Gość: moskit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:03 Tak podano PRpr.I Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: R działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:12 ja widziałem, nawet rozkład jazdy jest! i spoko jest, a te śmierdziele z MPK jest se szukają innej pracy dobrze im tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORONA KIELCE Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:18 pojeździj sobie starymi PR120 i H9 to zobaczymy czy nadal tak ci się bedzie podobać ;) śmieszny jesteś...śmieciu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:22 oj będzie mi sie podobać :) podoba mi się sama świadomość, że te śmierdziele z MPK, co im się w glowach po przewracało, gniją w zajedni.. hehehe :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0147 Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:26 a jutro ty bedziez gnil w tych autobusach po 15 minut na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:29 tak jak wpominałem - świadomość, że te mośki z MPK zostaną wywaleni na bruk powoduje to, ze komunikacja zastępcza w ogóle mi nie będzie przeszkadzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:58 ale dupe lubawskiemu byś wylizał, no nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:01 nie, ale widze ze ty masz ochote to zrobic tym strajkującym ... a wiesz, przydało bym im się to, bo brudni i niedomyci chodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: działa! IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.07, 20:35 R - ty jesteś zwykły cham ,prostak i inbecyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista MPK kierowcy-kaskaderzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:23 Wielu z nich zdobylo prawa jazdy "specjalne-przyspieszone",a szcze- golnym jest chloporobil-szofer,bez kolka nie podchodz,fachura i pani- sko,we wsi i na trasie/a jezdzil tylko jedna,na pamiec,bez zegarka/. Zawsze razem,zcementowani,podpora zwiazkow zawodowych czyli BMW oraz w wiekszosci moher.Wroca na hektary,a mialo byc:SOLIDARNE panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:32 tia.... a mój poprzednik "Rafał" mimo tego, że cały czas próbuje mnie obrazić, nie... zapewne dlatego, ze ma poglady zgodne z twoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:33 ale dupe kierowcy MPK byś wylizał, no nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik To Latosiński !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:29 Nie pracownicy są winni, lecz ich guru związkowy, ale za to wszyscy pójda dio wora, Veola przyjnmie tylko najlepszych.Napewno nie Latosinskiego !! Ha ! On zostanie odźwiernym w gmach W.Bartosza na Plantach ! Kierowcy z MPK !Dlaczego nie pójdziecie do Bartosza po pieniądze ! On ma, kupił za majątek dla "S" , który zabral związkowcowm CRZZ, wystawił gmach na Plantach, więc niech wam da ! dawni związkowcy, choc nie winni, nie maja nic !!Obłapili się tylko szefowie "S" i maja teraz etaty i zarządzaja majatkiem.Gdzie im w głowie obrona praw ludzi pracy ! Taki to jest związek !Wszyscy prezydenci skakali wokól "S", za darmo korzsytała z pomieszczeń na pl.Wolności, a miała w gestii i sciagała miliony z pomiesczeń gmachu Domu Związków !!! I co ? Którzy związkowcy rozliczyli W.Bartosza z pomocy związkowej, z doradztwa, aby np. kierowcy MPK głupio nie strajkowali, tylko przystali na rozsądna restruktruryzację firmy ? Nic ! Jutro w poniedziałek W.Bartosz szef "S" da głos, robi pokazówke, aby nikt nie zapomniał,że on jest i działa ! Smiechu warte !Kierowcy miejcie pretensje do Latosińskiego, do Bartosza i do siebie, że słuchacie ich i nie myslicie samodzielnie, albo nie idziecie po rade do rozsądnych ludzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmuszony do chodu Pewnie, że działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:06 Komunikacja zastępcza działa i to jest najważniejsze. Wiadomo, że tych kursów będzie o wiele mniej niż zwykle, bo jak sama nazwa wskazuje jest to jakieś rozwiązanie awaryjne. Jadąc dzisiaj, rozmawiałem z dwoma kierowcami z linii 35Z, jeden był z Kędzierzyna a drugi chyba z Gdańska. Na temat zestawienia swoich zarobków i postulatów kierowców kieleckich, zarówno jeden jak i drugi powiedział, że za bardzo to oni (kieleccy) nie mają podstaw do narzekania. Więc już nie rozumiem, o co tym strajkującym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pewnie, że działa! IP: *.chello.pl 19.08.07, 16:10 strajkujacy jak diabel swieconej wody boja sie nowch Mercedesow ktore mieli dostac pod koniec roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram strajk!!! Re: Pewnie, że działa! IP: *.chello.pl 19.08.07, 17:38 jeżeli- jak czytałam- zarobki kształtuja sie na poziomie 1200 zł dla kierowcy z mniejszym stażem (bo 2400 to w moim odczuciu już dobra pensja) to mysle- może juz tak jesteśmy przyzwyczajeni, ze cięzko znaleźc prace, i te kieleckie warunki... ale pomyslmy- na co to starcza? na utrzymanie rodziny, domu, wakacje, godne zycie? Byłam zła i to strasznie w czwartek, gdy autobusy nie wyjechały, musiałam iśc z synkiem na piechotkę kawał drogi. A dziś myslę- że to dobrze, że strajkują. Jeżeli nie było nawet prób rozmowy, chęci do porozumienia. Trzeba walczyc o swoje życie, ponad te nędzne zarobki pozwalajace na zycie -tylko z dnia na dzień. I moze to daje szanse,ze coś zmieni się na lepsze, dla wszystkich.. jest duza grupa kierowców, pojedynczymi osobami , które zarabiaja tyle samo, nikt by sie nie przejał... i w ten sposob sami godzimy się na kiepska prace, marudzimy po kątach, no ile osób jest usatysfakcjonowanych ze swoich zarobków, ze swojej pracy? Z komunikacji zastępczej nie zamierzam korzystać, chocbym miała chodzić na piechote- z przyjemnością to zrobię. A za to posunięcie Lubawskiego chetnie poprę inicjatywę odsuniecia go od władzy. Swoją drogą czy to nie dziwne, ze nie utożsamiamy sie z ludźmi, którzy mają równie kiepska jak 90% społeczeńswa prace, a kosmiczne zarobki osób wysoko postawionych nam nie przeszkadzaja? a która praca jest cięższa? Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon działa kiepsko od 20:09 do 20:31 19.08.07, 21:21 nie pojawił sie ani 28 ani 20 tylko dopiero 45 brawa dla kierowcy 45 za sumienność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: działa kiepsko od 20:09 do 20:31 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.08.07, 22:14 Komunikacja nie może zastępczo działać.Ochrona strajkujących polega na tym ,ze nikt nie ma prawa wykonywać ich czynności! Ludzie będa tylko dowożeni do pracy i z powrotem do domu !ŻYJEMY W EUROPIE A NIE W CHINACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Dzaiła bardzo kiepsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:01 Kursy 46 ze Ślichowic w niedzielę 20.53 i 21.17 w ogóle nie odjechały. Na następne już nie czekałem!!! Wrrrr... To tak ma działać? Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Dzaiła bardzo kiepsko 19.08.07, 23:10 ktoś poleciał sobie w kulki i tyle staruszka co ze mną jechała żaliła się że czekła 2h na kurs na KSM :/ żenua żeby nawet zastępcze kursowały jak chcą?? Odpowiedz Link Zgłoś