Gość: eleonora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 09:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=53960059 wstyd, że ktoś taki taka chałę uprawia, chałę masowo kupowaną..., ale jak ktos napisał - za jakiś czas śladu po tym nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SmurfMądrala Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 13:15 Napisz Eleonoro( co za skromne,niepretensjonalne,wiejskie imię)jaki rodzaj muzyki jest godny,trendy i poprawny politycznie. Napisz,narób szumu,a wdzieczni melomani wyprostuja swoje prymitywne gusta. Przewodnika im trzeba w jazgocie komercyjnych stacji RTV. Nie wstydz sie,poza krytyką naprostuj kieleckie i polskie uszy poprawnoscia o jakiej marzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfetka Re: Rubik - wstyd mi.... IP: 82.139.11.* 17.12.06, 13:18 Tobie to by się raczej przydał ktoś, kto wyprostowałby ci psychikę i pozbawił megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMadrala Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 13:45 Wybierz sobie jakis staly nick. A jesli dodasz poza obelgami jakies ,nawet cienkie argumenty odpowiem. Prostackie obelgi nalezy zawsze poprzec jakimś argumentem,inaczej dziala to przeciw "ałutorowi" kalumni. Zyczę Ci rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfetka Re: Rubik - wstyd mi.... IP: 82.139.11.* 17.12.06, 13:50 Napisz co masz na myśli o stałym nicku, bo masz chyba jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonora Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:35 Nie jestem stałą czytelniczka tego forum, ale z kilku wpisów tu i ówdzie stwierdzam, że jesteś typowym trollem. Moje imię jest wiejskie.. hmm, gdzie Cie tego nauczyli? A może masz jakieś kompleksy? Co do muzyki pana rubika, to powiem tak - jest to fenomen nieodgadniony dla mnie, tak samo jak ich troje, mandaryna, doda. Zaden wykonawca nie potrafi zaspiewać a jednak kupowany był lub jest przez masy. Na szczęscie wszystko mija i zostaja ci nieprzemijający, pink floyd, dire straits, toto a u nas perfect, maanam i mnóstwo PRAWDZIWYCH artystów. Jazgot komercyjnych stacji kojarzy mi sie wyłącznie z rubikiem, kozidrak, garou, dodą i paru jeszcze wykonawcami, puszczanymi z komputera, dla gosposi domowych (niekoniecznie na WSI), o bardzo przeciętnych wymaganiach muzycznych... A o czym marzę? Marzę o tym, żeby to sie nareszcie skończyło, żeby pojawiły sie jak kiedys programy autorskie, żeby grano róznorodna muzyke a nie mielono cały czas tę sama papkę. Zresztą w tym tygodniu o tym pisała Wyborcza. Polecam lekturę. Tyle ode mnie. P.S. Masz bardzo kieleckie, pseudo-miejskie imię, niewyszukane i mało zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfetka Re: Rubik - wstyd mi.... IP: 82.139.11.* 17.12.06, 13:48 Zgadzam się z Romanem. Mieliśmy już kostkę rubika, wąż rubika i jakoś nie przetrwały. Rubik nie Mozart, też przeminie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Rubik - wstyd mi.... 18.12.06, 08:22 mnie tez wstyd ,ale za Was-słuchajcie i dajcie słuchac innym tego czego chca- powstała nisza po disco polo i ktoś w niej robi kasę i ok.prócz kasy promuje region i tez ok-przeminie ta muzyka? czas pokaże ,a teraz dajcie ludziom spokojnie słuchac i czuc ,ze stali sie koneserami,to dobrze wpływa na samopoczucie muzyka łagodzi obyczaje, nie psujcie tego lansując swoje upodobania-o gustach sie nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:18 popieram!!! jeśli ktoś jest miłośnikiem np. perfectu to niech sobie go słucha ale innym niech nie narzuca swoich preferencji!! Rubik robi taki rodzaj muzyki, który nie był lansowany do tej pory i może dlatego jest na topie, bo to nowość. Jeśli ludzie tego słuchają to dobrze, bo tam oprócz muzyki są dość dobre teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfetka Re: Rubik - wstyd mi.... IP: 82.139.11.* 18.12.06, 09:43 Słuchaj sobie czego chcesz - ja ci niczego nie zabraniam, nawet szumu wody w klopie sobie możesz słuchać, ku uciesze. napisałam tylko, że moda na rubika przeminie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Rubik - wstyd mi.... 18.12.06, 11:32 nie wiem dlaczego sie irytujesz, jeSli nie masz sobie nic do zarzucenia a tak na marginesie był jeden taki co w ramach eksperymentów muzycznych napisał utwór na muszlę klozetową,niestety bez wody:) co do muzycznych wojen o wyższość gatunków-nie warto się w nie wdawać,ponieważ najcześciej ludzie miast stosownych argumentów obrażają fanów i kompozytorów zapominając o samym dziele czy"niedziele":),do dyskusji o wartswie muzycznej utworu ,trzeba niestety troche poczytac,oswoić sie z terminami muzycznymi,trochę z tym roboty....dlatego fine ,prawdziwe dzieła same sie obronią,sam Mozart wyprodukował mnóstwo badziewia,ale cieszyły uszy jemu wspólczesnych,nas zachwycają perły,które oparly się czasowi,modzie i krzykaczom,którzy uwazają sie za krytyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:51 znowu cię popieram!!! a tak ogólnie to ciekawi mnie dlaczego dopiero teraz krzykacze oburzają się na popularność Rubika? Przecież on komponuje całkiem dobrą muzykę od wielu lat. Komponuje dla piosenkarzy, muzę filmową, utwory bardziej poważne niż popowe (Górniak, Skrzynecka, Tytus Wojnowicz, Fiolka, i wiele innych) Rubik to poprostu facet z głową na karku, który ma smykałkę do robienia kariery i pieniędzy, wykorzystując swoje umiejętności i talent. Nie ma przymusu słuchania jego muzyki, Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Rubik - wstyd mi.... 18.12.06, 13:19 nie ma przymusu,ale boli fakt ,ze ktos umie zarobic kasę na tym co lubi robić (trudna sztuka) i jeszcze zyskać popularnośc- auuuuuuuu! mnie osobiście męczy schemat melodyczny tych oratoriów,ale skoro ludzie to kupują to cos w tym jest,czy mam zmienić znajomych ,poniewaz szaleja na punkcie tej muzyki?czy sa głupsi,gorsi ode mnie,bo ja np od zawsze jazz i Sting? z muzyką jak z jedzeniem, ma sie swoje ulubione potrawy(nawet jeśli wzdęcia i zgaga:),ale jak podadzą coś nowego ,dlaczego nie spróbować?a napewno nie obrzydzać innym....smacznego (nienawidzę karpia-śmierdzi,ale rodzina uwielbia- zmienic rodzinę na inną,na taką co jest za pstrągiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfetka Re: Rubik - wstyd mi.... IP: 82.139.11.* 18.12.06, 13:44 Ja się nie irytuję, jak sugerowałaś; Nie boli mnie, że ktoś umie zarobić kasę na tym co lubi, ani nawet nie zastanawia gust muzyczny Polaków, ale uważam, że kasę na tym przedsięwzięciu to akurat powinni zarabiać kielczanie, jako że to oni - dzięki WL - zasponsorowali te produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie jest źle Lepsze solostki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:55 Słuchajcie. Faceci soliści śpiewają nieźle. Ale pan Rubik powinien dokładniej wybierać kobiety - solistki. Zadna z nich mi się nie podoba, mają naprawdę przeciętne głosy i to psuje cały efekt. Nie lubię Małgosi M. Bo w duecie z Januszem Radkiem wypada blado, bidulka nie nadąża ale po jej minie stwierdzam, że jast z siebie zadowolona. O zgrozo. Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Lepsze solostki ! 18.12.06, 19:19 kto spiewa modli sie podwójnie,kto go słucha- potrójnie....czyli bedzie nam odpuszczone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.pu.kielce.pl 19.12.06, 15:31 o do Mozarta to radze ysłuchac jego utworów nawet tych najbardziej rywolnych. WSzystkie mają piętno jego geniuszu.radze sluchac II Pr pr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:14 Czy PP Rubik i Książek to kolejni facieci, ktorzy wykolegowali P. Prezydenta Lubawskiego. Zrobili "oratoria" za pieniądze miasta Kielce ( również za Twoje i moje) i teraz w sposób komercyjny zbijają na tym chyba niezłą kasę? Co w promocją miasta? Pozostały jedynie wspomnienia i wstyd wykolegowanych. Ale taka postawa jest typowa dla tego środowiska, dlatego nie dziwi mnie, że tak postępują. Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Rubik - wstyd mi.... 19.12.06, 17:23 trzeba było spisac umowę...to nie czasy romantycznych trubadurów-NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie jest tak źle Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 18:38 Kielczanin. Nie zmieniaj tematu topiku. Rozmawiamy tutaj o wartości artystycznej utworów a nie mamy zamiaru wysłuchiwać twoich wiecznych żalów na prezydenta. Idź płakać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenia Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:13 wszyscy zachwycaja sie rubikiem nawet moj maz a dla mnie to wszystkie jego utwory te oczywiscie churalne sa na jedno kopyto tra ta ta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Typowa polska zawisc.... IP: *.dsl.bbeyond.nl 19.12.06, 22:07 Typowa polska zawisc, jak gosc osiagnie sukces komercyjny to wszyscy go opluwaja. Czemu? Przeciez nie robi niczego zlego, zarabia kase a to powinno byc cnota, niestety nie u nas.W kazdym innym kraju bylby szanowany bo odniosl sukces i zarobil kase. Zawsze pozostaje przelaczenie kanalu na pilocie... Nikt nikogo nie zmusza do sluchania i kupowania jego plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonora Re: Typowa polska zawisc.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:32 To nie zawiść, ale nie zycze sobie, aby w 123 rozgłośniach puszczano ciagle tylko rubika, bo płacę abonament i chciałabym posłuchac czegoś innego. Nie dyskutuję o poziomie artystycznym tego zjawiska, bo widzę,że nie ma sensu. Dla mnie jest ten sam kasus co uwielbiane kiedys ichtroje, potem doda i mandaryna. Każdy szał na szczęscie prędzej czy później mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Typowa polska zawisc.... IP: *.dsl.bbeyond.nl 19.12.06, 22:36 Abonament placisz tylko za radia panstwowe( a tych programow jest 3 czy 4 ) a za RMF czy Zetke nie. jak chcesz posluchac czegos innego to jest przycik na pilocie, zawsze mozesz zmienic kanal albo posluchac mp3 czy plyt CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonora Re: Typowa polska zawisc.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:55 Niezłą wiedze posiadłeś o tym abonamencie........ :)) Znakomite, znakomite. Prawie jak 1 kwietnia. ;)) RMF i ZET to własnie te stacje, których wystrzegać nalezy się najbardziej. Pilota do radia nie posiadam, zmiana kanału nic nie da, bo wszystkie puszczaja to samo.... Mp3 , Cd a żywe radio to dwie różne rzeczy. Ale cóż dzisiejsza młodzież może wiedziec o prawdziwym radiu.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Typowa polska zawisc.... IP: *.dsl.bbeyond.nl 20.12.06, 21:07 Gość portalu: eleonora napisał(a): > Niezłą wiedze posiadłeś o tym abonamencie........ :)) Znakomite, znakomite. > Prawie jak 1 kwietnia. ;)) a powiedzialem nieprawde?Ile jest panstwowych programow radiowych w Kielcach? I PR, II PR( puszcza tylko muzyke powazna),IIIPR i Radio Kielce, za to tylko placisz abonament za reszte nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonora Re: Typowa polska zawisc.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:52 Posłuchaj mój drogi - abonament płacisz za uzywanie odbiornika radiowego i (lub) telewizyjnego, a co tam oglądasz i słuchasz to Twoje... i tyle w tym temacie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kwinta5 Re: Typowa polska zawisc.... 19.12.06, 22:39 no i wymieniłaś ludzi którzy w biznesie zrobili kasę,radio to nie wszystko ,ale dla wszystkich,jak chcę posłuchać dobrej muzyki(w moim odczuciu),to włączam płyty i mam w nosie komercję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rubik - wstyd mi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:38 Ale kicz i chała !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cucul Radek OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 09:57 Dobrze,że Rubik postawił na J. Radka, nieźle gościu śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś