IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 10:19
Jeździsz jak wariat czarny seat przyciemnione szyby cały czas cie
spotykam czy nie ma policji na cie gnoju jeden a moży twój tatuś
jest wysoko postawiony i myślisz że cię prawo nie obowiązuje teraz
bede jechał za toba i zadzwonie odrazu po policje. Zobaczymy czy
wtedy bedziesz taki mądry wtedy ja ci pokaże srodkowy palec tak jak
ty to robisz
Obserwuj wątek
    • Gość: kiero Re: TK 88554 IP: *.chello.pl 13.10.07, 10:43
      gdzie go spotykasz to obtrabimy tego g.... kierowce !!
      • Gość: kierowiec Re: TK 88554 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:28
        Czarny Leon czy Ibiza? ja tez czesto takiego wariata spotykam,
        rejestracji nie pamietam
        • Gość: gosc Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:29
          a czy on przypadkiem nie stoi czesto na ul.wisniowej na chodniku
          przy pawilonach,nie pamietam tylko nr rej,jak bede przy okazji to
          się przyjrze i dam wam znać
          • Gość: dede dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:48
            Jak nie ma policji na ulicach, samo społeczeństwo musi się bronić przed
            chuliganerią...
            • Gość: kierownica Re: dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 15:08
              A nie chodzi o czarnego seata toledo bo takiego oszołoma często widze
              • Gość: *** Re: dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 21:31
                Trzeba goscia dojechac! Piracic to sobie moze malego pod kolderka...
      • Gość: Arek Re: TK 88554 IP: *.klc.vectranet.pl 13.10.07, 22:20
        jesli ktos sie odgraza masz jego dane chocby numeru rejstracji
        mozesz zgłosic sie z tym na policje bedzie ukarany za ublizanie i
        nie tylko w takiej sytuacji kierowca zostaje sledzony i na
        udowodnieniu winy zostaje ukarany chociazby szybka jazda łamanie
        przepisów.Liczy sie bezpieczenstwo takze jesli widzimy cos
        zagrazajacego nalezy zgłaszac wtedy unikniemy przykrych sytuacji.
        • Gość: Kierowca Re: TK 88554 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.10.07, 11:13
          Chyba sam nie wierzysz, w to, co piszesz.

Scenariusz nr 1:

Szanowny Pan Policjant wezwie właściciela pojazdu - zapewne jest nim
          Tatuś, ten powie, że nie wie, kto jeździł autem, zgłaszającemu nie
          będzie chciało się stawiać na każde wezwanie Pana Policjanta, kiedy
          on będzie tropił podejżanego, który zapewne nie poniesie żadnych
          konsekwencji i sprawę umożą.

Scenariusz nr 2:

Internauci wyczają, gdzie parkuje samochód, poinformują się o tym
          wzajemnie na forum GW i pewnego dnia, lub nocy jakiś żądny zemsty
          kierowca przerysuje mu troszkę lakier gwoździem i poprzecina opony,
          pourywa lusterka i poskacze po karoserii... Co i tak nic nie da, bo
          kierowca będzie jeźdizł jeszcze bardziej wściekły.

Scenariusz nr 3:

Nic się nie stanie, a ktokolwiek jeździ tym samochodem, będzie dalej
          jeździł, tylko jeszcze bardziej bezkarnie.

Tyle.
          • Gość: ??? Re: TK 88554 IP: 81.26.31.* 16.10.07, 09:24
            Jest jeszcze kolejny scenariusz - zupełnie przypadkowe spotkanie w
            pobliżu miejsca zamieszkania kierowcy z wymianą poglądów na temat
            zachowania .Po wyczerpujących wyjaśnieniach można sprawę zakończyć.
    • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 12:28
      A mnie do szewskiej pasji doprowadza widok, kiedy stoję w korku a przede mną
      stoi TKI lub TSK lub TBU (może to zbieg okoliczności, ) kierowca i pasazer,
      ludzie młodzi, palą papierosy a potem wyrzucają pety przez okna, każdy ze swojej
      strony. Może w niektórych modelach samochodów fabrycznie likwidowali popielniczki??
      Chyba zacznę zapisywać całe nr rejestr i umieszczać na forum, innego sposobu nie
      widzę na poprawę takich sytuacji. Ciekawa jestem czy na swoim podwórku czy w
      swoim domu rzucają pety gdzie popadnie??
      • Gość: lala Re: TK 88554 IP: *.chello.pl 14.10.07, 14:35
        no to nie widzialas-albo do sasiada,albo do rzeki a jak nie ma rzeki
        w poblizu to do lasu.wszystkie smieci tam wyrzucaja,nie tylko pety!!!
        • Gość: kielczanin Re: TK 88554 a nie TK 55884 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 17:53
          A nie chodzi przypadkiem o czarnego seanat o numerach TK55884
          widziałem takiego smarkacza
      • Gość: zbierający śmieci Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 18:49
        amelia
        może najpierw popatrz na swoje podwórko i zobacz ja zachowują się Twoi ziomale z
        TK jeżeli oczywiście jesteś z Kielc w co wątpię :) i to szczerze wątpię

najwięcej takich bzdur wypisują ludzie, którzy niestety nie są rodowitymi
        kielczanami - przyszli, zasiedlili się i tak jak to jest napisane na murze przed
        Warszawą jadąc pociągiem - "Warszawa wita wieśniaków" - może pomyśleć nad takim
        napisem pod Kielcami ...

Ślichowice przyznajcie się kto jest z Kielc ?! stawiam na góra 5% - a sadzicie
        się że HEJ

nie pozdrawiam
        • Gość: lala Re: TK 88554 IP: *.chello.pl 15.10.07, 21:04
          no u mnie w bloku(barwinek)to na wekend pusto na parkingu bo
          wszyscy do "tatow"pojechali.po "zimioki" i "kogutki".pozdrawiam
          rodowitych kielczan.
        • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:29
          dlaczego wątpisz, że jestem z Kielc?? podaj jakiś powód twojego zwątpienia.
          Mieszkam tu od urodzenia, a żyję już pół życia. Rejestrację mam TK, ale to jest
          nieważne, pisałam o chamstwie i bałaganiarstwie. Jeśli takie wypominanie wzbudza
          u ciebie jakieś dziwne reakcje i emocje to może to dla ciebie jest po prostu
          dziwne???
          PS.
          masz kosz na śmieci??
          jeśli tak to nie powinieneś mieć problemu ze zrozumieniem o czym pisałam!
          • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:30
            oczywiście to było do "zbierającego śmieci"
            • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:52
              do "zbierającego..."
              czy oprócz obrażania innych i sączenia jadu masz coś konkretnego do powiedzenia?
              Twoja odpowiedź na post nie jest odpowiedzią tylko atakiem na wpisującego
              wcześniej. Jeśli nie wiesz co to znaczy dyskusja na argumenty to po co się
              wpisujesz??
              Każda krytyka ma sens, ale wiesz.. jest jeden warunek: musi być konstruktywna.
              (odsyłam do Wikipedii, bo pewnie musisz sprawdzić znaczenie słowa "konstruktywna")
              • Gość: TKI Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:07
                no amelka czyzby jestes wyborca PiSu ??? Jak kogos ganisz popatrz na
                swoje podwórko. Wiekszosc "miszczów" z miasta wojewodzkiego jedzic
                nie umie, wystarczy popatrzec w TESCO czy REALu jak parkuja z rej.
                TK. Pozajmowane po dwa, trzy miejsca bo przyjechali mieszczuchy.
                Troche kultury amelko
                • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:13
                  zarzucasz mi brak kultury, podaj przykład mojego niekulturalnego lub chamskiego
                  zachowania. Znasz mnie?? Czy to ja zajmuję kilka stanowisk parkingowych?? jeśli
                  tak, proszę o przykłady poparte czymś wiarygodnym.
                  • Gość: TKI Re: TK 88554 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 09:06
                    atakujesz innych bezpardonu ze wzgledu na nr rejestracyjny.
                    Przypomne Ci tylko że wiekszosc kielczan mieszka pod Kielcami i ma
                    teraz TKI. Wyprowadzili sie bo do "miasta" sprowadza sie bardzo
                    wiele buraków i mienia sie kielczanami
                    • Gość: superkierowca tos, tki,tst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 15:38
                      Nie ma większej zakały za kierownicą niż te wieśniaki spoza kielc,
                      przyjeżdzaja całymi stadami i z otwartymi gębami podziwiają kolorowa
                      światełka migoczące na skrzyżowaniach zamiast jechać. Ja nie jadę na
                      wiochę i nie kręcę im sie pod domem a na dodatek nie śmiecę im na
                      tych wiochach.
                    • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 20:35
                      Gość portalu: TKI napisał(a):

> atakujesz innych bezpardonu ze wzgledu na nr rejestracyjny.
                      > Przypomne Ci tylko że wiekszosc kielczan mieszka pod Kielcami i ma
                      > teraz TKI. Wyprowadzili sie bo do "miasta" sprowadza sie bardzo
                      > wiele buraków i mienia sie kielczanami

Atakuję innych bez pardonu ze względu na chamstwo na ulicach. To nie moja wina,
                      że tych niewychowanych jest więcej z rejestracjami spoza Kielc. Tu nie chodzi o
                      to gdzie kto mieszka, ale co sobą reprezentuje (trudne frazy, ...już wiesz
                      ...Wikipedia)
                      • Gość: kielczanin Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:59
                        Drodzy kierowcy nie ważne kto ma TK czy TKI może jest różnice ale
                        jest fakt że małolat o numerach TK 55884 jeździ jak wariat i jest po
                        za prawem bo myśli że ma tatusia któremu wszystko wolno więc z taki
                        trzeba załatwić temat a niech nie myśli że tatuś mu pomoże bo
                        policja nie daje rady
                        • Gość: amelia Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:12
                          czy to taki wielki problem w Kielcach dowiedzieć się kto jest właścicielem TK
                          itd.. sądzę, że to robota na jakieś kilkanaście minut.
                      • Gość: TKI Re: TK 88554 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:56
                        superkierowca zamienia sie w amelie. ładnie. tylko tacy co sadza ze
                        sa najlpsi sa najwiekszymi kretynami za kólkiem
                        • tymczas Re: TK 88554 17.10.07, 11:36
                          Gość portalu: TKI napisał(a):

> superkierowca zamienia sie w amelie. ładnie. tylko tacy co sadza ze
                          > sa najlpsi sa najwiekszymi kretynami za kólkiem

dokładnie jest tak jak piszesz ...
                          • Gość: MC Niestety muszę przyznać rację amelii. IP: *.klc.vectranet.pl 17.10.07, 12:06
                            Nie rozgraniczam ludzi na "mieszczuchów" i "wieśniaków" (gwoli
                            ścisłości urodziłam się w Kielcach, podobnie jak moi rodzice i
                            dziadkowie)...

...Ale fakt jest faktem, że 80% tych piratów drogowych, łamiących
                            WSZELKIE zasady kultury na drodze i dobrego wychowania to niestety
                            młodzi kierowcy z rejestracjami TKI,TBU, TST, TPI itp.

Proceder ten najłatwiej zauważyć w weekendy w okolicach uczelni oraz
                            w centrach handlowych: Pozastawiane trawniki, chodniki- co się da,
                            samochody stojące "w poprzek".... Wściekła muzyka rycząca z
                            głośników samochodów na parkingach, stawianie auta na dwóch
                            miejscach pod Realem czy Tesco, trąbienie na eLki (!!!!) , siedzenie
                            normalnemu kierowcy 'na ogonie' (miałam tak nie raz -jadąc po
                            mieście lewym pasem z prędkością 70 km musiałam zjeżdżać na prawy,
                            bo giguś TKI jadący za mną oślepiał mnie mrugającymi światłami,
                            sugerując zjechanie - żeby on mógł dale pruć 120/h z warczącym
                            tłumikiem:/ Szkoda gadać....

Od pewnego czasu dopiero zaczęłam zwracać uwagę na rejestracje
                            tych 'kierowców' - i niestety - dominują zdecydowanie te
                            trzyliterowe na "T".

Niestety kultura za kierownicą świadczy też o osobistej kulturze
                            danego osobnika....
                            • Gość: zbierający śmieci Re: Niestety muszę przyznać rację amelii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:12
                              nie twierdze, że wszyscy są doskonali, tylko czemu obrzucać błotem wszystkich za
                              wybryki pojedynczych jednostek, no może nie pojedynczych ...

a jeżeli jeździsz lewym pasem 70 km/h no to wybacz, ale przy takiej jeździe
                              zrobiły by się takie korki, że wtedy dopiero byś się zdziwiła :) zapytaj
                              kierowców z doświadczeniem praktycznym - oczywiście rozumiem, że jadąc tym lewym
                              pasem prawy był wolny ... i czemu się dziwić ? jadę lewym CO MI ZROBIĄ a potem
                              piszesz takie banialuki, że świecą światłami :)
                              chyba nie za wiele jeszcze wiesz o ruchu drogowym

powiem Ci, że wieluuuuu kierowców z rejestracjami trzy literowymi na T jeździ
                              lepiej niż niejeden z TK, który widział w życiu tylko Kielce

P.S.
                              a kierunkowskazów używasz ?? :-) bo z tym też macie problem
                              • Gość: MC do "zbierającego śmieci" i driver'a" IP: *.klc.vectranet.pl 18.10.07, 10:28
                                drogi kolego "zbierający śmieci": przypomnę Ci, że w mieście (teren
                                zabudowany) prędkość ograniczona jest do 50 km/h. Tak więc jazda
                                (moja) lewym pasem 70km/h i tak już jest pewnym wykroczeniem.

Tak więc skoro TKI pruł za mną 140/h i mi mrugał światłami - to
                                przepraszam świadczy o tym, że - cytuję - "powiem Ci, że wieluuuuu
                                kierowców z rejestracjami trzy literowymi na T jeździ
                                lepiej niż niejeden z TK, który widział w życiu tylko Kielce"...???

Kierunkowskazów używam. W przeciwieństwie do wspomnianych
                                młodzieńców poruszających się po drogach (miejskich) slalomem bez
                                uprzedzenia.

Driver, ja wiem, że są ludzie, których takie chamstwo na drogach
                                razi... I wbrew pozorom jest nas sporo, tyle, że większość zaczyna
                                już powoli przywykać do tego, że wyrażenie "kultura jazdy" przestaje
                                być stosowane w momencie ukończenia kursu prawka.

przytoczę jeszcze jeden "fajny" przykład, z jakim często się
                                spotykam - i niestety dotyczy jak na razie TYLKO młodych kierowców z
                                trzyliterowymi rejestracjami na "T":
                                Zatrzymuję sie na czerwonym swietle i... coś ściąga mój wzrok w
                                prawo/lewo - bo oto na równoległym pasie pięciu młodzieńców
                                dostrzegło kobitę za kółkiem (niestety mnie) i hejaaaa... muzyka na
                                full i pięć par gapiących się bez pardonu oczu. Nie wspomnę o
                                otwartych szybach i łapach wystawionych przez okno. I warczą na mnie
                                z tych aluminiowych tłumików, żeby tylko uwagę zwrócić... Najfajniej
                                to wygląda, gdy tych pięciu upchniętych jest w maluszka:)))
                                Delikatnie powiem: zachowanie żenujące..... Kończy się oczywiśćie
                                ruszeniem z impetem i rykiem tłumika z ich strony - w celu
                                zajechania mi drogi minutę później.

• Gość: driver Re: Niestety muszę przyznać rację amelii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:01
                              Droga MC!Przepraszam za poufałośc, ale usprawiedliwiamnie to, że po
                              przeczytaniu Twoich niezwykle trafnych spostrzeżeń na temat sytuacji
                              na polskich drogach poczułem w Tobie bratnią duszę.Sam jestem
                              kierowcą od 1956 roku, mam także amerykańskie prawo jazdy. To co się
                              dzieje w tej chwili na naszych drogach jest przerażające i nijak nie
                              przystaje do zasad i wartości obowiązujących w cywilizowanym
                              świecie. Kiedyś prowadzenie samochodu sprawiało przyjemnośc,a jazda
                              zgodna z zasadami ruchu dawała satysfakcję. Dziś naczelną zasadą
                              stało się jak najszybsze przemieszczenie z miejsca na miejsce tej
                              części ciała, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.Ponieważ cel
                              uświęca środki,jadą więc owi apokaliptyczni jeźdźcy "pod włos", po
                              trawnikach,po obszarach wyłączonych z ruchu (ukośne pasy),nie
                              zwalniając na przejściach i spychając innych na pobocza. Kiedyś
                              stojąc na czerwonym świetle, byłem natarczywie dopingowany do
                              opuszczenia skrzyżowania światłami i klaksonem, bo z prostopadłego
                              kirunku "nic nie jechało". Spoglądam w lusterko - młoda , gniewna
                              gęba, a przy zderzaku tablica dumnie obwieszczająca - "jestem z
                              Pińczowa". Jeszcze parę lat temu przybysz "z powiatu" po przyjeżdzie
                              do trochę większego miasta czuł respekt, bo to i ruch trochę większy
                              i okolice nieznane. Teraz?- brak umiejętności i znajomości przepisów
                              nadrabiają chamstwem i porażającym wpfost tupetem. A co na to
                              wszysko policja drogowa? Działania policji sprowadzają się w
                              zasadzie do 3-ch przypadków:1/-przyjazd na miejsce "zdarzenia" i
                              spisanie protokołu, 2/-czajenie się z radarem w krzakach (mimo
                              odgórnego zakazu ciągle jeszcze praktykowane). 3/-patrolowanie dróg
                              nieoznakowanymi radiowozami z wideoradarami w sile przeciętnie 1
                              radiowóz na województwo. Brak jest kontroli dynamicznej, w ruchu;
                              jeżdżąc za granicą czuje się na plecach oddech "anioła stróża" i
                              świadomośc ta sprawia, że prawa noga staje się trochę lżejsza. U nas
                              liczbą samochodów gonimy Zachód, a drogi mamy jak w Mongolii. W
                              efekcie jest jak jest: niechlubne miejsce w czołówce państw jeśli
                              chodzi o ilośc ofiar śmiertelnych na 100 tys. mieszkańców.
              • Gość: zbierający śmieci Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:13
                masz chyba problem ze swoim "ego"

nie sądzę abym kogoś uraził

i kolejna irytacja - duma została urażona ? a może poprostu prawda w oczy kole ?
          • Gość: zbierający śmieci Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:13
            czytaj ze zrozumieniem ...

Właśnie dlatego wszyscy "kielczanie" tak szybko zaczynają się denerwować :)
    • Gość: fann Re: TK 88554 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:06
      Kierowcy dzielą sie na normalnych i nie normalnych i rejestracja nie
      ma z tym nic wspólnego ,a tego TK 88554 wywlec z auta i kluczyki do
      studzienki wrzucic ...widziałem taką akcje:)
      • Gość: mieszkaniec Kielce dla kielczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 12:10
        A ci wszyscy ze wsi to niech zostawiają samochody na rogatkach i
        autobusami. Będzie bezpiecznie i nie będzie wyścigów wieśniaków po
        ulicach.
        • Gość: TKI Re: Kielce dla kielczan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 12:17
          powiat dla powiatu. Wiesniaki z miasta po wyjezdzie z Kielc
          zostawiaja swoej samochody na parkingach pod miastami i dalej jezdzą:
          a. busami
          b. autobusami

wreszcie bedzie spokój od buractwa z miasta i bezpieczniej na
          drogach.
          • Gość: Kielczanin Re: Kielce dla kielczan IP: *.klc.vectranet.pl 18.10.07, 14:06
            Ale niektórzy z Was sa z..i.
            Kielce stolkica wojewodztwa bardziej korzysta na wizytach gosci,
            niz na nich traci. Ludzie, ktorzy tu przyjezdzaja zostawiaja w
            miescie kase, min. na wasze auta i gaz, ktory do nich tankujecie Wy
            Pseudomieszczuchy.
            • Gość: Kierowca TK 55884 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 18:13
              Ktoś poruszył ten temat a wy odbiegacie od tematu czy wogole ktos
              juz wie kim jest ten gnoj z czarnej cordoby o numerach TK 55884 czyj
              to synek
              • Gość: amelia Muszę przyznać rację MC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:34
                Dlatego, ze jesteś kobietą, rozumiem (w odróżnieniu od innych), ze twoja
                wrażliwość na chamstwo i postrzeganie problemu gó..arzy w podrasowanych starych
                gratach jest "nieco" inna niż zrozumienie niektórych użytkowników forum. Tak na
                prawdę miasto czy powiat czy wieś, nie ma znaczenia lokalizacja. Znaczenie
                kolosalne ma brak odpowiedzialności i wyobraźni na drodze i znieczulica
                połączona z chamstwem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka