Dodaj do ulubionych

W szpitalach przestaną płacić pensje?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:40
W NFZ i MZ pieniadze beda na czas
Obserwuj wątek
    • Gość: nielekarz W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: 217.97.156.* 28.06.07, 14:57
      Lekarze strajkują, chociaz mają na miesięcznych paskach z wysokością pensji, po
      15-20 tysięcy złotych. Wiem, bo pracuę w szpitalu i widziałem. Ja nie
      strajkuję, jesten specjalistą po uchodzących za ciężkie studiach a zarabiam
      1400 na rękę i okazuje się, że przez te nienażarte łapiduchy i tego nie
      dostanę. Mam dośc rozpasania lekarzy!
      • Gość: noname Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.chello.pl 28.06.07, 14:59
        > Lekarze strajkują, chociaz mają na miesięcznych paskach z wysokością pensji, po 15-20 tysięcy złotych.
        Kłamiesz. Tyle w tym temacie.
        • Gość: lekarz Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:08
          Dobrze mowi maja po 20 albo 15 i teraz strajkuja zeby miec 3 albo 2 srednie
          krajowe bo maja za duzo hahahahahahahhah:))))chyba z pisu jeste kolego co bo
          mysleniem nie grzeszysz!Jak cos sciemniasz to chociaz sie zastanow zeby to
          mialo rece i nogi!
          • Gość: noname Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.chello.pl 28.06.07, 15:20
            I rząd się nie chce zgodzić i zaoszczędzić na pensjach lekarzy!!! Dziwny kraj.
      • Gość: kłamstwo! klamstwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:13
        Jestem lekarzem,zarabiam 1403 zł brutto plus dyżury-brzuch mnie boil kiedy czytam obraźliwe komentarze o lekarzach!
        • Gość: Paniusia Re: klamstwo! IP: *.chello.pl 28.06.07, 19:16
          No a ile za te dyżury???? I ile z tego czasu przespałeś????
          • Gość: krewny w głowie się nie mieści taka opieka IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.06.07, 19:25
            Moja kuzynka o mało nie straciła dziecka..bo lekarz w nocy był zaspany i
            odmówił zrobienia cesarki. Trzeba było czekać na nowego ,świeżego ..Dziecko
            było już sine, niedotlenione a ten "nocny " swoją kasę zapewne wziął jakby
            nigdy nic ,jeszcze jak odchodził op....ył biedaczkę..
            • Gość: kuzyn Re: w głowie się nie mieści taka opieka IP: *.chello.pl 28.06.07, 20:25
              Nie robi sie cesarek na życzenie. Jak by pacjentki mogły sobie życzyć to 99%
              porodów kończyłoby się ces. A dzieci zazwyczaj rodzą się "sinawe", a już na
              pewno inne niż te w telewizji!!!!!
              • Gość: krewniak Re: w głowie się nie mieści taka opieka IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.06.07, 20:42
                No tak , za to się wyciska jak sok w sokowirówce, wyciąga kleszczami lub
                wakum ,co powoduje śmierć od razu lub po kilku latach,albo głębokie
                upośledzenia umnysłowe, o czym mówią niektóre tylko autorytety,na ogół
                przyczyny są nieznane lub obciążenia genetyczne !
                • Gość: NORA Re: w głowie się nie mieści taka opieka IP: *.chello.pl 29.06.07, 05:38
                  Moje dziecko urodziło się po vacum zakonczonym jednak kleszczami. Ponieważ były
                  założone w odpowiedni sposób i w odpowiednim momencie wszystko jest dobrze. Znam
                  za to paru debili urodzonych normalnie bez powikłań , na 10 punktów.
    • Gość: abdul W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: 212.87.25.* 28.06.07, 15:11
      na moim pasku np. za kwiecień 2007 w renomowanej Klinice zabiegowej, dużej
      Uczelni Medycznej w bardzo dużym mieście (mam dwie specjalizacje i tytuł dr.
      hab.) napisamo RAZEM brutto: 1319,50 (PLN oczywiście!!) więc zarabiam w innych
      ośrodkach, tu przychodzę dla "sławy" i podpisać listę obecności.
      PS kopię paska mogę przesłać faxem dla śmiechu zainteresowanym
      • Gość: Paniusia Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.chello.pl 28.06.07, 19:13
        Nie rozśmieszaj ludzi.1319,50 to może masz podstawy po odjęciu kilku setek pożyczek.
      • Gość: ala Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.205.udn.pl 28.06.07, 19:32
        Większość z nas ma taką instytucję, gdzie pracuje dla wyrobienia sobie /
        podtrzymania marki, więc nawet jeśli tam nam mniej zapłacą (ale znaczącą
        korzyścią jest "sława"), to zawsze możemy poszukać pracy lepiej płatnej w innym
        ośrodku - jak sam pan pisze; mam tylko nadzieję, że jak już pan tam idzie to
        zdarza się panu też uczciwie popracować, bo o tym już nie ma ani słowa.
        Z chęcią zobaczę te 1319,50 pln plus resztę dochodów miesięcznych pana doktora
        (wystarczy "na paskach"); obiecuję, że nie będę się ani śmiać ani zazdrościć.

nie mam faksu w domu, więc może mailem: nepasanada@gazeta.pl
      • Gość: Dr med. Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:35
        Jak za samo podpisanie listy obecnosci, to i tak za dużo. Ja za ciężką harowkę -
        kilkudziesięciu pacjentów w Poradni bądź praca na bloku non-stop przez 5 -7
        godzin dziennie - od X. 2006 - 2600 zl brutto. Do X 2006 przez 6 lat od 2000
        roku - 2 000 zł brutto, przedtem przez kilka lat 1 400 zł - mniej niż mój
        podopieczny lekarz rezydent tuż po stażu. Tak niestety wyglada wynagrodzenie,
        też w elitarnej placówce szczebla wojewódzkiego. 30-letni staż pracy w
        dyscyplinie zabiegowej.
    • Gość: nielekarka Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.chello.pl 28.06.07, 15:11
      strajkującym nie dałabym nic, jak im mało, nie dostana nic, to docenia. Strajk
      przynosi straty szpitalom, po co dopłacac. ale to nie powinno miec wpływu na
      pozostałych pracowników szpitala.
      • Gość: ws Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:23
        dyrektorzy dostana po 10 tysięcy od marszałka kyóry ma tez ponad 10 000 - no to
        o co wam chodzi - o lekarzy ? martiia to sie chyna tylko urzednicy - no bo gdzie
        ci wybitni fachowcy beda pracowac jak padnie szpital! - po 3000 -10 000 zł
        i tu jest ból i problem - lekarzami nikt sie nie przejmuje -
      • Gość: endrju Pielęgniarki się nudzą. IP: *.chello.pl 28.06.07, 15:30
        Skoro lekarze strajkują, to i pielęgniarki nie mają co robić. Najbardziej
        wynudzone paniusie pozakładały czepki i udały się do Warszawy pokazać się w TVN-
        ie. Tam, zamiast pacjenci, to sponsorzy z Socjaldemokracji dokarmiają je
        czekoladkami i kawą.
        • Gość: wnerwiony Re: Pielęgniarki się nudzą. IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.06.07, 16:54
          Hmm, trzeba coś zrobić ,aby pacjent mogł liczyć na pomoc ,zamiast liczyć ile
          musi jeszcze dołozyć do kasy już wyłożonej w formie obowiązkowych składek/
          namnożonych skolko ugodno/.Nie można być zdrowym w chorych realiach pod
          nazwą "konstytucyjna ochrona zdrowia ".Dość już chyba tej LIPY !
        • Gość: Paniusia Re: Pielęgniarki się nudzą. IP: *.chello.pl 28.06.07, 19:10
          Jak Ci żal d..ę ściska to jedź do W-wy na kawę i czekoladki.
          • Gość: endrju Re: Pielęgniarki się nudzą. IP: *.chello.pl 29.06.07, 08:26
            Zwąchały się pielęgniarki z Socjaldemokracją, licząc na miejsca na listach
            wyborczych LiD-u. Przez to nad nimi zaczął się unosić duch Jakuba Bermana,
            nieżyjącego ojca duchowego (stryja), niektórych działaczy tej formacji.
            • Gość: Paniusia Re: Pielęgniarki się nudzą. IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:18
              A Ty gościu zwąchaj się z SAMOOBRONĄ. Będzie nad Tobą krążył SMRODEK po koalicji.
    • Gość: MAC Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:04
      I bardzo dobrze !!!
      Strajk musi boleć innych, a zwłaszcza towarzystwo biurwowe i administrację.
      Co, wreszcie okazało się że to lekarze zarabiają pieniądze dla szpitala i są
      niezbędni?
      Może wreszcie to obudzi ospały rząd.
      • Gość: ws Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:17
        kilka kanalii nie dostanie swoich srebrników
    • Gość: myśliciel Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.06.07, 19:15
      Myśle .że Ci strajkujący ,którzy najbardziej podupadną na zdrowiu, otrzymają
      wsparcie z odpowiedniej Funadacji..np. 2-tygodniowe Kanary.
      • Gość: lol!!! Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:05
        Ryskiewicz ma u nosie czy pozostali pracownicy sco dostana pensje, bo on sam ma
        tyle ze mu wystarczy z innych zrodl. a reszta go nie obchodzi niech zdychaja z
        glodu. lekarz od siedmiu bolesci.wstydu nie maja!!!nie chce uogolniac bo wzedzi
        sa wyjatki, ale zachowanie niektorych lekarzy jest zenujace i przykro ze ci
        ktorzy maja pomagac ciagna innych na dno
        • Gość: kola Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:03
          za granice nieroby jedne!!!
        • Gość: Kunta-kinte Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: 74.52.217.* 30.06.07, 00:30
          Bundaa ñing dedaata Kambiya jang ne, Mandinka kango ka fo ka tambi kangolu bee
          la daameng. Ning moo keme le mu, siidulaa tang naani ning luulu ye kango ñing
          suusuu le, siidulaa muwang ning luulu doo ye a moyi le. Meng be mararing ñing
          kibaari bundaa la, wo mu WEC Mandinka Keebaa Karang Bundaa le ti. Ntolu la
          hamoo mu ka moolu bee wakilindi ka ì la londoo safee kango la, ì ye meng
          suusuu. N`suulata maakoyiroo la i bulu le ka ñing bundaa yiriwandi. N`lafita ka
          yiriwaa bambandi, kacaa aning ñoomoyoo. Kafu ma ñing dookuwo kono.
          • hermenegildo Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? 30.06.07, 15:10
            Niestety, to nie jest cała prawda, albowiem "Bundaa ñing ye Mandinkoolu ning a
            kang folaalu kafu ñoola ka bo duniyaa tonkong naanoo bee to ka kibaaroolu
            karang, kacaa ke aning ka noo hakilimaayaa. Mandinka.org ye Mandinka moo
            miliyong killing ning talaa, mennu be Kambiya, Senekaali aning Jinee-Bisawu
            bankoolu kang, a ye wolu ning ì baadingolu futandi ñoo ma, mennu be manee.
            Mandinka folaalu, mennu ye Moofinduu bula ka dookuwo warang karang dulaa ñini
            Tubaabuduu bankoolu kang, wolu mu moo wuli tang jamaa le ti saaying."
            Mocno powiedziane ale cóż, takie czasy......
            • Gość: ? Re: W szpitalach przestaną płacić pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:40
              zenujące
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka