zdarzają Ci sie pomyłki???? Toż ja w Ciebie wierzę jak nieomylnego fundametalistę rydzykowego. Nie mów mi więc, że się mylę:). "Sczególnie" - gdy nie wiesz, co powiedzieć:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:55 Rzeczywiście ty nie możesz się mylić. Ty przytaczasz tylko brednie kanalii z GW. Bo sama nie masz nic do powiedzenia. Tak to bywa z miłośniczkami żydowskiej retoryki. Podnieca Cię żydowska retoryka kanalii z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:58 Co to jest "żydowska retoryka"??? Bedę wdzięczna za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:02 To jest właśnie retoryka stosowana przez kanalie z GW. Dla nich nie jest ważne, czy napiszą prawdę, czy kłamstwo. Dla nich jest ważne, czy w wyniku tego, co napiszą, osiagną korzyści. Jest przkre, że wielu kretynów bierze to za dobrą monetę i uważa za prawdę objawioną. Taki własnie błysk, z którego jesteś łaskawa drwić. Podniecają Cię żydowskie kłamstwa GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:08 Przecież ja Cię uwielbiam:). Szczególnie wtedy... gdy krytykujesz rydzykowne błyszczące objawienia. "Żydowskie kłamstwa"? Co to jest?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:12 Gdybyś umiała czytać, to z pewnością nie drwiłabyś z objawienia o. Rydzyka. Bo ta Jego wypowiedź jest normalna. To tak, jakby ktoś powiedział – nagle wpadł mi do głowy pomysł. A żydowskie kłamstwa, to jest to, co czytasz w GW. Ten cytowany przez Ciebie wywiad z o. Ryzykiem jest także żydowskim kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:17 Nie dyskutuję już z Tobą. Bo nie zachowałeś właściwej sobie klasy. Wkurzyłam Cię, prawda? --- Kobiety są mądrzejsze od facetów. Ale nie zawsze chcą rywalizować. I to jest ich błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:20 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Nie dyskutuję już z Tobą. Bo nie zachowałeś właściwej sobie klasy. Wkurzyłam > Cię, prawda? > --- > Kobiety są mądrzejsze od facetów. Ale nie zawsze chcą rywalizować. I to jest > ich błąd. Czy ty sobie nie pochlebiasz? O siebie dodam, że niewielu kretynów potrafi mnie wkurzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:29 No... to teraz jestem w rozterce. Chciałeś napisać: "od siebie dodam" czy "o sobie dodam". Bo jako blondynka jakoś nie wiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:33 Gość portalu: bziQ napisał(a): > No... to teraz jestem w rozterce. Chciałeś napisać: "od siebie dodam" czy "o > sobie dodam". Bo jako blondynka jakoś nie wiem?:) Widzę, że posiadasz rozterki właściwe dla czerwonej gnidy z SLD. To miłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:41 Babetko, to nie jest coś, co mogę kupić;). Chyba poszedłeś na łatwiznę??? Ze mną??? Na łatwiznę????;P PS. Nigdy nie należałam;). Bo jestem kobietą niezależną i samorządną:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:44 Kolejny raz proponuję, aby koleżanka poćwiczyła czytanie ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałam, ani nie sugerowałam, że koleżanka gdziekolwiek należy lub należała. Zresztą wcale się nie dziwię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:50 Mój Drogi Kolego:), Musicie;) zrozumieć, że kobiety też mają swoje zdanie. I naprawdę mają swoje opinie. Co więcej.... Jej, nie wiem, czy mogę być aż tak okrutna:)... kobiety umieją też coś powiedzieć. Zauważyłeś????:) Hmmm... nie wiem, czy się cieszyć;). Czy też się dziwić:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:54 Zauważyłam, że kobiety mają swoje zdanie i opinie. Taka Joasia Senyszyn to niedługo powie coś ludzkim głosem. Trzeba tylko zaczekać do 24 grudnia. Mam do koleżanki, jako do osóbki inteligentnej pytanie natury merytorycznej. Rozumiem, że jest koleżanka zdania, że kościół nie powinien się wtrącać do polityki. Moje pytanie brzmi - dlaczego? Dlaczego chce koleżanka żeby kościół nie wtrącał się do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:08 Drogi Kolego, Jakże się cieszę, że Kolega zauważył, że mam jakieś swoje zdanie (mimo że jestem kobietą:P). Aż dygnęłam (nóżką prawą) z wrażenia;). Uważam, że Kościół - jako struktura mocno feudalna, a więc zależna od wielu "innych" czynników/rydzyków;) - nie powinien ingerować np. w "sprawy rozporkowe", bo przecież Kościół na pewno nie wie, czym są "rozporki". O "sprawach rozporkowych" nie wspomnę przez wstydliwość;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:10 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Drogi Kolego, Jakże się cieszę, że Kolega zauważył, że mam jakieś swoje zdanie > (mimo że jestem kobietą:P). Aż dygnęłam (nóżką prawą) z wrażenia;). > Uważam, że Kościół - jako struktura mocno feudalna, a więc zależna od > wielu "innych" czynników/rydzyków;) - nie powinien ingerować np. w "sprawy > rozporkowe", bo przecież Kościół na pewno nie wie, czym są "rozporki". > O "sprawach rozporkowych" nie wspomnę przez wstydliwość;). Pięknie to koleżanka napisała. Ale moje pytanie brzmiało inaczej. Było bardzo proste - dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:13 Odpowiedź jest bardzo prosta:). Bo lubię Cię wkurzać:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:19 A teraz sobie dorobię ideologię. Tak więc... uważam;), że Kościół jest tak samo wadliwą strukturą jak ZUS;). I nigdy nie uwierzę, że faceci, którzy biegają w sukienkach i domagają się za to datków:) [Babetko, wydobywasz ze mnie prawdziwą złośliwość;))))], są normalnymi (niezależnymi, mocnymi, prawdziwymi) facetami. Oni są niby-facetami, niby-politykami, niby-wyrażającymi-swoje-zdanie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:21 Gość portalu: bziQ napisał(a): > A teraz sobie dorobię ideologię. > Tak więc... uważam;), że Kościół jest tak samo wadliwą strukturą jak ZUS;). I > nigdy nie uwierzę, że faceci, którzy biegają w sukienkach i domagają się za to > datków:) [Babetko, wydobywasz ze mnie prawdziwą złośliwość;))))], są normalnymi > > (niezależnymi, mocnymi, prawdziwymi) facetami. > Oni są niby-facetami, niby-politykami, niby-wyrażającymi-swoje-zdanie:). Ale ja wcale o to nie pytałam. Proszę przeczytać, o co pytałam? A czy koleżanka w ogóle wie, co to jest "kościół"? Dla ułatwienia dodam, że to nie synagoga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:19 Nie potrafi koleżanka odpowiedzieć na pytanie dlaczego jest zdania, że kościół nie powinien wtrącać się do polityki? A mślałam, że koleżanka jest bardzo inteligentną kobietką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:27 Eeee, na mnie Twoje puszenie piór naprawdę nie działa:). Patrz teraz na moje usta;): Kościół nie powinien wtrącać się do polityki... Bo NIE. Bo nie wypada. Muszę powtórzyć: BO NIE;).Bo nie wypada spraw świeckich mieszać ze sprawami ducha. Bo mnie to bardzo przeszkadza.Już rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:49 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Eeee, na mnie Twoje puszenie piór naprawdę nie działa:). Patrz teraz na moje > usta;): Kościół nie powinien wtrącać się do polityki... Bo NIE. Bo nie wypada. > Muszę powtórzyć: BO NIE;).Bo nie wypada spraw świeckich mieszać ze sprawami > ducha. > Bo mnie to bardzo przeszkadza.Już rozumiesz? "Kościół nie powinien wtrącać się do polityki... Bo NIE. Bo nie wypada. Muszę powtórzyć: BO NIE;)". To jest argument!!! Powalił mnie na kolana :) A czy np. przykazania są sprawą ciała, czy ducha? A co to jest "kościół"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:15 Przepraszam, ale (jako normalna kobieta) musiałam się zająć gotowaniem obiadu;). Ty się pytasz, co znaczy "kościół"? A o które znaczenie Ci chodzi? 'świątynia', 'twierdza'... czy 'cmentarz'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Koleżanko BziQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:18 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Przepraszam, ale (jako normalna kobieta) musiałam się zająć gotowaniem > obiadu;). Ty się pytasz, co znaczy "kościół"? A o które znaczenie Ci > chodzi? 'świątynia', 'twierdza'... czy 'cmentarz'? Chodzi mi o znaczenie, które Ty przypisujesz kościołowi. Czy Ty uważasz, że "świątynia", "twierdza" lub "cmentarz" nie powinna wtrącać się do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Cmentarz a polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:29 Czy na honorowym miejscu na Powązkach powinny być pochowane takie zbrodnicze, antypolskie, bolszewickie łajna jak np.: - Bolesław Bierut, - Marian Spychalski, - Władysław Gomółka? Czy to jest polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Cmentarz a polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:45 Wszystko jest polityką. Szkoda, że nie wszyscy to widzą. Gomułka pisze się inaczej:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:50 A co do "Gomułki", to nie przywiązuje znaczenia do tego, jak pisze się nazwisko byle bolszewickiego guwna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:01 A mnie się wydaje, że jednak jesteś małostkowy;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:07 Gość portalu: bziQ napisał(a): > A mnie się wydaje, że jednak jesteś małostkowy;). To, co się Tobie wydaje, to mnie mało obchodzi. Na żadne pytanie nie otrzymałam odpowiedzi. Jest mi miło, że zamiast wypowiadać się w zadanym temacie, zajęłaś się moją skromną osobą. To takie żydowsko-michnikowskie :) I nie jesteś pierwszym i z pewnością ostatnim osobnikiem, który lubi o mnie pisać. Uwielbiają to także robić czerwone lewicowe wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:19 Jej, tyle komplementów w jednym poście! Toż mi się może w głowie poprzewracać:). Nie odpowiedziałam Ci na Twoje pytania? Naprawdę??? Kolor czerwony jest piękny. Normalnie piękny, nie politycznie;). Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:23 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Jej, tyle komplementów w jednym poście! Toż mi się może w głowie > poprzewracać:). > Nie odpowiedziałam Ci na Twoje pytania? Naprawdę??? > Kolor czerwony jest piękny. Normalnie piękny, nie politycznie;). Nie sądzisz? Rzeczywiście, nie odpowiedziałaś na zadane pytania. Ale nie spodziewam się już tego po Tobie, bo odpowiedzi na te pytania przerastają chyba Twoje możliwości. O kolor czerwony w kontekście polityki zapytaj lepiej Dodzia Tuska i szlachetnego Bronia Geremka. To są specjaliści od czerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:52 Faceci są jednak optymistami:). I wierzą, że mają jedynie słuszną rację. Dlatego pewnie mają skłonność, by przynależeć do jedynie słusznej partii;). Tacy faceci mają też niebezpieczną skłonność do lekceważenia kobiet. Taka kultura. Chyba nie myślisz, że Ci uwierzę?:) I naprawdę zwątpię w moje możliwości?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy miernota Krzysio Bielecki jest złodziejem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:57 Gość portalu: bziQ napisał(a): > Faceci są jednak optymistami:). I wierzą, że mają jedynie słuszną rację. > Dlatego pewnie mają skłonność, by przynależeć do jedynie słusznej partii;). > Tacy faceci mają też niebezpieczną skłonność do lekceważenia kobiet. Taka > kultura. > Chyba nie myślisz, że Ci uwierzę?:) I naprawdę zwątpię w moje możliwości?:) Ja także wierzę w swoją jedynie słuszną rację. Wierzę także w swoją zwykłą rację. A czy myślisz, że Krzysio Bielecki z Platformy Obywatelskiej jest złodziejem, czy nie jest? Pytam o to w kontekście zaupu przez Krzysia mieszkanka w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu od bodajże Agencji Mienia Wojskowego, którego cena za jeden metr nie przekraczała 500 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Czy miernota Krzysio Bielecki jest złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:13 Sam widzisz, że człowiek bardzo łatwo zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Czy miernota Krzysio Bielecki jest złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:14 Zwłaszcza gdy kupił, a nie sprzedał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramba Re: Na zdane pytanie nie otrzymałam odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:09 Babetko-Twoja chora milosc do Rydzyka to twoj obled,wulgaryzm,instynkt wyznanio- wy,a nie wiara w kaplana-czlowieka,to dobrowolne niewolnictwo dla GURU. Ideolog- ja zfaszyzowana,katocylizm narodowy,/byl socjalizm/,to klechomania typ RM.Gdzie czlowiek,mozna go nazwac podly,ale gowno,kim ty jestes,POLBOGIEM jak Rydzyk???. Mezesz byc adwokatem kogo chcesz,ale nie demagogiem kultowym,ciebie nie wlicza sie do wiernych KK,tylko slugow Rydzyka a to dwa swiaty.Ortodoksizm czerwony to zlo,czarny bardzo zly,bo lamie prawa ogolnospoleczne i boskie.Pomysl,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Moja miłość do Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:27 Gość portalu: caramba napisał(a): > Babetko-Twoja chora milosc do Rydzyka to twoj obled,wulgaryzm,instynkt wyznanio > - > wy,a nie wiara w kaplana-czlowieka,to dobrowolne niewolnictwo dla GURU. Ideolog > - > ja zfaszyzowana,katocylizm narodowy,/byl socjalizm/,to klechomania typ RM.Gdzie > > czlowiek,mozna go nazwac podly,ale gowno,kim ty jestes,POLBOGIEM jak Rydzyk???. > > Mezesz byc adwokatem kogo chcesz,ale nie demagogiem kultowym,ciebie nie wlicza > sie do wiernych KK,tylko slugow Rydzyka a to dwa swiaty.Ortodoksizm czerwony to > > zlo,czarny bardzo zly,bo lamie prawa ogolnospoleczne i boskie.Pomysl,pozdrawiam Typowo żydowska retoryka. Nigdzie nie napisałam, że kocham ojca Rydzyka. Napisałam, że wg mnie ojciec Rydzyk jest człowiekiem szlachetnym. Nikt i nigdy nie udowodnił Mu, że kieruje się czymś innym niż dobro Polski. Jeżeli tak się stanie, to zmienię zdanie o ojcu Dyrektorze. Jeżeli za "ortodoksizm" uważasz mówienie prawdy przez Radio Maryja, to trochę mnie zdziwiłeś. Jest natomiast pewne, że tylko człowiek niebywale miłosierny może znieść tyle kłamstw wypisywanych na jego temat, tak, jak to znosi ojciec Rydzyk. Oczywiście w sianiu kłamstwa prym wiedzie Gazeta Wyborcza. Ale to już chyba dziwi niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramba Re: Moja miłość do Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:48 Twoja milosc to towarzystwo:Rydzyk,Lepper,Gertych,Kaczynscy,Maciarewicz,Petz, Sobecka,Gludz + 600 gosci 15-lecia +moherowa koalicja+darczyncy-niewolnicy.Samo dobro,nieomylni,namaszczeni,elita elit.Nietykalni/sad to my/,genetyczni inkwizy- torzy,postepowcy czwartej RP.Matki i ojcowie polacy,bogoboini,rasowo czysci/his- toria zna takich/.Reszta to poslad ludzki/zydowstwo,komunisci,kacapy,ONI!!/Moze Stworca tak chce,ale "rydzykowcy" nie.Nie widzisz sprzecznosci,demagogii etyki. To Rydzyk jest ikona wiary katolickiej,wizerunkiem,wsparciem Watykanu,wiernych? Jaka wartosc maja swiecenia kaplanskie,czy to kaplan,a moze politykier-szaman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:55 Nie wiem skąd wysnułeś wnioski odnosnie moich miłości, ale jest to na tym forum normalne. Chcę powiedzieć, że w Radio Maryja wytepował pan poseł Miodowicz, który chwalił ojca Rydzyka i był chwalony przez ojca Rydzyka. Nie wiem dlaczego piszesz: "Samo > > dobro,nieomylni,namaszczeni,elita elit.Nietykalni/sad to my/,genetyczni inkwizy > - > torzy,postepowcy czwartej RP.Matki i ojcowie polacy,bogoboini,rasowo czysci/his > - > toria zna takich/.Reszta to poslad ludzki/zydowstwo,komunisci,kacapy,ONI!!". Czy słyszałeć coś takiego w Radio Maryja? Podaj proszę przykład. Na stronie Radio Maryja zamieszczone są odnośniki do tekstów i plików audio z audycji. Proszę, abyś przy dowodzeniu swoich twierdzeń posłużył się tymi źródłami, a nie cytował np. Gazetę Wyborczą, czy innych komentatorów, którym wielokrotnie udowodniono kłamstwo i żydowską manipulację. Śmiało Caramba! Ja się dam naprawdę łatwo przekonać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:01 Tu podaję link do plików audio, w których najszybciej znajdziesz dowody na poparcie zwoich tez. Bo to te rozmowy ociekają ponoć nienawiścią. www.radiomaryja.pl/query.php?__a=1&__r=R Śmiało Misiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramba Re: Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:46 Babetko-Mily Caramba/albo kpi,manipuluje,albo jest MILA,cho..?/Odpowiedz podal Ikser/17.02/brawo-zgadzam sie.Dodaje,brak delegacji episkopatu 15-lecieRM , wypowiedzi polityczne,rasistowskie,nacjonalistyczne,lektorow i gosci..Radio dzielace spoleczenstwo,kosciol katolicki,skrajne pogladowo,zerujace finansowo ludzi zagubionych,prostych,niewyksztalconych.Zawlaszczajace "co boskie i cesar- skie" w duzej skali,komercja z datkow biednych i politykierow,oslaniane przez sobie podobnych rzadnych wladzy i kasy.Sadziowie sa zastraszani wyznawcami RM. Ja chce kraju wolnego,demokracji,rozwoju,kraju obywateli nie wynawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:54 Przytocz proszę link do tego dowodu przedstawionego przez Iksera. Bo, wstyd to przyznać, nie czytuję wszystkich kretyńskich postów na tym forum. Czy sędziowie i prokuratorzy byli także zastraszenie kiedy ministrami sprawiedliwości byli np. Jurek Jednoręki Jaskiernia lub Włodek Kłamca Cimoszewicz? Bo to, pod ich rządami sprawdzano te niby "przekręty" finansowe RM i wystąpienia antysemickie RM i inne "przestepstwa", a prokuratura dochodzenie umorzyła. Jak się chce wolności, to trzeba dopuszczać także głos Radio Maryja. I trzeba polemizować przytaczając fakty. A kto myśli i robi inaczej ten jest lewicową komunistyczno-faszystowską świnią. Bo to zbrodniarze komuniści i faszyści tłumią wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramba Re: Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:47 Ikser-link godz,17 02.Nie czytasz ,czytaj wytyczne-rozkazy Rydzyka,to twoj tlen.Zobacz ilu podziela twoje poglady.Nie nazywaj ludzi swinia,ma ona zasady, honor,charakter,bylas w swinskim swiecie?Zlo nazywam zlem,nie okreslam ludzi,ty- lko ich czyny,ty odwrotnie.Ublizasz ludziom,maniakalno-obcesyjnie/Hitler-austri- ak,pochodzenie zydowskie -narodowiec,faszysta niemiecki-co zrobil dla swiata?/. Nie wolno tolerowac i bronic skrajnosci,tolerancja swiadczy o humanizmie.Nie be- de wiecej polemizowal z toba,potrafie byc asortywnym,ale nie chamskim.Zycze po- wodzenia w swoim swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miły Caramba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:02 Ikser w linku o 17.02 wypisał bzdurę i już Mu na to odpowiedziałam. Miły Caramba! Być może niewiele osób podziela moje poglądy, ale to dziwne nie jest, bo zdecydowana większość albo jest, delikatnie mówiąc, głupiutka, albo głupców słucha. Gdyby wszyscy byli mądrzy to każdy byłby profesorem. Hitler, socjalista, pochodzenie żydowskie zrobił dla świata mniej złego niż socjalista Stalin, Gruzin. Ideowymi potomkami ludobójcy Stalina są np.: Adam Michnik, Bronek Geremek, Tadzik Mazowiecki, Helena Łuczywo, Wojtek Olejniczak, Olo Komsomolec Kwaśniewski, Marek Borowski... Nie bronię skrajności. Skrajnością komunistyczno-faszystowską są osobnicy wymienieni powyżej. Ojciec Tadeusz Rydzyk służy prawdzie. I jeżeli jest skrajnością to tylko dlatego, że jest uczciwym wśród morza kanalii. A jeżeli masz dowód, że jest inaczej, to ten dowód przedstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramba Re: Michnik nie dorasta o. Dyrektorowi do pięt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:01 Babetko:Rydzyk to cyborg,demagog,oszolom,z katolicyzmem ma tyle wspolnego co krzeslo elektryczne z fotelem.Ataman moherow-niewolnikow sekty pod szyldem kato- licyzmu.Genetyczny inkwizytor,wiara,prawda TO JA.Osobowosc schizofreniczna,anty- obywatelska,antyspoleczna,szkodnik,obludnik,tolerowany przez rzad,czesc kleru. Dlaczego??.Wiara katolicka powstala na ziemi zydowskiej,z ojcowizna sie nie wal- czy.Klamstwo jest klamstwem,nie ma kolorytu pochodzenia,podobnie jak wiedza, na- uka,milosc,szacunek.. .Dekalog to najszlachetniejsze prawo a tekze obowiazek,na- lezy go szanowac w calosci,do lektury,koloratka to wartosc nie cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:09 Ojciec Rydzyk jest człowiekiem szlachetnym i dobrym. Mówi prawdę. Owszem, chrześcijaństwo powstało na „ziemi żydowskiej”. Z tym, że obecni Żydzi nie mają wiele wspólnego z wiarą, która panowała na „ziemi żydowskiej” w chwili powstawania chrześcijaństwa. I ogromnym nadużyciem jest stwierdzenie, że ujawnianie prawdziwego oblicza dzisiejszego żydostwa jest „walką z ojcowizną”, bo wydaj mi się, że to sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:39 Powiedzieć można wszystko. Najgorsze, że ciemny naród naprawdę to wszystko kupi:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: 82.139.11.* 11.12.06, 15:07 "szlachetnym i dobrym" - i wcale nie pazernym: "Mniej dzwońcie, więcej płaćcie." Tadeusz Rydzyk, Gazeta Wyborcza, 24.01.2005 ale całkiem zabawnym: "Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?" Tadeusz Rydzyk, Na antenie Radia Maryja, 14.02.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:33 Miła Alu! Ja czasem słucham Radio Maryja i czasem czytam "Nasz Dziennik" w wersji internetowej. Jak już powiedziałam wg mnie Radio Maryja zasługuje na uznanie. Być może wiesz, że Radio Maryja posiada status nadawcy społecznego. Utrzymuje się z datków słuchaczy. Nie nadaje reklam itp. Aby utrzymać to Radio ojciec Rydzyk musi apelować o datki. Skoro Gazeta Wyborcza jest tak szlachetna i dbająca o dobro Polski, to może założy rozgłośnię mającą status nadawcy społeczneg? Może stalinowskie i postalinowskie kanalie złożą się na taką stację i Adaś Michnik nie będzie musiał apelować do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:45 Babetko, jesteś więc pokrzywdzonym facetem 50+. Dlatego słuchasz:). I trochę marudzisz;). Jesteś jednak inteligentną bestią, nie mogę więc zrozumieć, czemu słuchasz i marudzisz bez żadnej refleksji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:56 Wiem, że moja osoba jest lepszym tematem do rozważań niż każdy inny. Radzę posłuchać Radio Maryja, a póxniej ferować sądy. Jak możesz się wypowiadać o tym Radio skoro nie słuchasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Bardzo wiele ignorancji i kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:05 Jednak mogę. Raz słuchałam. I nie mogłam uwierzyć:), że ktoś tego słucha i wierzy w te bajdy. Doszłam jednak do wniosku, że to naprawdę kwestia wieku. W wieku beretowym człowiek już w nic nie wierzy, na nic nie czeka. Najważniejsze rzeczy są przeszłością:). Beret przesłania wszystko, a strach przed karą boską jest paraliżujący;). Człowieka nic już (oprócz wygranej politycznej lub wygranej w Totka) nie cieszy. Jedyne, co bereciarza zajmuje, to zemsta, zawiść, rewanż. I tu znakomicie radyjo się odnajduje.To muszę przyznać:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Słuchałaś raz i wiesz???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:08 To ja Ci dzisiaj raz udowodniłam, że Gazeta Wyborcza jest szmatławcem przesyconym kłamstwem. Czy już uważasz, że to żydowskie piśmidło nie nadaje się nawet do dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pozostałe Twoje argumenty są znakomite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:13 Nie ustosunkuję się do nich, bo są na Twoim poziomie. Jak polemicować z takimi np. stwierdzeniami: -Raz słuchałam - nie mogłam uwierzyć:), że ktoś tego słucha i wierzy w te bajdy. - Doszłam jednak do wniosku, że to naprawdę kwestia wieku. - W wieku beretowym człowiek już w nic nie wierzy, na nic nie czeka. -Najważniejsze rzeczy są przeszłością:) - Beret przesłania wszystko, a strach przed karą boską jest paraliżujący;) - Człowieka nic już (oprócz wygranej politycznej lub wygranej w Totka) nie cieszy - Jedyne, co bereciarza zajmuje, to zemsta, zawiść, rewanż? To są argumenty godne żydowskiej retoryki Gazety Wyborczej. Ani jednego konkretu. Wyłacznie michnikowski bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Porażenie, czy nie... IP: *.as.kn.pl 11.12.06, 11:54 ...to nieistotne. Osobiście nie przepadam zbytnio za o. Tadeuszem Rydzykiem, choć daleki jestem także od odsądzania go od czci i wiary. Niemniej jednak, "wywiad" spreparowany przez GW jest po prostu zwykłym sku____wem. Niby "dziennikarze" w nagłówku napisali, że Rydzyk nie udzielił im tych odpowiedzi itd., a oni zebrali po prostu jego wypowiedzi z 15 lat, ale jak prześledziłem większość opinii na forach internetowych GW, większość czytelników tego nie załapała. Czemu się nie dziwię specjalnie... Ponadto forma zadanych pytań zwykle zmienia kontekst. Co więcej, z notatki zamieszczonej na Interii wynika, że część tych wypowiedzi została wzięta z antyrydzykowych portali internetowych bez sprawdzania ich autentyczności. "Obiektywizm" i "profesjonalizm" GW pełną gęba :/ Równie ciekawa jest rozmowa z "ekspertem" w Radiu TOK-FM... PS. Przepraszam za jeden wulgarny wyraz, który pojawił się w mojej wypowiedzi, ale trudno inaczej to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Porażenie, czy nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:31 I teraz się dowiem, że jeden z normalnych facetów na tym forum jest wielbicielem radyja;). Nie, tego żadna kobieta nie zrozumie:). Oprócz kobiet w beretach;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Porażenie, czy nie... IP: *.as.kn.pl 11.12.06, 12:54 > I teraz się dowiem, że jeden z normalnych facetów na tym forum jest > wielbicielem radyja;). Jeżeli to było o mnie, to do pierwszej części wypowiedzi z naturalnych względów się nie ustosunkuję. Zaś wielbicielem Radia Maryja nie jestem. Co więcej, nie słucham go, więc z tego faktu nie mogę być też jego przeciwnikiem. Trudno mi się odnieść do głoszonych tam tez, bo ich nie znam (poza doniesieniami prasowymi - ale zwykle dość ostrożnie podchodzę do takowych). Chcąc sprawdzić, czy tak faktycznie jest włączałem tę stację, ale mnie to nudziło i szybko wyłączałem, więc nie mogłem potwierdzić zarzutów o domniemanym głoszeniu nienawiści itp. Ale np. polecaną kiedyś przez babetkę audycję o pogromie kieleckim z udziałem Kąkolewskiego wysłuchałem z dużym zainteresowaniem (dostępna była w postaci plików mp3). Mając na uwadze wolność słowa, dopuszczam istnienie takiego radia. Skoro na rynku medialnym może istnieć np. "Nie", czy "Fakty i mity" Urbana (i dziennikarzom GW to wcale nie przeszkadza), to tym bardziej może działać Radio Maryja (podczas tego mojego krótkiego przysłuchiwaniu się tej stacji nie spotkałem się z rzucaniem "k___ami" itp.). Szybciej bym zarzucił temu radiu propagowanie takiej "dewocjonalej" religijności... Ale nie mnie to oceniać, bo być może ta religijność jest bliższa Boga niż taka "oświecona". Podobnie za absurdalne uważam zarzuty kierowane wobec Rydzyka o domniemanym wyłudzaniu pieniędzy od słuchaczy. Ci słuchacze sami z własnej nieprzymuszonej woli wysyłają mu te pieniądze. Czy to efekt socjotechniki stosowanej przy Rydzyka? Być może... A czy zabiegiem socjotechnicznym dla naiwnych telewidzów nie są wszystkie teleturnieje z poszukiwaniem "otwartej linii"? :> Ale to nie jest istotne - Rydzyk nikogo nie zmusza przynajmniej do płaceniu haraczu zwanego "abonamentem", jak jest to w przypadku TVP. Natomiast czy taka stacja powinna działać w ramach struktur kościelnych, to już inna kwestia i nią niech zajmują się odpowiedzialni hierarchowie. To hierarchia kościelna stawia swój autorytet na szali, a nie agnostyk11 i spółka. Wątpię, aby ktoś, kto ma chociaż odrobinę oleju w głowie, miał występować z Kościoła z powodu działalności Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Porażenie, czy nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:22 Uffff, jak dobrze, że nie muszę zmieniać zdania o Tobie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:01 Oczywiście nie słucham od rana do wieczora, ale słucham wybrane audycje. I uważam, słuchając tych audycji, że każdy może się wiele nauczyć. Co więcej, uważam, że Radio Maryja jest jedną z najlepszych rozgłośni radiowych w Polsce. Dostrzegam też, że obecnie na lepsze zmienia się radio publiczne. A o stacjach, w tym katolickim Radio Plus, które puszczają ciagle muzyczną sieczkę nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:07 Chyba teraz przeginam:). Ale lubię rydzyko:). Słuchać kogo? czego? - audycji (wybranych audycji:). Przecież to wiesz, bo sam piszesz w kolejnym zdaniu:"słuchając tych audycji". Jesteś rozchwiany "uzusowo"???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:10 Nie, Ty nie przeginasz. Ty lubisz wypowiadać się o mnie :) A ja nadal będę słuchała wybrane audycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:14 OKI. Ty lepiej wiesz, czego słuchasz;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:16 Gość portalu: bziQ napisał(a): > OKI. Ty lepiej wiesz, czego słuchasz;). Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:32 Zobacz, jak łatwo jest osiągnąć porozumienie:). Szkoda, że nasza elita polityczna nie miała możliwości wypowiadania się na forum GW:). Założę się, że mój uwielbiany i prawdziwie czczony:) poseł Sułek na pewno nie wie co to "forum":))). Ale domyśla się, czym jest gw:). Bo dużo gw wokół posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:39 Rozumiem, że "gw" oznacza "g ó w n o". Owszem, wiele jest gw wokół posłów. Np. Dodzio Tusk tkwi po same uszy w gw. Np. ręczył za człowieka, który jest Jego przyjacielem i który okradł kielecką POLIGRAFIĘ S.A. na kilka milionów PLN. Ciekawe, czy Dodzio miał jakiś udział w łupach swojego przyjaciela złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:45 I jakie są skutki tego poręczenia? Nic nie wiem na ten temat. Napisz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:48 Skutki są takie, że złodziej, przyjaciel Dodzia Tuska nie siedzi w więzieniu, a POLIGRAFIA nie jest już POLIGRAFIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:56 Jeśli tak, to trzeba o tym pisać. Szczegółowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:58 Właśnie napisałam. Być może Gazeta Wyborcza o tym napisze ze swoją zwykłą żydowską retoryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Ja słucham Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:21 Mogę prosić o imię i nazwisko tego przyjaciela? Bo chcę sobie sprawdzić:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka To Jacek Merkel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:54 Wydawnictwo 4Media. Zresztą Jacek Merkel figuruje w zasobach IPN jako TW SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Np. gdańskie środowisko złodziei z PO i Dodzia T. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:06 wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,7884970,wiadomosc.html?ticaid=12d71 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Np. gdańskie środowisko złodziei z PO i Dodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:12 Przyjęłam do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Koledze z CHEMAR gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:15 Kościół katolicki z pewnmością jest bardzo wdzięczny za kolegi rady. Mam nadzieję, że kolega udzieli odpowiednich rad także Chemarowi, bo na razie wygląda, że ch.je doprawadzają Chemar do upadłości. Kolega z takim rozumkiem z pewnością ch.jem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser odnośnie radia ks. T. R. 11.12.06, 17:02 Już JP II podjął działania w celu ukrucenia samowoli tego klechy. W tym czasie polscy biskupi zgadzali się z papieżem. Dziś zabrakło zewnętzrnego autorytetu i biskupi są bardziej "miętcy". Koniunktura. Kościoły pustoszeją (jak na zachodzie) i fani ks. dyrektora okazali się dużą siłą. W moim przekonaniu jest, to taka nasza namiastka Savonarolii. Histeryczne próby oddziaływania na politykę. Próby tworzenia fundamentalizmu katolickiego. Nieliczenie się z realiami dzisiejszego świata. Sądzę, że ten nurt religijny wygaśnie samoistnie. Bez stosów. Szkoda tylko, że społeczeństwo polskie ulega większemu rozbiciu. Kiedyś słyneliśmy z otwartości i tolerancji. Dawne czasy. Królowie polscy potrafili powiedzieć NIE nawet papieżowi, bo taka była racja stanu. Szkoda, że to było tak dawno. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Zdradź mi miły Ikser! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:12 Kiedy to i jak JPII chciał ukrócić „samowolę” ojca Tadusza Ryzyka. Jak na razie to wiem tylko, że JPII dziękował Bogu za to, że w Polsce jest takie radio, jak Radio Maryja. O ile pamiętam, to ojciec Tadeusz Ryudzyk był przyjęty przez JPII ponad 50 razy. Niektóre rozmowy przekraczały czas dwóch godzin. Mało który polski biskup może się poszczycić tak częstymi kontaktami z JPII. I radzę, abyś nie poddawał się żydowskiej retoryce Gazety Wyborczej. A na razie to na zaproszenie ojca Tadeusza przybywa i premier i ministrowie i ambasadorowie innych krajów :) A co to jest "fundamentalizm katolicki"? Czy może to, że jeżeli jest przykazanie "Nie kradnij", a członek np. Platformy Obywatelskiej trochę ukradnie, to nie będzie to wielki grzech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: Zdradź mi miły Ikser! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:36 Rydzyk jest najbogatszym klerykiem w Europie. Jest przysłowie o korycie, koszuli a więc nie ma co się dziwić że wszyscy lgnął do Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka O ile wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:40 to ojciec Tadusz Rydzyk jest właścicielem swoich rzeczy osobistych, które może spakować w walizkę, może w kilka walizek. A wynika to podobno z reguły zakonu, którego jest członkiem. Jeżeli kolega zna oświadczenie majątkowe ojca Dyrektora, to będę wdzięczna za przedstawienie. Bo chyba kolega nie wierzy w te brednie wypisywane przez dziennikarzy kretynów o tych samochodach, willach itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: O ile wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:49 Czy to ujma, że kleryk jest bogaty? Miejcie mnie w sercach a nie na ołtarzach. Dzisiaj tak powiedziałby Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: O ile wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:57 O ile wiem, to ojciec Tadusz nie jest klerykiem. Jest natomiast niewątpliwie człowiekiem bogatym - bogatym duchowo. Szkoda, że autorytety, w tym te z Gazety Wyborczej są duchowo biedne i po żydowsku kłamliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: odnośnie radia ks. T. R. IP: *.as.kn.pl 11.12.06, 17:58 A cóż to za siłę polityczną reprezentuje ze sobą słuchacze Radia Maryja? Na stronie www.medianews.com.pl/info_media4188.php3 zostało podane, że słuchalność Radia Maryja wynosi 2,3%. Jeżeli weźmie się pod uwagę, że głosy tego elektoratu na pewno rozkładają się pomiędzy kilka partii, to pytam się, co to za wielka siła tej "moherowej koalicji" (cytat za klasykiem)? Czy może mierzi fakt, że tym razem to nie PSL, a właśnie słuchacze Radia Maryja okazały się tym przysłowiowym języczkiem u wagi? :> To teraz ja mam jeszcze kilka pytań do Pana. Jak to biskupom zabrakło zewnętrznego autorytetu? Czy Pan w ogóle wie, co Pan mówi? Czy Jan Paweł II był autorytetem moralnym tylko z tego powodu, że był Polakiem? Skąd niby wiadomo, że kościoły pustoszeją? Tegoroczne liczenie wiernych nie potwierdzają Pańskich rewelacji (wyniki w zasadzie takie same jak przed rokiem). Więc skąd to twierdzenie? Gdzie w naszym kraju mamy do czynienia z fundamentalizmem katolickim? Jakie są niby te realia współczesnego świata? Małżeństwa homoseksualne i partia pedofilii? To ja już chyba wolę tę "moherową" rzeczywistość... Jakie znowu stosy? Jaki król polski potrafił "powiedzieć NIE nawet papieżowi"? Fakty, fakty - potrzebujemy faktów, a nie populistycznych haseł propagandowych. Gdy pojawią się jakieś fakty to zaczniemy dyskutować - na razie mamy demagogię w czystej postaci. PS. Fakty podajemy zwykle ze źródłem ;-) Np. jak wiadomo w roku ... król ... powiedział papieżowi ... "nie" w związku z ... [Davies N., Boże igrzysko. Historia Polski, Znak, Kraków 1999, strona ...]. Choć może aż tak szczegółowe cytowanie nie będzie konieczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Radio Maryja – polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:58 Polecam wysłuchanie dzisiejszych rozmów niedokończonych w Radio Maryja. Audycja zapowiada się bardzo ciekawie, chociażby ze względu na temat i dyskutantów. „DZISIAJ 21:40 Stan wojenny - zniewoleniem narodu ks. Inf. Dr Ireneusz Skubiś, dr Marek Lasota, dr Andrzej Sznajder, Stanisław Płatek, red. Stanisław Michalkiewicz, ks. prał.Jan Szkoc” Jako, że będzie obecny czołowy antysemita RP Staś Michalkiewicz, to można się się spodziewać ociekających nienawiścią wypowiedzi antysemickich i antydemokratycznych. To z kolei może się stać podstawą do tak upragnionej przez „światłe” jednostki „elity” intelektualnej i moralnej, delegalizacji Radio Maryja. Być może pierwsza część audycji rozpocznie się o godzinie 18.20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalka Re: Kielecka diecezja podsumowuje liczenie wierny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:57 A kogo to interesuje? Dlaczego to wzbudza emocje? To nie są standardy współczesnego świata. A ilu wyznawców Buddy jest w Indiach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Kielecka diecezja podsumowuje liczenie wiernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:38 babetka i bziQ wymieńcie się numerami gg i tam dyskutujcie...wyraźnie sie polubiliście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktykujacy I coz sie dziwic ze ludzie nie chodza do kosciola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:44 moim zdanie to i tak powinni sie cieszyc ze az 40% chodzi do kosciola. Jak ksieza sie zachowuja tak jak sie zachowuja np. przed wyborami na ul. Urzedniczej ksiadz wywiesil instrukcje jak glosowac, a kandydat na radnego z ramienia PiSu albo Samorzadu (dokladnie nie pamietam) czyta homilie no to nie ma sie co dziwic ze ludzie nie chca chodic do takich kosciolow, jakbym chcial posluchac o polityce to bym sobie wlaczyl tv albo radio a nie szedl do kosciola. No a Radio Ma-Ryja tez ma swoja zasluge ze ludzie nie chodza do kosciola, no oprocz moherow. A co bedzie za 10-20lat?? kiedy to juz nie bedzie tych moherow a watpie zeby osoby ktore dzisiaj mysla normalnie, a nie tak jak im powiedza ambony, zmienia diametralnie swoje poglady z uplywem czasu. Kosciol az do momentu kiedy nie bedzie trzymal krotko tych swoich "wyslannikow Bozych" to nie beda ludzie z checia chodzic do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś