Dodaj do ulubionych

Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów?

• Gość: Polak Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:49
      Jestem Polakiem i nie ma Żydów w pogardzie ani w nienawiści w swoim sercu.
    • Gość: babetka Ikserze, kielecki Misiu intelektualisto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:10
      Wiem, że nienawidzisz Żydów i jesteś antysemitą.

Czy uczęszczasz jeszcze do kościoła, który nauczył Cię nienawiści do Żydów?
      • ikser babetko miły Skarbie! 04.01.07, 19:10
        Chyba znów się uchlałeś:(
        • Gość: babetka Ikserku, Ty nienawidzisz Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 19:19
          Jesteś antysemitą. A dowód jest banalny. Przykre, że jesteś tak fałszywy i
          chcesz źródła swojej nienawiści do Żydów szukasz w nauczaniu kościoła.

To jest obrzydliwa metoda Żydów z UB.
          • ikser Babetko czy nie przyszło 04.01.07, 21:06
            Ci kiedyś do głowy, żeby się podleczyć???
    • Gość: hammurabi Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:47
      przejrzałem to i wiele innych tematów w których stara się brylować babetka i
      nawet starałem się z nią/lub nim /polemizować , ale nie udało mi się.
      rzeczowe niepodważalne argumenty całkowicie zniechęcają babetkę do
      jakiejkolwiek dyskusji.
      ona poprostu nie nie może wzbić się na wyższy poziom intelektualny i doskonale
      o tym wie.
      dlatego rada dla innych formuowiczów !!!
      nie reagujcie na jej prowokacje, to dla niej najlepsze lekarstwo na jej
      rozdygotaną osobowość i emocje wymykające się z pod kontroli.
      pozdrawiam

a tak w skrócie to:
      z gówna marmolady nie zrobi i lepiej dać sobie spokój.

oko za oko................................-?
      • Gość: babetka Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:20
        Gość portalu: hammurabi napisał(a):

> przejrzałem to i wiele innych tematów w których stara się brylować babetka i
        > nawet starałem się z nią/lub nim /polemizować , ale nie udało mi się.
        > rzeczowe niepodważalne argumenty całkowicie zniechęcają babetkę do
        > jakiejkolwiek dyskusji.
        > ona poprostu nie nie może wzbić się na wyższy poziom intelektualny i doskonale
        > o tym wie.
        > dlatego rada dla innych formuowiczów !!!
        > nie reagujcie na jej prowokacje, to dla niej najlepsze lekarstwo na jej
        > rozdygotaną osobowość i emocje wymykające się z pod kontroli.
        > pozdrawiam
        >
        >
        >
        > a tak w skrócie to:
        > z gówna marmolady nie zrobi i lepiej dać sobie spokój.
        >
        > oko za oko................................-?

Skoro tak przeczytałeś, to czemu nie przytoczysz chociażby jednego, jedynego
        przykładu tego „rzeczowego, niepodważalnego argumentu”, który mnie zniechęca do
        dyskusji?! :)

Śmiało Misiu!

Zdobądź się na wysiłek intelektualny przekraczający poziom socjaldemokratycznej
        gnidy :)
        • Gość: hammurabi Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:42
          a tak w kwestii formalnej , to mnie do socjaldemokracji tak daleko jak tobie do
          rozumu.
          silisz się na szufladkowanie ludzkich poglądów bez żadnych podstaw.
          Ciebie natomiast bardzo łatwo umiejscowić ,jesteś tak po środku między
          Kononowiczem a anarchistami.
          toż to nowy twór ideologiczny, gratulacje!!!
          • Gość: babetka Miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:18
            Co do Twojej "kwestii formalnej", to napisałam dosłownie tak:

"Zdobądź się na wysiłek intelektualny przekraczający poziom socjaldemokratycznej
            gnidy :)".

Czy znajdujesz w tym sugestię, że blisko Ci do socjaldemokracji?

Ja Misiu nikogo nie szufladkuję. Ja po prostu wiem, że socjaldemokratyczne gnidy
            nigdy, albo rzadko posługują się argumentami. Socjaldemokratycznym gnidom
            najlepiej wychodzi analizowanie moich walorów.

Ty Misiu także analizujesz moje walory, co czyni Cię umysłowo bliskim
            socjaldemokratycznym gnidom.

A może mnie zaskoczysz i podasz jakiś przykład?!

Śmiało Misiu :)))
        • Gość: ip15 Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.dsl.bell.ca 07.01.07, 21:05
          przytoczyles slowa pewnego goscia , iz : "Polacy wyssali cos tam z mlekiem
          matki"; a czy slyszales o czyms takim , iz czasem niektore matki (jesli nie
          chcialy lub nie mogly) korzystaly z uslug tzw. mamek ?
          jak to mozna wytlumaczyc?
          • Gość: babetka Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:21
            Gość portalu: ip15 napisał(a):

> przytoczyles slowa pewnego goscia , iz : "Polacy wyssali cos tam z mlekiem
            > matki"; a czy slyszales o czyms takim , iz czasem niektore matki (jesli nie
            > chcialy lub nie mogly) korzystaly z uslug tzw. mamek ?
            > jak to mozna wytlumaczyc?

Po pierwsze - Wielkiego Żyda, a nie "pewnego gościa".

Po drugie - słyszałam. Ale jeżeli mamką była Polka, to dzidziuś na pewno musiał
            się stać antysemitą. Nawet gdyby dzidziuś był Żydem.
            • Gość: ip15 Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.dsl.bell.ca 09.01.07, 04:13
              myslisz,ze ten S. korzystal z uslug mamki? i tyle w nim nienawisci?
              • Gość: hammurabi Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:49
                ja się wcale nie myle !!!
                tylko ty z tego co napisałem nic nie zrozumiałaś babetko !!!
                doskonale wiem , że to co tu piszesz jest bez jakiegokolwiek znaczenia .nie
                ważne nie co ,tylko po co ,a tak głupio się składa , że akurat wiem po co
                piszesz i jaki masz w tym cel.
                tego akurat się po mnie nie spodziewałaś, masz za małą wyobrażnię i to chyba
                boli.
                kiedyś, wiele lat wstecz mała grupa drobnych bandytów chodząc po kielcach
                pytała napotkanych przechodniów - za kim jesteś za Błękitnymi czy za Koroną ?
                i bez względu na odpowiedź biła napotkanego delikwenta .
                ty babetko uprawiasz chuligaństwo tego samego typu, nie ważne kto co napisze i
                jakie ma argumenty ważne dla ciebie ,żeby mu dowalić i tu repertuar masz bardzo
                bogaty.
                doskonale wiem, że będziesz starała się mi przysr.. ,ale nie mam zamiaru dalej
                prowadzić z tobą dyskusji, poprostu za bardzo się cenię. za socjaldemokratyczną
                gnidę się nie obrażam ,bo przecież nie można reagować na opinie kogoś kto w
                swoich wywodach jest cienki jak biegunka.
            • Gość: ip15 Re: Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.dsl.bell.ca 10.01.07, 16:31
              jednak to prawda,ze sam ze soba rozmawiasz na tym forum;
              no to kiedy zaczniesz nowy watek np.: dlaczego ludzie nienawidza ludzi?
              • Gość: babetka Popatrz, popatrz miły Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:54
                Jaki Ty jesteś przenikliwy :)))
                • ikser babetko Skarbie! 10.01.07, 18:00
                  Jeszcze wleczesz ten wątek?
                  Odpowiedź jest prosta! Jeśli umówimy się,że sąsiad Kowalski chla, jego żona się
                  puszcza, to będzie pierwszy materiał do odreagowania uczciwego i bogobojnego
                  społeczeństwa. Zasada "JELENIA".
                  Tą filozofią posługiwali się nasi katoliccy przodkowie. Starożytni szanowali
                  mniejszości narodowe. Jeśli zabijali, to z powodów politycznych. Ciekawe
                  dlaczego nie lubimy Romów, Żydów, Niemców (jako mniejszości w Polsce) i innych
                  "obcych"
                  Takie zjawisko określamy jako KSENOFOBIA i jest to chore zjawisko.
                  • Gość: babetka Misiu antysemito Ikserze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:08
                    Piszesz:

"Ciekawe dlaczego nie lubimy Romów, Żydów, Niemców (jako mniejszości w Polsce) i
                    innych "obcych".

Radzę, nie pisz w konwencji socjaldemokratycznej gnidy "nie lubimy". Napisz w
                    swoim imieniu, że Ty nie lubisz. To będzie uczciwe.

Ja zadałam bardzo proste pytanie w intencji poszerzenia swoich horyzontów.

Na pytanie otrzymałam w wiekszości odpowiedzi idiotyczne, takie, jak Twoje, a
                    publiczność zajęła się moimi przymiotami.

To utwierdziło mnie w przekonaniu, że jestem atrakcyjną dziewczynką.
                    • ikser babetko Skarbie! 10.01.07, 18:16
                      Jesteś atrakcyjną dziewczynką:).
                      W Polsce Jagiellonów, Wazów i innych nie było mowy o antysemityźmie.
                      XIX wiek przyniósł dużo smrodu. Między innymi ideę komunizmu.
                      • Gość: babetka Re: babetko Skarbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:23
                        Zadając pytanie nie miałam na myśli Polski Jagiellonów i nieszczęsnych
                        zakapiorów Wazów, ale ludzi na całym świecie.

Np. Niemcy luterańskie. Bo obecnie nikt nie zaprzecza, że luteranizm był
                        początkiem socjalistycznych teorii wprowadzonych w życie przez Adolfa Hitlera.
                        • ikser Re: babetko Skarbie! 10.01.07, 18:32
                          Specyfika sukcesu Hitlera (z likwidacją demokratycznych instytucji) jest
                          analizowana i niewyjaśniona. Fenomen.
                          Luterańskie społeczności (dzisiejsze) są tolerancyjne. Antysemityzm dziś jest
                          domeną katolików i arabów.
                          • Gość: babetka Re: babetko Skarbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:37
                            ikser napisał:

> Specyfika sukcesu Hitlera (z likwidacją demokratycznych instytucji) jest
                            > analizowana i niewyjaśniona. Fenomen.
                            > Luterańskie społeczności (dzisiejsze) są tolerancyjne. Antysemityzm dziś jest
                            > domeną katolików i arabów.

Bardzo ciekawe stwierdzenia.

To skąd w tych luterańskich społeczeństwach tyle aktów nienawiści do innych nacji?

To przecież w Niemczech na porzadku dziennym są napaści na cudzoziemców,
                            bezczeszczenie meczetów i synagog oraz żydowskich pomników i cmentarzy.

O Holandii lepiej zamilczę.

A Polska na tym tle wg wiedeńskiego instytutu badającego tolerancję, okazuje się
                            krajem najbardziej tolerancyjnym i pełnym wolności.
                            • ikser babetko Skarbie! 10.01.07, 18:46
                              W Niemczech scheda po NRD jeszcze potrwa. Odczujemy to w Polsce. Ja znam BRD
                              dwadzieścia lat temu i zapewniam Cię, że takiej otwartości na obcych nigdzie nie
                              spotkałem.
                              • Gość: babetka Re: babetko Skarbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:51
                                ikser napisał:

> W Niemczech scheda po NRD jeszcze potrwa. Odczujemy to w Polsce. Ja znam BRD
                                > dwadzieścia lat temu i zapewniam Cię, że takiej otwartości na obcych nigdzie ni
                                > e
                                > spotkałem.
                                >

Nie spotkałeś, bo mało bywałeś. A dlaczegóż to socjaldemokraci z NRD są gorsi od
                                socjaldemokratów z PRL?

Przecież Jacek Kuroń, Adam Michnik, Bronek Geremek, Tadzik Mazowiecki, Olo
                                Komsomolec Kwaśniewski, to bracia socjaldemokratów z NRD. Są takimi
                                socjaldemokratami od czasów umiłowanego przez nich Stalina i Bieruta.

Czym się różnią od socjaldemokratów z NRD?

Czy Jacek Kuroń, Adam Michnik, Bronek Geremek, Tadzik Mazowiecki, Olo Komsomolec
                                Kwaśniewski i im podobni także nienawidzą Żydów?
                                • ikser babetko Skarbie! 10.01.07, 19:05
                                  Nie interesuje mnie grzebanie w pochodzeniu ludzi. Przytoczyłaś nazwiska o tzw.
                                  semickim pochodzeniu. Wielu z tych ludzi bardzo szanuję.
                                  W myśl Twojej ideologii zabrońmy nauki Leśmiana, Tuwima, Słonimskiego i innych
                                  polskich(oni tak się deklarowali) twórców.
                                  • Gość: babetka Nie kręć antysemito Ikserze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:11
                                    Przytoczyłam nazwiska czołowych tolerancyjnych socjaldemokratów.

Mogę się skupić na tych innego pochodzenia.

Np. Włodzimierz Cimoszewicz, Józef Oleksy, Jurek Suchański, Włodzimierz Stępień itp.

Nie przedstwaiam żadnej ideologii. To Ty wyciągnąłeś pochodzenie!

A ja wcale nie ukrywam, że w Polsce byli i są Żydzi kochający Polskę, godni
                                    najwyższego szacunku i uznania, oraz Żydzi kanalie.

Przykre jest to, że po wojnie w dużej mierze pozostali i do głosu doszli Żydzi
                                    nikczemnicy, na których szkoda śliny.
                          • Gość: babetka Przypomnę tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:41
                            że wg badań z jesieni 2006r. 10% Niemców deklaruje zajadły antysemityzm i uważa,
                            że Hitler prowadził w stosunku do Żydów prawidłową politykę, a 15% Niemców
                            uważa, że demokracja to przeżytek i potrzebny jest im nowy führer.
                            • ikser Re: Przypomnę tylko 10.01.07, 18:52
                              Potwierdzasz Skarbie moją wcześniejszą wypowiedź.
                              • Gość: babetka Którą Twoją wypowiedź potwierdzam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:01
                                A powracając do Luta to, czy znasz Jego dzieło "O Żydach i ich kłamstwach",
                                które jest dziełem z gruntu antysemickim stworzonym przez twórcę luteranizmu?

To jest oficjalne dzieło twórcy kościoła. I ja to Tobie przedstawiam, w
                                odróżnieniu od Ciebie, który na moje liczne prośby, nie potrafiłeś przedstawić
                                niczego.
                              • Gość: babetka Przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:05
                                czy chodziło Ci o to, że w Niemczech nie dostrzegłeś?

A co, może mieli do Ciebie przychodzić i zwierzać się, że nienawidzą Żydów?

Twoje konkluzje oparte na Twoich doświadczeniach wprawiają mnie w znakomity humor.
                                Powyższa dorónuje tej, że nienawiść do Żydów wpoił w Ciebie ksiądz w kościele :)))
                                • ikser Re: Przepraszam 10.01.07, 19:24
                                  Babetko nie dość, że jesteś atrakcyjną osóbką:) to jeszcze wprawiasz mnie w
                                  dobry humor swoimi postami.
                                  Jestem dość bacznym obserwatorem, wiem kiedy ktoś próbuje zrobić mnie w trąbę.
                                  RFN to temat dla tych, którzy tam byli. Po otwarciu granic sami RFN-owcy
                                  potwierdzali, że ideologia NRD każe im zwalniać Polaków.
                                  Babetko czy dobry humor poprawia Ci świadomość, że antysemityzm stworzył Kościół.
                                  • Gość: babetka Opowiadasz bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:29
                                    Żadna ideologia NRD nie kazała nikomu zwalniać Polaków.

Jeżeli mówisz, że antysemityzm stworzył kościół np. luterański, to znajduję w
                                    tym dużo prawdy.

Jeżeli nadal twierdzisz, że kościół katolicki, to przytocz dokument tego
                                    kościoła, tak, jak ja to uczyniłam z dziełem Marcina Lutra.

Nie zachowuj się proszę, jak socjaldemokratyczna gnida, bo to forum jest już
                                    wystarczająco zawszone.
                                    • ikser Re: Opowiadasz bzdury 10.01.07, 19:37
                                      Bredzisz nie mając pojęcia o realiach.
                                      • Gość: babetka Ja z pewnością bredzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:10
                                        Ty to ujrzałeś na własne oczki :)))

Może nawet oglądałeś to z czołówką kieleckich SB-ków na czele z Podgórskim :)))
                                        • Gość: babetka Re: Ja z pewnością bredzę IP: *.dsl.bell.ca 11.01.07, 05:04
                                          i z Sikora
                                          • Gość: F Re: Ja z pewnością bredzę IP: *.dsl.bell.ca 11.01.07, 06:50
                                            gdanszczanin.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?52940
                                            • Gość: Filip Re: ....to jest wlasnie ...TO...! IP: *.dsl.bell.ca 14.01.07, 03:04
                                              ...to jest wlasnie to czego szukalem i znalazlem

Sobota, 13 stycznia 2007

Marcinkiewicz: brak koalicji PO-PiS winą Balcerowicza

Kazimierz Marcinkiewicz winą za zerwanie rozmów o koalicji PO-PIS obarcza
                                              Leszka Balcerowicza

Leszek Balcerowicz mimo prezesury w NBP uczestniczył w podejmowaniu
                                              politycznych decyzji w PO - twierdzi Kazimierz Marcinkiewicz i obarcza byłego
                                              szefa banku centralnego winą za zerwanie rozmów o koalicji PO-PiS -
                                              pisze "Życie Warszawy".

Kazimierz Marcinkiewicz na swoim internetowym blogu opisuje kulisy zabiegów o
                                              utworzenie rządu i koalicji PO-PiS, które podjął po nominacji na stanowisko
                                              premiera. Wtedy miał zwrócić się z prośbą o mediację do ludzi o uznanym w kraju
                                              autorytecie. Jednym z nich miał być prezes NBP.

"Profesor Balcerowicz odmówił pomocy i to nie dlatego, że jest niezależnym
                                              szefem banku centralnego, ale dlatego, że uważał, iż taka koalicja byłaby dla
                                              Polski bardzo zła" - wspomina Marcinkiewicz.

Zdziwienie byłego premiera wzbudziło jednak co innego. "Otóż pan prezes
                                              przekazał mi w argumentacji dokładne sprawozdanie z prowadzonych rozmów. Nie
                                              mógł ich przeczytać w gazetach. Słyszałem zdania, które słyszałem wcześniej i
                                              później z ust Donalda Tuska. Tak jakby Leszek Balcerowicz uczestniczył w
                                              podejmowaniu decyzji przez PO" - zarzuca były premier.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka