Dodaj do ulubionych

Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem

IP: 81.219.210.* 05.10.07, 07:02
Ręce i nogi opadają. Amen
Obserwuj wątek
    • Gość: troll Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:16
      ciemny naród wszystko kupi.
    • Gość: Realista Zlikwidować województwo i ciemnotę nauczyć żyć IP: 82.152.159.* 05.10.07, 08:27
      Jak tak można nie ma pracy od lat nie powstał żaden zakład pracy.
      A ta ciemnota żyje z emerytur i pracy głównie w urzędach dlatego zlikwidować i niech zobaczą jak wygląda prawdziwe życie nie żerowanie na państwowym. Kielce nie mają żadnej przyszłości jednym słowem ciemnota z klerykowa. Zobaczymy jakie będzie przebudzenie po wyborach.
      • peterpopara Nauczcie się szanować ludzi i ich poglądy! 05.10.07, 11:24
        Oj, mało macie szacunku do ludzi o innych poglądach. Gdzie wasza wyświechtana
        tolerancja. Nie macie krzty pokory w sobie. Mam nadzieję, że ktoś Was jej
        nauczy, oby nie Rosjanie i Niemcy. Zarzucając komuś głupotę niewiele mądrzejsi
        jesteście, bo mądrość nie polega na twierdzeniu, że ktoś jest głupszy, tylko
        dlatego że ma inne poglądy i przekonania. Należy pierwej udowodnić swoje tezy w
        sposób jasny i logiczny, a potem li tylko przekonywać bez chamstwa. A skądże
        Realisto pochodzisz, że każdego z Kielc od ciemnych wyzywasz, bo to kleryków.
        Twoje słowa tylko świadczą nie tylko o Twym niskim poziomie intelektualnym, ale
        też o pewnych symptomach frustracji, które mogą niechybnie Cię doprowadzić do
        pewnych odmian psychoz maniakalnych. Waż słowa, odkrywco ciemnoty, piewco
        pseudointeligencji i likwidacji.
    • Gość: Jaś Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.such.nat.hnet.pl 05.10.07, 08:54
      Jak PO ma zdobyć głoosy w świętokrzyskim wystawiając na pierwszym
      miejscu intryganta politycznego Miodowicza? Przecież ten człowieczek
      powinien schować się gdzieś w dziupli i nikt o nim nie powinien już
      więcej usłyszeć. Z tej listy głosujmy na Lucjana Pietrzczyka - to
      jest społecznik prawdziwy. On na pewno miałby więcej wystąpień w
      sejmie niż ten miernota Miodowicz. Pan Pietrzczyk potrafi zawalczyć
      o swije województwo. Może nie da rady wyszukać Jaruckiej ale na
      pewno dla regionu uda mu się ugrać pewne sprawy. Więc głosujmy na
      Pana Lucjana! Ignorujmy intryganta Miodowicza!
    • Gość: CKLobuz co ty wiesz o Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:56
      co ty wiesz Radomiaku o Kielcach?
      byłeś tu raz chociaż?

ja oddam głos NIEWAZNY ale zagłosuje na Edgara. Facet jest najlepszym posłem
      (mimo że przyjezdny) jaki kiedykolwiek tu był. Zna każdą dziure w regionie i wie
      o kazdym jednym euro jakie przeszło przez kase gminy z UE. Powiem wam, że wielu
      z was chciałoby takiego reprezentatnta w sejmie.

ale oddam na niego głos niewazny bo jestem przeciwny polityce rządu pis.

dziwicie sie czemu Pis prowadzi w regionie? a kto z PO lub LiD u nas startuje:
      Miodowicz - półkownik? Grzegorek - kto to jest Grzegorek???
      A z LiD'u Kopyciński - pozostawiam bez komentarza. Szkoda ze Siejka nie startuje
      • Gość: hello Jak to nie startuje ? IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.07, 09:14
        widać jaką masz orientację o startujacych, Siejka startuje z listy
        LiD poz. 7
        • Gość: CKLobuz Re: Jak to nie startuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:31
          w stwierdzeniu szkoda ze Siejka nie startuje szło mi o nutkę IRONII, której
          zdaje sie nie wyczułeś. Nie, nie zagłosuje na niego mimo ze wiem na jakiej jest
          liście. Szkoda że Długosz nie startuje ( i Basiak ze Starachowic );) - daje znać
          ze to z przymrużeniem oka napisałem
    • Gość: krokodyl Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:03
      Ręce i nogi opadają jak czyta się listy wyborcze. Nie jestem
      zwolennikiem PIS-u, ale mnie nie dziwi, że prowadzą w regionie.
      Wystarczy popatrzeć na kandydatów z innych partii, to niedobrze się
      robi. Te same gęby od 20 lat, partyjny beton, etatowy aktyw. To nic,
      że przesiedziało się w Sejmie całą kadencję nie zabrawszy ani raz
      głosu, są wybory trzeba startować! Jest okazja brać sporą kasę, to
      taką okazję trzeba wykorzystać. A o wyborcach i ich sprawach można
      zapomnieć na drugi dzień po wyborach. Przypomną sobie o nas w
      następnej kampanii wyborczej. I co w tym dziwnego, że ludzie chcą
      głosować na kandydatów, których znają. A trudno odmówić aktywności
      politykom PIS-u, a szczególnie Edgarowi. Niech inne partie wyciągną
      wnioski z zaistniałej sytuacji. Chociaż to jest niemożliwe. Zawsze
      górę bierze interes własny, a nie interes wyborców. Taka to
      wykrzywiona ta nasza demokracja.
      • Gość: inżynier Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.subscribers.sferia.net 05.10.07, 09:28
        zabierają głos czy nie, ale wciskają guzik podczas głosowania i to się
        liczy...myślałem, że Kielce aspirują do Europy, ale widać, że poziom
        intelektualny mieszkańców bardzo niski. zresztą co tu się dziwić, skoro każdy
        zdolniejszy Kielczanin wyjeżdza na studia do Warszawy, Krakowa, Wrocławia itp. i
        już tu nie wraca. na PiS głosują ludzie przegrani omamieni absurdalnie
        nierealnymi obietnicami!nieudacznicy!żygać mi się chce jak myślę o takich
        ludziach. zero inincjatywy i własnego zdania.
        • Gość: CKLobuz Debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:36
          można mieć inne preferencje wyborcze ale to co napisałeś to głupota.
          • Gość: / Re: Debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:21
            otóz to ale preferencje wyborcze mają swoje żródło ono tkwi w zawiedzonych
            nadziejach, biedzie i......... głupocie
            Kielce jest zapyziałym, biednym miastem bez szams na rozwoj - elektorat głownie
            socjalny - taki ulega populizmowi i demagogi - czeka ze mu cos dadzą - czyli
            dadza ci którzy jeszcze cos wytwarzaja - w Kielcach tylko nieliczni płaca
            podatki powyzej 30 procent - no to skad maja brac na ich renty, socjale, dodatki
            no skąd?
            jeszcze wyjedzie nastepny milion i nie bedzie w ogóle dla biednych - zostana
            urzedy i państwowe instytucje utrzymywane z pieniedzy Unii!!
            • Gość: CKLobuz co ty wiesz o Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:45
            • Gość: CKLobuz byłes w Kielcach kiedys? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:04
              źródłem poparcia Pis w regionie jest Gosiewski - a nie zawód po przemianach
              bieda czy jak piszesz głupota. Jest on kojarzony ze zrealizowanymi inwestycjami
              ( własnymi i nie tylko - chwali sie wszystkim co popadnie, nawet zbiornikiem
              otwartym 2 lata temu ;) )

Kielce wcale nie są biedne i zapyziałe jak napisałeś. i ciągle sie rozwijają.
              podam ci kilka przykładów i sam porównaj ze swoim miastem:
              Centrum Targowe, Stadion Piłkarski, remont reprezentacyjnej ulicy miasta
              Sienkiewicza i wiele innych. rozwijamy sie - budujemy lotnisko. To ze korzystamy
              z pieniędzy unii to zaradność a nie dowód roszczeniowej postawy.

co do płatników podatków z Kielc to zapytam czy słyszałeś o Michale Sołowowie i
              Krzysztofie Klickim

zanim zaczniesz wypowiadać kategoryczne sądy o mieście którego nie znasz
              poszukaj informacji choćby w internecie

pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.07, 09:30
        Głosujcie na PiS, a teczkę i tak wam założą. CBA czuwa. W razie
        potrzeby wyciągną wszystko na własny uzytek, nie tylko kiedy jest
        podejrzenie o korupcję. Jaką macie gwarancję, że zawistny agent nie
        podłoży wam świni?
        • Gość: kielczok Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:33
          Długosz miał parę tysięcy głosów a Jaskiernia ponad pięćdziesiat
          tysiecy głosów i był drugi na liscie.
          • Gość: troll Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:16
            dziwnym trafem w Echu jest troche inny wynik
      • Gość: / Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:08
        chciałem napisac wiecej ale ręce opadaj
        z drugiej strony co tu sie dziwić w Kiecach - to juz jest prawie odbyt Europy
    • Gość: Rydzol Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:10
      Im wieksza bieda i zacofanie w regionie tym wieksze popoarcie dla
      pis-u. Normalka
      • Gość: havi Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:39
        oto metody działania wielkiej kaczki
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4549014.html
    • Gość: cixem Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:40
      Sondaż jest chyba trochę nieadekwatny do rzeczywistej sytuacji, przede wszystkim
      robiony nie przez ośrodki specjalizujące się w takich rankingach ale prze GW.
      Robiony też pewnie w niedziele po sumie przed katedrą.

A swoją drogą wybiecy z Kielc nie mają na kogo głosować. Wciąż te same gęby,
      które już nieraz pokazywały, że mają gdzieś wyborców.
      PiS ma Edgara i trzyma się mocno
      PO nierobów Miodowicza i Gregorka, a jeśli jest ktoś zdolny i chętny to jest
      zaduszany przez tych jajogłowców.
      LiD nie ma lidera wogóle, może przydałby się jakiś import, tak jak importowal
      Egdara PiS a Pardę LPR.
      O pozostałych nie ma nawet sensu się wypisywać.
      • Gość: Komunista To smutne ale prawdziwe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:04
        Taki a nie inny wynik sondażu wskazuje na bezradność opozycji a także tragizm
        odnośnie stojących na jej czele liderów.
        Prawda jest także PiS zawłaszcza elektorat socjalny który kiedyś w tym regionie
        był zarezerwowany dla lewicy.
        PiS stara się sprawiać wrażenie że jest blisko ludzi co jest bzdurą.
        Dzisiejsze słowa Zyty Gilowskiej tu cytuje "koniec z rozdawnictwem" jasno
        precyzują dążenia rządu i to że nie jest on z biednymi ludźmi a z warstwą tych
        którym się powiodło.
        PiS nie jest w żadnym wymiarze socjalny poza retoryką którą używa.
        Ludzie mają złudzenie co do PiS-u bo rzeczywistość która im zapewniła biedę
        przez te 18 lat nic poza tą biedą nie proponowała.
        Należy zauważyć klęskę lewicy która nie potrafi się posługiwać językiem
        lewicowym i coraz bardziej się stacza.
        Brak charyzmatycznego lidera na lewicy, brak trzeźwego spojrzenia na sytuacje
        spauperyzowanej większości sprawił że klasa biednych stała się narzędziem w
        rękach prawicowych populistów którzy politykę ekonomiczną kontynuują ale starają
        się werbalnie różnić od kiepskiej opozycji.
        Opozycja nie stara się demaskować takich rzeczy jak coraz większe nierówności
        ekonomiczne czy brak realizacji postulatów ekonomicznych które w kampanii
        przedstawiał PiS.
        PiS wygra bo pomimo że wciska ludziom kit potrafi przynajmniej umiejętnie
        ludziom ten kit wcisnąć.
        Opozycji która broni "zdobyczy" III RP, ludzie nie ufają bo kojarzy im się to z
        ta rzeczywistość z likwidacją zakładów, likwidacją PGR-ów , likwidacją
        bezpieczeństwa socjalnego, dalszą prywatyzacją (wszak PiS ją kontynuuje ale
        milczy o tym).
        Jeżeli lewica zaczyna bronić czegoś co klasę robotniczą dobiło to to już nie
        jest lewicowość ale wyraz oportunizmu co skrzętnie wykorzystuje PiS.
        O dzisiejszych sukcesach prawicy wiele może powiedzieć książka Davida Osta pt.
        "Klęska "Solidarność""
        Polecam ten tytuł, on naprawdę wiele wyjaśnia...
        • Gość: trick Re: To smutne ale prawdziwe... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 11:49
          Rózni ludzie piszą rózne rzecze. Ale prawda jest jedna, wszyscy
          wiedzą kto rządzi światem.Może nareszcie /po tylu latach /łuski
          zaczęły spadać z oczu Polakom ?
      • Gość: bziQ Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:32
        Myślę sobie tak: czasy są ciężkie, każdy boi się własnego cienia i dyktafonu:).
        Niektórzy z zapytanych boją się pewnie wyznać, że tak naprawdę na LiD będą
        głosować, więc dla spokoju mówią, że na PiS. Wiele osób ma jednak poczucie
        krzywdy życiowej, za którą ponoszą winę "układowcy", Polacy mają też szczerą
        chęć dokopania tym, którym się coś w życiu udało. Takie osoby na 100% będą
        głosować na PiS. Zawiść w naszym narodzie jest najsilniejszą motywacją wyborów
        politycznych. I za trafne zdiagnozowanie i wykorzystanie tego problemu należą
        się Jarkowi słowa najwyższego uznania.
        Kielecka PO poddała się w momencie ogłoszenia listy. Procesy sądowe w sprawie
        Pawliszaków miały chyba pomóc, ale według mnie - mocno kieleckiemu PO i
        kandydatom zaszkodziły. Oświadczenie Pawliszaków przyjmuję ze zrozumieniem:).
        Chcę jednak zwrócić uwagę na jedną, bardzo prostą właściwość ludzkiego myślenia
        o świecie. Tam, gdzie są niedopowiedzenia, jest miejsce na domysły i podejrzenia
        (a teoria spiskowa święci ostatnio triumfy). Gosio o tym wie. A Grzegorek i
        Pawliszakowie chyba nie.
        • Gość: gość Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.10.07, 15:22
          Nie chce nikomu dokopac, Jeśli już to pogladowi że pierwszy milion trzeba
          ukraśc. Zmiana tego stereotypu- może uczciwi sie obronią??????? bo gdzie drwa
          tam wióry lecą, dlatego głosuję na PiS
          • elimi uczciwi? uważasz, że Pis jest uczciwy? 06.10.07, 21:19
            dla mnie jest przede wszystkim cyniczny. żeruje,muszę przyznać , że
            bardzo skutecznie, na rozczarowaniu ludzi, na tesknocie własnie za
            uczciwościa, brakiem korupcji. To nośne hasła. Kto by sie z nimi nie
            zgodził? Tylko, ze ich działania nie mają stoją w całkowitej
            sprzeczności z deklaracjami. Walka z korupcją? Jak? poprzez
            likwidację służby cywilnej?zwlanianie "ich ludzi" zeby wcisnąc
            wszedzie swoich? przeniesieniem procesów z sal sądowych przed
            kamery? Przy czym w tej nowej scenerii dowody nie są najistotniejsze.
            Tez bardzo chcialabym,żeby korupcja w POlsce była zjawiskiem
            marginalnym, tylko jakoś nie mogę uwierzyć ze da sie to osiągnąć
            takimi metodami. silne panstwo tez fajnie brzmi. bo silne panstwo da
            sobie rade z patologiami. silne panstwo tak- silne poprzez
            niezawisle sądy, dobry przejrzysty system prawny, kompetentnych
            urzednikow w instytucjach panstwowych, ktorzy moga spokojnie zajac
            sie swoja praca bez obaw ze wyleca przy kolejnej zmianie władzy bez
            wzgledu na to co i jak robili.silne panstwo to panstwo respektowane
            przez partnerow zagranicznych. , a co robi pis? pani fotyga tupie
            nóżka na OBWE wzbudzajac powszechne zdumienie, stosunki z niemcami
            sa fatalne, a Stany Zjednoczone byly o krok od wydania noty
            potepiajacej Polske za odmowienie zaproszenia obserwatorow na
            wybory. Polska stala sie dziwakiem Europy, krajem nieprzewidywalnym
            i nieobliczlnym. Silna Polska?

• Gość: ira Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:59
      ten sondaż zrobiono albo przy kosciółku albo na spotkaniu z Gosiem bo ufam że
      Kielczanie potrafia realnie ocenić sytuacje i dadza sie omamic wirtualnymi
      pieniedzmi i obietnicami Gosia.
      • Gość: trick Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 11:46
        Może Kielczanie przestali nadużywać używek i studiując historię
        zaczynają powoli jak lokomotywa uruchamiać myślenie ?
        • Gość: d. Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 18:42
          Kielczanie pewnie tak, reszta województwa - szczególnie ta
          biedniejsza = cały czas tkwi w Pisdołku. Stąd taki wynik.
    • Gość: Skew Precz z leniami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:00
      Popieram opinię mojego przedmówcy. Miodowicz i Grzegorek i także Pacelt NIC dla
      województwa nie zrobili!! Z PO jedynie Wrzałka aktywnie działa, to dzięki niemu
      część dotacji z EU jest efektywnie wykorzystywana i świadczy o tym wiele
      artykułów o pierwszorzędnym wykorzystaniu funduszy Kapitał Ludzki!!

Poczytajcie sobie, to mądry człowiek, który osiągnął sukces w życiu zawodowym
      jako przedsiębiorca, a teraz pokazuje, że da się i w zastałym urzędzie wiele
      zdziałać!
      • Gość: bziQ Re: Precz z leniami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:39
        Daj spokój z takimi tekstami. Wierzę jednak, że Twoja praca zależy od tej osoby
        i musisz się starać.
    • Gość: o.s.s.e Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.pu.kielce.pl 05.10.07, 11:10
      Wyniki kieleckich sondaży powinni sobie wziąć liderzy opozycji i czytać je
      na okrągło - niestety już po przegranych przez nich wyborach. Teraz już nic im
      to nie da. PiS pokazał że próbował coś zrobić dla województwa, PiS zgarnia
      głosy. To proste, tylko że tzw. salon tego nie rozumie. Przykład: red . Durczok
      ostatnio zaszczycił swoją obecnością Włoszczowę- hurrra, przecież już rok jak
      się śmieją z peronu w Gosiewie, dobrze że chociaż raz zobaczą gdzie "to" jest -
      to co opisał, jest dość typowe. Okazuje się, że PiS popierają tam rolnicy i
      pijaczkowie, prości ludzie, debile znaczy się. Takich przynajmniej spotkał tam
      pan redaktor z Warszawy.
      Znaczyłoby to, że w Kielcach żyją tylko idioci, a poparcie dla PISU to nie wynik
      jakichś działań na rzecz województwa, tylko zaślepienia szarej masy bezwolnych i
      nie umiejących myśleć moherów.Tak nas widzą w W-wie, nawet ocena debaty
      Kaczyński-Kwaśniewski którą wygrał Kaczyński, kwalifikuje mnie do grupy
      niewykształconych ludzi z małych miasteczek i wsi.
      • Gość: bizQ Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:49
        To nie PiS pokazał, że można coś zrobić. To Gosiewski ma poczucie
        odpowiedzialności, a to jest rzadkie dla polityków, zwłaszcza tych lokalnych.
        LPR też był w rządzie. I Samoobrona. Czy posłowie z tych partii zrobili coś dla
        swojego regionu? Nie pamiętam. Gosiewskiego było zaś pełno wszędzie:).
        Ja akurat PiSu nie popieram, przeraża mnie dyktatura i wizja państwa
        policyjnego, ale Gosiewskiego doceniam jako bardzo pracowitego człowieka, który
        wie, że o jego pozycji zadecydowali wyborcy.
    • Gość: sahel Wygra PiS reszta wyjedzie do Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:22
      Rzygać mi sie chce na ten PiS i jego "działaczy"
      Zniszczą do reszty ten kraj.
    • bezsensu70 to niemożliwe 05.10.07, 12:30
      to jakiś przekręt, to niemożliwe, żeby kielczanie byli tacy ciemni...
      • Gość: MiMi Re: to niemożliwe IP: *.chello.pl 05.10.07, 17:08
        Najlepsze jest to. że nie spotkałam człowieka, który by się za PiS-em opowiadał?
        Ciekawe kto kłamie?:D
        A co z ankietą która była w którymś wątku na tym forum?:O
    • Gość: dobiczek gratulacje dla polkownika Miodowitza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:33
    • Gość: manipulacja! Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.chello.pl 05.10.07, 12:35
      W jakich godzinach robiony był sondaż?! Pytam w jakich? Ano, gdy
      większość wykształciuchów ostro pracowała, a nie siedziała jak
      sieroty po PRL przed tv i odbierała telefony!
      • Gość: / Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:41
        bedzie koalicja PO LID i PSL i te osiem mandatów PiS mozecie sobie miec
        ale wtedy Kielce jako sojusznik PiS dostanie od tej koalicjino własnie nic nie
        dostanie
    • Gość: zawiedziony Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:45
      do tej pory skielecczyzna była czerwona teraz jak kameleon stała się
      żółto - niebiesko - biala, przechrzty czy co innego wstyd! checie
      demokracji?
    • Gość: dobiczek pulkownik miodowitz pokazal co potrafi,hi,hi,hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:54
    • Gość: ... Dużo się osób przechrzciło ...ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:15
      pomogła tym osobom się przechrzcić "lewica" która lewicą nie była.
      CK był czerwone ale teraz staje się czarno-niebieskie-białe...
      Gosiewski i prawica dysponują mediami w czym jest im łatwiej propagować swoje
      założenia.
      Decydującą rolę odgrywa kler...
      Dziś rano idąc sobie chodnikiem nieopodal kapucynów widziałem ciekawy widok
      gdzie dwóch staruszków sprzątało (znaczy się ostro zasuwało) przy jeszcze starym
      kościółku...
    • Gość: wyborca Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:20
      Jest to typowa manipulacja wyborcami.W czerwonych Kielcch 46,5%
      głosów dla PiS-u? Lekkie przeszacowanie? Zobaczymy 21.X. wieczorem,
      ile wart jest sondaż GW.
      • Gość: maria skłodowska Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: 81.219.56.* 05.10.07, 15:59
        czy jakis poseł LiD-u lub PO zrobił więcej od Edgara??
        • Gość: gość Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.07, 16:13
          Wypunktuj te "osiągnięcia" Edgara-Perona.
        • Gość: marek Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.such.nat.hnet.pl 06.10.07, 10:43
          No ten miernota Miodowicz. Miał chyba przez dwa lata dwa wystąpienia
          w sejmie. Kochani napiszcie czy tego półkownika służb specjalnych
          widzieliście kiedyś? Tacy ludzie nie powinni kandydować do
          parlamentu. Co władze PO dobrego robią wystawiając go na pierwszym
          miejscu w regionie? Jak tutaj ma nie wygrać PIS jeżeli PO wystawia
          takich ludzi jak Miodowicz? Przecież za wynalezienie Jaruckiej to
          chyba miał już zapłacone w tamtej kadencji. Mam olbrzymią nadzieję,
          że wyborcy z mojego kochanego województwa świętokrzyskiego nie
          zagłosują na tego intryganta.
    • Gość: raf Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:20
      dla waszej wiedzy, głosuję na PSL, póki co nie robią szkody a w
      samorządach lokalnych to właśnie ludzie z poparcia PSL rządzą i to
      bardzo dobrze. więc i w rządzie RP będzie też dobrze. przykład:
      marszałek województwa..... no niech ktoś powie że on coś nawala,,,,
      chłopak pracuje aż miło patrzeć... tak dalej... PSL
      • Gość: Komunista Dobra mistyfikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:57
        PiS dla zwykłych ludzi nie robi nic i jest formacją pracodawców tak samo jak PO
        czy LiD.
        Formacja ta tym się różni od pozostałych iż skrzętnie wykorzystuje sytuacje
        ekonomiczną Polaków i próbuje retoryką "socjalną" do siebie przyciągnąć ludzi.
        Ta partia nie widzi przyczyn zła w systemie ekonomicznym który nam tu został
        wprowadzony po roku 1989 a w mitycznym układzie.
        To nie mityczny układ się uwłaszczył tylko takie a nie inne ustawy spowodowały
        że ludzi wyrzucano z fabryk, nie pozwalano i dalej się nie pozwala stowarzyszać
        w związkach zawodowych.
        Kaczyńscy tez te ustawy ze swoimi ratlerkami wprowadzali w życie.
        Chyba każdy sobie zdaje sprawę że do polityki tak naprawdę ich wpuścił nie kto
        inny jak Lech Wałęsa.
        Należy dodać że dziś Zyta Gilowska stwierdziła że podatek liniowy jest
        najlepszym wyjściem dla Polski.
        I to mówi liberałka z "prosocjalnego" PiS-u.

Szkoda mi naszego regionu że dał się zbałamucić PiS-owi.
        Piszę to jako osoba absolutnie nie popierająca ani pseduolewicy czyli LiD-u ani PO.
        Pamiętajmy że na naszych ziemiach przed wojną co najmniej 10 tysięcy ludzi było
        bez pracy. Ok. 5000 ludzi (często wyzyskiwani) pracowali w zakładach przemysłowych.
        Organizowały tych robotników PPS i KPP. Nieraz członkowie tych partii musieli za
        to odsiedzieć w więzieniach.
        3 lutego 1905 roku to m.in. głośny strajk doprowadził do utworzenia w Kielcach
        tzw. Szkoły Handlowej czyli potem gimnazjum im...J. Śniadeckiego.

Tak o Kielcach wypowiadał się znany socjalista który napisał "Ludzi bezdomnych":

"Kochałem Kielce, różne tam osoby...Karczówkę, Kadzielnię...
        W tych latach tak łatwo człowiek właśnie wszystko miłuje! Cóż
        dopiero Kielce!"

• Gość: wyborca- anty-PiS Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:48
      Czy nie jest to jakis kolejny trick GW. W większości dodatków
      regionalnych GW podawane jest zdecydowane zwycięstwo PiS. Od kiedy
      to poprawna politycznie, europejska gazeta polskojęzyczna jest
      przyjazna PiS-owi? A może chodzi po prostu o uśpienie sztabów
      wyborczych PiS-u w ostatnich dwóch tygodniach kampanii? Czyzby GW
      oddała pole bez walki? Czuję w tym wielki podstęp. Mam nadzieję, że
      sztabowcy PiS-u okażą się wystarczającą czujnością i nie pozwolą się
      za wcześnie zbajerować i uśpić.
      • Gość: gdańszczanin Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.such.nat.hnet.pl 06.10.07, 10:50
        Głosujcie na Lucjana Pietrzczyka nr 24 na liście PO. Ten czlowiek na
        pewno dużo zrobi dla regionu. Pan Pietrzczyk wg. mnie zrobi więcej
        jak Gosiu. Sądzę jednak, że do parlamentu wejdą obaj i to dopiero
        będzie dobre dla świętokrzyskiego. To kochani głosujcie na Pana
        Lucjana.
        • Gość: emil Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 11:54
          lucus ladne wpisy robisz sobie.
    • Gość: waciak Genetycznie upośledzone hybrydy górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 18:43
      Jakaś zbiorowa halucynacja ogarnęła tych kielczan
      • Gość: apolityczny Re: Genetycznie upośledzone hybrydy górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 10:54
        po przeczytaniu tych wszystkich wpisów jasno wynika, że PiS jednak
        ma lepszych ludzi i są efekty ich obecnosci w parlamencie. Gosiewski
        jest bezkonkurencyjny i ma rozeznanie co regionowi jest potrzebne i
        robi wiele dla naszego województwa.
        Miodowicz jest juz praktycznie nieobecny, szkoda bo mógłby cos dla
        nas zdziałać. A ten Grzegorek? Wiem tylko tyle, że uaktywnił sie w
        sprawach ginekologicznych na łamach echa dnia... to jednak za mało,
        nie ma żadnych efektów dla regionu.
        • Gość: gość Re: Genetycznie upośledzone hybrydy górą? IP: *.klc.vectranet.pl 06.10.07, 11:31
          Osiągnięcia Perona to tylko jeżdżenie po kraju i umiejętne mielenie
          językiem obfitujące w obiecanki. Co do Miod. nie musicie głosować na
          pierwszego na liście, są jeszcze ostatni.
          • Gość: lll Edgar duzo zrobil...ale ma wade reprezentuje PIS IP: *.toya.net.pl 06.10.07, 12:03
            glosując na ostatniego i tak oddajesz glos na pierwszego na liscie -
            zrozum to zawczasu bo inaczej bedziesz mocno zawiedziony po
            wyborach...

Wynik sondażu jest porażką PO która wystawia na listy osoby które
            nie kojarzą się mieszkańcom z żadnym sukcesem, z walką o sprawy
            Kielc i województwa...

idealną sytuacją byoby gdyby Edgar reprezentowal PO. Dużo robi i
            może w Polsce jest obiektem drwin - to jednak musimy zdać sobie
            sprawę z tego, ze drwia z niego dlatego, ze angażuje sie nawet w
            najmniejsze sprawy województwa, Kielc.. Polska do tej pory myślala,
            ze Kielce są oazą dziur i brzydoty - po co im zatem lotnisko,
            intercity itp. A Kielce rozwinęly się bardzo. Wystarczy przejsć sie
            na spacer po naszym mieście...

Jednak drogi Edgarze - nie zaglosuję na Ciebie bo wtakim wypadku
            wesprę ciemnogrodzki rząd kaczorów. A sprawa Polski w moim mniemaniu
            jest jednak ciut ważniejsza od spraw województwa...
            • Gość: ss44 Re: Edgar duzo zrobil...ale ma wade reprezentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 13:37
              Ot, mądrego to i przyjemnie poczytać!
              • Gość: niestety Re: Edgar duzo zrobil...ale ma wade reprezentuje IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.10.07, 14:38
                Muszę Cię poprzeć Gosiu, bo sprawa Polski jest ponad Twoje bujanie w
                obłokach !
      • Gość: trick Re: Genetycznie upośledzone hybrydy górą? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.10.07, 11:37
        Chyba kiedyś trzeba skończyć z jedynie słuszną kołchożnianą doktryną
        i samogonem? Czas nagli.Europa nas motywuje a nie zomo z pałką:)
        • Gość: Kielczanin Re: Genetycznie upośledzone hybrydy górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 18:50
          Ciekawe.Ziemia Świętokrzyska ,zanim została po wojnie sterroryzowana
          przez bolszewików,była ośrodkiem polskiego patriotyzmu.Czyżby ta
          szlachetna twarz Kielecczyzny odradzała się?
    • dobiczek gratulacje dla pul miodowitza 06.10.07, 19:30
    • Gość: eli Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 20:39
      proszę nie obrażać Kielczan! Dlaczego ktoś na siłę stara mi się
      wmówić, że jeśli głosuję na PIS to jestem głupi, ciemny, co tam
      jeszcze - z kościołem coś było, z odbytem i jeszcze wiele innych
      obrźliwych, wrednych opinii. Ludzie, dajcie sobie żyć nawzajem!
      Każdy ma prawo do swoich pogładów i nie ten - z tych jak to
      mówicie zapyziałych Kielc jest głupi jak głosuje tak czy inaczej (
      nie po myśli ) ale ten światły, z warszawki, któremu się wydaje, że
      jak wczoraj wyjechał do stolicy to ma prawo pouczać innych! Każdemu
      należy się szacunek dla jego poglądów politycznych. Niezależnie czy
      głosuje na PIS, PO, LiD czy jeszcze inaczej, Kto dał prawo
      niektórym tu z tego forum ubliżac ludziom. Tak chcecie ich
      przekonać do swoich racji? Tym tonem pełnym pogardy i wyższości? Na
      taki argumenty mam tylko jedną odpowiedź - "spieprzaj dziadu"
    • olas42 Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie 06.10.07, 21:45
      A to ciekawe.Co o tym sądzicie?
      www.matka-kurka.net/najlepsze/
      • Gość: bziQ Re: Sondaż "Gazety". PiS wygrywa w Świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 00:36
        Matka kurka pisze nieźle. Ale trzeba umieć czytać:P. Ze zrozumieniem.
        Umiejętność zanikająca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka