Dodaj do ulubionych

Left Lane Hog - TK 32850

IP: 213.133.123.* 23.05.03, 09:03
Od dzisiaj bede pietnowal tych debili, podajac ich
numery rejestracyjne na forum. Watpie, zeby wiedzieli
co to internet, ale moze zdarzy sie cud i ktorys przeczyta.
Dzisiaj pierwszy z nich.
Stary, zardzewialy brazowy Mercedes. Jechal rano ul.
Krakowska od Slowika w strone miasta. Caly czas jechal
lewym pasem, rownolegle najpierw z ciezarowka na prawym
pasie, potem zrownal sie z Maluchem. I tak az do centrum.
Obserwuj wątek
    • Gość: nube Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 09:11
      Może kontemplował otaczającą go przyrodę ;-)

Pozdrowienia
      nube
    • Gość: miki Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: 193.111.198.* 23.05.03, 15:07
      Gość portalu: waldemar napisał(a):

> Od dzisiaj bede pietnowal tych debili, podajac ich
      > numery rejestracyjne na forum. Watpie, zeby wiedzieli
      > co to internet, ale moze zdarzy sie cud i ktorys przeczyta.
      > Dzisiaj pierwszy z nich.
      > Stary, zardzewialy brazowy Mercedes. Jechal rano ul.
      > Krakowska od Slowika w strone miasta. Caly czas jechal
      > lewym pasem, rownolegle najpierw z ciezarowka na prawym
      > pasie, potem zrownal sie z Maluchem. I tak az do centrum.

Tylko nie debilu ty zgrzybialy staruchu.
      Bede jezdzil jak mi sie podoba bo prawo tego nie zabrania.
      Jak nie umiesz jezdzic to nie jezdzij wcale niedzielny
      kierowco. I nie popisuj sie tak angielskim bo i tak nie
      wiesz co to znaczy.

• Gość: WSU Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.czajen.pl 23.05.03, 17:41
        Gość portalu: miki napisał(a):

> Bede jezdzil jak mi sie podoba bo prawo tego nie zabrania.

hehehe nieznajomosc prawa - choc w sumie ma racje prawo nie zabrania jazdy lewa
        stona jezdni lecz nakazuje poruszanie sie jak nabardziej po prawej stronie
        drogi :>

• Gość: miki. Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 22:50
        ORYGINALNY miki. TYLKO Z KROPKĄ :) !
    • Gość: kasia Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.complex.com.pl 23.05.03, 15:54
      Mylisz się!!! W Polsce jest ruch prawostronny, a przepsiy mówią, że należy
      jeździć "jak najbliżej prawej krawędzi jezdni, a na drogach o wielu pasach
      ruchu - na prawym pasie".
      Lewy pas służy do wyprzedzania.

Ja też mam ochotę piętnować debili, którzy nie tylko jeżdżą lewą stroną, ale
      też:
      - przejeżdżają na czerwonym świetle
      - parkują w poprzek chodnika, na zakazie i w innych dziwnych miejscach
      - wyprzedzają na trzeciego
      - zawracają i wyprzedzają na podwójnej ciągłej
      - jeżdżą przez miasto z prędkością 100 km/h
      - i łamią wszelkie inne przepisy, często zabijając niewinnych ludzi
      • Gość: edek Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.tu.kielce.pl 23.05.03, 18:22
        brawo kasiu!
        masz absolutnie racje!
        jazda lewym pasem w nieuzasadnionych przypadkach może być
        karalna!

USTAWA
        z dnia 20 czerwca 1997 r.
        Prawo o ruchu drogowym
        Dział II
        Ruch drogowy
        Rozdział 1
        Zasady ogólne
        Oddział 1
        Zasady ogólne
        Art. 16.
        1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
        2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej,
        jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych
        nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do
        nieruchomości położonej przy drodze.
        3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni
        dwukierunkowej o co najmniej czterech pasach ruchu, jest
        obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej
        połowie jezdni.
        4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie
        blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na
        jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż
        jednego pasa.

pozdrawiam
        edek
        • Gość: winawer Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 18:32
          Była nowelizacja.
          • Gość: kasia Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 22:34
            No i co z tego że była?
            W kwestii ruchu prawostronnego nic się nie zmieniło.

A co do pozostałych wykroczeń przeze mnie wymienionych - tak mnie to wkurza, że
            chodzi mi nawet po głowie pomysł, żeby robić zdjęcia takim samochodom i
            stworzyć specjalną strone www z taką "Galerią debili", a linka do niej wysłać
            policji. Pierwsze zdjęcie już mam ;)

Co Wy na to?
            • Gość: ksionc do kasi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 08:58
              Kasia, a lubisz lody ??? w samochodzie ?? mmmmmmm
    • machy Re: Left Lane Hog - TK 32850 24.05.03, 12:45
      nawet gdyby prawo nie nakazywalo trzymania sie prawej strony, to i tak powinno
      sie tak jezdzic. nalezy to do kultury jazdy, i na zachodzie jest nie
      wyobrazalne, zebys tak mogl sobie po lewym pasie popieprzac!!! ale w Polsce
      takim burakom jak ty brakuje troche pomyslunku! Austriacy juz to zauwazyli i
      jak wjezdzasz do Austri od strony Brna, czyli tam gdzie Polacy zazwyczaj jada,
      jest Polski napisa : JEZDZIC PO PRAWEJ STRONIE . po niemiecku by takie buraki
      nie zrozumialy, a Ci ktorzy wladaja niemieckim, to zazwyczaj i tak juz sami z
      siebie jezdza ok. tak czy siak, mam nadzieje ze nie zdarzy mi sie spotkac
      goscia TK 32850 po lewej stronie.... zycze mu tego.....
      machy
      • Gość: djkrach Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.chello.pl 01.06.03, 01:38
        machy napisał:

> nawet gdyby prawo nie nakazywalo trzymania sie prawej strony, to i tak
        powinno
        > sie tak jezdzic.

Siemanko
        Z tego co zrozumialem kolega o w/w rejestracji mial zajety prawy pas ruchu, bo
        najpierw jechala ciezarowka z potem maluch.
        Pytanko moje jest tylko jedno jaka predkosc mial ten kolega (z tego malucha
        albo merolka)

>nalezy to do kultury jazdy, i na zachodzie jest nie
        > wyobrazalne, zebys tak mogl sobie po lewym pasie popieprzac!!!

Wtracam sie znowu, bo jezeli po lewym pasie "popieprzasz" to nikt nie ma do
        ciebie pretensji :)))

• Gość: winawer do Kasi IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:07
      "Co do reszty wykroczeń przez [Ciebie] wymienionych..." wymieniłaś takie
      wykrocznie:
      "- i łamią wszelkie inne przepisy, często zabijając niewinnych ludzi". Za to
      wykroczenie kierowcy karani są grzywną, tak ze 250 zł. od przejechanego łebka.

• Gość: kasia Re: do Kasi IP: *.complex.com.pl 25.05.03, 12:42
        Gość portalu: winawer napisał(a):

> "Co do reszty wykroczeń przez [Ciebie] wymienionych..." wymieniłaś takie
        > wykrocznie:
        > "- i łamią wszelkie inne przepisy, często zabijając niewinnych ludzi". Za to
        > wykroczenie kierowcy karani są grzywną, tak ze 250 zł. od przejechanego łebka.

Czasami. Z reguły jednak uciekają z miejsca wypadku i są bezkarni. Ewentualnie
        dostaje taki koleś 2 miesiące w zawieszeniu i szaleje dalej. A swoim łysym
        kolegom chwali się, że "załatwił łebka".
    • Gość: Guru Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 28.05.03, 23:48
      Najwieksza zakałą na drogach sa baby i TIRy.
      Baby do garów, prania i sprzątania a nie za kierownice. Jak widze babe za
      kierownica to mnie krew zalewa i wkurzam sie że taka franca w chalupie nie
      siedzi tylko, utrudnia jazde mnie i innym kierowcom. Powinien obowiązywać zakaz
      wydawania praw jazdy wszystkim babom.
      A TIRy niech jeżdżą po szynach za pociągami.
      • Gość: ktoś Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.kielce.net.pl 29.05.03, 11:53
        ty dopiero jesteś chamem! baby do garów-ales sie popisał buraku!!!moja zona
        jeżdzi lepiej od dwustu takich jak ty!!!!
        • Gość: Guru Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 29.05.03, 22:08
          Nie ma basztyla lepiej jażdżącego od faceta. Nigdy nie wsiadłem i nie wsiąde do
          samochodu z babą za kierownicą. Każda baba poprostu z regóły nie potrafi
          prowadzić auta. Facet to ma jazdę we krwi. Prawie rodzi się z umiejętnością
          jazdy. A baba jest stworzona do garów i tyle.
          A jak jesteś pantoflarzem to stul gębę i się nie odzywaj cioto.
          • Gość: kasia Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.visp.energis.pl 29.05.03, 23:46
            Gość portalu: Guru napisał(a):

> Nie ma basztyla lepiej jażdżącego od faceta. Nigdy nie wsiadłem i nie wsiąde
            do
            >
            > samochodu z babą za kierownicą. Każda baba poprostu z regóły nie potrafi
            > prowadzić auta. Facet to ma jazdę we krwi. Prawie rodzi się z umiejętnością
            > jazdy. A baba jest stworzona do garów i tyle.
            > A jak jesteś pantoflarzem to stul gębę i się nie odzywaj cioto.

Jesteś śmieszny!!! Typowy przykład faceta, dla którego samochód to przedłużenie
            penisa. Nie chciałabym Cie spotkać na ulicy. Pewnie jesteś łysym dresem bez
            szyi. I pewnie nie raz dałeś kobiecie po twarzy. Takich "ludzi" jak Ty powinno
            się izolować!!!
            • Gość: Guru Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 30.05.03, 23:52
              Czy ty nie masz faceta że głos podnosisz?
              Siedź cich babo no dupie i niedzywaj się jak Cie nie pytają.
              Ty jesteś z takich bab, co to wszędzie chcą nos wsadzić i wszystko wiedzieć.
              Przemądrzała, zarozumiała, głupia i wstretna, pewnie blądynka. Miła to może
              jesteś... ... pomiędzy nogami i to jak sobie umyjesz.
              • Gość: Ian_Curtis Do Guru... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 07:24
                Kmiocie jam masz chęć się sprawdzić czy jesteś lepszym kierowcą od baby to
                gwarantuję Ci że srogo się pomylisz (moja pani ziewając by cię wykiwała na
                torze). Zapraszam na tor w Miedzianej Górze tylko ty pewnie dresiku ze swoim
                wyszpachlowanym Golfem albo BMW wolisz kieleckie ulice... ech kibel po stokroć
                kibel z Ciebie
                • Gość: Guru Re: Do Guru... IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 31.05.03, 22:51
                  Pantoflarzu zakichany, nawet nie będę z Tobą dyskutował, bo szkoda nerwów....
                  idź stąd i zadawalaj swoją "panią", bo Cię nie pochwali.
                  • Gość: Ian_Curtis Re: Do Guru :-) IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 07:58
                    Gość portalu: Guru napisał(a):

> Pantoflarzu zakichany, nawet nie będę z Tobą dyskutował, bo szkoda nerwów....
                    > idź stąd i zadawalaj swoją "panią", bo Cię nie pochwali.

Dziecino nie potrafisz odróżnić pantoflarstwa od szacunku do drugiej osoby to
                    po pierwsze, po drugie treść twych wypowiedzi wskazuje jednoznacznie że mamy
                    doczynienia z dzieciakiem więc o pewnych rzeczach masz nikłe pojęcie, po
                    trzecie powtarzam masz ochotę się sprawdzić zapraszam na tor... a po czwarte
                    widzę że lubisz publicznie się dowartościować urządzając takie pyskówki
                    kondolencje składam
    • Gość: djkrach Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.chello.pl 01.06.03, 01:47
      A pozwole sobie zabrac glos a co! :)
      Nie mam zamiaru nikogo bronic lub oskarzac, padlo tu duzo cytatow na temat
      przepisow, ale chyba ktos zapomina o jednym szczegole ze mowa jest o terenie
      zabudowanym gdzie obowiazuja dodatkowe przepisy takie ze kierowca moze jechac
      pasem z ktorego niedlugo bedzie robil jaki manewr (sket lub cos podobnego), no
      i jezeli jedzie sobie tym lewym pasem na Krakowskiej tak z 80 to TEORETYCZNIE
      nie powinien sie spodziewac ze komus bedzie blokowal droge!!! Ja to bym chcial
      zeby korek na IX Wiekow byl tylko na prawym pasie to moglbym sobie wszystkich
      lewym wyprzedzic a tak ciule stoja na tym lewym i nie wyprzedzaja (bo jest
      korek :PP )
      Z drugiej strony Panowi i Panie troche KULTURY na drodze by sie przydalo.
      Jedzilem po BARDZO wielu drogach w kraju jak i za granica, ostatnio dosc
      intensywnie po naszej stolicy i jezeli wjade do Kielc to nie wiem dlaczego
      sporo osobek "kierowcow" kieleckich mruga mi swiatlami i trabi na mnie, choc
      nigdzie indziej mi sie to nie zdaza. Ale jak wiekszosc to wiekszosc, jazda na
      kieleckich drogach rowni sie i to bardzo od tej np. w wawie, czy na lepsze czy
      na gorsze, nie mnie to oceniac.
      No to chyba sie opisalem za wszystkie cezsy.
      Pozdrofffka dla All zmotoryzowanych!
      • Gość: Miś Jogi Re: Left Lane Hog - TK 32850 IP: *.radiotak.com.pl 03.06.03, 09:34
        Ja też miałem przyjemność mieszkać w Warszawie przez ponad rok. Jak
        przyjeżdżałem do Kielc, to też odczuwałem kolosalną różnicę - czasem na plus
        czasem na minus. Na przykład ruszanie ze świateł - w Kielcach na porządku
        dziennym jest ruszanie z kilkunastosekundowym opóźnieniem. Gdyby tak jeździli
        warszawiacy - to stolica byłaby jednym wielkim korkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka